ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ - ΕΙΚΟΝΕΣ

- Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ - ΕΙΚΟΝΕΣ

ΑΤΜΑ61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
20/02/2003, 12:58:41

ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ...

Edited by - ΑΤΜΑ on 20/02/2003 13:15:12

20/02/2003, 13:02:55

Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Edited by - ΑΤΜΑ on 20/02/2003 13:13:39

20/02/2003, 13:04:18

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΜΙΑΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ...

"ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
ΠΟΥ
ΑΕΝΑΑ
ΓΥΡΙΖΕΙ
ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ...
ΨΑΞΕ ΜΕ...
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΜΕΣΑΣΟΥ ... AΛΗΘΕΙΕΣ."
ΑΤΜΑ

notis_29Μέλος
20/02/2003, 23:05:38
Η «Γυναίκα στον Τοκετό», που φτιάχτηκε το 1908, περιέχει τα απομεινάρια του ρεαλισμού στην τέχνη του Καζιμίρ Μάλεβιτς. Η ανθρώπινη μορφή αναγνωρίζεται σαν γυναίκα, αν και λειτουργεί συμβολικά εκφράζοντας την αγνότητα και την υπεροχή.

Θεέ μου συχώρεσε με τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους

notis_29Μέλος
20/02/2003, 23:07:55
Σ' αυτούς τους τρεις πίνακες, όλοι παραδείγματα της τεχνοτροπίας του υπερτατισμού, ο Μάλεβιτς προσπαθεί να αρνηθεί τον υλικό κόσμο, για να τον υπερβεί. Θεωρούσε τα έργα τέχνης σαν βοηθούς του πνεύματος. που θα μπορούσε να δει μέσω αυτών την υπέρτατη πραγματικότητα.

Θεέ μου συχώρεσε με τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους

theklatsΜέλος
24/09/2003, 15:42:39
Frida Kahlo
1907 - 1954]
ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ.Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΠΑΝΤΑ 8ΕΜΑ ΤΗΣ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΗΣ.

THEKLATS

02/11/2003, 16:22:43
ATMA βρήκα αυτη την εικόνα και σε θυμήθηκα.

02/11/2003, 17:38:43
σ'ευχαριστω

(καθοτι ομως δεν εμφανιζεται/ αλλα ειναι +αρκετα μεγαλη ωστε να την ανοιξουμε εδω στο τελος της σελιδας...την παραθετω παλι σε url:)
http://ew2.lysator.liu.se/loth/a/n/andreastew/powerofsong.jpg

...."αν ακουσεις αγερα ειναι η γαληνη που βρυκολακιασε"Ο.Ε.

04/11/2003, 14:29:25
ενα κλαδακι του συμβολισμου το διπλανο τοπικ της φιλης crytilla
http://esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2536

κι επειδη οι προραφαηλιτες συμβολιστες ζωγραφοι ειναι ενα θεμα που θα εξελιχθει εκει ας δουμε τι αφησαμε εδω μεσα + ας παμε παρακατω...
προσθετοντας συμβολιστες .

θα ηθελα να αφησω απειρες εικονες μα ειναι θεμα χρονου...so!
μια εικονα απο τον ελβετο ζωγραφο..CARLOS SCHWABE!...
(συνωνυμια μ' ενα αξιολογο μελος μας :)

Poster of the first Rose+Croix Salon, 1892

Spleen and Ideal 1907-8

Spleen and Ideal 1908

Edited by - ΑΤΜΑ on 04/11/2003 14:47:22

06/11/2003, 15:11:56
Nicholas Roerich

Mother of the World

The messenger

-Burning of Darkness

Sophia the Almighty Wisdom

Tidings of the Eagle.

03/10/2005, 03:18:47
φως!

Αrwen Undomiel...the truth within

cprtght@tm@2005

YngwieΜέλος
26/06/2006, 04:50:51
quote:

Αγαπητέ Yngwie σχετικά με το θέμα του zaxfotis, πιστεύω πως ξέρεις πολύ καλά ότι είναι άλλη η διαδικασία που ακολουθείται. Δεν τα ρίχνουμε όλα στο υπερφυσικό.

Εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λές φίλη pyramid. Πρώτα κοιτάμε τη λογική εξήγηση των πραγμάτων και ύστερα αναζητούμε ώς τελευταια και έσχατη λύση την μεταφυσική ή παραψυχολογική κατ άλλους εξήγηση.
Κάποτε κοιτούσα αυτές τις περιπτώσεις με σημειωματάριο όπως θα κανε ο Σέρλοκ Χόλμς αλλά στην πορεία μαθαίνεις πως ο κακός εσωτεριστής δουλεύει στα άλλα πεδία, καθως το πόστ των παιδιών έχει λεπτομέρειες ενός πολύ γνωστού pattern αυτών που δουλεύουν στα άλλα πεδία είτε απενσαρκωμένων είτε ενσαρκωμένων.

Η οντότητα ήταν γκρίζα κλασσικό χρώμα για αιθερικό σώμα, ήταν δίπλα στο κρεβάτι τους για να ρουφήξει απο τα δικά τους αιθερικά που ίπτανται λίγα εκατοστά απο επάνω τους στο πρωτούπνι (vigil state), οι ακουστικές παραισθήσεις δημιουργήθηκαν αφού τρόμαξαν και εξωτερικεύτηκε η νευρική τους ενέργεια και μετά άρχισαν τα απτά φαινόμενα. Εχω δεί σε διάρκεια 10 ετών πάνω απο μία ντουζίνα τέτοιες περιπτώσεις ιδίοις όμμασι και έχω ταυτοποιήσει άλλες τόσες απο διάφορα φόρουμς του εξωτερικού, σε συζητήσεις που είχα με πρακτικά ενασχολούμενους εσωτεριστές που διαγνωσαν τέτοιες υποθέσεις και τα συμπτώματα ακολουθούν την παραπάνω σειρά .

quote:
Για την ανατριχίλα στην πλάτη θα ήθελα να πω την άποψή μου, ότι είναι η δική σου παρατήρηση για τον εαυτό σου, δεν σημαίνει ότι όποιος έχει ανατριχίλα στην πλάτη απειλείται από κάτι υπερφυσικό. Πιθανόν να μην εννοούσες κάτι τέτοιο αλλά καλό είναι να γίνονται διευκρινήσεις για να αποφεύγονται οι παρανοήσεις.

Και αυτό το σύμπτωμα φίλη pyramid είναι χαρακτηριστικό και δεν αναφέρεται σε απλή ανατριχίλα, αλλά σαν μία λεπτή παγωμένη γραμμή στην σπονδυλική στηλη σαν να κυλάει ένα παγάκι με ταυτόχρονη αίσθηση παρουσίας απο κάτι άλλο στο χώρο (όχι σαν να μπαίνεις σε ένα δωμάτιο στο οποίο υπάρχει ένας σκύλος κάτω απ το κρεβάτι ενώ δεν το ξέρεις).ταυτόχρονα σου σηκώνεται η πέτσα και όχι μόνο η τριχα και το σώμα ριγεί χαρακτηριστικά αλλά όχι απο ευφορια. Το σύμπτωμα αυτό είναι πολύ γνωστό και σε όλους το ίδιο και συχνα αναφέρεται στους εσωτερικούς κύκλους ως goose bump , άσχετα εάν η ιατρική του εξήγηση είναι διαφορετική.
Εάν έχεις ασχοληθεί με πρακτικό εσωτερισμό μου φαίνεται αδύνατο να μην έχεις νιώσει κάτι τέτοιο, εάν όχι τότε κάποιος φίλος ή φίλη που ασχολείται ενεργά είμαι σίγουρος ότι θα στο βεβαιώσει, και πέραν αυτού και απλοί άνθρωποι οι οποίοι βίωσαν καταστάσεις απο εισβολή εντός του χώρου τους και όχι μόνο.
Προσωπικά θα απέφευγα να γράψω πράγματα που αφ ενός μεν έχω βιώσει, χωρίς αφ ετέρου δε να τα έχω πιστοποιήσει με αντίστοιχη έρευνα και άν δεν γνωρίζω τι είναι συνήθως το αναφέρω όπως έκανα με τη μωρα. Το λιγότερο που θα ήθελαν οι αναγνώστες είναι η παραπληροφόρηση κάτι το οποίο το απεχθάνομαι και ο ίδιος καθώς είναι κακός σύμβουλος όσο και η άγνοια.

