ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

PREDATOR30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
20/08/2008, 17:11:57
Ολοκήρωσαν το έργο τους...
Επιστροφή στην πατρίδα για τους «αργυρούς» Πολύμερο/Μούγιο

Αθήνα: Για νωρίς το πρωί της Πέμπτης (06:50) έχει προγραμματιστεί η άφιξη της οκταμελούς αποστολής της ελληνικής κωπηλασίας από το Πεκίνο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τους Βασίλη Πολύμερο και Δημήτρη Μούγιο να φέρνουν στις αποσκευές τους το αργυρό μετάλλιο, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών, που κατέκτησαν στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μαζί τους και οι 6ες Ολυμπιονίκες στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου και ο 10ος στην γενική κατάταξη του σκιφ ανδρών Γιάννης Χρήστου, συνοδεία της τεχνικής ηγεσίας, Τζιοβάνι Ποστιλιόνε και των ομοσπονδιακών προπονητών Γιώρου Κουρκούμπα και Απόστολου Παλαιοπάνου.

Την οκταμελή Ολυμπιακή αποστολή της ελληνικής κωπηλασίας θα υποδεχθεί ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ κ. Ιωάννης Καρράς, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα από την πρωτεύουσα της Κίνας σήμερα το απόγευμα και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Τύπου του «Ελ.Βενιζέλος» στον χώρο των αφίξεων. Η ΕΚΟΦΝΣ απέστειλε πρόσκληση στον υπουργό Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Σταύρο Δουβή.

Newsroom ΔΟΛ

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
20/08/2008, 17:13:03
Είχε πετύχει το στόχο της
Η Παπαδοπούλου εκτός οκτάδας στη σφυροβολία

Πεκίνο: Στον τελικό της σφυροβολίας γυναικών, η Στέλλα Παπαδοπούλου είχε την τρίτη βολή στα 64.97μ, οι άλλες δύο ήταν άκυρες και έμεινε εκτός οκτάδας.

«Μπήκα στον τελικό χωρίς άγχος, αφού είδα ότι ήμουν καλά στα δοκιμαστικά. Μάλιστα, η δεύτερη δοκιμαστική μου βολή πρέπει να ήταν πάνω από 70 μέτρα. Στον αγώνα πάνω, όμως, τρελάθηκα, δεν έλεγχα τον εαυτό μου. Είμαι ευχαριστημένη αλλά θα μπορούσα να τα έχω πάει και καλύτερα. Ηθελα το πανελλήνιο ρεκόρ σ΄αυτούς τους Αγώνες, αλλά δεν βγήκε», δήλωσε λίγο μετά την τελευταία προσπάθεια της στον τελικό της σφυροβολίας η Στέλλα Παπαδοπούλου και πρόσθεσε:

«Ηταν περίεργος αγώνας και μεγάλα ονόματα έμειναν έξω. Πάντως, όλα ήταν υπέροχα. Ηθελα να ζήσω αυτήν την στιγμή. Ο Θεός μου τα έδωσε όλα φέτος. Πανελλήνιο ρεκόρ, τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, τί άλλο να ζητήσω; Η ατμόσφαιρα δε με επηρέασε. Είχα σοκαριστεί το 2004 με όλον αυτόν τον κόσμο στο Ολυμπιακό Στάδιο και ολα τα βλέματα στραμμένα πάνω μου και σε κάθε Ελληνα που αγωνιζόταν. Εδώ, ήταν σαν να έπαιζα σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ανυπομονώ να γυρίσω σπίτι μου μετά από τόσες ημέρες εδώ, αλλά άξιζε τον κόπο».

Να σημειωθεί ότι η Αξάνα Μιάνκοβα από τη Λευκορωσία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφυροβολία γυναικών, με βολή στα 76.34 μέτρα, που αποτελεί νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Γίπσι Μορένο από την Κούβα με 75.20 και το χάλκινο η Κινέζα Γουενξίου Ζανγκ με 74.32.

Newsroom ΔΟΛ

20/08/2008, 17:35:33
Οι δύο πρώτες κατηγορίες
Μία Kινέζα και ένας Mεξικανός άνοιξαν την αυλαία στα χρυσά του ταεκβοντό

Πεκίνο: Η Τζινγκγιού Γου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -49 κιλών του ταεκβοντό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η Κινέζα αθλήτρια νίκησε στον τελικό την Μπουτρί Πουεντπόνγκ από την Ταϊλάνδη και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Ντάλια Κοντρέρας Ριβέρο από τη Βενεζουέλα και η Κουβανή Νταϊνέλις Μοντέχο.

Η κατάταξη στην κατηγορία των -49 κιλών:

1. Τζινγκγιού Γου (Κίνα)

2. Μπουτρί Πουεντπόνγκ (Ταϊλάνδη)

3. Ντάλια Κοντρέρας Ριβέρο (Βενεζουέλα)

3. Νταϊνέλις Μοντέχο (Κούβα)

5. Μίλντρεντ Αλάνγκο (Κένυα)

5. Σου-Τσουν Γιάνγκ (Κινεζική Ταϊπέι)

7. Τι Νγκοκ Τρουκ Τραν (Βιετνάμ)

7. Χάνα Ζάιτς (Σουηδία)

O Πέρες νικητής στα -58

Ο Γκιγιέρμο Πέρες κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -58 κιλών του τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ο Μεξικανός αθλητής νίκησε στον τελικό τον Γιούλις Γκαμπριέλ Μερσέντες από τη Δομινικανή Δημοκρατία και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Τα χάλκινα μετάλλια κατάκτησαν ο Ροχουλάχ Νικπάι από το Αφγανιστάν (σ.σ. το πρώτο στην Ιστορία της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες) και ο Μου-Γεν Τσου από την Κινεζική Ταϊπέι.

Η κατάταξη στην κατηγορία των -58 κιλών των ανδρών:

1. Γκιγέρμο Πέρες (Μεξικό)

2. Γιούλις Γκαμπριέλ Μερσέντες (Δομινικανή Δημοκρατία)

3. Μου-Γεν Τσου (Κινεζική Ταϊπέι)

3. Ροχουλάχ Νικπάι (Αφγανιστάν)

5. Τσουτσαουάλ Καουλαόρ (Ταϊλάνδη)

5. Χουάν Αντόνιο Ράμος (Ισπανία)

7. Μάικλ Χάρβεϊ (Βρετανία)

7. Πέδρο Ποβόα (Πορτογαλία)

Newsroom ΔΟΛ

20/08/2008, 17:46:20
Σούπερ αγώνας
Η Ιαπωνία στον τελικό, χάλκινο η Αυστραλία

Η Ιαπωνία προκρίθηκε στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά σόφτμπολ, αφού επικράτησε 4-3 της Αυστραλίας, μετά από έναν αγώνα που κρίθηκε στο 12ο ίνινγκ (κανονικά ένα ματς σόφτμπολ έχει επτά ίνινγκ).

Η ασιατική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή στον τελικό τις ΗΠΑ, ενώ η Αυστραλία έμεινε τρίτη και θα πάρει το χάλκινο μετάλλιο.

