- ο εχθρόσοφος εξωτεριστής - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
σε γενικες γραμμες συμφωνω.σιγουρα υπαρχουν καποια στανταρ,καποιες σταθερες αντιδρασεις για ολους τους ανθρωπους.
η ψυχραιμια....πηγαζει πο την λογικη η οποια ειναι το συναισθημα.
καποιος αισθανεται οτι πρεπει να μεινει ψυχραιμος.
αρα εχουμε και οι 2 δικιο.
απλως πολλες φορες οι ανθρωποι μιλουν και πιστευουν το ιδιο πραγμα,απο διαφορετικες οπτικες γωνιες.
Χμμμ!
Νομίζω, φίλε μου, πως σε γενικές γραμμές θέλουμε να πούμε το ίδιο πράγμα απλά κάπου διαφωνούμε.
Με το που πάω να πώ "συμφωνώ τώρα με τα όσα λέει" κάτι λές και "μου το χαλάς"! ![]()
Απ' όσο καταλαβαίνω εξισώνεις τη λογική με το συναίσθημα σα να είναι ένα και το αυτό.
Κι εδώ έγκειται η διαφωνία μας.
Νομίζεις δηλαδή πως είναι στην ουσία το ίδιο πράγμα?
Δέχομαι οτι πολλές φορές η λογική μας μπορεί να υποκινείται από το συναίσθημα και πιο "αφανώς" και το αντίθετο.
Αλλά δε νομίζω οτι είναι το ίδιο πράγμα.
Αν εγώ πχ πώ:
"Μισώ τον Α και θα τον σκοτώσω".
Σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί το συναίσθημα του μίσους και με καταλαμβάνει.
Αν πώ:
"Μισώ τον Α και θέλω να τον σκοτώσω αλλά παρόλα αυτά δεν θα κάνω ένα έγκλημα και θα σεβαστώ την ζωή ενός συνανθρώπου μου".
Τότε η λογική υπερισχύει του συναισθήματος μου.
Βάζω το μυαλό μου να λειτουργήσει και να προσπαθήσει να δεί καθαρά.
Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου θέαση, δεν ξέρω κατά έγινα αντιληπτός... ![]()

In anticipation of my resurrection...
το 1 ειναι το συναισθημα που ονομαζουμε "λογικη". ειναι το συναισθημα με το οποιο συμφωνουν οι περρισοτεροι ανθρωποι,οτι ειναι το πιο "δικαιο".για αυτον το λογο λοιπον,ονομαζεται λογικη,επειδη γινεται αποδεκτο απο τους περισσοτερους{οχι ομως ολους} ανθρωπους.
το 2 ειναι το συναισθημα που ονομαζουμε "συναισθημα"
αυτο ειναι κατι το τοποιο αισθανομαστε εντονα,αλλα δεν συμφωνει με το τι νιωθουν οι πολλοι,και με αυτο που οι πολλοι εχουν "κυρηξει" ως πιο δικαιο.
στο πρωτο σου παραδειγμα κυριαρχει το συναισθημα της οργης.
στο δευτερο επικρατει παλι ενα συναισθημα.αυτο που εμεις οι ανθρωποι εχουμε ορισει,και ονομασει "λογικη",για τους λογους που λεω παραπανω.

B.R law
Εγώ ξεχωρίζω τελείως την λογική απο το συναίσθημα.
Κατ' αρχήν δεν προέρχονται απο την ίδια πηγή ούτε ο μηχανισμός παραγωγής τους είναι ο ίδιος.
Συναίσθημα είναι ενα ερέθισμα που λαμβάνουμε κάτω απο μια συγκεκριμένη ψυχική διάθεση.
Οι ψυχικές διαθέσεις επηρεάζονται απο τις εμπειρίες μας τις αναμνήσεις μας απο τις ορμόνες και απο την ιδιοσυγκρασία του ατόμου.