Εχεις δίκιο όμως στο ότι θα μπορούσα να το εξηγήσω με τρόπο καταληπτό χωρίς γενίκευση καθώς ο καθένας θα θεωρούσε την απλή ανατριχίλα του ιδρώτα του παρουσία οντότητας. Εκεί έχετε την συγνώμη μου λόγω αδιευκρίνιστου επαρκώς.

Edited by - Yngwie on 26/06/2006 04:55:08

26/06/2006, 08:58:47
Αγαπητέ Yngwie, εννοώ την αντίδραση από τις διάφορες σκεπτομορφές οι οποίες είτε αντιδρούν στο τελετουργικό που κάνεις είτε είναι συσσωρευμένες στο χώρο όπου βρίσκεσαι.
Για να είμαι ειλικρινής κάποια εμπειρία παρόμοια με αυτές που αναφέρεις...

quote:
απο το να σπαρταράει άτομο με ψυχολογικά προβλήματα ενώ κοιμόταν έως και να τρίζουν έντονα ταυτόχρονα ξύλινα έπιπλα και πατώματα απο τις συσσωρευμένες σκεπτομορφές, αλλά αυτο που περιέγραψα ήταν άλλο και μου σήκωσε ελαφρώς την τρίχα γιατί με αιφνιδίασε.

...δεν έχω βιώσει ως τώρα.
Έχω ακούσει παρόλα αυτά διάφορες εμπειρίες και μάλιστα τις θεωρώ αξιόπιστες καθώς προέρχονται κι από δικό μου άτομο αλλά μερικές μου τις έχουν επιβεβαιώσει κι άλλοι συγγενείς μου.

Σχετικά με τον υποσυνείδητο φόβο, φίλε μου, θα σου πω ένα προσωπικό παράδειγμα.
Όταν ήμουν μικρό παιδί και περίπου μέχρι τα 10-11 είχα ένα μεγάλο φόβο για το σκοτάδι.
Θυμάμαι πολλές φορές οτι τα βράδια κυρίως που ήμουν στο κρεβάτι μου έβλεπα διάφορες σκεπτομορφές.
Μαύρες σκιές, σκοτεινές φιγούρες κτλ.
Αυτό που σκέφτομαι όμως τώρα που μπορώ να δω τα πράγματα λίγο πιο ξεκάθαρα είναι οτι αν όντως έβλεπα κάποιες οντότητες, εκείνες τρέφονταν από τον δικό μου φόβο.
Σωστά?

In anticipation of my resurrection...

26/06/2006, 13:21:44
Αγαπητέ Yngwie δεν χρειάζεται κάποιος να βεβαιώσει τα λεγόμενά σου σχετικά με την ανατριχίλα, εννοούσα αυτό ακριβώς που κατάλαβες, όχι γενικεύσεις. Δεν χρειάζεται με την παραμικρή ανατριχίλα που νοιώθει κάποιος να αρχίσει να ταξιδεύει το μυαλό του σε κινδύνους και μεταφυσικές εξηγήσεις.

Τώρα σχετικά με το όλο θέμα επέτρεψέ μου μιά επιμονή στην διαδικασία. Όταν έχεις βιώσει/συζητήσει/διαβάσει ατέλειωτες φορές κάποια φαινόμενα μπορείς εύκολα να παρασυρθείς και να βγάλεις συμπέρασμα χωρίς να προσέξεις τις λεπτομέρειες(δεν εννοώ εσύ αλλά ο καθένας μας). Δεν λέω ότι όσα είπες δεν έχουν καμμία βάση, απλά λέω ότι ακούμε με προσοχή τον άλλο και προσέχουμε τις λέξεις που χρησιμοποιεί, αυτές είναι οι σωστές όχι αυτές που εμείς θεωρούμε ότι είπε/μεταφράζουμε.
Πιθανόν η μετάφρασή μας να είναι σωστή, πιθανόν όμως και όχι.
Για να καταλάβεις τι εννοώ θα σου πω ένα παράδειγμα, δείξε μου που αναφέρθηκε η λέξη «πρωτούπνι (vigil state)».

