- "Χημικές ουρές" - Kάποιοι ανέλαβαν να ψεκάσουν τον πλανήτη? Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Πόσα θες να μας τρελλάνεις someone?"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Kατάλαβε επιτέλους ότι στη φάση που μπαίνουμε η δουλεία του δεν είναι να μας πείσει ότι chemtrails δεν υπάρχουν αλλά να μας πείσει ότι η «γεωμηχανική» είναι για το καλό μας.
Εκεί είναι μπροστά από τον δασκαλό του τον Reynolds, εδω που τα λέμε.
quote:
ΠΙΘΑΝΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ CONTRAILS ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ("φαινόμενο global dimming")
http://www.buildings.gr/greek/perivallon/planitikiskiasi.htm
(Planitiki skiasi = “global dimming”)
Peter Cox:
Έχουμε δύο αλληλοσυγκρουόμενες επιδράσεις: το φαινόμενο του Θερμοκηπίου, που ζεσταίνει το κλίμα και μια απροσδόκητα δυνατότερη την ψυκτική, που προέρχεται από τα σωματίδια στην ατμόσφαιρα. Αυτές λειτουργούν ανταγωνιστικά….
Η εύκολη λύση – να συνεχίζουμε μολύνοντας με την ελπίδα πως η Πλανητική Σκίαση (global dimming) θα μας σώσει – είναι λύση αυτοκτονίας. Αν συνεχίσουμε να εκπέμπουμε σωματίδια, θα υπάρξει φοβερό αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία. Τα σωματίδια προκαλούν πολλές νόσους του αναπνευστικού…... Είναι αδύνατο να εξουδετερωθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου συνεχίζοντας την εκπομπή σωματιδίων.
quote:
Kατάλαβε επιτέλους ότι στη φάση που μπαίνουμε η δουλεία του δεν είναι να μας πείσει ότι chemtrails δεν υπάρχουν αλλά να μας πείσει ότι η «γεωμηχανική» είναι για το καλό μας.
Δυστυχώς όμως δεν το κατάλαβε και ο Libero.
quote:
Δυστυχώς όμως δεν το κατάλαβε και ο Libero.
quote:
Τυπογραφικό λαθός. Η δουλειά του, όχι η δουλεία του.
Να μας πείσεις ότι οι κυβερνήσεις μας ψεκάζουν δηλητήρια εν αγνοία μας και για το κακό μας, για mind control, έλεγχο καιρού και λοιπές ευφάνταστες συνωμοσιολογικές και κινδυνολογικές μπούρδες;
Να υποθέσω ότι έχεις και κάποιες αποδείξεις για αυτά που λες ή τζάμπα ο κόπος;
libero,
Νομίζω δεν έχεις προσέξει σχεδόν τίποτα από αυτά που έχω γράψει μέχρι στιγμής.
Αν πρόσεχες θα διάβαζες ότι οι επιδράσεις που έχουν τα αεροσκάφη στο περιβάλλον και στην υγεία είναι κατά πολύ πιο επικίνδυνες στο έδαφος (στα αεροδρόμια, δηλαδή δημιουργία στρώματος όζοντος κοντά ή γύρω από τις πόλεις) απ'ότι στα 30.000 πόδια όπου έτσι κι'αλλιώς δεν προλαβαίνει καμία ουσία από τις εξατμίσεις να φτάσει στο έδαφος, σκορπίζεται σε τεράστιες αποστάσεις από τα ανοδικά ρεύματα και συνεπώς ουσιαστικά διαλύεται. Τα contrails απ'την άλλη στην ουσία είναι παγωμένο νερό και δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για την υγεία εκτός από τις αλλαγές που προκαλούν στο κλίμα οι οποίες μπορεί τελικά να είναι και ευεργετικές..('global dimming')
Εξάλλου όμως υπάρχουν πολύ πιο επικίνδυνα πράγματα για το περιβάλλον απ'ότι οι αεροπορικές εκλύσεις, οι οποίες ούτως ή άλλως αντιπροσωπεύουν μόλις το 3% της παγκόσμιας ανθρωπογενής μόλυνσης του αέρα και αποτελούν πρόβλημα κυρίως μόνο για τις περιοχές που είναι κοντά σε μεγάλα αεροδρόμια.
quote:
Ας μπουν στον κόπο να ελέγξουν τα καυσαέρια τουλάχιστο για ερευνητικούς /επιστημονικούς λόγους και όχι να ρωτάνε πιλότους (αν πράγματι είναι αληθινά αυτά).