Αίσθημα είναι το αποτέλεσμα του συναισθήματος και έχει αντίκτυπο και στην οργανική λειτουργία.
Το συναίσθημα μπορεί να επηρεάσει την λογική αλλά δεν μπορεί να επηρεάσει την κρίση και την συνείδηση.
Δηλαδή μπορεί μία απόφαση που θα λάβεις να είναι ή όχι σωστή όσον αφορά το λογικό της μέρος, αλλά κάτα βάθος γνωρίζεις τι σου ταιριάζει.
Πιστεύω οτι ένας τρόπος για να ελέγξεις αν συμπίπτει λογική και συναίσθημα είναι να είσαι δικός σου παρατηρητής.
quote:
ακριβως αν καποιος γνωρισει τον ευατο του θα μπορει να κανει τα παντα.
Αν και αυτό το ακούω συνέχεια στούς κύκλους των εσωτεριστών εγώ δεν το δέχομαι απόλυτα.
Αν γνωρίζεις τον εαυτό σου ξέρεις τι θέλεις και τι μπορείς να κάνεις
για να το πετύχεις.
Οι άλλοι είναι διαφορετικές προσωπικότητες και δεν είναι πάντα προβλέψιμες.
Το κίνητρο για μια ενέργεια δεν είναι σε όλους το ίδιο, οπότε δεν μπορείς να κρίνεις εξ'ιδίων.
Εκτός και αν εννοείς οτι ίσως μπορέσεις να χειριστείς τους άλλους...
Αυτό δεν είναι απίθανο αλλά έχει ημερομηνία λήξεως.
Φιλικά
Χαιρετώ σας..
Τα πάντα γίνονται πυρετωδώς, εκπονείται πάντα η θεωρητική και φιλοσοφική τους αιτιολόγηση, κάθε λεπτομέρεια διυλίζεται, εξετάζεται και επανεξετάζεται, ο μηρυκασμός και ο αναμηρυκασμός κάθε στοιχείου είναι χαρακτηριστικό του σημερινού ανθρώπου.
Ένας ολόκληρος κόσμος σωριάζεται. Και τα πράγματα πρέπει να διορθωθούν, ως υπέρβαση των αλλεπάλληλων σφαλμάτων της ζωής, ως άρση του θανάτου, ως απόλυτη μέθοδο αποκατάστασης της ουσίας μας και λύτρωσής μας ..
"Πηγαίνουμε πάντοτε υπερβολικά μακριά, για να μην έρθουμε υπερβολικά κοντά", γράφει ο Μπέρνχαρντ.
"Πραγματοποιούμε πάντοτε ό,τι επιχειρήσαμε, η ανοικτιρμοσύνη απέναντι σε όλα και προπάντων απέναντι στον εαυτό μας ως τα ακρότατα όρια, χωρίς να περάσουμε τα όρια, έφη Ρόιτχαμερ.
Πάντοτε όλα ως τα ακρότατα όρια, δεν δειλιάζουμε μπροστά σ' αυτό, όπως δεν δειλιάζουμε και μπροστά στο θάνατο. Μια μέρα, σε μια και μοναδική στιγμή, περνούμε τα ακρότατα όρια, μα η χρονική στιγμή δεν ήρθε ακόμα. Γνωρίζουμε τη μέθοδο, μα δεν γνωρίζουμε τη χρονική στιγμή.
Καθήκον του ανθρώπου, απόλυτο μέλημά του και ακόπαστη μέριμνα είναι η διαφύλαξη της ιδιαιτερότητας, από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα νιώσει το σκίρτημά της. Η πάση θυσία επιμονή στην ιδιαιτερότητα αυτή, όποια κι αν είναι, θεωρείται ύψιστο (αν και ούτως ή άλλως αποτυχημένο) γνώρισμα ανθρωπινότητας. Η διαρκής αποφυγή οτιδήποτε ή οποιουδήποτε τείνει να μας απομακρύνει από την ιδιαίτερη ουσία μας, και από την πραγμάτωση των ιδιαίτερων σχεδίων μας, είναι ό,τι μας δίνει υπόσταση. Όλα τα άλλα είναι υποχώρηση, δειλία, όλεθρος.
