- Γήινοι και Εξωγήινοι - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Βάλε...κράνος!!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
HERETIC προσωρινά την γλυτώνεις αλλά την επόμενη φορά που θα κάνεις κάτι παρόμοιο θα λάβεις απροειδοποίητα το voucher για τις all inclusive διακοπές.
Αν δεν γνωρίζεις κάτι, αυτό αφορά όλους σας, καλό θα ήταν να ρωτάς (με ευγενικό τρόπο για να έχεις απάντηση), στην προκειμένη περίπτωση για τα προβλήματα των καινοτομιών – ευρεσιτεχνιών, τα οποία δυστυχώς είναι πάρα πολλά.
Συνοπτικά και περιληπτικά, όταν κατέθεσα τον φάκελο για τον Οικολογικό Σταθμό στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), για να προσδιορίσει την αξία πώλησης της KW που θα παραγόταν από την καύση υδρογόνου, έλαβα την απάντηση ότι αυτό είναι αδύνατο γιατί δεν υπάρχει το ρυθμιστικό πλαίσιο, τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γραφτεί Νόμος που να προσδιορίζει τις προδιαγραφές, να ψηφιστεί από την Βουλή, να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μετά, με βάση τις προδιαγραφές του νόμου να προσδιορίσει την τιμή πωλήσεως της KW η ΡΑΕ, απλά πριν συμβούν όλα αυτά δεν έχω το δικαίωμα πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που να παράγετε από τον Οικολογικό Σταθμό.
Το ίδιο πρόβλημα, και ακόμα μεγαλύτερο έχει η ευρεσιτεχνία μου, με τους μαγνήτες, και αυτή παράγει ηλεκτρική ενέργεια.
Το ολοκληρωμένο σύστημα διαχειρίσεως ασφαλιστικών ταμείων, σκοντάφτει στα προσωπικά δεδομένα, πρέπει δηλαδή να υπάρχει Νόμος, ακόμα δεν υπάρχει, που να επιτρέπει σε ένα μεταφερόμενο αποθηκευτικό μέσο να αποθηκεύει – διακινεί τα συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα που χρειάζονται, ίσως κάνουν τον Νόμο τώρα, με τις νέες ταυτότητες.
Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και για τις υπόλοιπες ευρεσιτεχνίες – μελέτες μου.
Υστερόγραφο: μην γράψει κανένας εξυπνάκιας γιατί δεν φτιάνεις τον Οικολογικό Σταθμό για προσωπική χρήση, το κόστος είναι απαγορευτικό, χρειάζεται περιβαντολογική μελέτη, μελέτη ασφαλείας και ενεργειακή πιστοποίηση από φορέα (συνήθως πανεπιστήμιο), kαι δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος, ούτε οι νομικοί σύμβουλοι μου δεν είναι, του ότι δεν θα βρεθώ ξαφνικά στο 5* που λέει και ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, χωρίς να ξέρω το γιατί.
Edited by - Sol-Mix on 30/04/2016 16:09:31
(λοιπόν sol-mix, άκου να δεις τι πρόβλημα έχω εδω: Με κατηγορούν ότι πιάνω τους Ρωμαίους του esoterica, τους αρχίζω στις μπούφλες και μετά χαλάνε και δεν μπορούν να παίξουν οι υπόλοιποι στο χωριό. Τους πιάνουν μετά αυτοί, τους κοπανάνε και ούτε ένα σκουίιικ δεν βγάζουν. Και να σκεφτείς ότι, ενώ άλλοι έπεσαν μέσα στην χύτρα με τον μαγικό ζωμό, εμένα δείχνουν ως υπαίτιο. Ας είναι όμως, εγώ θα δείχνω αυτοσυγκράτηση από εδώ και πέρα, γιατί οι Ρωμαίοι είναι αγαθό που σπανίζει, ειδικά στις μη απολογητικές περιπτώσεις)
Πάμε παρακάτω...
quote:
HERETIC προσωρινά την γλυτώνεις αλλά την επόμενη φορά που θα κάνεις κάτι παρόμοιο θα λάβεις απροειδοποίητα το voucher για τις all inclusive διακοπές.
