- "ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 3". - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Καλώς ήρθες στην παρέα μας. Χαίρομαι που ασχοληθήκαμε με κάτι αρκετά ενδιαφέρον για σένα ώστε να συμμετάσχεις ενεργητικά.
Μη στεναχωριέσαι αν δεν βλέπεις ενεργειακά χρώματα. Μπορεί εξίσου καλά να ακούς, να οσμίζεσαι, να γεύεσαι ενεργειακά. Μήπως κατά καιρούς έχεις ένα επίμονο βουητό στο αυτί σου; Μήπως "πιάνεις" οσμές ή γεύσεις για τις οποίες άλλοι δεν έχουν ιδέα;
Σιχαίνεσαι το ροζ, ε; Πέρασα κι εγώ από μια τέτοια φάση, όπου θεωρούσα το ροζ (επάνω μου) σαχλό. Ωστόσο το ροζ θεωρείται ανώτερη έκφραση του κόκκινου και συμβολίζει τη γυναίκα με ευγένεια, την Κυρία.
Το πορτοκαλί είναι ένα πολύ ζωντανό χρώμα που συνδέεται με... την όρεξη! Γενικά θα προσπαθήσω να μεταφέρω ό,τι ξέρω για τα χρώματα, κάνοντας ειδικό αφιέρωμα στο καθένα.
Ευεξία, δραστηριότητα: βάλε κόκκινο. Δημιουργικότητα: πράσινο. Ηρεμία: γαλάζιο. Πέραν του τι χρησιμοποιεί κανείς στο σπίτι του ή στον χώρο του από χρωματισμούς υφασμάτων κτλ., μπορεί να "χρωματίσει" ενεργειακά και την ατμόσφαιρά του. Δυστυχώς γι' αυτό απαιτείται κάποια ικανότητα οραματισμού...
***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****
Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια όσον αφορά τα ξωτικά, αν και δεν είμαι σίγουρη ότι τα αξίζω... Στη συνείδησή μου έχω χρεωθεί το συγκεκριμένο θέμα ως αποτυχία, θεωρώ ότι αποδείχτηκα πολύ λίγη και ότι δεν κατάφερα να μεταδώσω την αίσθηση της ομορφιάς και της γαλήνης που έχω αποκομίσει από την επικοινωνία μου με αυτές τις φυλές.... πάντως σε ευχαριστώ.
quote:Ακριβώς!
Τα χρώματα δημιουργούνται οταν απορροφιούνται απο μια επιφάνεια όλες οι άλλες δονήσεις του λευκού φωτος εκτός απο αυτήν που είναι ορατη για εμάς και ανακλάται απο την επιφάνεια.
quote:Πες τα βρε κορίτσι μου και πέρυσι το χειμώνα τρώγαμε τα μουστάκια μας με τον Μορφέα όταν επέμενα ότι το λευκό είναι ανακλαστικό και όχι απορροφητικό χρώμα!
Το Λευκό έχει την ιδιότητα να αντανακλα όλες τις δονήσεις και να μην απορροφά καμία απο αυτές.
Όσο για την υπόλοιπη ενεργειακή ερμηνεία που δίνεις, συμφωνώ απολύτως.
Ελπίζω να μη μπερδέψουμε τα τόπικ στο τέλος!
Σχετικά με το μπλε. Δεν έχω ακούσει για τους αρχαίους Έλληνες συγκεκριμένα, ξέρω όμως ότι κάποιες φυλές της Αφρικής δεν έχουν λέξη για το μπλε, που σημαίνει ότι δεν το αναγνωρίζουν ως χρώμα (ό,τι δεν μπορεί να περιγραφεί σε μια γλώσσα δεν υπάρχει στη συνείδηση του λαού που τη μιλά). Δεν είμαι σίγουρη ότι συνιστά εξελικτικό έλλειμμα. Ίσως να οφείλεται σε διαφορετική νοηματική κατηγοριοποίηση, άρα διαφορετική κοσμοθέαση, γιατί όχι;
Όσο για τα χρώματα που θα δούμε εξελισσόμενοι... από τις εμπειρίες σου στο αστρικό θα έχεις τουλάχιστον μια υπόνοια της φοβερής γκάμας χρωμάτων που δεν βλέπουμε στο υλικό πεδίο...
Another star μου γειά σου!!! Χαίρομαι πολύ που είσαι κοντά μας...
