ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΝΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΑΝΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

strangewonderer31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
28/11/2002, 13:44:45
Φιλοι μου ,
Πιστευω οτι ακομα και σημερα συνεχιζεται ενας πολεμος ο οποιος ξεκινησε εδω και 5000 περιπου χρονια. Πολεμος μεταξυ αφ' ενος του χθονιου προελληνικου κοσμοειδωλου δηλαδη που αντιπροσωπευουν οι λαοι που ζουν στον ευρυτερο ελλαδικο χωρο προ της Κοθοδου των Ελληνων - των Αριων δηλαδη φορεων μιας τελειως διαφορετικης θεασεως του κοσμου , αφ'ετερου , θεασεως που δεν ειναι αλλη απο τη φωτεινη Αρχη που γεννησε τον Πολιτισμο της Αρχαιας Ελλαδος.
Δυστυχως παρατηρουμε σημερα οτι οι πλεον ενθερμοι ζηλωτες των προελληνικων αρχων ειναι αυτοι που προκυψαντες εσχατως , τα τελευταια 6-7 ετη εχουν αναλαβει εργολαβικως την "προασπιση" των Ιδεων της Αρχαιας Ελλαδος.Το θρασος των εν λογω αυτοαποκαλουμενων "συγγραφεων-ερυνητων" ξεπερνα καθε οριο !
Κατ'ουσιαν , προβαλλονται ως ιδεωδη της Αρχαιας Ελλαδος οι ιδεες , τα προσωπα και τα πραγματα πυ ειτε δρομολογησαν την παρακμη του αρχαιου κοσμου , ειτε εχεραν μεγαλης εκτιμησεως στους χρονους της παρακμης ( Ορφικοι , μυστηριακες λατρειες , Πυθαγορας κλπ ). Καθολου παραξενο που στους κυκλους αυτους , δημοφιλεστατη φιγουρα αποτελει ο Διονυσος.
Ο Διονυσος παρουσιαζεται παντοτε στις αρχαιες πηγες ΚΑΙ ως θεοτητα του θανατου! Ενος θανατου οχι μονο βιολογικου , αλλα πρωτιστως εσωτερικου. Στο προσωπο του Διονυσου βλεπει κανεις τις πιο τυπικες επιβιωσεις του προελληνικου κοσμου και μετα την αφιξη των Αριων , η οποια κατα βασιν σηματοδοτει την εγκαθιδρυση μιας Κοσμοαντιληψεως διφορετικης !Ο θεος δε θα γινει ποτε πληρως αποδεκτος , πραγμα που εμμεσως προδιδει και η κατ'ανοχην, "λαθρα", περαιτερω επιβιωση του και στους Ελληνες , αφου δεν ενταχθηκε στο Δωδεκαθεο , ενω στα Ομηρικα επη εντοπιζεται μονο τεσσερις φορες - και μαλιστα στα στρωματα τους που θεωρουνται υστεροτερες προσθηκες.

Ο Προ-ελλνικος πολιτισμος αποτελει κατ'ουσιαν μια εκφραση της πολιτιστικης "κοινης" της Μεσης Ανατολης, της Μεσογειου , αλλα και της κεντρικης Ευρωπης προ του 4000 π.Χ..Πιθανοτατα αυτη η πολιτιστικη "κοινη" εχει ως κοιτιδα της την ευρυτερη περιοχη της Μικρας Ασιας , απ' οπου εξαπλωνεται. Το προ-Αριο κοσμοειδωλο της εχει ορισμενες χαρακτηριστικοτατες εκφανσεις.Μια εξ'αυτων ειναι η Μητριαρχια και η αμεσως μ' αυτην συνδεδεμενη Σεληνιακη λατρεια μ' ολους τους συμβολισμους
της. Κεντρικο στοιχειο αυτου του προαριου κοσμοειδωλου αποτελει η χθονια λατρεια σ' ολες της τις εκδηλωσεις.
Ολα τα ανωτερω γνωρισματα εντοπιζονται στη Διονυσιακη λατρεια. Προκειται για μια Λατρεια η οποια χαρακτηριζεται απο το Μαιναδισμο ( ενθεο μανια η οποια καταλαμβανει τις υπο την επηρρεια του θεου τελουσες γυναικες ). Μια μανια που στρεφεται ευθεως εναντιον της Ανδρικης Αρχης , της Πατριαρχιας-και του εξ αυτης απορρεοντος τροπου συγκροτησεως της Κοινοτητος σ' ολοκληρο τον Ινδοευρωπαικο Κοσμο. Ο Μαιναδισμος δεν ειναι τιποε αλλο παρα η Μητριαρχια στην πλεον αποκρουστικη της μορφη. Βλεπε Διονυσιακες γιορτες - Λατρεια Μητερας - Θεας , Μητερας - Γης , Περσεφονη , Σατυροι...

