- Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας . - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Παρολαυτα ειναι δυσκολο κανεις να αντιληφθει τις προεκτασεις μιας παρομοιας διαδικασιας , να συνειδητοποιησει δηλ οτι ''καθεται'' πανω στην εξιχνυαση ολων των αναρωτησεων του και στην λυση ενος μεγαλου φασματος προβληματων
Ο λογος απλος!!!!!
Το οτιδηποτε συμβαινει μεσα μας αλλα και μεσα στουςε αλλους αντιπροσωπευεται απο μια αισθηση
Ανακαλυπτει κανεις πραγματα οσο διαπιστωνει ποσο αυτο αληθευει !!!!
Και ολο και αποκαλυπτονται νεες αισθησεις αλλα και νεες δυνατοτητες
-σε ποια φαση της επιγνωστικης διεργασιας πρεπει να αρχισει κανεις να "ρωταει" πως καταλαβαινει οτι εχει ετοιμαστει για την απαντηση ...
-πιστευεις οτι οι απαντησεις μπορει να λαβει κανεις για ο,τιδηποτε διαμεσω της επιγνωσης ""ρωταει ""...
-πως διακρινουμε την σωστη απο την λαθος απαντηση ...
-"ποιος" ειναι αυτος που απανταει ...
επισης
....μπορεις να περιγραψεις ενα "σχημα " απο τη προσωπικη σου εμπειρια
........σαρωσεων ,διερωτησεων-αναρωτησεων ,απαντησεων ??????
...μπορεις να συνοψισεις τα βασικα σταδια της μεθοδου απο τι ακριβως συνισταται ακομη δεν εχω καταλαβει ....
πχ
συγκεντρωνομαστε ---->σαρωνουμε ---->ρωταμε-ξαναρωταμε
και μετα βλεπουμε ,ακουμε νιωθουμε ??καπως ετσι ???
ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............
quote:
σε ποια φαση της επιγνωστικης διεργασιας πρεπει να αρχισει κανεις να "ρωταει" πως καταλαβαινει οτι εχει ετοιμαστει για την απαντηση ...
Η αναρωτηση και ο πονος ειναι τα βασικα συστατικα απο την αρχη
Οσο υπαρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αναρωτηση θα υπαρχει και απαντηση οσο κουφη και δυσπροσιτη και αν φαινεται αυτη
Επισης ενοειται οτι η αναρωτηση οσο πιο κοντα μας βρισκεται τοσο πιο ευκολα και πιο γρηγορα θα παρουμε τις απαντησεις
Για οτιδηποτε
Αν θα αναρωτηθω πχ ''τι να γινεται στην 5η διασταση, και βεβαια...... ειναι μια απαντηση που ενδεχομενως δεν θα παρω ποτε , η αν την παρω ισως αργησει πολυ
Αν ομως βαλω σαν στοχο -αναρωτηθω για το πως θα βρω τον τροπο να πλησιασω καλυτερα την επιγνωση η αναρωτηθω πχ σε τι αυτη μπορει να φανει χρυησιμη τοτε οσο και αν φαινεται περιεργο αυτο και οσο σπανια και να συμβαινουν παρομοια συμβαντα που θα μου δωσουν απαντησεις η απαντηση ερχεται
Πραγματικα καποιες φορες εχω τρομαξει με την ταχυτητα και την αμεσοτητα που λειτουργει αυτος ο ''νομος''
Καποιες φορες μαλιστα υποσυνειδητα του λεω''αντε..... ακομα ''
Το δυσκολο ειναι στην αρχη μεχρι να εξοικιωθει κανεις με τον νεο τροπο εκμαθησης πραγματων
Και ουσιαστικα αυτο ειναι και το κυριο μυνημα που θελω να περασω
Ειμαι οπαδος του γνωμικου ''πιστευε και μη ............ερευνα ''
Ενα αλλο σημειο που θελω να τονισω ειναι οτι μια σκαλα για να την ανεβουμε πρεπει να την ανεβουμε σκαλοπατι σκαλοπατι
Με αυτο θελω να πω οτι ειναι πιο ευκολο, σιγουρο, αποτελεσματικο , να κανεις σταθερα και μικρα βηματα τα οποια θα επιτρεψουν το επομενο μικρο η μεγαλυτερο βημα
Αν καποιος θελησει να παει αποτομα στο 7μο σκαλοπατι το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα παει πουθενα
Και καποιος βεβαια μπορει και να εχει τετοιες δυνατοτητες
Εγω ομως εχω σαν μονη εμπειρια ανθρωπους που ειτε εχουν χασει το χρονο τους σαν εμενα , ειτε τα εχουν παρατησει, επειδη δεν μπορεσαν ποτε να βρουν το επιπεδο τους
Και ενω καποια πραγματα, αν το συστημα μας ειχε αφυπνισει, στο οτι εχουμε την δυνατοτητα, να ερευνουμε ........θα μπορουσαμε να τα καναμε μονοι μας με πολυ μικροτερη καθυστερηση
Τουναντιον ειμαστε ολοι στρατιωτακια του καθε συστηματος ,ακομα και αν αυτο το συστημα καλειται πνευματικο
Να ξερεις για παραδειγμα η πρακτικη της βιπασσανα ειναι τοσο αμεση που αν ποτε την ερευνησης θα δεις οτι ειναι η ''ενστικτωδης κινηση'' που θα εκανε καποιος αν ηθελε να ξεκαθαρισει τι γινεται μεσα του
Αντιθετως συνδεθηκε με απιαστα πραγματα ,με πειθαρχια ,αποκλειστικα με το ''στρωματακι ,και με ενα σωρο αλλα πραγματα που ο καθενας μπορει να υποθεσει , που εμποδιζαν στο να καταλαβει κανεις την ουσια της πρακτικης
Εχουμε γινει τοσο αναπηροι διανοητικα που εγω τουλαχιστον ,χρειαστηκα να αναρωτηθω για πολυ καιρο για να κατανοησω αυτα τα απλα που εχω κατανοησει
quote:
-πιστευεις οτι οι απαντησεις μπορει να λαβει κανεις για ο,τιδηποτε διαμεσω της επιγνωσης ""ρωταει ""...
Ξερω οτι οταν θα αρχισει καποιος να καταλαβαινει οτι εχει αυτη την δυνατοτητα θα ανακαλυπτει μονος του τι πρεπει να κανει και τι δυνατοτητες υπαρχουν
Αρχικα κανεις δεν ειναι σιγουρος για τιποτα
ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΚΑΠΟΥ
Σωστο και λαθος δεν υπαρχει
Αυτη ειναι και η μεγαλη παγιδα ''μην κανουμε λαθος ''
Οι δοκιμες ειναι αυτες που θα δειξουν αν αυτα που εχεις βρει και πειραματιστει εξυπηρετουν η οχι
Σιγα σιγα παιρνουν αυτα την θεση της παλιας πραγματικοτητος
Οι λεξεις που πρεπει να μεινουν ειναι ''αναρωτηση ερευνα πειραμα ''