- Χθες βράδυ ονειρεύτηκα... - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
τι αλλο?

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε
Πολλοί από σας,είμαι σίγουρος, τις ίδιες σκέψεις έχουν κάνει .
Όνειρα που ανεξήγητα έρχονται, από μέσα μας, αλλά γιατί;
Τα έχουμε ανάγκη ;
Κάποιος φίλος μου έλεγε ότι ναι, γιατί όπως ισχυριζόταν, μόνο αυτοί που βλέπουν όνειρα υπάρχει ελπίδα ότι θα ξυπνήσουν κάποτε .
Αλλά ένας άλλος φίλος ,αγανακτισμένος από τα όνειρα που έβλεπε , έλεγε ότι τα όνειρα είναι απλά παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγει η ψυχή του και ότι τα πιο πολλά όνειρα είναι ένα είδος ναρκωτικού που δημιουργεί ο εγκέφαλός μας γιατί απλά το έχει ανάγκη.
Και οι δύο φίλοι μου όμως ,σε ένα σημείο , συμφωνούν ότι για όποιον από τους δύο λόγους και να βλέπουμε όνειρα , στην ουσία τα έχουμε ανάγκη και είναι δημιουργίες του δικού μας μυαλού και μόνο .
Υπάρχει όμως και ένας φίλος μου, γνωστός παραμυθάς με το ψευδώνυμο Πινόκιο ο Α΄, που ισχυρίζεται ότι μπορεί να υπάρχουν και όνειρα που δεν είναι του δικού μας μυαλού κατασκευάσματα αλλά απλά τα βλέπουμε όπως ακριβώς μια εκπομπή
στους δέκτες της τηλεόρασης .
Ισχυρίζεται δηλαδή ότι ο εγκέφαλός μας κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορεί να λειτουργεί και σαν ένα είδος δέκτη εικόνων και ήχων που η συχνότητά τους και η ευκρίνειά τους είναι ανάλογες και της ευαισθησίας που έχει ο κάθε εγκέφαλος.
Αλλά καλύτερα να σταματήσω εδώ το κείμενο, γιατί ο σκοπός μου δεν είναι να δώσω απάντηση στο ερώτημα του τίτλου , αλλά απλά να το εκφράσω και την απάντηση, αν υπάρχει μία, ας την δώσουν άλλοι .
Ας γίνει ένας διάλογος, κάτι θα είναι κι αυτό .
Πάν. Καρτσωνάκης

Thothoula η Bιετναμέζα
Mοναδική
απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
Φοβερό όνειρο! Δεν ξέρω, στην αρχή νόμιζα πως απλά μιλούσες αλληγορικά...

Thothoula η Bιετναμέζα
Mοναδική
απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
οσο για αυτο που εθεσες πιστευω
οτι τα ονειρα ειναι
η κραυγη
οτι πιο σιωπηλου
εχουμε μεσα μας..

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε

Piece of dream..
Edited by - Valnta on 15/10/2003 18:27:46
quote:
δεν ησουν εσυ ...δεν με σκεπασεη ζεστη σου , τρομαξα...το ονομα σου φωναξα..
ενας ψυθιρος ...μετα σιωπη ..σε εψαχνα ..δεν ησουν εκει,
το χερι απλωσα ....βγαλε με φωναξα,πιασε με φωναξα...,
μα δεν ησουν πουθενα η δεν με ακουγες ....μετα...
...μετά έμεινα χωρίς ύπνο...
MANO MAΣ Μ'ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΑ...ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ...ΠΕΙΡΑΖΕΙ;
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΝΟ ΜΑΣ,ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥΣ ΣΟΥ...
ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
κοιτω τον ουρανο...και ενας καταρρακτης πεφτει μεσα στο πηγαδι μου...
Κοιτάς προς το θειο *(ουρανός) μα….
Νερό, (κίνηση….αισθήσεις….γνώσεις)
Πηγάδι(ΜΟΥ) Εαυτός…(εδώ Ψυχή….το υλικό μέρος της)
αλαφιασμένος τρέχω να πάρω νερό με έναν κουβά...
ο νους είναι πάντα μικρός….
κοιτώντας το πηγάδι
βλεπω πυγολαμπίδες να έχουν σκεπάσει το νερό...
γνώσεις…( μα εξωτερικές), για αυτό σκεπάζουν το νερό… (το φως άλλων είναι περιορισμένο….)
ξανακοιτώ...στον ουρανό...και βλέπω ανάμεσα σε σύννεφα μια λίμνη...
…εχεις επιγνωση του ΘΕΙΟΥ……μα οι αισθήσεις είναι ακόμα εκεί, ένα αναμονή…
κοιτω το πιγαδι...μοναχα λασπη απεμεινε...
ΔΥΟ εκδοχες…
1.Απογοήτευση…
2.Βρήκες πάτο…(Κάτω από τη λάσπη τι υπάρχει?)
Καλή τύχη RICHE…![]()
Πλατωνακος…
quote:
Και αν της μοιάζεις (και στην ψυχή)….εκείνο που έγραψε ο Πλάτωνας…. αφιερώνεται σε σένα!!!
ΕΝΝΟΕΙΣ ΦΙΛΕ ΠΛΑΤΩΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ "ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ" ΣΤΟΝ "ΤΙΜΑΙΟ" ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ;ΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΜΑΣ;ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ (ΘΕΙΚΟΥ)ΠΛΑΤΩΝΑ;
Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΟ ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΥ ΜΑΣ...ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΒΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΟΗΣΙΕΣ...
(ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ,ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΛΑΤΩΝΑ,ΘΥΜΗΣΕ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΗ...)
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΛΑΤΩΝ...

(ΚΑΙ ΡΟΔΑ ΠΟΥ Σ'ΑΡΕΣΟΥΝ )
ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Edited by - kapodistria on 15/10/2003 19:21:18
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
Γιατί να ψάχνουμε να βρούμε τι είναι;
Όσο αναλύουμε τους νυχτερινούς επισκέπτες χάνουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε όλες τις υπέροχες εικόνες του μυαλού μας.
Ότι κι αν είναι, απ' όπου κι αν έρχονται είναι δικά μας.
Γονιδιακές μνήμες, προηγούμενες ζωές, μη επεξεργασμένες εικόνες του συνειδητού που προβάλλονται στο υποσυνείδητο, καλπάζουσα φαντασία, συσσωρευμένα άγχη, ανασφάλειες, φόβοι... όλα δικά μας. Ίδια και μοναδικά ταυτόχρονα.
Τα όνειρα είναι ο τρόπος που έχουν τα έμβια όντα για να ταξιδεύουν, να λυτρώνονται, να επεξεργάζονται, να εμπνέονται και να κατανοούν. Ψυγματα θεϊκής ουσίας όπως και τα πλάσματα που τα απολαμβάνουν...