Newsroom ΔΟΛ

20/08/2008, 17:47:36
Πυγμάχος από το Τατζικιστάν
Δάγκωσε, αλλά γλίτωσε με αποβολή...

Ο Ντζακόν Κουρμπάνοφ, ο οποίος... δάγκωσε στον ώμο τον αντίπαλό του κατά τη διάρκεια των προημιτελικών των 81κ. της πυγμαχίας τη γλύτωσε μόνο με... αποβολή από το Ολυμπιακό τουρνουά.

Ο πυγμάχος από το Τατζικιστάν δεν πρόκεται να αντιμετωπίσει περαιτέρω συνέπειες από την AIBA, όπως ανακοίνωσε και ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Ρίτσαρντ Μπέικερ.

Ο Κουρμπάνοφ δάγκωσε στον ώμο τον αντίπαλό του, τον καζάκο Γιερκεμπούλαν Σινάλιεφ, περίπου 17 δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του γ' γύρου.

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

20/08/2008, 17:48:52
Εμεινε στην 26η θέση...
Αποκλείστηκε η Παππά από τον τελικό των καταδύσεων από πλατφόρμα 10μ.

Πεκίνο: Μακριά από τον καλό εαυτό της έμεινε η Εφη Πάππα στον προκριματικό των καταδύσεων από πλατφόρμα 10μ., στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 252.00 βαθμούς στις πέντε προσπάθειές της, κατετάγη 26η, μεταξύ 29 αθλητριών που συμμετείχαν, και φυσικά αποκλείστηκε από τον αυριανό ημιτελικό (πέρασαν 18 αθλήτριες)., μεταξύ 29 αθλητριών που συμμετείχαν, και φυσικά αποκλείστηκε από τον αυριανό ημιτελικό (πέρασαν 18 αθλήτριες).

Καλύτερες του προκριματικού ήταν οι Κινέζες Ρουολίν Τσεν και Ξιν Γουάνγκ, ενώ αποκλείστηκαν κάποιες γνωστές αθλήτριες, όπως οι Γερμανίδες Κριστίν Στόιερ και Ανέτ Γκαμ, αλλά και η Ρωσίδα Ναταλία Γκοντσάροβα.

Οι 18 του ημιτελικού:

1. Ρουολίν Τσεν (Κίνα) 428.80 βαθμοί

2. Ξιν Γουάνγκ (Κίνα) 420.30

3. Εμιλι Χέιμανς (Καναδάς) 403.85

4. Αλεξάντρα Κρόακ (Αυστραλία) 383.75

5. Λόρα Ουίλκινσον (ΗΠΑ) 370.70

6. Τατιάνα Ορτίζ (Μεξικό) 345.70

7. Πάολα Εσπινόσα (Μεξικό) 343.60

8. Μελίσα Γου (Αυστραλία) 340.35

9. Μάι Νακαγκάουα (Ιαπωνία) 331.40

10. Χάλεϊ Ισιμάτσου (ΗΠΑ) 329.00

11. Τάνια Κανιότο (Ιταλία) 328.30

12. Τόνια Κάουτς (Μ.Βρετανία) 320.40

13. Ουν Χιανγκ Κιμ (Β.Κορέα) 316.20

14. Στέισι Πάουελ (Μ.Βρετανία) 313.90

15. Βαλεντίνα Μαρόκι (Ιταλία) 313.05

16. Ελίνα Εγκερς (Σουηδία) 309.45

17. Μαρί-Ιβ Μαρλό (Καναδάς) 296.50

18. Τζιν Οκ Κιμ (Β.Κορέα) 291.90

Newsroom ΔΟΛ

20/08/2008, 17:50:00
Μεγάλες «μάχες»
Η Ρωσία νίκησε τη Βουλγαρία του... ανέτοιμου Κονσταντίνοφ, στα ημιτελικά Βραζιλία και Ιταλία

Πεκίνο: Με το τέταρτο σερί μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, «φλερτάρει» η ομάδα βόλεϊ ανδρών της Ιταλίας.

Η «σκουάντρα ατζούρα» προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά και, πλέον, είναι πιθανόν να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός μεταλλίου για τέταρτη σερί διοργάνωση. Η αρχή έγινε το 1996 (2η), τέσσερα χρόνια αργότερα, στο Σίδνεϊ, κατετάγη 3η, ενώ στην Αθήνα, το 2004, πήρε τη δεύτερη θέση.

Όμως, σε τροχιά σερί μεταλλίων βρίσκεται και η Ρωσία, η οποία μετά τη νίκη επί της Βουλγαρίας επίσης προκρίθηκε στα ημιτελικά. Στην περίπτωση που κερδίσει μετάλλιο θα είναι το τρίτο σερί, μετά το 2000 (2η) και το 2004 (3η).

Τα σερί κατάκτησης μεταλλίου σε Ολυμπιακά τουρνουά βόλεϊ Ανδρών:
5 ΕΣΣΔ 1964 (1), 1968 (1), 1972 (3), 1976 (2), 1980 (1)
3 Ιταλία 1996 (2), 2000 (3), 2004 (2)
3 Ιαπωνία 1964 (3), 1968 (2), 1972 (1)
3 ΗΠΑ 1984 (1), 1988 (1), 1992 (3)
2 Τσεχοσλοβακία 1964 (2), 1968 (3)
2 Ολλανδία 1992 (2), 1996 (1)
2 Γιουγκοσλαβία 1996 (3), 2000 (1)
2 Ρωσία 2000 (2), 2004 (3)

Αναλυτικά οι αγώνες...

Ρωσία - Βουλγαρία 3-1

Σε αγώνα για την προημιτελική φάση του Ολυμπιακού τουρνουά βόλεϊ Ανδρών, η Ρωσία νίκησε με 3-1 την Βουλγαρία και προκρίθηκε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Τα σετ: 25-20, 16-25, 22-25, 21-25.

Οι Βούλγαροι πήραν το πρώτο σετ με τον Ματέι Καζίσκι να είναι ασταμάτητος, αλλά στη συνέχεια η Ρωσία επέβαλε τον... νόμο της και, με τους Μιχαϊλοφ, Τετιούκιν και Βολκόφ να ανεβάζουν την απόδοσή τους, έφτασε στην πρόκριση.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί η «εμμονή» του Στόεφ στη χρησιμοποίηση του σαφέστατα ανέτοιμου (από σωματικής και ψυχολογικής πλευράς) Πλάμεν Κονσταντίνοφ, σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Μάρτιν Στόεφ): Ιβάνοφ 6, Τσβετάνοφ 3, Ζέκοφ 4, Καζίσκι 24, Νικόλοφ 16, Κονσταντίνοφ 7, Σαλπάροφ (λίμπερο), Γκαϊντάρσκι, Γιορντάνοφ, Τάσεφ, Αλεξίεφ.

ΡΩΣΙΑ (Βλάντιμιρ Αλέκνο): Κοσάρεφ 4, Γκράνκιν 2, Τετιούκιν 13, Βολκόφ 11, Κουλέσοφ 9, Μιχαϊλοφ 17, Βερμπόφ (λίμπερο), Πολτάβσκι 4, Μπερέζκο 9.

