ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΙΤΛΕΡ.... Άγιος ή Στυγνός Δολοφόνος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΧΙΤΛΕΡ.... Άγιος ή Στυγνός Δολοφόνος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Μορφέας31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΜορφέαςΜέλος
09/02/2004, 23:27:20
Καλσπέρα φίλοι μου. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω την θέση μου για άλλη μια φορά, διότι μάλλον δεν διαβάσατε όλα όσα έγραψα. Δεν παίρνω καμία απο τις δύο θεσεις, ούτε πιστεύω πως ήταν άγιοςόύτε στυγνός δολοφόνος. Όσοι ασχολούνται πραγματικά με τον εσωτερισμό ξέρουν οτι δεν μπορείς να κρίνεις τίποτα σαν καλό ή κακό. Την θεωρία αυτή την άκουσα απο εναν Γάλλο εσωτεριστή με τον οποίο είμαστε φίλοι και θέλησα να το παρουσιάσω εδώ.

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

steelspringΜέλος
09/02/2004, 23:33:59
quote:
Αλλα, είπα είναι λιγο προχωρημένο,

Φίλε μου, το προχωρημένο είναι το θάρρος να δίνεις στον πλουραλισμό
τις σωστές του διαστάσεις .Η λογική του ψαλιδίσματος του , δεν οδηγει σε ασφαλή συμπεράσματα.
Άντε να δούμε πόσο ακόμα θα κρατήσει η αγκύλωση που είπα προηγουμένως.

steelspringΜέλος
09/02/2004, 23:38:02
quote:
Καλσπέρα φίλοι μου. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω την θέση μου για άλλη μια φορά, διότι μάλλον δεν διαβάσατε όλα όσα έγραψα. Δεν παίρνω καμία απο τις δύο θεσεις, ούτε πιστεύω πως ήταν άγιοςόύτε στυγνός δολοφόνος. Όσοι ασχολούνται πραγματικά με τον εσωτερισμό ξέρουν οτι δεν μπορείς να κρίνεις τίποτα σαν καλό ή κακό. Την θεωρία αυτή την άκουσα απο εναν Γάλλο εσωτεριστή με τον οποίο είμαστε φίλοι και θέλησα να το παρουσιάσω εδώ.

Η Γαλλική "σχολή" τουλάχιστον έχει το θάρρος να το παραδέχεται.
Με την Αγγλική δεν βλέπω να σημειώνεται πρόοδος ακόμα.

09/02/2004, 23:59:26
Πάντως αν ήξερε κάποιος να μου πει τι επεδίωκε στην πραγματικότητα ο Χίτλερ και οι ναζί, πολύ θα το εκτιμούσα.

Ελεύθερος

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός;

ΜορφέαςΜέλος
10/02/2004, 00:10:49
Για τρίτη φορά λέω πως δεν παίρνω καμία απο τις δύο θέσεις και όλα τα αντεπιχειρήματα που θα παραθέσω είναι αυτ για την καλύτερη ροή της συζήτσης και εξάλλου ήταν τα αντεπιχειρήματα που μου δόθηκαν κι εμένα).

quote:
Νομίζω όμως πως κάποιος που σκοτώνει κατ' εξακολούθηση, είναι πολύ κοντά στο να χαρακτηριστεί δολοφόνος.
Αν όλοι σκοτώναμε αυτούς που δε μας άρεζαν-εξέφραζαν που θα οδηγείτω η ανθρωπότητα, στοχεύοντας που?

Reptile, και ο Θεός όμως δεν έκανε τον κατακλυσμό; Δεν κατέστρψε τα σόδορα και τα γόμορα; Μπορούμε να Τον χαρακτηρίσουμε δολοφόνο;
Ο Θεός μέσω του Μωυσή, δεν σκότωσε όλους τους πρωτότοκους γιους των Αιγυπτίων;

quote:
Αν εγινε αυτος ο εξαγνισμος τοτε γιατι οι Αμερικανοι κατασφαξανε τον κοσμο στο Ιρακ και το Αφγανισταν?

