ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "ΚΑΤΑΘΕΣΙΣ ΣΚΕΨΕΩΝ" Νο 1 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- "ΚΑΤΑΘΕΣΙΣ ΣΚΕΨΕΩΝ" Νο 1 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

matmat30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/01/2006, 17:29:48
Χαμογελώ απο εδώ και απο εκεί και μιλάω σε σένα
και σε εμένα...

Να σαι καλά είναι διαταγή...
Μάκια...

09/01/2006, 21:44:08
10/01/2006, 12:15:35
Ζωή κι αγάπη,
κι εσύ εκεί,
μπροστά στο ανοιχτό παράθυρο,
να κοιτάς την νεροποντή, να χαιδεύεις με τα μάτια
τις σταγόνες
τα φύλλα των δέντρων οικεία,
τα λάθη καπνός ονειροφαντασιάς...
Θροίζουν τα δέντρα,
ανασαίνεις εσύ,
πετάγματα ψηλά,
κι οι μνήμες σύγνεφα αργά,
σαν κάτι γέρικα καράβια,
κι εσύ ποιητής της σιωπής
μεσ΄την πλατιά από αγάπη αγκαλιά σου
κλείνεις τους στίχους όλων των γαλαξιών...
Μεγάλοι μονόλογοι...
Αγάπα με...
΄Ακου:

Μην ψάχνεις την ευτυχία είναι πάντοτε μέσα σου...
Πυθαγόρας

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=

lorenzoΜέλος
11/01/2006, 14:57:21

ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΜΠΗΚΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΟΥΤΙ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ, ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΤΙΝΗ ΚΟΥΤΑ ΕΝΑ ΑΔΕΙΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΒΑΖΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΕΤΡΕΣ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΝ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΠΟΡΙΑ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΖΟ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕ: " EINAI ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΒΑΖΟ;" KAI OI ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ: "NAI, EINAI ΓΕΜΑΤΟ". ΑΥΤΟΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΤΙΝΗ ΚΟΥΤΑ ΕΝΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΒΟΤΣΑΛΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΒΑΖΟ. ΤΟ ΚΟΥΝΗΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΚΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΤΡΕΣ .ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΖΟ ΔΕ ΧΩΡΟΥΣΕ ΑΛΛΟ, ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕ: "EINAI ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΒΑΖΟ;" OI ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΕΛΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ: "ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ". AYTOΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΤΙΝΗ ΚΟΥΤΑ ΕΝΑ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΜΕ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΑΖΟ. Η ΑΜΜΟΣ ΧΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΖΟ ΔΕ ΧΩΡΟΥΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕ: "EINAI ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΒΑΖΟ;" ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΣΤΑΣΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ,ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ: "ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ". AYTOΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΤΙΝΗ ΚΟΥΤΑ ΔΥΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΑΖΟ. ΤΟ ΥΓΡΟ ΓΕΜΙΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΕΝΑ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΖΟ ΔΕ ΧΩΡΟΥΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕ: "ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΒΑΖΟ;" ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΕΛΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ: "NAI, ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ". ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΖΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ. ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ, Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΕΙΨΟΥΝ Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ. ΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ, Η ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ. ΑΝ ΑΥΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΒΑΖΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ, ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ. Η ΑΜΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΤΑ ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ. ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΑΜΜΟ ΣΤΟ ΒΑΖΟ, ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ. ΤΟ ΒΑΖΟ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΑΣ. ΑΝ ΞΟΔΕΥΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. ΞΕΧΩΡΙΣΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ, ΠΑΙΞΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΑΣ, ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ. ΟΜΩΣ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΠΡΩΤΑ. ΞΕΧΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΦΩΝΟΙ. ΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΡΩΤΗΣΕ: "H ΜΠΥΡΑ ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ; " O KAΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΛΑΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ: "ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΣΟ ΓΕΜΑΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΣΟ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΠΥΡΙΤΣΕΣ".

Σου άρεσε μμμμ... μάκια - μάκια

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."

--Confucius

11/01/2006, 20:07:36
quote:
ΑΝ ΞΟΔΕΥΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.

quote:
Οσο ψάχνω ξαναγυρίζω στα ίδια που πίστευα και πρίν ψάξω.

