- Σεμινάρια - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
quote:quote:
Ευθυγράμμιση Αθήνας, Λευκού όρους, Νέας Υόρκης, Βαλτιμόρης, και Νέας Ορλεάνης:http://www.geocities.com/thiva20/English/NewYorkParthenon.htm
Εμένα γιατί δε μου εμφανίζεται το link ρε γμτο!!!???
Όποιος στο φως ζεστάθηκε, είδε κι έζησε στο φως...
όποιος στο φως τυφλώθηκε, αξιώθηκε αιώνιο σκοτάδι...
Αυτά παθαίνει κανείς όταν δεν έχει επαγγελματικό site. Τέλος πάντων έφτιαξα μιά πιό ελαφριά σελίδα, ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα με αυτήν:
http://www.geocities.com/thiva20/English/NewOrleansParthenon.htm
Όπως και να έχει αν κάποιος έχει το google μπορεί να τσεκάρει το populated places στα layers και αφού βρει την Νέα Ορλεάνη στον κόλπο του Μεξικού(κατάληξη ποταμού Μισισιπή) επιλέγει tools και measure, κλικάρει πάνω στο κυκλάκι που γράφει New Orleans(θέλει λίγο zoom) και μετά αφού μετακινηθεί προς τον Παρθενώνα κλικάρει πάνω του. Κλίνει κανείς μετά το παράθυρο Measure, κλικάρει και το Geographic features στο Layers και ψάχνει στις Άλπεις γιά το Mont Blanc. Μετά μπορεί να επισκεφθεί και την Νέα Υόρκη ή την Βαλτιμόρη. Κοντά στην καμπύλη πέφτει και η Φιλαδέλφεια και η Βοστόνη. Προσέχουμε τον κόλπο που σχηματίζεται πάνω από το πέρασμα κοντά στην Βοστόνη καθώς και την παραλλήλιση με την χερσόνησο της Nova Scotia στον Καναδά και της Βρετάνης στην Γαλλία.
quote:Πώς το υπολόγισες/σκέφτηκες αυτό ?
Τώρα, για τη σημασία της διαπίστωσής σου και τη διατύπωσή σου επιφυλλάσομαι, το μέλλον θα δείξει !
Ψάχνοντας διάφορες ευθυγραμμίσεις στο google είπα να ενώσω το τόπο της τωρινής κατοικίας μου με τον τόπο πρώην κατοικίας μου στην Αμερική. Μετά είπα να επεκτείνω την γραμμή και έτσι είδα ότι περνάει και από την Νέα Ορλεάνη. Όσο γιά το βουνό απλώς ακολουθούσα την μεθοδολογία των αρχαίων. Την τυχαιότητα ή όχι της ευθυγράμμισης την αφήνω στην κρίση σας. Και μια σκέψη. Δεδομένης της τραγωδίας με τους δίδυμους πύργους, του ανεμοστρόβιλου, των πλημμύρων στην περιοχή των Άλπεων, και της πτώσης του Ηλίου, ίσως οι κάτοικοι της Βαλτιμόρης θα πρέπει να έχουν τον νου τους. Ότι και να συμβαίνει θα πρέπει να μελετηθεί εκτενέστερα.
Edited by - Ogygos on 01/09/2005 00:17:36