- Orbs - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Αλλη μία απο ΑΤΙΑ

ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

ουπς!! λάθος.

προχτές μου έτυχε κάτι,και αμέσως μου ήρθε στο μυαλό αυτό εδώ το θέμα...
Ημουν λοιπόν στο συτοκίνητό μου και οδηγούσα, με γυαλιά ηλίου,καθώς οι λιακάδες δεν λένε να μας αφήσουν φέτος...
Καθώς οδηγούσα λοιπόν,πρόσεξα πως άν έστρεφα το κεφάλι μου έτσι ώστε οι αχτίνες του ήλιου να χτυπάνε τους φακούς των γυαλιών μου υπό μια ορισμένη γωνία,έβλεπα ένα orb!Το δοκίμασα αρκετές φορές για να σιγουρευτώ πως δέν ήταν της φαντασίας μου. Ηταν σαν μία αντανάκλαση πάνω στον φακό των γυαλιών μου,δεν ήταν δηλαδή στο γύρω περιβάλλον.Εμοιαζε σαν ένα φωτεινό δισκάκι με ακτίνες,όπως ακριβώς φαίνεται και σε πολλές από τις φωτογραφίες που έχουμε δεί εδώ στο φόρουμ. Τα γυαλιά μου είναι καλής μάρκας και σε άψογη κατάσταση,καθώς τα φοράω μόνο όταν οδηγώ. Και όμως, μάλλον κάποια παραμόρφωση του φακού σε ένα συγκεκριμένο σημείο,σε συνδυασμό με το φώς όταν ερχόταν από συγκεκριμένη γωνία, έκανε να εμφανίζεται ένα "orb" επάνω στον φακό. Μήπως κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους φακούς των φωτογραφικών μηχανών?
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Καθώς οδηγούσα λοιπόν,πρόσεξα πως άν έστρεφα το κεφάλι μου έτσι ώστε οι αχτίνες του ήλιου να χτυπάνε τους φακούς των γυαλιών μου υπό μια ορισμένη γωνία,έβλεπα ένα orb!Το δοκίμασα αρκετές φορές για να σιγουρευτώ πως δέν ήταν της φαντασίας μου. Ηταν σαν μία αντανάκλαση πάνω στον φακό των γυαλιών μου,δεν ήταν δηλαδή στο γύρω περιβάλλον.Εμοιαζε σαν ένα φωτεινό δισκάκι με ακτίνες,όπως ακριβώς φαίνεται και σε πολλές από τις φωτογραφίες που έχουμε δεί εδώ στο φόρουμ. Τα γυαλιά μου είναι καλής μάρκας και σε άψογη κατάσταση,καθώς τα φοράω μόνο όταν οδηγώ. Και όμως, μάλλον κάποια παραμόρφωση του φακού σε ένα συγκεκριμένο σημείο,σε συνδυασμό με το φώς όταν ερχόταν από συγκεκριμένη γωνία, έκανε να εμφανίζεται ένα "orb" επάνω στον φακό. Μήπως κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους φακούς των φωτογραφικών μηχανών?
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει μόνο που το σχήμα τους αλλάζει απο μηχανή σε μηχανή λόγω της διαφορετικότητας των φακών.
Αυτό που με παραξενευει ιδιαίτερα ειναι η συχνότητα και ο τρόπος που εμφανίζονται.
Αν πρόσεξες στην φωτογραφία που έβαλα παραπάνω είναι πολλύ περισσότερα στην αριστερη πλευρά της φωτογραφίας. Αυτό συνέβει γιατί στο σημείο που έπαιρνα τη ληψη δεν είχε καθόλου εξωτερικό φωτισμο, όπως επίσης και κανένα αντικείμενο ώστε να εστιαστεί ο φακός.
Ετσι τα orbs εμφανιστήκαν στην πλευρά της φωτογραφίας που είχε το φλάς η μηχανή.

ΤΑ ΥΠΕΡ ΟΡΜΠΙΔΙΑ.
Ελα ρε φιλε, και η δικη μου η cybershot μεταξύ άλλων τράβαγε και ρομβάκια.
Τελικά οι Sony διαθέτουν έντονο πλουραλισμό και πολύ βλαμένο τσιπάκι!

quote:
Τελικά οι Sony διαθέτουν έντονο πλουραλισμό και πολύ βλαμένο τσιπάκι!
ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ.
Εγω με olympus δεν εχω δει ποτε.
ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΣ!!
<world wide web whacko>
Φιλε τι μοντέλο Olympus έχεις και αν έχεις τη καλοσύνη να μας πεις και ποτε την πηρες.