11/01/2006, 20:17:31
Οταν τελικά επιτρέψεις
στον εαυτό σου να εμπιστευτεί την χαρά
και να την αγκαλιάσει θ΄ανακαλύψεις
πως χορεύεις με το κάθε τι.
Emmanuel.
11/01/2006, 20:36:56
Οταν η προσευχή σπάει το φράγμα των ουρανών
και εμφανίζονται οι απαντήσεις...
μόνο μια εικόνα...
ως τιμή στη σοφία, την γλυκύτητα και την αλήθεια.

lorenzoΜέλος
14/01/2006, 01:05:38

ΜΕΡΕΣ ΑΡΓΙΑΣ
(Από ένα ποίημα του Διονυσίου Καψάλη)

Ξέρω πως θα 'ρθει και δεν θα' μαι όπως είμαι
να τον δεχτώ με το καλύτερο παλτό μου
μήτε σκυμμένος στις σελίδες κάποιου τόμου
εκεί που υψώνομαι να μάθω οτι κείμαι.

Δεν θα προσεύχομαι σε σύμπαν που θαμπώνει
δεν θα ρωτήσω αναιδώς που το κεντρί σου
γονιός δεν θα 'ναι να μου πει "σήκω και ντύσου
καιρός να ζήσουμε παιδί μου ξημερώνει"!

Θα 'ρθει την ώρα που σπαράσεται το φως μου
κι εκλιπαρώ φανατικά λίγη γαλήνη
θα 'ρθει σαν πύρινο παράγγελμα που λύνει
όρους ζωής και την αδρή χαρά του κόσμου.

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."

--Confucius

dragon riderΜέλος
14/01/2006, 05:22:46
Πως μπορεί κάποιος να λέει ότι μια συζήτηση έλαβε τέλος από την στιγμή που δεν πήρε μέρος στη συζήτηση;
Πως μπορεί κάποιος να διακόπτει μια συζήτηση από την στιγμή που δεν πήρε μέρος στη συζήτηση και να λέει πως ότι προτάσεις είχαν να γίνουν έγιναν;

Θα μιλούσα για φασισμό όμως ακόμα και ο φασισμός έχει ιδεολογία (υποτυπώδη αλλά έχει)

Να σας θυμίσω πως για όλα αυτά είχα μιλήσει πριν γίνουν.
Pixel που βλέπει εικόνες πριν αυτές φτάσουν στα μάτια σας.

burn mtrfkr

dragon riderΜέλος
14/01/2006, 05:23:48
Τιμωρούνται τα αόριστα γουρούνια ενώ κυκλοφορούν ανενόχλητοι άνθρωποι που φοράνε μάσκες γουρουνιών.
Τι κόσμος και αυτός;
Παράξενος.
Η ανωνυμία φέρνει την ισότητα όμως τι μπορείς να κανείς όταν θέλεις την ανωνυμία σε ένα χώρο που παρευρίσκονται και άλλοι άνθρωποι;

Να βρεθείς για παράδειγμα στην βυτίνα μαζί με άλλους ανθρώπους και να μην θέλει ο ένας να δει τα μούτρα του αλλού.
Βάζουν όλοι την ίδια μάσκα και μαζί με την ανωνυμία πετυχαίνουν και την ομοιότητα η οποία προκαλεί και ισότητα.

Όταν θέλεις ισότητα πρέπει να περιμένεις να πάρεις αυτό που δίνεις.
Μονότονες και υπνωτικές απαντήσεις ΟΟΟΟΟΜ!!!
Καμία σχέση με το ΟΜ μερικών ανθρώπων.

Μάσκες λοιπόν.
Αρχαίο έθιμο που επέζησε μέχρι σήμερα με απίστευτη ευκολία.
Η ωραία μάσκα του forum η οποία είναι αόρατη.
Ορατές μάσκες που προκαλούν εντύπωση και είναι και στα πλαίσια των συζητήσεων του forum είναι οι τραγόμορφες.

Αυτή την μανία των ανθρώπων να κρύβουν το πρόσωπο τους με μάσκες δεν την έχω καταλάβει ακόμα όμως που θα μου πάει;

Παραδέχομαι πως υπάρχουν μερικές μάσκες οι οποίες είναι πολύ όμορφες.
Όμορφα – άσχημα προσωπεία δεν έχει σημασία για μένα επειδή δεν μπορώ να φορέσω αφού η μεγάλη μου μύτη είναι σαν δρακομασκα.

Δεν είναι παράξενο που οι άνθρωποι προτιμούν όμορφες μάσκες που παριστάνουν ανθρώπους και άσχημες μάσκες που παριστάνουν ζώα;
Οι μάσκες που απεικονίζουν δράκους σπανίζουν.
Με τέτοια μύτη που να πας;
Θα σε φωνάζουν ψηλομύτη.
Από το να σε φωνάζουν κερατουκλη το προτιμώ.

burn mtrfkr