YngwieΜέλος
26/06/2006, 18:35:58
quote:

Δεν λέω ότι όσα είπες δεν έχουν καμμία βάση, απλά λέω ότι ακούμε με προσοχή τον άλλο και προσέχουμε τις λέξεις που χρησιμοποιεί, αυτές είναι οι σωστές όχι αυτές που εμείς θεωρούμε ότι είπε/μεταφράζουμε.
Πιθανόν η μετάφρασή μας να είναι σωστή, πιθανόν όμως και όχι.
Για να καταλάβεις τι εννοώ θα σου πω ένα παράδειγμα, δείξε μου που αναφέρθηκε η λέξη «πρωτούπνι (vigil state)».

Οπως είδες στο πόστ μου φίλη Pyramid ανέφερα

quote:
Η οντότητα ήταν γκρίζα κλασσικό χρώμα για αιθερικό σώμα, ήταν δίπλα στο κρεβάτι τους για να ρουφήξει απο τα δικά τους αιθερικά που ίπτανται λίγα εκατοστά απο επάνω τους στο πρωτούπνι (vigil state),

λέγοντας ότι η οντότητα ήταν πολύ κοντά στο κρεβάτι γιατί καραδοκούσε να πέσουν στην υπναγωγική κατάσταση (vigil state) τα θύματα της καθώς όσο ό άνθρωπος είναι ξύπνιος τα λεπτοφυή του σώματα θυμίζουν ένα σφιχτό κρεμμύδι, όταν αρχίζουν και κοιμούνται οι άνθρωποι σιγά σιγά τα λεπτοφυή σώματα αποχωρίζονται και άν η ψυχή αναλάβει το όχημα ενδέχεται να προωθήσει τα λεπτοφυή αυτά σώματα σε αστρικό ταξίδι-όνειρο ειδάλλως βλέπεις το αιθερικό σώμα του κοιμώμενου να ίπταται ελαφρά πάνω απο το σώμα του συνδεόμενο με την κλασσική χορδή που το συνδέει με το φυσικό του σώμα και η αντίδραση του ανθρώπου εάν του ενοχλήσουμε αυτή τη στιγμή το αιθερικό και αστρικό του σώμα (ένας με την δυνατότητα αστρικής προβολής) είναι σαν του μεθυσμένου. Εάν υπάρχει έστω και μικρή συνειδητότητα του κοιμώμενου θα θυμάται πιθανά ακαθόριστα ότι είδε κάποιον στο όνειρο του (τον αστρικό ταξιδιώτη) στην καλύτερη των περιπτώσεων ενώ εάν είναι εκπαιδευμένος εύκολα ο 1ος αστρικός ταξιδιώτης τον σηκώνει και τον παίρνει μαζί του και πάνε "βόλτα".

Παρ όλα αυτά ο φίλος zaxfotis , άν θα ήθελε, θα μπορούσε να μας πεί εάν ήταν στο πρωτούπνι, εγώ το εικάζω-πιθανολογώ κατά την ταπεινή μου γνώμη γιατί αλλιώς δεν θα έβλεπαν εύκολα με την φυσική τους όραση την γκρίζα μορφή, θα έπρεπε μάλλον να είναι στο πρωτούπνι, εκεί που ανοίγει το υποσυνείδητο καθότι η ημιυλοποίηση απαιτεί αρκετή νευρική ενέργεια την οποία
1) οι απενσαρκωμένες οντότητες δεν διαθέτουν
2)Οι ενσαρκωμένες (κακόβουλοι σε προβολή) δεν σπαταλούν ενέργεια και παραμένουν σε κατάσταση αορατότητας έως ότου επιτεθούν.