Να υποθέσω Tyanea οτι ο μαζικός εξαγνισμός συνεχίζεται;

quote:
Τον ιδιομ τροπο χαιρετισμου ειχε και η νεολλαια Μεταξα αλλα ο Μεταξας σταθηκε αντιπαλος στον Χιτλερ!

Ο χαιρετισμός είναι μια τεχνική, δεν μπορούμε να τον συνδέσουμε με τον Χίτλερ πάντα.

quote:
Μεσα σε 5 χροννια γυρισε την Γερμανια στην ιδια και χειροτερη θεση που την ειχε παραλαβει!

Σε 5 χρόνια όμως είχαν σκοτωθεί δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι και μεταξύ των οποίων πάρα πολλοί Εβραίοι. Ίσως ο εξαγνισμός έπεπε να σταματήσει εκεί όσον αφορά την Ευρώπη.

quote:
Και που ακριβως πεφτει αυτη η κολαση?

Τρόπος του λέγειν ήταν το "στα έγκατα της κόλασης"

quote:
Ο Χιτλερ φιλε μου ειναι οτι ειναι σημερα ο Μπους και οτι ητανε καποτε ο Σταλιν με κοινο παρανομαστη τους Εβραιους.
Μονο που τοτε οι Εβραιοι ητανε σε δεινη θεση γιατι Σταλιν και Χιτλερ τους κατασφαξανε αλλα σημερα ο Μπους ειναι υποχειριο των Εβραιων!

Αυτό κατά κάποιον τρόπο αν το θέτεις έτσι βγάζει νόημα αν πάρουμε τον νόμο της ανταποδωτικής δικαοσύνης, μία κάνουν, μία παθαίνουν...

quote:
Πέρα από το ότι ονειρευόταν μια μεγάλη και δυνατή Γερμανία,έκανε διάφορα πειράματα γεννετικής σε αθώα πλάσματα και τόσα άλλα.

Φίλη Ελευθερία, στα αλήθεια νομίζεις οτι μόνο ο Χίτλερ έκανε αυτά τα πειράματα; Εδώ σήμερα κάνουν την κλωνοποίηση. Απο την άλλη όμως η εξέλιξη του πλανήτη αυτού έγινε μετά απο πειράματα που σε πολλούς εκείνη την περίοδο δεν άρεσαν. Αρχίζοντας απο τον πυρηνική ενέργεια η οποία ίσως είναι ο λόγος που σήμερα καμία χώρα δεν επιχειρεί να κάνει πόλεμο με άλλην. Μιλάω τουλάχιστον για τις ανεπτυγμένες χώρες. Τελικά η βόμβα στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι εγκαθίδρυσε υποχρεωτική ειρήνη σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Καμία δεν τολμάει να το σκεφτεί καν γιατί είδαν τις συνέπειες.
Απο την άλλη η κλωνοποίηση που τώρα όλοι την καταδικάζουν, ίσως στο μέλλον να αποβεί πολύ χρήσιμη στην ανθρώπινοι ζωή κάνοντας μεταμοχεύσεις απο κλωνοποιημένα όργανα... Τα πειράματα ποτέ δεν είναι άσχημα, στα αλήθεια πιστεύω τόσο πολύ στον Θεό που νομίζω οτι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το πως σκέφτεται και είμαι σίγουρος ότι οτιδήποτε γίνεται είναι πάντα σύμφωνο με την Θεία θέληση γιατί τίποτα δεν μπορεί να παραβεί εκείνη την Θέληση.

quote:
Για ποια εποχη του φωτος μιλατε ρε παιδια;
Aυτα ειναι σεναρια επιστημονικης φαντασιας.Ποτε δε θα υπαρξει καμια
εποχη πνευματικης αναπτυξης.Μα καλα δεν βλεπετε ολα αυτα που γινονται
στον κοσμο,καθημερινα θρηνουμε νεκρους απο πολεμους,τρομοκρατικες ενεργειες.Βλεπετε κανενα σημαδι που να δειχνει οτι βαδιζουμε σε μια ομορφη εποχη;Εγω οχι.