Ιταλία-Πολωνία 3-2

Στον δεύτερο προημιτελικό, η Ιταλία νίκησε την Πολωνία με 3-2 και προκρίθηκε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Η ιταλική ομάδα προηγήθηκε 2-0 σετ και φαινόταν κοντά σε μια εύκολη πρόκριση, όμως η θεαματική άνοδος του 'ασταμάτητου' Βλάζλι, αλλά και του Βινιάρσκι έφεραν την ανατροπή και επέτρεψαν στους Πολωνούς να ισοφαρίσουν.

Στο τάι μπρέικ η 'σκουάντρα ατζούρα' προγηθηκε 9-6 και 11-8, όμως οι πείσμονες παίκτες του Λοζάνο ισοφάρισαν σε 15-15, για να πανηγυρίσουν τελικά οι Ιταλοί την είσοδό τους στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης, για τέταρτη συνεχή φορά.

Τα σετ: 25-19, 25-22, 18-25, 26-28, 17-15.

ΙΤΑΛΙΑ (Αντρέα Αναστάζι): Γκαβότο 20, Βερμίλιο 3, Τσίζολα 18, Μαρτίνο 13, Μπιραρέλι 4, Μποβολέντα 14, Παπαρόνι (λίμπερο), Μαστράντζελο 6, Παπαρόνι, Ζλατάνοφ, Τσίζολα.

ΠΟΛΩΝΙΑ (Ραούλ Λοζάνο): Βινιάρσκι 19, Πλίνσκι 2, Ζαγκούμνι 1, Βλάζλι 27, Κάντζιεβιτς 8, Σβιντέρσκι 9, Ιγκνάτσακ (λίμπερο), Γκρούζκα, Βίκα 8, Βοϊτσκι 1, Μόζτζονεκ 5.

Κίνα-Βραζιλία 0-3

Η συνάντηση εξελίχθηκε σε παράσταση για μια ομάδα, τη Βραζιλία, η οποία τελείωσε την αναμέτρηση σε μόλις 65 αγωνιστικά λεπτά. Οι Κινέζοι ήταν αδύνατον να αντιμετωπίσουν τους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες της Αθήνας, καθώς τα δύο συγκροτήματα χωρίζει μεγάλη διαφορά κλάσης.

Οι παίκτες του Μπερναρντίνιο φαίνεται ότι αγώνα με τον αγώνα βρίσκουν ρυθμό, ενώ το «έλλειμμα» ταχύτητας που εμφάνιζαν, απόντος του πασαδόρου Ρικαρντίνιο, αντισταθμίζεται από την επάνοδο του Τζίμπα, με την προσθήκη του οποίου η Βραζιλία είναι ένα επίπεδο πάνω από τις «συνυποψήφιες» για την πρώτη θέση ομάδες.

Τα σετ (πρώτη αναφέρεται η γηπεδούχος Κίνα): 17-25, 15-25, 16-25.

ΚΙΝΑ (Γιανάν Ζου): Μπιαν 4, Γιουάν 6, Τσούι 7, Γιάο, Γιου 5, Σεν 1, Ρεν (λίμπερο), Φανγκ 6, Σι 3, Σούι.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Μπερνάρντο Ρεζέντε): Μαρσέλο, Ελερ 6, Τζίμπα 12, Αντρέ 7, Γκουστάβο 12, Ντάντε 13, Σέρτζιο (λίμπερο), Μπρούνο Ρεζέντε, Φουκς 1, Μουρίλο 2, Ροντριγκάο 1.

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

20/08/2008, 17:51:10
Ξεπέρασε τον εαυτό του
Πάλεψε αλλά τελικά έμεινε εκτός τελικού στα 110μ. εμπόδια ο Δουβαλίδης

Πεκίνο: Για μία ακόμα φορά ο Κώστας Δουβαλίδης έκανε εξαιρετική κούρσα στα 110μ. εμπόδια. Μπορεί να μην έκανε πανελλήνιο ρεκόρ και να μην πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, αλλά η πέμπτη θέση με 13.55 σίγουρα αποτελεί μία αξιοπρεπή εμφάνιση, που αφήνει πολλές ελπίδες για το μέλλον.

«Αλλο λίγο ήθελα... Πάντως χάρηκα γενικά όλη την εμπειρία εδώ, με το ατομικό ρεκόρ που έκανα χθες και την πρόκριση στον ημιτελικό. Χρειαζόμουν περισσότερα καύσιμα για να μπορέσω να προχωρήσω περισσότερο. Με τόση χαρά και τον ενθουσιασμό του κόσμου, δε νιώθεις κούραση. Ηταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της καριέρας μου και η 11η θέση νομίζω πως είναι μια χαρά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για απογοήτευση ή λύπη», δήλωσε λίγο μετά τον τερματισμό του στην 1η ημιτελική σειρά των 110μ με εμπόδια, ο Κώστας Δουβαλίδης και πρόσθεσε:

«Η εμφάνισή μου εδώ, μού δίνει μεγάλη χαρά αλλά και πίστη για να συνεχίσω με το ίδιο πάθος, έως το 2012. Μακάρι κι άλλα παιδιά από αυτήν την ομάδα να κάνουν αντίστοιχες εμφανίσεις για να προχωρησουμε μαζί. Τώρα, το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι η αυριανή επίσκεψή μου στο Σινικό Τείχος. Ολα τα άλλα τα έχω δει από το 2006 (σ.σ. ο Δουβαλίδης ήταν 3ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του 2006, που είχε διεξαχθεί στο Πεκίνο). Μετά, επιστρέφω στην Ελλάδα και φεύγω για διακοπές».

Στην κούρσα του Ελληνα πρωταθλητή σημειώθηκαν οι τρεις καλύτερες επιδόσεις των δύο ημιτελικών σειρών, από τους Ντάιρον Ρόμπλες (13.12), Ντέιβιντ Πέιν (13.21) και Λαντζί Ντουκουρέ (13.22).

Οι 8 αθλητές του τελικού:

1η σειρά

1. Ντάιρον Ρόμπλες (Κούβα) 13.12

2. Ντέιβιντ Πέιν (ΗΠΑ) 13.21

3. Λαντζί Ντουκουρέ (Γαλλία) 13.22

4. Ρίτσαρντ Φίλιπς (Τζαμάικα) 13.43

2η σειρά

1. Ντέιβιντ Όλιβερ (ΗΠΑ) 13.31

2. Άρτουρ Νόγκα (Πολωνία) 13.34

3. Τζάκσον Κινόνεθ (Ισπανία) 13.40

4. Μόρις Βίγκναλ (Τζαμάικα) 13.30

Newsroom ΔΟΛ

20/08/2008, 17:52:11
Ξεκινά την Παρασκευή
Η καλή κλήρωση, η αισιοδοξία και η... μοναξιά της Μυστακίδου

Πεκίνο: H Έλλη Μυστακίδου υποδέχθηκε την Τετάρτη τους δικούς της ανθρώπους, που αφίχθησαν σήμερα από την Ελλάδα. Τη μητέρα της, τις ανηψιές της, αθλήτριες του συλλόγου του άνδρα της, αλλά όχι και τον άνδρα και προπονητής της, Γιάννη Γαβριηλίδη.

