ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Ancient Aliens" - τηλεοπτική σειρά του History channel - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- "Ancient Aliens" - τηλεοπτική σειρά του History channel - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

GRIGORIANOS30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ApeironΝέο Μέλος
02/05/2011, 18:38:36
Παρακολουθώντας το θέμα βλέπω ότι το έχετε προχωρήσει αρκετά.
Έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω μια σύνθεση και κάτι άλλο, όχι πολύ διαφορετικό. Μήπως είναι δαίμονες και όχι εξωγήινοι;

Το γεγονός ότι έχουν επισκεφθεί τη γη είναι αναμφίβολο. Καταγραφές υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.
Τί κίνητρο είχαν αυτές τα ερπετόμορφα πλάσματα με υπερφυσικές ικανότητες, θεοί ή όπως αλλιώς πείτε τους; Αυτή είναι η ερώτηση κλειδί.
Και όχι μόνο είχαν, καθώς κατά την άποψη μου ακόμα και σήμερα κινούνται στο παρασκήνιο, κινώντας τα νήματα.

Από πλευράς φυσικών πόρων αναφέρθηκε πιο πάνω ότι η Γη δεν είναι και ''φιλέτο'', υπάρχουν και άλλοι πλανήτες με πιο εύκολη πρόσβαση και περισσότερο πλούτο. Καταρρίπτεται λοιπόν αυτό το σενάριο.

Για να εξηγήσω τη θέση μου πρέπει να κάνω μια εισαγωγή.

Το ηλιακό μας σύστημα και οι νόμοι που το διέπουν, μου θυμίζουν το εσωτερικό μιας μηχανής. Από τους πιο μικρούς και καθημερινούς(π.χ. βαρύτητα), μέχρι λειτουργίες εξισορρόπησης
Το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει το Δεκέμβρη του 2012. Αυτό γιατί περνάμε από την εποχή των Ιχθύων στην εποχή του Υδροχόου.
Μια τέτοια μετάβαση συμβαίνει περίπου κάθε 2.150 χρόνια.

Έχω την πεποίθηση ότι η περίφημη Αποκάλυψη του Ιωάννη εκεί αναφέρεται.
Δική μου ερμηνεία είναι ότι στο τέλος κάθε κοσμικού μήνα (2.150), όσοι πεφωτισμένοι έχουν τη δυνατότητα να ξεφύγουν από τον κύκλο της Σαμσάρα. Κάτι σαν πύλες, οι οποίες ανοίγουν κάθε 2.150 χρόνια, για να γίνει ο διαχωρισμός. Ένα μεγάλο τελετουργικό.

Που κολλάνε οι εξωγήινοι θα μου πείτε.
Έστω λοιπόν ότι κάτι ερπετόμορφα εξωγήινα τυπάκια μας έχουν πάρει φαλάγγι κάτι χιλιάδες χρόνια. Υπάρχουν ''κοινοί τόποι'' διαχρονικά στην ιστορία όλων των λαών, που αποδεικνύουν ότι τα τυπάκια αυτά καθιέρωσαν συστήματα καταπίεσης και ανελευθερίας. Μαστίγιο και καρότο. Ακόμα και σήμερα το βιώνουμε αυτό, σε μια μασκαρεμένη φεουδολιγαρχία.

Δεν έχουμε διαβάσει όμως κάτι σχετικά με εξωγήινους που έκαναν κουμάντο τα τελευταία 2000 χρόνια πουθενά.
Το πρώτο μέρος που πρέπει να κοιτάξουμε είναι ορισμένες οικογένειες γαλαζοαίματων. Δεν ξέρω αν πιστεύω την εξήγηση που δίνει ο Icke , δεν μου είναι εύκολο να την πιστέψω, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως κάτι κρύβεται πίσω από τις βασιλικές και όχι μόνο οικογένειες.
Όπως επίσης και πίσω από ορισμένα τάγματα(πχ Ροδοσταυροι).
Κλειδί ίσως να είναι ο παραλληλισμός εξωγήινων και δαιμόνων.
Πολλές περιγραφές τους παρουσιάζουν ερπετόμορφους. Ερπετόμορφοι παρουσιάζονται και αρκετοί δαίμονες, που εκτός των άλλων μπορούν να πάρουν όποια μορφή θέλουν.

