- Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ - ΕΙΚΟΝΕΣ
quote:
Όπως θα έχεις ήδη καταλάβει είμαι πολύ επιφυλακτική σε αυτά τα θέματα.
Καλά κάνεις και χρησιμοποιείς την διαίσθησή σου, το ίδιο ακριβώς κάνω και εγώ.
Συμφωνώ και επαυξάνω, ειδικά την προταση της μακαρίτισσας Dion Fortune ότι οι εντυπώσεις είναι σημαντικές καθώς υποδεικνύουν υποσυνείδητη πείρα και γνώση την έχω κάνει κτήμα μου.
quote:
Το ξέρω ότι υπάρχουν συζητήσεις σε διάφορα forums που οι έμπειροι λένε για περιπτώσεις που έχουν πέσει στην αντίληψή τους. Έχω κάποια αμφιβολία για το θέμα της διεύρυνσης γνώσης, θεωρώ ότι είναι περισσότερο προβολή. Επίσης έχω και αμφιβολία για όλα όσα καταγράφουν, δεν έχει βγει στο ντούκου η παροιμία «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι».
Εδώ θα συμφωνήσω μεν αλλά επέτρεψε μου να έχω και τις αντιρρήσεις μου επ αυτού. Εστω ότι συζητούν δύο δακτυλογράφοι και λέει η μία στην άλλη ότι μετά απο 2-3 ώρες πληκτρολόγησης πονάει το μικρό δάκτυλο. Είναι σίγουρο ότι ένας που γράφει μόνο με το χέρι δεν θα το αξιολογήσει καθώς δεν θα το γνωρίζει βιωματικά. Η ας πούμε ότι δύο κυνηγοί καστόρων λένε ότι ο κάστορας πρέπει να γδαρθεί π.χ παγωμένος για να μη χαλάσει η γουνα του, ο κυνηγός μπεκάτσας δεν θα το γνωρίζει επίσης βιωματικά κι ας είναι κυνηγός.
Μιλώ λοιπόν για εσωτεριστές οι οποίοι δουλεύουν με ίδια μέθοδο και ίδια περίπου πείρα. Σε κάποια στάδια το Εγώ εάν δεν σβήσει απο το βαθμό του νεόφοιτου τα πράγματα αποδεικνύνται δύσκολα μπροστά. Ρίξε μία ματιά στις ερμητικές ασκήσεις του νεόφοιτου (τουλάχιστον στο μέσο Δυτικο σύστημα) στο παρακάτω λίνκ
http://home.earthlink.net/~lyam/neophyte.htm
Το να ανακαλύψεις μετά δουλεμένους στην ψυχή περιπατητές οι οποίοι δεν επιζητούν δόξα και συχνά παραμένουν ανώνυμοι μέχρι το τέλος της ζωής τους, δεν ειναι δύσκολο, λάμπουν σαν τα διαμάντια στην άμμο. Αν λοιπόν ο Χ εσωτεριστής επικαλεστεί π.χ την τάδε πλανητική οντότητα και του εμφανιστεί π.χ ως μπλέ λιοντάρι, στον Υ εσωτεριστή ως μπλέ λεοπάρδαλη και στον Ζ εσωτεριστή ως μπλέ τζάγκουαρ έχουμε να κάνουμε με μία οντότητα που φαίνεται αστρικά ως μπλέ αιλουροειδές.
Εκεί λοιπόν άν κάποιος έχει δεί ελέφαντα αντιμετωπίζεται με μία δυσπιστία και συνήθως θα έχει δείξει και άλλα σημάδια χαμηλής ηθικής ή αναξιοπιστίας. Θα πώ και άλλο ένα παράδειγμα.
Εχω προσπαθήσει παλαιότερα να μπώ νοητικά-αστρικά στα στοιχειακά βασίλεια. Τα στοιχεία που είδα τα κατεγραψα όπως και τα όντα που είδα ,όπως και μία πολη που είδα κτλ κτλ
Σε συζητήσεις με έλληνες φίλους εσωτεριστές μόνο μία κοπέλα και ένας αμύητος σε πρακτικές μαγείας αστρικός ταξιδιώτης ο οποίος δεν ήξερε καν ότι ταξιδεύει αστρικά,απλά ονειρευόταν ζωντανά περίεργα τοπία μου έδωσαν τις σωστες περιγραφές και οι 2 μάλιστα νόμισαν ότι ειναι η φαντασία τους,το ίδιο νόμιζα και εγώ αλλά έλα που δεν ήταν.
Αυτά δεν γράφονται στα βιβλία και καλύτερα νομίζω είναι για να χει ο καθένας το reference της ψυχης του. Κάποιο κτίριο στο βασίλειο της φωτιάς π.χ έχει ένα χαρακτηριστικό σχήμα πάνω απο κάθε πόρτα, χαρακτηριστικό χρώμα, η βάση του βρίσκεται εντός συγκεκριμένου υλικού,και βρίσκεται σε πολύ συγκεκριμένο μέρος. Αυτό λοιπόν σε μία συζήτηση ανθρώπων που έχουν την ίδια πείρα γίνεται αμέσως αντιληπτο (η κοινή εμπειρία δηλαδή) ανεξαρτητως πείρας,μόρφωσης,κουλτούρας,θρησκείας,φιλοσοφίας κτλ.
Μιλώ λοιπόν για τέτοια άτομα , τα οποία ναι σπανίζουν ομολογώ αλλά δεν είναι και λίγα αριθμητικά σε μία τεράστια χώρα όπως η Αμερική π.χ
quote:
Πάντως πάντα είχα απορία σχετικά με την ώθηση των ανθρώπων να ασχοληθούν με το αόρατο, σκεφτόμουν ότι εάν με το ίδιο πείσμα και θέληση ασχολούνταν με το ορατό δεν θα μιλάγαμε τώρα για ικανότητες σε ύπνωση.
Ποιά είναι η άποψή σου σχετικά με αυτό?.
Αυτό είναι ένα κράμα πολλών παραγόντων και θέλει ολόκληρο τόπικ απο μόνο του ως θεμα πιστεύω. Πέρα απο την ώθηση που γίνεται απο πολλούς τσαλαβουτηχτές (dabblers) για απόκτηση δύναμης, για να ξεχωρίσουν απ τη μάζα, για περιέργεια και για χίλιους άλλους δύο λόγους υπάρχουν και οι εξαιρέσεις ανθρώπων που επιζητούν να φτάσουν στο μέγιστο βαθμό τελειοποίησης του εαυτού τους και να μετατρεψουν τον μόλυβδο (ένα άνθρωπο πλήρους άπειρων Εγώ και ΑΠαιτώ και Θέλω) σε Χρυσό (δεν έχω προσωπικότητα, δεν με ενδιαφέρει αυτό που βλέπει το μάτι ως επιθυμία πέρα απο την επιβίωση, ειμαι ένα με το Ολον).
Οπως είχε πεί και ο Ιησούς άσε τους νεκρούς να θάψουν τους δικούς του νεκρούς, νεκρό ίσως να εννοούσε αν ζούσε σήμερα τον μεσο άνθρωπο που έχει παραδοθεί ψυχή τε και σώματι στον Μαμμωνα (το δαίμονα του χρήματος) καινούριο λουσάτο αυτοκίνητο,ενδείξεις χλιδής, συμπεριφορά λαικίζουσα και αποτρόπαια εκπνέουσα ισχύ και εξουσία απο το χρήμα μαμμωνά. Και μη μου πείς καλή μου φίλη ότι ο πολύς κόσμος δεν δαπανά την ενέργεια του για αυτά που βλέπουν αποκλειστικά τα φυσικά του μάτια και δεν λειτουργεί έτσι.
Πολλοί τιτλοφορούνται εσωτεριστές αλλά λίγοι είναι πραγματικοί είτε μυστικιστές (που θα πάνε γονυπετής στο χώρο της προσευχής τους) ή θα "γράψουν" άπαντες και φίλους και συντρόφους και γονείς το Σαββατόβραδο εάν πρέπει να τελετουργήσουν εκτεταμένα ως Αποκρυφιστές επειδή έπεσε π.χ Πανσέληνο. Ακόμα και υπερφίαλο εάν ακούγεται το τελευταίο φαντάσου τι ατσάλινη θέληση δίνει σε σχέση με το μέσο άνθρωπο που οι επιθυμίες του τον τραβάνε απο τη μύτη.
Αυτό εννοούσε και η μακαρίτισσα Fortune λέγοντας στο βιβλίο η Εκπαίδευση και το έργο ενος Μυημενου για τον άνθρωπο που πούλησε όλα του τα υπάρχοντα (τις κοσμικές ανωτέρω περιγραφείσες ασχολίες) για το μεγαλο μαργαριτάρι (την έλευση και την ελευθερία που αποπνέει ο Ανώτερος Εαυτός και όχι το Εγώ).
Εκεί προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να ανάγεται το ψάξιμο του αοράτου, για τον λευκό αποκρυφιστή τουλάχιστον σημαίνει striving deeper into God's workshop και όχι για άλλο λόγο.
quote:
serenite: Σε πολλές αναφορές που έχω διαβάσει και σε ανθρώπους που μου έχουν περιγράψει κάποια πράγματα, όσοι είχαν εμπειρίες με το φαινόμενο που σχετίζετε με άκουσμα αλόγου, καλπασμός, χλιμίντρισμα κ.λ.π. είχαν ασχοληθεί με Σολωμονική ή κάτι παρόμοιο.
Mήπως έπαιζαν πολύ ιππόδρομο καλή μου φίλη και δεν τους είχαν κάτσει τα δίδυμα και το σύνθετο????. Εκτός εάν είχαν καλέσει τον Paimon όπως φαίνεται στο παρακάτω σκίτσο του Crowley ο οποίος τον είδε καβάλα στην καμήλα (κι αυτή σκούζει). Εγω προσωπικά αλόγατα και χλιμιντρίσματα δεν έχω ακούσει άλλους ήχους έχω ακούσει αλλά ούτε και απο άλλους πειραματιζομενους έχω ακούσει ,εκτός εάν τα άλογα που σου έλεγαν ήταν "πράσινα" (αστειεύομαι). Αλήθεια μπορείς να αναφέρεις που το έχεις διαβάσει γιατί ειλικρινά δεν το γνωρίζω.

Edited by - Yngwie on 01/07/2006 04:54:49
Η διαίσθηση είναι η πρώτη εντύπωση, η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό, δεν μπορείς να εξηγήσεις γιατί υποστηρίζεις την χ άποψη αλλά όμως είσαι σίγουρος ότι έτσι είναι.
Μετά, κατά την άποψή μου, πρέπει να προσπαθήσεις να αναλύσεις αυτή σου την αίσθηση χρησιμοποιώντας την λογική σου, πιθανόν να μπορέσεις πιθανόν και όχι. Υποστηρίζω την προσπάθεια εκλογίκευσης για την όσο το δυνατόν αποφυγή των σεναρίων που βολεύουν την προσωπικότητά μας. Ο άνθρωπος που έχει μάθει να δουλεύει με τον εαυτό του και να μην παρασύρεται σε κάθε σκέψη που την μεταφράζει, πιθανόν λανθασμένα, ως διαίσθηση μπορεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να διακρίνει την διαίσθηση από τα σενάρια.
Yngwie κοίταξα το link που μου έδωσες, όλες οι ασκήσεις που δίνονται είναι θέλησης, συγκέντρωσης, εστίασης, οραματισμού, κ.λ.π. και είναι δοσμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει ενδιαφέρον να τις κάνει κάποιος που θέλει να ξεκινήσει να ασχολείται με τον Αποκρυφισμό.
Εκεί ακριβώς είναι η απορία μου και εάν θέλεις η ένστασή μου, γιατί βρε παιδί μου η σάλτσα, απλά πράγματα είναι. Βέβαια είναι δύσκολο να φέρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι 6 μήνες που αναφέρει δεν είναι τίποτα, θέλει συνεχόμενη εξάσκηση, όμως αναγνωρίζω ότι τουλάχιστον δίνει μιά κατεύθυνση.
Σχετικά με τους έμπειρους αποκρυφιστές αυτό ακριβώς που λες ήθελα να επισημάνω. Υπάρχουν ατέλειωτοι που ασχολούνται όμως ελάχιστοι που πραγματικά κάνουν κάτι. Το θέμα βέβαια είναι τι κάνουν, και αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε, το αφήνω προς το παρόν και θα επανέλθω.
Οι εξαιρέσεις φίλε που θέλουν να βρουν την άκρη για την Φιλοσοφική Λίθο, θα πρέπει να έχουν πάντα κατά νου ότι για να γίνει κάποιος πραγματικά καλός σε κάτι, πρέπει να ξέρει να το εξετάζει με την μεγαλύτερη αδιαφορία.
Η επιθυμία αποκτησής της για υλικό όφελος θα φέρει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Θα μου πεις βέβαια ότι γι΄αυτό αναφέρονται ως εξαιρέσεις, γνωρίζουν όσα έγραψα, δεν πειράζει όμως εγώ τα αναφέρω καλού κακού.
Στην ατσάλινη θέληση που αναφέρεις θα ήθελα να σταθώ. Βλέπω ανθρώπους που χρησιμοποιούν την θέλησή τους για να κάνουν την χ τελετουργία με σκοπό την επίτευξη του στόχου τους, μα εάν υπάρχει ατσάλινη θέληση-εστίαση στον στόχο-αγνή ψυχή-ικανότητα οραματισμού των προσδοκόμενων αποτελεσμάτων, γιατί πρέπει να γίνει η τελετουργία το όλο πράγμα λειτουργεί από μόνο του.
Όταν λέω λειτουργεί από μόνο του εννοώ ότι με τις προυποθέσεις που ανέφερα δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να επιτύχεις. Εκτός εάν όλα όσα είπα δεν υφίστανται, δεν έχουν αναπτυχθεί στο βαθμό που πρέπει και ακολουθούν αυτή την τακτική, της τελετουργίας.
Δεν γνωρίζω ακριβώς τι γίνεται γιατί δεν έχω ασχοληθεί, οπότε περιμένω από εσένα να μου πεις εάν οι αναφορές μου είναι λανθασμένες.
Τώρα για την ανατριχίλα, παρόλο που έχουμε πει ορισμένα πράγματα θα γράψω λίγα ακόμα για να ξεκαθαρίσει, όσο το δυνατόν, το θέμα.
Όποιος δεν έχει ασχοληθεί έστω και ελάχιστα με την μεταφυσική δεν είναι δυνατόν να συνδιάσει την ανατριχίλα με τον κίνδυνο από κάτι υπερφυσικό. Αντιλαμβάνομαι τι εννοείς και πως συνδιάζεις το «αναρωτηθεί» με την «σιγουριά» αλλά στο συγκεκριμένο, κατά την γνώμη μου, δεν είναι ακριβώς έτσι.
Το κάθε τι καταλαμβάνει τον χώρο που εμείς του επιτρέπουμε, και παίρνει την χροιά που εμείς επιβάλουμε στον εαυτό μας να λάβει. Θέλω να πω με αυτό ότι εάν κάποιος θεωρεί πως η συγκεκριμένη ανατριχίλα είναι ένδειξη για κάτι χαρούμενο έτσι θα γίνει, εάν θεωρεί ότι είναι ένδειξη για κάτι θλιβερό ξανά έτσι θα γίνει. Εμείς καθορίζουμε τι είναι και τι δεν είναι.
