- Κανένα Ανέκδοτο να γελάσουμε? Part 1 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
ΦΙΊΛΕ crucifire ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ(28/07)ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΗΚΑ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΘΕΜΑ
ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Η ΝΑ ΒΡΩ Η ΙΔΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
οΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΦΙΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ ...ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΓΟΡΓΟΝΙΚΟ ΕΙΔΟΣ ΕΜΟΙΑΖΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ 3 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ(ΜΑΚΡΙΑ ΟΥΡΑ,ΨΗΛΟΣ ΚΟΡΜΟΣ) ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΟΜΟΡΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΙΧΝΟΣ ΤΗΣ.ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΗΤΑΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.ΑΥΤΑ.
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ ΑΠΛΩΣ ΓΡΑΦΩ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΟΡΘΠΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Ι ΣΤΟ..ΤΗΣ ΠΑΛΙΑ ΤΟ ΕΓΡΑΦΑ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΑΝ!ΤΕΣΠΑ.
ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ...
"ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ,ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ"
"![]()
"![]()
"![]()
"![]()
"![]()
"![]()
"![]()
"![]()
![]()
quote:
Χμ...Γοργόνο θέλετε?
Γοργόνο έχουμε.
Και μάλιστα σε ένα θέμα εδώ στο esoterica,πρόσφατο:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6206&ARCHIVE=
![]()
![]()
![]()
DO YOU KNOW
ANAZHTHΣH?
Μη βαράτε!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα ήταν πως εδώ και πολλά, πολλά χρόνια κυκλοφορούν διάφορες κατασκευασμένες γοργόνες από κουφάρια μαϊμούδων και ψαριών προς πώλησε σε διάφορους ευκολόπιστους αδαείς, η δε ποιότητα τους διαφέρει από ανεκτή ως αποκρουστική.
Αξίζει δε να σημειώσω πως παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται και με τους περίφημους Τελχίνες, δηλαδή διάφορα σελάχια που ορισμένοι επιτήδειοι κόβουν κατά τρόπο τέτοιο ώστε να θυμίζουν ανθρώπινες φιγούρες με μερικά εξ’ αυτών καμία φορά αποτελούν και εκθέματα ιδιωτικών συλλογών.
Υ.Γ.
Σύμφωνα με μελέτη του καθηγητή της Μηχανικής & Αεροδυναμικής του πανεπιστημίου Πατρών, κ. Παϊπέτη η Χάρυβδη φαίνεται πως μοιράζεται τις ιδιότητες των θαλάσσιων στροβίλων οπότε μάλλον προσδιόριζε φυσικό φαινόμενο και όχι απτό βιολογικό οργανισμό.
Edited by - XD on 01/08/2005 10:36:57
Βασικά, δε νομίζω να υπήρξε κανένα.
Σχετικά με τις γοργόνες, είπα πως αφήνω ένα ενδεχόμενο ανοιχτό για την ύπαρξη τους λόγω των διαφόρων μαρτυριών που έχουν ακουστεί από διάφορους ναυτικούς.
Σίγουρα όμως υπάρχουν κι οι επιτήδειοι που μας παραμυθιάζουν...

Και το <ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ> μην το ξανα-αλλάξεις..
Αφού σωστά το γράφεις.
quote:
Το ρώτησα σαν απορία...
Μη βαράτε!
Καλά,δεν βγάλαμε και τα ρόπαλα
Την απορία όμως???
ΤΗ ΛΥΣΑΜΕΕΕ!!!
Καλή μου αμαζόνα θα βρεις αν ψάξεις παλιότερα θέματα για τις γοργόνες.
Χρησιμοποίησε την ''αναζήτηση''.
Θα βρεις από μυθολογικά στοιχεία,έως το σύντροφο της γοργόνας.
Τον αξιολάτρευτο και ...γυμνασμένο Γοργόνο μας!
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