Ο φόβος που νοιώθει για τα αεροπλάνα τον κράτησαν στην Αθήνα και θα δει από την τηλεόραση τις προσπάθειες της συζύγου του, την Παρασκευή 22 Αυγούστου, στην κατηγορία των -67 κιλών.

Βέβαια η ίδια το έχει συνηθίσει αφού όπως λέει «στα περισσότερα ταξίδια μου στο εξωερικό, δεν τον έχω μαζί μου. Σε άλλα πάλι, έρχεται οδικώς. Είναι δύσκολο να μην τον έχω μαζί μου, αλλά ξέρω ότι είμαι συνεχώς μέσα στο μυαλό του και μέσα στη σκέψη του».

Η κλήρωση της κατηγορίας της, έλαβε χώρα πριν από μερικά 24ωρα και το γεγονός ότι απέφυγε σε πρώτη φάση τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας, την κάνουν να αισθάνεται σιγουριά για την αγωνιστική πορεία της.

«Η κλήρωση ήταν καλή. Βέβαια σε ένα Ολυμπιακό τουρνουά, όλοι οι αντίπαλοι είναι ισάξιοι. Όμως, η αθλήτρια από το Πουέρτο Ρίκο που κληρώθηκα στον πρώτο γύρο δεν αποτελεί φόβητρο, ενώ και στη συνέχεια θ` αγωνιστώ με την Γερμανίδα, που αν και πρωταθλήτρια Ευρώπης, ξέρω ότι είναι στα μέτρα μου. Από τη στιγμή που απέφυγα τη Γαλλίδα και την Κορεάτισα, νοιώθω τυχερή. Βέβαια, αυτό που προέχει είναι και εγώ να βρεθώ στη μέρα μου. Να είμαι καλά. Έχω αγωνία, όχι μεγαλύτερη όμως από αυτήν που είχα πριν από τέσσερα χρόνια στους αγώνες της Αθήνας. Περιμένω με ανυπομονησία να φτάσει η Παρασκευή και αν εγώ είμαι καλά, τότε είναι σίγουρο ότι θα έρθει και η διάκριση» είπε η Μυστακίδου, η οποία το 2004, μετά τον τελικό την Κινέζα Λούο Γουέι είχε δώσει την υπόσχεση ότι επί κινεζικού εδάφους θα έπαιρνε αυτό που έχασε στην Αθήνα, δηλαδή το χρυσό μετάλλιο.

«Στην Αθήνα έδωσα μία υπόσχεση. Ότι η Γουέι θα πάρει το ασημένιο και εγώ το χρυσό. Ελπίζω να με βοηθήσει ο Θεός να τηρήσω την υπόσχεσή μου. Η αποστολή που έχω είναι δύσκολη, όμως ένα Ολυμπιακό τουρνουά είναι απρόβλεπτο και ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει» τονίζει η Μυστακίδου, η οποία θα ήθελε να βάλει το δικό της λιθαράκι στην εντυπωσιακή Ολυμπιακή πορεία του αθλήματος από το Σίδνεϊ και έκτοτε.

«Μία νέα Ολυμπιακή διάκριση θα φέρει νέα έκρηξη στο άθλημα. Η αρχή έγινε με το μετάλλιο του Μιχάλη (Μουρούτσος) στο Σίδνεϊ, συνεχίστηκε το 2004 με το δικό μου μετάλλιο και αυτό του Αλέξανδρου (Νικολαϊδη). Εύχομαι και το Πεκίνο να είναι το ίδιο γούρικο και για τους τρεις μας, ώστε να βάλουμε ένα νέο λιθαράκι στην πορεία του αθλήματος στη χώρα μας».

Σχετικά με την πορεία της προετοιμασίας της είπε ότι «η δουλειά που έγινε τους τελευταίους τρεις μήνες ήταν πολύ σκληρή, ενώ 1,5 μήνα βρισκόμασταν στην Κορέα με επαγγελματικές ομάδες. Είχαμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, η οποία ελπίζω ότι θα φανεί τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο».

20/08/2008, 17:53:28
«Σάρας» και... σάρωσαν για «4άδα»

Πιο άνετα από ό,τι θα περίμεναν και οι ίδιοι, οι Λιθουανοί προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, κατατροπώνοντας τους «οικοδεσπότες» Κινέζους με 94-68. Για ένα δεκάλεπτο κράτησε η όποια... αμφιβολία περί του κυρίαρχου της αναμέτρησης, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να κάνει μεγάλη εμφάνιση, σημειώνοντας 23 πόντους, με εξαιρετικά στατιστικά (5/6 τρίποντα, 2/2 δίποντα και 6 ασίστ). Οι Λιθουανοί θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό την Παρασκευή (22/8) την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία.

Με 13/31 τρίποντα - εκ των οποίων τα πέντε πέτυχε ο Γιασικεβίτσιους (23π.) και τα τρία ο Ραμούνας Σισκάουσκας (15π.) - η Λιθουανία «γκρέμισε» το «σινικό τείχος» της Κίνας και του γίγαντα Γιάο Μινγκ. Ο Λιθουανός τεχνικός της Κίνας Γιόνας Καζλάουσκας έκανε ό,τι μπορούσε για να κοιτάξει κατάματα την Εθνική της πατρίδας του και οι παίκτες του δεν τα πήγαν άσχημα στον τομέα των ριμπάουντ (από 31 κάθε ομάδα). Με 24/27 βολές έναντι 13/13 της Λιθουανίας, η Κίνα ίσως να είχε καταφέρει περισσότερα, αν δεν δεχόταν «βομβιστική επίθεση» έξω από τα 6,25μ.

Κλέιζα (15π.) και Γιασάιτις (12π.) σημείωσαν επίσης διψήφιο νούμερο πόντων για τους νικητές, ενώ και ο Καουκένας ήταν σταθερή λύση για την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2003 και «χάλκινη» στο Ευρωμπάσκετ του 2007 στη Μαδρίτη. Με 15 ασίστ, 12 κλεψίματα και μόνο 10 λάθη, η Λιθουανία μετέτρεψε σε θεατή την Κίνα, όχι μόνο στα τελευταία τρία δεκάλεπτα της αναμέτρησης, αλλά και στο υπόλοιπο του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 41-30, 70-53, 94-68.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Ραμούνας Μπουτάουτας): Γιασικεβίτσιους 23 (5), Σισκάουσκας 15 (3), Κλέιζα 15 (2), Γιασάιτις 12 (2), Καουκένας 9 (1), Ματσιούλις 6, Λαβρίνοβιτς 6, Γιαβτόκας 6, Πετραβίτσιους 2, Λουκάουσκις, Λαβρίνοβιτς, Πρεκεβίτσιους.
ΚΙΝΑ (Γιόνας Καζλάουσκας): Γιάο 19, Γι 11, Λιου 10 (2), Ντου 9 (1), Ζου 7 (1), Σουν 6, Γουάνγκ 4, Λι 2, Τσεν, Ζανγκ, Γουάνγκ Σ.