Τι είναι όμως αυτή η περιβόητη ανατριχίλα, απλά ενέργεια, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Η επιθυμητή ενέργεια, δηλαδή αυτή που ζητάς, λαμβάνεται από άλλα σημεία του σώματος όχι από την πλάτη, όταν λοιπόν νοιώθουμε την ενέργεια στην πλάτη μπορούμε να θεωρήσουμε ότι δεν την ζητήσαμε, άρα δεν είναι επιθυμητή, άρα είναι πιθανός κίνδυνος. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος άνθρωπος δεν μπορεί να λάβει την ενέργεια από την πλάτη, απλώς δεν έχουμε μέχρι στιγμής κάποια τέτοια αναφορά (εννοείται από όσο γνωρίζω).
Yngwie εάν έχεις κάτι περισσότερο να πεις από την εμπειρία σου θα ήθελα να το ακούσω.
1. Στις 13-2-81 ενόσω κοιμόμουνα ξύπνησα από ένα όνειρο και είδα δαίμονες, ή τελοσπάντων μορφές απροσδιόριστες, να σχηματίζουν μια γέφυρα μεταξύ Σελήνης και Γης. Στις 24-2 συνέβη σεισμός στην Αθήνα (Αλκυονίδες νήσοι).
2. Σε ένα δεσμό που είχα με μια κοπέλα, τις πρώτες φορές που έκανα έρωτα τρίζανε έπιπλα, πέφτανε βιβλία κλπ. Τη ρώτησα τι συνέβαινε μου είπε τίποτα. Η κοπέλα εβραία και ο χώρος που κάναμε έρωτα ήταν εκκλησιαστικό ίδρυμα με διευθυντή ένα παπά για τον οποίο θα μιλήσω μετά.
3. Δυο τουλάχιστον φορές με έχει επισκεφθεί, αλλά απειλητικά, έτσι το ένιωθα μια μορφή όσο κοιμόμουνα, και ένιωθα ότι με απειλούσε στον ύπνο μου. Την τελευταία φορά πριν τέσσερις περίπου μήνες μόλις ξυπνούσα την ένιωθα αμέσως να φέυγει από το δωμάτιο. Τα συμπτώματα τα ίδια με αυτά που περιγράφετε. Το είπα σε ένα φίλο μου τέκτονα, είμαι και εγώ, που έχει κάποια σχέση με ενέργειες και μου είπε μη φοβάσαι η ενέργεια δεν τοποθετείται απέναντί σου, μπορεί να είναι σκεπτομορφή που στη στείλανε απειλητικά, μη φοβάσαι. Πρώτη φορά άκουγα τη λέξη σκεπτομορφή, αλλά εσύ απεναντι στην ενέργεια.Μου είπε θα σου κάνω κάτι και θα περάσει και το επόμενο βράδυ εμφανίστηκε στη μορφή της κοπέλας μου ένας παπάς πεθαμένος που γνωρίζαμε, καθόλα απατεώνας όσο έζησε και την καθησύχαζε.Είναι ο παπάς που σας έλεγα πριν. Ευχαρίστησα το φίλο με τηλεφώνημα και όντως από τότε τίποτα. Της έλεγε ας μη φοβάται ο... (για μένα). Την πρώτη φορά που είδα αυτή τη μορφή ήταν Σεπτέμβριος, χρόνια πριν,ένιωσα ότι ήταν ο πεθαμένος πατέρας μου, ο οποίος απότι τώρα θυμάμαι, είχε κάποτε χρησιμοποιήσει σε εικονίσματα ένα κουκλάκι με καρφίτσες για να σπάσει κάποιος το πόδι του και πέθανε από καρδιακή προσβολή. Τη δεύτερη φορά Φεβρουάριος. Και ο παπάς και ο πατέρας μου με το ίδιο όνομα και οι 2 πεθαμένοι.
4. Ο παπάς και όσο ζούσε ένοιωθα ότι με απειλούσε με την παρουσία του αρνητικά. Μια φορά που επισκέφτηκα το χώρο του όσο είχα γίνει Τέκτονας, γιατί για χρόνια έμενα σε ίδρυμα που διήυθυνε,δεν πέρασε ένα δεκάλεπτο από την παρουσία μου και άρχισαν να σπάζουν σωλήνες στο κτήριο και να πλημμυρίζουν πατώματα μιλάμε με νερό, όχι αστεία. Ένιωθα ότι εγώ το είχα κάνει γιατί κάτι με απειλούσε. Τάχα μόλις μπήκα είχαν αρχίσει να φεύγουν κάτι πλαστικά λαστιχάκια από 3 σωλήνες που είχαν βάλει την προηγούμενη μέρα.
5. Αυτός ο παπάς, είχε τη φιλοσοφία άρπαξε να φας και κλέψε νάχεις, είχε μπλεχτεί όσο ζούσε σε ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο και κατηγορούσε ένα άλλο παπά ότι αυτός τα είχε βγάλει από το μυαλό του. Ένα απόγευμα χρόνια πριν κοιμόμουνα και είδα στον ύπνο μου τον άλλο παπά, να φωνάζει στον απατεώνα καθώς ήταν μπροστά στο αναλόγιο "Ρε δε ντρέπεσαι, τα βιβλία κλέφτη της εκκλησίας κλέβεις ;" Ξύπνησα τρομαγμένος λίγο και δυο ώρες μετά έμαθα ότι ο παπάς που κατηγορούσε τον απατεώνα πέθαινε την ίδια ώρα που έβλεπα το όνειρο από καρδιακή προσβολή. Έπινε όρθιος ένα αναψυκτικό και ξεψυχούσε, μα την ίδια ακριβώς στιγμή που τον ονειρευόμουνα !
6. Στη Στοά που είμαι συχνά τρίζει το πάτωμα και νοιώθω ότι παράγεται μια ενέργεια που προέρχεται από μένα. Μιλάμε μια φορά τόσο δυνατά που ένας γύρισε και μου είπε "μα καλά σεισμός γίνεται;". To νοιώθω όμως ότι έχω κάποια σχέση και δεν ξέρω.
7. Πάρα πολύ συχνά εδώ και 4-5 χρόνια, όταν ας πούμε έχω κάποιο ραντεβού ή μια συνάντηση με άγνωστο που "κάτι δεν πάει καλά", που πρέπει να τον αποφύγω, με περιτρυγιρίζει μια μύγα. Μα πάντα ! Γύρω γύρω !
Έχω κάποιους αδιόρατους φόβους για όλα αυτά αλλά μήπως κάποιος ειδικός θα μπορούσε να με διαφωτίσει ; Νοιώθω ότι κάτι παίζει αλλά δεν ξέρω τι και δεν το επιδιώκω !
Μπορεί κάποιος να μου πει τι συμβαίνει, αν του θυμίζει κάτι από την εμπειρία του κλπ;
quote:ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΙΟΣ "ΑΟΡΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"???????
Δε νομίζω ότι πρέπει να φοβάστε, ο αόρατος κόσμος δεν μπορεί να μας πειράξει, μόνο να μας τρομάξει μπορεί.
"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
pyramid: Στο θέμα διαίσθηση θα ήθελα να πω τι εννοώ όταν λέω αυτή την λέξη, σε περίπτωση Yngwie που έχεις διαφορετική άποψη ή θέλεις κάτι να συμπληρώσεις γράψτο για να ξέρουν και όσοι διαβάζουν για τι πράγμα μιλάμε.
Συμφωνω απόλυτα ως προς τον ορισμό που τον έχεις καλύψεις άριστa αλλά έχω επιπροσθέτως να πώ και τα εξης που πιθανά να αποσαφηνίσουν περισσότερο την κατάσταση αυτή στους αναγνώστε μας. Υπάρχουν αρκετά στάδια διαίσθησης.Aλλο π.χ διασθάνομαι ότι κατι θα συμβεί, άγνωστο το τι, διασθάνομαι ότι θα συμβεί κάτι κακό, διαισθάνομαι ότι θα συμβεί κάτι κακό σε κανά μήνα, διαισθανομαι ότι θα συμβεί κάτι κακό σε ένα μήνα, όπου εμπλέκονται οι τάδε σε αυτό, θα συμβεί εκεί κτλ
.
Η ποιότητα λοιπόν και η υφή της λαμβανόμενης πρώτης εντύπωσης μπορεί να διαφέρει και εκεί πιστεύω προσωπικά ότι έχει να κάνει με την ποιότητα αποδοχής των πληροφοριών από το δέκτη. Δηλαδή ο καλός δέκτης έχει κάποιες ιδιαίτερες ποιότητες μετά από εκπαίδευση ή αυτοβελτίωση ή τις κατέχει έμφυτες εγγενώς όποτε μπορεί να επιδέχονται και αυτές βελτίωσης.
Εδώ υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες που θα τις παραθέσουμε. Η μια είναι το παθητικό διάμεσο (μέντιουμ) θαλασσα πλατιά η αύρα του και συλλαμβάνει τα πάντα αλλά δεν μπορεί να την σφραγισει εάν δεν ξέρει απόκρυφες τεχνικές και είναι το άτομο το οποίο θα πάει στον οδοντίατρο π.χ και θα ξέρει στην αναμονή ότι ο απέναντι του έχει οικονομικά προβλήματα, ο δεξιά του αισθάνεται ότι η γυναίκα του είναι απιστη, η αριστερά καθήμενη κυρία τρώει ξύλο από τον ηλίθιο σύζυγο κτλ Αυτά τα διάμεσα έχουν πρόβλημα παρά την ικανοποιητική τους διαίσθηση γιατί δεν ξέρουν συχνά να αξιολογήσουν την ποιότητα των πληροφοριών που λαμβάνουν, π.χ αυτό μου ήρθε από τον κόσμο των ιδεών, αυτό είναι από τα ακασικά αρχεία, αυτό είναι σκέψη του τάδε προς τα εμένα κτλ κτλ
Ο εκπαιδευμένος αποκρυφιστής αντίθετα ανοίγει τα πεδία με σύστημα και ξέρει τι προέρχεται από πού καθώς τα ανοίγει με σύμβολα και άλλες τεχνικές π.χ ξέρει ότι τώρα θα κάνει σκάνινγκ στα ακασικά να δεί τη ζωή του τάδε, ή σκάνινγκ στο υποσυνείδητο του να βρεί κοινά ίχνη, ή σκάνινγκ στον κόσμο των ιδεών –συλλογικό ασυνείδητο για κάποια πληροφορία κτλ κτλ Όταν δε ο εκπαιδευμένος αποκρυφιστής κλείνει τα πεδία η αύρα του είναι αδιαπέραστη στις ψυχικές επιδράσεις άλλων.
Π.χ έστω ότι ο Μάκης χωρίζει με την κοπελα του και έχει τρείς φίλους με τους οποίους αποφασίζει να πιεί καφέ ξεχωριστά και να πεί τον πόνο του. Ο ένας είναι ενεργητικός αποκρυφιστής και ο άλλος είναι παθητικό διάμεσο και ο τρίτος είναι ένας απλός μέσος άνθρωπος υλιστικής συμπεριφοράς.
Ο αποκρυφιστής θα δεί αμέσως ή θα διασθανθεί το μαυρο ζωτικό ρευστό που ο φίλος του θέλει να ανταλλάξει με το δικό του ζωτικό θετικό ρευστό (τα πα και ξελάφρωσα που λέει και ο λαός). Εκεί ο αποκρυφιστής θα σφραγίσει την αύρα του με διάφορους τρόπους και πιθανά να κατηγορηθεί για έλλειψη ενδιαφέροντος από το φίλο του καθώς ο αποκρυφιστής γνωρίζει ότι η παθητική αδιαφορία στομώνει την ψυχοσυναισθηματική επαφή άρα και το νταραβέρι ενέργειας με έναν άλλο άνθρωπο.
Το παθητικό διάμεσο είναι σε χειρότερη θέση από τους τρείς καθώς η αύρα του είναι τόσο απλωμένη και άφραχτη που θα βιώσει μέχρι το πετσί του την όλη κατάσταση του χωρισθέντος φίλου σαν να τη ζουσε και ο ίδιος, θα αντιληφθεί ακόμα και αυτά που δεν του είπε π.χ ότι κρυφά κεράτωνε τη γυναίκα του (όλα αυτά μέσω διαίσθησης) και θα παραλάβει και το ζωτικό του ρευστό.
Ο δε τρίτος φίλος, ο μέσος υλιστικός άνθρωπος θα αντιμετωπίσει αναλόγως την περίσταση ακούγοντας με την λογική του το φίλο που χώρισε και συχνά μπορεί να παράσχει αξιόλογες συμβουλές με τη λογική, τώρα εάν ο φίλος που χώρισε έχει ισχυρή προσωπικότητα θα τον μαυρίσει και θα φυγει ξαλαφρωμένος ενώ εάν συμβαινει το αντίθετο ο απλός άνθρωπος θα τον «στομώσει» σφραγιζοντας ασυναίσθητα αλλά από αδιόρατη διαίσθηση.
Τώρα η διαίσθηση για να αναπτυχθεί πλήρως (αν και αρκετοί άνθρωποι όντας κακοί έχουν διαίσθηση) θα μπορούσε να σκέφτεται καταρχήν υγιώς σε κάθε φάση της ζωής του αποφεύγοντας κουτσομπολιά, κακές σκέψεις,εγωιστικές σκέψεις κτλ για να αφήσει τον Ανώτερο εαυτό να αναδυθεί σιγά σιγά, έτσι ώστε αυτή η μικρή φωνή της ψυχής να αναπτυχθεί σιγά σιγά.
Η απόρριψη π.χ άχρηστων σκεψεων ευνοεί κατά πολύ τη διαίσθηση π.χ εάν κάποιος θα ήθελε μέγιστα αποτελέσματα θα πετούσε από το μυαλό του πληροφορίες που θα ήταν «άχρηστες» και έχουν π.χ σχεση με το Εγώ, π.χ τι ατάκα είπε ο Ψινάκης χτές βραδυ, ποια καινούρια μάσκαρα έβγαλε η Max Factor, ποιός κέρδισε το πρωτάθλημα ή το κύπελλο τα τελευταία χρόνια, ποιος έβγαλε το τάδε μουσικό χίτ κοκ. Συνήθως αυτές οι δυνάμεις αυξάνονται κατακόρυφα στους ανθρώπους που θα κάνουν χοντρές θυσίες για να περιορίσουν το Εγώ κατά συνέπεια θα τις αποκτήσουν αυτόματα και άκοπα.
Εάν γίνει και εκπαίδευση παρατήρησης των σκέψεων γρήγορα θα έχουμε αποτελεσματα, π.χ έχω παρατηρήσει ότι όταν σκεφτώ κάποιον αμέσως στιγμιαία παίρνω κάτι από την ποιότητα του εάν δεν σφραγίσω, π.χ σκέφτομαι ότι πρέπει να πάω να δώ τον τάδε φίλο που έχω να τον δώ καιρό και ενώ οδηγώ π.χ αρχίζω και κοιτάω τις γυναίκες στο δρόμο χωρίς λόγο επειδή αυτός είναι οφθαλμολάγνος μέχρι αηδίας, εάν σκεφτώ κάτι άλλο αμέσως το εφέ σταματάει. Αυτό συμβαίνει σε όλους μας απλά ο μέσος ανεκπαίδευτος και υλιστής άνθρωπος δεν το παίρνει καν μυρουδιά.
