ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Νίκος8 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
ΝίκοςΝέο Μέλος
26/11/2004, 20:43:40
Τιμή και Δόξα αποδώστε στον Μέγιστο Στρατηγό που είχαμε τη τύχη να ήταν Ε Λ Λ Η Ν Α Σ,αφήστε τους Σκοπιανούς να ονειρεύονται οτί κάποια μέρα θα πουν οτί ο Αλέξανδρος ήταν Σκοπιανός,βάλτε τον μέσα στη καρδιά σας,ζηλέψτε τον,θαυμάστε τον και υμνείστε τον όπως και τους Μέγιστους Αρχαίους Έλληνες,δυστυχώς οι σύγχρονοι πολιτικοί δεν είναι ούτε στο ελάχιστο άξιοι να λέγοντε Έλληνες,μας ντροπιάζουν και μας ξεφτιλίζουν,και εμείς τους ψηφίζουμε.
Διάβασα οτί ήταν να γυριστεί έργο με τις Θερμοπύλες αλλά το έκοψαν επειδή ο σκηνοθέτης ήθελε να το προβάλλει όπως πραγματικά έγινε,τους λυπάμαι...Άν κάποιος μπορεί να βγάλει εύκολα μια ιστορία σε ορισμένα κράτη,αυτά είναι:η Ιταλία(που έχουν βγεί άπειρα έργα για τη Ρώμη),η Ελλάδα(μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού),η Αίγυπτος(ότι και η Ελλάδα) και η Κίνα(ισχύει ότι και για τη Ρώμη).
Ένας έξυπνος σκηνοθέτης αυτό θα έκανε,ο κόσμος ψοφάει να δεί Ιστορικά γεγονότα στη Οθόνη του.
Ξυπνήστε έρχονται τεράστια δεινά με τέτοιους πολιτικούς,θα μας πάρουν εδάφη και αντί να πάμε να πολεμήσουμε θα τρέχουμε να κρυφτούμε και θα βλέπουμε τηλεόραση.

NK

MercuryΜέλος
26/11/2004, 20:57:38
Λοιπόν

1-δεν είμαι ιδιοκτήτης ούτε ενός τετραγωνικού Ελληνικού εδάφους,την περιουσία του παππού μου την φάγαν Ελληνες μαυραγορίτες στον πόλεμο.

2- την τηλεόραση την έχω πετάξει στα σκουπίδια εδώ και πολλά χρόνια,αηδίασα.

3- ψηφίζω λευκό εδώ και μια δεκαετία,αηδίασα.

Συμπέρασμα

Τράβα σκοτώσου εσύ με τους σκοπιανούς για τις...ταινίες με το μεγα Αλέξανδρο.

EgeladosΜέλος
26/11/2004, 21:16:27
Το να ψηφίζεις λευκό, όχι μόνο δεν αποτελεί λύση μα και δεν σε τιμά καθόλου.

Στην αρχαία Ελλάδα η πιο ταπεινωτική τιμωρία ήταν να σου στερήσουν τα πολιτικά δικαιώματα. Και συ τα στερείς από τον εαυτό σου επειδή απλά αηδίασες…

Ασφαλώς είναι δικαίωμα του κάθε ενός τι θα κάνει. Απλά μην νομίζεις ότι είναι και κανένα κατόρθωμα…

"Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος" Περικλής

26/11/2004, 21:22:37
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΣΤΟ ESOTERICA.gr ....

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΣΑΝ ΝΕΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΙΤΕ.

ΠΡΙΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5093

ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΑΥΤΟ...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5118

ΕΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

MercuryΜέλος
26/11/2004, 21:33:47
Το λευκό φίλε μου είναι μια καθαρή και ξάστερη εκδήλωση του δικαιώματος μου στην επιλογή. Αν σου προσφέραν τρία πακέτα τσιγάρα διαφορετικής μάρκας και μαζί την επιλογή να αρνηθείς και τα τρία,και εσύ ήσουν αντικαπνιστής,τι θα διάλεγες?

Ασφαλώς είναι δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι η λευκή ψήφος είναι στέρηση πολιτικού δικαιώματος.Απλά μην νομίζεις ότι έχεις και δίκιο...

EgeladosΜέλος
26/11/2004, 22:16:08
Το παράδειγμά σου πολύ παραστατικό μα και εξίσου δυσανάλογο με την περίσταση.

quote:
Το λευκό φίλε μου είναι μια καθαρή και ξάστερη εκδήλωση του δικαιώματος μου στην επιλογή

Ασφαλώς και είναι. Και πολύ καλά κάνεις που υπερασπίζεσαι αυτό το δικαίωμα!

