ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- το παζλ κι τα χαμένα κομμάτια με την εικόνα του θεού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- το παζλ κι τα χαμένα κομμάτια με την εικόνα του θεού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

markos.giann47 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
HorusΜέλος
07/03/2006, 01:04:30
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

ΑΓΑΠΗΤΗ Galadriel ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ....
ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ.ΛΕΣ...

quote:
για το σκοτάδι, για τα ενεργειακά βαμπίρ, για τους λυκάνθρωπους... Ολα καλά μέχρι εδώ... ή μήπως όχι? Μήπως όλα αυτά προέρχονται από τον πιο καλά κρυμμένο φόβο του ανθρώπου να ζήσει ελεύθερος από φόβο?

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.

ΕΣΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ(ΚΑΤΟΙΚΩΝ,ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ) ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ Η ΟΧΙ??
ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΚΕΨΗΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΓΓΕΛΕ Galadriel..??

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΣ

quote:
αυτό στο οποίο αναφέρομαι είναι μία λειτουργία η οποία είναι τεχνητή μεν υποσυνείδητη δε... Η ανάγκη του ανθρώπου να νιώθει ασφαλής μέσα στις δεσμεύσεις του, είναι αυτή που στην ουσία δημιουργεί το αίσθημα του φόβου... Και φυσικά δεν αναφέρομαι στον φόβο για την φωτιά ή το ηλεκτρικό ρεύμα π.χ. που μας βοηθούν να επιβιώνουμε χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο την ζωή μας...

όλοι αυτοί οι μεταφυσικού περιεχομένου "φόβοι" δημιουργούνται με μόνο σκοπό να κρατήσουν σε ισορροπία αυτό που έχουμε μάθει να βιώνουμε ως σοβαρή θεώρηση της ζωής...

είναι κυρίως ο φόβος του ανθρώπου να νιώθει ελεύθερος πάνω απ' όλα... κι απ' τον φόβο ακόμα... και όσο δεν μπορεί κανείς αυτό να το αποτινάξει μένει απλός παρατηρητής φαινομένων του αόρατου και η πραγματική του αλληλεπίδραση με τα εσωτερικά πεδία είναι περιορισμένη και συμπτωματική...

ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΦΕΡΩ ΤΙΣ ΜΠΟΥΚΑΛΕΣ ΓΙΑ SCUBA...

ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΣΩΣΤΑ...
ΕΔΩ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ...ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ.. ΠΧ ΠΑΘΗ ΠΡΟΣΩΠΑ,ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΔΕΝΕΤΑΙ...ΟΠΟΤΕ (ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΦΟΒΟ...
ΣΩΣΤΑ??

ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ...
ΓΙΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΚΕΝΟΤΗΤΑ....
ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ...

quote:
συλλογίσου λίγο πάνω σ'αυτό αγαπητέ..

ΑΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΩ ΔΕΝ ΣΥΛΛΟΓΙΖΟΜΑΙ ΚΑΘΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ.....

quote:
ψάξε και δες για αρχή τη δύναμη των ονείρων (όχι αυτών που βλέπουμε στον ύπνο, αλλά αυτών που κάναμε παιδιά) και πόσο αυτά έχουν απωθηθεί από την ενήλικη πραγματικότητα...

ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΠΕΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ......ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΟΡΑΣΗ" ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ...

ΚΟΙΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ... ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ....ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΙΠΤΑΜΕΝΗ ΜΑΥΡΙΔΕΡΗ ΡΟΥΦΗΧΤΡΑ ΚΑΠΟΥ...
ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ....ΔΕΝ ΖΥΓΩΝΟΥΝ...........ΧΕΧΕΧΕ

ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΓΓΕΛΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ (ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ)ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΕΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ nobody ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ??ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕΣ??
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟΨΕΙΣ....

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

HorusΜέλος
07/03/2006, 03:53:10
ΑΓΑΠΗΤΗ Galadriel ΕΠΕΙΔΗ ΕΘΕΣΕΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ... ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ...