Η π.χ έχω πάει σε σπίτι στο οποίο υπάρχει η συνήθεια να τρώνε όρθιοι στον πάγκο της κουζίνας κάποια μέλη της οικογένειας. Κάποια στιγμή (ενώ δεν τρώω ποτέ όρθιος) είδα τον εαυτό μου να τρώει όρθιος στο ίδιο σημείο πέφτοντας στο ίδιο δυνατό μαγνητικό καλούπι των ανθρώπων που έτρωγαν όρθιοι εκεί. Για αυτό ο λαός λέει σωστά, με στραβό εάν κοιμηθείς το πρωί θα αλλοιθωρίσεις.Λεπτές διαδικασίες που τις βιώνουν όλοι αλλά δεν τις αφουγκράζονται όλοι.
Το δύσκολο είναι να πάρεις άμεση πληροφορία από τον άγνωστο π.χ ένας γνωστός όχι καλός φίλος η άμεσος συγγενής που κινδυνεύει και να το διαισθανθείς.
Με τους δικούς μας ανθρώπους που υπάρχει λώρος στο Αστρικό πεδίο ή ψυχοσυναισθηματική επαφη η διαίσθηση αυξάνει σε ποιότητα, όπως π.χ μεταξύ μανας και παιδιού. Εάν κάποιος μας ψάχνει και το διαισθανθούμε εάν αφήσουμε το μυαλό μας ελεύθερο πιθανά να δούμε και εικόνα πεντακάθαρη αυτόν που μας ψάχνει. Εξαίρεση αποτελεί ο μαύρος αποκρυφιστής ο οποίος έχει ΑΠΟΚΡΥΨΗ όπως στο κινητό. εχω φάει αρκετές φορές ΤΡΥΠΗΜΑ και ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ στο ηλιακό πλέγμα και εικόνα δεν έπαιρνα μέχρι που άλλα γεγονότα απεκάλυψαν τον μαύρο δράστη και γνώστη.
Εχω παρατηρήσει κάποιες περιπτώσεις μετά από κάποιες παρατηρήσεις της Fortune που έλεγε ότι οι μαύροι αποκρυφιστες σε προηγούμενη ενσάρκωση διατηρούν τις δυνάμεις τους στην επόμενη εγγενώς δηλαδή έχουν έμφυτες ικανότητες από γεννησιμιού τους διόρασης,διακοής,διαίσθησης υψηλού βαθμού κτλ.
Από έναν έλεγχο που έκανα στο φιλικό μου περιβάλλον και τσεκάροντας 5 άτομα με αυτές τις εγγενείς δυνάμεις τα αποτελέσματα εδειξαν μάυρους αποκρυφιστές σε κάποια προηγούμενη ζωή τους. Τα αποτελέσματα βγήκαν ως εξής. 3 ανεξάρτητα άτομα με διόραση πήραν φωτό από αυτά τα άτομα και εξετάστηκε και ο χάρτης τους από επαγγελματία αστρολόγο υπερεικοσαετούς πείρας. Κανένας δεν ήξερε την έρευνα του άλλου και όλοι απάντησαν καταφατικά ότι όλοι τους περπατούσαν μαύρο μονοπατι.
Επίσης υπήρχαν και απτά στοιχεία της ζωής τους πέρα απο τις δυνάμεις τους με έντονο βαρύ καρμικό φορτίο, ατυχήματα απο το πουθενά, χωρισμοί,αδυναμία εύρεσης εργασίας εύκολα και γενικά δύσκολη ζωή. Ένα μάλιστα άτομο απο τα παραπάνω είχε πάει μόνο του σε αστρολόγο ο οποίος μετά απο την κατάστρωση του γενέθλιου χαρτη της συνέστησε να μην αγοράσει ούτε αυτοκίνητο καθώς χρωστάει της Μιχαλούς και είχε ταλαιπωρήσει κοσμο και κοσμάκη πρίν.
Τσεκάρετε και εσείς τους γνωστούς σας με έντονες έμφυτες ψυχικές δυνάμεις και εγωιστικό υπερήφανο χαρακτήρα να το ξανασυζητήσουμε καθώς προσωπικά τα θεωρώ ενδείξεις λόγω του μικρού στατιστικού δείγματος.
Αρα αυτό πιθανά παίζει και επιπλέον πολλοί από τους εξεταζόμενους είχαν δυνατότητα προβολής χωρις να το γνωρίζουν. Σε μία κοπέλα μάλιστα της είπα την προηγούμενη καταγωγή της ως μαύρη μάγισσα και ότι καλό θα ήταν να χει αγάπη για όλους και να κάνει καλά έργα στη ζωή της για να αποπληρώσει γρήγορα και με κορόιδευε. Μετά από καιρό χώρισε με το αγόρι της και με έψαχνε. Τη ρώτησα τι ήθελε και μου είπε ότι την πήρε το αγόρι της και την έβρισε πολύ φοβισμένος γιατί την ένιωσε ολοζώντανη κοντά του ενώ κοιμότανε. Τη ρώτησα εάν κοιμήθηκε και τον σκεφτόταν έντονα και με συναίσθημα. Μου απάντησε καταφατικά. Οι υπόλοιποι συνειρμοί του πώς προβλήθηκε αστρικά και ημιυλοποιήθηκε δίπλα του βγαίνουν εύκολα και τα συμπεράσματα αβίαστα παρά του ότι δεν με πίστεψε ούτε τη δεύτερη φορά αλλά ούτε και είχε εναλλακτική εξήγηση. Ο πρώην της βέβαια είχε κάνει 8 κιλά βρακί που την είδε "ολοζώντανη" μπροστά του.
Φίλοι σας με έντονες ψυχικές δυνάμεις πιθανά είτε τις έχουν από εκπαίδευση είτε από προηγούμενη αποκρυφιστική ενασχόληση με τη μαύρη Στοά.
quote:
Yngwie κοίταξα το link που μου έδωσες, όλες οι ασκήσεις που δίνονται είναι θέλησης, συγκέντρωσης, εστίασης, οραματισμού, κ.λ.π. και είναι δοσμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει ενδιαφέρον να τις κάνει κάποιος που θέλει να ξεκινήσει να ασχολείται με τον Αποκρυφισμό.
Εκεί ακριβώς είναι η απορία μου και εάν θέλεις η ένστασή μου, γιατί βρε παιδί μου η σάλτσα, απλά πράγματα είναι. Βέβαια είναι δύσκολο να φέρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι 6 μήνες που αναφέρει δεν είναι τίποτα, θέλει συνεχόμενη εξάσκηση, όμως αναγνωρίζω ότι τουλάχιστον δίνει μιά κατεύθυνση.
Φαίνεται ότι δεν το κοίταξες εξονυχιστικά καλή μου φίλη, ο βαθμός που είδες ήταν μόνο του νεόφοιτου και έχει ελάχιστο όριο 6 μήνες και έχω δεί πολύ λίγους να τα έχουν καταφέρει στους 6 μήνες. Μετά υπάρχουν και άλλοι βαθμοί με αυξανόμενη δυσκολία καθώς υπάρχουν πλανητικές,ενωχιανές και άλλες ενέργειες οι οποίες απαιτούν πολύ εκλεπτυσμένο χειρισμό. Εδώ στο σχετικό λίνκ είναι και οι υπολοιποι βαθμοί. Η αποπεράτωση τους είναι εξαιρετικά δύσκολη για μια και μόνο ζωή καθώς η εκπαίδευση είναι αρκετά απαιτητική.
http://home.earthlink.net/~lyam/OUTER.htm#grades
quote:
Οι εξαιρέσεις φίλε που θέλουν να βρουν την άκρη για την Φιλοσοφική Λίθο, θα πρέπει να έχουν πάντα κατά νου ότι για να γίνει κάποιος πραγματικά καλός σε κάτι, πρέπει να ξέρει να το εξετάζει με την μεγαλύτερη αδιαφορία.
Η επιθυμία αποκτησής της για υλικό όφελος θα φέρει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Θα μου πεις βέβαια ότι γι΄αυτό αναφέρονται ως εξαιρέσεις, γνωρίζουν όσα έγραψα, δεν πειράζει όμως εγώ τα αναφέρω καλού κακού.
Συμφωνώ στα παραπάνω αλλά όχι μόνο με τη μέγιστη αδιαφορία αλλά και με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εναλλακτικά εάν θέλει να κινηθεί και στα ανάλογα ύψη θα πρέπει να γίνουν και θυσίες απο τη γήινη ζωή, απο την καρεκλίτσα και τον καναπέ μύηση δεν γινεται ούτε καν στην ίδια τη ζωή η οποία και αυτή αποτελεί μία μορφή μύησης.
quote:
Στην ατσάλινη θέληση που αναφέρεις θα ήθελα να σταθώ. Βλέπω ανθρώπους που χρησιμοποιούν την θέλησή τους για να κάνουν την χ τελετουργία με σκοπό την επίτευξη του στόχου τους, μα εάν υπάρχει ατσάλινη θέληση-εστίαση στον στόχο-αγνή ψυχή-ικανότητα οραματισμού των προσδοκόμενων αποτελεσμάτων, γιατί πρέπει να γίνει η τελετουργία το όλο πράγμα λειτουργεί από μόνο του.
Θεωρητικά έχεις απόλυτο δίκιο. Ενας πολύ δυνατός Νούς με τον ανάλογο οραματισμό θα μπορούσε να τα κάνει όλα διαλογιστικά.Είναι γνωστό σε όλους τους Δυτικού τύπου αποκρυφιστες ότι στην πυκνή υλιστική ατμόσφαιρα της Δύσης είναι εξαιρετικά δύσκολο εως απίθανο να παραχθούν αξιοσημείωτα υλικά αποτελέσματα χωρίς κάποιο είδος τελετουργίας και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Εκ βιωματικής εμπειρίας αναφέρω ότι ναι γίνεται και με οραματισμό όπως το περιγράφεις αλλά τα εργα είναι μικρής ισχύος. Για μεγαλύτερες καταστάσεις ή κάποιος έχει πηγαία εσωτερική δύναμη ή στρέφεται προς την τελετουργία.
Η Fortune κυρίως έχει αναλύσει το θέμα εκτεταμένα στα διάφορα βιβλία της και λέει ότι ο άνθρωπος για να λειτουργησει χρειάζεται εργαλεία όπως ένας γλύπτης χρειάζεται τη σμίλη του, έτσι χρειάζεται και τα ανάλογα εργαλεία να λειτουργήσει στα άλλα πεδία. Η τελετουργία χάνεται στα βάθη των αιώνων και υπήρχε σε όλα τα αρχαία ιερατεία ανελλιπώς ακριβώς για τους λόγους που ανέφερε καθώς ο άνθρωπος που θα έφτανε στο σημείο να λέει και να γίνεται πράξη κάτι είναι πολύ υψηλού βαθμού. Αλλωστε και στους βαθμούς των διαφόρων ταγμάτων θα παρατηρήσει κανείς ότι υπήρχε διακριτά το σημείο που ο μάγος έθαβε τα εργαλεία του καθώς δεν του ήταν πια απαραίτητα.
Edited by - Yngwie on 04/07/2006 22:01:53
Αυτό που ονομάζουμε σκάνινγκ στα ακασικά αρχεία δεν είναι και τόσο εύκολο, ακόμα και εκπαιδευμένοι αποκρυφιστές πέφτουν έξω και αντί για τα ακασικά λαμβάνουν κομμάτια του υποσυνείδητου. Έχεις σίγουρα διαπιστώσει να γίνεται πολύς λόγος για αυτά τα αρχεία, μερικές φορές έτσι όπως τίθεται το θέμα είναι λες και μιλάμε για τα τετράδια που έχουμε κρατήσει από όταν πηγαίναμε σχολείο.
Σχετικά με την ανταλλαγή της ενέργειας θεωρώ ότι δεν είναι απαραίτητο να σφραγίσει κάποιος την αύρα του απλά πρέπει να ξέρει τι μπορεί και τι πρέπει να δώσει στον κάθε άνθρωπο, κάτι ομολογουμένως δύσκολο.
Όσον αφορά το link, δεν είχα λόγο να το κοιτάξω εξονυχιστικά γιατί μου ανέφερες μόνο τις ασκήσεις του νεόφυτου και ο σχολιασμός μου ήταν μόνο γι΄αυτές. Κοίταξα όμως τώρα αρκετά από το web ring και η άποψή μου είναι ότι όντως πρέπει κάποιος να καταναλώσει όλο τον χρόνο του για να μάθει αυτά που αναφέρονται και το πιό πιθανό είναι να μην τα μάθει ποτέ. Εξακολουθώ να θεωρώ ότι η σάλτσα στα προκαταρτικά είναι αρκετή και υπάρχει μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τα χαμηλού κραδασμού συναισθήματα του προτιθέμενου να ασχοληθεί ώστε να μην τα παρατήσει. Τα μετά αναφέρονται σε τελετουργίες όπου μη έχοντας ασχοληθεί δεν μπορώ να εκφέρω εμπεριστατωμένη άποψη.
Για την Φιλοσοφική Λίθο όπου ανέφερα την μεγαλύτερη αδιαφορία, είναι κανόνας των αλχημιστών και εγώ απλώς αναγνωρίζω την αξία του. Εάν την καρέκλα και τον καναπέ τα αναφέρεις στην κυριολεκτική τους έννοια δεν θα συμφωνήσω εάν είναι μεταφορική συμφωνώ απόλυτα.
Έχω υπόψη μου τις απόψεις της Fortune σχετικά με τις τελετουργίες και θεωρώ ότι έχει δίκιο, αναφερόμενη πάντα σε αποτελέσματα πάνω σε τρίτους. Κατά την γνώμη μου τα όποια αποτελέσματα πάνω στον εαυτό μας δεν χρειάζονται την βοήθεια της τελετουργίας, στο πλείστον των περιπτώσεων, χρειάζονται μόνο δουλειά με τον εαυτό μας. Το πιστεύω ότι η εμπειρία σου σε οδηγεί σε αυτά τα συμπεράσματα και είναι σωστά, όπως ήδη προανέφερα, όταν έχεις να κάνεις με τρίτους.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω, σε τι μπορεί να βοηθήσει μιά τελετουργία όταν βοηθούμενος και τελετουργός είναι ο ίδιος?
CALAMUS SCRIPTORIUS τι εννοείς λέγοντας ποιός αόρατος κόσμος?
ΧΙΡΑΜ δεν αντιλαμβάνομαι τους φόβους σου, το κείμενό σου είναι κάπως μπλεγμένο. Εάν θέλεις πάρε μιά μιά τις περιπτώσεις που ανέφερες και γράψε λίγα περισσότερα σχόλια, σκέψεις, φόβους σου και τις συζητάμε.