Κι όμως φίλε Viking, όσο πιο συχνά γίνονται αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες κι αυτοί οι μαζικοί θάνατοι τόσο πιο πολύ σηματοδοτείται η
άφιξη εκείνης της εποχής σύμφωνα με Χριστιανικές και άλλες προφητείες.

quote:
Χμ, νομίζω οτι κατόπιν παραμονής ελαχίστων ημερών στο esoterica.gr αναδύεται μια αρκετά καθαρή εικόνα σχετικά με τους πιστούς του Αγίου Χίτλερ, και της Μεγάλες Αρχές του, της "Αμιγούς Φυλής" και του "Ευγενούς Πολιτισμού".

Κυνικέ, πριν γίνεις πραγματικά κυνικός΄μάθε να διαβάζεις το θέμα και μάλιστα επειδή ήξερα οτι υπάρχουν κάποιοι σαν εσένα το τόνισα απο την αρχή!!! Δεν παίρνω καμία θέση. Θεώρησα οτι εδώ είναι το καταλληλότερο μέρος μια και αυτό που λέγεται είναι ένας μύθος. Και γύρω απο τον Χίτλερ λέγονται πάρα πολλά.

Steelspring νομίζω οτι η έκβαση του πολέμου δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική μιας και η ιστορία μας διδάσκει πως όλες αυτές οι ακραίες απόπειρες κυριαρχίας και επιβολής σε άλλους λαούς συνήθως καταρρέουν, και πόσο μάλιστα σε μια τέτοια εποχή όπως τότε. Εξάλλου η Αμερική είχε την τεχνολογία της Ατομικής βόμβας...

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

ΜορφέαςΜέλος
10/02/2004, 00:33:08
Steelspring, ξέρεις πιστεύω πως δεν υπάρχουν ήρωες και δολοφόνοι. Όσους ονομάζουμε εμείς ήρωες, κάποιοι άλλοι τους λένε δολοφόνους και όσους εμείς λέμε δολοφόνους κάποιοι άλλοι τους λένε ήρωες.
Τίποτα δεν είναι έτσι όπως φαίνεται και υποθέτω οτι έτσι πρέπει να είναι,

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

steelspringΜέλος
10/02/2004, 00:35:38
quote:
Steelspring νομίζω οτι η έκβαση του πολέμου δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική μιας και η ιστορία μας διδάσκει πως όλες αυτές οι ακραίες απόπειρες κυριαρχίας και επιβολής σε άλλους λαούς συνήθως καταρρέουν, και πόσο μάλιστα σε μια τέτοια εποχή όπως τότε. Εξάλλου η Αμερική είχε την τεχνολογία της Ατομικής βόμβας...

Να υπενθυμίσω όμως ότι είχε γίνει αγώνας δρόμου για το ποιός
τελικα θα κατασκεύαζε τη βόμβα πρώτος. Ο αγώνας κρίθηκε στο σφύριγμα της λήξης.
Με το σκεπτικό σου πάντως θα πρέπει σύντομα να δούμε και την κατάρρευση της Αμερικής.
Δυστυχώς η Κυριαρχία των Τούρκων στην Ελλάδα διήρκεσε 400 χρόνια.

10/02/2004, 01:02:01
Αναφέρθηκα στα πειράματα του Χίτλερ,όχι γιατί ισχυρίζομαι πως μόνο
αυτός έκανε τέτοια πειράματα.
Ξέρω πολύ καλά τί γίνεται στην εποχή μας.
quote:
Τα πειράματα ποτέ δεν είναι άσχημα, στα αλήθεια πιστεύω τόσο πολύ στον Θεό που νομίζω οτι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το πως σκέφτεται και είμαι σίγουρος ότι οτιδήποτε γίνεται είναι πάντα σύμφωνο με την Θεία θέληση γιατί τίποτα δεν μπορεί να παραβεί εκείνη την Θέληση.