Αλλά και η προσήλωση σε αυτό που μας απαρτίζει και μας συνέχει, η μανιακή αφοσίωση στο έργο της ζωής μας (είτε πρόκειται για ένα δοκίμιο, είτε για ένα κτίσμα) είναι εξίσου συνθλιπτική. Στον κόσμο δεν υπάρχει διέξοδος, ενδεχομένως μονάχα αυτή: του φιλοσοφικού στοχασμού που ξεκινάει από το "προς-τα-έξω" και οδηγείται στο "προς-τα-μέσα", για να αντλήσει δυνάμεις και να εφορμήσει πάλι στο "προς-τα-έξω". Ακροβατεί ανάμεσα στην εκμηδένιση και την επίτευξη, ανάμεσα στην παλλόμενη δημιουργικότητα και την άκαρδη ματαιότητα, ανάμεσα σε υψηλούς φιλοσοφικούς στοχασμούς και κατεβατά ύβρεων, ανάμεσα σε ό,τι υπάρχει και σε ό,τι πια έχει ανεπανόρθωτα χαθεί, ανάμεσα στο ανέφικτο, την επιτέλους πραγμάτωση του ανέφικτου, και τη συντριβή που έπεται μιας τέτοιας πραγμάτωσης.
Πρέπει να προσεγγίσουμε και να πραγματοποιήσουμε και ν' αποπερατώσουμε το τερατώδες, και ο καθένας έχει στη ζωή του ένα τέτοιο τερατώδες, ή ν' αφεθούμε να μας εκμηδενίσει αυτό το τερατώδες πριν ακόμα μπούμε μέσα σ' ένα τέτοιο τερατώδες. Έτσι διστάζουν οι άνθρωποι πάντοτε σ' ένα ορισμένο σημείο της ζωής τους, και μάλιστα πάντα στο αποφασιστικό σημείο της ζωής τους, που σχετίζεται μ' αυτό, για το αν πρέπει να πλησιάσουν το τερατώδες της ζωής τους ή αν πρέπει ν' αφήσουν να τους εκμηδενίσει αυτό το τερατώδες πριν το πλησιάσουν. Οι περισσότεροι προτιμούν ν' αφήσουν να τους εκμηδενίσει αυτό το τερατώδες παρά να το πλησιάσουν επειδή η φύση τους δεν είναι μια φύση που μπορεί να πλησιάσει και να πραγματοποιήσει και ν' αποπερατώσει το τερατώδες τους, αλλά είναι μια φύση που θα εκμηδενιστεί από ένα τέτοιο τερατώδες πριν το πλησιάσουν.
Καλή μας μέρα...
"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."
--Confucius
quote:
Αν και αυτό το ακούω συνέχεια στούς κύκλους των εσωτεριστών εγώ δεν το δέχομαι απόλυτα.
Αν γνωρίζεις τον εαυτό σου ξέρεις τι θέλεις και τι μπορείς να κάνεις
για να το πετύχεις.
Οι άλλοι είναι διαφορετικές προσωπικότητες και δεν είναι πάντα προβλέψιμες.
Το κίνητρο για μια ενέργεια δεν είναι σε όλους το ίδιο, οπότε δεν μπορείς να κρίνεις εξ'ιδίων.
Εκτός και αν εννοείς οτι ίσως μπορέσεις να χειριστείς τους άλλους...
μπορεις να "χειριστεις" τους αλλους,αλλα οχι ακριβως ετσι οπως ακουγεται.
δηλαδη δεν θα ειναι μαριονετες κανενος οι αλλοι.
