ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ναζισμός & Χριστιανισμός [Φωτο Άλμπουμ] - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ναζισμός & Χριστιανισμός [Φωτο Άλμπουμ] - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Αίολος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
15/09/2013, 01:36:18
quote:
Η μαλακία, είναι δικαίωμα, ή νομοτέλεια?
Ουτε το ένα, ούτε το άλλο.
Με την μαλακεία απλώς επιβεβαιώνεις πόσο καλό ήταν το προηγούμενο γαμήσι...

15/09/2013, 01:50:49
Αίολε

quote:
Το ένδοξον του θανάτου το εισπράτεις από την αξία του νικητή.

Λάθος. Κι όχι μόνο. Αμαρτία. Σφάλμα, δηλαδή.
Αν κάτι έπρεπε να έχουμε διδαχθεί, είναι πως το ένδοξον της κατάληξης, ορίζεται από την συνέπεια του πεσόντα. Διαφορετικά είναι απλώς θανών. Για να πέσεις, πρέπει να βάλεις την ύπαρξή σου σε ύψος. Εσύ ο ίδιος. Το κριτήριο είναι ο άνθρωπος. Όχι οι άνθρωποι.

quote:
Με την μαλακεία απλώς επιβεβαιώνεις πόσο καλό ήταν το προηγούμενο γαμήσι...

Μαλακία Αίολε.

Υ.Γ. Θα αντιλαμβάνεσαι, φαντάζομαι, πως με τα ελληνικά και την κληρονομιά μας, δεν παίζω, και σε μεγάλο βαθμό, δεν μπορούν να με παίξουν. Φοβάμαι ωστόσο, τους ανθρώπους για τους οποίους η μαλακία δεν αποτελεί φόρο τιμής, αλλά πίστωση στο διηνεκές.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

15/09/2013, 01:59:30
Ενα λαθάκι έκανα ο φουκαράς...
quote:
δεν παίζω, και σε μεγάλο βαθμό,
...κι εσύ θα έπρεπε να ξέρεις ότι πριν το "και" δεν βάζουμε ποτέ κόμμα, διότι πριν από τον σύνδεσμο "και" πάντα εννοείται...

15/09/2013, 02:01:08
Ξαναθέτω τα ερωτήματα:

Θα έχαιραν του σεβασμού των προγόνων μας τα χρυσά αυγά?
Ο Κολοκοτρώνης, να είναι Κωλοκοτρώνης, ή Μπίθγκουρας?
Σπάρτη, ή Αθήνα?
Κι αν το ένα, ή το άλλο, σε ποιά ακριβώς εποχή?
Ο εχθρός είναι εντός των τειχών, ή εντός μας?
Η ορθότητα της κρίσης μας, είναι διαχρονική, ή ευκαιριακή?
Η Ελλάδα είναι έθνος, ή κράτος?
Η Ελλάδα, υπήρξε ποτέ κράτος?
Οι ελλαδίτες, υπήρξαν ποτέ πολίτες?
Ο πολίτης, μπορεί να έχει διαφορετικά συμφέροντα από τον συμπολίτη του?
Ο παππούς, έχει διαφορετικές ευθύνες από τον εγγονό του?
Ο εγγονός, έχει διαφορετική φύση από τον παππού του?
Το ένδοξον του θανάτου, ορίζεται από τον θανόντα, ή από τους παρευρισκόμενους?
Η ιστορία, αφορά τους συμμετέχοντες, ή τους καταγράφοντες?

Παρακάμπτω το ερώτημα περί μαλακίας, καθώς νομίζω πως εξαντλήθηκε. Κυριολεκτικώς και σε έκταση, αλλά και ένταση κατά καιρούς. Και καταφανέστατα στον παρόντα χρόνο.

15/09/2013, 02:06:43
Αίολε

quote:
...κι εσύ θα έπρεπε να ξέρεις ότι πριν το "και" δεν βάζουμε ποτέ κόμμα, διότι πριν από τον σύνδεσμο "και" πάντα εννοείται...

Σωστά το λες.
Μόνο που γράφω σαν να μιλούσαμε μεταξύ μας, ή αν θες, σαν σε σενάριο με οδηγούς για τους υποκριτές. Είναι προσωπικό ύφος, με γνώση και κατά παρέκβαση του κανόνα.

