ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΝΕΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ...ΠΕΡΙ ΤΕΚΤΟΝΩΝ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΝΕΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ...ΠΕΡΙ ΤΕΚΤΟΝΩΝ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

TUBALKAIN30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
24/11/2003, 22:01:07
Είσαι η Elpida μας!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

drumx13Μέλος
24/11/2003, 22:11:01
οκ ισως να ημουν λιγο επιθετικος... το ομολογω

αλλα θελω να πεμε την κουβεντα αυτη επιτελους λιγο παρακατω απο τα θεματα "χαμηλης πολιτικης"

νομιζω οτι ειμαστε σε θεση να τα συζητησουμε χωρις να κυνδηνευουμε να παρεξηγηθουμε

ενα θεμα υψηλης υψηλης ειναι κατα την γνωμη μου τα της επολογης

Εγω ακουω καποιον να μιλαει και ειναι για τα αφτιαμου σαν μουσικη
εσυ ομως λες οτι ειναι παραμύθας αν ειμαστε στο ιδιο τραπεζι θα διαφωνισουμε διοτι οπως σοφα ειπε η Zadok (νομιζα ως τωρα οτι ησουν αντρας και για αυτο ειμουν λιγο ποιο αποτομος απο οτι θα ημουν σε μια γυναικα ) υπαρχουν διαφορετικες πραγματικοτητες..

Δεν θα μπορουσε να υπαρχει μια πραγματικοτητα σε αυτο το θεμα
περα απο την γνωστη
πιστη στον θεο ,καλης μαρτυριας....

ενα κριτηριο αλλο.

κατα την γνωμη μου οταν καποιος ζηταει να μπει εχει ηδη ξεπερασει ενα επιπεδο -εμποδιο και αξιζει τουλαχιστον να του δωθει η ευκαιρια.

χιλιοι καλοι χωρανε
ενας κακος δεν χωραει

και παλι συγνωμη αν παραφερθηκα...

και επαναφερω το ερωτημα

quote:
ποιοι ειμαστε εμεις που "κοβουμε" την γνωση απο αυτους που την ζητουν ενω την δινουμε σε αυτους που μας "κανουν"

βεβαια δεν περιμενω οι απαντησεις σας/μας να αλαξουν την πορεια του Τεκτονισμου και ουτε και αυτη η κουβεντα αλλα ας το συζητησουμε για χαρη της κουβεντας και της βελτιωσης μας

και κατι αλλο περιμενο απαντηση απο Zadok
στο αλλο θεμα.... τον ΝΑΟ....

Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει

24/11/2003, 22:16:21
Δε συμφωνώ απόλυτα Oculatis Abis, αλλά μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!! (φαντάζομαι ξέρεις το σχετικό ανέκδοτο)

quote:
Έχω την αίσθηση πως εντός των Στοών υπάρχει μια διαβάθμιση. Ναι μεν όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και μπορούν να μυηθούν στα Τεκτονικά μυστικά και ιδεώδη αλλά μόνον ορισμένοι από αυτούς έχουν τις προϋποθέσεις να γίνουν φορείς και προστάτες της μυστικής Γνώσης και αυτοί επιλέγονται από τους προηγούμενους και ήδη κατάλληλα επιλεγμένους Τέκτονες. Θεωρώ πιθανό ακόμη και Τέκτονες 33ου βαθμού να μην έχουν γίνει φορείς αυτής της πληροφόρισης γιατί ο βαθμός δε συνεπάγεται και ανάλογες ικανότητες-ιδιότητες.

Φρίκη!!! Έχω ένα ερώτημα: ποιός ξέρει, ποιός ξέρει τί;;;
Δεν υπάρχει γνώση, η σοφία είναι και θα είναι μυστική ακόμα κι αν την εκθέσουμε σε βιτρίνα καταστήματος, γιατί δε θα ξέρει κανείς τί ν' αγοράσει... Δια βιώματος η σοφία και γι' αυτό σαφώς η ιεραρχία του τεκτονισμού δε χαρίζει ιδιότητες, τις οποίες ο άνθρωπος δεν είναι ικανός να λάβει.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

24/11/2003, 22:28:58
Αγαπητέ dramx13,

δεν αισθάνθηκα επίθεση, εξάλλου ξεκαθάρισες ότι έχεις όρεξη για κουβέντα... Είναι φυσικό!

Λες:
"χιλιοι καλοι χωρανε
ενας κακος δεν χωραει"
Συμφωνώ απόλυτα

Θα σου θέσω ένα ερώτημα: εάν είχες τη δυνατότητα να επιλέξεις κάποιον για την αδελφότητα και μετά από έρευνα διαπίστωνες ότι έχει κατηγορηθεί για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου. Τί θα έκανες;

Όσον αφορά στην απάντηση, την οποία σου χρωστώ: επιφυλάσσομαι, θα ήθελα να δω κι άλλες γνώμες, γιατί είναι τεράστιο θέμα, οπότε πολύ πιθανά να μην πρέπει να υπάρχει μία μόνο απάντηση.

drumx13Μέλος
24/11/2003, 22:46:54
quote:
Θα σου θέσω ένα ερώτημα: εάν είχες τη δυνατότητα να επιλέξεις κάποιον για την αδελφότητα και μετά από έρευνα διαπίστωνες ότι έχει κατηγορηθεί για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου. Τί θα έκανες;

ENOEITE OTI ΘA KOBONTAN
Αλλα πιστευεις οτι ενα τετοιο ατομο θα ζητούσε φως?

Νομιζω με ολα αυτα που ειναι κοινη γνωση για τους αμυητους... ολες αυτες τις.... (ασ μην σχολιασω) θα ερχονταν καποιος που δεν εχει καθαρη καρδια.