Εξαιρετικως ενδιαφερουσα ειναι και μια αλλη πτυχη: Οι Δελφοι,προτου ο Υπερβορειος Απολλων φερει τα Νεα Ηθη , υπηρξαν κεντρο λατρειας της Μητερας-Γης της οποιας υπηρχε εκει μαντειο. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ φονευει τον Πυθονα και εγκαθιδρυει τη Λατρεια του ! Στην Αρχαια παραδοση ειναι παμπολλα τα παραδειγματα "δρακοκτονιας" - ολα με ενα εσωτερικο νοημα. Ο Διας φονευει τον δρακοντα Τυφωνεα , ο Περσεας την οφιοειδη Μεδουσα, ο Βελερεφοντης τη Χιμαιρα , ο Ηρακλης τα ιδια...
Καθε στιγμη αδυναμιας των Αριων ηταν και μια ευκαιρια επανεκδηλωσεως των διαφορων εκφανσεων του Προελληνικου κοσμου. Οι Αριοι πατερες φαινεται οτι το γνωριζαν πολυ καλα αυτο - και δεν παρελειπαν να καλουν σε εγρηγορση. Στους Δελφους λοιπον , καθε οκτω χρονια παρουσιαζοταν ενα Ιερο Δραμα - το "Σεπτηριον". Ενα υγιες μικρο ΑΓΟΡΙ υποδυοταν τον Απολλωνα που φονευει τον δρακοντα Πυθονα...
Σημερα εχουμε μια νεα επιθεση - μεασ στους χρονους της παρακμης - απο μη Αρια πολιτιστικα στοιχεια μεχρι και τσαρλατανους , μαγους , εκλαικευτες μιας δηθεν ψευδογνωσεως - αξιοι κληρονομοι , ολοι τους, των Ορφικων τσαρλατανων , οπως τους χαρακτηριζει ο Πλατων. Ακομα και η συγχρονη αισθητικη μας μηπως ειναι ευθεια αντανακλαση της κυκλαδικης τεχνης και των στεατοπυγικων ειδωλιων της νεολιθικης Θεσσαλιας;
Φιλοι μου ,
Ας συνειδητοποιησουμε την Ελληνικοτητα στην Αυθεντικη της μορφη ! Ας αντικαταστησουμε το διονυσιακο χαχανητο με το βροντωδες γελιο του Διος. Και θα κλεισω με τον Ηρακλειτο:
"Γιατι αν κατα την πομπη για το Διονυσο δεν τραγουδουσαν τον φαλλικο υμνο , οσα κανουν θα ησαν αναιδεστατα". Αλλα ο Αδης και ο Διονυσος ειναι το ιδιο θνησιγενες πραγμα - που στο ονομα του μαινονται και βακχευουν...

Edited by - ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ on 28/11/2002 13:51:03

Edited by - ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ on 28/11/2002 13:54:20

28/11/2002, 21:06:52
FILOI MOU KALHSPERA SAS.

FILE ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ NOMIZW PWS O DIANYSOS EINAI KATI PARAPANW APO ENA XAXANITO KAI LIGIA GIA TON FALO.
AS MHN XEHNAME PWS KAI O HRAKLEITOS OPWS KAI POLLOI APO TOUS FILOSOFOUS EITAN SE ADELFOTHTES KAI POLLES FORES ADIKROUWMENES METAXY TOUS.
DEN EITAN O DIONYSOS-ZAGREAS AYTO POU THELEI NA DIXEI O HRAKLEITOS.

FILE ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ AS DOUME TO THEMA AYTO SE PIO PLATIA MORFH.

EYXARISTW.