Προσωπικά με έχουν επισκεφθεί φίλοι και φίλες αστρικά για τέστ και παρά το ότι έχω την απαιτούμενη διόραση μετά απο σκληρές ασκήσεις το μόνο που κατάφερα να δώ ήταν πολύ λεπτές γραμμές στο αέρα και έντονη την παρουσία κάποιου αστρικού ταξιδιώτη στο χώρο.

Εάν έκλεινα τα μάτια και συγκεντρωνόμουν λίγα δευτερόλεπτα (νοητική όραση) έβλεπα την μορφή που είχαν δώσει οι προβαλλόμενοι φίλοι αρχικά στον εαυτό τους (π.χ αυτή ενός ζώου, ενός καλόγηρου κτλ) και μετά εάν είχα γνωριμία μαζί τους έπαιρνα με το μάτι του μυαλού μου την φυσική εικόνα τους.

για αυτό και το πιθανολογώ άν και δεν το είπα, είπα απλώς ότι η οντότητα περιμένει να πέσει κάποιος σε vigil state ή σε ύπνο για να επιτεθεί και αυτό είναι σίγουρο λόγω διαφοράς των πεδίων. Ισως ο φίλος zaxfotis να μας λύσει την απορία, καθότι παίζει και ρόλο η καμπύλη ύπνου π.χ άλλο ο πνευματικά εργαζόμενος ο οποίος 3 το βράδυ πιθανά και σύμφωνα με την ιατρική να είναι σε εγρήγορση ακόμα ενώ ο χειρωνακτικά είναι σαν νεκρός εκείνη την ώρα. Αντιθέτως στις 6 το πρωί ο χειρωνακτικά εργαζόμενος σηκώνεται σαν πουλάκι ενώ ο πνευματικά εργαζόμενος είναι ρετάλι μαύρο. Αν ο φίλος zaxfotis παρακολουθεί ακόμα το τόπικ, θα τον παρακαλούσα θερμά να μας πεί.

27/06/2006, 11:45:31
Αγαπητέ Yngwie είδα τι έγραψες και ακριβώς επειδή κατάλαβα πως πιθανολογούσες ότι τα άτομα βρίσκονταν μεταξύ ύπνου και ξύπνιου θεώρησα καλό να πω ότι άλλο είναι να πιθανολογούμε και άλλο να συμβαίνει. Ίσως βέβαια να έχεις δίκιο αλλά δεν το ξέρουμε παρά μόνο εάν είμασταν παρόντες.

Και βεβαίως δεν θα έβλεπαν κάτι παρά μόνο εάν ήταν στην συγκεκριμένη κατάσταση, αλλά για κοίταξε καλύτερα την περιγραφή, γράφουν «αμέσως μόλις έσβησαν τα φώτα». Και διάβασε παρακάτω που αναφέρουν ότι έβλεπαν την σκιά με ανοιχτό το φως ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οπότε αφού ήταν σε εγρήγορση θα πρέπει να υποθέσουμε υλοποίηση ή άλλες ικανότητες.

Για υλοποίηση δεν μου φαίνεται για τους λόγους που ανέφερες.
Όσο για τις άλλες ικανότητες, εάν υπήρχαν πιστεύεις ότι θα εμφανίζονταν ξαφνικά?
Και ας υποθέσουμε ότι ξαφνικά εμφανίστηκαν, αυτό σημαίνει δύο πράγματα
- εκπαίδευση (εδώ δεν είναι και τόσο ξαφνικά), που εάν υπήρχε δεν θα χρειαζόταν να εξηγήσουμε κάτι διότι οι ίδιοι θα ήξεραν περί τίνος πρόκειται
- απόκτηση τους από προηγούμενες ενσαρκώσεις, πιστεύω όμως ότι στην αρχή τουλάχιστον, θέλει προσοχή και λεπτομερή εξέταση των όποιων καταγραφών.

Οπότε, εγώ τουλάχιστον, καταλήγω ξανά στην όσο το δυνατόν τήρηση της διαδικασίας.
Το να προσέξουμε δεν σημαίνει ότι ακυρώνουμε την όποια εμπειρία, απλά δεν χανόμαστε σε έναν κυκεώνα όπου δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε.