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ "ΠΕΤΥΧΑ" ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ....

quote:
Όνειρο λένε ότι είναι το αποτέλεσμα της εγκεφαλικής δράσης που παράγεται αυτόματα στη διάρκεια του ύπνου μας.
Το Λεξικό τα κατηγοριοποιεί ως εξής:
1. σε όσα συμβαίνουν στη διάρκεια του ύπνου - σκέψεις, εικόνες, αισθήματα, φαινομενικές πραγματικότητες.
2. σε όσα συμβαίνουν στη διάρκεια της εγρήγορσης
α) οράματα- που αποδίδονται στη φαντασία
β) ονειροπόληση

Όμως, σύμφωνα με τη Θεοσοφική άποψη, που δέχεται ότι ο άνθρωπος έχει και μια άλλη εσωτερική ύπαρξη, το όνειρο μπορεί να προκύψει εξαιτίας της μεταβίβασης εικόνων ή σκέψεων από το αόρατο Εγώ προς τον εγκέφαλο και αυτό μπορεί να συμβεί στη διάρκεια του ύπνου. Αυτό το αόρατο Εγώ αντιστοιχεί στο υποσυνείδητο της ψυχολογίας.
Πράγματι το όνειρο μας διαβεβαιώνει ότι στη διάρκειά του υπάρχει κάποιος που αντιλαμβάνεται και αισθάνεται, ενώ ο εγκέφαλος και το σώμα κοιμούνται. Και αυτό ακριβώς είναι και η απόδειξη ότι υπάρχει μια εσωτερική συνείδηση που έχει δραστηριότητα στο δικό της αντίστοιχο πιο εσωτερικό πεδίο.
Η εσωτερική συνείδηση - η αστρική συνείδηση - έχει κίνητρό της την επιθυμία, το ίδιο κίνητρο που έχει και η εξωτερική συνείδηση. Και αφυπνίζεται, στη διάρκεια του ύπνου, σε μια χαοτική δραστηριότητα από τις αναμνήσεις μας που συσσωρεύονται στη διάρκεια της ημέρας σταθερά από το ίδιο κίνητρο. Ό,τι εμφανίζεται στο όνειρο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη συνειδησιακή κατάσταση του ονειρευόμενου.
Ο Παράκελσος λέει ότι «στα όνειρά μας είμαστε σαν τα φυτά, τα οποία έχουν επίσης ένα στοιχειακό και ζωτικό σώμα, αλλά δεν έχουν πνεύμα.(δηλαδή συνειδητότητα) Στον ύπνο μας το αστρικό μας σώμα(το προσωπικό Εγώ) είναι ελεύθερο και εξαιτίας της ελαστικότητας που από τη φύση του κατέχει, είτε περιφέρεται γύρω από το κοιμισμένο σώμα ή πετάει ψηλά … ή επικοινωνεί με άλλους σε μεγάλες αποστάσεις. Όνειρα προφητικού χαρακτήρα, πρόγνωσης ή πρόρρησης και αναγκών που προκύπτουν από την καθημερινότητα, προέρχονται από ικανότητες της αστρικής μας φύσης….» (1)

Είδη Ονείρων
Προφητικά: εντυπώνονται στη μνήμη από τον Ανώτερο Εαυτό και είτε ακούγεται μια φωνή ή προβλέπεται το επερχόμενο γεγονός.
Αλληγορικά: ασαφείς εικόνες που συλλαμβάνονται από τον εγκέφαλο και παραποιούνται από τη φαντασία μας. Περιέχουν τη μισή αλήθεια.
Όνειρα που στέλνονται από άλλους είτε από Διδασκάλους είτε από υπνωτιστές ή από δυνατές σκέψεις άλλων αποφασισμένων να ακολουθήσουμε τη θέλησή τους.
Αναδρομικά, στα οποία βλέπουμε γεγονότα που ανήκουν σε προηγούμενες ενσαρκώσεις.
Προειδοποιητικά όνειρα για άλλους που είναι ανίκανοι να τα εντυπώσουν αυτοί οι ίδιοι.
Προειδοποιητικά όνειρα για τον εαυτό μας (μαντεία-πρόγνωση)
Όνειρα συγκεχυμένα, που οι αιτίες τους οφείλονται σε συγκεχυμένες εντυπώσεις.
Όνειρα που είναι μερικές φαντασιώσεις και χαοτικές εικόνες, οφειλόμενα στη χώνεψη, σε νοητικά προβλήματα ή σε τέτοιου είδους εξωτερικές αιτίες.