Αυτό ακριβώς!
Δεν ξέρω αν η κλωνοποίηση θα είναι χρήσιμη στο μέλλον, ή αν θα προκαλέσει ωδύνες και συμφορές.Αυτό θα φανεί στο μέλλον.
Όσο για τα πειράματα του Χίτλερ, ήταν απάνθρωπα.
Παράδειγμα:Το να αφήνει μωρά γυμνά στο χιόνι,για να ελέγξει πως θα επιβιώσουν και σε πόσο χρόνο θα απεβιώσουν..Κι αυτό,επέτρεψέ μου,έχει να κάνει με τη θεία θέληση?
quote:
Αρχίζοντας απο τον πυρηνική ενέργεια η οποία ίσως είναι ο λόγος που σήμερα καμία χώρα δεν επιχειρεί να κάνει πόλεμο με άλλην. Μιλάω τουλάχιστον για τις ανεπτυγμένες χώρες.

Ναι,προς το παρών,αλλά αυτό δεν το ξέρουμε σε ότι αφορά το μέλλον.
Αλλά κι έτσι να είναι.
Ξεχνάς τις τόσες πυρηνικές δοκιμές που έγιναν και ίσως και να συνεχίζονται?
Πρόσφατο αυτό και δεν έχει σχέση με τη Χιροσίμα.
Τα αθώα θύματα αυτών των δοκιμών?
Εκατοντάδες άνθρωποι που πεθαίνουν από Καρκίνο του θυροειδή ή λευχαιμία?
Μακάρι φίλε μου να μπορούσα να το δω όπως το λες.
Έτσι αισιόδοξα:
quote:
Τα πειράματα ποτέ δεν είναι άσχημα, στα αλήθεια πιστεύω τόσο πολύ στον Θεό που νομίζω οτι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το πως σκέφτεται και είμαι σίγουρος ότι οτιδήποτε γίνεται είναι πάντα σύμφωνο με την Θεία θέληση γιατί τίποτα δεν μπορεί να παραβεί εκείνη την Θέληση.

κατά την ταπεινή μου γνώμη όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την Θεία θέληση,αλλά με τον <σκοπό> κάποιων ανθρώπων να πλουτίζουν, κατασκευάζοντας βόμβες και χρησιμοποιώντας τες..

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

kynikosΜέλος
10/02/2004, 01:02:56
Φίλε Μορφέα,

Οι άποψη των Γάλλων "εσωτεριστών" μου φαίνεται πολύ διάτρητη. Να πώ μερικούς απο τους λόγους:

1) Η ιδέα οτι οι "Ανωτερες Δυνάμεις" στέλνουν (για εξαγνιστικούς σκοπους) έναν Τιμωρό που παρελκύει την ανθρωπότητα ως το χείλος του αφανισμού, για να τήν σώσει απο τον.... αφανισμό, μου φαίνεται τουλάχιστον, φτηνή. Ακούγεται θρησκόληπτη - "Ο Θεούλης μας εξαγνίζει".

2) Παροτρύνοντας δύο μαχόμενες αντίπαλες ομάδες να επιτεθούν και να αλληλοσφαχθούν, ΔΕΝ ΕΠΩΜΙΖΕΣΑΙ το παλιό κακό τους κάρμα, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, δικό σου.

3) Αν είσαι εξελιγμένο ον, που έχει την δύνατότητα να επωμιστεί καρμα, ΔΕΝ πας στην κόλαση.