(8:)

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/
φωτός επάνω σε στοιχεία σκόνης, οπου η εσωτερική επεξεργασία των
δεδομένων σε μία φωτογραφική μηχανή αναγκάζεται να ομαδοποιεί λόγω
μή επαρκούς "οριοθέτησης" τόσο μικρών στοιχείων*. Το μέγεθος των orbs
έχει να κάνει με το μέγεθος των φωτοδιόδων των CCD ή CMOS.
Ο μεγαλύτερος αισθητήρας δίνει και μεγαλύτερο orb λόγω ανάλογης
επεξεργασίας απο τον επεξεργαστή. Ανάλογα με την τοποθεσία και το
είδος της σκόνης αυτή μπορεί να παίρνει πιο κρυσταλικά ή πιο
γεωμετρικά σχήματα, παρόλαυτά με την παρουσία ενός φλάς η καταγραπτική
αδυναμία αυτή γίνεται ολοένα και πιο έντονη.
*
To στοιχείο σκόνης δεν είναι δυνατόν ποτέ να εστιαστεί οπότε
πηγαίνει σχεδόν πάντα στον φακό ανεστίαστο δημιουργόντας αυτό που
ονομάζεται πολλές φορές και ώς κύκλος σύγχυσης κάνοντάς το τεχνικά
υπερμεγέθες
Edited by - ALOS on 15/08/2007 06:04:43
α) Το καλώδιο tether αρχικά έσπασε και χιλιάδες μικροσκοπικά σωματίδια συντρίμμια σκόρπισαν σαν σμήνος γύρω από το διαστημικό λεωφορείο αιωρούμενα σε περιβάλλον τροχιακής "μηδενικής βαρύτητας"
β) Όταν βιντεοσκοπούσαν το tether αφότου έσπασε οι αστροναύτες ρωτήθηκαν από το Mission Control για το τι είναι αυτά τα αντικείμενα που φαίνονται στο βίντεο να αιωρούνται γύρω του και απάντησαν ότι είναι συντρίμμια "debris" (προφανώς προκλήθηκαν από το αρχικό σπάσιμο του tether)
γ) To tether που βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση όπως σωστά ειπώθηκε πριν βιντεοσκοπούνταν με μακρινή εστίαση (πιθανόν στο άπειρο) ενώ τα συντρίμμια βρίσκονταν πολύ κοντά στην κάμερα του διαστημικού λεωφορείου οπότε λογικά θα φαινόταν στην κάμερα θολά-ημιδιαφανή και υπερδιογκωμένα όπως φαίνεται ένα αντικείμενο που είναι εκτός της εστίασης του φακού.
δ) Η κίνηση των αντικειμένων στο χώρο στη βιντεοσκόπηση έμοιαζε πάρα πολύ με χαοτική κίνηση μικροσωματιδίων σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας. Δεν εμφανίζεται κάποια απότομη δραματική αλλαγή τροχιάς.
Από τα παραπάνω στοιχεία συμπεραίνουμε ότι τα αντικείμενα στο βίντεο με το tether δεν ήταν τίποτα άλλο από μικροσκοπικά σωματίδια-συντρίμμια (debris) που σκόρπισαν γύρω από το διαστημικό λεωφορείο μετά το αρχικό σπάσιμο του tether.
Επιπλέον: To ότι φαίνονται στο βίντεο να περνούν πίσω από το tether δεν λέει τίποτα καθώς τα φαινόμενα συχνά απατούν ιδίως σε τέτοιες περιπτώσης με αντικείμενα εκτός της εστίασης του φακού. Επίσης τα στοιχεία υπέρ της υπόθεσης των συντριμμιών είναι επαρκώς αρκετά για να βγάλουμε αυτό το λογικό συμπέρασμα.
«γ) To tether που βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση όπως σωστά ειπώθηκε πριν βιντεοσκοπούνταν με μακρινή εστίαση (πιθανόν στο άπειρο) ενώ τα συντρίμμια βρίσκονταν πολύ κοντά στην κάμερα του διαστημικού λεωφορείου οπότε λογικά θα φαινόταν στην κάμερα θολά-ημιδιαφανή και υπερδιογκωμένα όπως φαίνεται ένα αντικείμενο που είναι εκτός της εστίασης του φακού.»
Φίλε r00t ξανακοίταξε τα στοιχεία σου επειδή δεν τα έχεις σωστά εδώ. Διάβασε τις σελίδες στο θέμα UFO που συζητούσαμε να δείς ότι το tether είναι 90 μίλια μακριά και τα 'debris' περνούν από ΠΙΣΩ. Χρησιμοποιώντας γνώσεις δημοτικού-γυμνασίου νομίζω μπορείς να απαντήσεις πολύ εύκολα στα σχόλια σου.
«Επιπλέον: To ότι φαίνονται στο βίντεο να περνούν πίσω από το tether δεν λέει τίποτα»
![]()