15/09/2013, 02:33:19
quote:
Ανοησία 2.
Δεν έχουν ξεφτίσει.
Απλά ο κόσμος συνειδειτοποιεί ότι αποτελούνται από εγκληματίες στους οποίους, αν μη τι άλλο, χρεώνονται πάνω από 4000 ανθρωποκτονίες (αυτοκτονίες) εξ αιτίας των.
Το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ δίλημμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχει ξεφτίσει. ΑΥΤΟ αντικαθιστούν με άλλο.

quote:
Οσο για το "δίλημα" ΧΑ ή ΣΥΡΙΖΑ, το έχουν μόνο οι αμαθείς.
Τι να κάνουμε είναι πολλοί στη χώρα μας.. για αυτό αυτά τα δύο κόμμα παίρνουν τόσο υψηλα ποσοστά
quote:
Απλά ο κόσμος συνειδειτοποιεί ότι αποτελούνται από εγκληματίες στους οποίους, αν μη τι άλλο, χρεώνονται πάνω από 4000 ανθρωποκτονίες (αυτοκτονίες) εξ αιτίας των.
Και τι θα γίνει αν βγει η Χρυσή Αυγή; Αντί να αυτοκτονούν θα σκοτώνουν μετανάστες;
Ας μας πει πώς θα ανατρέψει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την ύφεση, ας μας πει την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, γιατί αν δεν έχει τέτοια, θα συνεχίσουν οι αυτοκτονίες.
quote:
Διότι αν είχε τσίπα ο Τσίπρας δεν θα περιελάμβανε τους εγκληματίες του ΠΑΣΟΚ, ούτε ανεπάγγελτα και άνεργα παράσιτα, όπως είναι οι περισσότεροι συριζαίοι.
Συμφωνώ. Και ο Κασιδιάρης λοιπόν που έχει... τσίπα, ας μην μας κρατάει σε αναμονή, και ας επιστρέψει το 90% του μισθού του στα κρατικά ταμεία, για να δώσει το παράδειγμα, οτι όντως οι μισθοί των βουλευτών είναι υψηλοί και πρέπει να μειωθούν.

quote:
Ανοησία Νο 1
Κοίταξε στην δεύτερη ανάρτηση (του macedon) για να μαθαίνεις για τον αγκυλωτό σταυρό: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=3&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=11424#top
Α μάλιστα, είναι ινδουιστής ο Κασιδιάρης. Δεν ήξερα οτι η Χ.Α. πρεσβεύει την θρησκευτική
ελευθερία.

quote:
Τα ποσοστά τους ανεβαίνουν έτσι κι αλλοιώς, διότι είναι οι μόνοι που λένε ότι θα ξεσκίσουν τους εγκληματίες.
Οτι ποντάρουν στην ανασφάλεια/τον φόβο, ποντάρουν. Όμως οι λόγοι που ανεβαίνουν τα ποσοστά τους είναι πολλοί, ούτε ένας ούτε δύο.

quote:
Ο όρος "ναζιστής" είναι παπαγαλία.
Αν σου ζητηθεί να τον ορίσεις, θα καταλήξεις να περιγράφεις τους "δημοκράτες".
Επιπλέον έτσι ονομάζετο το εθνικιστικό κόμμα του Χίτλερ, καθώς και ο όρος "φασισμός" προέρχεται από την ονομασία του κόμματος του Μουσολίνι.
Τα δύο αυτά κόμματα δεν υφίστανται, επομένως δεν έχουν κανένα νόημα οι λέξεις αυτές.
Είναι σαν να λέγαμε εμείς πασοκισμός και νεοδημοκρατισμός.
Φυσικά και υφίστανται, για αυτό και χρησιμοποιούνται. Δεν χρησιμοποιούνται οι αντίστοιχες ελληνικές λέξεις (εθνοσοσιαλιστής κτλ) γιατί οι παραπάνω λέξεις δεν αποτυπώνουν απλά μια ιδεολογία, αποτυπώνουν έναν τρόπο σκέψης ή μια κατάσταση. Επομένως όταν κάποιους τους αποκαλεί Ναζί τους χαρακτηρίζει όχι μόνο ιδεολογικά, όπως με τη λέξη "εθνο-σοσιαλιστής", τους χαρακτηρίζει και από άποψη τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς. Επομένως ο όρος "ναζιστής" και "φασίστας" χαρακτηρίζουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που έχουν μείνει γνωστές από τα αντίστοιχα κόμματα ή ομάδες που τις είχαν. Δεν χρειάζεται φιλοσοφία.