Αυτό θα κάνω πως δεν το είδα λόγω των ημερών. Δηλαδή έχεις άφεση αμαρτιών (και μ..ν) μέχρι την τρίτη του Πάσχα. Μετά... βάλε το κράνος σου όπως σου σύστησε ο παραπάνω συγχωριανός.
Πάμε παρακάτω....
quote:
Αν δεν γνωρίζεις κάτι, αυτό αφορά όλους σας, καλό θα ήταν να ρωτάς (με ευγενικό τρόπο για να έχεις απάντηση), στην προκειμένη περίπτωση για τα προβλήματα των καινοτομιών – ευρεσιτεχνιών, τα οποία δυστυχώς είναι πάρα πολλά.
Μιας και ασχολείσαι με τα ενεργειακά όπως ισχυρίζεσαι, θέλω να σε ρωτήσω το εξής, κάτι πολύ απλό: Έναν υποσταθμός μέσης τάσης, έναν από αυτούς των 630 KVA που μπορεί να φτιάξει μια μικρή βιομηχανία για τις ενεργειακές της ανάγκες, είσαι σε θέση να μελετήσεις; Φαντάζομαι όταν είσαι σε θέση να σχεδιάσεις σταθμό παραγωγής, οικολογικό ξε-οικολογικό, ένας υποσταθμούλης 20KV θα είναι κάτι της πλάκας για σένα. Έτσι δεν είναι;
Άκου λοιπόν, τι λέω: Ο υποσταθμός, πρέπει να είναι σε θέση να τροφοδοτεί φορτία. Τα οποία φορτία δεν είναι ωμικές αντιστάσεις (λυχνίες πυράκτωσης δλδ), αλλά πολύπλοκα σύνθετα, με επαγωγικό και χωρητικό μέρος. Αυτά τα φορτία επίσης μπαίνουν και βγαίνουν στο δίκτυο συνέχεια, άναψε-σβήσε, ανεβάζουν-κατεβάζουν καταναλώσεις μέρα-νύχτα, όπως μια μονάδα κλιματισμού ενός ξενοδοχείου, για παράδειγμα.
Αυτό το πρόβλημα, πως το λύνει ο υποσταθμός που τα τροφοδοτεί; Αν δεν το λύσει, ξέρεις τι μπορεί να γίνει: ο Μ/Σ μπούμ. Σχετικά απλή απάντηση πάντως, δυστυχώς δεν εντοπίζεται εύκολα στο νετ, αν σκοπεύσεις να ψαχτείς τώρα. Θεωρητικά θα έπρεπε να το ξέρεις, κι ας σκεφτούν κάποιοι κακοήθεις ότι θα χρειαζόσουν ένα πτυχίο μηχανικού Η/Μ πρώτα. Εσύ σαν φορέας ανώτερης γνώσης, πρέπει να 'ναι ψωμοτύρι όλα αυτά για σένα.
Επίσης αυτόν τον Υ/Σ, ποιος τον πιστοποιεί και τον αδειοδοτεί; Η ΡΑΕ, το πανεπιστήμιο; Ποιος; Μην τις δεις σαν κακόβουλες ερωτήσεις, πρέπει να αποδείξεις τους ισχυρισμούς σου με λίγη παραπάνω προσπάθεια, αν θέλεις να σε πάρουν στα σοβαρά οι άλλοι.
quote:
Το ολοκληρωμένο σύστημα διαχειρίσεως ασφαλιστικών ταμείων, σκοντάφτει στα προσωπικά δεδομένα, πρέπει δηλαδή να υπάρχει Νόμος, ακόμα δεν υπάρχει, που να επιτρέπει σε ένα μεταφερόμενο αποθηκευτικό μέσο να αποθηκεύει – διακινεί τα συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα που χρειάζονται, ίσως κάνουν τον Νόμο τώρα, με τις νέες ταυτότητες.