Όνειρα και Ιστορία
Στην αρχαιότητα τα όνειρα θεωρούντο υπερφυσικά γεγονότα που έφερναν προφητείες, προγνώσεις, μαντέματα και μηνύματα από τους θεούς. Ο αρχαιότερος ονειροκρίτης είναι του Τσέστερ Μπέατρυ πάπυρος της Αιγύπτου που χρονολογείται στο 2000 πΧ. Ερμηνείες των ονείρων είχαν επίσης οι Βαβυλώνιοι και οι Έλληνες, αν και ο Αριστοτέλης δεν δεχόταν ότι οι θεοί ήταν οι πηγές των ονείρων. Τον 2ο μ.Χ αιώνα ο Ρωμαίος Αρτεμίδωρος ο Εφέσιος ανέπτυξε το πλέον κατανοητό σύστημα ερμηνείας των ονείρων και πίστευε ότι τα ενύπνια ήταν οι συνέχειες των δραστηριοτήτων της ημέρας και ότι επηρεάζονταν απόλυτα από τη συμπεριφορά και τη νοητική κατάσταση του ανθρώπου.
Μεγάλη σημασία επίσης έδιναν στα όνειρα οι Χριστιανοί Πατέρες συμπεριλαμβανο-μένου και του Αυγουστίνου έως τον καιρό του Θωμά του Ακινάτη (1226-1274), ο οποίος ως πιστός οπαδός του Αριστοτέλη, τα αγνόησε.
Από τα πιο γνωστά είναι το όνειρο του Φαραώ ερμηνευμένο από τον Ιωσήφ.
Στα Ασκληπιεία και τα Αμφιαράεια το όνειρο του ασθενούς έπαιζε μεγάλο ρόλο στην ίασή του, καθώς οι θεράποντες ιερείς μέσω αυτού διαπίστωναν την αιτία της ασθένειας και με τη γνώση της αιτίας, πετύχαιναν τη θεραπεία. Η ψυχολογία εδώ και αρκετά χρόνια παρατηρεί τα όνειρα Φρόϋντ, Γιούνγκ. Λύσεις σε προβλήματα, ιδέες ακόμη και ανακαλύψεις γίνονται διαμέσου των ονείρων. Ο ποιητής Ουϊλλιαμ Μπλέηκ έβρισκε στα όνειρα μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, ο Σαλβατόρ Νταλί επίσης. Ο Ρόμπερτ Λούϊς Στήβενσον συνέλαβε την ιδέα της συγγραφής του «Ντ.Τζέκυλ και Μρ.Χάϋντ» στον ύπνο του, ενώ ο Ηλίας Χόουβ εμπνεύσθηκε τη ραπτομηχανή.

Το Όραμα
Όραμα είναι η θέαση μιας εικόνας, η οποία δεν ανήκει στον φυσικό κόσμο και το άτομο που το βλέπει δεν κοιμάται, αλλά έχει φυσική συνειδητότητα., δηλαδή βρίσκεται σε εγρήγορση. πχ. Το όραμα της Μεταμόρφωσης στο όρος των Ελαιών (Ματθαίος, κ.17, 2-8)-(Μάρκος, κ.9, 2-13)-(Λουκάς, κ.9, 28-36) , το όραμα του Ιεζεκιήλ (Παλ.Διαθήκη, α-β-γ κεφ) και χιλιάδες οράματα που αναφέρονται από γνωστούς διορατικούς έως απλούς ανθρώπους, π.χ.Σβέντεμποργκ, Μπαίμε, Πλωτίνος, Απολλώνιος, Νοστράδαμος και βέβαια το όραμα της Αποκάλυψης του Ιωάννη.