Που θέλω να καταλήξω..
Τα τυπάκια αυτά, μας έχουν κυριολεκτικά σμιλεύσει, τις καταγραφές μας, τη συλλογική μας συνείδηση, κρατούσαν τα πλήθη στο σκοτάδι αιώνες και τώρα λίγες στιγμές πριν τη μετάβαση έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν καταστροφικά πρότυπα μετατρέποντας μάζες σε φυτά, ακόλουθους του καταναλωτισμου, προπαγανδίστες το εγώ και της χαρούμενης αγνοιας.

Έπειτα από 2 παγκόσμιους πολέμους και αμέτρητους σε διάφορες χώρες, είτε ακόμα και με τη μορφή ‘’επαναστάσεων’’ τύπου Αιγύπτου, παρεμβάσεων τύπου Λιβύης, έχουν στήσει ένα σύστημα που αντιμετωπίζει όλους εμάς σαν αριθμούς, νούμερα. Έχουν ξεχάσει ότι πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι. Το χειρότερο είναι ότι έχουν κάνει και εμάς τους ίδιους να το ξεχάσουμε αυτό.

Στο μεγάλο ξεσκαρτάρισμα λοιπόν βλέπουμε μια γη με το μεγαλύτερο πληθυσμό που έχει καταγραφεί ποτέ – σκεφθείτε για πόσα δις ψυχές μιλάμε τώρα πάνω στη γη- , υπό ένα σύστημα που πατάει επί πτωμάτων στο όνομα του κέρδους, με συνείδηση και ωρίμανση σε νηπιακά στάδια, με αρνητικές ενέργειες να εκλύονται από πολλά μέρη του πλανήτη. Ουσιαστικά κρατάνε τον κόσμο μέχρι το 3ο τσάκρα και όχι παραπάνω. Μας κλειδώνουν εκεί. Ελάχιστοι καταφέρνουν να προχωρήσουν.
Έχω την εντύπωση ότι ο στόχος τους επιτυγχάνεται.
Έχουν τον πλήρη έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, όπερ σημαίνει ότι οι μαριονέτες τους δεν θα πεινάσουν ποτέ. Κρατάνε σκλάβους δισεκατομύρια ανθρώπους, χωρίς οι περισσότεροι εξ’αυτών να το έχουν πάρει χαμπάρι. Αυτοί επιλέγουν τι θα δεις, τι θα διαβάσεις, τι θα ακούσεις, τι θα αγοράσεις, ποια ιστορία θα διδαχθείς κ.ο.κ

Όπως και νάχει βιώνουμε μια διαβολή των πάντων. Ο περιβόητος αντίχριστος είναι ήδη εδώ, στο πρόσωπο του χρήματος. Υπάρχει και έντονος συμβολισμός κατ’εμέ και στην Καινή Διαθήκη με τον όφι και την Εύα και τον καρπό από το δέντρο της γνώσης.

Είχα διαβάσει κάπου(πρέπει να το βρω), ότι οι γραμμές αίματος(bloodlines) έχουν να κάνουν ακριβώς με αυτό, ότι δηλαδή τα σώματά των ανθρώπων αυτών λόγω DNA ή δε θυμάμαι ακριβώς πως το ερμήνευε, αποτελούν κατάλληλα ‘’οχήματα’’ για τέτοιου είδους δαίμονες.

02/05/2011, 18:56:25
quote:
Παρακολουθώντας το θέμα βλέπω ότι το έχετε προχωρήσει αρκετά.
Έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω μια σύνθεση και κάτι άλλο, όχι πολύ διαφορετικό. Μήπως είναι δαίμονες και όχι εξωγήινοι;

Το γεγονός ότι έχουν επισκεφθεί τη γη είναι αναμφίβολο. Καταγραφές υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.
Τί κίνητρο είχαν αυτές τα ερπετόμορφα πλάσματα με υπερφυσικές ικανότητες, θεοί ή όπως αλλιώς πείτε τους; Αυτή είναι η ερώτηση κλειδί.
Και όχι μόνο είχαν, καθώς κατά την άποψη μου ακόμα και σήμερα κινούνται στο παρασκήνιο, κινώντας τα νήματα.