IA!IA!
quote:
ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΓΟΡΓΟΝΕΣ...ΠΑΙΔΙΑ,Η ΘΑΛΛΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΟΤΑΝ ΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΑ ΕΧΑΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ.ΕΙΔΑΝ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΙΧΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ...........ΟΠΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΟΡΓΟΝΕΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ,ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΟΡΓΟΝΑ?
elfeye, αυτό το τηλεοπτικό υλικό το έδειξαν ποτέ?
Σχετικά με το όνομα, δεν έχω ιδέα γιατί.
Μήπως έχει σχέση με το αρχαιοελληνικό μυθολογικό τέρας Γοργώ?

IA!IA!
Δεν είναι κάποιο τραγούδι απλά εμπνεύστηκα από το μεσαιωνικό μύθο του ίνκουμπου και το έβαλα.
Αν δεν ξέρεις τι εστί Incubus (αρσενικό) και Succubus (θηλυκό), πές μου να στο εξηγήσω...

IA!IA!
Inkubus Sukkubus!!!!!!!!!!!!!!!
Φυσικά και τους ξέρω!!!
Σε άλλο post είπα πως οι Sopor Aeternus είναι από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, οι IS είναι το αγαπημένο μου!!
Αλλά δεν το ανέφερα γιατί δεν ήξερα αν θα τους γνώριζε κανείς....

IA!IA!
Αρκετά άγριοι για εμένα...

Στην αρχαιότητα υπήρχαν τρεις Γοργόνες, η Ευρυάλη, η Σθενούσα και η Μέδουσα.
Η τελευταία ήταν θνητή, ενώ οι άλλες δύο ήταν αθάνατες.
Είχαν γεννηθεί από τον Φόρκυ και την Κητώ.
Ήταν πολύ άσχημες, με στρογγυλό πρόσωπο και πλατιά μύτη, με δόντια που έμοιαζαν με χαυλιόδοντες, με χάλκινα χέρια, ενώ στα μαλλιά τους και τη μέση είχαν φίδια. Κατάμαυρες στο σώμα και με φτερά, είχαν την ιδιότητα να απολιθώνουν όποιον τις κοιτούσε.
Την Μέδουσα, με τη βοήθεια της Αθηνάς τη σκότωσε ο Περσέας.
Υπήρχε επίσης και ένα ακόμη θαλάσσιο τέρας, η Γοργώ, παιδί του Ουρανού και της Γης, που κατά τη Γιγαντομαχία τη σκότωσε η Αθηνά.
Από αυτό το τέρας προέρχεται η σύγχρονη Γοργόνα.
Δε νομίζετε πως η Ελληνική Μυθολογία είναι τόσο ωραία...?

Τί άρχοντας των δαχτυλιδιών και Σκανδιναβική μυθολογία.
Η ελληνική μυθολογία είναι ανεξάντλητη.
Αλήθεια το έχετε προσέξει?
Εκεί που λέμε πως την ξέρουμε καλά,διαβάζουμε κάτι ακόμα που μας εκπλήσει!!
το σκηνικο με την εφημεριδα δε νομιζο να ειναι ψεμα πριν κανενα μηνα πηρε κατι το αυτη μου στη τηλεοραση αν και δε ποληπαρακολουθο κατι ψαραδες στην ιαπωνια αν θυμαμαι καλα (απο εκει μερια παντος ) ισχυριστηκαν οτι ιδαν ενα πλασμα με μακρυα μαυρα μαλλια να κολυμπα διπλα στο καικι του με ανθροπινο σωμα και ουρα ψαριου.. μπορει να τανε και μουφα αλα δεν εδοσα συμασια
Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι αλλά δε νομίζω να είχαν λόγο να μου πούνε ψέμματα.
Το μόνο που μπορώ να απαντήσω ώς ανταπάντηση είναι πως μπορεί να είδαν κάτι άλλο και να το μπέρδεψαν...