Έχουν ελεγχθεί και αναλυθεί τα καυσαέρια (οι αεροπορικές εκλύσεις) από τις αρμόδιες υπηρεσίες και σας τα έχω παρουσιάσει στο έγγραφο γεγονότων της EPA το οποίο δυστυχώς μάλλον ούτε διαβάσετε ούτε προσέξατε.. κρίμα..
Όσον αφορά για το ρέινολντς αυτός απλά έδειξε ότι τα επίμονα contrails που τόσο ντόρο και φοβία έχουν δημιουργήσει εξαιτίας των συνωμοσιολόγων, είναι εντελώς φυσιολογικά και ένα πλήρως εξηγήσιμο φαινόμενο της αεροπορίας που υπάρχει από τόσο παλιά όσο και ο B’ Παγκόσμιος Πόλεμος, πιθανόν και ακόμα παλιότερα.
Edited by - someone. on 08/02/2007 17:55:49
Από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και μετά τι έκαιγαν τα αεροπλάνα και δεν υπήρχε ίχνος από chemtrails? (ή επίμονων contrails όπως σου αρέσει να τα ονοματίζεις?)
Ή μήπως η υγρασία και η θερμοκρασία δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις?
Για 2 εβδομάδες δεν είδαμε ίχνος chemtrail. Τα αεροπλάνα λες να σταμάτησαν να πετούν? Μια χαρά "φυσιολογικές" -και φυσικά όχι ακύνδινες- γραμμούλες contrail σχημάτιζαν. Χωρίς να αλλάξει η θερμοκρασία προς τα πάνω και η υγρασία στα ίδια επίπεδα, φάνηκαν άλλη μία φορά αρχές της εβδομάδας τα chemtrails.
Γιατί θρειαμβολογείς δεν καταλαβαίνω. Είναι για σένα αδειάσιστο στοιχείο τα λόγια βετεράνων πιλότων?
Μας έλυσαν τις απορίες μας τώρα?
Και ....αν δεν κάνω λάθος -που δεν κάνω- εσύ ο ίδιος είχες πει πως δεν θεωρείς λύση τις πρακτικές της Γεωμηχανικής, τώρα πας να μας πείσεις πως είναι και καλό το clobal dimming?????
Ξέρουμε πως αυτό, "βοήθισε" στο να μην γίνει υπερβολικά έντονη η υπερθέρμανση, μιας και λειτουργούσε αντίθετα. Χωρίς αυτό θα μετρούσαμε πολλαπλάσιες αυξήσεις στην υπερέρμανση, αυτό όμως ΔΕΝ σημαίνει πως το επικροτούμε και συνεχίζουμε έτσι μολύνοντας την ατμόσφαιρα, ούτε πως το κάνουμε πανάκεια για να αντιμετωπίσουμε την υπερθέρμανση.
Κάπου έμπλεξες στη σταυροφορία σου για να μας "διαφωτίσεις" και... μας φαίνεσε πλέον "υπέρμαχος" της γεωμηχανικής....
Κρίμα, γιατί θεωρούσα, πως τουλάχιστον σε αυτό το σημείο συμφωνούσαμε:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ και ΥΠΕΡ της μείωσης των εκπομπών CO2 και της προώθησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας!
Λοιπόν,
Libero, και λοιποί της Βόρειας Ελλάδας, αύριο Παρασκευή, στις 21:οο το βράδυ στο κανάλι "ΕΓΝΑΤΙΑ", ο δημοσιογράφος Παπαζήσης θα βγάλει το θέμα των χημικών ψεκασμών. Καλεσμένος του θα είναι και ένας Γιατρός. Εγώ προτίμησα να μην είμαι παρούσα στο πάνελ. Θα συμμετέχω όμως τηλεφωνικά. Προσπαθεί όπως μου είπε να κανονίσει και τη συμμετοχή κάποιου χημικού.
Επίσης οι τελευταίες μου επιστολές είχαν ένα καλό αποτέλεσμα. Ευαισθητοποιήθηκε ο Κος Χαρδαβέλας, επικοινώνησε μαζί μου μάλιστα, και υποσχέθηκε να κάνει σύντομα κάποια σχετική εκπομπή.
Επίσης θετική ήταν και η αντιμετώπιση από την ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ, όπου, σε κάποιο από τα περιοδικά τους, σύντομα θα δημοσιευτούν κάποια σχετικά άρθρα.