Ξανακοίταξα τα μηνύματα, ελπίζω να μην μου διέφυγε κάτι, γράφω από την δουλειά και με διακόπτουν.

YngwieΜέλος
28/06/2006, 04:24:29
Δεν νομίζω να σου έχει διαφύγει κάτι φιλη pyramid, μία χαρά τα γράφεις παρά τις διακοπές που σου κάνουν στην δουλειά.

Οντως οι παρατηρήσεις σου είναι ακριβείς και θα σταθώ ειδικά σε αυτό που λές σχετικά με το πώς η οντότητα φαινόταν ενώ τα φώτα ήταν ανοιχτά. Απο τις περιπτώσεις που έχω ψάξει όπως προανέφερα έχω δεί τα εξής.

1)Μία περίπτωση ενός ζευγαριού συγγενών που ζουν Αυστραλία και με πήραν τηλέφωνο χεσμεντέν εκ των οποίων η γυναίκα του ξαδέρφου μου είδε ημιυλοιποιημένη οντότητα στην κρεβατοκάμαρα της μέρα μεσημέρι με φώς ενω ο ξάδερφος είδε απλώς κάτι σαν ελαφρά ομίχλη. Πιθανά ο πανικός να διεγείρει την αστρική ή την αιθερική-φυσική (περιφερικη) όραση κάτω απο τα πλαίσια πανικού διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο. Επειδή τοτε δεν μου ειχε τύχει περίπτωση που να φαίνεται υπο μπόλικο φώς η όποια οντότητα ξυνόμουνα και δεν έβρισκα άκρη ούτε στη βιβλιογραφια που κοίταξα.

2)Μετά απο διάφορες συζητήσεις σε κάποιο Αμερικανικό σάιτ (νομίζω το Village of lothlorien) κάποιοι συζητούσαν μία παρόμοια περίπτωση όπου ενας απο αυτούς άφησε την κάμερα του υπολογιστή ανοιχτή κατά λάθος και΄όταν γύρισε φάνηκε στο τραβηγμένο βίντεο μία ολοκάθαρη ημιυλοιποιημένη σκιά να στροβιλίζεται σαν αδύνατος ιπτάμενος γκριζωπός άνθρωπος εντός του δωματίου. Θα ψάξω τη φωτό να τη βρώ να τη βάλω.

3)Μία τρίτη περίπτωση απο φερέγγυο φίλο που γνωρίζω ο οποίος έχει τη δυνατότητα προβολής είναι η εξής.Κάποια χρόνια πρίν η πρώην γυναίκα του πήρε το παιδί τους και έφυγε κρυφά πρός το εξωτερικό ενώ δεν είχε την κηδεμονία αλλά υπήρχε μπόλικο χρήμα απο τη μεριά της μητέρας της η οποία την βοήθησε. Ο φίλος τρελάθηκε απο τη στενοχώρια και άν και ήταν της άποψης να μην χρησιμοποιεί εσωτερικές δυνάμεις για ίδιον όφελος προβλήθηκε αστρικά στην απόγνωση του μετά απο καιρό για να βρεί το παιδί του.
Τελικα το βρήκε και απο τη χαρά του σχεδόν υλοποιήθηκε μπροστα του καθώς το παιδί έβγαλε μία δυνατή κραυγή και φοβήθηκε βλέποντας κάποιον να υλοποιείται για λίγο απο το πουθενά κάτι που το παραδέχτηκε αργότερα στον πατέρα του. Η σχετική βιβλιογραφία του Λεντμπητερ, Σαμαήλ Αουν Βέορ,Παραμαχάνσα Γιοκανάντα κτλ δέχονται την υλοποίηση του αστρικού σώματος για λίγες στιγμές δευτερολέπτων τουλάχιστον.

