- ΣΙΓΟΜΟΥΡΜΟΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ - vol 3 - - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:΄Δεν μίλησα ...ούτε θα μιλήσω ΠΟΤΕ για απομόνωση..αντίθετα ...λέω ότι πρέπει να εκτεθούμε στην ζωή και στην εμπειρία ...η οποία θα μας βοηθήσει να αντικρύσουμε τον εαυτό μας ...αλλα και τους άλλους!
Η ζωή και η εμπειρία θα γίνει οδηγός για καλύτερες αλλα και ποιοτικότερες διελεύσεις απο τους δρόμους που επιλέξαμε να διαβούμε...!
Η ζωή δεν ήταν και δεν βρισκόταν ποτέ στην απομόνωση...φίλη Nemesi..!
Εισάγεις όμως -οφείλω να το πώ.." πολλούς όρους στην συζήτηση και καλά κάνεις αλλα πρέπει κάθε φορά και για την καλή συννενόηση να επισημαίνονται...και αυτό διότι π.χ...η λέξη απομόνωση μπορεί να είναι μια συνειδητά επιλεγμένη απόφαση αλλα μπορεί να έρθει και ως αποτέλεσμα έξωθεν πραγμάτων...και αυτό έχει μεγάλη διαφορά..
soul
Αγαπητέ μου Εαρινέ, δεν νομίζω ότι η ζωή και οι εμπειρίες γίνονται οδηγός μας πάντα, πιστεύω ότι κάποιες φορές κοροιδεύουμε τον εαυτό μας εμείς οι ίδιοι από φόβο ίσως. Όμως θα μου επιτρέψεις ακόμη μια ερώτηση που μου βγήκε από αυτή σου τη φράση "τί είναι τελικά η ζωή"?
Καλημέρα
Ελενα

"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"
quote:quote:΄Δεν μίλησα ...ούτε θα μιλήσω ΠΟΤΕ για απομόνωση..αντίθετα ...λέω ότι πρέπει να εκτεθούμε στην ζωή και στην εμπειρία ...η οποία θα μας βοηθήσει να αντικρύσουμε τον εαυτό μας ...αλλα και τους άλλους!
Η ζωή και η εμπειρία θα γίνει οδηγός για καλύτερες αλλα και ποιοτικότερες διελεύσεις απο τους δρόμους που επιλέξαμε να διαβούμε...!
Η ζωή δεν ήταν και δεν βρισκόταν ποτέ στην απομόνωση...φίλη Nemesi..!
Εισάγεις όμως -οφείλω να το πώ.." πολλούς όρους στην συζήτηση και καλά κάνεις αλλα πρέπει κάθε φορά και για την καλή συννενόηση να επισημαίνονται...και αυτό διότι π.χ...η λέξη απομόνωση μπορεί να είναι μια συνειδητά επιλεγμένη απόφαση αλλα μπορεί να έρθει και ως αποτέλεσμα έξωθεν πραγμάτων...και αυτό έχει μεγάλη διαφορά..
soul
Αγαπητέ μου Εαρινέ, δεν νομίζω ότι η ζωή και οι εμπειρίες γίνονται οδηγός μας πάντα, πιστεύω ότι κάποιες φορές κοροιδεύουμε τον εαυτό μας εμείς οι ίδιοι από φόβο ίσως. Όμως θα μου επιτρέψεις ακόμη μια ερώτηση που μου βγήκε από αυτή σου τη φράση "τί είναι τελικά η ζωή"?
Καλημέρα
Ελενα
"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"
Έχεις απόλυτο δίκιο φίλη Nemesi και με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο!
Οι εμπειρίες απο μόνες τους δεν πρόκειται να αποτελέσουν οδηγό , εφόσον αυτές δεν αναλυθούν και δεν υπάρξει το ηθικό δίδαγμα το οποίο "φέρει" κάθε εμπειρία..!
Ποιά είναι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε έναν σοφό και σε έναν ηλίθιο??
-Ο μεν πρώτος διδάσκεται απο τα λάθη του...ο δε δεύτερος ποτέ!!!
Απο την άλλη μεριά θα πρέπει να αναρρωτηθούμε και για την "κατεύθυνση" του "οδηγού"...προσανατολίζετε προς την ψυχή και φροντίδα της κοινωνίας ή του ατόμου???
θΑ ΡΩΤΉΣΩ:"Kοροιδεύουμε τον εαυτό μας ή εκείνος εμάς??"
Γνωρίζουμε ποιός είναι και τι ακριβώς επιθυμεί , για να μπορέσουμε να τον καροιδέψουμε ή "εκείνος" επιτάσεει όλο το συνειδητό μέρος μας ...και το καθοδηγεί σε ικανοποίηση των δικων επιθυμιών???
soul
Αγαπητέ μου Εαρινέ, έτσι όπως το γράφεις έχω αρχίσει να νιώθω ότι όλοι είμαστε... διχασμένες προσωπικότητες χιχιχι
Δεν ξέρω να σου πω ακριβώς ποιος κοροϊδεύει ποιον, όμως σίγουρα ο ένας κοροϊδεύει τον άλλον και μιας και οι δύο είναι ο εαυτός μας (είτε ο ανώτερος, είτε ο κατώτερος) νομίζω ότι πρέπει να προσπαθούμε κάθε μέρα να έχουμε ισορροπία και συνείδηση. Όχι μόνο για το ποιοι είμαστε, αλλά και για αυτά που κάνουμε.
Δεν μου απάντησες όμως στην ερώτησή μου, τί είναι η ζωή τελικά?
Ελενα