Πολυ ενδιαφέρον, μυστηριώδες και αρκετά τρομακτικό αυτό που περιέγραψες zaxfoti. Κατά την ταπεινή μου γνώμη ήσουν απίστευτα τυχερός που τουλάχιστον είχες και την κοπέλα σου μαζί, ξέρεις ότι δεν ήσουν μόνος εκείνη τη στιγμή...
Το σίγουρο είναι ότι δεν είσαι ο μόνος που έχει βιώσει κάτι παρόμοιο, είναι αυτό που λένε "ζουν ανάμεσά μας"... οι βιώσαντες και οι αποβιώσαντες !
Ίσως δεν θα έπρεπε να το ψάξεις το συμβάν αυτό παραπέρα,αν και εφόσον δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο από τότε, η φαντασία τροφοδοτείται σε απίστευτο βαθμό και μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την ψυχολογική σου υγεία...
Συγκεκριμένα, όσον αφορά εμένα, δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο στην "ξύπνια" του διάσταση αλλά στον ύπνο μου, ξύπνάω κλαμμένη, φοβισμένη, το πρωΐ αντιλαμβάνομαι ότι έχω γρατζουνιές στα χέρια, στα μπράτσα και όλα αυτά τα καλά. Αυτό που προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου τουλάχιστον είναι να "μπλοκάρω" ας πούμε, την φαντασία μου, γιατί αυτή είναι που με φοβίζει περισσότερο...και το αφήνω εκεί.
Δεν ξέρω αν βοήθησα, αν "έριξα" καμιά ιδέα...πάντως αυτή είναι η άποψή μου :)
Πολυ ενδιαφέρον, μυστηριώδες και αρκετά τρομακτικό αυτό που περιέγραψες zaxfoti. Κατά την ταπεινή μου γνώμη ήσουν απίστευτα τυχερός που τουλάχιστον είχες και την κοπέλα σου μαζί, ξέρεις ότι δεν ήσουν μόνος εκείνη τη στιγμή...
Το σίγουρο είναι ότι δεν είσαι ο μόνος που έχει βιώσει κάτι παρόμοιο, είναι αυτό που λένε "ζουν ανάμεσά μας"... οι βιώσαντες και οι αποβιώσαντες !
Ίσως δεν θα έπρεπε να το ψάξεις το συμβάν αυτό παραπέρα,αν και εφόσον δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο από τότε, η φαντασία τροφοδοτείται σε απίστευτο βαθμό και μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την ψυχολογική σου υγεία...
Συγκεκριμένα, όσον αφορά εμένα, δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο στην "ξύπνια" του διάσταση αλλά στον ύπνο μου, ξύπνάω κλαμμένη, φοβισμένη, το πρωΐ αντιλαμβάνομαι ότι έχω γρατζουνιές στα χέρια, στα μπράτσα και όλα αυτά τα καλά. Αυτό που προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου τουλάχιστον είναι να "μπλοκάρω" ας πούμε, την φαντασία μου, γιατί αυτή είναι που με φοβίζει περισσότερο...και το αφήνω εκεί.
Δεν ξέρω αν βοήθησα, αν "έριξα" καμιά ιδέα...πάντως αυτή είναι η άποψή μου :)
quote:
Yngwie σχετικά με τα διάμεσα θα ήθελα να πω το εξής, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που μπορούν να λάβουν καθαρά μηνύματα από το νοητικό πεδίο, δυστυχώς δεν έχουμε ελέγξει σε ικανοποιητικό βαθμό τα συναισθήματά μας και κατ΄επέκταση δεν πάμε πάνω από το αστρικό.
Στο παραπάνω έχεις απόλυτο δίκιο. αυτό όμως με διάφορες τεχνικές ξεπερνιέται ως πρόβλημα μόλις κάποιος μπορεί να γίνει συναισθηματικά flat όσο και ο ψυχρός αδιάφορος άνθρωπος που θα έμενε ασυγκίνητος ότι και άν έβλεπε (μιλάμε φυσικά για όση ώρα διαρκεί το νοητικό scanning ή αναδρομή κτλ όχι γενικά). Γίνεται εάν ακολουθηθεί κάποια τελετουργική γραμμή αποφεύγοντας τις όψεις εκείνες της Σελήνης που προκαλούν ομιχλώδη κατάσταση στα συναισθήματα και τα αποτελέσματα μετά απο καιρό αναλόγως με το μέγεθος και την πολυπλοκότητα των συναισθημάτων είναι απτά και προκύπτει ένα εποικοδομητικό (για μεταφυσικές εργασίες) επίπεδο feeling of flatness.
quote:
Αυτό που ονομάζουμε σκάνινγκ στα ακασικά αρχεία δεν είναι και τόσο εύκολο, ακόμα και εκπαιδευμένοι αποκρυφιστές πέφτουν έξω και αντί για τα ακασικά λαμβάνουν κομμάτια του υποσυνείδητου. Έχεις σίγουρα διαπιστώσει να γίνεται πολύς λόγος για αυτά τα αρχεία, μερικές φορές έτσι όπως τίθεται το θέμα είναι λες και μιλάμε για τα τετράδια που έχουμε κρατήσει από όταν πηγαίναμε σχολείο.
Εχεις δίκιο αλλά εάν γίνει σοβαρή δουλειά ακόμα και άνθρωποι χωρίς ανεπτυγμένες ή έμφυτα ανεπτυγμένες δυνάμεις έχουν ταυτόσημα αποτελέσματα στο ίδιο scanning , λαμβάνουν συχνά ίδιες εικόνες επι συγκεκριμένου θέματος ή μπαινοβγαίνουν ο ένας στο μυαλό του άλλου. Εάν δεν βιωθεί φαίνεται απίστευτο αλλά είναι πραγματικότητα, οποιος ψάξει θα το βρεί και χωρίς πολύ κόπο ίσως και ένας χρόνος δίωρης καθημερινής πρακτικής εργασίας να είναι αρκετός για το παραπάνω στον "ταλαντούχο" ή με μεράκι μαθητή. Ο περιστασιακός και χωρίς υποδομή απο προηγούμενες ζωές μαθητής θα κοπιασει περισσότερο αλλά όχι ανυπέρβλητα εάν το έχει αποφασίσει σθεναρά.
quote:
Σχετικά με την ανταλλαγή της ενέργειας θεωρώ ότι δεν είναι απαραίτητο να σφραγίσει κάποιος την αύρα του απλά πρέπει να ξέρει τι μπορεί και τι πρέπει να δώσει στον κάθε άνθρωπο, κάτι ομολογουμένως δύσκολο.
Οταν π.χ κάποιος φίλος πάρει τηλ και ζητήσει να τον ξεματιάσουν τότε ο Χ ή Υ ενασχολούμενος θα κάνει μία Α ή Β εργασία και η ζήτηση είναι σαφής. Στην περίπτωση που ανέφερα παραπάνω όμως όπου ο άλλος θα σου ρθει φορτωμένος δεν έχεις πολλά περιθώρια αλλιώς την πατάς.
Δεν μπορείς ποτέ να κοντρολάρεις την αντίδραση του δέκτη και άν δεν σφραγίσεις την αύρα σου σωστά ενίοτε κινδυνεύεις. Το να ηρεμήσεις κάποιον με λογικά επιχειρήματα και νοητικές-λογικές διαδικασίες είναι κάτι τελείως διαφορετικό και δεν τα συγχέω.
Πρίν καιρό πάω σε φαρμακείο 2 το βράδι να μου κάνουν αντιτετανικό με χτυπημένο το κεφάλι και 10 ράματα τράυμα. Μία κοπέλα γύρω στα 18 είχε τρελή ταχυκαρδία και η φαρμακοποιός κοιτούσε με δέος το πιεσόμετρο και έλεγε διάφορα στην μητέρα της για να ησυχάσουν, καθώς το πρόβλημα απο ότι κατάλαβα ήταν απο κάποια νευρική κρίση εφηβική (μήπως της είχαν σκίσει την αφίσα του Ρουβά στο δωμάτιο δεν ξέρω).
Η εσωτερική μου φωνή μου είπε να βοηθήσω (το πώς παίρνει κάποιος το ΟΚ για να υπεισέρθει εν αγνοία του άλλου είναι όλόκληρη διαδικασία για να την εξηγήσω τώρα, απλά λέω ότι γίνεται για να προλάβω τις ενδεχόμενες και λογικές αντιρρήσεις) και να της γειώσω την μαυρίλα(της έφηβης) αλλά κανά δυό τζούρες με το μαλακό καθώς ήμουν και χτυπημένος.
Η σύντροφος μου,που με συνόδευε με πήρε χαμπάρι διαισθητικά και μου λέει μην το κάνεις, είσαι χτυπημένος. Το έκανα γιατί η φαρμακοποιός ήταν θορυβημένη καθώς η κοπέλα ήταν σε κατάσταση παροξυσμού και οραματιζόμενος τράβηξα το μάυρο ρευστό της κοπέλας πρός τη Γή πουσάροντας ζωτικό ρευστό απο πάνω απο το κεφάλι της και μην έχοντας καλό κοντρόλ της ενέργειας όντας χτυπημένος μία ανάστροφη ταχύτατη ροή του ρευστού της (backlash) τρύπησε την αύρα μου αστραπιαία,εισάγοντας ένα ποσοστό της δικής της κατάστασης-μαυρίλας και όχι μόνο με έπιασε η ταχυπαλμία της αλλά μου ήρθε και ορθοστατική υπόταση και κόντεψα να σωριαστώ χώρια το ηλιακό μου πλέγμα που μου φτασε στο σαγόνι απο την επίπονη διαστολή του. Η κοπέλα ηρέμησε και αυτό με χαροποίησε προσωρινά καθώς δεν είχα δυνάμεις ούτε να περπατήσω πίσω στο αυτοκίνητο μου. Το παράδειγμα το αναφέρω για το σωστό μέρος του ομολογουμένως δύσκολου. Αλλά το σφράγισμα είναι απαραίτητο καθώς υπάρχουν άτομα τα οποία είναι πραγματικοί ενεργειακοί "βρυκόλακες" με την πλήρη έννοια του όρου και εκεί ή σφραγίζεις ή φεύγεις με πατερίτσες απο κοντά τους.
quote:
Όσον αφορά το link, δεν είχα λόγο να το κοιτάξω εξονυχιστικά γιατί μου ανέφερες μόνο τις ασκήσεις του νεόφυτου και ο σχολιασμός μου ήταν μόνο γι΄αυτές. Κοίταξα όμως τώρα αρκετά από το web ring και η άποψή μου είναι ότι όντως πρέπει κάποιος να καταναλώσει όλο τον χρόνο του για να μάθει αυτά που αναφέρονται και το πιό πιθανό είναι να μην τα μάθει ποτέ. Εξακολουθώ να θεωρώ ότι η σάλτσα στα προκαταρτικά είναι αρκετή και υπάρχει μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τα χαμηλού κραδασμού συναισθήματα του προτιθέμενου να ασχοληθεί ώστε να μην τα παρατήσει. Τα μετά αναφέρονται σε τελετουργίες όπου μη έχοντας ασχοληθεί δεν μπορώ να εκφέρω εμπεριστατωμένη άποψη.
Θα μπορούσαμε να καταναλώσουμε πολλές σελίδες για τα αποτελέσματα αυτών των ασκήσεων στο νοητικό και ψυχικό γίγνεσθαι ενός μυούμενου νεόφοιτου, η σύμφωνη γνωμη όλων όμως των πρακτικά ενασχολούμενων είναι ότι ναί , έχουν αποτέλεσμα εμφανές σε μικρό χρονικό διάστημα και το μέγεθος του αποτελέσματος φυσικά ανάγεται σε διάφορους παράγοντες.
quote:
Για την Φιλοσοφική Λίθο όπου ανέφερα την μεγαλύτερη αδιαφορία, είναι κανόνας των αλχημιστών και εγώ απλώς αναγνωρίζω την αξία του. Εάν την καρέκλα και τον καναπέ τα αναφέρεις στην κυριολεκτική τους έννοια δεν θα συμφωνήσω εάν είναι μεταφορική συμφωνώ απόλυτα.
H καρέκλα και ο καναπές αναφέρονται περισσότερο με την κυριολεκτική παρά με τη μεταφορική έννοια. Και κυρίως με τον Αγγλικό όρο Armchair Occultism που εφευρέθηκε για τους "λόγιους" που έκριναν τον Πρακτικό Αποκρυφιστή για την πρακτικη του εργασία ενώ δεν είχαν ποτέ ανάψει ούτε 3 κεράκια στη σειρά (άσχετα το πόσα βιβλία είχαν διαβάσει ως λόγιοι). Εδώ θα δανειστώ απο τη Fortune- Η εκπαίδευση και το Εργο ενός Μυημένου - Κεφ. Γενικό Διάγραμμα της φωτισης.
Ο ΜΥΗΜΕΝΟΣ ,με την εκπαίδευση του ,αναπτύσσει ορισμένες δυνάμεις. Αν δεν τις αναπτύξει η εκπαίδευση του θεωρείται αποτυχημένη. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε εκείνες τις αποκρυφιστικές σχολές που διακηρύσσουν ότι είναι καθαρα ηθικές και θεωρητικές και ότι κάθε απόπειρα πραχτικής εφαρμογης των διδασκαλιών τους είναι επικίνδυνη και κακοήθης. Ισως τελικά όλα αυτά να είναι δικαιολογίες ,γιατί απλούστατα δεν μπορούν να μεταδώσουν μυστικά που δεν κατέχουν.
quote:
Έχω υπόψη μου τις απόψεις της Fortune σχετικά με τις τελετουργίες και θεωρώ ότι έχει δίκιο, αναφερόμενη πάντα σε αποτελέσματα πάνω σε τρίτους. Κατά την γνώμη μου τα όποια αποτελέσματα πάνω στον εαυτό μας δεν χρειάζονται την βοήθεια της τελετουργίας, στο πλείστον των περιπτώσεων, χρειάζονται μόνο δουλειά με τον εαυτό μας. Το πιστεύω ότι η εμπειρία σου σε οδηγεί σε αυτά τα συμπεράσματα και είναι σωστά, όπως ήδη προανέφερα, όταν έχεις να κάνεις με τρίτους.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω, σε τι μπορεί να βοηθήσει μιά τελετουργία όταν βοηθούμενος και τελετουργός είναι ο ίδιος?
H Fortune εκείνη την εποχή ορκισμένη όντας σε διάφορες ομάδες δεν έβγαλε πολλά στη φόρα. H ερώτηση είναι πολύ ωραία και η απάντηση χάνεται στα βάθη των αιώνων. Αφού ο άνθρωπος αποτελεί μικρόκοσμο και το Σύμπαν μακρόκοσμο και υπάρχει αναλογία μεταξύ τους, βάζοντας σε τάξη το δικό του μικρόκοσμο βελτιώνεται.
Επειδή όμως ,όπως σωστά έθιξες είναι δύσκολο να επέμβεις άμεσα στο δικό σου μικρόκοσμο, επικαλείσαι τελετουργικά το αντίστοιχο κομμάτι του μακρόκοσμου το οποίο θα βελτιώσει και θα τονώσει το δικό μας αδύνατο κομμάτι.Βγάζοντας τον Ανωτερο σου εαυτό ως εκπρόσωπο του Σύμπαντος ως πάνσοφο και ξένο απο εσένα (άσχετα εάν αποτελεί κομμάτι σου) να διοικήσει την Γήινη σου προσωπικότητα με τα λάθη,φοβίες,ανασφάλειες επιτυγχάνεται στην ουσια ένα ισχυρό ψυχολογικό τρίκ αλλά και με κάποιους κινδύνους συνάμα.