Πώς γίνεται ένα όνειρο
Στη διάρκεια του ύπνου παραμένει μόνο μια ζωντανή μορφή από πηλό - το φυσικό σώμα - της οποίας οι νοητικές δυνάμεις είναι εντελώς παράλυτες. Το αόρατο Εγώ παραλληλίζεται με δραπέτη που το σκάει από τη φυλακή όταν ο δεσμοφύλακάς του κοιμηθεί….
Αυτό το εσωτερικό Εγώ που είναι η ψυχική μας φύση έχει επίσης δύο όψεις, την αισθησιακή και την εξευγενισμένη. Η πρώτη ρέπει προς τα υλικά, η δεύτερη προς τα πνευματικά.
Η δραστηριότητα του εσωτερικού Εγώ με τις υλικές ροπές, προκαλεί όνειρα εφιαλτικά, συγκεχυμένα και μπορεί, όταν ο άνθρωπος ξυπνάει, να μη θυμάται. Η δραστηριότητα του άλλου τμήματος, αυτό του ανώτερου ψυχισμού, δίνει όνειρα που λέγονται "πραγματικά" επειδή αντανακλούν μια διαυγέστερη όψη της αλήθειας.
Αν παραδεχθούμε την ύπαρξη ενός άλλου Εγώ σε μας - που δεν είναι βέβαια το Πνευματικό μας Εγώ - μπορούμε να αντιληφθούμε ότι αυτά που αναγνωρίζουμε σαν όνειρα και τα οποία θεωρούνται από πολλούς άσκοπες φαντασιώσεις, στην πραγματικότητα είναι σκόρπιες αναμνήσεις που προέρχονται από τη ζωή και τις εμπειρίες του εσωτερικού Εγώ και η θολή ανάμνησή τους τη στιγμή της αφύπνισης παραποιείται λιγότερο ή περισσότερο από τη φυσική μας μνήμη.
Αυτές οι εντυπώσεις είναι αντανακλάσεις στον εγκέφαλο του κοιμούμενου, όπως είναι οι σκιές πάνω στους τοίχους ενός δωματίου. Τότε ο άνθρωπος λέει πως ονειρεύτηκε και αισθάνεται σαν κάτι να έχει ζήσει, αλλά στην πραγματικότητα είναι οι δράσεις του εσωτερικού Εγώ που σπάνια θυμάται.
Όταν ξυπνήσει τελείως, οι αναμνήσεις του γίνονται όλο και πιο ακαθόριστες και αναμιγνύονται με τις εικόνες που προβάλλονται από τον φυσικό εγκέφαλο και τις αιτίες που προκάλεσαν την αφύπνιση. Αυτές οι μνήμες με τη συνάρτηση των συνειρμών, θέτουν σε κίνηση σειρές ιδεών.
Η δράση του προσωπικού Εγώ στη διάρκεια του φυσικού μας ύπνου και η εμφάνισή του στη φυσική μας μνήμη, είναι το όνειρο.