Εκεί σκοντάφτει; Στο "μέσο μεταφοράς προσωπικών δεδομένων"; Δηλαδή έχεις φτιάξει μια καταπληκτική εφαρμογή που κάνει όλα αυτά που κάνουν οι smart card από τη δεκαετία του 90, και σκοντάφτει στην έλλειψη νομοθεσίας; Πως προκηρύσσει έργα πληροφορικής το δημόσιο, γνωρίζεις; Κοίτα να δεις που εσύ θα καταφέρεις να κλείσεις και τη Singular τελικά...
quote:
γιατί δεν φτιάνεις τον Οικολογικό Σταθμό για προσωπική χρήση, το κόστος είναι απαγορευτικό, χρειάζεται περιβαντολογική μελέτη, μελέτη ασφαλείας και ενεργειακή πιστοποίηση από φορέα (συνήθως πανεπιστήμιο), kαι δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος, ούτε οι νομικοί σύμβουλοι μου δεν είναι, του ότι δεν θα βρεθώ ξαφνικά στο 5* που λέει και ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, χωρίς να ξέρω το γιατί.
Καταλήγω τελικά πως πρέπει να αλλάξεις νομικούς συμβούλους. Αυτοί που έχεις είναι χασοδίκες. Άμα είναι να σου δίνουν τέτοιες συμβουλές, σαν τις απειλές που μοιράζεις εδώ, μη φανταστώ ότι και αυτοί σου λένε ότι τα πανεπιστήμια "πιστοποιούν" μελέτες, τότε θα σε βάλουν μέσα. Για το "μέσα" δεν είμαι σίγουρος που θα είναι, σίγουρα στο δρόμο για την Κόρινθο αλλά μάλλον παρακάτω από τον Κορυδαλλό.
Edited by - Heretic on 30/04/2016 16:48:04
Δεν έχεις καταλάβει τον «Οικολογικό Σταθμό» ο «Οικολογικός Σταθμός» είναι ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος που αντί να καίει πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ. καίει υδρογόνο, όλα τα άλλα που αναφέρεις συν τους διανομείς είναι τα ίδια με ένα σημερινό ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος που καίει πετρέλαιο ως καύσιμο.
Τον ορισμό των όρων και της τιμής πώλησης της KW κάνει η ΡΑΕ, όπως έχει κάνει με τα Φωτοβολταϊκά και τις Ανεμογεννήτριες, το ζητούμενο είναι να αγοράζει το ρεύμα η ΔΕΗ.
Πιστοποίηση μια καινοτομίας αντίστοιχης του «Οικολογικό Σταθμού» μπορούν να κάνουν το ΤΕΕ, κάποιο Πανεπιστήμιο κλπ.
Στο Ο.Σ.Δ.Α.Τ. υπάρχουν, για να δουλέψει σωστά, ευπαθή προσωπικά δεδομένα όπως, Ομάδα αίματος, Αλλεργίες, Φαρμακευτική αγωγή, ασθένειες κλπ. (δηλαδή μέρος του Ιατρικού φακέλου για να ξέρουν από το ασθενοφόρο τι θα κάνουν στο Νοσοκομείο).
Αν δεν μπορείς και τώρα να καταλάβεις, και αν σε ενδιαφέρει πραγματικά, μπορούμε να βρεθούμε κανένα δίωρο να σου εξηγήσω, δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν αυτά το forum, επίσης βαριέμαι άνευ λόγου να γράφω σεντόνια, δεν με ενδιαφέρει να πείσω κάποιον για κάτι ή να προβάλω οτιδήποτε, αν σε ενδιαφέρει στείλε μου PM.