KAI PROS THEOU OXI ARIA FILH.... HDH EXEI KATARIFTHEI O MHTHOS AYTOS....

EYXARISTW

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

28/11/2002, 21:52:05
Φιλε AVATARGR ,
Προσπαθησα μεσα απο το κειμενο μου , να καμω κατανοητο οτι το ζητημα της Θρησκειας και της Μυθολογιας ειναι εκφραση , σε τελικη αναλυση , της Φυλετικης Ψυχης καθε λαου. Και τι ειναι τελικως Ψυχη...Ο Μεγαλος Γερμανος στοχαστης και φιλοσοφος Alfred Rosemberg θα πει: " ΨΥΧΗ ειναι η ΦΥΛΗ ορωμενη εκ των εσω " !!!
Με την συνοπτικη μεν , αλλα απραιτητη ιστορικη μου αναφορα - που ισως σας κουρασα - προσπαθησα να θεσω το ζητημα ερμηνειας των Μυθων σε μια ταξη και οχι ενος γενικου ανακατεματος που δυστυχως κυριαρχει στις μερες μας.
Δεν καταλαβαινω φιλε μου γιατι αυτη η εκπληξη και το ειδος απαντησεως , εις οτι αφορα τον ορο "Αρια Φυλη". Προσεξε ξανα τα οσα γραφω, και θα καταλαβεις τη διαφορα. Μου λες οτι ο Μυθος της εχει καταριφθει !!! Απο που αντλεις το συμπερασμα αυτο; Ποιες οι επιστημονικες σου πηγες;
Αν επιθυμεις , ευχαριστως να ανοιξουμε ενα Νεο Θεμα για να συζητησουμε το ζητημα αυτο. Ελπιζω μονον , να μην εχεις ως πηγες τους απατεωνισκους "νεοαρχαιολατρικους" κυκλους...

Edited by - ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ on 28/11/2002 21:53:04

28/11/2002, 22:19:20
Αγαπητέ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, υπάρχουν δύο προσεγγίσεις στην θεωρία της Άριας φυλής . Η πρώτη έχει σχέση με την θεωρία της "ανώτερης φυλής" με καταστρεπτικά αποτελέσματα όπως τελικά εκφάστηκε στην πράξη απο τον Ναζισμό, και η δεύτερη που έχει σχέση με την θεοσοφική "ονοματολογική" προσσέγιση της πέμτης ρίζας φυλής. Ακολουθώντας την ιστοσελίδα που προτείνεις, συμπεραίνω ότι αναφέρεσαι στην πρώτη...

28/11/2002, 22:48:41
...περι Διονυσου συνεχεια...
Θα παραθεσω ενα πυκνο και διαυγες αποσπασμα απο το μνημειωδες αριστουργημα του Alfred Rosemberg, " O ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΟΣ" - που απο οσο πληροφορουμαι μεταφραζεται και εις την Ελληνικη : "...Ετσι επι των ελληνικων απεικονισεων φερει μεν ο Διονυσος ελληνικο παραστημα και γνωρισματα, αλλα απονευρωμενα, διαβιοι δε στην ομηγυρη προσωασιατικων σατυρων, οι οποιοι κατοπιν στους ταφικους πινακες προβαλλουν ως τα αλαλαζοντα δαιμονια μιας προελαυνουσης Διαλυσεως του Κοσμου. Ευστοχα παρατηρει ο BACHOFEN οτι ο φαινομενικα νικηφορος στην Ασια εισβαλων Απολλων επεστρεψε ως Διονυσος , αυτο ομως που αυτος και οι λοιποι στοχαστες εχουν παριδει , ειναι το γεγονος οτι ο Ζευς και ο Απολλων παριστανουν την πνευματικη - βουλησιαρχικη πλευρα του αριου-ελληνικου Αιματος , οπως ακριβως ο εταιροπληκτος τροπος ζωης απετελει εκφραση των μη-αριων προσωασιατικων και βορειοαφρικανικων ομαδων. Ο συγκριτισμος(αναμειξη) Μυθων και Αξιων διαδραματιστηκε εν ταυτω προς μια νοθευση του Αιματος - ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑ ΕΙΚΩΝΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΑΙΜΟΓΕΝΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ."
Ας διαλυσουμε την Συγχιση που επικρατει στο ονομα της αυθεντικης Ολυμπιακης Ελληνικης Ιδεας.