Μια από τις βασικές χρήσεις του κόκκινου είναι να δηλώσει κίνδυνο ή συναγερμό, να επιστήσει την προσοχή, να αναχαιτίσει μια δράση, πράγμα που γίνεται φανερό από τους φωτεινούς σηματοδότες, τα οδικά σήματα (π.χ. το στοπ και τα διάφορα «απαγορεύεται»), τα αλάρμ του αυτοκινήτου, τις κόκκινες σημαίες στις παραλίες, τα κουτιά και κουμπιά συναγερμού κτλ.
Επομένως μια βασική χρήση του κόκκινου φαίνεται να είναι η πειθάρχηση της συμπεριφοράς σε ένα σύστημα κανόνων ή νόμων. Λέξεις-κλειδιά που συνδέονται με τη συγκεκριμένη χρήση του κόκκινου είναι: πειθαρχία, κανονισμοί, νόμοι, τάξη, δράση ή ανακοπή της, το στρατιωτικό στοιχείο.
Κατά τα λοιπά, το κόκκινο συνδέεται ασφαλώς με τη ζέστη (φωτιά, καυτερές πιπεριές κτλ.) και θεωρείται σέξι επειδή συνδέεται με το μυστήριο του άντρα και της γυναίκας, στο οποίο θα αναφερθώ προσεχώς.
Στον ανθρώπινο οργανισμό, η είσοδος του κόκκινου είναι το κεφάλι. Και συμβαίνει το αξιοσημείωτο ο εγκέφαλός μας που είναι λευκός να είναι εγκλωβισμένος μέσα σε μια κόκκινη δίοδο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν το λευκό έχει καταγράψει κάτι, π.χ. μια λέξη (και ο,τιδήποτε υπάρχει στο λευκό δεν έχει χαρακτηρισμό, απλά είναι), έρχεται το κόκκινο και της προσάπτει τον τόνο της χαράς ή της δυστυχίας (την προσωποποιεί) βάζοντας τα θεμέλια της κριτικής, αν δεν είναι κανείς προσεκτικός, ή της εποικοδομητικής σύγκρισης, αν είναι…
Το όργανο στο οποίο εδράζει η κόκκινη συχνότητα είναι το στομάχι, το οποίο θεωρείται και το κέντρο της (συγ)κίνησης. Το στομάχι λέγεται και «τύραννος» (με τον ίδιο τρόπο που ο εγκέφαλος λέγεται «ο απρόθυμος») για λόγους που θα εξηγήσω προσεχώς. Τέλος, ας σκεφτούμε ότι κόκκινο είναι και το ζωτικό υγρό που μας διαπερνά, το αίμα μας, γιατί θα χρειαστούμε και αυτό το στοιχείο παρακάτω.
Ευχαριστώ πολύ.
Unseen
ΥΓ: Σκέφτηκα κάτι που ανέφερα στο τόπικ της Yami και ισχύει κυρίως όταν έχουμε να κάνουμε με το ΛΕΥΚΟ κέντρο, τον απρόθυμο μέσα μας. Μπορούμε να το πείσουμε να συνεργαστεί μαζί μας, τάζοντάς του μεσομακροπρόθεσμα οφέλη, αλλά θα συνεργαστεί μαζί μας μόνο εάν επιδείξουμε συνέπεια και δέσμευση στην προσπάθειά μας. Διαφορετικά γινόμαστε αναξιόπιστοι στα ίδια μας τα μάτια και δεν θα πρέπει να απορήσουμε αν αποτύχουμε να έχουμε τον έλεγχο του ίδιου του εαυτού μας. Εμείς θα του έχουμε μάθει να μη μας εμπιστεύεται…
quote:
Καλώς ήρθες στην παρέα μας. Χαίρομαι που ασχοληθήκαμε με κάτι αρκετά ενδιαφέρον για σένα ώστε να συμμετάσχεις ενεργητικά.