Από πλευράς φυσικών πόρων αναφέρθηκε πιο πάνω ότι η Γη δεν είναι και ''φιλέτο'', υπάρχουν και άλλοι πλανήτες με πιο εύκολη πρόσβαση και περισσότερο πλούτο. Καταρρίπτεται λοιπόν αυτό το σενάριο.

Για να εξηγήσω τη θέση μου πρέπει να κάνω μια εισαγωγή.

Το ηλιακό μας σύστημα και οι νόμοι που το διέπουν, μου θυμίζουν το εσωτερικό μιας μηχανής. Από τους πιο μικρούς και καθημερινούς(π.χ. βαρύτητα), μέχρι λειτουργίες εξισορρόπησης
Το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει το Δεκέμβρη του 2012. Αυτό γιατί περνάμε από την εποχή των Ιχθύων στην εποχή του Υδροχόου.
Μια τέτοια μετάβαση συμβαίνει περίπου κάθε 2.150 χρόνια.

Έχω την πεποίθηση ότι η περίφημη Αποκάλυψη του Ιωάννη εκεί αναφέρεται.
Δική μου ερμηνεία είναι ότι στο τέλος κάθε κοσμικού μήνα (2.150), όσοι πεφωτισμένοι έχουν τη δυνατότητα να ξεφύγουν από τον κύκλο της Σαμσάρα. Κάτι σαν πύλες, οι οποίες ανοίγουν κάθε 2.150 χρόνια, για να γίνει ο διαχωρισμός. Ένα μεγάλο τελετουργικό.

Που κολλάνε οι εξωγήινοι θα μου πείτε.
Έστω λοιπόν ότι κάτι ερπετόμορφα εξωγήινα τυπάκια μας έχουν πάρει φαλάγγι κάτι χιλιάδες χρόνια. Υπάρχουν ''κοινοί τόποι'' διαχρονικά στην ιστορία όλων των λαών, που αποδεικνύουν ότι τα τυπάκια αυτά καθιέρωσαν συστήματα καταπίεσης και ανελευθερίας. Μαστίγιο και καρότο. Ακόμα και σήμερα το βιώνουμε αυτό, σε μια μασκαρεμένη φεουδολιγαρχία.

Δεν έχουμε διαβάσει όμως κάτι σχετικά με εξωγήινους που έκαναν κουμάντο τα τελευταία 2000 χρόνια πουθενά.
Το πρώτο μέρος που πρέπει να κοιτάξουμε είναι ορισμένες οικογένειες γαλαζοαίματων. Δεν ξέρω αν πιστεύω την εξήγηση που δίνει ο Icke , δεν μου είναι εύκολο να την πιστέψω, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως κάτι κρύβεται πίσω από τις βασιλικές και όχι μόνο οικογένειες.
Όπως επίσης και πίσω από ορισμένα τάγματα(πχ Ροδοσταυροι).
Κλειδί ίσως να είναι ο παραλληλισμός εξωγήινων και δαιμόνων.
Πολλές περιγραφές τους παρουσιάζουν ερπετόμορφους. Ερπετόμορφοι παρουσιάζονται και αρκετοί δαίμονες, που εκτός των άλλων μπορούν να πάρουν όποια μορφή θέλουν.

Που θέλω να καταλήξω..
Τα τυπάκια αυτά, μας έχουν κυριολεκτικά σμιλεύσει, τις καταγραφές μας, τη συλλογική μας συνείδηση, κρατούσαν τα πλήθη στο σκοτάδι αιώνες και τώρα λίγες στιγμές πριν τη μετάβαση έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν καταστροφικά πρότυπα μετατρέποντας μάζες σε φυτά, ακόλουθους του καταναλωτισμου, προπαγανδίστες το εγώ και της χαρούμενης αγνοιας.

Έπειτα από 2 παγκόσμιους πολέμους και αμέτρητους σε διάφορες χώρες, είτε ακόμα και με τη μορφή ‘’επαναστάσεων’’ τύπου Αιγύπτου, παρεμβάσεων τύπου Λιβύης, έχουν στήσει ένα σύστημα που αντιμετωπίζει όλους εμάς σαν αριθμούς, νούμερα. Έχουν ξεχάσει ότι πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι. Το χειρότερο είναι ότι έχουν κάνει και εμάς τους ίδιους να το ξεχάσουμε αυτό.

