ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 12 STRAND DNA ACTIVATION+INDIGO - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- 12 STRAND DNA ACTIVATION+INDIGO - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

PaNo61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
elpidaΜέλος
14/09/2004, 12:43:48
Καλή μου Μάρα,
quote:
Καλή μου Ελπίδα λες:
"Οι κίνδυνοι παραμονεύουν διαρκώς και εδώ καλείται ο καθένας να τους αντιμετωπίσει να τους κερδίζει και ο καλύτερος τρόπος να εκδικηθείς τον εχθρό σου είναι να μην του μοιάζεις.
Μην ξεχνάμε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό που λες όσον αφορά τον εαυτό μας. Όταν θα φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο θα έχουμε καταφέρει πάρα πολλά. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν γίνεται τόσο απλά.

Είναι πολύ ευκολότερο να βλέπουμε τα λάθη των άλλων και να αγνοούμαι τα δικά μας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω πως καλό θα ήταν να καταφέρναμε να μάθουμε έστω και μέσα από τα λάθη των άλλων τα οποία ευκολότερα αναγνωρίζουμε, αποφεύγοντας να κάνουμε τα ίδια και όχι απλά και μόνο δείχνοντάς τα.

Odysseus_nemo

quote:
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΣΤΕΙΡΑ ΓΝΩΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑ ΑΥΤΟΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΓΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ/ΕΝΘΥΜΟΥΝΤΑΙ.
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΓΝΩΣΗ;

Πράγματι νομίζω πως αυτοί που κατέχουν αυτή την επίκτητη γνώση είναι αυτοί που Νομίζουν πως είναι σοφοί.

Εδώ λοιπόν είναι και η διαφορά. Χωρίς το προσωπικό βίωμα η γνώση αυτή παραμένει σαν ένα βιβλίο με πληροφορίες που όσο πιο μεγάλο είναι τόσο μεγαλώνει το εγώ του καθενός.

Η σοφία απέχει και έτσι το άτομο αυτό πολλές φορές δεν δύναται να εξελιχθεί.