Η εσωτερικη άποψη που αναφέρεις, δηλαδή να βλέπουμε ενέργειες, και όχι ένα χαζοαπλουστευμένο "καλό" και "κακό" ισχύει.
Αυτές οι ενεργειες όμως έχουν (εσωτερικά) ονόματα, που στο ασυνήθιστο αυτί μπορεί να ακούγονται σαν "Καλό" και "Κακό".
Αν δεν ήταν έτσι, τοτε δεν θα υπήρχε και η ερώτησή σου.
Οι "Κακές" δυνάμεις, λοιπόν, οι δυνάμεις του Σκότους, εσωτερικά υπηρετούν τις δυνάμεις του "Κάλου", αλλα... δεν τους αρέσει. Ο Χιτλέρ μπορεί λοιπόν να υπηρέτησε το "Καλό", αλλα όχι όπως το φανταζόταν.
Αυτό ειναι θέμα για στοχασμό.

Αν κάτι πραγματικά αλλαξε με τον Β' παγκόσμιο, ήταν η έλευση της ατομικής βόμβας. Εσωτερικά μπορείς να πείς οτι ΑΥΤΗ ηταν μία ΕΝΕΡΓΕΙΑ εκ των άνωθεν, και μας διδάσκει μια μεγάλη Αλήθεια -- την σίγουρη κατάληξη του ανθρώπινου μίσους.

Άν ψάχνεις για εσωτερική "σβάστικα", νά την, τέλειωσε τον πόλεμο, αλλα και μας έδειξε την πιο πιθανή κατάληξη του Γ', αν ποτέ τον επιλέξουμε.
Αυτή είναι, επίσης, και το κάρμα μας, που πρωτη φορά το βλέπουμε τόσο καθαρά.

Για αυτό οι Αγγλικές εσωτερικές σχολες τείνουν να πιστεύουν οτι ο Χιτλερ ηταν μια "τελευταία αντίσταση" των "Αρνητικών Δυνάμεων", μιά έκφραση του πλανητικού κάρμα άν θες, που προσπάθησε να κυριαρχίσει επι της πλανητικής συνείδησης, ωθωντας την προς το μίσος και τον σκοταδισμο.
Η αντίσταση σε αυτό, ο πόλεμος, ήταν όντως ένα εξαγνιστικό καμίνι, οπου μάθαμε, σαν ανθρωπότητα, πολλά.

Δεν έχω υπ'όψιν μου ποιοί είναι οι Γάλοι που ανφέρεις, δεν τους έχω ακουστά, αλλά υποψιάζομαι οτι μάλλον προσωπικους λόγους είχαν για να σκαρφιστούν αυτήν την ερμηνεία.
Ποιος ξέρει, κανεναν παπού στο Vichy, κάτι τέτοιο...

Κ.

kynikosΜέλος
10/02/2004, 01:20:33
quote:
Κυνικέ, πριν γίνεις πραγματικά κυνικός΄μάθε να διαβάζεις το θέμα και μάλιστα επειδή ήξερα οτι υπάρχουν κάποιοι σαν εσένα το τόνισα απο την αρχή!!! Δεν παίρνω καμία θέση.

Μορφέα, επειδη μάλλον δεν με καταλαβες καλά, ωφείλω να σου πω οτι διάβασα το θέμα, και δέν είπα ποτέ οτι πήρες θέση.

Αυτό που προσπαθώ να μεταφέρω, είναι η οτι έξυπνες "εσωτερικές αναλύσεις" ειναι απο τα πιό εύκολα πράγματα στον κόσμο να κάνουμε, η επιβεβαίωσή τους όμως δεν γινεταί μόνο μέσα στον Νού, αλλα και στην Καρδιά. Αλλοιως δέν είναι Αλήθεια, αλλα εγωισμός.

Λυπάμαι που το είπα τόσο άγαρμπα ωστε να με παρεξηγήσεις, αλλα προτίμω την προσέγγυση με τό φτωχό μου χιούμορ, που ελπίζω με τον καιρό να καλυτερέψει!

