ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μετανάστες-Τι πιστεύετε; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Μετανάστες-Τι πιστεύετε; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Narkissa55530 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/04/2012, 16:13:15
quote:
αναρωτιέμαι αφού με βαφτίζετε φασίστα και νεοναζί

Αυτούς τους χαρακτηρισμούς τους κέρδισες με το σπαθί σου
ή μάλλον με το "όπλο σου"
όταν έλεγες ότι πρέπει να πυροβολούνται στα σύνορα αδιακρίτως
μετά απο 3 Αλτ, τις ει οι λαθρομετανάστες !!!
(και να είναι και 10% που πραγματικά χρίζουν ασύλου ? ,
δε βαριέσαι βρε αδερφέ, η γούβα να είναι καλά κι όλοι οι "λαθρο" χωράνε)

Κι επειδή δε σου κάναμε το χατήρι να συμφωνήσουμε με τις δολοφονικές σου "προτάσεις,"
προτιμήσαμε* απλά να σε χαρακτηρίσουμε ακραίο ...

Κατά τ'αλλα, ΚΑΝΕΙΣ και ΠΟΤΕ δε δήλωσε ευχαριστημένος με την έκταση
που εχει πάρει το θέμα ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ στην Ελλάδα
Με μόνη διαφορά οτι εμείς εδώ συζητάμε ... ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ !

Δεν είδα τους ομοϊδεάτες σου όμως να υπερασπιστούν τα κέντρα φιλοξενίας ,
και να απαιτήσουν, ΟΧΙ μονο να γίνουν χάριν εκλογών ,
αλλά και να συνεχίσουν και μετά απο αυτές !

Αρκέστηκε για μια ακόμη φορά ως γνήσιος ΝεοΕλληνας
να δηλώσει και διαδηλώσει, με βροντερή φωνή
"ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ,
ΑΛΛΑ Ο ΚΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ" !

*πληθυντικός, αν και μιλάω προσωπικά,
αλλά μου έχει λείψει πραγματικά
να αρχίσεις να γράφεις για αλληλέγγυους
ή δεν είναι της μόδας πια ?

Hellas at War
10/04/2012, 18:07:56
amalia

quote:
εννοείς ότι έγραψες ένα μήνυμα στο παρόν θέμα, το είδες να εμφανίζεται μετά από το μήνυμα του Italos και τώρα δεν το βλέπεις;

Είχα απαντήσει και είμαι σίγουρος ότι το είχα δει δημοσιευμένο από κάτω, γύρω στο μεσημέρι.

quote:
ούτε και αποσύρθηκε από εμάς

Αυτό ήθελα να ξέρω. Βέβαια, μετά απ' το σχόλιό σου, άρχισα να αμφιβάλλω... Μήπως είχα δει μόνον την προεπισκόπηση και δεν το δημοσίευσα; Μήπως το έσβησα για να γράψω κάτι άλλο και τελικά δεν έγραψα; Βλέπεις το έγραψα την ώρα που έφευγα από τη δουλειά οπότε μπορεί να συνέβηκε κάτι από τα παραπάνω.

Πάντως είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δημοσιεύθηκε. Εν πάσει περιπτώσει, δεν τρέχει τίποτε. Το ξαναγράφω

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

macedon

10/04/2012, 18:22:56
Italos

quote:
Εθνικισμός
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Δε λέω, καλή είναι η Βικιπαίδεια για μια πρώτη γνώμη πάνω σ' ένα θέμα, αλλά καλύτερα θα ήταν να μελετήσεις τι είναι ο εθνικισμός από τους ανθρώπους που το κατέχουν, παρά από μια διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που ο καθένας γράφει ό,τι γνωρίζει, χωρίς να σημαίνει και ότι αυτό που γνωρίζει είναι το σωστό.

Εγώ θα σου πρότεινα το βιβλίο του Ανδρέα Δενδρινού "Εθνικισμός: Τι είναι, τι πιστεύει", αν μπορέσεις να το βρεις, γιατί είναι από τη δεκαετία του '80.