πηγή: http://sports.e-go.gr/

20/08/2008, 17:54:39
Πήρε... εκδίκηση η Ισπανία

Για το Ευρωμπάσκετ του 2007 η Ισπανία... εκδικήθηκε ένα χρόνο μετά τους Κροάτες. Νίκησε 72-59 στο πλαίσιο του Ολυμπιακού τουρνουά και πήρε τη ρεβάνς για την ήττα, μέσα στο «σπίτι» της, καθώς απέκλεισε την ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια προκρίθηκε στα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει στο δρόμο προς το μετάλλιο την Λιθουανία.

Η Ισπανία ξεκίνησε... φουριόζα και περίπου στο 5' είχε προβάδισμα 12-1. Με άμυνα για σεμινάριο και απόλυτη κυριαρχία στα ριμπάουντ, οι Ιβηρες όχι μόνο δεν απειλήθηκαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά λεπτό με το λεπτό αυξάναν την υπέρ τους διαφορά, η οποία έφτασε ακόμη και τους 25 πόντους.

Στον αντίποδα, η Κροατία «πλήρωσε» την αστοχία της από τα 6.25 (5/19 συνολικά) και τα διαδοχικά λάθη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Η φροντ λάιν των πρωταθλητών κόσμου, με πρωταγωνιστή τον Παου Γκασόλ (20π. - 10ρ.) και άξιο συμπαραστάτη τον Φελίπε Ρέγες (13π.), δεν είχε αντίπαλο, ενώ ο Καλντερόν (10π.) έδινε το δικό του σόου από την περιφέρεια.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 37-26, 51-38, 72-59.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Αϊτο Γκαρθία Ρενέσες): Π. Γκασόλ 20 (10ρ.), Ρέγες 13, Καλντερόν 10 (2), Φερνάντεθ 8 (1), Γκαρμπαχόσα 8 (2), Μούμπρου 7 (1), Ρούμπιο 3, Μ. Γκασόλ 3, Ναβάρο, Χιμένεθ, Λόπεθ, Ροντρίγκεθ.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Γιασμίν Ρέπεσα): Μπάνιτς 15 (1), Πλάνινιτς 12 (2), Ούκιτς 7, Κους 7 (1), Τόμας 7 (1), Ρόζιτς 4, Λόντσαρ 4, Νίτσεβιτς 2, Πρκάτσιν 1, Μπάρατς.

20/08/2008, 17:55:58
Τα «καγκουρό» άντεξαν περισσότερο...

Και η Αυστραλία υποτάχθηκε στους Αμερικανούς, ωστόσο θα ‘χει να λέει πως αντιστάθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα! Για ένα ημίχρονο τα «καγκουρό» έκαναν δύσκολη τη ζωή των σούπερ σταρ του ΝΒΑ, οι οποίοι βέβαια στο τέλος επικράτησαν άνετα με 116-85 κι εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Τι είχε η Αυστραλία που δεν είχαν οι προηγούμενες ομάδες; Αυτού που ζητούν όλοι οι προπονητές, αλλά οι παίκτες δεν μπορούν να το κάνουν πράξη. Περιόρισε πολύ τα λάθη στην επίθεση, είχε καλά ποσοστά έξω από τα 6,25μ. και το κυριότερο όλων δεν επέτρεψε στον Κόμπι, τον ΛεΜπρον και τους υπόλοιπους να τρέξουν στον αιφνιδιασμό.

Ετσι, στο 10λεπτο βρέθηκαν να χάνουν με 25-24, ενώ θα μπορούσαν να είχαν πάει με μικρότερη διαφορά στην ανάπαυλα (55-43) αν δεν είχαν δεχτεί πέντε σερί πόντους στα τελευταία 30’’, τρεις εκ των οποίων στη λήξη με τρίποντο του Ουίλιαμς.

Για να μπορέσει βέβαια η διαφορά να σταθεί χαμηλά στο α’ 20λεπτο θα έπρεπε και οι Αμερικανοί να μην είναι στην καλύτερη δυνατή μέρα. Και πράγματι έτσι έγινε. Οι ΗΠΑ είχαν μόλις 23% στα τρίποντα και 50% στις βολές και γι αυτό βέβαια δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την αρχή.

Στην επανάληψη ωστόσο η... μπάλα χάθηκε, όπως έγινε και σ’ όλα τα παιχνίδια της α’ φάσης. Το 55-43 έγινε 69-43 στο 24’ και κάπου εκεί άρχισε το σόου. Οι Αμερικανοί απαλλάχθηκαν από το όποιο άγχος είχαν στο πρώτο ημίχρονο κι έκαναν «πάρτι» προσφέροντας θέαμα.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 55-43, 89-61, 116-85

20/08/2008, 17:58:15
size=4]Αδιανόητο: 19.30 από Μπολτ!
[[/size=4]

Εσπασε τα χρονόμετρα, έγραψε ιστορία και μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί από τους κορυφαίους αθλητές του στίβου όλων των εποχών... Ο Γιουσέιν Μπολτ, μετά το 9.69 στα 100μ., έκανε για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες μέρες, τα αδύνατα... δυνατά. Ετρεξε τα 200μ. σε χρόνο 19.30, κάνοντας... κομμάτια το μυθικό ρεκόρ του Μάικλ Τζόνσον, το 19.32 που είχε σημειώσει ο «πάπιας» το 1996, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα!

Μία ημέρα πριν κλείσει τα 22 του χρόνια (σ.σ γεννημένος στις 21/8/1986), ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ πέρασε τους αντιπάλους του σαν... σταματημένους και με κόντρα άνεμο έγινε ο πρώτος σπρίντερ, μετά το 1984 και τον Καρλ Λιούις που πέτυχε το «νταμπλ» σε 100μ. και 200μ., των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Απαντώντας» με τον καλύτερο τρόπο στον... προκάτοχό του, τον «θρυλικό» Μάικλ Τζόνσον, ο νεαρός πέτυχε μια μυθική επίδοση την οποία ούτε καν είχε πλησιάσει κανείς αθλητής, από το 1996 μέχρι σήμερα... Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πιο... κοντινός χρόνος που σημειώθηκε ποτέ ήταν το 19.62 του Τάισον Γκέι, στις 24/6/07. Γι αυτό και οι πάντες θεωρούσαν ακατόρθωτο το να καταφέρει να σπάσει ο Μπολτ το ρεκόρ του «πάπια». Ακόμη και ο ίδιος ο Τζόνσον ο οποίος, πριν από λίγες μέρες, είχε δηλώσει ότι «...είμαι ήσυχος όσον αφορά το ρεκόρ μου, ίσως κάποτε να το σπάσει ο μικρός αλλά όχι σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες...».

Κι αν κάποιος εξακολουθεί να έχει δίλημμα εάν η μορφή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου είναι ο Φελπς ή ο Μπολτ, ίσως θα πρέπει να ρίξει μια δεύτερη ματιά στις δύο κούρσες του Τζαμαϊκανού και την άνεση με την οποία ο Μπολτ έκανε τα αδύνατα... δυνατά. Αλλωστε, ο στίβος είναι ο «βασιλιάς» των Ολυμπιακών Αγώνων και ο Μπολτ μόλις φόρεσε το στέμμα του.