Eχεις δίκιο φίλη pyramid όπως το λές τελικά και ειδικά δεν έχουμε και την παρουσία του αρχικά παρουσιάσαντος το θέμα φίλου zaxfotis τον οποίο θα μπορούσαμε να "ανακρίνουμε",έστω και εκ των υστερων για να δουμε την ακριβεια των όποιων εκφράσεων του και κατά συνεπεια του γεγονότος.
Η διαίσθηση μου όμως και όχι η λογική μου (που συμφωνώ μαζί σου ότι θα έπρεπε να πρυτανεύει επι του προκειμένου) μου είπε αρχικά πως λέει αλήθεια αλλά το έχει εκφράσει πιθανά "άκομψα" μες στον πανικό του. Εύχομαι να ήταν ενα κακό του όνειρο (το λέω γενικευμένα) γιατι τα πρόσωπα που περιγράφουν τέτοιες καταστάσεις συνήθως έχουν πανιάσει απο το φόβο ειδικά εάν η επαφή με το Αγνωστο ήταν έντονη και διαρκής και δεν υπήρχε και κανενός ειδους γνώση απο τους εμπλεκόμενους.

YngwieΜέλος
28/06/2006, 13:25:02

Τελικά βρήκα την φωτό της περίπτωσης που ανέφερα παραπάνω όπου ο Αμερικάνος είχε αφησει την κάμερα απο τον υπολογιστή ανοιχτή και είχε φύγει απο το σπίτι και όταν γύρισε είδε το βιντεάκι και ανακάλυψε αυτό που φαίνεται στην φωτό.

Ευτυχώς ο Αμέρικάνος ήταν πρακτικός εσωτεριστής με πείρα και καθάρισε το χώρο επιτυχώς άμεσα για να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να το χει εκεί όταν θα κοιμάται.

Αν κανείς έχει την υπομονή και ψάξει σε ξενα φόρουμς και πετύχει σοβαρές συζητήσεις απο έμπειρους και εκπαιδευμένους εσωτεριστές(εκεί σπάνια υπάρχουν αντιπαραθέσεις σε τέτοιες σοβαρες συζητήσεις καθως ο καθένας απ αυτούς έχει δεί της Μιχαλούς στην εσωτερική του διαδρομή, και τους νέους τους παραπέμπουν άμεσα στις στήλες με τα FAQ και για newbies) θα δεί πολλά κουφά καθώς σε μερικά απο αυτά τα φόρουμς οι πρακτικοί εσωτεριστές μιλάνε άνετα μεταξύ τους,προσδοκώντας σε διεύρυνση γνώσης και θεωρώντας πολλά πράγματα δεδομένα χωρίς να καθίσουν να αντιπαρατεθούν με τον "άπιστο" Θωμά του οποίου οι μέσες γνώσεις για πνεύματα ή οντότητες π.χ ανήκει στην σφαίρα του τι είπε η γιαγιά του ή ο ντόπιος ιερέας.

Ολα τα λεφτα έ, τελικά φαίνονται και τη μέρα απ ότι δείχνει η φωτό.Αντε τώρα να μπείς στο δωμάτιο και να το δείς φάτσα χα χα.

30/06/2006, 14:57:28
Γειά σου Yngwie, ζητώ συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, είχα δει το μήνυμά σου αλλά μου ήταν αδύνατο να γράψω λόγω δουλειάς.

Σχετικά με τις περιπτώσεις που αναφέρεις θα έλεγα ότι η 1η και η 3η είναι αρκετά πιστευτές εκ πρώτης όψεως. Διευκρινίζω ότι το πιστευτές αναφέρεται στην αλήθεια των λόγων τους.

Για την 2η περίπτωση μπορώ να σου πω ότι κλίνω να θεωρήσω πως είναι ψευδής και εξηγώ τους λόγους.
- Είτε πρόκειται για βίντεο είτε για φωτογραφία, υπάρχουν προγράμματα που έχουν την δυνατότητα να εμφανίζουν ενδείξεις ή και αποδείξεις του αόρατου.
- Η τυχαιότητα που αναφέρει το εν λόγω άτομο μου φαίνεται υπερβολική. Ναι μπορεί να ξεχάσει κάποιος την κάμερα του υπολογιστή ανοιχτή αλλά να τύχει κιόλας την συγκεκριμένη στιγμή να βιντεοσκοπηθεί απόδειξη του αόρατου είναι περίπτωση ελάχιστη έως μηδαμινή θα έλεγα.