Για να καταλήξουμε κάπου, επειδή δεν έχω τόσο χρόνο ώστε να παίξω τέννις μαζί σου, θα σου πω μερικά πράγματα προκαταβολικά που λέμε.

..Αν εσύ βρίσκεις ελπίδα στην Χρυσή Αυγή... με γεια σου με χαρά σου.. ψήφος σου είναι, αν θέλεις την καις κιόλας. Δεν πρόκειται να σε πείσω και ούτε και με ενδιαφέρει, να ψηφίσεις κάτι άλλο από αυτό που ΘΕΛΕΙΣ.
Μπορώ να πω μάλιστα, οτι ΚΑΤΑΛΆΒΑΙΝΩ γιατί τη ψήφισες ή-και τη ψηφίζεις..
Εσύ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ οτι η Χρυσή Αυγή θα κυνηγήσει το πελατειακό κράτος, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ οτι θα φέρει κάποια αξιοκρατία ή έστω νέμεσις..
Εγώ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θα κυνηγήσει το πελατειακό κράτος.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θα φέρουν κάποια αξιοκρατία ή "νεμεσις" (τιμωρία) και ΑΝ το κάνει, ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ οτι δεν θα υπηρετήσει τα συμφέροντα που υπηρετούσαν και οι προηγούμενοι (προς τα εκεί τείνει το πράγμα όπως τη βλέπω).
Επιπλέον σαν Βουλευτές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τα προσόντα για να πάρουν διοικητικές θέσεις (Υπουργεία). Αυτό απο μόνο του τους καθιστά χειραγωγίσιμους.
ΤΕΛΟΣ (για τις άλλες λύσεις) υπάρχουν ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, σε άλλα κόμματα, που ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ να χτυπήσουν τη διαπλοκή.. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ να χτυπήσουν το πελατειακό κράτος.. (π.χ. βουλευτές των Αν.Ελ., μπορείς να δεις και την πρόσφατη ομιλία του Άδωνη στη Βουλή για τη κινητικότητα σχετικά με αυτό και τις ερωτήσεις κάθε κόμματος). Και υπάρχουν και κάποιοι στο ΚΚΕ, πιστέυω, αν και αυτοί δεν αποκλείω να βάλουν τους δικούς τους. Και υπάρχουν και τα κόμματα εκτός βουλής π.χ. Πειρατές - Ας μπουν και νέοι άνθρωποι στη βουλή! (Τα ζώδια λένε μάλιστα για επιστροφή του Καρατζαφέρη )

Edited by - Πύρινος on 15/09/2013 02:46:53

EumenisΜέλος
15/09/2013, 10:55:27
quote:

quote:
Ποιό σύστημα ρε απίθανε;

Το υδραυλικό;

Ο χριστιανισμός σου σε βάζει να τα λες αυτά;

Δεν είμαι χριστιανός. Έχεις άλλες δύο προσπάθειες
quote:
Η πατρώα θρησκεία ανήκει στο σύστημα;
Εσύ ανήκεις στο σύστημα και όσοι έχουν την ίδια νοοτροπία. Η πατρώα θρησκεία ανήκει σε όλους, όχι μόνο σε εσένα.
Πάντως εγώ, σε έναν θρησκευτικό πόλεμο, θα είμαι στο πλευρό των Ζουλού. Γιατί αυτοί δεν επιτίθονται στην πίστη των άλλων, όχι όπως εσείς και οι χριστιανοί που το να επιτίθεστε στην πίστη των άλλων είναι βασική σας ενασχόληση. Απορώ πώς έχετε χρόνο για άλλα πράγματα.
Αποκηρύσσω όλες τις θρησκείες που πρεσβεύουν το μίσος. Επομένως πρώτα αποκηρυσσω τον χριστιανισμό, τουλάχιστον στις δογματικές εκδοχές του, και αποκηρύσσω και τον πολυθεϊσμό, τουλάχιστον αυτόν που πρεσβεύετε εσείς, γιατί αν κρίνω απο εσένα, και εσείς το μίσος πρεσβεύετε.