Unseen μου με παρεξήγησες... Δεν συμμετείχα όχι γιατί δεν τα θεωρούσα ενδιαφέροντα αυτά που λέγατε (το αντίθετο μάλιστα), αλλά ήταν ξένοι τόποι για μένα, και δεν μπορούσα να συνεισφέρω τίποτε στην συζήτηση...Καλώς σας βρήκα!
quote:
Μη στεναχωριέσαι αν δεν βλέπεις ενεργειακά χρώματα. Μπορεί εξίσου καλά να ακούς, να οσμίζεσαι, να γεύεσαι ενεργειακά. Μήπως κατά καιρούς έχεις ένα επίμονο βουητό στο αυτί σου; Μήπως "πιάνεις" οσμές ή γεύσεις για τις οποίες άλλοι δεν έχουν ιδέα;
Τώρα που το λές... Unseen ναι, αυτό ισχύει για τις οσμές. Μου συμβαίνει συχνά "κάτι να μου μυρίζει", δυστυχώς κανείς δεν συμφωνεί μαζί μου και μου κάνουν και πλάκα. Δεν του είχα δώσει σημασία μέχρι τώρα.
quote:
Ωστόσο το ροζ θεωρείται ανώτερη έκφραση του κόκκινου και συμβολίζει τη γυναίκα με ευγένεια, την Κυρία.
Δυστυχώς η σοφία έρχεται όταν δεν την χρειαζόμαστε πια
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ
Kαλη μου Ανσινουλα δεν θα μπορουσα το παραπανω να μην το αξιολογήσω ως κατιπολυ σημαντικό και να ζητήσω βεβαια παραπάνω ανάλυση.....
Εν αναμονη λοιπον περαν των οποιων αλλων αναλυσεων.
Μια γλυκεια καλημερα σε ολους σας!!!
Unseen οσον αφορα το τοπικ των ξωτικών θεωρω οτι δεν χρειάζεται να θλίβεσαι. Οι ποιότητες αυτού του κόσμου έβγαιναν απο την καρδια σου και οποιος πραγματικα ενδιαφερόταν θα ένιωθε αυτές και δεν θα έμενε στα λόγια που γράφονται σε ενα τόπικ. Αλλωστε ο κόσμος των ξωτικων βασίζεται στο συναισθημα,ετσι δεν είναι?
Κόκκινο λοιπόν!
Συμφωνω με όλα οσα εγραψε η Unseen.
Το κόκκινο είναι το χρώμα που συμβολίζει την θέληση για ενσάρκωση φυσικα στον υλικο κόσμο. Χωρίς το κόκκινο δεν υπάρχει θέληση για επιβίωση.
Η παρουσία του δηλώνει ζωτικότητα, δυναμικότητα, προσέγγιση της πραγματικότητας,ικανότητα ενεργοποίησης και γενικα πλεόνασμα ενεργειών.
Ισως δείχνει εναν τρόπο ζωής προσαρμοσμένο στις κοσμικές και ατομικές ανάγκες.
Το κόκκινο οργανικα σχετίζεται με το μεσόδερμα ενα είδος ιστού του σώματος που αναπτύσσεται-μετα τη σύλληψη του ανθρώπου- απο το ένα απο τα τρία φύλλα του γονιμοποιημένου ωαρίου(συγκεκριμένα το μεσαίο φύλλο). Αργότερα κατα την ανάπτυξη του οργανισμού απο αυτό το φύλλο δημιουργούνται ο σκελέτός, οι συνδετικοί ιστοί, οι μύες, το ουρογεννητικό σύστημα, η σπλήνα, τα αιμοφόρα αγγεία, η καρδια και τα κύτταρα του αίματος.
Γι'αυτό Unseen το θεωρω ενα απο τα βασικα χρώματα.
Καλησπέρα σε όλους!
quote:
από τις εμπειρίες σου στο αστρικό θα έχεις τουλάχιστον μια υπόνοια της φοβερής γκάμας χρωμάτων που δεν βλέπουμε στο υλικό πεδίο...
Έχεις δίκιο
quote:
Επομένως μια βασική χρήση του κόκκινου φαίνεται να είναι η πειθάρχηση της συμπεριφοράς σε ένα σύστημα κανόνων ή νόμων.
Ααα,γι'αυτό δεν τα πάω καλά με αυτό το χρώμα.
quote:
""μπορεί να "χρωματίσει" ενεργειακά και την ατμόσφαιρά του. Δυστυχώς γι' αυτό απαιτείται κάποια ικανότητα οραματισμού..."""
quote:
galazia_sfaira:Kαλη μου Ανσινουλα δεν θα μπορουσα το παραπανω να μην το αξιολογήσω ως κατιπολυ σημαντικό και να ζητήσω βεβαια παραπάνω ανάλυση.....