Τα όνειρα είναι συγκεχυμένες αναμνήσεις που προέρχονται και από την κατάσταση της εγρήγορσης αλλά και από την κατάσταση του υποσυνείδητου, γιατί και τα δύο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Ό, τι έχει το ένα, το φυσικό, έχει και το άλλο, δηλαδή το αστρικό ή υποσυνείδητο και αντίστροφα. Το αστρικό αντιστοιχεί στην ψυχονοητική μας φύση η οποία αποτελεί το αόρατο τμήμα της προσωπικότητάς μας.
Ό,τι επιθυμεί, σκέπτεται και αισθάνεται ο άνθρωπος προέρχεται από το εσωτερικό προσωπικό Εγώ. Σε τούτο καταγράφονται όλα τα εξωτερικά ερεθίσματα που συλλαμβάνει το άτομο μέσω των φυσικών του αισθήσεων, τα οποία το εσωτερικό Εγώ επεξεργάζεται βάσει των καρμικών δεδομένων του, δηλαδή των ροπών του. Στη συνέχεια τα αποτελέσματα της ψυχονοητικής διεργασίας μεταβιβάζονται προς τον φυσικό εγκέφαλο και μέσω των οργάνων γνώσης και δράσης εξωτερικεύονται σε πράξεις.
«Σαν κανόνας, αυτό που προσλαμβάνομε ως εμπειρία από ένα όνειρο που πηγάζει από τον εσωτερικό άνθρωπο, είναι ένα συναίσθημα που όμως όταν φθάνει στον εγκέφαλο διασπάται και μπερδεύεται. Ένα όνειρο που αφήνει μια βαθειά εντύπωση.. δεν μπορεί να είναι ένα όνειρο επιφανειακό.» (2)Συμβαίνει επίσης, ξυπνώντας να μη θυμόμαστε καθόλου το όνειρό μας, αλλά αργότερα, στη διάρκεια της μέρας, μπορεί η ανάμνησή του να έλθει σαν αστραπή στη μνήμη μας. Πώς γίνεται αυτό; Εξαιτίας ενός ήχου, μιας λέξης, μιας εικόνας, μιας οσμής που έχει σχέση με το όνειρο, μπορεί να αναδυθεί η ονειρική ανάμνηση.
Τα όνειρα πρόγνωσης φθάνουν στην αντίληψή μας συμβολικά. Ο αποσυμβολισμός τους μπορεί να γίνει μια άσκηση που διευρύνει την αντίληψη, εξασκεί τη μνήμη μας και καλλιεργεί τη συνέχεια της συνειδητότητας ανάμεσα στο υποσυνείδητο και την εγρήγορσή μας.

Το πραγματικό όνειρο
Υπάρχει όμως και ένα άλλο είδος ονείρου, που λέγεται πραγματικό όνειρο. Αυτό το είδος ονείρου είναι η δραστηριότητα του Ανώτερου Εγώ, της ανώτερης φύσης μας της εξευγενισμένης. Πρόκειται για την έδρα της ανθρώπινης ψυχής μας. Αν έχουμε καλλιεργήσει μια τέτοια φύση, τότε η δραστηριότητα του Ανώτερου Εγώ μπορεί να εντυπωθεί στον εγκέφαλο δίχως πολλές παραποιήσεις. Στη διάρκεια του ύπνου το εσωτερικό Εγώ, αν του το επιτρέπουν οι ευγενικές ή όχι ροπές μας, επικοινωνεί με πιο εξελιγμένα πνευματικά Όντα και κάποιες φορές πετυχαίνει να εντυπώσει στον εγκέφαλο το αποτέλεσμα της συνάντησης. Τότε ο ονειρευόμενος εντυπώνεται μια ιδέα, μια διδασκαλία, μια λύση, μια θεραπεία, την οποία θυμάται όταν ξυπνάει.
Όπως λέει και ο Ιακώβ: στα όνειρα και τα οράματα της νύχτας, ο άνθρωπος διδάσκεται.
«Υπάρχουν πολλών ειδών όνειρα… τα ανώτερα εξ αυτών είναι αναμνήσεις της δραστηριότητας του Εσωτερικού Ανθρώπου, αλλά αυτά δεν μεταβιβάζονται έως τη φυσική συνειδητότητα.» (3)
Στην περίπτωση των ανθρώπων που έχουν πραγματικά προφητικά όνειρα, είναι επειδή ο φυσικός τους εγκέφαλος και η μνήμη έχουν στενή επαφή και συντονισμό με το Ανώτερο Εγώ. Η σωστή προφητεία είναι το όραμα μιας εικόνας που στο μεγαλύτερο ποσοστό της εκφράζει μια αλήθεια.
Οι Πνευματικοί Διδάσκαλοι, που είναι αυτοί που έχουν κυριαρχήσει την κατώτερη φύση, δεν ονειρεύονται. Απλώς, παραλύουν το προσωπικό Εγώ και μένουν ελεύθεροι. Το όνειρο είναι μια πλάνη, προσωρινή εικόνα που σχηματίζεται από προσωρινή επιθυμία.

Ο ύπνος δίχως όνειρα που μοιάζει με κενό.

