- Νόμος της έλξης και καρμα.. - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
όσο μπορείς

Edited by - Αίολος on 22/12/2011 15:26:04
όσο μπορείς
Mrityam
quote:το ίδιο λέμε το διασημος δεν είναι κακό, λέω οτι για μενα αυτοι οι ανθρωποι ηρθαν για να δώσουν ενα παράδειγμα, αυτο που πιστευω ειναι οτι και μη-διασημοι καταφεραν οτι και εκενοί χωρις να τους ξερουμε με το ονομα τους , αλλο που μερικοι μερικοι τους ανασταίνουν-θεοποιουν κλπ κλπ
Διαφωνώ μαζί σου ότι ο Ιησούς και ο Βούδας (ο διάσημος!!!) ήρθαν απλά για να εμπνεύσουν νομίζω πως απέδειξαν ότι μπόρεσαν άρα μπορούμε όλοι μας. Τον δρόμο πρέπει να ψάξουμε, αυτό που θα σου κάνει κλικ. Συμφωνώ με τον Αίολο, καλή συνέχεια στον δρόμο αυτό είμαστε όλοι διάσημοι και άσημοι.
όσο μπορείς
quote:Είμαι λίγο επάνω από το όριο ασφαλείας μωρό μου.
βρε αλητη δεν φανταζομαι να εισαι 15 να βρουμε κανα μπελα!
...αλλά δεν θα σου κάτσω έτσι εύκολα.
Θέλω να με πσήσεις λιγουλάκι...
quote:Αυτό να υποθέσω το ρωτάς σοβαρα.
τελος παντων αυτή η οπτική που έχεις , κολλάει με την θεωρία του κάρμα ή ειναι αντίθετη;
Τι να πω για την ειμαρμένη. (καρμα στα ελληνικά)
Αν στριμώξουμε λίγο την λογική, ίσως μας οδηγήσει στις Μοίρες, στο νερό της λήθης, κλπ, στην ειμαρμένη δηλαδή και στην ενδεχόμενη αποφυγή της (νησοι Μακάρων, Ιλίσια).
Εάν όμως δεχθούμε την ειμαρμένη, τότε μας προκύπτει το ερώτημα: Εάν κλώθει την ζωή μας η Κλωθώ, τότε που είναι η ελεύθερη βούληση;
Εκεί θα μπορούσα να πω ότι η ελεύθερη βούλησή μας εκφράζεται στα αισθήματά μας και στα έργα μας.
Επιλέγουμε δηλαδή να δρούμε άψογα μπροστά στον θάνατό μας, ή να σκατώνουμε τα πάντα, επειδή το μυαλουδάκι μας είναι σκόρπιο σε όλο το σύμπαν, εκτός από αυτό που πράττουμε.
Ισως να ισχύει η ειμαρμένη, εάν η λογική απορρίπτει τις άλλες εκδοχές.

όσο μπορείς
Εάν δεν υπάρχει η Κλωθώ, τότε γιατί σχεδόν τα πάντα συμβαίνουν ανεξάρτητα από την βούλησή μας;
Τι είναι εκείνο που θα μας κάνει να επιλέξουμε κάτι καθοριστικής σημασίας, όπως που να σταματήσουμε να δέσουμε το κορδόνι μας, κάτω από έναν βράχο που θα πέσει, ή λίγο πιό πέρα;
Η βούληση ή κάτι άλλο;
Ορίστε και το περιθώριο της επιλογής.
Μπορείς με σιγουριά να στηρίξεις την ζωή σου σε κάτι από τα δύο;
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, δεν είμαι σίγουρος για τίποτα, εκτός από ένα. Το φαντάζεσαι ε; Ολοι μας θα πεθάνουμε το ίδιο καλά. Και δεν ξέρουμε πότε.
Κι επειδή είναι το μόνο σίγουρο, δεν πρέπει να το ξεχνάμε και να το χρησιμοποιούμε.
Ισως η λογική να είναι απαραίτητη για να εξηγήσει τον κόσμο μας.
Ισως δεν έχει καμμία αξία αλλού.
Σε καταστάσεις όπου η κρίση - λογική - εσωτερικός διάλογος - καταγραφή, πρέπει να ανασταλλεί για να επιτευχθούν, αυτό που απομένει είναι η καθαρή βούληση - θέληση.
Ισως την βούληση την διαθέτουμε κυρίως για εκεί...
Το ίδιο και την επιλογή...
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ!

Edited by - Αίολος on 23/12/2011 12:22:04
Να περάσετε όλοι σας όμορφες γιορτές με αγάπη και υγεία.
Mrityam
quote:Χεχε... Ηθελα να γράψω "η αντίστοιχη λέξη του κάρμα στα ελληνικά", αλλά το έγραψα βιαστικά.
Αχ βρε Αίολε κάρμα στα ελληνικά!!!