ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υπάρχει “θεϊκό” γονίδιο? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Υπάρχει “θεϊκό” γονίδιο? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Εαρινός24 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
mystery flowerΜέλος
05/12/2011, 19:39:42
Το γονίδιο του Θεού δεν υπάρχει. Η ανάγκη για μια θρησκεία φέρνει στον εγκέφαλο την σ κέψη να πιστεύουμε σε κάτι για προστασία. Αυτό φαίνεται από ένα παράδειγμα που θα θέσω. Περπατούν στο δρόμο ένας Χριστιανός, κι ένας δωδεκαθεϊστης και λέει ο Χριστιανός είδα την Αγία Παρασκευή. Ο δωδεκαθειστης θα πει όχι ήταν η Αθηνά. Όμως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Απο μικροί έχουμε μυηθεί στα δικά μας πιστεύω. Οι απόψεις στο θέμα διίστανται αλλά ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά είναι αρμόδιος να πει τη δική του άποψη τι βλέπει. Ο βουδιστής θα δει την Κάλι, ο Ινδοιστής μια δική του Θεότητα. Άρα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι αυτό που καταλάβατε ότι δεν υπάρχει γονίδιο αλλά ο κάθε άνθρωπος πιστεύει
αυτό που τον εκφράζει. Αν υπήρχε γονίδιο όλοι θα έβλεπαν το ίδιο.

Ταξίδι στο άγνωστο

YUGI-OHΜέλος
06/12/2011, 01:47:30
Και για το...καθ' εικόνα και καθ' ομοίωση του Θεού...τι μπορούμε να πούμε mystery flower;

to puzzle ths xilietias
emre aydın-Hoşçakal

mystery flowerΜέλος
06/12/2011, 10:16:17
Εγώ αναφέρθηκα σε όλους γενικά πως βλέπουν την ύπαρξη ενός ερεθίσματος βάσει της θρησκείας του. Το καθ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν εκφράζει εμάς τους Χριστιανούς οι οποίοι πιστεύουμε σε έναν θεό επειδή αυτός μας εκφράζει. Αυτόν έχουμε γνωρίσει από παιδιά. Έχουμε πάρει το βάπτισμά του, αλλά μην περιμένεις ένας βουδιστής ή ένας μουσουλμάνος να σου αναφέρει αυτή την εκδοχή είναι σαν να λεμε ότι εμείς πιστεύουμε στο ραμαζάνι κατάλαβες; Όλες οι ιδεολογίες εκφράζονται ανάλογα με το άτομο. Όλοι έχουμε την επιθυμία να πιστεύουμε σε κάτι αλλά αυτό το κάτι είναι κοινό μια ανώτερη θεότητα. Αυτή τη θεότητα ο καθένας την προσαρμόζει ανάλογα με τα θέλω και τις ιδέες του.

Ταξίδι στο άγνωστο

YUGI-OHΜέλος
06/12/2011, 21:39:40
Κατανοητό, μου απάντησες.
ευχαριστώ

to puzzle ths xilietias
emre aydın-Hoşçakal