Θα συμφωνήσω με τη galazia_sfaira.Θα ήθελα και γω μία ανάλυση σ'αυτό
Να πω για το κόκκινο ότι είναι το χρώμα που έχει τη μεγαλύτερη συναισθηματική επίδραση.Επιβάλλεται στα υπόλοιπα χρώματα που βρίσκονται γύρω απ'αυτό καθώς είναι το πρώτο χρώμα που ξεχωρίζει το μάτι.Όταν κάποιος κοιτάζει κόκκινο για αρκετή ώρα του ανεβαίνουν οι σφυγμοί και οι παλμοί της καρδιάς.
Να ρωτήσω..πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε ότι το μπλε,κόκκινο κτλ χρώμα που βλέπω εγώ να είναι ένα αντικείμενο,ο διπλανός μου βλέπει άκριβώς την ίδια απόχρωση του συγκεκριμένου χρώματος?? Έχω ακούσει ότι η χρωματική αποτύπωση της κάθε ακτινοβολίας διαφέρει στον κάθε άνθρωπο.Γι'αυτό.
Είναι πολύ πιθανό λοιπόν να διαθέτεις ενεργειακή όσφρηση, η οποία είναι πολύ σπανιότερη σαν αίσθηση από την ενεργειακή όραση ή ακοή… Μπορείς, αν θέλεις, να καταγράφεις τα περιστατικά κατά τα οποία συλλαμβάνεις κάποια περίεργη οσμή. Έτσι θα μπορέσεις να καταλάβεις πολλά, να κατηγοριοποιήσεις τις περιπτώσεις, να βγάλεις μια άκρη για το δώρο σου και να το αναπτύξεις.
Σχετικά με το ροζ… χα χα χα, έχεις δίκιο για τις δύσπιστες φατσούλες, αλλά έτσι λένε οι Κινέζοι που μάλλον δεν έχουν υπόψη τους τα χαζά pin-up girls με τις ροζ υποψίες ρούχων… Σκέψου το ροζ της ανατολής ή της δύσης του ήλιου, το ταπεινό ροζ των λουλουδιών, τέτοια ροζ. Αυτά θεωρείται ότι συνθέτουν την ακτινοβολία υψηλών αρχών και εκλεπτυσμένων επιθυμιών, μιας ζωής συγκροτημένης και πλήρους αγάπης.
Σκεφτόμουν να επεκταθώ παρακάτω σε αυτό το κομμάτι, γι’ αυτό θα κάνω μόνο μια πολύ σύντομη αναφορά σχετικά. Υπάρχει ένα συμπαντικό φαινόμενο που λέγεται αλλαγή οκτάβας. Αυτό έχει την εξής μορφή:
Κατά τη μετάβαση από μια κατάσταση σε μια άλλη, ανώτερή της, συντελείται αντιστροφή των όρων. Αν ο άντρας είναι κόκκινης συχνότητας (Α) και η γυναίκα μπλε (Β) στο επόμενο επίπεδο, σε μια ανώτερη πραγμάτωσή τους ως Κύριος και Κυρία, ο άντρας προσεταιρίζεται γαλάζια χαρακτηριστικά (β) και η γυναίκα ροζ (α). Δυστυχώς δεν μπορώ να το παρουσιάσω σωστά το σχήμα γιατί δεν ξέρω πώς να ανεβάσω εικόνα, ελπίζω όμως να μην γίνομαι εντελώς ακατανόητη.
Τέλος πάντων, τα ροζ που φοράμε στα κοριτσάκια και τα γαλάζια στα αγοράκια στη Δύση είναι μάλλον η ασυνείδητη ευχή μας να φθάσουν μια ανώτερη πραγμάτωση.
Περισσότερα σύντομα.
Αφού καθαρίσεις ενεργειακά τον χώρο σου, μπορείς να καθίσεις στο κέντρο του σπιτιού ή του δωματίου που θέλεις και να φανταστείς ότι η αύρα σου γεμίζει με γαλάζιο χρώμα (σα να έβαζες γαλάζια ασπίδα). Στη συνέχεια σκέφτεσαι ότι η αύρα σου (και φυσικά το γαλάζιο χρώμα) γεμίζει το δωμάτιο σιγά-σιγά. Αφού δεις την εικόνα, αρχίζεις σιγά-σιγά να μαζεύεις την αύρα σου πίσω προς τα σένα, συλλέγοντας ο,τιδήποτε πράσινης και κίτρινης συχνότητας υπάρχει στον χώρο. Είναι μια πολύ εποικοδομητική ανταλλαγή γιατί με το γαλάζιο εξισορροπείς την ενεργειακή ατμόσφαιρα του χώρου ενώ το πράσινο και το κίτρινο που παίρνεις πίσω είναι τα χρώματα της θεραπείας.
