ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 14η ΝΙΣΑΝ - Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- 14η ΝΙΣΑΝ - Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

τυχερουλης30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
SHAMAN-KINGΝέο Μέλος
21/04/2009, 21:12:48
τα ζωα βλεπουν ονειρα αλλα επειδη δεν εχουν ακριβωσ ψυχη οποτε δεν νομιζω οτι τα θυμουνται

Παντα να κοιτασ μροστα γιατι αν δεν το κανεισ μενεισ πισω

NASAROYTAKIΜέλος
26/04/2009, 18:45:43
SHAMAN KING ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ?ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ!!!ΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ.ΕΞΑΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ.

DEAD MEN TELL NO TALES(PEIRATES OF THE CARIBBEAN 1,2, AND COMMING SOON 4

27/04/2009, 00:08:46
Έχω ζήσει με 11 γάτες!!
ΝΑΙ τα ζώα ονειρεύονται!

Ωραία πληροφορία NASAROYTAKI..

http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg

snoopyΜέλος
27/04/2009, 10:40:02
quote:
SHAMAN-KING:
τα ζωα βλεπουν ονειρα αλλα επειδη δεν εχουν ακριβωσ ψυχη οποτε δεν νομιζω οτι τα θυμουνται

Το ίδιο νομίζω και εγώ, και οι σκύλοι πολλές φορές πάνω στον ήρεμο ύπνο τους τινάζονται, βογγάνε κάτι που σημαίνει οτι τους τάραξε δέν υπάρχει άλλη εξήγηση απο το όνειρο, πολλές φορές ακούγεται οτι κλαίνε για κάτι κακό που θα συμβεί κάτι που σημαίνει οτι βλέπουν και προφητικά όνειρα.
Αλλά τα ξεχνάνε αμέσως όταν ξυπνήσουν κάτι που συμβαίνει πολλές φορές και στους ανθρώπους.

27/04/2009, 13:05:48
Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θυμούνται η όχι τα όνειρα τους το σίγουρο
Είναι ότι βλέπουν όνειρα .
Τώρα για το αν έχουν ψύχη πολύ απλα θα πω ότι αν έχουμε εμείς ψύχη έχουν και αυτά .
27/04/2009, 23:24:11
Τα ζώα όχι απλά ονειρεύονται αλλά «ζούνε» πολύ έντονα τα όνειρα τους .
Μάλιστα είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι όταν ονειρεύονται διανύουν φάσεις REM (Rapid Eye Movement) οι οποίες συνδέονται με τα όνειρα…

Τώρα μια ερώτηση πάνω σε κάτι άλλο, αν και θα ξεφύγουμε λίγο…

quote:
SHAMAN-KING-τα ζωα βλεπουν ονειρα αλλα επειδη δεν εχουν ακριβωσ ψυχη οποτε δεν νομιζω οτι τα θυμουνται

Ποιος γνωρίζει το τι είναι η ψυχή, ώστε να λέμε ότι τα ζώα δεν έχουν ακριβώς ψυχή…

30/04/2009, 08:05:39
Όσοι ζούνε ή ζούσαν κάποτε με σκύλους ή με γάτες το έχουνε ήδη διαπιστώσει από τις αντιδράσεις τους, οι οποίες μοιάζουν αρκετά με τις ανθρώπινες. Μάλιστα εάν τους προσφέρουμε ένα καθησυχαστικό χάδι σε κάποιες στιγμές έντασης όπως τίναγμα, γρύλισμα ή κλάμα, το αποτέλεσμα θα είναι να εντυπώσουν αυτόματα αυτή την αίσθηση και να την εκλάβουν ή "αποκωδικοποιήσουν" αυτόματα ως "εφησυχασμό", μιας που θίχτηκε το θέμα της "αποκωδικοποίησης" και της ικανότητας ή της ανικανότητας των ζώων ως προς αυτό.
Αρκεί βέβαια να μην γίνει λάθος εντύπωση και αντί αυτού καταφέρετε να βρεθείτε με καμιά δαγκωνιά. Αυτό βέβαια εξαρτάτε από το είδος του εφιάλτη αλλά και από το πόσο καλά γνωρίζετε το ζώο.

Επίσης θα συμφωνήσω με τον φίλο elo,

quote:
Ποιος γνωρίζει το τι είναι η ψυχή, ώστε να λέμε ότι τα ζώα δεν έχουν ακριβώς ψυχή…

Γενικά τα όνειρα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για αποσυμβολισμό και ανάλυση, γιατί κάθε άτομο με έναν υποκειμενικό,αντικειμενικό, "πανανθρώπινο-παγ/κόσμιο" τρόπο, παρακινούμενο από τον έσω και τον έξω κόσμοεαυτό και οδηγούμενο από νόμους και μηχανισμούς, πλάθει μία ζωντανή ονειρική γλώσσα που εξελίσσεται καθ'όλη την διάρκεια της ζωής του, η οποία αναπνέει μόνο για τον εαυτό μα πάντα σε συνάρτηση με το ΌΛΟ.

Καμιά φορά πραγματικά αναρωτιέμαι εάν ο εαυτός μου γνωρίζει περισσότερα από όσα εγώ.

Φιλικά....

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

Edited by - simori on 30/04/2009 09:23:38

30/04/2009, 11:10:26
quote:
Όσοι ζούνε ή ζούσαν κάποτε με σκύλους ή με γάτες το έχουνε ήδη διαπιστώσει από τις αντιδράσεις τους, οι οποίες μοιάζουν αρκετά με τις ανθρώπινες. Μάλιστα εάν τους προσφέρουμε ένα καθησυχαστικό χάδι σε κάποιες στιγμές έντασης όπως τίναγμα, γρύλισμα ή κλάμα, το αποτέλεσμα θα είναι να εντυπώσουν αυτόματα αυτή την αίσθηση και να την εκλάβουν ή "αποκωδικοποιήσουν" αυτόματα ως "εφησυχασμό", μιας που θίχτηκε το θέμα της "αποκωδικοποίησης" και της ικανότητας ή της ανικανότητας των ζώων ως προς αυτό.

Έτσι είναι όποιος έχει κατοικίδιο η είχε ξέρει πολύ καλα ότι οι αντιδράσεις τους
Μοιάζουν με τις ανθρώπινες .

30/04/2009, 20:41:16
Μιας και συζητάτε για τα "όνειρα" των ζώων
οχι μόνο ονειρεύονται αλλά το Ζουν κι ολας !!!

ριξτε μια ματια
http://www.youtube.com/watch?v=z2BgjH_CtIA

fthanos27Νέο Μέλος
01/05/2009, 20:43:25
quote:

Μιας και συζητάτε για τα "όνειρα" των ζώων
οχι μόνο ονειρεύονται αλλά το Ζουν κι ολας !!!

ριξτε μια ματια
http://www.youtube.com/watch?v=z2BgjH_CtIA

χχαχαχα, το έχω δει, κορυφαίο :)