Είχα κι εγώ τις ίδιες απορίες με τον Heretic
κι άλλες τόσες, γιατί δεν είμαι στο επίπεδο του αιρετικού
αλλα ως ηλεκτρονικός, εχω κάνει και 2 τόμους ηλεκτροτεχνία...
Αρα μην λες οτι δεν μας ενδιαφέρει, μας ενδιαφέρει, αλλά ...
και δεν χρειάζονται σεντόνια... υπαρχει και η μέση οδό.
Βέβαια μετα την παραπάνω ανάρτηση, οτι ουσιαστικά μιλάμε για ενα Η/Ζ
απογοητευτηκα.
Αλλα αυτό είναι καθαρά τεχνικό θέμα, απο αυτα που μας έχεις πει μέχρι τωρα, εγω εχω καταλάβει οτι έχεις μια ιδέα, η οποία λόγου υψηλού κόστους δεν μπορείς να "δεις" αν το "κέρδος" μεταφέρετε απο τα χαρτιά στην πράξη.
Δεν θα σταθώ όμως στα παραπάνω,
αυτο που δεν μου "κάθετε" με τίποτα, είναι αυτα τα περί "αληθινής Δημοκρατίας" που (καλώς) οραματίζεσαι, πύρινους λόγους κατα της ΝτΠ και αλλα τέτοια...
αλλα απο την άλλη φίλτατε,
η πρόταση σου είναι να "φακελωθούμε" όλοι μέχρι και....τι κάλτσες φοράμε.
Ωραια Δημοκρατια!
μου θυμίζεις πολυ ΧΟ (τον δικό μας) ![]()
Στο θέμα του φακέλου του ασφαλισμένου τώρα. Για ποιο, στον κόσμο, λόγο να κουβαλάει κάποιος όλες τις πληροφορίες αυτές επάνω του, και να υπάρχει αυτή η αποκεντρωμένη διαχείριση των πληροφοριών; Αν χάσει την κάρτα τι γίνεται; Backup στο σπίτι με άλλη κάρτα; Ο ΟΠΑΔ έχει ήδη μια τέτοια βάση με το ιστορικό ασθενούς με βάση το ΑΜΚΑ του, και μπορεί να εμπλουτιστεί με όλα αυτά που αναφέρεις. Αν ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν ένα σύστημα έγκαιρης διάγνωσης ή διάσωσης, το ασθενοφόρο, ή εξουσιοδοτημένοι γιατροί μπορούν να έχουν ένα βιομετρικό σκάνερ (αποτυπώματος ή ίριδας) επάνω τους, να σκανάρουν τον ασθενή ή τον τραυματία και να αποκτούν πρόσβαση σε όποια πληροφορία θέλουν online. Ειλικρινά πιστεύεις ότι οποιαδήποτε εταιρία που ασχολείται με ιατρική πληροφορική, μη σου πω η ίδια η μηχανογράφηση του ΟΠΑΔ ή του ΕΣΥ, δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο; Υπάρχει κάποιο κίνητρο για να ασχοληθούν μαζί σου;
Θα να σου πω ειλικρινά το λόγο που ασχολούμαι. Δεν λες κάτι καινούργιο. Όλα αυτά είναι γνωστά ακόμα και σε ένα πρωτοετή φοιτητή, των αντιστοίχων ειδικοτήτων. Υπάρχει μια παράμετρος που αγνοείς, το μη εφαρμόσιμο, για 1002 λόγους εκτός των συνομωσιολογικών, τους οποίους εσύ δεν θέλεις να καταλάβεις. Ιδέες πυροτεχνήματα από εφευρέτες της γειτονιάς που οραματίστηκαν την σωτηρία της χώρας τους, και με λίγο ερασιτεχνικό διάβασμα έφτιαξαν μελέτες και πατέντες φανταστικών συσκευών, είναι η ίδια γραφική ιστορία που ακούω από τότε που γεννήθηκα και εκτείνονται σε αιώνες ανθρώπινης δραστηριότητας. Αντιλαμβάνεσαι όμως ότι τα θεωρώ φούμαρα όλα αυτά;