Edited by - Πύρινος on 14/09/2013 15:30:20

"Πάντως εγώ, σε έναν θρησκευτικό πόλεμο, θα είμαι στο πλευρό των Ζουλού".

Δεν είχα καμμία αμφιβολία πως είσαι ανθέλλην.

15/09/2013, 11:41:01
Πρόσεξε Ευμενής, γιατί είναι τόσοι πολλοί οι "ανθέλληνες" (κατ'εσέ) στην Ελλάδα, που αν τους βγαλεις, δε θα μείνουν.. έλληνες σε αυτή.
EumenisΜέλος
15/09/2013, 11:49:51
quote:

Πρόσεξε Ευμενής, γιατί είναι τόσοι πολλοί οι "ανθέλληνες" (κατ'εσέ) στην Ελλάδα, που αν τους βγαλεις, δε θα μείνουν.. έλληνες σε αυτή.

Και εσένα τι σε νοιάζει αφού θα είσαι με τους πολλούς;

NotirkΜέλος
15/09/2013, 11:50:32
Αν ξαφνικά ερχόταν ο Χριστός …. Δεν θα ήταν οπαδός οποιασδήποτε θρησκείας ή τουλάχιστον στα σίγουρα δεν θα ήταν Χριστιανός… αν ερχόταν ο Σωκράτης στα σίγουρα δε θα ήταν οργισμένος Εθνικιστής Ελληναράς….τον Χριστό θα τον ξανασταύρωναν οι Χριστιανοί και το Σωκράτη θα τον ξαναπότιζαν κώνειο οι Ελληναράδες .

Ελληναράδες εννοώ εκείνους που αρέσκοντα να προβάλονται σαν Έλληνες , που όμως με τις σκέψεις και τις πράξεις τους, δείχνουν την βαρβαρική καταγωγή τους.

EumenisΜέλος
15/09/2013, 11:52:45
quote:

Αν ξαφνικά ερχόταν ο Χριστός …. Δεν θα ήταν οπαδός οποιασδήποτε θρησκείας ή τουλάχιστον στα σίγουρα δεν θα ήταν Χριστιανός… αν ερχόταν ο Σωκράτης στα σίγουρα δε θα ήταν οργισμένος Εθνικιστής Ελληναράς….τον Χριστό θα τον ξανασταύρωναν οι Χριστιανοί και το Σωκράτη θα τον ξαναπότιζαν κώνειο οι Ελληναράδες .

Ελληναράδες εννοώ εκείνους που αρέσκοντα να προβάλονται σαν Έλληνες , που όμως με τις σκέψεις και τις πράξεις τους, δείχνουν την βαρβαρική καταγωγή τους.

Άλλες τυποποιημένες ανοησίες έχεις να γράψεις;

NotirkΜέλος
15/09/2013, 12:15:49
quote:

quote:

Μύγα έχεις????

NotirkΜέλος
15/09/2013, 12:16:55
quote:

quote:

Μύγα έχεις???

EumenisΜέλος
15/09/2013, 12:30:22
quote:

quote:

quote:

Μύγα έχεις???

Προς το παρόν μάζεψα 2 μυίγες.

15/09/2013, 12:36:20
quote:
Notirk

EumenisΜέλος
15/09/2013, 12:39:58
quote:

quote:
Notirk

Προφανώς συμφωνείς με τις εν λόγω ανοησίες.

Γιατί εν αλλάζετε τηλέφωνα;

15/09/2013, 14:44:50
quote:
Επομένως ο όρος "ναζιστής" και "φασίστας" χαρακτηρίζουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που έχουν μείνει γνωστές από τα αντίστοιχα κόμματα ή ομάδες που τις είχαν. Δεν χρειάζεται φιλοσοφία.
Τις οποίες δεν αποπειράσαι να προσδιορίσεις με σαφήνεια.
Ισως διότι θα κατέληγες να περιγράφεις τους "δημοκράτες" και το ξέρεις.

