ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ανεξήγητα φαινόμενα στην περιοχή του Υμηττού. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ανεξήγητα φαινόμενα στην περιοχή του Υμηττού. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Απέριττος6 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
29/12/2002, 03:28:23
Αγαπητοί φίλοι και φίλες του φόρουμ. Με το θέμα που ανοίγω αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι προσεγγίζω ένα σπουδαίο και μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται Υμηττός... Κατ'αρχήν θα αναφέρω ένα πολύ περίεργο περιστατικό που συνέβει σε μένα τον ίδιο παρουσία και ενός άλλου φίλου. Προχθές το βράδυ Παρασκευή 27.12.2002 και ώρα 8.30 περίπου είχαμε πάει μαζί με ένα φίλο προς την μονή Καισαριανής. Περάσαμε το δρόμο μπροστά απο το σημείο που μπαίνεις για την μονή και τελικά γυρίσαμε και καθίσαμε κάτω στο σημείο που μπαίνεις προς το βουνό εκεί που υπάρχει και ένα φυλάκιο, στο οποίο τα καλοκαίρια υπάρχει φύλακας που σου απαγορεύει την άνοδο μετά τη δύση του ηλίου. Στρέψαμε το αυτοκίνητο να βλέπει προς το βουνό και κάτσαμε στην άκρη αριστερά όπως ανεβαίναμε και μιλούσαμε. Μετά απο λίγη ώρα παρατηρήσαμε στην αριστερή πλευρά έξω απο το αυτοκίνητο και ανάμεσα στα φυλλώματα του διπλανού δέντρου να αναβοσβήνει ένα φως με περιοδικότητα της τάξεως του ενός δευτερολέπτου και με φωτισμό που θύμιζε τα στρόμπο λάιτ των ντισκοτέκ αλλά πολύ αδύναμο. Αρχικά υποθέσαμε ότι ίσως ήταν κάποιου τύπου φλας το οποίο ήταν απο κάποιο αμάξι που είχε σταματήσει στην πάνω μεριά στον περιφερειακό του Υμηττού αν και η θέση δεν δικαιολογούσε απόλυτα αυτήν την εξήγηση. Αυτό όμως μετά απο λίγο καταρίφθηκε αμέσως γιατί το φως ξαφνικά σε κλάσμα δευτερολέπτου εξαφανίστηκε απο εκείνο το σημείο και στάθηκε ακριβώς ενάμισυ μέτρο μπροστά απο το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Ξαφνιαστήκαμε βέβαια αλλά πριν προλάβουμε να συνέλθουμε το φως πετάχτηκε πιο ψηλά μπροστά μας μέσα στα φυλλωματα του δέντρου σε απόσταση περίπου 7 μέτρων και πάλι με αστραπιαία ταχύτητα και αναβόσβηνε αλλάζοντας συνεχώς θέση πότε δεξιά πότε αριστερά. Κάποιος ορθολογιστής θα μπορούσε να πει ότι ήταν μια πυγολαμπίδα. Όμως το ενδεχόμενο αυτό αποκλειεται για τους εξής λόγους. Πρώτον η κίνηση του φωτός στον αέρα δεν γινόταν με συνεχή ροή αλλα μεταφερόταν ξαφνικά απο το ένα σημείο στο άλλο. Δεύτερον έχω δει πυγολαμπίδες και δεν είχε καμία σχέση η ποιότητα και η ένταση του φωτός με αυτήν που παράγει το συγκεκριμένο έντομο. Κάποια στιγμή υπερνικώντας τον φόβο μου αποφάσισα να βγω έξω απο το αμάξι μήπως και τελικά στο σημείο αυτο το φως προερχοταν απο την κορυφογραμμή του Υμηττού εκεί που υπάρχει το δάσος των κεραιών. Βγήκα και προχώρησα εμπρός στο δρόμο περίπου 5 μέτρα απο το αυτοκίνητο περνώντας στο πλάι του΄δέντρου απο τα φυλλώματα του οποίου διακρίναμε το φως. Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι απο εκεί δεν υπήρχε τίποτε που να φαίνεται. Ξαναμπήκα στο αυτοκίνητο και το φως εξακολουθούσε να αναβοσβήνει με τον ίδιο τρόπο. Αποφασίσαμε να φύγουμε τελικά γιατί δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε τι συμβαίνει και είχαμε αρχίσει να φοβάμαστε αρκετά.
Το θέμα είναι ότι παρόμοιες ιστορίες στην περιοχή του Υμηττού έχω ακούσει και απο άλλους ανθρώπους, όπου μιλάνε για περίεργες εμφανισεις περίεργων ανθρώπων, φωτεινές πύρινες μπάλες κατά την διάρκεια της νύχτας και επίσης ότι πολλά σημεία του βουνού είναι μη προσπελάσιμα λόγω διαφόρων βάσεων φανερων και μυστικών που υπάρχουν σε διάφορα σημεία. Και μην ξεχνάμε ότι ο Υμηττός απο πολύ παλιά έχει και την πρωσονυμία "Τρελλός". Γιατί άραγε.... Θα ήθελα αν και άλλοι φίλοι εδω έχουν να αναφέρουν προσωπικές ή απο άλλους παράξενες εμπειρίες στο συγκεκριμένο βουνό να το κάνουν μήπως και μπορέσουμε να σχηματίσουμε μια άποψη για το τι μπορεί να συμβαίνει.
Φιλικά Απέριττος.