Στο μεγάλο ξεσκαρτάρισμα λοιπόν βλέπουμε μια γη με το μεγαλύτερο πληθυσμό που έχει καταγραφεί ποτέ – σκεφθείτε για πόσα δις ψυχές μιλάμε τώρα πάνω στη γη- , υπό ένα σύστημα που πατάει επί πτωμάτων στο όνομα του κέρδους, με συνείδηση και ωρίμανση σε νηπιακά στάδια, με αρνητικές ενέργειες να εκλύονται από πολλά μέρη του πλανήτη. Ουσιαστικά κρατάνε τον κόσμο μέχρι το 3ο τσάκρα και όχι παραπάνω. Μας κλειδώνουν εκεί. Ελάχιστοι καταφέρνουν να προχωρήσουν.
Έχω την εντύπωση ότι ο στόχος τους επιτυγχάνεται.
Έχουν τον πλήρη έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, όπερ σημαίνει ότι οι μαριονέτες τους δεν θα πεινάσουν ποτέ. Κρατάνε σκλάβους δισεκατομύρια ανθρώπους, χωρίς οι περισσότεροι εξ’αυτών να το έχουν πάρει χαμπάρι. Αυτοί επιλέγουν τι θα δεις, τι θα διαβάσεις, τι θα ακούσεις, τι θα αγοράσεις, ποια ιστορία θα διδαχθείς κ.ο.κ

Όπως και νάχει βιώνουμε μια διαβολή των πάντων. Ο περιβόητος αντίχριστος είναι ήδη εδώ, στο πρόσωπο του χρήματος. Υπάρχει και έντονος συμβολισμός κατ’εμέ και στην Καινή Διαθήκη με τον όφι και την Εύα και τον καρπό από το δέντρο της γνώσης.

Είχα διαβάσει κάπου(πρέπει να το βρω), ότι οι γραμμές αίματος(bloodlines) έχουν να κάνουν ακριβώς με αυτό, ότι δηλαδή τα σώματά των ανθρώπων αυτών λόγω DNA ή δε θυμάμαι ακριβώς πως το ερμήνευε, αποτελούν κατάλληλα ‘’οχήματα’’ για τέτοιου είδους δαίμονες.

Πολύ καλά διαβασμένος είσαι φίλε μου,συμφωνώ μαζί σου 100% στο κυρίως θέμα.

quote:
Ουσιαστικά κρατάνε τον κόσμο μέχρι το 3ο τσάκρα και όχι παραπάνω.

Για την ακρίβεια μόνο λίγοι έχουν το προνόμιο να έχουν ως κέντρο της δράσης τους το 3ο τσάκρα,οι περισσότεροι το έχουν στο 2ο τσάκρα.Και είναι αρκετά λογική αυτή η σκέψη απο την στιγμή που ο σημερινός άνθρωπος δρά με βάση τα πάθη του και τις επιθυμίες του.

Καλωσήρθες και ελπίζω να μείνεις.

02/05/2011, 18:59:36
quote:
χαχα ναι και ο προφήτης Ηλίας είναι θύμα απαγωγής από εξωγήινους!

Αυτό το σχόλιο είναι και πολύ επιστημονικό.

ApeironΝέο Μέλος
02/05/2011, 19:40:25
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε alex22. Δεν είναι εύκολη η εξωτερίκευση αυτού του αχταρμά που έχω στο κεφάλι μου για το τι παίζει γενικότερα και χαίρομαι που υπάρχουν κι άλλοι που βλέπουν με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα.

1ο Τσάκρα
Ονομάζεται και - Ρίζα, Βάση, Κουνταλίνι, Μουλαντάρα
Θέση - Βάση της Σπονδυλικής Στήλης, στην θέση λεγόμενη και «ουρά»
Όργανα που σχετίζεται - Γεννητικά όργανα, Σπονδυλική Στήλη
Γενικότερη συσχέτιση - Τα Οστά
Επηρεάζει και - Το Φυσικό Σώμα
Διακυβερνά - Σταθερότητα, Αξιοπιστία, Ενότητα
Ρήμα που το χαρακτηρίζει - «Έχω»
Χρώμα - Κόκκινο
Στοιχείο - Γη