Ελπίζω επίσης η πιό πάνω απάντησή μου να τοποθετει το θέμα στις εσωτερικές βάσεις που έθεσες.

Κ

10/02/2004, 17:15:25
Χίτλερ.. ο Οραματιστής που πήρε χιλιάδες αθώων στο λαιμό του και τους κατέσφαξε..
Ο Οραματιστής που πίστεψε πως με την ομοιογένεια και την αρμονία θα έφτιαχνε τον κόσμο...
Μα ο κόσμος έχει την δική του αρμονία
Δεν με ενδιαφέρει ποιοι είναι αυτοί που σκότωσε, παρά μόνο πως ήταν ζωντανές ψυχές που έμειναν βουβές να κοίτοντε στο πουθενά μέσα στα σαπισμένα κορμιά τους να αφήνουν τον τελευταίό απόηχο της ζωντάνής καρδιάς τους στα στράτόπεδα συγκεντρώσεως και στις καρέκλες των βασανιστηριών και των πειραμάτων!!
Τάφοι από θύματα του Οραματιστή που ξεχιλίζουν από τα αδύναμα κορμιά, τα σκελετωμένα κορμιά, τα πληγιασμένα κορμιά, τα ταλαιπωρημένα κορμιά, τα δολοφονημένα κορμιά μέσα στους λάκους!

Joy Division:
(τα στρατόπεδα εκείνα που πήγαιναν τις γυναίκες για να τις εκπορνεύουν μεταξύ τους, γυναίκες που έβαφαν τα χείλει τους κόκκινα με το αίμα τους!)

Αν δεν μπορείς να οραματίζεσαι, απλά μείνε άνθρωπος, γιατί η φύση έχει την δική της αρμονία!!!!!

Ο Χίτλερ ήταν ένας από τους πολλούς οραματιστές, ένα ζωγράφος που δεν πέρασε στην σχολή καλών τεχνών μετά απο συνεχή αποτυχία και έγειρε το βλέμμα του κάπου αλλού. "Πόσοι θα είχαν γλυτώσει άραγε αν είχε περάσει τότε στη σχολή?"
Ο Χίτλερ ήταν αυτός που έγινε εξαιτείας της εποχής που έζησε. Δεν ήταν τόσο μεγάλος ηγέτης όσο κατάφερε να γίνει εάν το πρόβλημα δεν το είχε η ίδια η Γερμανία!
Η Γερμανία εκείνη την εποχή είχε φτάσει σε πολιτικό τέλμα και απλά περίμενε "τους Βαρβάρους" Κάποιος να τους βγάλει από εκεί! Τόν ρόλο αυτό δέχτηκε να παίξει ο Αδόλφος Χίτλερ και έκανε τα πάντα για να τον παίξει καλά!
Τελικά η Γερμανία βγήκε από εκεί και μπήκε κάπου πιο βαθειά.
Σήμερα οι Περισσότεροι Γερμανοί ντρέπονται για εκείνο τον πόλεμο και όχι μόνο τώρα, αλλά και τότε υπήρχαν πολλοί που είχαν τις αντιρρήσεις τους αλλά του κάκου, ήταν αργά πλέον για να ησακουστούν. Η νεολαία είχε πάρει τα ηνία στα χέρια της, έχοντας μπροστά της μία δύναμη που δεν ήξερε, δεν υπήρξε ωριμότητα, υπήρξε ένας ενθουσιασμός, υπήρχε το κοπάδι..
Ξέρετε πως η ψυχολογία του όχλου είναι άσυγκράτητη...

Όλοι όσοι είχαν μεγάλα αξιώματα καθώς και ο Χίτλερ ήταν άνθρωποι που μελετούσαν αποκρυφισμό! Τώρα προς τί αυτό? Αγνωστο...

Η Γνώση θέλει σοφά χέρια...

Σκέφτομαι, ανακαλύπτοντας πως δεν μπορώ να πάψω να σκέφτομαι!

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......