Οι υπόλοιποι... είδομεν

quote:
Αν πρόσεχες θα διάβαζες ότι οι επιδράσεις που έχουν τα αεροσκάφη στο περιβάλλον και στην υγεία είναι κατά πολύ πιο επικίνδυνες στο έδαφος (στα αεροδρόμια, δηλαδή δημιουργία στρώματος όζοντος κοντά ή γύρω από τις πόλεις) απ'ότι στα 30.000 πόδια όπου έτσι κι'αλλιώς δεν προλαβαίνει καμία ουσία από τις εξατμίσεις να φτάσει στο έδαφος, σκορπίζεται σε τεράστιες αποστάσεις από τα ανοδικά ρεύματα και συνεπώς ουσιαστικά διαλύεται. Τα contrails απ'την άλλη στην ουσία είναι παγωμένο νερό και δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για την υγεία εκτός από τις αλλαγές που προκαλούν στο κλίμα οι οποίες μπορεί τελικά να είναι και ευεργετικές..('global dimming')
…..δεν είναι απάντηση στο ερώτημα μου.
Καταρχάς τι θα πει διαλύεται, σε πιο μέσο διαλύεται και προπαντός τι είναι αυτό που διαλύεται και αν διαλύεται. Γιατί και σε ένα διάλυμα κάποτε επέρχεται ο κορεσμός και δεν είναι ανάγκη να έρθει αυτός για να γίνει επικίνδυνο και τοξικό.
quote:Δεν βλέπεις ότι λένε γενικόλογα αυτοί εδώ?
Ας δούμε όμως τι λέει το έγγραφο γεγονότων της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος:Είναι τα επίμονα contrails επιβλαβή στην υγεία του κοινού;
"Tα επίμονα contrails δεν παρουσιάζουν καμία άμεση απειλή στην δημόσια υγεία. Όλα τα contrails είναι γραμμές από νέφη που αποτελούνται από παγωμένα σωματίδια.
Αυτά τα παγωμένα σωματίδια εξαερώνονται όταν οι τοπικές ατμοσφαιρικές συνθήκες γίνονται αρκετά ξερές (αρκετά χαμηλή σχετική υγρασία). Τα παγωμένα σωματίδια στα contrails δεν φτάνουν την επιφάνεια της Γης διότι πέφτουν αργά και οι συνθήκες στην χαμηλή ατμόσφαιρα προκαλούν την εξάτμιση των παγωμένων σωματιδίων.
Από αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι τα παγωμένα σωματίδια αυτά (δεν λέει ποια) πέφτουν, εξατμίζονται άρα ξανανεβαίνουν ξαναπαγώνουν και γίνεται αυτός ο κύκλος συνέχεια σε εκείνο το υψόμετρο. Άρα παραμένουν εκει!
Ενώ τα λένε αυτά
quote:
«Ανοησίες συνωμοσιολογίας» αναφέρει για αυτές τις θεωρίες, ο Kenneth Sassen, ένας ατμοσφαιρικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα στις ΗΠΑ.,και συνεχίζει: «Αυτά τα πράγματα βρίσκονται στα 30.000 μέχρι και 40.000 πόδια στην ατμόσφαιρα. Είναι μικροσκοπικά σωματίδια. Δεν πρόκειται να επηρεάσουν κανέναν».
για να καθησυχάσουν τα πρόβατα.Τα οποία βλέποντας ρασοφόρο νομίζουν πως είναι παπάς.
Στα αεροπλάνα όταν πετάμε δεν αναπνέουμε από φιάλες οξυγόνου, αλλά αυτόν τον αέρα, ο οποίος εισέρχεται από το κλιματιστικό στο αεροπλάνο. Και μη μου πεις ότι το φίλτρο του A/C είναι ολόκληρο χημικό εργαστήριο για να εξουδετερώσει τα «περιβόητα αυτά σωματίδια» για τα οποία γίνεται και ο λόγος.
Εγώ δεν πιστεύω ότι πέφτουν κάτω τα σωματίδια ή προορίζονται για να πέσουν πάνω μας, το είπα από το πρώτο μου κιόλας μήνυμα σελ. 28.
quote:
Τα contrails απ'την άλλη στην ουσία είναι παγωμένο νερό και δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για την υγεία εκτός από τις αλλαγές που προκαλούν στο κλίμα οι οποίες μπορεί τελικά να είναι και ευεργετικές..('global dimming')
Στην ουσία φάσκεις και αντιφάσκεις. Τι θα πει μόνο νερό? Μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις εσύ, αυτά που έγραψες στις προηγούμενες σελίδες όπως π.χ.