2ο Τσάκρα
Ονομάζεται και - Ιερό, Σβαντιστάνα
Θέση - Ακριβώς κάτω και πίσω από τον Αφαλό
Όργανα που σχετίζεται - Σπλήνα, Ουροδόχος Κύστη, Νεφρά
Γενικότερη συσχέτιση - Όλα τα υγρά του σώματος
Επηρεάζει και - Τα Συναισθήματα
Διακυβερνά - Διαφορά, Αλλαγή, Δυαδικότητα, Κίνηση
Ρήμα που το χαρακτηρίζει - «Αισθάνομαι»
Χρώμα - Πορτοκαλί
Στοιχείο - Νερό

3ο Τσάκρα
Ονομάζεται και - Ηλιακό Πλέγμα, Μανιπούρα
Θέση - Η περιοχή του Στομάχου (ανάμεσα από τον Αφαλό και το Διάφραγμα)
Όργανα που σχετίζεται - Πάγκρεας, Συκώτι, Στομάχι, Νευρικό Σύστημα
Γενικότερη συσχέτιση - Μεταβολισμός και Πέψη
Επηρεάζει και - Τον Νου
Διακυβερνά - Ενέργεια, Δύναμη, Θέληση
Ρήμα που το χαρακτηρίζει - «Μπορώ»
Χρώμα - Κίτρινο
Στοιχείο - Φωτιά

4ο Τσάκρα
Ονομάζεται και - Αναχάτα
Θέση - Στην μέση του Θώρακα
Όργανα που σχετίζεται - Καρδιά
Γενικότερη συσχέτιση - Κυκλοφοριακό, Ανοσοποιητικό και Ενδοκρινολογικό σύστημα
Επηρεάζει και - Το Αστρικό Σώμα
Διακυβερνά - Αγάπη, Ευσπλαχνία, Ισορροπία
Ρήμα που το χαρακτηρίζει - «Αγαπώ»
Χρώμα - Πράσινο
Στοιχείο - Αέρας

Έχω, αισθάνομαι, μπορώ, αγαπώ. Στα πρώτα τα τρία κινείται έντονα η πλειοψηφία. Το τέταρτο είναι για λίγους. Είναι το πρότυπο που δίδαξε ο Ιησούς. Ουσιαστικά το πρότυπο της εποχής των Ιχθύων, για να το συνδέσω με όσα έλεγα στο προηγούμενο μήνυμα.

Σε περίπτωση ισορροπίας του 4ου τσάκρα, ο άνθρωπος αισθάνεται ανοιχτός στο να πάρει και να δώσει αγάπη, δέχεται ολοκληρωτικά τον εαυτό του, συμπονά τον συνάνθρωπό του, τα συναισθήματα του είναι απαλλαγμένα από εσωτερικές διαταραχές, συγκρούσεις, αμφιβολίες ή αβεβαιότητες, μεταμορφώνεται σε κανάλι της θεϊκής αγάπης, ακτινοβολεί φυσική ζεστασία, ειλικρίνεια κι ευτυχία, αγαπάει απλά και μόνο για χάρη της αγάπης χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Αναγνωρίζει ότι όλα τα όντα ζουν μέσα στην καρδιά του.
Σε περίπτωση ανισορροπίας γίνεται κτητικός κι εύθικτος, πληγώνεται βαθιά, αγαπάει τους άλλους μόνο με τους δικούς του όρους, μισεί, υποφέρει από κατάθλιψη, φοβάται την απόρριψη, νιώθει αυτολύπηση κι αισθάνεται ανάξιος για να αγαπήσει και να αγαπηθεί, μπορεί να θέλει να βοηθάει τους άλλους και να προσφέρει χωρίς αντάλλαγμα αλλά χωρίς να είναι πραγματικά συνδεδεμένος με την πηγή της αγάπης.

02/05/2011, 19:55:07
quote:

Μήπως εννοείς αυτόν που δείχνει τις ανατολικές ακτές τις Βραζιλίας και απέναντι της δείχνει την ανατολική ακτή της Αργεντινής μέχρι την γη του πυρός?

Αν δείχνει ολόκληρη την ανταρτική, με πιάνεις αδιάβαστο.
Να το δώ και να το .....πιστέψω.

xaxaxa!!! Πολύ ξανθιά απάντηση!!!
Ναι πράγματι! Σε πιάνω πολύ αδιάβαστο φίλε μου!!
Δεδομένου ότι οι χάρτες του Πίρι Ρεις όπως ο ιδιος είχε πει ήταν αντιγραφές άλλων χαρτών (20 συγκεκριμένα)τουλάχιστον από την εποχή του Αλεξάνδρου ... (γιατί δεν ξέρουμε και αυτός από που τους αντέγραψε) δεν βρίσκεις λίγο άστοχο να μιλάμε για χάρτη με γνώση της Νοτίου Αμερικής?

