ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- **** Π Ε Ν Τ Ε Λ Η **** - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- **** Π Ε Ν Τ Ε Λ Η **** - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ostria30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
achaiosΝέο Μέλος
29/03/2004, 16:30:54
Δεν τον βρίσκεις γιατί δε διδάσκει στο ΠαΠει
αλλά στο ΤΕΙ Πειραιά :)

http://gun.teipir.gr/Telef-katalog/4.html

29/03/2004, 20:07:11
Φίλε Φωτογράφε αυτή την ιστορία (με τον βοσκό και το ufo) την διάβασα κάποια στιγμή στο link που βάζω παρακάτω. Είναι μία σειρά βιβλίων του
Tomkinson, John L "Greece Beyond the Guidebooks" (ρίξτε μιά ματιά αξίζει τον κόπο) από τον εκδοτικό οίκο "Ανάγνωσις".

Ειδικά για την Πεντέλη, με αρκετές φωτογραφίες
http://www.anagnosis.gr/Davelis_Cave.htm

Για την συγκεκριμένη φωτογραφία λέει
"On the far side from the chapels is a strange stalagmite formation and a passage leading downwards. On the other side a small pool in a hollow in the wall, while at the rear, a second chamber used to be separated from the main hall by a curtain wall of stalagmites, and at the rear a tunnel once led to subterranean galleries, which were the subject of much speculation."

Υποθέτω ότι είναι το μέρος που μπαζώθηκε έτσι;

Φίλε Πέτρο, αν κανονίσετε κάτι και μπορώ, εγώ μέσα!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

29/03/2004, 20:39:17
Καλησπέρα σε ολους τους συνταξιδιώτες!!!
Αγγελε για χαρα και σενα και στον achaios απο οτι βλεπω πηρες την απαντηση σου εγω τελικα ειχα ακουσει λαθος για τον κ.ΠΑΠΑ οτι διδασκε στο πανεπιστημιο αλλα βρεθηκε η ¨ακρη¨.
ΟΣΤΡΙΑ τελικα φαινεται οτι εισαι ΔΥΝΑΤΟΣ ¨παικτης¨παω να ριξω μια ματια στο λινκ που αναφερες να σαι καλα.
Πως σου φαινονται αυτες οι περιγραφες αληθεια;
Και βεβαιως απευθυνομαι και στα υπολοιπα παιδια της παρεας.
Δεν νομιζεται οτι μεσα στις διηγησεις αυτες υπαρχουν λεπτομερειες αξιοπροσεκτες;
Θελω να προσθεσω οτι παρομοιες παραξενες ιστοριες μου εχουν διηγηθει ¨δικα μου¨ συγγενικα προσωπα και για αλλα μερη της ΕΛΛΑΔΑΣ.
Τοτε που οι ανθρωποι ζουσαν πιο κοντα στην φυση στα χωρια τους και περνουσαν ωρες δουλευοντας στα βουνα η στα χωραφια τους .
Ειναι αραγε η ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ, που σωζει πολλα τετοια περιστατικα απλων ανθρωπων, γεματη με φαντασιες και παραμυθακια; (ασφαλως θα εχει και τετοια) η υπαρχουν περιστατικα που ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα;

30/03/2004, 20:16:07
Οστρια εριξα μια ματια στο λινκ που εστειλες .
Αρκετα ενδιαφερον θα ελεγα.
Αν και τα αγγλικα μου δεν με βοηθουν αρκετα πρεπει οντως να αναφερεται στο τμημα της σπηλιας που μπαζωθηκε αυτο που ειχαμε αναφερει και παραπανω.
Α και κατι αλλο στην φωτογραφια που εχεις ανεβασει της πρωην βασης αν προσεξεις απανω αριστερα στην ακρη της βασης φαινεται και το αιγυπτιακο ιερο και λιγο δεξιοτερα το εκκλησακι αυτο που φαινεται μπλε ασπρο.
Προσεξα οτι οι φωτογραφιες σου εσενα κατεβαινουν παντα και γρηγορα ποιον τροπο χρησιμοποιεις; θελω να πω που αποθηκευεις τις φωτο σου; και εμφανιζονται τοσο γρηγορα;

Και μια ερωτηση για τον Πετρο με τον κ.Σαραγα γραφεις οτι ειχατε μια ομαδα; ερευνητικη.
Θα ηθελες να μας πεις λιγα πραγματα για τις τοτε ερευνες σας και τα αποτελεσματα; αν θες φυσικα.

Στα επομενα μηνυματα μου θα παρουσιασω και σπηλαια απο αλλα σημεια της ΠΕΝΤΕΛΗΣ οποτε θα βοηθουσε να κατεβαινουν οι φωτογραφιες πιο ευκολα αν μπορεις να με βοηθησεις θα ηταν καλο η οποιος αλλος μπορει.

Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 30/03/2004 20:20:23

30/03/2004, 22:07:48
Αγαπητέ Φωτογράφε, τις φωτογραφίες που βάζω τις κάνω link κατευθείαν από τα sites που τις βρίσκω... Υποθέτω ότι κατεβαίνουν πιό γρήγορα επειδή είναι σε μορφή jpg ή gif και έχουν μικρό μέγεθος. Οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω :(

Για την τελευταία φωτογραφία που έβαλα (από το site που διάβασες, εσένα σου θυμίζει κάτι αυτός ο χώρος; Στο αριστερό μέρος φαίνεται τοίχος (όχι της σπηλιάς αλλά χτισμένος). Αυτός ο τοίχος είναι της εκκλησίας ή κάτι άλλο; Δυστυχώς δεν έχω μπει μέσα στην σπηλιά και δεν γνωρίζω τα κατατόπια.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

30/03/2004, 22:16:44
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση στον φίλο Πέτρο;

Αν θες φυσικά μας απαντάς, σε ποιο πανεπιστήμιο εδίδασκες;

Εγώ φίλε φωτογράφε δεν διαφωνώ με τον Πέτρο. Απλώς οι δυο απόψεις (μετρήσεις Παπά – Πέτρου) μου φάνηκαν το ίδιο πειστικές. Τη στιγμή μάλιστα που δεν ήξερα ότι και ο Πέτρος είναι επιστήμων. Άρα λοιπόν καταλαβαίνεις….τι πιο φυσιολογικό από το να κρατώ κάποιες επιφυλάξεις για τον εαυτό μου.

Για τις ιστορίες που ανέφερες τι να πω; Έχω διαβάσει ¨άπειρες¨ τέτοιες εδώ μέσα. Στο θέμα ¨Παράξενες Ιστορίες¨ περιγράφονται πολλές ιστορίες με νεράιδες κλπ. Εγώ επίτρεψέ μου να έχω τις επιφυλάξεις μου. Βέβαια όλες είναι παραμύθια και φαντασιώσεις; Όχι, μερικές μπορεί να έχουν μια δόση αληθείας, αλλά ερμηνεύονται με τους νόμους της φύσης. Τώρα βέβαια αυτές είναι ελάχιστες και χρειάζεται τεράστια ανάλυση για να εντοπιστούν -μέσα από πολλές άλλες- και να εξηγηθούν. Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία και έρευνα πάνω στα ¨ανεξήγητα¨ αυτά φαινόμενα από ομάδες ερευνητών και επιστημόνων, πράμα που είναι πολύ δύσκολο μέσα σ’ ένα φόρουμ. Βέβαια όχι και ακατόρθωτο. Οι ιστορίες σου έχουν πράγματι αρκετό ενδιαφέρον και ίσως βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα αν ασχοληθούμε.

31/03/2004, 00:20:42
Μισο γιατι γιναμε ¨σουπα¨που λενε ΟΣΤΡΙΑ.
Η φωτογραφια που εχεις ανεβασει ειναι απο το εσωτερικο της εκκλησιας και οχι απο το σπηλαιο.
Συγκεκριμενα το σημειο αυτο ειναι αναμεσα στα δυο ιερα το χωρισμα διπλα στην καταπακτη.
Μαλλον ειναι λαθος λεζαντα στην σελιδα (ριξε μια μεταφραση τι ακριβως λεει).
Αιαντα πιστευεις στην υπαρξη τετοιων φαινομενων; η εισαι απολυτα αρνητικος;
Σου εχει τυχει να δεις κατι παραξενο;
Και κατι σχετικο με αυτο που ειπες, καποιος πολυ καλος γνωστης πραγματων και θεματων μου ειχε πει καποτε οτι ο ορος ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ και ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΟ ειναι λαθος δεν υπαρχουν στην πραγματικοτητα ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ¨ΑΝΕΡΜΗΝΕΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ¨.

31/03/2004, 16:39:13
quote:

Μισο γιατι γιναμε ¨σουπα¨που λενε ΟΣΤΡΙΑ.
Η φωτογραφια που εχεις ανεβασει ειναι απο το εσωτερικο της εκκλησιας και οχι απο το σπηλαιο.
Συγκεκριμενα το σημειο αυτο ειναι αναμεσα στα δυο ιερα το χωρισμα διπλα στην καταπακτη.
Μαλλον ειναι λαθος λεζαντα στην σελιδα (ριξε μια μεταφραση τι ακριβως λεει).

Ουπς! Αυτό είναι το εσωτερικό της εκκλησίας; (Οπότε έχω δίκιο για τον τοίχο... χεχε) Μάλλον εγώ κάταλαβα λάθος την λεζάντα, με μπερδεύει αυτό το "On the far side from the chapels" μεταφράζεται ως

"στην μακρινή πλευρά από τα παρεκκλήσια (στο πίσω μέρος;)"...
"...υπάρχει ένας περίεργος σχηματισμός από σταλαγμίτες και ένα πέρασμα που οδηγεί προς τα κάτω. Στην άλλη πλευρά, υπάρχει μία μικρή δεξαμενή μέσα σε ένα βαθούλωμα στον τοίχο, ενώ στο πίσω τμήμα μία δεύτερη αίθουσα χωρίζεται από την πρώτη, με μία 'κουρτίνα' από σταλαγμίτες και πιό πέρα ένα τούνελ που κάποτε οδηγούσε σε υπόγειες στοές, οι οποίες ήταν το αντικείμενο πολλών θεωριών(υποθέσεων)".