Edited by - Nemesi on 25/12/2009 10:21:16
quote:
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους, ειδικότερα βέβαια σ' αυτούς που γιορτάζουν σήμερα
Αγαπητέ μου Εαρινέ, έτσι όπως το γράφεις έχω αρχίσει να νιώθω ότι όλοι είμαστε... διχασμένες προσωπικότητες χιχιχι
Δεν ξέρω να σου πω ακριβώς ποιος κοροϊδεύει ποιον, όμως σίγουρα ο ένας κοροϊδεύει τον άλλον και μιας και οι δύο είναι ο εαυτός μας (είτε ο ανώτερος, είτε ο κατώτερος) νομίζω ότι πρέπει να προσπαθούμε κάθε μέρα να έχουμε ισορροπία και συνείδηση. Όχι μόνο για το ποιοι είμαστε, αλλά και για αυτά που κάνουμε.
Δεν μου απάντησες όμως στην ερώτησή μου, τί είναι η ζωή τελικά?
Ελενα
"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"Edited by - Nemesi on 25/12/2009 10:21:16
Τι είναι η ζωή τελικά..!!!
Μμμ...είσαι ζόρικη και ως σταχτοπούτα αναρρωτιέσαι για τον Βασιλιά..
Βλέπεις η Σταχτοπούτα χωρίς την ύπαρξη του Βασιλιά , δεν νοείται..![]()
Θέλεις την Βασιλική ισχύ και παρουσία ...προκειμένου να νοηματοδοτήσει την ύπαρξή σου στο παραμύθι...!
Ζωή...ίσως ένα φανταστικό σενάριο..δομημένο στο μυαλό μας , που περιμένει την πραγμάτωσή του..??
soul
quote:
Τι είναι η ζωή τελικά..!!!Μμμ...είσαι ζόρικη και ως σταχτοπούτα αναρρωτιέσαι για τον Βασιλιά..
Βλέπεις η Σταχτοπούτα χωρίς την ύπαρξη του Βασιλιά , δεν νοείται..
Θέλεις την Βασιλική ισχύ και παρουσία ...προκειμένου να νοηματοδοτήσει την ύπαρξή σου στο παραμύθι...!
Ζωή...ίσως ένα φανταστικό σενάριο..δομημένο στο μυαλό μας , που περιμένει την πραγμάτωσή του..??soul
Χμμμμμμμμμ είχε τέτοιες ανησυχίες η σταχτοπούτα? μήπως πρέπει να το ξαναδιαβάσω το παραμύθι? χιχιχι
Δηλαδή όλα είναι παιχνίδι του μυαλού μας? Εγκέφαλος αυτός ο άγνωστος?
Μήπως η ζωή είναι κάπου αλλού κι εμείς απλά επιβιώνουμε?
Μήπως δεν μας έχουν δώσει τον οδηγό και έχουμε χαθεί στο δάσος?
Τέλος δεν ξέρω να απαντήσω και νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει και από το θέμα χιχιχι

d.k
quote:
[quote]Μήπως δεν μας έχουν δώσει τον οδηγό και έχουμε χαθεί στο δάσος?
Τέλος δεν ξέρω να απαντήσω και νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει και από το θέμα χιχιχι
Εσύ τι πιστεύεις Νemesi???
Έχουμε χαθεί ή όχι..?
Και -απο την άλλη..- γιατί εγώ πιστεύω ότι είμαστε ΕΝΤΟΣ του θέματος??
Η Σταχτοπούτα -ζωή- δεν αναζητάει την αλήθεια -Βασιλιά-..???
soul
Όμως η αλήθεια δεν είναι μια και όταν μάθεις την αλήθεια (τη δική σου αλήθεια ίσως) θα ελευθερωθείς!

quote:
Αγαπητέ μου Εαρινέ, ναι νομίζω ότι ... χαθήκαμε στη μετάφραση χιχιχι έτσι όπως τα εξήγησες όμως τώρα θα σου πω ότι πάλι έχουμε χαθεί (όχι στη μετάφραση πια) αλλά στις αλήθειες, γιατί η αλήθεια του καθενός είναι διαφορετική. Για μένα δεν υπάρχει μια αλήθεια, ο καθένας βλέποντας από τη δική του σκοπιά, έχει μια δική του αλήθεια, που πάντα είναι αλήθεια φυσικά γι' αυτόν, μπορεί και για άλλους βέβαια.
Όμως η αλήθεια δεν είναι μια και όταν μάθεις την αλήθεια (τη δική σου αλήθεια ίσως) θα ελευθερωθείς!
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι όντως γνωρίζεις/ουμε , ποιά είναι η αλήθεια σου/μας , προκειμένου να την ψάξεις/ουμε???
soul

Ταξίδι στο άγνωστο