Και βρε πουλάκι μου ξεκόλα επιτέλους από τους χάρτες του Πίρι Ρεις... δεν είναι ο μοναδικός... (διάβασε λιγάκι και θα δεις) ψάξε λιγάκι στο ίντερνετ να δεις τι χάρτες έκανε ο γεωγράφος Μερκατόρι... την ακρίβεια που είχαν στις συντεταγμένες τους και που έχει προβληματίσει τους επιστήμονες.

Οχι παιδιά μου... δε θα παίξω το παιχνιδακι σας.. οποιος θέλει να ψάξει ας ψάξει... μασημένη τροφή δε δίνω...εγώ τα διάβασα και όσο για το ότι ο πάγος της ανταρκτικής είναι 3.000.000 είναι η πιο κοντινή χρονικά πρόταση γιατί άλλοι επιστήμονες τον πάνε πολύ πιο πίσω στα 14.000.000.

Τς τς τς... επιστήμονες άνθρωποι και δεν ξέρετε αυτά τα απλά πραγματάκια

Υ.Γ Δε σας πιάνω πουθενά τελικά... σας μιλώ για ερευνητές ουφολόγους γελάτε... μπαίνω στο πεδίο σας και σας μιλώ με επιστημονικά τεκμήρια που οποιαδήποτε εγκυκλοπαίδεια μπορεί να σας επιβεβαιώσει και πάλι δε σας πιάνω...Μάλλον διαφωνείτε για να διαφωνείτε και όχι γιατί πιστεύετε αυτά που λέτε γιατί είστε "διαβασμένοι"

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
02/05/2011, 20:36:22
Γι αυτό με τρελαίνουν οι ξανθιές.
Την μια μου λες

quote:
Avallon
Ποια είναι η άποψή τους για τους αρχαίους χάρτες που παρουσιάζουν την Ανταρκτική με κάθε λεπτομέρεια όπως είναι κάτω από τους πάγους...?
Χάρτες όπως του Πιρι Ρεις και άλλων που όπως ο ίδιος παραδέχτηκε δεν ήταν δική του γνώση αλλά αντιγραφή από αρχαιότερους χάρτες...

Και όταν σε ρωτώ αν υπάρχει χάρτης του Πιρι Ρεις με ολόκληρη την Ανταρτική
Το γυρνάς σε τσάμικο , και μου απαντάς

quote:
Και βρε πουλάκι μου ξεκόλα επιτέλους από τους χάρτες του Πίρι Ρεις... δεν είναι ο μοναδικός... (διάβασε λιγάκι και θα δεις) ψάξε λιγάκι στο ίντερνετ να δεις

Έχεις βαλθεί να με μουρλάνεις μανάρι έτσι?
Τι σου έχω κάνει?
Έλεοοοοοοοος

02/05/2011, 20:41:32
Φίλε Αpeiron ευχαριστούμε για την συμμετοχή στο θέμα και για την εσωτερική του ανάλυση!

Απιστοι Θωμάδες... ή μάλλον αδιάβαστοι επιστήμονες ρίξτε μια ματιά εδώ για να μάθετε για τους πάγους της Ανταρκτικής...http://news.softpedia.com/news/How-East-Antarctic-Ice-Formed-113357.shtml

Eν μέσω πλεξίματος και μαγειρέματος (παραλίγο να μου κόψει η μπεσαμέλ κακούργοι) σας βρήκα και αυτά:

http://nymapsociety.org/FEATURES/TRAGER.HTM

ναι ξέρω ... δεν είναι του στυλ σας αλλά θα πρέπει να ψάξετε μόνοι σας για να βρείτε αυτό που σας "ταιριάζει"

02/05/2011, 20:57:07
Μίλησα εγώ ΜΟΝΟ για τον Πιρι ρεις?
Μάλλον εσύ πας να με τρελλάνεις... για το Μερκατοριανό σύστημα κανένας λόγος....
Ας είναι ... πάω γιατί θα μου καεί το κέηκ...
Κάποιοι μάλλον θέλουν να κοιμάται ο κόσμος... το είδαμε αυτό με την προέλευση της ελληνικής γλώσσας που την βγάλανε φοινικική...