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...

AmandaΜέλος
29/12/2002, 19:50:23
Φίλε Απέριττε,
έχω ακούσει διάφορες ιστορίες που να αφορούν τον Υμηττό!Κάθε φορά όμως που τις άκουγα ερχόταν πάντα στο μυαλό μου ένα τραγούδι που τραγουδούσε πολλές φορές η μητέρα μου.Το ξέρεις?Είναι αυτό που λέει "Εκεί ψηλά στον Υμηττό υπάρχει ένα μυστικό"!Τι σημασία μπορεί να έχει αυτό το τραγούδι σε σχέση με όλα αυτά τα περιστατικά που διηγούνται διάφοροι άνθρωποι κατά διαστήματα?Φανερώνει μήπως αλήθειες σχετικά με αυτό το μέρος?

Φιλικά

P.S.

29/12/2002, 22:59:51
Φίλη Αμάντα σχετικά με το πολύ γνωστό τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι η εξήγηση είναι μάλλον πολύ πιο πεζή απο ότι πιστεύουμε και για αυτό δεν το ανέφερα. Το συγκεκριμμένο τραγούδι εχει να κάνει μάλλον με κάποια περιπετειούλα του τέως με γνωστότατη ηθοποιό της εποχής που γράφτηκε το τραγούδι και επειδή εκεί ψηλά στον Υμηττό υπήρχε μυστικό κατάλυμμα στο οποίο συναντούσε την αγαπημένη του για αυτό γράφτηκε λένε και το τραγούδι... Βέβαια αυτή είναι μια εκδοχή.. Δεν σημαίνει ότι είναι και η σωστή....

ΠετροςΜέλος
30/12/2002, 00:01:24
Αγαπητέ μου φίλε Απέριτε,

Είναι η πολλοστή φορά που ακούω γι'αυτά τα περάξενα φώτα,στην συγκε-
κριμένη περιοχή.Μήπως θάπρεπε κάποια στιγμή να κάνουμε κάποια εξόρμη-
ση μαζί?Την φωτογραφική μηχανή σου δεν την είχες μαζί?Κρίμα.
Αφού ασχολήσαι ενεργά με το θέμα έχε την μαζί σου!Έχεις εξάλλου την
εμπειρία από εκείνες τις θαυμάσιες φωτό που έχεις στην σελίδα του Πά-
νειου!!Εγώ τι άλλο να πώ?Απλά περιμένω νεώτερα.

Υ.Γ.Κάπου καταχωνιασμένα πρέπει να έχω κάποια υπόθεση-εξήγηση για τα
συγκεκριμένα φώτα και την δημιουργία τους.Αν την βρώ ευχαρίστως θα την
παραθέσω στο θέμα σου.

Φιλικώτατα
Πετρος

03/01/2003, 16:21:07
Φίλε Πέτρο δεκτή η πρόσκληση ευκαιρία να βρεθούμε, να τα πούμε και να το οργανώσουμε...!!!

radamanthisΝέο Μέλος
18/01/2003, 10:56:18
Geia sas!
tetoia fainomena den ehoun emfanistei mono ston imitto, alla kai se polla alla meri ana tin Ellada(Parnitha, Olumpos ktl). Mia alli ekdohi gi auto to thema einai auti pou anaferetai stin katagogi twn Ellinwn, stin (gnosti se olous)Omada Epsilon kai stin "ieri" geografia tou Elladikou horou.
O ehwn gnwsi epi twn thematwn aytwn tha katalavei...

RADAMANTHIS,
"ouk ellinikon to proskynein"