Ακυρώθηκε ο Σπίρμον

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Τσουράντι Μαρτίνα από τις Ολλανδικές Αντίλες με 19.82 και το χάλκινο ο Αμερικανός Σον Κρόφροντ με 19.96, αφού ο συμπατριώτης του, Ουάλας Σπίρμον, που τερμάτισε τρίτος (19.95) ακυρώθηκε, επειδή πάτησε στην διαχωριστική γραμμή των διαδρόμων.

Η κατάταξη του τελικού:

1. Ουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 19.30 - Παγκόσμιο ρεκόρ
2. Τσουράντι Μαρτίνα (Ολλανδικές Αντίλες) 19.82
3. Σον Κρόφορντ (ΗΠΑ) 19.96
4. Ουόλτερ Ντιξ (ΗΠΑ) 19.98
5. Μπράιαν Τζινκάι (Ζιμπάμπουε) 20.22
6. Κρίστιαν Μάλκολμ (Μ. Βρετανία) 20.40
7. Κιμ Κόλινς (Σεντ Κιτς & Νέιβις) 20.59
-. Ουάλας Σπίρμον ακυρώθηκε

20/08/2008, 19:29:02
Για το χάλκινο Γερμανία-Αργεντινή
Ολλανδία-Κίνα ο τελικός στις γυναίκες στο χόκεϊ γυναικών

Πεκίνο: Ολλανδία και Κίνα θα αναμετρηθούν στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά χόκεϊ επί χόρτου γυναικών, ενώ Γερμανία και Αργεντινή θα δώσουν τη δική τους «μάχη» για το χάλκινο.

Συγκεκριμένα στον πρώτο ημιτελικό η Κίνα νίκησε τη Γερμανία 3-2 (ημίχρονο 1-1), ενώ στον δεύτερο η Ολλανδία επιβλήθηκε της Αργεντινής 5-2 (ημίχρονο 3-0).

Newsroom ΔΟΛ

20/08/2008, 19:30:03
Αναμένεται και μηνυτήρια αναφορά
Στον εισαγγελέα τα στοιχεία της ΔΟΕ για την υπόθεση ντόπινγκ

Αθήνα: Φάκελο με τα στοιχεία που συνέλεξε η ΔΟΕ σχετικά με την υπόθεση της πρωταθλήτριας Φανής Χαλκιά, η οποία βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, κατέθεσαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την ΔΟΕ κ.κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Πέτρος Μαχάς.

Ο φάκελος με τα στοιχεία αναμένεται να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο οποίος διενεργεί κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το θέμα.

Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η ΔΟΕ στρέφεται κατά αθλητή.

Στο φάκελο που κατετέθη στην Εισαγγελία πρωτοδικών περιέχονται η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την αθλήτρια, τα αποτελέσματα του ελέγχου ντόπινγκ, τα στοιχεία, η διαπίστευση και η ταυτότητα της, έντυπο της WADA στο οποίο η αθλήτρια έχει δηλώσει τα βοηθήματα που λάμβανε, αλληλογραφία μεταξύ της WADA, της ΔΟΕ και της ελληνικής Ομοσπονδίας για την υπόθεση, καθώς και ιατρική έκθεση στην οποία περιγράφεται η επικινδυνότητα της ουσίας.

Τις επόμενες ημέρες η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά με την οποία θα στρέφεται κατά της αθλήτριας και του προπονητή της.

Στελέχη της ΔΟΕ δεν έχουν κρύψει την πεποίθησή τους πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο κέντρο, το οποίο διακινεί την ουσία μεθυλτριενολόνη.

Χθες, Τρίτη, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Παναγιώτης Πούλιος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση των πρωταθλητών Φανής Χαλκιά και Τάσου Γκούση. Παράλληλα, ερευνώνται οι υποθέσεις ντόπινγκ των 11 Ελλήνων αθλητών της άρσης βαρών, του κολυμβητή Γιάννη Δρυμωνάκου και του αθλητή του στίβου Δημήτρη Ρέγα, που επίσης θετικοί στην εξαιρετικά τοξική ουσία της μεθυλτριονολόνης,

Η Ελλάδα μετράει 15 «ντοπέ» αθλητές, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται στην κορυφή της λίστα ως τη χώρα με τους περισσότερους ντοπαρισμένους αθλητές. Ακολουθούν η Βουλγαρία και η Ρωσία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ έχει βρεθεί μόνο μία ντοπέ αθλήτρια.

Μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κάνουν λόγο για επιδημία ντόπινγκ, ενώ παράγοντες του αθλητισμού εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η ουσία Μ3 - η οποία είχε εφευρεθεί το 1963 στη Γερμανία για την ανάπτυξη της μάζας στα βοοειδή - να χρησιμοποιούνταν στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, ακόμη και στους Ολυμπιακούς της Αθήνας.

20/08/2008, 19:31:05
Για τα μετάλλια
Πέρασαν Νότια Κορέα, Κούβα, ΗΠΑ και Ιαπωνία

Πεκίνο: Ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του μπέιζμπολ στο Ολυμπιακό τουρνουά. Την Τετάρτη (20/8) πραγματοποιήθηκε η έβδομη και τελευταία αγωνιστική και από τη βαθμολογία προέκυψαν οι τέσσερις ομάδες που θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά. Νότια Κορέα, Κούβα, ΗΠΑ και Ιαπωνία θα διεκδικήσουν τα μετάλλια.

Η Νότια Κορέα νίκησε στην τελευταία αγωνιστική την Ολλανδία με 10-0 και κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου με 14 βαθμούς καθώς δεν είχε γνωρίσει την ήττα. Δεύτερη τερμάτισε η Κούβα με 13 βαθμούς, η οποία νίκησε την Κίνα 17-1.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία έληξε υπέρ των αμερικανών με 4-2, αλλά εξασφάλισαν και οι δύο την πρόκρισή τους στα ημιτελικά.

Ο Καναδάς νίκησε την Κινεζική Ταϊπέι με 5-6 αλλά και οι δύο δεν κατάφεραν να μείνουν στη διοργάνωση. Εκτός ημιτελικών έμεινε και η Κίνα με την Ολλανδία.

20/08/2008, 19:33:22
Στην 5η θέση η Ελλάδα
Κρίμα και άδικο η εθνική εκτός 4άδας με 80-78 από την Αργεντινή

Πεκίνο: Το σουτ του Βασίλη Σπανούλη στην εκπνοή δεν μπήκε και η Αργεντινή πανηγύρισε την πρόκριση στην 4άδα του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, επικρατώντας 80-78.

Η εθνική μας ομάδα τα έδωσε όλα, πάλεψε μέχρι τέλους όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος της και έτσι όπως και στην Αθήνα κατέλαβε την 5η θέση, ενώ η «χρυσή» του 2004 θα παίξει με τις ΗΠΑ στον ημιτελικό.