Είναι πολλά τα λεφτά Αρηη... θα σου πουν μερικοί επιστήμονες...

02/05/2011, 21:02:59
agnostic
quote:
Ξαναβάζω το link ευελπιστώντας ότι θα διαβαστεί μαζί με τις πηγές που είναι και το σημαντικότερο.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=5&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=9231

Oντως

Κάποιες ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

elo....

quote:
Οπότε μια ερώτηση που πρέπει να κάνουμε δεν είναι αν ο μύθος έχει ιστορικά στοιχεία , αλλά για ποιον σκοπό δημιουργήθηκε και δόθηκε διαμέσου συμβολισμών ;

«Μύθου μέν σχήμα έχον λέγεται, τό δ' αληθές εστί...» (Τίμαιος 22C)

«Οι μύθοι είναι ζωντανά σπέρματα αλήθειας, που μπορούν να γονιμοποιήσουν κάθε κατάλληλα προετοιμασμένο ανθρώπινο νου και εκεί να καρποφορήσουν με καρπούς αφάνταστα πλούσιους». Φιλοσοφικός Σύλλογος Ιάμβλιχος

amalia

quote:
Ένας ιστορικός που βλέπει το θέμα μόνο ως ένα "παραμύθι", θα δει μέσα στο μύθο μόνο την κουλτούρα της εποχής που δημιουργήθηκε - το περίβλημα δηλαδή. Αυτό προϋποθέτει για τον ιστορικό, ότι αποφασίζει εκ των προτέρων ότι ο μύθος δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένα παραμύθι που αντικατοπτρίζει το πως ο λαός έβλεπε κάποια πράγματα στην εποχή του, ή ακόμα πως ο μύθος είναι το κατασκεύασμα ενός δεινού ποιητή και μυθογράφου, που η φαντασία και η συγγραφική του δεινότητα ήταν τέτοια, που ο μύθος διαδόθηκε και έζησε ανά τους αιώνες.
Κάποιος άλλος που πιστεύει ότι ο μύθος μπορεί να περιέχει μέσα του κρυμμένες αλήθειες, θα προχωρήσει βάσει της πεποίθησής του αυτής, αλλά και των υπαρχόντων γνώσεων που έχει στον αποσυμβολισμό των μύθων. Μπορεί στην αρχή να προχωρεί στα τυφλά, μπορεί οι προσπάθειες της ερμηνείας του να είναι μόνο το αποτέλεσμα της ερεθισμένης φαντασίας του.
Εάν όμως λάβει υπόψη του κι άλλους μύθους, τους συγκρίνει, βάλει "στο τραπέζι" και άλλα στοιχεία που αφορούν άμεσα ή και έμμεσα τον μύθο, εάν ακόμα επιστρατέψει τη διαίσθησή του, μπορεί να ανασύρει από αυτόν στοιχεία, που δεν φαινόντουσαν με την πρώτη ανάγνωση.

Αυτός οι αυτοί που συνέταξαν τον μύθο, ίσως να τον έγραψαν έτσι επειδή δεν έβρισκαν άλλα λόγια για να περιγράψουν αυτό που δεν περιγράφεται αλλιώς.
Ίσως πάλι να το έκαναν, για να κάνει ο ερευνητής την παραπάνω διαδικασία, να προσπαθήσει να μπει μέσα στον μύθο και να κοπιάσει για να πάρει τα κρυμμένα μυστικά του. Θα βρει τόσα, όσα μπορεί να καταλάβει.

Aμαλία μου το τελευταίο είναι όλα τα λεφτά

Edited by - allzzaro on 02/05/2011 21:08:42

02/05/2011, 21:15:39
quote:
Και στην τελική βρε παιδιά έχετε σκεφτεί αφού είναι τόσο πολύ πιο εξελιγμένοι από μας η τροφή τους να μην είναι υλική?
Εχετε σκεφτεί ότι μπορεί να τρέφονται από συναισθήματα όπως ο φόβος, το μίσος, η δυαδικότητα?