Μιλάμε ουσιαστικά για μία τεράστια σε μέγεθος αυθυποβολή αλλά με πλατύτερη απο την κλασσικώς αποδιδόμενη έννοια και παραπλήσια με την τεχνική και φιλοσοφία κατασκευής των Ταλισμαν των αρχαίων Μάγων.
Φυσικά ισχύει και ο περιορισμός του ότι κανένας δεν μπορεί να εγείρει δυνάμεις μεγαλύτερες απο αυτές που υπάρχουν σπερματικά στην ίδια του την ψυχή.
Ως πρακτικό παραδειγμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένας άνθρωπος π.χ αισθανεται ότι δεν είναι αρκετά όμορφος ή σέξυ για να ελκύσει μία όμορφη γυναίκα, έχει δηλαδη ανασφάλεια εσωτερική και αισθάνεται έτσι.
Επικαλούμενος τις πλανητικές δυνάμεις της σφαίρας της Αφροδίτης, θα ελκύσει την ισορροπημένη κοσμική ενέργεια να υπερκαλύψει την ανισσόροπη δική του και θα μπορέσει να αποκτήσει αυτοπεποιθηση στο συγκεκριμένο θέμα, θα τιθασεύσει πολύ ευκολότερα τις ανασφάλειες του και θα εκπέμπει μία "πιό ελκυστική άυρα", μία καλύτερη δόνηση σιγουριάς και αυτοπεποίθησης και θα έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει το πρόβλημα που πιθανά να τον βασάνιζε χρόνια.
Επεμβαίνοντας κατ αυτόν τον τρόπο και στο υποσυνείδητο του θα κόψει και τις μαγικές επιρροές του υποσυνειδήτου του στο γύρω του περιβάλλον καθώς αυτό έχει τις μαγικές δυνάμεις και επηρεάζει τη ζωή μας σε βαθμό που δεν το φανταζόμαστε ούτε αντιλαμβανόμαστε. Είναι ο μεγάλος αντίπαλος όπως έλεγαν οι παλιοί Μάγοι.
Αποφάσισε να κόψεις το τσιγάρο σήμερα και η ιδια σου η μάνα που γκρινιαζε να το κόψεις πιθανά θα σου προσφέρει πούρο. Ετσι δουλεύει το υποσυνείδητο κι ας φαίνεται απίστευτο,κινητοποιεί καταστάσεις απτές για να μας μανιπιουλάρει αλλά για να το νιωσει κανείς θέλει σφιχτή παρατήρηση γεγονότων καθώς η υλοποίηση των φόβων μας είναι αφενός μεν πολύπλοκη και αφ ετέρου δε δεν είναι επιστημονικά μετρήσιμη ή πεδίο έρευνας του σκεπτικιστή σε αυτήν την περίπτωση.
Τώρα το πώς στήνεται μία ολόκληρη τέτοια τελετουργία και γίνεται πράξη σίγουρα χρειάζεται μία εκπαίδευση όπως θα έκανε και ένας αθλητής που θα ήθελε να κερδίσει κάποιους αγώνες, και το να κερδίσεις τον εαυτο σου θέλει αγώνα και σκληρό μάλιστα καθώς το Εγώ δεν θα παραδοθεί εύκολα και είναι σαν Λερναία Υδρα
. Επειδή όμως η εφηρμοσμένη Ψυχολογία και η μαγεία ειναι αδερφάκια καθως η μαγεία ήταν η ψυχολογία του παρελθόντος αυτοί που το αντιλήφθηκαν (Jung,Regardie,Fortune κτλ)είδαν πολύ περισσότερα ενώ φορούσαν την ρόμπα μέσα στο τάγμα παρά ο σκεπτικιστής ή ο αδαής που το έκρινε απο την απόξω και πιθανά να σκέφτηκε "Αλλο ένα μάτσο μ@λ@κες με ρόμπες και σύμβολα κτλ κτλ".Δεν υπάρχει βέβαια ευκολότερο πράγμα στον κόσμο απο το να κρίνουμε πράγματα που δεν έχουμε βιώσει.
Επιπλέον η τελετουργία όταν γίνεται με σύστημα και παραδοσιακές μεθόδους συσσωρεύει αρκετή ψυχική ενέργεια στο Αστρικό πεδίο-δοχείο και ξαφνικά γίνεσαι κοινωνός μίας λίμνης ενέργειας φτιαγμένης απο τις ψυχικές εκροές χιλιάδων ή εκατομμυρίων ενασχολούμενων ανά τους αιώνες και όσο πιό παλιό το τυπικό τόσο μεγαλύτερη η πηγή και τόσο δυσκολότερο και το μανιπιουλάρισμα της ενέργειας καθώς άλλο να σπάσει η κάνουλα του νερού στο σπίτι, θα κόψεις τη ροή και με το δάχτυλο ενω με τον φαρδύ αγωγό της ΕΥΔΑΠ το παραπάνω μέτρο δεν είναι αρκετό. Οι διαδικασίες που λαμβάνουν χωρα με τις τελετουργίες είναι απο πολύ απλές έως πολύ περίπλοκες (αστρολογικές συντεταγμένες,κοσμικές παλλίροιες,ημερομηνίες κατάλληλες κτλ κτλ)για να αναλυθούν στο παρόν τόπικ αλλά ελπίζω να κάλυψα λιγουλάκι το θέμα ως πρός τα γενικά του χαρακτηριστικα.
Edited by - Yngwie on 10/07/2006 04:06:25
quote:
Εγω προσωπικά αλόγατα και χλιμιντρίσματα δεν έχω ακούσει άλλους ήχους έχω ακούσει αλλά ούτε και απο άλλους πειραματιζομενους έχω ακούσει ,εκτός εάν τα άλογα που σου έλεγαν ήταν "πράσινα" (αστειεύομαι). Αλήθεια μπορείς να αναφέρεις που το έχεις διαβάσει γιατί ειλικρινά δεν το γνωρίζω
αν και καθυστερημένα η απαντησή μου πρώτα από όλα θα έπρεπε να σου πω ότι ούτε εγώ είχα ποτέ στην ζωή μου παρόμοια εμπειρία, έτυχε όμως να ακούσω ή να διαβάσω σχετικά. Κάποιοι φίλοι που κάποτε ασχολόντουσαν με κάτι του στυλ Σολωμονική, δεν θέλησα ποτέ να μάθω επ’ ακριβώς την ασχολία τους, μου είχαν αναφέρει τέτοιες εμπειρίες. Νομίζω όμως ότι αυτό δεν είναι αρκετό καθώς θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν και πράσινα άλογα όπως λες εσύ και ο φίλος Pyramid.
Πέρα λοιπόν αυτής της μη αρκετής πηγής συνήθως διάβαζα περι του θέματος σε διηγήσεις κατοίκων για περίεργες εμπειρίες θα σου αναφέρω όμως μόνο ότι θυμάμαι αρκετά για να μπορείς να ελέγξεις καθώς υπάρχουν και διάφορες άλλες ιστορίες που όμως δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ που τις είχα διαβάσει (δεν φημίζομαι για την μνήμη μου), αυτά φυσικά δεν συνδέονται με Σολωμονική ή ότι άλλο, απλώς τα αναφέρω ως ένα φαινόμενο που πράγματι έχω ακούσει χωρίς φυσικά να παίρνω θέση στο αν υπάρχει, στο αν είναι φαντασία ή στο αν είναι παραίσθηση. Είναι αδύνατον να υποστηρίζω ή να μην υποστηρίζω κάτι με το οποίο δεν είχα σχέση ή ασχολία ποτέ.
quote:
Στο Μοναστήρι περίπου στις 11 τη νύκτα και ενώ οι μοναχές είχαν αποσυρθεί στα κελιά τους, ακούγεται θόρυβος πολύς, σαν καλπασμός αλόγων. Την ίδια στιγμή υπερκόσμιο φως έλαμψε στα κελιά μερικών αδελφών, ενώ ό άγιος Ιάκωβος ξύπνησε μία αδελφή ή οποία κοιμόταν. Γεμάτες έκσταση και χαρά οι μοναχές, μόλις συνειδητοποίησαν την επίσκεψη των αγίων Μαρτύρων, άρχισαν να μαζεύονται στο κελί της Ηγουμένης. Και το παράδοξο είναι, ότι κάθε μια απ' αυτές ισχυριζόταν ότι ό καλπασμός έγινε έξω από το δικό της κελί.
Κατά την επίσκεψη των 6 αγίων μαρτύρων σε μοναστήρι για την θεραπεία του Π. Δαμασκηνού.
quote:
να ακούς συχνά πρίν την αστρική προβολή να σε φωνάζουν 'κάποιοι' με το όνομά σου, ή να ακούς άλλους ήχους (όπως ποδοβολητά αλόγων ή 'εκρηξεις'). Αυτές απ'ό,τι έχω καταλάβει είναι προσπάθειες του αστρικού σου σώματος……
Μέλος Pagwna – αστρική προβολή – σελ. 11
Επίσης κάποιο άλλο μέλος το είχε αναφέρει στο ποτηράκι αλλά δεν μπαίνω να ψάξω τόσες σελίδες και το προιγούμενο τυχαία το βρήκα.
quote:
Οι παλαιότεροι είχαν συνυφασμένη τη ζωή τους με τέτοια όντα. Το βράδυ τύχαινε να κάνουν διάφορες αγροτικές δουλειές, όπως πότισμα του χωραφιού, και δεν ήταν λίγες οι συναντήσεις τους με εξωδιαστασιακά όντα. Όλοι είχαν ακούσει σε χωράφια και δάση-χωρίς να υπάρχουν δρόμοι χαραγμένοι- ποδοβολητά «ωσάν να περνά ιππικό ολόκληρο παιδί μου»...
"ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ", ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΧΕΤΥΠΟ
ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
quote:
Ένα βράδυ λίγο πρίν πέσουμε για ύπνο, άρχισε να αιμμοραγεί ο τοίχος του κεντρικού δωματίου, να ακούγονται κραυγές και χλιμιντρίσματα αλόγων. Τρομοκρατημένοι βγήκαμε έξω και κοιμηθήκαμε στο σπίτι ενός συγγενή μας.
Αφήγηση κατοίκου ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ στην Θεσσαλονίκη για την κατάρα της στήλης
Aγαπητέ φίλε Pyramid,
quote:
Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος άνθρωπος δεν μπορεί να λάβει την ενέργεια από την πλάτη, απλώς δεν έχουμε μέχρι στιγμής κάποια τέτοια αναφορά (εννοείται από όσο γνωρίζω).
σχετικά με την ενέργεια από την πλάτη ή το ανατρίχιασμα μέσω της πλάτης, αυτό δεν αναφέρθηκε από εμένα και ούτε και μπορώ να ισχυριστώ ότι έχω βιώσει κάποια αίσθηση από την πλάτη. Έχω νοιώσει την συγκεκριμένη ανατριχίλα που θεωρώ διαφορετική αλλά όχι από την πλάτη.
Τώρα το αν έχεις δίκιο στο αν είναι θέμα του πως το λαμβάνουμε και το μεταφράζουμε εμείς δεν ξέρω αν συμφωνώ γιατί παρέα με την ανατριχίλα αισθάνομαι παράλληλα και άλλα πράγματα τα οποία ορισμένες φορές παρά είναι αισθητά για να τα θεωρήσω φαντασία, φοβία κ.λ.π., σίγουρα όμως θα υπάρξουν και φορές που πιθανόν να προκαταβάλουμε και εμείς τον ίδιο μας τον εαυτό.
Αν π.χ. περάσουμε από ένα νεκροταφείο και νοιώσουμε την ανατριχίλα αυτή, είναι πολύ πιθανόν να το έχουμε προξενήσει εμείς στον εαυτό μας βάση του συνδυασμού που έχουμε κάνει ότι μεταφυσικός κίνδυνος = συγκεκριμένη ανατριχίλα, οπότε πιθανόν βάση αυτού να έχεις δίκιο ότι μπορεί να προκληθεί.
Δεν σου έχει τύχει όμως φίλε μου η ίδια τοποθεσία, με τις ίδιες συνθήκες και όμοια ψυχολογία να την έχεις περάσει 10 χιλιάδες φορές και μία μόνο από αυτές να αισθάνθηκες κάτι άλλο; Αυτό τι θα μπορούσε να ήταν αφού λογικά ότι σε προκαταβάλει σε προκαταβάλει πάντα. Δεν μπορεί ας πούμε κάποιος που έχει προκατάληψη με τις μαύρες γάτες να επηρεαστεί μόνο μια φορά, θα επηρεάζετε κάθε φορά που τις αντικρίζει. Οπότε βάση αυτού γιατί να αισθανθούμε κίνδυνο σε ένα σημείο που κατα τ' άλλα ουδέ ποτέ μας είχε προκαλέσει κάποια αίσθηση και που φυσικά δεν είχαμε και μια διαφορετική ψυχολογία;
quote:
Το παθητικό διάμεσο είναι σε χειρότερη θέση από τους τρεις καθώς η αύρα του είναι τόσο απλωμένη και άφραχτη που θα βιώσει μέχρι το πετσί του την όλη κατάσταση του χωρισθέντος φίλου σαν να τη ζουσε και ο ίδιος, θα αντιληφθεί ακόμα και αυτά που δεν του είπε π.χ ότι κρυφά κεράτωνε τη γυναίκα του (όλα αυτά μέσω διαίσθησης) και θα παραλάβει και το ζωτικό του ρευστό.
Δεν μπορώ να πω για τον εαυτό μου ότι κατέχει γνώση πολλών πραγμάτων, ούτε ότι ψάχτηκε στο να ξεφύγει από την θέση του παθητικού διάμεσου και να μπει στην θέση του αποκρυφιστή. Έτσι λαμβάνω κάποια γνώση, από όπου την λαμβάνω, χωρίς φυσικά να μπορώ να την αναλύσω ή να την εξηγήσω. Λαμβάνω ας πούμε την γνώση ότι σε ανθρώπους με τάδε χαρακτήρα δεν μιλάς για κάποια πράγματα, το γιατί όμως δεν το γνωρίζω.
Πολλές φορές έτυχε να βρεθώ στην παραπάνω θέση που αναφέρεις, πολλές φορές έτυχε και να φέρω κάποιον σε δύσκολη θέση αθελά μου βάση γνώσεων που λάμβανα για αυτόν μέσω της διαισθησής μου. Παρόλα αυτά σκέφτηκα πως αφού το έχω που το έχω ας το χρησιμοποιήσω τουλάχιστον για καλό, έτσι δέχτηκα κάποιες φορές να περνάω από αυτή την δυσάρεστη θέση προκειμένου να ανακουφιστεί κάποιος άλλος ή να μπορέσω εγώ να δώσω κατάλληλη συμβουλή μέσω της δικής του ψυχολογίας ή απλώς να για να πάρω κάποιες πληροφορίες για την μελλοντική του κατάσταση. Ερχόμενη πάλι στο συνειδητό κάποια στιγμή απόβαλα (ή έτσι πιστεύω τουλάχιστον) την δική του μαύρη κατάσταση από μέσα μου (όχι πάντα αμέσως εφικτό η αλήθεια).