Χιλιάδες άνθρωποι κάθονται και ξοδεύουν ακόμα και πάνω από δέκα χρόνια απ' τη ζωή τους σε σπουδές, παράγουν διπλωματικές και διδακτορικά, για να καταλήξει το 99.99% από αυτά σε κάτι μη εφαρμόσιμο ή μη παραγωγικό. Χώρια τα ανεπιτυχή projects που γίνονται σε τακτική βάση από τα R&D των διαφόρων πολυεθνικών. Και θα πάνε να επιλέξουν τα δικά σου; Αντιλαμβάνεσαι πως ζεις με ψευδαισθήσεις; Αντιλαμβάνεσαι πως ο λόγος που μπαίνω κι εγώ και άλλοι φίλοι στον κόπο να σου απαντάμε είναι για να βγεις από τις ψευδαισθήσεις σου και να κοιτάξεις τη ζωή σου έτσι όπως είναι και όχι όπως θα ήθελες να είναι;
sol-mix, μου θυμίζεις έναν παιδικό μου φίλο που μας είχε ζαλίσει στο δημοτικό, πως θέλει να γίνει αστροναύτης. Κάποια στιγμή μάλιστα, θυμάμαι πως ρώτησε κι ένα δάσκαλο και αυτός του απάντησε πως πρώτο βήμα είναι να γίνει «ένας καλός πιλότος στον Π.Α». Αυτός έπρεπε να είναι ο πρώτος του στόχος. Ο φίλος μας, τα ‘κανε επάνω του την πρώτη φορά που μπήκε επιβάτης σε πολιτικό αεροσκάφος, στην 5-ημερη του Λυκείου συγκεκριμένα. Θέλεις να καταλάβεις αυτά που σου λέω; Έχει καλώς. Σεντόνια γράφεις έτσι κι αλλιώς. Λίγο να αποκτήσουν χρησιμότητα για σένα και για τους άλλους που σε διαβάζουν, αν προσπαθούσες;
Δεν γνωρίζω αν αυτά που λένε ο Ανδρέας και ο Γιάννης είναι ακριβή. Ο Ανδρέας είναι κάπως περίεργος, ενώ ο Γιάννης είναι εντελώς αχώνευτος, αν και φαίνεται να γνωρίζει δυο πράματα στα κομπιούτερ. Πιθανώς έχει τελειώσει καμμιά Κορέλκο.
Ψαχνόμαστε όμως με τον Μπερνάρ εδώ και χρόνια. Στα ίσα τώρα. Μου έκατσε μια καλή από το πουθενά. Αν σου δώσω 20Κ στο χέρι, μπορείς να μου εξασφαλίσεις δωρεάν ρεύμα σε σπίτι 150 τετραγωνικών μέτρων*? Πρόσεξε, δεν θέλω σχέδια και πατέντες. Μόνο την υπογραφή σου, που θα λές πως μου παραχωρείς το σπίτι σου, αν το σύστημα δεν λειτουργήσει.
Είσαι μέσα?
* 5 12άρια κλιματιστικά, δύο θερμοσίφωνες, ψυγείο, καταψύκτης, κουζίνα, ηλεκτρικό πλυντήριο, led φωτισμός και 4 υπολογιστές σε δίκτυο. Συγχρόνως.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Δεν γνωρίζω από αυτά. Συνημίτονα, ημιτόνια και τα τοιαύτα. Προσέφερα μια μπέσα συμβολαιακή πράξη στον sol-mix. Τί περισσότερο αναζητάτε?
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Που ξέρετε, μπορεί να είναι ο νέος Τέσλα.
Κι αυτόν τον κορόϊδευαν, κάτι αρχαία όρνια σαν κι εσάς.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.