Avvallon,
Έχεις σκεφτεί ότι ένα τέτοιο είδος μπορεί να δημιουργήσει την δική του τροφή; Μπορείς να καταλάβεις ότι οι δυνατότητες δημιουργίας του είναι ανώτερες από κάθε δική μας σκέψη; Πως θα φαινόταν στον άνθρωπο του 1μ.χ. η κλωνοποίηση, το DNA tailoring και το DNA creating; Τόσο μεγάλες σε απόσταση θα είναι οι ικανότητες των όντων που μπορούν να κάνουν διαστρικά ταξίδια.
Οπότε θα μπορούσαν άνετα να δημιουργήσουν ότι έχουν ανάγκη και όχι να παίζουν στον πλανήτη γη...

quote:
Εικασίες κάνουμε μόνο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΗΛΘΑΝ!

Αμ εδώ φαίνεται η όλη σου φιλοσοφία: δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι έχουν έρθει, αλλά σίγουρα έχουν έρθει!!! Στα μαθηματικά τι βαθμούς είχες;;; Δεν νομίζω να είχες πάνω από την βάση για να γράφεις ασυναρτησίες σαν την παραπάνω...

quote:
Φίλε ΟΑΝΝΕSEA αποκλείεις δηλαδή να τους αρέσουν οι ξανθιές γκόμενες?

Ούτε και βέβαια αποκλείω την περίπτωση οι Αρειανοί να χρειάζονται γυναίκες ή κάποιοι εξωγήινοι να έχουν καταλάβει τα σώματα κάποιων γήινων και να προσπαθούν να ασκήσουν διαστρεβλωτικές πολιτικές μέσω αυτών...

quote:
Ποια είναι η άποψή τους για τους αρχαίους χάρτες που παρουσιάζουν την Ανταρκτική με κάθε λεπτομέρεια όπως είναι κάτω από τους πάγους...?
Χάρτες όπως του Πιρι Ρεις και άλλων που όπως ο ίδιος παραδέχτηκε δεν ήταν δική του γνώση αλλά αντιγραφή από αρχαιότερους χάρτες...

Αvvallon,
Πάλι τα ίδια;;;
Γιατί δεν διάβασες τα λίνκ της συζήτησης που σου έδωσε ο Agnostic;;;
Μήπως γιατί τελικά το μόνο που χρειάζεσαι είναι να πιστεύεις σε κάτι, χωρίς σε καμία περίπτωση να εξετάζεις την αλήθεια;;;

quote:
Ποιες οι γεωγραφικές/τοπογραφικές/γεωλογικές σου γνώσεις; Με λίγα λόγια είχες ποτέ την καλή διάθεση να τσεκάρεις τι λέει η πραγματική επιστήμη;;;;;;;α;

Όχι δεν την έχει - και δεν θέλει μετά μανίας να ψάξει τις θετικές επιστήμες για να δει την αλήθεια... Χρειάζεται να πιστεύει σε κάτι που δεν μπορεί να εξηγήσει...
Βέβαια η πιο μεγάλη πλάκα είναι αν θα σου γράψει ότι Έλληνες έδωσαν τον χάρτη στον Πίρι Ρέις - εδώ θα πέσει πολύ γέλιο...

quote:
Και βρε πουλάκι μου ξεκόλα επιτέλους από τους χάρτες του Πίρι Ρεις... δεν είναι ο μοναδικός... (διάβασε λιγάκι και θα δεις) ψάξε λιγάκι στο ίντερνετ να δεις τι χάρτες έκανε ο γεωγράφος Μερκατόρι... την ακρίβεια που είχαν στις συντεταγμένες τους και που έχει προβληματίσει τους επιστήμονες.

Δηλαδή ο παρακάτω χάρτης του είναι τέρας ακριβείας έτσι;;;

Η Ανταρκτική... Τα ποτάμια στην Αρκτική...
Η Αυστραλία που δεν υπάρχει...
Η βόρεια Αμερική στην μεγάλη της πλάκα...
Θες και τα γράφεις αυτά για να γελάσουμε ή απλώς δεν έχεις ιδέα από ιστορία;;;

quote:
Eν μέσω πλεξίματος και μαγειρέματος (παραλίγο να μου κόψει η μπεσαμέλ κακούργοι)

Μαγειρεύεις κιόλας;;;
Γουστάρω.... Είσαι να βρεθούμε να ανταλλάξουμε συνταγές;;;

Edited by - OANNHSEA on 02/05/2011 21:17:18