Υπήρχαν φυσικά και οι φορές που ένοιωθα αδύναμη για κάτι τέτοιο οπότε απέφευγα να μπω σε μια άλλη συνειδητότητα της κατάστασης κάποιου και έκλεινα τον εαυτό μου ή και εκείνες οι φορές που ένοιωθα πως δεν ήθελα να δώσω κάτι επειδή ο άλλος γνώριζε πώς να το πάρει (ενεργειακά βαμπίρ) και πάλι έκλεινα τον εαυτό μου. Όλα αυτά όμως βάση άμυνας του εαυτού μου και όχι βάση γνώσεων που είχα. Εκείνο που ήθελα να σε ρωτήσω και τα ανέφερα όλα αυτά και λόγω του ότι εσύ κατέχεις γνώσεις πάνω σε αυτό το θέμα που εγώ δεν κατέχω, εγώ ενεργώ περισσότερο βάση διαίσθησης, ενστίκτου και αισθημάτων, είναι αν αυτό που επιτρέπω στον εαυτό μου να γίνεται βγει τελικά εις βάρος μου κάποια στιγμή ή αν υπάρχει περίπτωση να με βλάπτω χωρίς να το καταλαβαίνω.
Έχω δηλαδή την εντύπωση ότι ελέγχω την κατάσταση, ότι κρατώ τις ισορροπίες μου αλλά μπορώ να το κάνω χωρίς γνώση του πώς να κλείνω, να προστατεύω τον εαυτό μου; Πιστεύεις δηλαδή ότι ένα άτομο μέσω του ενστίκτου του μπορεί να ενεργοποιήσει ένα προστατευτικό κλοιό έστω κι αν δεν έχει την συνειδητή γνώση αυτού;
quote:
Εχω παρατηρήσει κάποιες περιπτώσεις μετά από κάποιες παρατηρήσεις της Fortune που έλεγε ότι οι μαύροι αποκρυφιστες σε προηγούμενη ενσάρκωση διατηρούν τις δυνάμεις τους στην επόμενη εγγενώς δηλαδή έχουν έμφυτες ικανότητες από γεννησιμιού τους διόρασης,διακοής,διαίσθησης υψηλού βαθμού κτλ.
Σχετικά με όλα αυτά που αναφέρεις δεν γνωρίζω κάτι να πω παρα μόνο μια προσωπική μου εμπειρία που πιθανόν να βοηθήσει, πιθανόν και όχι. Δεν έχω ιδέα αν έχει σχέση με μαύρο αποκρυφισμό ή όχι, εκείνο που ξέρω είναι ότι όση διαίσθηση έχω την έχω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μπορώ να πω ότι όσο μικρότερη ήμουν τόσο πιο δυνατά την είχα, κάποιος οραματιστής μου είχε πει πως γεννήθηκα με αυτό. Πάλι όταν ήμουν μικρή, σε μια μάλλον εξωσωματική εμπειρία, έτσι την αισθάνθηκα τουλάχιστον εγώ, υπήρχε κάποιος που με αποκάλεσε με άλλο όνομα, με ρώτησε αν τον θυμόμουν και μου είπε ότι στο παρελθόν εγώ και εκείνος είχαμε κάνει μεγάλο κακό μαζί, λεπτομέρειες δεν κάθισα να ακούσω καθώς ήμουνα μεταξύ εμφράγματος και πανικού, αυτό δεν ξανασυνέβηκε απλώς είχα κάποια όνειρα που μου έδιναν μικρά στοιχεία απο την ζωή μου με αυτόν και αυτός μέσω των ονείρων μου, μου άφηνε την αίσθηση ότι ασχολιόταν με μαύρη μαγεία. Τώρα αν τα όνειρα ήταν ένα ξύπνημα του υποσυνείδητου και αληθινές μνήμες ή αν ήταν απλώς η ταραχή την εμπειρίας μου δεν θα μπορέσω να πω ποτέ με σιγουριά. Τότε δεν πίστευα σε προιγούμενες ζωές και το μη πιστεύω μου με ώθησε στο να μην ασχοληθώ.
ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΙΟΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΒΟΥ .
"ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ.
ΗΤΑ ΕΝΤΡΟΜΟΣ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΜΕΣ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ.ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ Κ ΠΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΩΝ ΞΥΠΝΗΣΕ, ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΖΕΨΕ ΤΑ ΖΩΑ.
ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ ΠΟΔΟΒΟΛΗΤΟ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ.
ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ,ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΟΓΟ.
ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΧΑΡΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΕΠΑΝΩ."
at.
quote:
Δεν μπορώ να πω για τον εαυτό μου ότι κατέχει γνώση πολλών πραγμάτων, ούτε ότι ψάχτηκε στο να ξεφύγει από την θέση του παθητικού διάμεσου και να μπει στην θέση του αποκρυφιστή. Έτσι λαμβάνω κάποια γνώση, από όπου την λαμβάνω, χωρίς φυσικά να μπορώ να την αναλύσω ή να την εξηγήσω. Λαμβάνω ας πούμε την γνώση ότι σε ανθρώπους με τάδε χαρακτήρα δεν μιλάς για κάποια πράγματα, το γιατί όμως δεν το γνωρίζω.
H διαισθητική γνώση και τηλεπαθητική υποβολή πληροφοριών απο την ίδια την ψυχή μας είναι το βασικό κλειδί. Αυτή ξέρει και όποιος ακούει τη φωνή της δεν χάνει αρκεί να αναγνωρίσει τη φωνή της. Συχνά άνθρωποι που έχουν την ανάγκη μιάς Χ συμβουλής, δεν ξέρουν απο που να την βρούν άν και η μικρή φωνούλα της ψυχής τους το λέει μέσα τους, συχνά όμως ο λογικός Νούς αναιρεί τη διαδικασία. Εκεί έαν η πληροφορία πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί θα δοθεί ακόμα και απο μικρό παιδί ή κάποιο φίλο ή ακόμα και απο άγνωστο. Συνήθως όμως ο περισσότερος κόσμος δεν το παρατηρεί και το αποδίδει σε συμπτώσεις ενώ συμβαίνουν σε όλους καθημερινά.
Και ο πιό υγιής σκεπτικιστής θα έχει τύχει π.χ να γνωρίσει ένα άτομο που του είναι παντελώς αντιπαθητικό χωρίς να συντρέχει λόγος και χωρίς καν να έχουν κουβεντιάσει ενώ με κάποια άλλα ενώ συναντιέται κάποιος για πρώτη φορά αναπτύσσεται αμοιβαία συμπάθεια με το καλημέρα. Αυτό εγείρει απορίες άν και υπάρχουν κάποιες εξηγήσεις μη επιστημονικα αποδεκτές βέβαια, καθώς είναι μοναδικές για τον καθένα.
Η γνώμη μου είναι εάν σου έρθει έντονα να πείς κάτι (αφού το βιώσεις ως εσωτερική προτροπή) όσο προσβλητικό ή μιαρό φανεί στον άλλο εάν αφορά το άτομο του να το πείς. Συνήθως το χει ανάγκη και άς τσιγκλίσει αρχικά.
Προσωπικά το έχω κάνει μερικές φορές περιμένοντας να με χλευάσουν αλλά δεν με χλεύασαν ιδιαίτερα ούτε μπροστά ούτε απο πίσω, γιατί ήξεραν ότι είχα δίκιο (και μερικές φορές έλεγα και πράγματα που δεν θα πρεπε να ξέρω), όχι σαν άνθρωπος-γήινη προσωπικότητα, απλά σαν τυχαίος εκείνη τη στιγμή αγωγός της δικής τους ψυχικής φωνής καθώς δεν την ακούγανε.Πιθανά να βρισκόταν κάποιος άλλος. Ο καθένας θα το έκανε και πολλοί το κάνουν απλά ασυνείδητα. Δεν χρειάζεται ταλέντο σε αυτά, υπάρχουν μέσα μας και σε όλους μας, αρκεί να τα αναγνωρίσουμε και να τα αναπτύξουμε.
Τα εύσημα πηγαίνουν στην κακομοίρα φωνή της ψυχής που φωνάζει ως φωνή βοώντος εν τη ερήμω αλλά ποιός την ακούει. Κι εγώ όποτε την έχω γράψει και ακολούθησα την πιστή φωνή της λογικής, κακό με βρήκε και όχι καλό. Την τελευταία φορά ανέβηκα κάπου με ασανσέρ στον 3ο όροφο και μετά σκέφτηκα να κατέβω με τα σκαλοπάτια, αφού δεν γυμνάζομαι ιδιαίτερα. Η εσωτερική φωνή είπε Πάρε το ασανσέρ, σχεδόν αδιόρατη, η δε φωνή της λογικής Κατέβα ρε μπάρμπα τα σκαλοπάτια που χεις σκουριάσει,άντε κουνήσου λίγο. Κατέληξα με μπόλικα ράματα στο νοσοκομείο.
quote:
Πολλές φορές έτυχε να βρεθώ στην παραπάνω θέση που αναφέρεις, πολλές φορές έτυχε και να φέρω κάποιον σε δύσκολη θέση αθελά μου βάση γνώσεων που λάμβανα για αυτόν μέσω της διαισθησής μου. Παρόλα αυτά σκέφτηκα πως αφού το έχω που το έχω ας το χρησιμοποιήσω τουλάχιστον για καλό, έτσι δέχτηκα κάποιες φορές να περνάω από αυτή την δυσάρεστη θέση προκειμένου να ανακουφιστεί κάποιος άλλος ή να μπορέσω εγώ να δώσω κατάλληλη συμβουλή μέσω της δικής του ψυχολογίας ή απλώς να για να πάρω κάποιες πληροφορίες για την μελλοντική του κατάσταση. Ερχόμενη πάλι στο συνειδητό κάποια στιγμή απόβαλα (ή έτσι πιστεύω τουλάχιστον) την δική του μαύρη κατάσταση από μέσα μου (όχι πάντα αμέσως εφικτό η αλήθεια).
Εχω ξαναγράψει συχνά πυκνά εδώ μέσα και άς ακούγομαι παλιομοδίτης ότι οι δυνάμεις του Νού είναι για την θεραπεία των εθνών, ούτε για να ρίχνουμε χαρτιά και να βλέπουμε καφέδες για το άν ο τάδε ή η τάδε μας γουστάρει, ούτε για να δούμε το λόττο ή να παίξουμε μπαρμπούτι επιτυχώς, ούτε για να το παίζουμε διαφορετικοί και γνώστες και ψαγμένοι.Οπως είπες και επιβάλλεται ΜΟΝΟ για καλό.
Είναι απλά και μόνο για τη βοήθεια και την ανακούφιση του συνανθρώπου (αφού έχουμε πρώτα ανορθώσει λίγο το δικό μας εαυτό και τα στραβά του). Τώρα εάν ο συνάνθρωπος θέλει να ζεί την ζωή του όπως και πρίν αφού βοηθηθεί ξεχνώντας με ποιά "δύναμη" τον βοήθησε ο "περίεργος" συνάνθρωπος του, και χωρίς να αναρωτηθεί το πώς μπορεί να βελτιωθεί ο ίδιος ή να βοηθήσει τους συνανθρώπους του τότε ίσως γίνεται προφανές γιατί ο Ιησούς είχε πεί στους αποστόλους να τινάξουν τη σκόνη απο τα πόδια τους φεύγοντας απο κάπου ανεπιθύμητοι.Γρήγορα ο βοηθούμενος θα καταλήξει στα ίδια και χειρότερα και με μεγάλη σιγουριά.
Ο άνθρωπος είναι δυστυχώς ζώον άπληστο, θα ζηλέψει π.χ το αμάξι του γείτονα αλλά δεν θα αναλογιστεί π.χ ότι έφευγε ο γείτονας κάθε μέρα απο τις 7 και γυρνούσε σπίτι στις 11 για να βγάλει περισσότερα χρήματα να το αγοράσει. Αμα κάποιο "ζώον" ζεί στο "μαντρί" (πνευματικές παρωπίδες) περιμένει "ξενο" χέρι να του ρίξει "φαί"(και μάλιστα έτοιμη μασημένη τροφή) στην ταίστρα.
Ετσι λοιπόν ζηλεύει αυτες τις "δυνάμεις" και άν τις είχε το πρώτο που θα έκανε θα ήταν να τις εκμεταλλευτεί για ίδιον όφελος. Για αυτό και τόση μυστικότητα στα διάφορα ιερατεία και τάγματα που εργάζονταν υγιώς γιατί στα περισσότερα ήταν τα μαύρα πρόβατα απο την αρχαιότητα. Ας μη ξεχνούμε περιπτώσεις όπως κάποιων αρχαίων Περσών ιερέων οι οποίοι είχαν προβλέψει απο πρίν την έκλειψη του Ηλίου και έλεγαν στον κοσμάκη: Εάν δεν φέρετε ερίφια για θυσία και ιέρειες για μύηση (πιπίνια) στο Ναό θα σκοτεινιάσει ο Ηλιος. Στην αρχή ο κοσμάκης γέλαγε, έλεγε σιγά, κάθε μέρα βγαίνει ο ήλιος λαμπρός λαμπρός. Οταν έγινε όμως η έκλειψη λόγω άγνοιας το απέδωσαν στις δυνάμεις του ιερατείου αδυνατωντας να καταλάβουν το φαινόμενο. Μήπως σήμερα δεν γίνονται τα ίδια με άλλη μορφή όπως με τις φαρμακοβιομηχανίες και άλλες εταιρίες κέρδους.
Εχουν δίκιο αρκετοί σκεπτικιστές που φωνάζουν μέσα στα φόρουμ για τους τσαρλατάνους και τους υπερφίαλους, αλλά φταίνε και τα εύπιστα θύματα που εκλαικεύουν αυτά τα θέματα σε βαθμό απίστευτο και το μόνο που τους νοιάζει είναι να τους προβλέψει κάποιος το μέλλον ή να ακούσουν πράγματα για συντρόφους,πρώην γκόμενους και γκόμενες,κερατώματα κτλ.
Εάν κάποιος π.χ πάει σε κάποιον αστρολόγο για μαθήματα θα δεί ότι οι 19 στους 20 πάνε ως μαθητές για να μάθουν να κάνουν γενέθλια ωροσκόπια και συναστρίες να τα κονομάνε.
Ο ένας που περισσεύει ποικίλλει, ίσως απο περιέργεια, ίσως απο προκατάληψη πως και ασχολήθηκαν τόσοι με αυτήν απο την αρχαιότητα, αλλος για εσωτερικές εργασίες που απαιτούν αστρολογικά χαρακτηριστικά, άλλος για να χει να λέει και μια ατάκα παραπάνω στους φίλους του κ.ο.κ. Αλλά το κέρδος κέρδος, ο λύκος κι άν εγέρασε το τομάρι του δεν τ άλλαξε.
quote:
Υπήρχαν φυσικά και οι φορές που ένοιωθα αδύναμη για κάτι τέτοιο οπότε απέφευγα να μπω σε μια άλλη συνειδητότητα της κατάστασης κάποιου και έκλεινα τον εαυτό μου ή και εκείνες οι φορές που ένοιωθα πως δεν ήθελα να δώσω κάτι επειδή ο άλλος γνώριζε πώς να το πάρει (ενεργειακά βαμπίρ) και πάλι έκλεινα τον εαυτό μου. Όλα αυτά όμως βάση άμυνας του εαυτού μου και όχι βάση γνώσεων που είχα.