Yπό το βλέμμα του Ντιέγκο Μαραντόνα οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον Ντελφίνο και τον Τζινόμπιλι του «πυροβολούσαν» έξω από τα 6.25μ. και παρ' ότι κατάφεραν να ανατρέψουν τουλάχιστον πέντε φορές τη μικρή διαφορά που πήρε η αντίπαλός τους, δεν ολοκλήρωσαν το έργο τους.

Σε... διαγωνισμό του Σκόλα με τον Τζινόμπιλι έμοιαζαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καθώς οι δύο προπονητές επέλεξαν να ...χτυπήσουν μέσα από τη ρακέτα (5-6, 2`). Στη συνέχεια, βέβαια, άρχισαν να μπαίνουν στη διαδικασία του παιχνιδιού και τα υπόλοιπα επιθετικά 'όπλα'. Τζινόμπιλι και Νοτσιόνι από την πλευρά των αργεντίνων, Σπανούλης και Φώτσης από αυτή της Ελλάδας. Τα 3 στα 3 τρίποντα του Τζινόμπιλι, πάντως, δεν κατάφεραν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα.

Ο Φώτσης απάντησε από τα 6.25μ. και οι δύο ομάδες βάδιζαν πόντο - πόντο σε ολόκληρη την πρώτη περίοδο. Η Ελλάδα μάλιστα θα μπορούσε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με ..αέρα τεσσάρων πόντων, αλλά ο Ντελφίνο με τρίποντο στην εκπνοή διαμόρφωσε το 22-23.

Η Ελλάδα είχε προβλήματα απέναντι στην άμυνα των Αργεντίνων στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου κι έμεινε για περίπου τρία λεπτά χωρίς πόντο. Στο ίδιο χρονικό διάστημα οι αργεντίνοι σημείωσαν τέσσερις πόντους και προσπέρασαν (26-23, 13`). Το παιχνίδι είχε αργό ρυθμό και καμία ομάδα δεν ρίσκαρε και δεν προσπάθησε να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Ο Τσαρτσαρής συνέχισε την εξαιρετική του παρουσία απέναντι στον Σκόλα, ενώ σημαντικές λύσεις έδωσε στη δεύτερη περίοδο και ο Γιάννης Μπουρούσης. Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του έλληνα σέντερ, άλλωστε, η Εθνική μας προηγήθηκε με διαφορά πέντε πόντων, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη ως εκείνη την ώρα στο παιχνίδι (38-33, 18`:30``).

Οι αργεντίνοι, όμως, αντέδρασαν και πάλι και δεν επέτρεψαν στην Ελλάδα να ανοίξει κι άλλο την ψαλίδα. Τζινόμπιλι (4/7 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο) και Γκουτιέρεζ ...μάζεψαν τη διαφορά στον πόντο (39-40), με το επί μέρους σκορ της δεύτερης περιόδου να είναι ισόπαλο 17-17.

Η Ελλάδα ξεκίνησε πολύ καλύτερα την τρίτη περίοδο και με τους Τσαρτσαρή και Φώτση προηγήθηκε με 44-41. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Οι παίκτες της Εθνικής μας είχαν πολλές ευκαιρίες να αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά, αλλά έκαναν πέντε συνεχόμενα λάθη, τη στιγμή που σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα είχε μόλις 3! Πριχιόνι και Τζινόμπιλι εκμεταλλεύθηκαν ασφαλώς τα ελληνικά λάθη και η Αργεντινή προσπέρασε με 48-44 (24`).

Ο Γιαννάκης έριξε σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού τον Σχορτσανίτη μέσα στο παιχνίδι, καθώς ο Σκόλα είχε φορτωθεί με 3 φάουλ. Ο 'Σόφο' έκανε καλά τη δουλειά του και το παιχνίδι ήρθε εκ νέου στα ίσια (50-50, 27`). Ντελφίνο και Τζινόμπιλι έδωσαν και πάλι τις λύσεις για τους αργεντίνους που προηγήθηκαν με 56-55 στο 30`.

Με δύο συνεχόμενα, αναπάντητα τρίποντα του Ντελφίνο ξεκίνησε την τελευταία κρίσιμη περίοδο η Αργεντινή, που μέσα σε ένα λεπτό ανέβασε τη διαφορά στους 7 (62-55). Η Ελλάδα, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Φώτσης και Ζήσης απάντησαν στα καλάθια του Ντελφίνο, μείωσαν στον πόντο και το ντέρμπι καλά κρατούσε (63-64, 33`).

Τα... όργια του Ντελφίνο, όμως, συνεχίστηκαν, με τον αργεντίνο άσο να έχει σημειώσει 23 πόντους, τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος (71-68). Παρά τη συγκλονιστική εμφάνιση του Ντελφίνο η Ελλάδα έμεινε ζωντανή στο παιχνίδι. Μπουρούσης και Παπαλουκάς έδωσαν σημαντικές ανάσες στην Εθνική, που με τρίποντο του Διαμαντίδη, μείωσε και πάλι στον πόντο (75-76, 38:30).

Η Ελλάδα έχασε, όμως και πάλι το καθαρό της μυαλό σε αυτό το κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Ο Τζινόμπιλι πήρε τη σκυτάλη από τον Ντελφίνο και η Αργεντινή ξέφυγε με πέντε πόντους στο 39` (80-75). Κι όμως, η Ελλάδα έμεινε ζωντανή. Ενα τρίποντο με ταμπλό του Βασιλόπουλου, τριάντα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος μείωσε τη διαφορά στους δύο πόντους και το φινάλε του προημιτελικού ήταν συγκλονιστικό (78-80).

Η Ελλάδα έβγαλε την άμυνα που χρειαζόταν, καθώς το τρίποντο του Τζινόμπιλι δεν βρήκε στόχο. Εννέα δευτερόλεπτα απέμεναν και η Εθνική μας είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση ή ακόμη και να πάρει τη νίκη. Η επιλογή τελικά του Βασίλη Σπανούλη ήταν να σουτάρει τρίποντο και να στείλει την Εθνική μας στους «4». Ομως, η τύχη δεν ήταν με το μέρος της Ελλάδας. Το σουτ του V-Span βρήκε... σίδερο και το όνειρο του μεταλλίου έσβησε.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 39-40, 56-55, 80-78.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Σκόλα 11, Τζινόμπιλι 24 (6), Γκονζάλες, Ομπέρτο, Πριτζιόνι 7 (1), Ντελφίνο 23 (5), Κιντέρος, Γκουτιέρεζ Λ. 3 (1), Νοτσιόνι 12 (1).

ΕΛΛΑΔΑ: Παπαλουκάς 4, Μπουρούσης 12, Ζήσης 5 (1), Σπανούλης 9, Βασιλόπουλος 10 (2), Φώτσης 17 (3), Πρίντεζης, Τσαρτσαρής 13, Διαμαντίδης 6 (2), Σχορτσιανίτης 2, Πελεκάνος.