‘Read not to contradict and confute, nor to believe and take for granted, but to weigh and consider’
Επι της ουσίας έχεις να πεις τίποτα;
To αρχικό επιχείρημα σου ότι τα αντικείμενα φαίνονταν μόνο με τις ειδικές U-V κάμερες της ΝΑΣΑ καταρρίπτεται ως αβάσιμο πολύ εύκολα από τους ίδιους τους αστροναύτες οι οποίοι όχι μόνο μπόρεσαν και τα είδαν με τα ίδια τους τα μάτια αλλά μπόρεσαν εύκολα και να τα αναγνωρίσουν κιόλας ως συντρίμμια (Debris) αφού ήταν εν γνώση τους το γεγονός του σπασίματος του tether και του τι επακολούθησε γύρω από το διαστημικό λεωφορείο.
Οπότε το μόνο επιχείρημα που σου μένει για να αντιτάξεις στα 4 λογικά επιχειρήματα-στοιχεία που παρέθεσα είναι ότι τα αντικείμενα φαίνονται να περνούν πίσω από το tether...
...το οποίο και καταρρίπτεται εξίσου εύκολα εφόσον γνωρίζουμε ότι τα αντικείμενα-συντρίμμια ήταν κοντά στην κάμερα και εκτός εστίασης του φακού που εστίαζε στην πραγματικότητα στο μακρινό tether. (το οποίο βρίσκονταν 77-80 μίλια μακριά και όχι 90 όπως λανθασμένα έγραψες)
Eκτός εστίασης αντικείμενα φαίνονται ημίθολα-ημιδιαφανή και διογκωμένα επίσης παρουσιάζουν ιδιόμορφα σχήματα στο εσωτερικό τους παρόμοια με αυτά που παρουσιάστηκαν στο βίντεο με το tether, σχήματα που έχουν να κάνουν με τις αντανακλάσεις του φωτός εντός των εσωτερικών οπτικών της κάμερας. Ουσιαστικά σε αυτή την περίπτωση προβάλονται περισσότερο τα οπτικά της κάμερας παρά το ίδιο το αντικείμενο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα μπορείτε να δείτε εδώ:
Eπιπλέον ως ημίδιαφανές ένα αντικείμενο σε αντιπαράθεση με ένα άκρως εστιασμένο λαμπρό αντικείμενο (όπως το tether) σε ασπρόμαυρη εικόνα φαίνεται να περνάει από πίσω ακόμα και όταν στην πραγματικότητα βρίσκεται μπροστά του.
Δείτε αυτό το παράδειγμα:
H λευκή λαμπρή ράβδος (tether) φαίνεται να βρίσκεται μπροστά από τον ημιδιαφανή κύκλο αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται πίσω του: στο Layer1. Στο Layer2 στην πραγματικότητα μπροστά από τη ράβδο βρίσκεται ο ημιδιαφανής κύκλος (με ποσοστό διαφάνειας 70%). Μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας αυτό το απλό πείραμα με οποιοδήποτε λογισμικό επεξεργασίας εικόνας που υποστηρίζει διαφάνειες-Layers (παράδειγμα: photoshop).
Τα φαινόμενα λοιπόν απατούν σε αυτή την περίπτωση με το tether.
Bέβαια λυπάμαι αν χαλάω την φαντασίωση ορισμένων για γιγαντιαία μυστηριώδη μητρικά διαστημόπλοια των εξωγήινων από την Ανδρομέδα και τον Σείριο αλλά αναλογιστείτε και ζυγίστε μεταξύ των στοιχείων τι είναι πιο απλό να συμβαίνει...;
Τα στοιχεία υπέρ των συντριμμιών είναι απλά καταιγιστικά.
Edited by - r00t on 21/08/2007 00:31:31
Επειδή το tether incident ΔΕΝ έχει σχέση με το θέμα που κάνεις πόστ θα σου σύστηνα να διαβάσεις τα πόστ τα παλιά στο UFO-Παράξενο για τα STS βίντεο που ήδη συζητήσαμε και όχι τα λίγα πόστ που έτυχε να γραφτούν εδώ.
Και είπαμε μην αγχώνεσαι αν είναι debris. Αν το αποφάσισες από την έρευνα που έκανες και είσαι σίγουρος για αυτά που γράφεις τότε μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω και να μην ξανασχοληθείς.
Τώρα όσο αφορά τα 70/80/90 μίλια που προσπάθησες να καταρρίψεις θα έπρεπε να ξέρεις αν έκανες μια 2λεπτη έρευνα ότι το tether έφευγε συνεχώς και πιο μακριά με μεγάλη ταχύτητα. Τα ξανείπαμε αυτά.
Μην μου απαντήσεις εδώ, αν θές μετάφερε το πόστ σου στο UFO εκεί που του αρμόζει.