Προτεινω και ορισμενα βιβλια που σιγουρα θα βοηθησουν το βιβλιοφιλο κοινο της ιστοσελιδος μας:

- Π. Λεκατσα, "Η ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ" , Καστανιωτης 1994
- M. GIMBUTAS:THE GODESSES AND GODS OF OLD EUROPE
- J.L. Harisson " O Θεος Διονυσος" , Ιαμβλυχος 1995
- ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ , Τομος Α' , Εκδοτικη Αθηνων, 1971

28/11/2002, 23:02:34
Δεν ειναι προθεση μου να λαβει η συζητηση μας χαρακτηρα στενα πολιτκο , αν και τα παντα ειναι.. πολιτκη ! Ο Εθνικοσοσιαλισμος περα απο την πολιτικη του εκφραση υπηρξε και ενα Κινημα με μια Κοσμοθεαση που ηρθε σε αντιθεση με την παρακμη της "Σκοτεινης Εποχης" - KALI YUGA , εποχη καταπτωσεως Πνευματικης - Ψυχικης - Βιολογικης. Οσο για το αν υπηρξε καταστρεπτικος λογω του μεγαλου εκεινου πολεμου , καλο θα ηταν να ψαξεις και να βρεις τις αιτιες εκεινης της μεγαλης συγκρουσης... Και φυσικα δεν τολμω να τη συγκρινω με την σημερινη αθλιοτητα και την παρκμη που επικρατει σημερα παγκοσμιως - εργο φυσικα οχι καποιων "κακων ναζι"(οπως θα ηθελαν καποιοι), αλλα εργο εκεινων των δυναμεων που νικησαν!!!

thothΙδρυτικό Μέλος
29/11/2002, 00:17:02
Γεια σας.

Ο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ είπε:

quote:
Δεν ειναι προθεση μου να λαβει η συζητηση μας χαρακτηρα στενα πολιτκο , αν και τα παντα ειναι.. πολιτκη ! Ο Εθνικοσοσιαλισμος περα απο την πολιτικη του εκφραση υπηρξε και ενα Κινημα με μια Κοσμοθεαση που ηρθε σε αντιθεση με την παρακμη της "Σκοτεινης Εποχης" - KALI YUGA , εποχη καταπτωσεως Πνευματικης - Ψυχικης - Βιολογικης. Οσο για το αν υπηρξε καταστρεπτικος λογω του μεγαλου εκεινου πολεμου , καλο θα ηταν να ψαξεις και να βρεις τις αιτιες εκεινης της μεγαλης συγκρουσης... Και φυσικα δεν τολμω να τη συγκρινω με την σημερινη αθλιοτητα και την παρκμη που επικρατει σημερα παγκοσμιως - εργο φυσικα οχι καποιων "κακων ναζι"(οπως θα ηθελαν καποιοι), αλλα εργο εκεινων των δυναμεων που νικησαν!!!

Νομίζω ότι ο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ στοχεύει στην προώθηση ορισμένης πολιτικής ιδεολογίας (αν και φαίνεται ότι προσπαθεί να μην το κάνει).

Θα ήθελα να γνωρίζει ότι στο γενικότερο πνεύμα του forum του Esoterica.gr δεν υπάρχει χώρος για πολιτικές αντιπαραθέσεις και φυσικά ούτε χώρος για αντιπαραθέσεις πάνω στην ανωτερότητα μιας φυλής, μιας θρησκείας, ή της κληρονομικότητας. Είναι ένας χώρος πνευματικής αναζήτησης και αφορά στις ψυχές των ανθρώπων και όχι στα γονίδια τους.

θα παρακαλούσα να περιοριστεί στο θέμα των μυθολογιών, των θρησκειών, του εσωτερισμού και του ανεξήγητου και παράδοξου. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν καλά εξειδικευμένα fora που έχουν ιδρυτικό σκοπό και έργο πιο στοχευμένο στην σχέση των φυλών με την πολιτική.