Όμως υπάρχει διαφορά στην πολιτική και στα τσιγάρα.
Στην πολιτική σου παραθέτουν 3 πολιτικά προγράμματα (όπου κάθε πολιτικό πρόγραμμα αντιπροσωπεύει και ένα πολιτικό κόμμα). Έστω ότι δεν σου αρέσει κανένα. Τότε τι; Απλά διαλέγεις να μην υπάρχει πολιτικό πρόγραμμα άρα και όχι διακυβέρνηση; Εγώ σου λέω ότι μπορείς να προτείνεις δικό σου πρόγραμμα. Αυτό είναι Δημοκρατία!

Γιατί το λευκό δεν θα θεωρηθεί, από τα κόμματα, ποτέ ως τρόπος διαμαρτυρίας. Αλλά αντίθετα θα είναι πάντα η ανακούφιση του κόμματος που κερδίζει. Γιατί αυτός που ρίχνει λευκό κάλλιστα θα μπορούσε να υποστηρίξει την αντίπαλη παράταξη. Οπότε το λευκό είναι πάντα προς όφελος του νικητή. Ενώ πάλι τρόπος διαμαρτυρίας είναι η υποστήριξη μικρότερου κόμματος του οποίου η ιδεολογία να είναι πιο κοντά με τη δικιά σου.

Στηρίζω την άποψη ότι «το λευκό συνεπάγεται και στέρηση πολιτικού δικαιώματος» στο γεγονός ότι με λευκό δείχνεις (γενικά μιλάω) ότι πολύ απλά δεν θέλεις να συμμετέχεις στην διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων άρα και κατά συνέπεια δεν θες να συμμετέχεις στα πολιτικά δρώμενα. Όπου ακριβώς αυτό είναι το πολιτικό δικαίωμα: η συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα.

Σήμερα δεν θα μπορέσω να απαντήσω ξανά. Το αναφέρω για να μην νομίσεις ότι σε σνομπάρω. Ξαναδιάβασα το πρώτο μήνυμα που έστειλα. Ζητάω συγγνώμη αν, χωρίς να το θέλω, φάνηκε να σε προσβάλω.

"Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος" Περικλής

MercuryΜέλος
26/11/2004, 23:15:04
Όχι δεν αισθάνθηκα καμιά προσβολή,και δεν θα αισθανθώ σνομπαρισμένος αν δεν μου απαντήσεις.

Απλά θα σου υπενθυμίσω ότι το λευκό ψηφοδέλτιο προσφέρεται από τους δικαστικούς αντιπροσώπους στα εκλογικά τμήματα,και άρα είναι μέσα στα πλαίσια των δημοκρατικών λειτουργιών.

Μου λες ότι το λευκό δεν θα θεωρηθεί απο τα κόμματα ποτέ ως ψήφος διαμαρτυρίας.Σου απαντώ ότι δεν με ενδιαφέρει η γνώμη αυτών που αρνούμαι. Την ψήφο διαμαρτυρίας την ρίχνω για να τα έχω καλά με τη συνείδηση μου.Γι'αυτό ακριβώς και δεν με ενδιαφέρει προς ποιού το όφελος τελικά λειτουργεί.

Δεν είμαι εκ γεννετής αρνητής και δεν προκαταβάλλω ότι στις επόμενες ή σε κάποιες άλλες εκλογές θα ψηφίσω "θετικά". Ίσως κάτι αλλάξει.

Δεν νομίζω ότι η λευκή ψήφος είναι το πρόβλημα στη δημοκρατία. Το πρόβλημα για μένα είναι οι εξαγορασμένες και εκβιασμένες ψήφοι. Ψήφοι για να πάρουμε τις θέσεις των "άλλων" και ψήφοι για να μην πάρουν τις θέσεις μας οι "άλλοι".Τα "δικά μας παιδιά"¨και τα "μπάσταρδα".Εκατομμύρια τέτοιες ψήφοι...

Αλλά φυσικά έχω το δικαίωμα να ψηφίσω το κόμμα των κυνηγών ή κάποιο μλ-κκμλ,λμ ακεμ σμ κλπ Μάλιστα...

27/11/2004, 23:51:29
θα συμφωνήσω με τον AVATARGR,
η συζήτηση αυτή μπορεί να συνεχιστεί στο παρόμοιου θεματικού αντικειμένου τόπικ που άνοιξες με τον τίτλο:
ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

το παρόν θέμα απενεργοποιείται.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!