Αλλά, ας δούμε τι λέει η Βικιπαίδεια:

quote:
Ο Εθνικισμός (αγγλ. nationalism) είναι πολιτική ιδεολογία

Το ίδιο σου είπα και γω. Ο Εθνικισμός είναι πολιτική ιδεολογία αλλά όχι μόνον πολιτική. Είναι και κοινωνική και οικονομική αλλά και στάση ζωής (γι' αυτό χαρακτηρίζεται ως βιοθεωρία). Για τους παραπάνω λόγους (που και συ έμμεσα παραδέχεσαι) ούτε ο Κολοκοτρώνης ούτε ένας αναρχικός ούτε ένας χουντικός θα μπορούσαν να είναι εθνικιστές, εκτός αν ήταν φορείς της συγκεκριμένης πολιτικής ιδεολογίας.

Βλέπεις, αν και ο πατριωτισμός ή "η προώθηση του συμφέροντος της χώρας του" (όπως σημειώνεις) είναι στοιχεία του εθνικισμού, εντούτοις τα στοιχεία αυτά ούτε τον χαρακτηρίζουν ούτε τον ορίζουν.

Εν πάσει περιπτώσει, είναι μάλλον άτοπο σε ένα μέλος του εθνικιστικού χώρου από το 1978 και σ' ένα στέλεχος του εθνικιστικού κινήματος από το 1982, να προσπαθείς να του πεις "τι είναι ο εθνικισμός" και μάλιστα μέσα από την βικιπαίδεια

macedon

10/04/2012, 18:40:06
AitheroVamon

quote:

Με αφορμή αυτό (και χωρίς να προσωποποιείται με κανέναν τρόπο το σχόλιο) θα έλεγα πως η απόδοση χαρακτηρισμών είναι μια μάλλον εύκολη διαδικασία, ειδικά όταν αυτοί είναι και ανακριβείς και υποκρύπτουν μια προσπάθεια δαιμονοποίησης καταστάσεων και ιδεολογιών.

Έλεγε ας πούμε επί χούντας κάποιος: "Οι Σοβιετικοί έστειλαν την πρώτη γυναίκα στο διάστημα" και αμέσως χαρακτηρίζονταν ως "κομμουνιστής". Την ίδια νοοτροπία (από την ανάποδη βέβαια)ζούμε στην Ελλάδα μετά την "μεταπολίτευση". Εκεί που ο κάθε ασφαλίτης έβλεπε "κομμουνιστές", "συνοδοιπόρους", "εαμοβούλγαρους", κτλ. σήμερα ο κάθε "προοδευτικός" βλέπει "νεοναζί", "φασίστες", κτλ. κτλ. (ξαναλέω, κανένα προσωπικό σχόλιο για σένα φίλε μου).

quote:

Δεν ξέρω ποιοι μπορεί να είναι οι ομοϊδεάτες του αθεου, καθώς δεν θυμάμαι να έχει δηλώσει κάποια πολιτική ταυτότητα. Δεν νομίζω όμως ότι με το να φτιάξουμε στρατόπεδα τύπου "Γκουαντάναμο" για τους λαθρομετανάστες λύνουμε ή έστω αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα. Μια τέτοια πρόταση μάλλον εμπεριέχει τον πανικό του "δεν ξέρω τι να κάνω".

Επιβάλλοντας στους λαθρομετανάστες το γκέτο, ουσιαστικά παίρνουμε το πρόβλημα από το κέντρο π.χ. της Θεσσαλονίκης και το πηγαίνουμε στην Κοζάνη. Χώρια που αυτή η διαδικασία έχει ένα κόστος που ξεπερνάει κατά πολύ το κόστος της διοικητικής απελασης. Και η ερώτηση είναι: "Γιατί δεν τους διώχνουν";

Συμφωνώ ότι το κράτος θα πρέπει να έχει και ένα ανθρώπινο πρόσωπο. Ας ξεκινήσει δείχνοντας το πρόσωπο αυτό στους πολίτες του και μετά μπορεί να επεκταθεί και σε όποιον άλλο θέλει.

macedon

10/04/2012, 20:06:53
Σκεφθείτε και τούτο:

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης,θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν μια βραδυφλεγής βόμβα,στα χέρια της Νέας Τάξης και των εκπροσώπων της,των πολιτικών.