Η ψυχή, πάνσοφη καθώς είναι αφηνει την συνειδητότητα να τεντωθεί σαν πλοκάμι και να πιάσει οτιδήποτε τριγύρω της. Αυτό έχει τα καλά του (πιθανα να αναγνωρίσεις τους αυλοκόλακες και τους κρυφούς εχθρούς) αλλά ο κίνδυνος της ψυχικής ώσμωσης παραμένει.
Οταν ενωθείς με κάποιον παίρνεις ότι καλό έχει και ότι κακό έχει , όπως ακριβώς σε μία μετάγγιση αίματος με αποτέλεσμα να ανακατεύονται τα ρευστα , κάτι που το ανακάλυψαν γρήγορα οι βιοθεραπευτές και ανέπτυξαν κάποια εκλεκτικότητα ως πρός τις θεραπείες για να προφυλάξουν τα ρευστα τους απο τη μαυρίλα του οποιουδήποτε.
Η γνώση βέβαια των διαδικασιών αυτών είναι δύναμη καθώς εάν κάποιος "σφιχτεί" και δεν αφήσει την ψυχή του να πάρει τα ηνία στις δεδομένες καταστάσεις (αφού το αντιληφθεί διαισθητικά) ,την πάτησε.
Η διαφορά είναι όπως αυτή ενός εκπαιδευμένου αθλητή μέ έναν απλό άνθρωπο που πάει αγύμναστος να κάνει τζόκινγκ Σαββατοκύριακο.
quote:,
Εκείνο που ήθελα να σε ρωτήσω και τα ανέφερα όλα αυτά και λόγω του ότι εσύ κατέχεις γνώσεις πάνω σε αυτό το θέμα που εγώ δεν κατέχω
Δεν κατέχω τίποτε περισσότερο απο αυτό που θα έδινε η ψυχή του οποιουδήποτε στην οποιαδήποτε γήινη προσωπικότητα. Απλά ίσως να το ψάχνω περισσότερο επι της διαδικασίας με παρατηρητική ενέργεια,έρευνα,μελέτη και πείραμα κάτι που θα μπορούσε να το κάνει ο οποιοσδήποτε αρκεί να το ήθελε.
quote:
εγώ ενεργώ περισσότερο βάση διαίσθησης, ενστίκτου και αισθημάτων, είναι αν αυτό που επιτρέπω στον εαυτό μου να γίνεται βγει τελικά εις βάρος μου κάποια στιγμή ή αν υπάρχει περίπτωση να με βλάπτω χωρίς να το καταλαβαίνω.
Η Dion Fortune έλεγε ότι ένας άνθρωπος με καθαρή καρδιά που ακούει τη φωνή της ψυχής του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και μπορεί να προχωρήσει και μόνος με την προσωπική του έμπνευση. παρ' όλα αυτά διάφορες δύσκολες καταστάσεις καραδοκούν στη ζωή συχνά απο ανθρώπους που θέλουν να λυμαίνονται τις ενέργειες μας. Εκεί είτε το κάνουν ασυνείδητα είτε ενσυνείδητα εάν υπάρχει πρότερη ή παρούσα εσωτερική γνώση μπορούν να μας βλάψουν πολύ πιό εύκολα απο το μέσο κακιασμένο άνθρωπο.
Εκεί η διαίσθηση θα υπάρξει αλλά λύση δεν μπορεί να δοθεί απο την ψυχή αλλά μόνο απο τη γήινη προσωπικότητα η οποία θα αποτελέσει το όργανο των συμβουλών της ψυχής. Οι συμβουλές όμως της ψυχής (στη δική της "γλώσσα")είναι άχρηστες εάν δεν μπορούμε να τις κατανοήσουμε εάν δεν έχουμε το απαραίτητο background και το κατάλληλο "λεξικό". Εκεί η εκπαίδευση στις δυνάμεις του Νού παρέχει αρκετές γνώσεις για να υπάρχει ευχέρεια στην καθαρή ρύθμιση και ροή καταστάσεων.
quote:
Έχω δηλαδή την εντύπωση ότι ελέγχω την κατάσταση, ότι κρατώ τις ισορροπίες μου αλλά μπορώ να το κάνω χωρίς γνώση του πώς να κλείνω, να προστατεύω τον εαυτό μου; Πιστεύεις δηλαδή ότι ένα άτομο μέσω του ενστίκτου του μπορεί να ενεργοποιήσει ένα προστατευτικό κλοιό έστω κι αν δεν έχει την συνειδητή γνώση αυτού;
Οχι κλοιό δεν μπορεί να κάνει αυτόματα και ασυναίσθητα κάποιος. Θέλει συνειδητή εργασία του Νού για να γίνει αποτελεσματικός. Απλά η ψυχή έχει τις δικές της φραγές και άν συνοδεύεται και απο μία ηθική,αγνή και υγιής γήινη προσωπικότητα είναι πρακτικά αδιαπέραστη με εξαίρεση την περίπτωση του κακοβουλου "δεξιοτέχνη" που θα προσπαθήσει να την τρυπήσει.
quote:
Σχετικά με όλα αυτά που αναφέρεις δεν γνωρίζω κάτι να πω παρα μόνο μια προσωπική μου εμπειρία που πιθανόν να βοηθήσει, πιθανόν και όχι. Δεν έχω ιδέα αν έχει σχέση με μαύρο αποκρυφισμό ή όχι, εκείνο που ξέρω είναι ότι όση διαίσθηση έχω την έχω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μπορώ να πω ότι όσο μικρότερη ήμουν τόσο πιο δυνατά την είχα, κάποιος οραματιστής μου είχε πει πως γεννήθηκα με αυτό. Πάλι όταν ήμουν μικρή, σε μια μάλλον εξωσωματική εμπειρία, έτσι την αισθάνθηκα τουλάχιστον εγώ, υπήρχε κάποιος που με αποκάλεσε με άλλο όνομα, με ρώτησε αν τον θυμόμουν και μου είπε ότι στο παρελθόν εγώ και εκείνος είχαμε κάνει μεγάλο κακό μαζί, λεπτομέρειες δεν κάθισα να ακούσω καθώς ήμουνα μεταξύ εμφράγματος και πανικού, αυτό δεν ξανασυνέβηκε απλώς είχα κάποια όνειρα που μου έδιναν μικρά στοιχεία απο την ζωή μου με αυτόν και αυτός μέσω των ονείρων μου, μου άφηνε την αίσθηση ότι ασχολιόταν με μαύρη μαγεία. Τώρα αν τα όνειρα ήταν ένα ξύπνημα του υποσυνείδητου και αληθινές μνήμες ή αν ήταν απλώς η ταραχή την εμπειρίας μου δεν θα μπορέσω να πω ποτέ με σιγουριά. Τότε δεν πίστευα σε προιγούμενες ζωές και το μη πιστεύω μου με ώθησε στο να μην ασχοληθώ.
Συνήθως είναι πραγματικά και συχνά εάν τα μέρη που έζησε κάποιος υπάρχουν ακόμα μαζί με ιστορικές-αρχαιολογικές αποδείξεις για αυτά μπορεί να εκπλαγεί.
Τώρα όσον αφορά τα περίεργα αυτά όνειρα έχω να σου πώ τα εξής (και άς με ψάχνουν απο το τρελάδικο για το χαρτί) και θα δείς ιδίοις όμμασι άν είναι ψέματα. Η αποκρυφιστική παράδοση λέει ότι τέτοια άτομα σαν αυτόν που σε πλησίασε είναι απενσαρκωμένα ή ενσαρκωμένα.
Συνήθως κάποιος που είχε εντρυφήσει στον εσωτερισμό πρίν τον αναζητά η παλιά του ομάδα η οποία θα έχει κατά μεγάλο μέρος συνήθως ενσαρκωθεί.
Αν κάποιος την βρεί ,συνήθως πηγαίνει εκεί που ήτανε πρίν και του λένε κιόλας καλώς τον,σε περιμέναμε, είσαι ο τάδε κτλ κτλ Καμιά φορά όμως κάποιος συμπορευτής μας μπορεί να έμεινε πάνω και να μας ψάχνει "αστρικά". Εάν είναι και μάυρος μπορεί να μας βάλει υποσυνείδητα να του κάνουμε και δουλειές, όντας απενσαρκωμένος.Θα πώ μία προσωπική περίπτωση και άς ακουστεί τρελή, όποιος έχει ζήσει ίδια η παρόμοια κατάσταση θα με δικαιώσει.(Που σαι ρε gigeni να γράψεις ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ, τώρα χρειάζεται)
Μία τέτοια περίπτωση είχε τύχει πρίν 2 περιπου χρόνια στην σύντροφο μου. Είχε ξαπλώσει και ενώ είχε αρχίσει να "γλαρώνει" άρχισε να λέει έρχομαι. Οτι είχα τελειώσει το διαλογισμό μου και ήμουν ακόμη σε ημιεκσταστική κατάσταση και της λέω αδύναμα "Που πάς"??? γελώντας λίγο. Αλλά μου είπε με σοβαρο αλλοιωμένο τόνο στη φωνή "Με καλεί". Εκεί η ψυχή μου αλύχτησε, χωρίς να ξέρω το γιατί φούντωσα, σαν να ήμουν έτοιμος για πόλεμο. Της πιάνω το χέρι και μετατοπίζω τη συνείδηση μου μέσα της (δεν είναι δύσκολο αρκεί κάποιος να έχει καθαρή εικόνα και εκπαιδευμένη φαντασία και να έχει και κάποια στενή σχέση με το άτομο,υπάρχουν και μερικοί που το κάνουν επι πληρωμή,αποφύγετε τους) και "μπαίνω" στο όνειρο της κανονικά.
Βλέπω το εσωτερικό ενός πύργου, έναν διάδρομο και μία κλειστή πόρτα και στα αριστερά μου τη σύντροφο μου, ολοζώντανα σαν να ήμουν σε μία 3d πραγματικότητα πεντακάθαρα. Πίσω απο την πόρτα κάτι άσχημο γινόταν και το αισθανόμουνα. Προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα και αντιστεκόταν, προσπαθησα να δώ πίσω της και είδα ένα κίτρινο δωμάτιο στο οποίο ένας τύπος με ρόμπα και ένα καπέλο σαν αυτό των ραβίνων στο κεφάλι έκανε μία τελετουργία με μαύρα κεριά και σύμβολα του Κρόνου.
Η τελετουργία απέπνεε μαυρίλα. Του μίλησα αλλά γέλασε περιφρονητικά και συνέχισε την τελετουργία του. Του μίλησα λέγοντας του με ποιό δικαίωμα παραβιάζει την κοσμική εξέλιξη και γιατί ζητεί την ψυχή της συντρόφου μου και την καλεί ως θύμα στο σφαγείο.
Μου είπε ήταν μαζί μας πρίν, και πάλι εδώ θα έρθει και ανοίχτηκε σύντομος διάλογος και πόλεμος ενώ προσπαθούσα να μην αφήσω την σύντροφο μου να περ΄σει την πόρτα του δωματίου που ήταν αυτός μέσα. Εκανα αστρικά το δωμάτιο του πύργου στάχτη και ο μαύρος μάγος έφυγε με ένα μειδίαμα σαν να μου έλεγε "Μου χάλασες μία τελετή,τίποτα παραπάνω". ξαναγύρισα την συνειδητότητα μου πίσω, ξύπνησα και την δικιά μου όπου μου περιέγραψε με λεπτομέρεια ότι είχα δεί ακριβώς και εγώ και εκεί ήταν που κατάλαβα τι πραγματικά συμβαίνει άν και ξυνόμουνα για την αντικειμενικότητα του θέματος. Η μόνη διαφορά ήταν ότι με ένιωθε αλλά δεν με έβλεπε αρα ήμουν σε άλλη οκτάβα, παρότι είδε και τον πόλεμο.
Τώρα τελευταία ειχα κρυώσει αρκετά και ασθενής όπως ήμουν περιόρισα τα "αστρικά" μου ταξίδια. Εκεί ο μαύρος βρήκε ευκαιρία και ξεσάλωσε. Ενα πρωί η σύντροφος μου, μου είπε. Ηρθε πάλι αυτός,και με κάθισε καπου και μου λεγε μου λεγε πολλά και διάφορα αλλά δεν τα θυμάμαι. Φτού είπα μέσα μου, τις τα πέρασε στο υποσυνειδητο. Θυμάσαι τίποτα τη ρωτάω και μου λέει , Μου ειπε μία άσκηση αναπνοής έτσι και έτσι, κάτι που με έκανε να τιναχτώ καθώς ούτε που τη γνώριζε η σύντροφος μου και θα βαζα και το χέρι μου στη φωτιά για αυτό.
Εκεί είναι που τρελλαίνεσαι αντιλαμβανόμενος το παιχνίδι των πάνω στους κάτω. Δεν μας φτάνουν τα γήινα πρέπει να τρέχουμε βραδιάτικο και στα ουράνια προβλήματα????.
Οι παλιές καταστάσεις μας κυνηγούν αυτό είναι σίγουρο.
Στο θέμα αύρα έχεις δίκιο, είναι πολύ δυσάρεστο το να νοιώθεις όλη αυτή την εξάντληση και την αναστάτωση. Απλώς λέω ότι αναλόγως τις δυνάμεις σου και τις ανάγκες του άλλου κρίνεις τι θα κάνεις σε κάθε περίπτωση. Ακόμα και τα ενεργειακά βαμπίρ χρειάζονται βοήθεια, το πως είναι άλλο θέμα.
Βρε Yngwie δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι ξέσπασα σε γέλια όταν διάβασα για την αφίσα του Ρουβά, ξέρω δεν είναι σωστό αλλά μερικές φορές δεν το κοντρολάρω. ![]()
Δεν ξέρω να πάρει η ευχή, αυτό με την άδεια και την σωστή διαδικασία πάντα με προβλημάτιζε, καταλαβαίνω τι εννοείς, για να είμαι ειλικρινής θα πω ότι κατά πάσα πιθανότητα και εγώ το ίδιο θα έκανα. Είναι δύσκολο να μην προσπαθήσεις να βοηθήσεις όταν βλέπεις τον άλλον να τα παίζει, αλλά...... υπάρχει αυτό το αλλά για να ξεκινήσεις. Θέλει προσοχή, δεν μπορούμε να περάσουμε τα όρια του άλλου χωρίς άδεια, δεν ξέρω εάν όλοι όσοι ασχολούνται αντιλαμβάνονται σωστά το μήνυμα που λαμβάνουν πριν ξεκινήσουν ή μόλις ξεκινήσουν την όλη προσπάθεια.