-Arthur C. Clarke-

31/03/2004, 22:53:43
Αξίζει να δούμε τι γράφει για το σπήλαιο των Άμωμων ένας πραγματικός λάτρης όχι μόνο της ΠΕΝΤΕΛΗΣ αλλά ολόκληρης της ΑΤΤΙΚΗΣ ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ.

Ο ΑΝΑΔΡΟΜΑΡΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η φύσις και ο χρόνος συνειργασθησαν δια την ωραιαν αυτήν σπηλιά.
Αφήνεις δεξιά το εκκλησιδακι – ερειπωθη και αυτό – και προχωρείς εις το βάθος της.
Από τους σταλακτιτας οι οποίοι την έχουν στολίσει λαξευμένοι από τα Στοιχειά πέφτει γουλιά γουλιά το νερον μέσα σε καθαρότατες γουβιτσες που της προεσχηματισαν η ιδιαις η σταλαγμιτιαις που όλο και πέφτουν σαν να λογαριάζουν αιώνες τώρα τον χρόνο που περνά χαμένος.
Και έχουν τον ίδιο ρυθμό και ξεχωριστον ηχον η σταλαγμιτιαις αυται, σαν νότες κάποιου μυστικού τραγουδιού.
Εις το βάθος υπάρχει μια μικρή τοξοειδής οπή και μερικά μαρμάρινα σκαλοπάτια.
Πρόσεχε και προχωρει.
Τα μάτια σου έχουν συνηθίσει πλέον και τώρα θα ιδης εις το βαθος το πρόσωπον σου ξάστερα μέσα εις την στερνιτσα με το ¨ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΕΡΟ¨.
Όταν το παραμύθι ήταν ιστορία !!!!!(λέει πολλά εδώ ο ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ) από εκεί έπιναν αι ωραιαι Νυμφαι της σπηλιάς του ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ και όταν ετράπησαν εις φυγην εις την θεαν του πρώτου Ασκητού εξακολούθησε να πίνει αυτός από το ίδιο το νερον που είχαν ακουμπήσει της Νύμφης τα χειλάκια.
Πόσες μετάνοιες να εκαμεν ο Ασκητής αυτός δια να φυγη Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΩΡΑΙΩΝ ΟΠΤΑΣΙΩΝ !!!! τας οποίας ενομιζεν ότι τους στέλνει ο διάβολος ενώ του τας διωχετευεν εις το αίμα του το ΜΑΓΕΜΕΝΟΝ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ΝΕΡΟΝ!!!
ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΕΡΑΖΗ ΟΛΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑΝΕΙΩΝΕ!!!!!
ΤΟΣΟΝ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΙΣΩΣ ΘΑ ΖΟΥΣΕ αν μια νύχτα θέλοντας να πιάσει έναν αετό που εφωληαζε στο βράχο για να κάνη το φτερό του κοντύλι να γράψει τις αμαρτίες του δεν έπεφτε να σκοτωθεί.
Και ένας μικρός βοσκός το πρωί που ηύρε σφιχταγκαλιασμένους και σκοτωμένους τον Ασκητή και τον Αετό έθαψε τον Ασκητή και με το φτεροκοκαλο του Αετού έκαμε σουραύλι.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΙΗΓΗΣΗ;
ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΔΩ Ο ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ.

ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 31/03/2004 22:55:48

31/03/2004, 23:35:28
quote:
Φωτογράφος

Αιαντα πιστευεις στην υπαρξη τετοιων φαινομενων; η εισαι απολυτα αρνητικος;
Σου εχει τυχει να δεις κατι παραξενο;

Κάτι παράξενο, όχι δεν μου έτυχε. Τώρα γι’ αυτά τα φαινόμενα τι να πω; Δε ξέρω. Χρειάζονται ίσως περισσότερα στοιχεία.
Γενικά όμως, είμαι ανοιχτός σε όλα μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
Νομίζω ότι δεν πρέπει να απορρίπτουμε τίποτα αν πρώτα δεν το εξετάσουμε με σύνεση και επιστημονισμό.
Όλα μα όλα πρέπει να τα εξετάζουμε με την λογική και με τους φυσικούς νόμους. Αρχικά. Αν ωστόσο δεν βρούμε κάποια λογική απάντηση τότε…… δεν ξέρω. Δε μου έτυχε ποτέ για να ξέρω. Αν μου τύχει -κάτι σχετικό- θα σου απαντήσω.
quote:
Φωτογράφος

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΙΗΓΗΣΗ;
ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΔΩ Ο ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ.

Δηλαδή; Το νερό φαντάζομαι ότι θα εννοείς. Γεια να δούμε!