20/08/2008, 19:34:24
Κατάταξη Μεταλλίων

Θέση Χώρα Χρυσά Αργυρά Χάλκινα Σύνολο
1 Κίνα 45 14 20 79
2 ΗΠΑ 26 27 28 81
3 Μεγάλη Βρετανία 16 10 11 37
4 Ρωσία 13 14 18 45
5 Αυστραλία 11 12 13 36
6 Γερμανία 11 8 9 28
7 Νότια Κορέα 8 10 6 24
8 Ιαπωνία 8 6 9 23
9 Ιταλία 6 7 7 20
10 Ουκρανία 5 5 8 18
11 Γαλλία 4 12 14 30
12 Ολλανδία 4 5 4 13
13 Τζαμάικα 4 3 0 7
14 Ρουμανία 4 1 3 8
15 Ισπανία 3 5 2 10
16 Πολωνία 3 4 1 8
17 Νέα Ζηλανδία 3 1 5 9
18 Σλοβακία 3 1 0 4
19 Καναδάς 2 6 5 13
20 Κένυα 2 4 2 8

20/08/2008, 20:42:06
Η ελληνική παρουσία
H αξιοπρέπεια του Δουβαλίδη, η αγωνία των tonado και ο 8ος Κακλαμανάκης

Πεκίνο
Ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν αυτός που ξεχώρισε από τα ελληνικά χρώμτα στην 12η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς αν και δεν πήρε το εισιτήριο για τον τελικό των 110μ. εμπόδια έκανε εξαιρετική εμφανιση.

Παράλληλα το πλήρωμα των Τριγκώνη/Πασχαλίδη μάλλον βγήκε εκτός πορεία μεταλλίων καθώς έπεσε από την τρίτη στην 8η θέση και όλα θα κριθούν την Πέμπτη στο medal race.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης στα 40 του χρόνια δεν μπόρεσε να πάρει ένα ακόμα ολυμπιακό μετάλλιο, όμως κατέλαβε με υπερποσπάθεια την 8η θέση.

Το ελληνικό δίδυμο στη συγχρονισμένη κολύμβηση των Μακρυγιάννη/Σολωμού πήρε την 10η θέση στον τελικό.

Η εθνική ομάδα πόλο κέρδισε με 13-8 την Κίνα και παρέμεινε στο κυνήγι της 7ης θέσης, ενώ ολοκληρώθηκε η παρουσία του Γκιώνη στο απλό του πινγκ πονγκ.

Την μεγάλη ευκαιρία για κάποιο μετάλλιο έχασε ο Μπετενίδης, αφού ήττήθηκε από σαφώς κατώτερο αντιπαλό του στα 75κ. της πάλης.

Η Μαριάνα Λυμπερτά ήταν 11η στον μαραθώνιο της κολύμβησης και ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό των 1000μ. κανόε καγιάκ ήρεμων νερών.

Τέλος η Στέλλα Παπαδοπούλου συμμετείχε μεν στον τελικό της σφυροβολίας, ωστόσο έμεινε εκτός 8άδας και η Εφη Παππά είχε κακή ημέρα στις καταδύσεις.

Newsroom ΔΟΛ

Edited by - PREDATOR on 20/08/2008 20:42:47

21/08/2008, 12:43:45
Η ελληνική συμμετοχή...
Ο Γιαννιώτης πέφτει στα ανοιχτά και η Τσουμελέκα στη μάχη του βάδην

Ήταν ένα πρωϊνό του 2004 όταν η τηλεθέαση ανέβηκε στα ύψη. Η Αθανασία Τσουμελέκα μας είχε αναγκάσει τα ζητοκραυγάζουμε για την εισοδό της στο ΟΑΚΑ, όταν τότε ξαφνικά πανηγυρίσαμε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο. Την Πέμπτη η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα δώσει τη «μάχη» της για να διατηρήσει τα... σκύπτρα.

Συγκεκριμένα τρεις αθλήτριές μας μετέχουν στα 20χλμ βάδην. Εκτός της Αθανασίας Τσουμελέκα, θα αγωνισθούν και οι Ευαγγελία Ξυνού, Δέσποινα Ζαπουνίδου.

Η ελληνική συμμετοχή στον στίβο περιλαμβάνει τη Τόνια Στεργίου που μετέχει στον α΄ προκριματικό γκρουπ του ύψους. Η 23χρονη πρωταθλητριά μας έχει 1,97 φετινό (ατομικό ρεκόρ) και το όριο για πρόκριση στον τελικό είναι 1,96.

Ο Γιάννης Σμαλιός θα αγωνιστεί στο β΄ γκρουπ του ακοντισμού. Ενα από τα μεγάλα ταλέντα που έχει αναδείξει η Ελλάδα, ο 21χρονος θα προσπαθήσει να πετάξει το ακόντιό του πιο μακριά από τα 82,50 μέτρα, για να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό. Φέτος έχει κάνει 79,33 που είναι και ατομικό ρεκόρ.

Τέλος, στις 14.00 η Νάντια Εφεντάκη θα τρέξει στην πρώτη προκριματική σειρά των 1.500 μέτρων. Μαζί με την Αλγερινή Τουχαμί, έχουν τη χειρότερη φετινή επίδοση ανάμεσα στις 11 αθλήτριες της 1ης σειράς. Στον τελικό προκρίνονται οι τρεις πρώτες και οι τρεις καλύτεροι χρόνοι.

Από τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές ξεχωρίζει αυτή του Σπύρου Γιαννιώτη στα 10.000 ανοιχτής θάλασσας, που θέλει και μπορεί τη διάκριση.

Στα tornado οι Τριγκώνης/Πασχαλίδης παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, όπως και ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης στην κούρσα των 500μ. στο κανόε καγιάκ.

Πρεμιέρα κάνουν όμως και τα κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής. Τόσο η Ελίνα Ανδριόλα, όσο και η εθνική μας ομάδα.

Τέλος ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ξεκινά της μάχες του στο απλό του πινγκ πονγκ.

Αναλυτικά:

04.00: Σπύρος Γιαννιώτης 10.000 ανοιχτής θάλασσας Κολύμβηση

04.00: Αθανασία Τσουμελέκα, Ευαγγελία Ξυνού, Δέσποινα Ζαπουνίδου 20.000μ βάδην Στίβος

04.50: Τόνια Στεργίου Προκρ. ύψος Στίβος

05.40: Γιάννης Σμαλιός Προκρ. ακοντισμός Στίβος

08.00: Τριγκώνης/Πασχαλίδης Tornado- Τελική Ιστιοδρομία Ιστιοπλοϊα

10.00: Καλλίνικος Κρεάνγκα Γ΄ γύρος: Μιζουτάνι ή Ελουά Πινγκ Πονγκ

11.10: Ανδρέας Κιλιγκαρίδης Ημιτελικός C1 500μ. Κάνοε Καγιάκ

13.00: Ελίνα Ανδριόλα Προκρ. σύνθετο ατομικό Ρυθμική Γυμναστική

14.00: Νάντια Εφεντάκη Προκρ. 1500μ. Στίβος

15.49: Εθνική Γυναικών Προκρ. Ανσάμπλ Ρυθμική Γυμναστική

Newsroom ΔΟΛ