«Ο ύπνος δίχως όνειρα είναι μια από τις επτά καταστάσεις συνείδησης που είναι γνωστές στον Ανατολικό Εσωτερισμό. Σε καθεμιά απ’αυτές τις καταστάσεις μπαίνει σε δράση ένα διαφορετικό τμήμα του νου ή όπως θα το εξέφραζε ένας Βενταντιστής, το άτομο γίνεται συνειδητό σε ένα διαφορετικό πεδίο ύπαρξής του. Ο όρος «ύπνος δίχως όνειρα», το SUSHUPTI όπως λέγεται , στην περίπτωση αυτή, εφαρμόζεται αλληγορικά στο Σύμπαν για να εκφράσει μια κατάσταση κάπως ανάλογη με εκείνη την κατάσταση συνειδητότητας στον άνθρωπο, η οποία, επειδή δεν μπορούμε να τη θυμηθούμε κατά την εγρήγορση, μοιάζει με κενό. Ακριβώς όπως ο ύπνος του υπνωτισμένου υποκειμένου, όταν επιστρέφει στη φυσιολογική του κατάσταση, του φαίνεται σαν ένα ασυνείδητο κενό, παρόλο που στη διάρκειά του μιλούσε και δρούσε όπως ένα συνειδητό άτομο.»(4)

HorusΜέλος
07/03/2006, 21:53:21
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!

ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΚΑΤΙ...
ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΦΟΒΟΥ.....
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ---ΛΟΓΟΣ--- ΚΑΚΟΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΑΛΛΟ ΝΟΗΜΑ.....

Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ....
ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΟΣ....

HorusΜέλος
07/03/2006, 22:01:25
ΕΠΕΙΔΗ Η ΦΙΛΗ Galadriel ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΡΙΚΟΥ...

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΥΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ....

I'LL BE BACK
ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ VAMPIRES......

HorusΜέλος
08/03/2006, 00:54:02
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!!!

ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΗ Galadriel ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΒΑΜΠΙΡ ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥΣ....

ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ/ΚΑΤΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ....
ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ....???
ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΒΑΜΠΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΙΑ???

ΚΑΤΑΡΧΗΝ Η ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ(ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΙΑΣ)ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΣΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟ
ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ (ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΜΠΙΡΙΣΜΟΥ) Ο ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ....
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ...

Ο ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΑΛΛΟΤΕ ΑΝΑΡΟΦΑ ΤΑ ΖΩΤΙΚΑ ΡΕΥΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΤΑ ΑΦΑΙΜΑΣΕΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗ ΖΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ...
ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΙΑ....

ΤΑ ΣΚΟΡΔΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ....
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ....

ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΛΟΓΧΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ....
ΟΙ ΛΟΓΧΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΑΝ ΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ ΔΕΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ....
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΑ ΣΚΟΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΠΤΑΜΕΝΗ ΜΑΥΡΙΔΕΡΗ ΡΟΥΦΗΧΤΡΑ....

nobody5001Μέλος
08/03/2006, 03:51:21
Αγαπητέ μου φίλε Horus σε χαιρετώ,

ξεκινώντας με μία υποθετική ερώτηση:"Την βαμπιρέλα της φώτο τι την έβαλες? Βλέποντας την κάποιος /α μπορεί να γυρίσει και να πει: "Bite me!!!"

Πέρα την πλάκα, το πόστ σου πέρι ονείρου, εξηγεί πολλά πράγματα και δίνει μία γενική εικόνα των πραγμάτων (τα σέβη μου...)

Το θέμα σου το παρακολουθώ, απλά ακολουθώ το δικό σου ρυθμό και κινούμε αναλόγος τα γραφούμενά σου. Προς το παρόν, δεν έχω να προσθέχω κάτι (ή θα κρατίσω λίγο ορισμένες τοποθετήσεις μου) και θα περιμένω να διαβάσω με ενδιαφέρον τις επόμενες τοποθετίσεις σου...

Με εκτίμηση πάντα,

nobody

Edited by - nobody5001 on 08/03/2006 03:52:41

HorusΜέλος
08/03/2006, 05:52:26
ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΤΙ ΒΑΜΠΙΡ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΜΠΙΡΕΛΑΣ...