ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΓΙΔΕΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΠΑΓΙΔΕΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

xristosxatz39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
03/02/2013, 13:13:12
Εδω και πολυ καιρο αναρωτιεμαι ποιες απο αυτες τις γνωσεις που εχω αποκομισει ειναι αυτες που θα μπορουσαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να με κανουν να κατανοησω κατι περισσοτερο για την ζωη μου Βρηκα λοιπον οτι τα μονα θεματα που θα μπορουσαν ισως να μου δωσουν κατι προς αυτη την κατευθυνση για τις δικες μου παρουσες παντα αναγκες ηταν οτι αφορουσε την προσοχη και πως αυτη διαδικαζεται Με μεγαλο ενθουσιασμο λοιπον ανακαλυπψα κατι που πραγματικα με ταρακουνησε Αυτο το κατι λοιπον ηταν το φαινομενικα ασημαντο βιωμα οτι η ζωη μου ολη ειναι μηχανικη αρχιζοντας απο την ενστικτη λειτουργια της ορασης και πως αυτη σωματοποιειται Η αμεσση σκεψη μου ΑΝ ΣΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΘΩΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΩ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΘΜΟ .Αποφασισα λοιπον με εναυσμα καποιο βιβλιο που διαβαζω να ερευνησω το ζητημα του "υπνου" θυμηθηκα λοιπον το"ΤΑΥΤΙΣΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΥΠΝΟς"και αρχισα ναψαχνω Χωρις να το καταλαβω μερικες μερες τωρα εχω μπλεξει με θεωριες που ενω φαινομενικα ειναι του επιπεδου μου στερω απο τον εαυτο μου την ουσιαστικη ερευνα και διαπιστωνω ποσο λεπτα ειναι τα ορια και ποσο ευκολο το ξεστρατισμα

04/02/2013, 02:36:12
Γεια σου xristosxatz
Θα μπορούσες να συγκριμενοποιήσεις κάπως περισσότερο τον λόγο που επέλεξες να ονομάσεις το παρόν θέμα "ΠΑΓΙΔΕΣ";
Ίσως θα ήταν καλύτερα να προσθέταμε και κάτι άλλο στον τίτλο, ώστε να είναι πιο κατανοητό το θέμα που συζητείται.

Σημ:
Και μια παράκληση. Προσπάθησε να χωρίζεις τις προτάσεις σου με τελείες και να χωρίζεις το κείμενό σου σε μικρότερα τμήματα (παραγράφους) ώστε να είναι πιο κατανοητό.

OptimouseΝέο Μέλος
07/02/2013, 16:48:33
Αν κατάλαβα καλά, μιλάς για την παραδοχή του πόσο λιγότερη ελεύθερη βούληση έχουμε σε σχέση με αυτό που θα περιμέναμε; Π.χ. διάφορα κλασικά με τις επιλογές μας να έχουν ήδη παρθεί 0.5 δευτερόλεπτα, ή κάποια mindblowing πειραματάκια με την όραση ας πούμε, το φαινόμενο του σταματημένου ρολογιού, και διάφορα άλλα.

Προσπαθώ να βρω κάτι αρθράκια που έβρισκα του τύπου αυτού: http://www.cracked.com/article_17103_5-ways-your-brain-messing-with-your-head.html
Είχα βρει και ένα που λέει Χ πειράματα που δείχουν πως δεν έχουμε ελεύθερη θέληση.

Αυτά φυσικά μου είναι ενδιαφέροναι, αλλά υπαρξιάκα σπάνια με απασχόλησαν. Γιατί δεν αλλάζουν τίποτα, εγώ συνεχίζω να λειτουργώ όπως παλιά, απλώς τώρα γνωρίζω πόσο εύκολα εξαπατούμαι από τον οργανισμό μου.

Υπόψιν υπάρχει debate με τους επιστήμονες σχετικά με το αν η ελεύθερη βούληση υπάρχει η όχι. Άλλωστε τι είναι; Μια ιδέα πιστεύω.. βέβαια είναι μια ιδέα επειδή ακριβώς υπάρχει αυτή η μαγική αίσθηση της συνείδησης, ότι εγώ είμαι εδώ και νοιώθω τα πράγματα, κάτι πέρα από ένα μηχανικό ρομπότ. Αλλά είμαστε και μηχανικά σαν όντα.

I don't exist.

07/02/2013, 19:29:52
quote:

Αν κατάλαβα καλά, μιλάς για την παραδοχή του πόσο λιγότερη ελεύθερη βούληση έχουμε σε σχέση με αυτό που θα περιμέναμε; Π.χ. διάφορα κλασικά με τις επιλογές μας να έχουν ήδη παρθεί 0.5 δευτερόλεπτα, ή κάποια mindblowing πειραματάκια με την όραση ας πούμε, το φαινόμενο του σταματημένου ρολογιού, και διάφορα άλλα.

Προσπαθώ να βρω κάτι αρθράκια που έβρισκα του τύπου αυτού: http://www.cracked.com/article_17103_5-ways-your-brain-messing-with-your-head.html
Είχα βρει και ένα που λέει Χ πειράματα που δείχουν πως δεν έχουμε ελεύθερη θέληση.

Αυτά φυσικά μου είναι ενδιαφέροναι, αλλά υπαρξιάκα σπάνια με απασχόλησαν. Γιατί δεν αλλάζουν τίποτα, εγώ συνεχίζω να λειτουργώ όπως παλιά, απλώς τώρα γνωρίζω πόσο εύκολα εξαπατούμαι από τον οργανισμό μου.

Υπόψιν υπάρχει debate με τους επιστήμονες σχετικά με το αν η ελεύθερη βούληση υπάρχει η όχι. Άλλωστε τι είναι; Μια ιδέα πιστεύω.. βέβαια είναι μια ιδέα επειδή ακριβώς υπάρχει αυτή η μαγική αίσθηση της συνείδησης, ότι εγώ είμαι εδώ και νοιώθω τα πράγματα, κάτι πέρα από ένα μηχανικό ρομπότ. Αλλά είμαστε και μηχανικά σαν όντα.

I don't exist.

07/02/2013, 20:40:43
Το να υποπτευεσαι οτι καθοριζεσαι απο τον οργανισμο οπως λες το ενστικτο κεντρο δηλαδη, ειναι κατι. Να το βιωνεις ομως απο στιγμη σε στιγμη ειναι κατι διαφορετικο Απο μονο αυτο σου δινει την θεληση για αλλαγη, τωρα ομως γνωριζοντας τι θες' επειδη εχεις γινει πολυ συγκεκριμενος Για να το βιωσεις ομως απο στιγμη σε στιγμη [δεν θα πω προυποθεση γιατι και εγω στο ψαξιμο ειμαι]θα πω ομως " πολυ καλο θα ηταν" αν ειναι δυνατον η προσοχη να τραβιεται απο το δυνατον λιγοτερα πραγματα Δυσλειτουργιες του σωματος ας πουμε τραβουν προσοχη'προσπαθεια να σταθεις'Ακομα και τα ματια να εχουμε ανοικτα εχουμε αποσπαση της προσοχης με αποτελεσμα λιγοτερη αντιληπτικοτητα Οταν κανεις ενα πραγμα η τουλαχιστον το δυνατο λιγοτερα εχεις τη δυνατοτητα να δεις να γευτεις αυτο που θελεις με μεγαλυτερη ακριβεια' κατι σαν ενα μικρο παγωμα Το αντιθετο πραγμα γινεται στην καθημερινη ζωη Συνεχη ερεθισματα με τις αντιστοιχες αισθησεις λαμβανουν χωρα Μας καθοριζουν μηχανικα και επειδη δεν μπορουμε να διαχωριστουμε απο αυτα ταυτιζομαστε μαζι τους, νομιζουμε οτι πρατουμε ΕΜΕΙΣ

07/02/2013, 21:19:17
xristosxatz
σε περίπτωση που συνάντησες κάποια δυσκολία σχετικά με την σύσταση που σου είχα κάνει,

quote:
amalia:

Και μια παράκληση. Προσπάθησε να χωρίζεις τις προτάσεις σου με τελείες και να χωρίζεις το κείμενό σου σε μικρότερα τμήματα (παραγράφους) ώστε να είναι πιο κατανοητό.