απλως,επειδη οι αλλοι δεν θα τον εχουν γνωρισει,θα μπορει ευκολα να περασει το δικο του αυτος που τον εχει γνωρισει,χωρις να καταβαλει προσπαθεια,και μαλιστα χωρις να το καταλαβει πολλες φορες.
ειναι πολλα αυτα που δεν καταλαβαινουμε....
quote:
ολα εχουν.
περιεργα πραγματα.....

B.R law
quote:
ποσσες φορες ομως εχουμε πεσει στην εχθροσοφια ?
δηλαδη ποσσες φορες,απαρνηθηκαμε τα ιδια μας τα πιστευω,τις αποψεις μας χωρις να γνωριζουμε τον λογο.
τον λογο το δεν τον γνωριζαμε,αλλα τον διμιουργησαμε προκειμενου να ικανοποιησουμε τις επιθυμιες-αναγκες του εχθροσοφου εαυτου μας.ετσι δεν γνωριζουμε αληθινα τιποτα,και ειδικα οτι εχει φτιαχετει απο εμας,ακριβως γιατι εξυπηρετει εναν δικο μας σκοπο...η φιλοσοφια δεν διδασκεται,αλλα ειναι εμφυτη,οποτε και η εχθροσοφια αφου το δευτερο βγαινει απο το πρωτο.
δυστυχως αφου φιλοσοφοι ειμαστε λιγο πολυ ολοι μας,οι περισσοτεροι ειμαστε εχθροσοφοι και οχι φιλοσοφοι.
Σωστοοοός!
Υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα στη γη και στον ουρανό, Οράτιε, απ’ όσα ονειρεύτηκε ποτέ η φιλοσοφία μας. ..
1η Σκηνή, 5η Πράξη
Άμλετ, Σαίξπηρ
--Confucius
Πρέπει να'ναι <<ναμύνη ζωής>>, αλλιώς δεν γίνεται.
Γιατί δω είναι ο κόμπος, γιατί αν πάω και πνιχτώ εν <<γνώσει>>,
αυτο είναι μια πράξη, και μια πράξη έχει τρείς διακλαδώσεις: το πράττω, το ποιώ,το κάνω,αραγούν αυτή πνίγηκε <<εν γνώσει>>.
Σαν ήμουν νιός, γλυκά γλυκά
περνούσα τον καιρό
με την α-[χα]γάπη ξε-[χε]νοιάστα,
γλεντούσα πάντα εγώ.
Μα' ρθαν τα χρόνια κλέφτικα
με αρπάν απ' το λαιμό
κι ένα κουρέλι με πετάν
σαν να μην είμαι εγώ.
1η Σκηνή, 5η Πράξη
Άμλετ, Σαίξπηρ
Απλά συμπληρωματικό.
quote:
. Η διαρκής αποφυγή οτιδήποτε ή οποιουδήποτε τείνει να μας απομακρύνει από την ιδιαίτερη ουσία μας, και από την πραγμάτωση των ιδιαίτερων σχεδίων μας, είναι ό,τι μας δίνει υπόσταση. Όλα τα άλλα είναι υποχώρηση, δειλία, όλεθρος.
Θεέ μου μην μας δίνεις όσα μπορούμε να αντέξουμε.
quote:
ανάμεσα σε ό,τι υπάρχει και σε ό,τι πια έχει ανεπανόρθωτα χαθεί, ανάμεσα στο ανέφικτο, την επιτέλους πραγμάτωση του ανέφικτου, και τη συντριβή που έπεται μιας τέτοιας πραγμάτωσης.
Πραγματώνεται το ανέφικτο και αν είναι να βιώσουμε την συντριβή γιατί να το επιχειρήσουμε?
quote:
Πραγματώνεται το ανέφικτο και αν είναι να βιώσουμε την συντριβή γιατί να το επιχειρήσουμε?