Θα μπορούσε,ας υποθέσουμε,κάποια κυβέρνηση να θέλει ξαφνικά να δημιουργήσει χάος σε μια άλλη.

που θα βρεί αναβράζον έτοιμο ανθρώπινο δυναμικό,να κάνει την δουλειά,εξοπλίζοντάς το μάλιστα [τόσα όπλα ανακαλύπτονται,ανα την επικράτεια],χωρίς η ίδια να φαίνεται?

Λέμε τώρα...!!!
Αλλά καλύτερα <<Φύλαγε τα ρούχα σου...>>

Επομένως η λύση είναι μια.Βίαιη επαναπροώθηση στις χώρες τους και βίαιη αντιμετώπιση στην λαθρο-είσοδο.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

10/04/2012, 21:23:05
macedon
Φίλτατε , θα σου απαντήσω λιτά και σύντομα
(οσο σύντομος μπορώ να ειμαι σε τέτοιο θέμα)

Δε συνηθίζω να τοποθετώ σε κανέναν, καμιά ταμπέλα,
δεν οραματίζομαι φαντάσματα ούτε δαιμονοποιώ ιδέες/απόψεις
Η περίπτωση του Άθεου είναι "ειδική" για εμένα.
Η πάγια διαμάχη μας έχει να κάνει με τον ακραίο τρόπο που εκφράζει
την δικαιολογημένη, κατα τ'αλλα, αντίδραση του στο φαινόμενο ,
με τα γνωστά σε ολους προβλήματα όπου δημιουργεί σε μια χώρα
η λαθρομετανάστευση.
Πόσο δε στην Ελλάδα του σήμερα , οπου ούτε καν την νόμιμη μετανάστευση δεν μπορούμε να αντέξουμε !

Χωρις να θέλω να σου κάνω "μάθημα" (ειδικά εσένα)
την λέξη "ομοϊδεάτης" την χρησιμοποίησα κυριολεκτικά ως όμοιες ιδέες,
σε καμια περίπτωση δεν εννοούσα πολιτική ιδεολογία
(το οτι συμβαδίζουν με απόψεις πολιτικών φορέων
ή ιδεολογικών χώρων με αφήνει αδιάφορο)
δεν τον χαρακτήρισα χρυσαυγήτη ,
την γνωμη μου εχω διατυπώσει
η οποια θεωρεί τη δολοφονία ακραία απάνθρωπη πράξη !

Τέλος, η αναφορά μου για το νέο σχέδιο (αν και προεκλογικό)
εντελώς καλόπιστα, θα σου πω οτι εύχομαι να πετύχει
η βασική του αρχή, ειναι στη σωστή κατεύθυνση
ποιο είναι το πρόβλημα τώρα ?
οι λαθρομετανάστες συλλαμβάνονται , και μη έχοντας που να τους βάλουν
τους αφήνουν ελεύθερους...
αυτο εχει σαν αποτέλεσμα, στις χώρες απο όπου δεχόμαστε τους κύριους όγκους λαθρομεταναστών να ειναι γνωστό οτι ερχόμενος κάποιος στην Ελλάδα ... θα παραμείνεις ελεύθερος .
Με τους χώρους αυτούς (μακάρι να γίνουν και να δουλέψουν)
α) θα εχεις συγκεντρωμένους τους λαθρομετανάστες
προσφέροντας στέγη, τροφή, περίθαλψη (ανθρωπιστικό Κράτος)
β) αυτομάτως θα μαθευτεί σε ολες αυτές τις χώρες οτι όποιος ερχετε Ελλάδα , φυλακίζετε
γ) προσφέρεις το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες των μεγάλων πόλεων που έχουν (ισως) το μεγαλύτερο πρόβλημα
δ) Ελέγχεις ποιος πρέπει να μείνει και ποιος πρέπει να φύγει
και οργανώνεις τον επαναπατρισμό τους .