Παραθέτω αμέσως παρακάτω μια μικρή τεχνική βοήθεια:

Θα περιμένουμε να προτείνεις και κάποια διευκρινιστική προσθήκη για τον τίτλο του θέματος που άνοιξες, αλλιώς θα τον αλλάξουμε εμείς όπως πιστεύουμε ότι ταιριάζει.

17/02/2013, 20:29:18
amalia

Oσο αφορα το θεμα ΠΑΓΙΔΕΣ ηταν αστοχος ο χαρακτηρισμος λογω ελειψης εμπειριας στην χρηση ηλ υπολογιστων και στα forum
Η συγκεκριμενη ονομασια, δοθηκε απλα και μονο επειδη μου ζητηθηκε να δοθει καποια ονομασια.
Περιεχει ομως μια εμπειρια και μια απαντηση που ειναι σημαντικες.
Οσο τώρα αφορα, το 'ΠΑΓΙΔΕΣ2' η επικεφαλιδα, αντιστοιχεί ακριβως στο θέμα και μάλιστα ειναι ένα προβλημα που μαστιζει τα αρχικα σταδια της ερευνας του εαυτου μας.
Ανοιχθηκε καινουργιο θεμα λογω του ότι το πρωτο κειμενο απο 'ΠΑΓΙΔΕΣ' ειναι μπερδεμενο απο τη μια και απο την αλλη, η σωστη κατα τα αλλα παρεμβαση σας, ''το πληκτρολογιο'' δεν δινει ισως την καλυτερη αντιπροσωπευτικη εικονα στο ζητημα.

17/02/2013, 21:48:46
Οπότε, εάν κατάλαβα καλά από το μήνυμά σου, θες να κρατηθεί το άλλο θέμα που άνοιξες, το ΠΑΓΙΔΕΣ 2 (ΠΑΓΙΔΕΣ (στην Εσωτερική Αναζήτηση))
(το οποίο και θα χρειαστεί να μετονομάσουμε κάπως, ώστε να είναι πιο κατανοητό τι πραγματεύεται).

Το παρόν θέμα απενεργοποιείται.

16/03/2013, 03:55:11
Οι πληροφορίες βρίσκονται ΕΔΩ

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------
29/10/2010, 12:54:04
και η ζωη συνεχιζεται... ησυχα

29/10/2010, 12:56:28
quote:
Ελλάδα 10% (750.000)

το ποσοστο ηταν κατατι μεγαλυτερο... κοντα στις 800.000 χιλιαδες (μαζι με τους αγνοουμενους), φθανοντας το 12% του συνολικου πληθυσμου

29/10/2010, 15:02:12
καλημέρα PREDI εδώ έχει ανεβεί η θερμοκασία αρκετά ...μην σού πώ καί γιά μπάνια είναι

Edited by - pandi on 29/10/2010 15:03:10

42NAΜέλος
29/10/2010, 17:15:03

ΚΑΛΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΟΥΓΕΝΝΑ !!!!!

29/10/2010, 19:26:25
quote:
καλημερα και καλως την CHARMED, κούκλα ντου γιου οκ ? !!!

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΛΥΚΑ!! ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΜΑΙ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

quote:
Μια διορθωση... αρ γιου ο.κ. ειναι η σωστη συνταξη

ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΣΑ... ΤΙ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ?

quote:
που χαθηκες εσυ? εκανες ενα τσακ come back... για λιγο μονο

ΧΑΧΑΧΑ!!
ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ?

CHARMED

29/10/2010, 19:28:49
Ο μαθητής έχει ΔΙΚΙΟ..!