Μα για την ηδονή της πραγμάτωσης!!! Όσο πιο βαθειά, όσο πιο ψηλά, όσο πιο , όσο πιο ... τόσο πιο ΚΑΛΑ!!! ΠΑΝΤΑ!!!
Η ΟΧΙ????!!![/b]
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Νάσαι καλά...
--Confucius
quote:
Μα για την ηδονή της πραγμάτωσης!!!
Μμμ! Τολμηρό το βρίσκω, αλλά όπως έχω ξαναπεί η ζωή είναι μια μεγάλη περιπέτεια.
Συμφωνούμε...
quote:
Η ΟΧΙ????!!![/b]
Αν είναι να συμβεί είτε ναι είτε οχι θα γίνει.
![]()
![]()
Καληνύχτα.
quote:
Αν είναι να συμβεί είτε ναι είτε οχι θα γίνει.
Χμμ... δεν είναι ακριβώς έτσι. Είναι "επιλογή" σου το ό,τι κάνεις, γι’ αυτό άλλωστε και εμπεριέχει συναίσθημα {χαράς ή λύπης} όταν ενεργώντας δημιουργείς ή καλύτερα συμμετέχεις στο θείο σχέδιο - το οποίο και πάλι δεν γνωρίζεις διότι σε υπερβαίνει εξ αντικειμένου..
Αλλά αν "το ψάξεις" αν "σιωπήσεις" θα νοιώσεις τις δονήσεις μέσα σου κι αυτό σου προκαλεί πόνο ή χαρά ανάλογα το πως το προσλαμβάνεις...
Δηλαδή θα νοιώσεις χαρά αν σκεφτείς ότι είσαι κομμάτι του Όλου και ως τέτοιο συμμετέχεις και συνδημιουργείς ή λύπη αν νοιώσεις ότι είσαι ατελής και «μικρός» ή ελλιπής για να μπορείς να "δεις" όλο το πλάνο, όλο το παζλ της δημιουργίας καθώς και την σκοπιμότητα που εμπεριέχει η συμμετοχή σου σ’ αυτό..
Μισο – γεμάτο, μισο-άδειο![]()
![]()
![]()
Αυτά επί του παρόντος - πολύ συμπυκνωμένα λόγω πίεσης χρόνου - γιατί πρέπει να φύγω τώρα, αλλά θα επανέλθω αν χρειαστεί αργότερα..
Να ‘σαι καλά
--Confucius
Βασικά θέλω να ρωτήσω αν υπήρξε ποτέ κάποιος ζωγράφος,επιστήμονας και προφήτης ο οποίος ονομάζεται Milo Rambaldi.
Αν έχει κανεις δει την ξένη σειρά ALIAS θα ξέρει γιατι μιλάω.Στην σειρά αυτή, ο άνθρωπος αυτός θεωρείτε ως μεγάλος επιστήμονας που είχε φτιάξει μία μορφή ενός τρανσιστορ και εκτός των άλλων είχε χρησιμοποιήσει μία δυαδική μορφή κωδικοποίησης.(Τον 15ο αιώνα)
Μπορει όλα αυτά να είναι απλά του σκηνοθέτη αλλα γι'αυτό σας ρωτάω για να μάθω μήπως είναι ιστορικό πρόσωπο.
Ευχαριστώ.
TSEA
http://www.dayfornight.com/dev/abc/followersoframbaldi/rambaldi.html
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Since March of 2001, (KDir Classifications Director) Olgi C. Krystovnich (b. 1964, Russian historian and cryptologist) happened upon one of Rambaldi's earliest designs, ca. 1460, located and released from a personal collection in Madrid. In this drawing, she identified a prototype that reflected the properties and composition of a 20th century transistor design.
Το KDir Classifications Director ειναι απο την ξενη σειρα γιαυτο και δεν εμπιστευομαι αυτα που λεει εκει.
Live By The TSEA Die By The TSEA
TSEATSEATSEATSEATSEATSEATSEA
-Arthur C. Clarke-