έτσι δεν είναι;

15/09/2013, 14:52:33
quote:
Ξαναθέτω τα ερωτήματα:
Φίλε μου DSM, δεν πρόκειται να σου απαντήσω σε καμμία ερώτηση, διότι μου περιορίζεις το εύρος των πιθανών σχολίων μου εκεί που, μαλλον, σε βολεύει.
Στις δύο που αποπειράθην (δόξα και μαλακία), φάνηκε με σαφήνεια ότι δεν δέχεσαι άλλες απαντήσεις πλην εκείνων των επιλεγμένων που προτείνεις εσύ.
Αυτό δεικνύει τάση για περιορισμό της σκέψης των άλλων εκ μέρους σου.

Δια ταύτα, πες μας τι θέλεις να πεις να ξεμπερδεύουμε.

15/09/2013, 16:39:52
Αίολε

quote:
Φίλε μου DSM, δεν πρόκειται να σου απαντήσω σε καμμία ερώτηση, διότι μου περιορίζεις το εύρος των πιθανών σχολίων μου εκεί που, μαλλον, σε βολεύει.

Από πότε είμαστε φίλοι?
Με ποιόν τρόπο σου περιόρισα το εύρος των σχολίων σου?
Με ποιόν τρόπο απέκτησες την δυνατότητα να γνωρίζεις αν κάτι με βολεύει?
Γιατί πιστεύεις πως γράφω κάτι, μόνο αν με βολεύει?

quote:
Στις δύο που αποπειράθην (δόξα και μαλακία), φάνηκε με σαφήνεια ότι δεν δέχεσαι άλλες απαντήσεις πλην εκείνων των επιλεγμένων που προτείνεις εσύ.

Με ποιόν τρόπο φάνηκε αυτό?
Η πιθανότητα, να είναι καλύτερη η δική μου τεκμηρίωση, δεν παίζει?

quote:
Αυτό δεικνύει τάση για περιορισμό της σκέψης των άλλων εκ μέρους σου.

Πόθεν?

quote:
Δια ταύτα, πες μας τι θέλεις να πεις να ξεμπερδεύουμε.

Σου έπεσα βαρύς, και θα επιθυμούσες να ξεμπερδεύεις με συνοπτικές διαδικασίες?

Υ.Γ. Θεωρώ πως είσαι αρκούντως ευφυής, και έχεις καταλάβει απολύτως το πνεύμα των λόγων μου. Οι λοιπές αιτιάσεις σου, είναι κατ'ελάχιστον της πλάκας.

15/09/2013, 17:52:05
quote:
Από πότε είμαστε φίλοι?
Ξεκαβάλα το βρε!
Τυπική κι ευγενική προσφώνηση είναι...
quote:
Με ποιόν τρόπο σου περιόρισα το εύρος των σχολίων σου?
Μα διότι υπαγορεύεις δύο επιλογές! Αλλοιώς θα ρωτούσες χωρίς "ή"...
quote:
Με ποιόν τρόπο απέκτησες την δυνατότητα να γνωρίζεις αν κάτι με βολεύει?
"Από που συμπέρανες" είναι η σωστή ερώτηση.
Πολύ το παλεύεις και το χάνεις μου φαίνεται!
quote:
Η πιθανότητα, να είναι καλύτερη η δική μου τεκμηρίωση, δεν παίζει?
Καλός, καλλίων, κάλλιστος.
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.
Το σωστό είναι με δύο λάμδα και γιώτα.
Αλλο "μεγαλύτερος" και άααλλο "καλλίτερος".
άτιμη γλώσσα τα ελληνικά...
quote:
Σου έπεσα βαρύς, και θα επιθυμούσες να ξεμπερδεύεις με συνοπτικές διαδικασίες?
Οχι βαρύς. Ασαφής!
Κάποιος που ξέρει τι θέλει να πει, είναι φειδωλός και σαφής.
Μάλλον από κάπου το αντέγραψες ε;

Edited by - Αίολος on 15/09/2013 17:56:34