Σχετικά με τα link, δεν έχω αμφιβολία για τις ασκήσεις, έχω ένσταση για τον τρόπο που δίνονται. Πρέπει να γνωρίζει ο άλλος ότι δεν είναι απαραίτητο να έχει συγκεκριμένη αμφίεση για να τις κάνει ή ότι πρέπει να καθίσει στο πάτωμα κοιτώντας την ανατολή, μπορεί να τις κάνει με τις πυζάμες του καθισμένος οπουδήποτε.
Κατάλαβα πως εννοείς την καρέκλα και τον καναπέ, λέμε το ίδιο. Εγώ εννοούσα αυτό που είπα στην προηγούμενη παράγραφο.
Ευχαριστώ για την απάντηση στην ερώτησή μου που αναφερόταν στο πόσο μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του κάποιος μέσω τελετουργίας. Δεν διαφωνούμε στο γενικό πλαίσιο, ακριβώς τα ίδια σκεφτόμουν και εγώ με την διαφορά ότι προτιμώ η επιτυχία να έρθει μέσω της, κατά την γνώμη μου, σίγουρης οδού που είναι δουλειά με τον εαυτό μου.
Είχα ξεχάσει να σου γράψω για την αναφορά που είχες κάνει στο mail σου «Απεστάλη: 04/07/2006, 21:53:49», μου άρεσε πολύ το σημείο όπου ο μάγος έθαβε τα εργαλεία του καθώς δεν του ήταν πιά απαραίτητα.
quote:Yngwie
Τελικά βρήκα την φωτό της περίπτωσης που ανέφερα παραπάνω όπου ο Αμερικάνος είχε αφησει την κάμερα απο τον υπολογιστή ανοιχτή και είχε φύγει απο το σπίτι και όταν γύρισε είδε το βιντεάκι και ανακάλυψε αυτό που φαίνεται στην φωτό.
να πω μια πιθανη αιτια για την φωτογραφια?
προφανως ειναι στιγμιοτυπο αφου ηταν βιντεοκαμερα - δηλαδη διηρκεσε δευτερολεπτα
επειδη υπαρχει καθρεπτης με μεγαλη μαυρη κορνιζα (μοιαζει με ποδι κατω απ την σκια) και ανοιχτο παραθυρο στο πλαϊ, θα μπορουσε να προκληθει απο καποια αλλαγη του φωτος, πχ να περασει ενα μεγαλο φορτηγο

Έμενα σε μια παλιά διώροφη πολυκατοικία, και εκτός από εμένα, τον άντρα μου και τον κολλητό του που έμενε στο διπλανό διαμέρισμα, δεν υπήρχαν άλλοι κάτοικοι.
Ένα απόγευμα που ο άντρας μου έλειπε και ήμουν ξαπλωμένη και έβλεπα τηλεόραση άκουσα βαριά βήματα στο διάδρομο να έρχονται προς την κρεβατοκάμαρα. Το κορυφαίο είναι πως δεν τα άκουσα μόνο εγώ αλλά και η σκύλα μου. Ασυναίσθητα κατάλαβα πως κάτι κακό συμβαίνει. Πήρα τη σκύλα μου αγκαλιά θέλοντας να προστατέψω και εκείνη και είπα το σύμβολο της πίστεως. Τα βήματα σταμάτησαν.
Την επόμενη ημέρα λιβάνισα καλά το σπίτι μου, όπως έκανα κάθε ημέρα, σταύρωσα κάθε πόρτα του σπιτιού μου με το θυμιατό μου, την εξώπορτα μου, τη είσοδο της πολυκατοικίας και στη συνέχεια διάβασα το μικρό παρακλητικό, και ζήτησα δύναμη και προστασία από τον Θεό. Γιατί ενδόμυχα ήξερα πως αυτό το «πράγμα» που είχε εισβάλει στο σπίτι μου το προηγούμενο απόγευμα, δεν είχε φύγει ακόμα.
Το απόγευμα πήγα στην κουζίνα να μαγειρέψω. Μα με το που πάτησα το πόδι μου μέσα, κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά. Αν και είμαι κλασσική φοβιτσιάρα αποφάσισα να το ρισκάρω.
Ξεκίνησα να μαγειρεύω νιώθοντας πάντα την «παρουσία» μέσα στο χώρο, λέγοντας από μέσα μου την αδιάλειπτη προσευχή, και πρόσεξα πως η σκύλα μου που πάντα με ακολουθούσε, σήμερα καθόταν ακριβώς έξω από την κουζίνα. Συγχρόνως σκεφτόμουν τι να κάνω. Και τότε θυμήθηκα κάτι που μου είχε πει ένας φίλος μας. Ένα κομμάτι από τα πατερικά κείμενα, ένα είδος εξορκισμού που λένε κατά τη διάρκεια της βαφτίσεως.
Στάθηκα ακριβώς απέναντι από την πόρτα έκανα το σταυρό μου και είπα: «Συντριβή του σαν, υπό τη σημείωση του τύπου Του Τιμίου Σταυρού Σου, πάσε εναντιε δυνάμεις», και έκανα ένα βήμα μπροστά. Και ακούω ένα εκκωφαντικό μπαμ, και βλέπω μια λάμψη ακριβώς δίπλα μου. Τα είδα όλα σας λέω. Δεν μπορούσα να κουνηθώ από την θέση μου από την τρομάρα που είχα πάρει.
Πήρα τηλέφωνο τον άντρα μου για να του πω να έρθει σπίτι, μα δεν απαντούσε. Πήρα σχεδόν είκοσι τηλέφωνα μα κανένας δεν το σήκωσε. Να σημειώσω πως τότε ο άντρας μου δούλευε σε επώνυμη πιτσαρία, και παρότι πήρα 5-6 φορές δεν το σήκωσε κανένας !!!
Όταν δύο ώρες αργότερα γύρισε ο άντρας μου σπίτι, με βρήκε αγκαλιά με την Καινή διαθήκη
. Από την τρομάρα μου δεν μπορούσα ούτε να μιλήσω.
Λίγες μέρες αργότερα, επισκέφτηκα τον πνευματικό μου Πατέρα. Του είπα τι έγινε, και εκείνος μου είπε απλά «Ο κακός»
Δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω μιας και είναι ένας εξαιρετικά χαρισματικός άνθρωπος.
![]()
![]()
σε ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο που διέθεσες.
Φίλη Icelady,
τι να πώ;
αφού η μορφή σου δεν τροποποιήθηκε ως εξής ![]()
έχεις ένα λόγο να περηφανεύεσαι που το πνεύμα σου στάθηκε υψηλότερο της καρδιακής προσβολής που καραδοκούσε. Εγώ προσωπικά πιθανόν να σας συντρόφευα ως πνεύμα πια.
Οσο για τα ακασικά έχεις δίκιο, δύσκολα θα ξεφύγει ο Νούς απο πεπατημένα απομειναρια του υποσυνείδητου π.χ μία φορεσιά ή ένα τοπίο ή ένα όνομα περίεργο που είδαμε ή ακούσαμε π.χ σε μία ταινία.
Υπάρχουν όμως τεχνικές να τα αποφύγεις.
Εάν π.χ κάποιος σκανάρει προηγούμενες καταστάσεις στα ακασικά π.χ ια άλλους και στο σενάριο που βλέπει υπάρχει πάντοτε και κάποια Μαρία καλύτερα να αναζητήσει στο υποσυνείδητο του με ποιά γυναίκα είχε κολλήσει το μυαλό του περισσότερο απο όλες του τις σχέσεις. Η σφιχτή αμερόληπτη κατά το δυνατόν παρατήρηση βελτιώνει κάπως τα πράγματα. Εάν πάλι κάποιος δεί όλες του τις ενσαρκώσεις στα Κύθηρα π.χ τότε κάποιο κόλλημα έχει φάει με το νησι ή το χει απωθημένο που δεν πήγε επειδή τσούζουν οι τιμές. Η απομάκρυνση τετοιων υπολλειμμάτων θα βελτιώσει κάπως τα πράγματα.
quote:
να πω μια πιθανη αιτια για την φωτογραφια?προφανως ειναι στιγμιοτυπο αφου ηταν βιντεοκαμερα - δηλαδη διηρκεσε δευτερολεπτα
επειδη υπαρχει καθρεπτης με μεγαλη μαυρη κορνιζα (μοιαζει με ποδι κατω απ την σκια) και ανοιχτο παραθυρο στο πλαϊ, θα μπορουσε να προκληθει απο καποια αλλαγη του φωτος, πχ να περασει ενα μεγαλο φορτηγο
Φίλε jbg δεν αναιρώ μία άλλη πιθανή εξήγηση αλλά παρατήρησα επίσης προσεκτικά την φωτογραφία όταν την πρωτοείδα και όπως βλέπεις το μοναδικό παράθυρο είναι αριστερά και η πιθανότητα διάθλασης φωτός με την συγκεκριμένη γωνία πρόσπτωσης επι του καθρέπτου θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη εως απίθανη για να δημιουργήσει τόσο πυκνή μαυρίλα.
Εάν παρατηρήσεις προσεκτικά θα δείς ότι ο τύπος που είχε το δωμάτιο είχε μπροστά στο δεξιό άκρο του καθρέπτη ένα άγαλμα με ένα ζεύγος εναγκαλισμένο (κλασσικό αντικείμενο δυτικού τελετουργού που ασχολείται με ταντρική ερωτική μαγεία). Το δε δωμάτιο ήταν χρησιμοποιημένο αρκετά απο τελετουργικής πλευράς όποτε οι περαστικοί "επισκέπτες" πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα εάν κάποιος δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Ο τύπος πάντως που το έγραφε ήταν γνωστό μέλος μέσα στο φόρουμ τότε και η γνωση που κατείχε ήταν εμφανής και όχι απο βιβλία, ξέρεις τι εννοώ.
Εξάλλου αυτές οι σκιές είναι συχνό φαινόμενο όταν συγκεντρώνονται πυκνά δυνάμεις με φόρμα καλούπι ημιυλοποίησης π.χ τεχνικό στοιχειακό ή τυχαία ή επιτηδευμένη υλοποίηση κάποιας σκεπτομορφής λόγω της έντονης παγιδευμένης ενέργειας του χώρου. Η σχετική βιβλιογραφία πάντως είναι πολυ πλούσια σε αναφορες τέτοιων ημιυλοποιημένων ορατών στο μάτι σκιών. Μπορεί να συμβεί κάλλιστα και στην περίπτωση αστρικά προβαλλομενου ανθρώπου υπο κάποιες συνθήκες.
Φίλη Icelady η εμπειρία σου ακούγεται αυθεντικά κλασσική καθώς έχει γίνει ορατή και βιώσιμη απο πολύ κόσμο. Μπορεί να συμβεί σε οποιοδηποτε άνθρωπο ανεξαρτήτως θρησκείας και βιοθεωρίας και κατω απο διάφορες συνθήκες. Το μπάμ που ακούστηκε είναι χαρακτηριστικό και έχει να κάνει με την διαφορά πεδίου αυτού που σε επισκέφθηκε και του υλικού πεδίου και υπάρχει και σχετική βιβλιογραφία που το παραθέτει με τον ίδιο ήχο κρότου επίσης.
Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ένας κοιμώμενος άνθρωπος ο οποίος κοιμήθηκε έχοντας σε στην σκέψη του με συναισθηματική φόρτιση και προβλήθηκε αστρικά έως εκεί ακύσια ή εκούσια.
Η χρήση του τυπικού ήταν καλή λύση αφενός μεν λόγω της συλλογικής δύναμης των Χριστιανών και της πίστης τους αφ ετέρου δε σε οδήγησε σε μία κατάσταση ενεργητικής αυθυποβολής στο να το διώξεις με εκπεφρασμένη βούληση, κάτι που το έκανες καίρια ευτυχώς χωρίς να σε καταλάβει τρελός πανικός.
Αν θέλεις να ακούσεις την ταπεινή μου γνωμη ο πνευματικός σου μπορεί να είναι άγιος άνθρωπος και η ευλογία του να αγαλλιάζει την ψυχή οποιουδήποτε είναι δίπλα του και το πιστεύω. Απο τεχνικής πλευράς όμως στην θεολογική σχολή δεν διδάσκεται τίποτε επι του τεχνικού του θέματος και η απάντηση απο τους ιερείς είναι στερεότυπη όπως π.χ ο κακός, δαιμόνια κτλ
Το τεχνικό του θέματος είναι ανεξάρτητο απο την όποια θρησκεία άν και ο ιερέας οποιασδήποτε θρησκείας συνήθως διεξάγει Λευκή Τελετουργική μαγεία (άν και δεν θα παραδεχτεί ποτέ τον όρο) με θυμιάματα,επικλήσεις,αγιασμούς,καθαγιασμούς,ψαλμούς κτλ. και τα καταφέρνει μια χαρά για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά εάν αυτοί δεν κατανοηθούν απο τον αμύητο σε τέτοιες καταστάσεις τείνουν να δώσουν την άποψη ότι μόνο ο ιερέας της δικής του θρησκείας τα καταφέρνει. Υπάρχει ολόκληρη επιστήμη για όλα αυτά πρίν και απο την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων οι οποίοι είχαν τα πολυπλοκότερα των συστημάτων εντός των ιερατείων και θεία ευχαριστία πολύ πρίν απο αλλους.
Εάν αναζητησεις και σε ενδιαφέρει η σχετική βιβλιογραφία με ανοιχτό μυαλό χωρις δογματικές θρησκευτικές απόψεις θα βρείς πολύ πλούσιο υλικο απο διάφορες φιλοσοφίες και θρησκείες το οποίο όπως δεν αλλαζει την υφή ή την ουσία του βιώματος σου.
Φίλη serenite σχετικά με τα χλιμιντρίσματα ακόμα ψάχνομαι και δεν έχω βρεί κάτι. Ισως να είναι μία προσωπική εσωτερική ηχητική αναπαράσταση στο συλλογικό νού, δεν αντιλέγω αλλά θα ενδιαφερόμουν ειλικρινά να ακούσω και την γνώμη πρακτικά πειραματιζόμενων με γριμόρια καθώς είναι πολλά και άς τιτλοφορούνται όλα με τον γενικό και επίφοβο τίτλο "Σολομωνική".
Λίγα είναι αυτά που δουλευουν, πολλά είναι ανούσια, άλλα παραφρασμένα, άλλα παντελώς άχρηστα και ευφυήματα άρρωστων ή φαιδρών,άλλα με παγίδες για τον αμύητο αναγνωστη, άλλα ψευδεπίγραφα, αλλά απο τον φοβισμένο μέσο ακροατή και μόνο το άκουσμα του παραπάνω τίτλου πολλές ραδιοαρβύλες κυκλοφορούν ως αποτέλεσμα του φοβισμένου μέσου Νού που κολυμπά στα μοναδικά δόγματα με τα οποία γαλουχήθηκε.
επιμενω οτι εμεις δημιουργουμε την πραγματικοτητα μας
αναλυστε τις αρνητικες εμπειριες που βιωσατε και αναφερατε, σε σχεση με τα "φιλτρα" που εχετε δημιουργησει
αν κατανοουσατε τι εχω πει και το εφαρμοζατε, θα συναντουσατε πεταλουδες και οχι αρνητικες σκεπτομορφες...