Κάτι παρόμοιο μπορείς να κάνεις λιβανίζοντας. Όμως το λιβάνι που πωλείται συνήθως στα καταστήματα είναι basilica, κόκκινης δηλ. συχνότητας και αυτό που κάνει είναι να «καίει» τα ενεργειακά υπολείμματα, καθαρίζοντας αποτελεσματικά τον χώρο. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι τύποι λιβανιών που καθένας ευνοεί διαφορετική δραστηριότητα με τη δημιουργία αντίστοιχης ατμόσφαιρας.
Ευχαριστώ...
Αγαπητή μου Yami
quote:Δεν ξέρω για να είμαι ειλικρινής. Αν η Sidhe ή κάποιος άλλος γνωρίζουν κάτι σχετικά, ελπίζω να μας το παραθέσουν.
Να ρωτήσω..πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε ότι το μπλε,κόκκινο κτλ χρώμα που βλέπω εγώ να είναι ένα αντικείμενο,ο διπλανός μου βλέπει άκριβώς την ίδια απόχρωση του συγκεκριμένου χρώματος??
Επειδή ό,τι κάνουμε προϋποθέτει κίνηση (ακόμη και οι σκέψεις μας έχουν κίνηση ή φορά), το κέντρο της κίνησης είναι καίριο για την ύπαρξή μας. Περικλείει κάθε είδους προγραμματισμό του οργανισμού μας και είναι υπεύθυνο για τις καλές ή κακές συνήθειές μας. Το στομάχι μας προγραμματίζεται με την επανάληψη. Γι’ αυτό και το κόκκινο ως ενεργειακό χρώμα συνδέεται με την επανάληψη, η οποία φέρνει την επιτάχυνση και εντέλει την υπερθέρμανση. Η υπερθέρμανση με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει άγχος και θυμό (να "χτυπήσουμε κόκκινο"), γι’ αυτό και τα συγκεκριμένα συναισθήματα συνδέονται και αυτά με το κόκκινο χρώμα.
Από τη στιγμή που θα προγραμματίσουμε το στομάχι μας είναι πάρα πολύ δύσκολο να το επαναπρογραμματίσουμε. Γι’ αυτό και οι Κινέζοι το λένε «τύραννο». Συγκεκριμένα, απαιτείται 10πλή προσπάθεια για τον επιθυμητό επαναπρογραμματισμό, όπερ πρακτικά σημαίνει ότι αν κάποια συνήθεια μας έχει ταλαιπωρήσει 100 φορές τα τελευταία 5 χρόνια, θα πρέπει να καταβάλλουμε 1000 φορές προσπάθεια υπέρβασής της ώστε να ζήσουμε χωρίς αυτήν τα επόμενα 5. Αντιλαμβανόμαστε τον όγκο της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλουμε σε μια χρόνια κατάσταση, π.χ. το κάπνισμα ή την πολυφαγία.
Βέβαια όλο αυτό δεν το κάνει μόνο του το στομάχι. Βοηθό του έχει τον άλλο κόκκινο ηθοποιό του συστήματός μας: το αίμα. Το αίμα μας λοιπόν κατά τους Κινέζους είναι κάτι σαν τη μαγνητοταινία όπου αποτυπώνονται ενεργειακά όχι μόνο οι συνήθειες, αλλά και οι μικρές ατομικές μας ιεροτελεστίες (από το βούρτσισμα των δοντιών μας μέχρι τον τρόπο που βάζουμε μπρος το αυτοκίνητο, που κόβουμε το κρέας, που φοράμε το ρολόι μας…). Ο,τιδήποτε κάνουμε κατ’ επανάληψη και εξακολούθηση καταγράφεται στο αίμα μας. "Τό 'χουμε στο αίμα μας", κυριολεκτικά. Πολύ δυνατός, σχεδόν αξεπέραστος συνδυασμός.
Και λέω «σχεδόν» γιατί υπάρχει τρόπος να μειώσουμε τον χρόνο επαναπρογραμματισμού του συγκεκριμένου κέντρου από π.χ. 5 χρόνια σε 3 μήνες. Πώς;
Ε, ας αφήσουμε κάτι και για αύριο…
Ευχαριστώ πολύ.
Unseen
Edited by - Unseen on 03/10/2006 09:27:01