Το αόρατο, εάν υφίσταται, δεν έχει καμμία αδημονία να δώσει αποδείξεις υπάρξεώς του, σε αντίθεση με κάποιους ανθρώπους που το έχουν κάνει, ας μου επιτραπεί η έκφραση,σκοπό της ζωής τους.
Εάν είχα παρακολουθήσει τα μηνύματα του ατόμου πιστεύω ότι θα μπορούσα να πω με αρκετά μεγάλη βεβαιότητα το αληθές ή ψευδές της καταγραφής του.

Όπως θα έχεις ήδη καταλάβει είμαι πολύ επιφυλακτική σε αυτά τα θέματα.
Καλά κάνεις και χρησιμοποιείς την διαίσθησή σου, το ίδιο ακριβώς κάνω και εγώ.

Το ξέρω ότι υπάρχουν συζητήσεις σε διάφορα forums που οι έμπειροι λένε για περιπτώσεις που έχουν πέσει στην αντίληψή τους. Έχω κάποια αμφιβολία για το θέμα της διεύρυνσης γνώσης, θεωρώ ότι είναι περισσότερο προβολή. Επίσης έχω και αμφιβολία για όλα όσα καταγράφουν, δεν έχει βγει στο ντούκου η παροιμία «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι».

Πάντως πάντα είχα απορία σχετικά με την ώθηση των ανθρώπων να ασχοληθούν με το αόρατο, σκεφτόμουν ότι εάν με το ίδιο πείσμα και θέληση ασχολούνταν με το ορατό δεν θα μιλάγαμε τώρα για ικανότητες σε ύπνωση.
Ποιά είναι η άποψή σου σχετικά με αυτό?

sereniteΜέλος
30/06/2006, 22:11:30
Aγαπητέ φίλε zaxfoti,

θα ήθελα να πω κάτι που έχω παρατηρήσει και όχι κάτι ως δήλωση καθώς θα μπορούσε απλά να είναι σύμπτωση και τίποτα παραπάνω.

Σε πολλές αναφορές που έχω διαβάσει και σε ανθρώπους που μου έχουν περιγράψει κάποια πράγματα, όσοι είχαν εμπειρίες με το φαινόμενο που σχετίζετε με άκουσμα αλόγου, καλπασμός, χλιμίντρισμα κ.λ.π. είχαν ασχοληθεί με Σολωμονική ή κάτι παρόμοιο.

Οπως είπα αρχικά αυτό είναι απλά μια παρατήρηση μεταξύ κάποιων ιστοριών όχι κάτι αποδεδειγμένο ή κάτι που βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Απλά το αναφέρω σε περίπτωση που εσύ ή η κοπέλα σου ασχοληθήκατε με κάτι τέτοιο.

Φίλε Pyramid,

σχετικά με την ανατριχίλα που ανέφερε ο φίλος Υngwie θα ήθελα απλώς να αναφέρω πως δεν σχετίζετε σε καμία περίπτωση με την ανατριχίλα που θα νοιώθαμε κάτω απο οποιαδήποτε άλλη συνθήκη (κρύο, ρίγος, φόβος, συγκίνηση κ.λ.π.). Η περιγραφή αυτής της κατάστασης θα μπορούσε να αναφερθεί ως ανατριχίλα το αίσθημα όμως που έχεις εκείνη την στιγμή είναι διαφορετικό.

Αν λοιπόν κάποιος νοιώσει ανατριχίλα και αναρωτηθεί, απο την στιγμή που θα αναρωτηθεί απλώς δεν πρόκειτε για αυτό το πλησίασμα κινδύνου που ανέφερε ο φίλος αλλά για οτιδήποτε άλλο, διαφορετικά δεν θα έμπαινε καν στον κόπο να αναρωτηθεί, θα καταλάβαινε γιατί πρόκειτε ακόμα κι αν δεν το είχε διαβάσει και δεν το ήξερε απο πουθενά.

Αυτό ως προς τους φίλους που πιθανόν ανατριχιάζουν και αναρωτιούνται.