Ο μαθητής έχει πάντα ΔΙΚΙΟ..!

Σε περίπτωση που ο μαθητής έχει "άδικο" ισχύουν τα άρθρα 1 και 2..!

Ο μαθητής δεν χαζεύει... συλλογίζεται..!

Ο μαθητής δεν κοιμάται... αναπαύεται..!

Ο μαθητής δεν διαβάζει περιοδικά στην τάξη... ενημερώνεται..!

Ο μαθητής δεν πάει για καφέ... κάνει δημοσιές σχέσεις..!

Ο μαθητής αξίζει σεβασμό... γιατί δεν πληρώνεται σαν τους καθηγητές..!

Ο μαθητής δεν κάνει κοπάνες... αναπαύεται προσωρινά..!

Ο μαθητής δεν νοιάζεται για τους βαθμούς... αλλά για την γνώση..!

Δεν φταίει ο μαθητής για την φασαρία... ο καθηγητής δεν εμπνέει..!

Ο μαθητής δεν κάνει σκονάκια... κρατάει σημειώσεις..!

Ο μαθητής δεν αντιγράφει... συμβουλεύεται τον διπλανό του..!

Ο μαθητής δεν αργεί το πρωί... κερδίζει χρόνο ανάπαυσης..!

Ο μαθητής δεν ζωγραφίζει στο θρανίο... ελευθερώνει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες..!

CHARMED

29/10/2010, 19:46:36
Κουδούνι εξόδου: Καμπάνα λυτρωμού.

Διορθωμένη κόλλα: Κόκκινο και μαύρο.

Ομαδική κοπάνα: Οι γενναίοι τραβούν μπροστά.

Έλεγχος: Το μεγάλο μυστικό.

Καλοί μαθητές: Σκλάβοι των παθών.

Απόφοιτος: Όταν σπάσαμε τις αλυσίδες.

Διαγωνισμοί: Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας.

Σχολείο: Γη, ποτισμένη με ιδρώτα.

Τάξη: Φυλακές ανηλίκων.

Βιβλία: Όσα παίρνει ο άνεμος.

Σκασιαρχείο: Η μεγάλη απόδραση.

Σκονάκια: Σπέσιαλ Μάγκνουμ.

Εξέταση: Να ζει κανείς ή να μη ζει.

Καλός μαθητής: Ο σκλάβος που δεν λύγισε ποτέ.

Γυμνασιάρχης: Κόναν ο βάρβαρος.

Διάλειμμα: Εσωτερικές σχέσεις.

Μετεξεταστέοι: Ραντεβού τον Σεπτέμβρη.

12 χρόνια στα θρανία: Φυλακές για σκληρά καρύδια.

Άρρωστος μαθητής: Ο αθώος.

Δρόμος για το σχολείο: Από που πάνε για το μέτωπο;