quote:
Ποια είναι τα συστατικά του καυσίμου τζετ, και γιατί είναι σημαντικά για τον σχηματισμό contrail;Όλο το καύσιμο τζετ είναι ένα μίγμα υδρογονάνθρακα που περιλαμβάνει μικρές ποσότητες ρύπων και προσθετικών. Όλο το καύσιμο τζετ των αεροσκαφών αναλύεται πριν την χρήση για αυστηρά όρια ρύπων. Το περιεχόμενο υδρογονανθράκων του καυσίμου τζετ παράγει υδρατμούς ως ένα υπο-προϊόν της καύσης. Τα contrail δεν θα σχηματίζονται πίσω από τις μηχανές αεροσκαφών δίχως το υπο-προϊόν του υδρατμού που είναι παρόν στις εξατμίσεις τους. Ένας κοινός ρύπος στο καύσιμο τζετ είναι το θείο (~0,05% από το βάρος), το οποίο συνεισφέρει στο σχηματισμό μικροσκοπικών σωματιδίων που περιλαμβάνουν διάφορους τύπους θείου. Αυτά τα σωματίδια μπορούν να δράσουν ως χώρος για μεγιστοποίηση των σταγονιδίων νερού στην εξάτμιση, και εάν τα υδροσταγονίδια σχηματιστούν, μπορούν να παγώσουν για να σχηματίσουν παγωμένα σωματίδια τα οποία αποτελούν ένα contrail. Ωστόσο αρκετά σωματίδια είναι παρόντα στην περιβάλλουσα ατμόσφαιρα, ώστε τα σωματίδια από τον κινητήρα να μην είναι απαραίτητα για τον σχηματισμό contrail. Δεν υπάρχουν μόλυβδος ή αιθυλένιο διβρωμίδιο ως προσθετικά στο καύσιμο τζετ. Τα τρέχοντα προσθετικά που χρησιμοποιούνται στα καύσιμα τζετ είναι όλα οργανικές ενώσεις που μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν μικρές ποσότητες θείου ή αζώτου.
Εννοείται πως όλη αυτή η λευκή μάζα των chemtrails δεν είναι ατόφια η χημική ένωση που λένε ότι ψεκάζουν.
όσο για το αν είναι καλύτερα για μας και τη Γη…
...άσ’ το καλύτερα. ![]()
quote:
Libero, και λοιποί της Βόρειας Ελλάδας, αύριο Παρασκευή, στις 21:οο το βράδυ στο κανάλι "ΕΓΝΑΤΙΑ", ο δημοσιογράφος Παπαζήσης θα βγάλει το θέμα των χημικών ψεκασμών. Καλεσμένος του θα είναι και ένας Γιατρός. Εγώ προτίμησα να μην είμαι παρούσα στο πάνελ. Θα συμμετέχω όμως τηλεφωνικά. Προσπαθεί όπως μου είπε να κανονίσει και τη συμμετοχή κάποιου χημικού.Επίσης οι τελευταίες μου επιστολές είχαν ένα καλό αποτέλεσμα. Ευαισθητοποιήθηκε ο Κος Χαρδαβέλας, επικοινώνησε μαζί μου μάλιστα, και υποσχέθηκε να κάνει σύντομα κάποια σχετική εκπομπή.
Μπράβο toxotis! Ο επιμένων νικά!

quote:
Και ....αν δεν κάνω λάθος -που δεν κάνω- εσύ ο ίδιος είχες πει πως δεν θεωρείς λύση τις πρακτικές της Γεωμηχανικής, τώρα πας να μας πείσεις πως είναι και καλό το clobal dimming?????Κάπου έμπλεξες στη σταυροφορία σου για να μας "διαφωτίσεις" και... μας φαίνεσε πλέον "υπέρμαχος" της γεωμηχανικής....
Κρίμα, γιατί θεωρούσα, πως τουλάχιστον σε αυτό το σημείο συμφωνούσαμε:
Bίκυ το προβλημα του είναι πρόβλημα μεταβάσης από την άρνηση στην προώθηση των εν λόγω τεχνικών. Είναι ο ίδιος αναποφάσιστος για το που θέλει να εστιάσει την προσοχή μας.
Σε γενικές γραμμές είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ το ότι μιλάει για τα θετικά της γεωμηχανικής αντί να συνεχίζει τις παλαιές ανοησίες για τους chemtrails/contrails. Το παιχνίδι της άρνησης είναι παιχνίδι που οι δικοί του έχουν μέχρι τώρα σε γενικές γραμμές κερδίσει. Το νέο παιχνίδι της προώθησης της γεωμηχανικής είναι παιχνίδι ΠΟΛΥ πιο δύσκολο να κερδίσουν.
Μου φαίνεται ότι κάνεις μεθοδολογικό λάθος
νομίζοντας ότι είναι εφικτό και/ή επιθυμητο να βρείς "κοινό έδαφος" με τον κο. Someone.
ήταν "Γεωμηχανική: Νομιμοποίηση ή Απαγόρευση;" Νομίζω ότι είναι και το σωστό.