αλλα ακομα και αν ερχονταν θα φοβονταν και θα εφευγε μονος του

24/11/2003, 22:57:19
Κι όμως... η ερώτησή μου δεν είναι τυχαία!!!

Εξάλλου υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο κάποιος να έχει μετανοήσει πραγματικά κλπ. κλπ.

Παρ' όλα αυτά, αλλού θέλω να το πάω...

Ας δεχθούμε την αβίαστη απάντησή σου, ότι θα κοβόταν.

Θα του έλεγες γιατί κόβεται;
Θα το ανακοίνωνες στην αδελφότητα;
Η λοιπή κοινωνία θα το ήξερε;

Υπάρχει κι ένα δεύτερο σενάριο, το οποίο είναι χειρότερο:

να τον δεχτείς και να μάθεις εκ των υστέρων για την "δράση" του...!!!

Oculatis AbisΜέλος
24/11/2003, 22:58:05
Ουπς ο Zadok είναι η Zadok! He is a she!

Συμφωνώ με την παρομοίωση της βιτρίνας και νομίζω πως σε ένα βαθμό όντως υφίσταται. Αν όμως συμφωνείς με την άποψη περί ειδικής γνώσης τότε πως προεξοφλείς πως αυτή είναι ανακοινώσιμη προς όλους τους Τέκτονες; Ίσως ο χρόνος που χρειάζεται κάποιος για να φτάσει από Μαθητής να γίνει Μέγας Γενικός Επιθεωρητής να είναι 10-15 χρόνια όμως αυτό δε μου λέει τίποτα για τον ίδιο τον άνθρωπο-Τέκτονα.

Αν όντως υπάρχει μυστική γνώση που φυλάσσεται από κάποιους Τέκτονες δε θα ήταν ο 33ος βαθμός το εχέγγυο για τη γνωστοποίηση της γνώσης σ' αυτόν. Σίγουρα χρειάζονται πολλά περισσότερα και πιο αυστηρή εκτίμηση του ατόμου από το βαθμό του και μόνον. Η σοβαρότητα και η ευθύνη του να κατέχεις αυτή τη γνώση κινείται πέραν του βαθμού που μπορεί να φέρεις.

Μιλάς όχι για γνώση αλλά για σοφία. Συμφωνώ μαζί σου αλλά και αυτή η σοφία καταλήγει κάπου. Αν δρα συσσωρευτικά, αυτό έχει ένα αποτέλεσμα που μπορεί να μετονομαστεί σε κεκρυμμένη γνώση. Αν η διαρκής επαφή με τα μυστήρια του Τεκτονισμού καταλήγει στην αποκάλυψη μιας νέας θεώρησης του Θείου αυτό δεν το γνωρίζω αν και το ελπίζω. Το καταστάλλαγμα αυτής της σοφίας είναι που μεταφράζεται σε γνώση, άλλωστε όπως έλεγε και ο Αινστάιν γνώση είναι μόνον αυτό με το οποίο έρχομαι σε επαφή, όλα τα άλλα είναι πληροφόριση. Για 'μένα λοιπόν κεκρυμμένη γνώση=η σοφία που αποκτά ο Τέκτων με την πάροδο των ετών. Το ότι δεν φτάνουν όλοι στο ίδιο επίπεδο σοφίας έχει να κάνει με την εσωτερική του προδιάθεση αλλά και με τον λόγο για τον οποίο έγινε Τέκτονας.

Κάπου εδώ μάλλον θα χρειαστούμε και τη συνδρομή του Ramoglou, του Knight Michail και του FM. Μας έλλειψαν...

Sub rosa

drumx13Μέλος
24/11/2003, 23:01:25
quote:
Μακάρι όμως να γνωρίζαμε τις πραγματικές διδασκαλίες του Ιησού...

νομιζω οτι τις γνωριζουμε τις εχουμε διαβασει

απλα δεν της καταλαβαινουμε διοτι.....(και αν μας της ελεγαν

δεν θα τις πιστευαμε ) ειναι πολυ απλες

ενω ψαχνουμε να βρουμε το πολυπλοκο.

και δεν νομιζω οτι εχει να κανει με τον Τεκτονισμο....η διδασκαλια του χριστου

ειναι πολλα περισοτερα ο Τεκτονισμος

θυμηθητε ομως οτι υπαρχουν πολλες πραγματικοτητες

drumx13Μέλος
24/11/2003, 23:12:44
quote:
να τον δεχτείς και να μάθεις εκ των υστέρων για την "δράση" του...!!!

οποτε πρεπει να ψαχτει εκ των προτερων...

ισως να εχεις δικιο

αλλα θα προτιμουσα ενα ανοικτο πανεπιστημιο οπου ολοι θα επαιρναν τα εργαλεια και την καποια εφοδια απο γνωση και οσοι ηθελαν μεταπτυχιακα ή κρινονταν αξιοι θα πρωχωρουσαν
ετσι δεν θα χαναμε μυαλα που ενδεχομενος... δισταζουν

24/11/2003, 23:20:16
Στις ΗΠΑ υπάρχουν τάγματα που δίνουν όλους τους βαθμούς σε μια βδομάδα. Σημαίνει κάτι γι' αυτόν που δεν εργάζεται;;;

Η συζήτηση αυτή μου θυμίζει το εξής:

Πριν χρόνια όλοι οι Ασιάτες μου φαίνονταν ίδιοι. Απορούσα μάλιστα πώς διακρίνονταν μεταξύ τους.
Όταν ταξείδεψα κατά κει αρκετές φορές, έμαθα να ξεχωρίζω και τα ντόπια χαρακτηριστικά!

Ο Zadok ή η Zadok έχει σημασία;