Άνοιγμα σχολείου: Ο θάνατος παραμονεύει

Άνοιγμα καταλόγου: Για ποιον χτυπά η καμπάνα

Αρχίζει εξέταση: Αντίο ζωή

Κλείσιμο καταλόγου: Η θύελλα πέρασε

Μαθηματικά: Καρδιά μου πάψε να πονάς

Φυσική: Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες

Χημεία: Η ώρα της εκτελέσεως

Βιολογία: Ωραίο μου πλυντήριο

Ιστορία: Ο τελευταίος αυτοκράτορας

Έκθεση: Χωρίς οίκτο

Γεωμετρία: Η κραυγή μιας αθώας

Γυμναστική: Οι Γερμανοί ξανάρχονται

Γαλλικά: Κι αν γελάω είναι ψέμα

Νέα: Η εκδίκηση της νεκρής

Αρχαία: Η ταν η επί τας

Θρησκευτικά: Ο παράδεισος σάς περιμένει

Παράδοση: Όσα παίρνει ο άνεμος

Διάλειμμα: Τρελοί για δέσιμο

Κουδούνι για μέσα: Φωνή βωόντος εν τη ερήμω

Κουδούνι για έξω: Η κάθοδος των Μυρίων

Αποβολή: Η μοίρα του αθώου

Κοπάνα: Η μεγάλη απόδραση

Τιμωρία για κοπάνα: Το τίμημα της ελευθερίας

Απολογία: Ο θάνατός σου, η ζωή μου

Απεργία: Δράση μες τη Σαχάρα

Κενό: Ένας κούκος δέν φέρνει την άνοιξη

Εκδρομή: Το εξπρές του τρελοκομείου

Τεστ: Τα μεροκάματα του πόνου

Διαγωνίσματα: Ο κλέψας του κλέψαντος

Εξετάσεις: Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας

Αποτελέσματα: Τα Κανόνια του Ναβαρόνε

Επιτηρητές: Περιπολικά εν δράση

Ακαδημία καθηγητών: Η μεγάλη των μπάτσων σχολή

Σύλλογος καθηγητών: Και οι δώδεκα ήταν καθάρματα

Ευημερεύον: Ο μπάτσος

Συμβούλιο καθηγητών: Η βουλή των Ελλήνων

Μαθητές: Η μοίρα τους ήταν γραμμένη με αίμα

Επιμελητές: Οι σκληροί του Μαϊάμι

15μελές: Οι μισοί των 30 τυράννων

5μελές: Στη δίνη της εξουσίας

Συνέλευση: Έξω βρέχει και φυσάει...

3ωρη συνέλευση: Τρελός είμαι ότι θέλω κάνω

Διαμαρτυρία: Η γαλλική επανάσταση

Σχολείο: Νεκροταφείο ζωντανών

Σκάλες: Γολγοθάς

Παράθυρο: Αμυδρή ελπίδα ζωής

Θέα από το παράθυρο: Το όραμα του Παραδείσου

Αυλή: Το όνειρο του σκλάβου

Πίσω μέρος αυλής: Σίμαρον, το φαράγγι των παρανόμων

Πρώτο θρανίο: Να ζει κανείς η να μη ζει;

Τελευταίο θρανίο: Ορατότης μηδέν

Έδρα: Το βήμα του τυράννου

Πρώτη ώρα: Δεν θέλω την συμπόνια κανενός.

Τελευταία ώρα: Το πλήρωμα του χρόνου

Κουδούνι για σχόλασμα: Η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου

Κλείσιμο σχολείου: Η στιγμή της μεγάλης ευδαιμονίας

Διακοπές: Πέρα από την Αφρική

Τουαλέτες: Στα άδυτα του υπόκοσμου

Γυρισμός στο σπίτι: Επιστροφή στην Εδέμ

Στυλό καθηγητών: Φλεγόμενα περίστροφα

Σχέδιο εκδίκησης καθηγητών: Πώς να σκοτώσετε έναν δολοφόνο

Προσευχή: Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας

Χορωδία: Κραυγή μεσα στη νύχτα

Εξώπορτα σχολείου: Η γέφυρα των στεναγμών

Απουσιολόγος: Ψυχρός εκτελεστής

CHARMED

29/10/2010, 20:07:06
Σταμάτα να διαβάζεις λίγο έχεις βαρέσει διάλυση
29/10/2010, 20:34:26
[quote]
Σταμάτα να διαβάζεις λίγο έχεις βαρέσει διάλυση
[/qu Αχαχαχαχαχαχαχχαχα!!!Κατεβαινα κι εγώ, κατέβαινα και τελειωμό δεν είχαν τα μαθητικά σχόλια.

30/10/2010, 01:04:07
Αρχαία: Η ταν η επί τας

χα χα χα !!! πότε έμαθες CHARMED ποντιακά ?....( ταν )είναι τό ξυνόγαλο .. μία ευδομάδα εκανα νά διαβάσω τό κατεβατό σου ...ουφ αύτα μάθαινες τόσες μέρες καί δέν εμφανιζόσουν

Edited by - pandi on 30/10/2010 01:27:00