Γνωρίζεις πολυ καλά φίλε μου, οτι τα αίτια αυτής της λαθρομετανάστευσης είναι πολύ βαθειά ,
τα λάθη της Ελληνικής (& Ευρωπαϊκής) πλευράς πολλά
θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες (σελίδες),
αυτο ξεκινήσαμε να κάνουμε με το θέμα που έθεσε η Narkissa
αλλα δεν μπορώ να δεχτώ σε καμιά περίπτωση τη δολοφονία (τους) ως πράξη λογικού όντος ... κι εκει ξεκίνησαν όλα.
Και μια και ο αθεος εχει ακομα την απορία ... δεν εχασα την ευκαιρία να του το θυμίσω ,
οπως το κάνω ανα τακτά χρονικά διαστήματα
... ελπίζοντας οτι κάποτε θα γίνω κατανοητός

Hellas at War
10/04/2012, 23:02:16
... αλλά όπως είπα, δεν ήταν προσωπικό σχόλιο αλλά με αφορμή το προηγούμενο σχόλιο διατύπωσα μια γενική άποψη.

macedon

10/04/2012, 23:23:22
Εξ αρχής ήσουν σαφής ...
μια απλή ανακεφαλαίωση έκανα μόνο

Hellas at War
12/04/2012, 12:42:05
quote:
όταν έλεγες ότι πρέπει να πυροβολούνται στα σύνορα αδιακρίτως
μετά απο 3 Αλτ, τις ει οι λαθρομετανάστες !!!
(και να είναι και 10% που πραγματικά χρίζουν ασύλου ? ,
δε βαριέσαι βρε αδερφέ, η γούβα να είναι καλά κι όλοι οι "λαθρο" χωράνε)

με αυτά που λες φαντάζομαι ότι στο σπίτι σου δεν κλειδώνεις και όταν κάποιος μπαίνει στο σπίτι σου για να πιει λίγο νερό να φάει από το φαΐ σου, να ρίξει και ένα "μανίκι" σε όποιον βρει εύκαιρο βρε αδερφέ εσύ τον υποδέχεσαι με ανοιχτές αγκάλες

quote:

Κι επειδή δε σου κάναμε το χατήρι να συμφωνήσουμε με τις δολοφονικές σου "προτάσεις,"
προτιμήσαμε* απλά να σε χαρακτηρίσουμε ακραίο ...

αν η διαφύλαξη της ζωής μου και των ανθρώπων μου είναι ακραία τότε ναι είμαι ακραίος, εσύ συνέχισε να είσαι ανθρωπιστής αλλά μόνο για τους ξένους όχι για τους δικούς σου

quote:

Κατά τ'αλλα, ΚΑΝΕΙΣ και ΠΟΤΕ δε δήλωσε ευχαριστημένος με την έκταση
που εχει πάρει το θέμα ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ στην Ελλάδα
Με μόνη διαφορά οτι εμείς εδώ συζητάμε ... ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ !

μα φυσικά τα ίδια πες στα χιλιάδες θύματα και στις οικογένειες των θυμάτων

quote:

δεν ξέρω για ποιους λες εγώ όμως το όλο έργο το βλέπω ως μια βλακεία και μίση αν θες μπορ να στο αναλύσω

quote:

Αρκέστηκε για μια ακόμη φορά ως γνήσιος ΝεοΕλληνας
να δηλώσει και διαδηλώσει, με βροντερή φωνή
"ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ,
ΑΛΛΑ Ο ΚΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ" !

δεν κατάλαβα τι θες να πεις

quote:

*πληθυντικός, αν και μιλάω προσωπικά,
αλλά μου έχει λείψει πραγματικά
να αρχίσεις να γράφεις για αλληλέγγυους
ή δεν είναι της μόδας πια ?

η ειρωνεία είναι γνώρισμα της έλλειψης επιχειρημάτων

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

13/05/2012, 08:03:46
http://www.katohika.gr/2012/05/blog-post_6515.html#more

Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί
Και πήραν τις δουλειές των χτιστών και των εργατών της γης. Κι εγώ, που δεν ήμουν τίποτα από τα δυό, είπα:
Καλά είναι. Γίνονται και οι δουλειές φθηνότερα. Και μετά άρχισαν να κλέβουν τα σπίτια στα χωριά.
Αλλά εγώ, που δεν έχω σπίτι σε χωριό, είπα δεν πειράζει.