θα ήθελα επίσης να τον ενημερώσω ότι ένα μήνυμά του σε άλλο topic κρίθηκε ως θεματικά ακατάλληλο, ως υβριστικό και υποτιμητικό και κρίνοντας ότι θα έφερνε άγονες και ανόητες αντιπαραθέσεις, αφού το αποθήκευσα, το διέγραψα. Το έστειλα στον Admin για να κρίνει αυτός αν πρέπει να το ξαναβάλει στην θέση του ή αν θα πρέπει να μείνει σβησμένο.

Ελπίζω ο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ να δείξει καλή διάθεση και κατανόηση, ως φιλοξενούμενος σε αυτόν τον χώρο και να συμμορφωθεί με τους κανόνες εγγραφής τους, οποίους αποδέχτηκε πριν κάνει την εγγραφή του και οφείλει να τους σεβαστεί.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

29/11/2002, 00:51:39
Αγαπητε ΤΗΟΤΗ,
Пρωτα θα ηθελα να διευκρινησω κατι το οποιο ισως παρερμηνευτηκε ! Δεν καταλαβα απο που βγαινει το συμπερασμα οτι προσπαθω να προωθησω καποια ιδεολογια ! Ο καθενας εχει τις αποψειςσ του και το δικαιωμα γνωμης απο οσα ξερω δεν διωκεται ακομη στην Ελλαδα - διοτι εδω στη Γερμανια φιλε μου τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα.Απλως οφειλα να απαντησω στον ΠΛΩΤΙΝΟ ,για το ζητημα της Αριας Φυλης και που ο ιδιος πηρε πολιτικη θεση , μιλωντας για "καταστρεπτικο ναζισμο"!
Οσο για το θεμα των Θρησκειων και λοιπων αναζητησεων... εχεις την γνωμη οτι ειναι ανεξαρτητο της Φυλης; Mα καθε θρησκεια και Πολιτισμος ειναι αντικειμενα. Το υποκειμενο ειναι ο εθνολογικος πυρηνας που "δημιουργει ολα τα παραπανω. Αν τα αποσυνδεσουμε , τοτε ευνουχιζουμε τα ζητηματα και αερολογουμε - πραγμα που δεν θα το ηθελα.
Δεν καταλαβα - μου λετε οτι δεν εχω καλη διαθεση...Μου λογοκρινατε ενα κειμενο διχως να μου πειτε το λογο!!! Που ειδατε εσεις κατι τι το υβριστικο ; Γνωριζω πολυ καλα τι γραφω και η αναφορα μου ηταν σαφεστατη ! Θα περιμενα καποια επιχειρηματα και διαλογο και οχι λογοκρισια !Σεβομαι πολυ το χωρο σας , αλλα σεβομαι και τον εαυτο μου.

29/11/2002, 01:01:45
"...Μια φορα ενας Περσης βασιλευς διεταξε να χαραχθει στο πετρινο τειχος του Behistum η ακολουθη επιγραφη : "ΕΓΩ Ο ΔΑΡΕΙΟΣ , Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ , Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ , ΤΩΝ ΑΡΙΩΝ ΦΥΛΩΝ...". Σημερα ο ο αμορφωτος αραβας μουλαρας περνα μπροστα απ' αυτο το τειχος. Ειναι μια προειδοποιηση (και συμβουλη) για χιλιαδες προσωπα οτι η προσωπικοτητα γενναται μαζι με μια Φυλη και μαζι μ' αυτη πεθαινει."

ALFRED ROSEMBERG
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΟΣ

thothΙδρυτικό Μέλος
29/11/2002, 01:26:12
Παρμενίων, αν η έννοια της κρίσης ήταν μαθηματική τότε θα ήταν εύκολο να πείσω ή να πειστώ για αποφάσεις. Η κρίση μου, μου λέει ότι, διαβάζοντας το κείμενό σου και ιδιαίτερα το κείμενο που αφαίρεσα από άλλο topic αλλά και διαβάζοντας την προτεινόμενη σελίδα που έχεις στο προφίλ μέλους η στάση σου και η πολιτική σου ιδεολογία είναι αυτή που ανέφερα.

Δεν έκρινα, ούτε λογόκρινα την ιδεολογία σου, αν το παρατήρησες. Απλώς σου είπα ότι (κατά την δική μου κρίση) θα μας οδηγήσει μακριά από το πνεύμα δημιουργίας του forum του Esoterica.gr, αν θελήσεις να αναφερθείς στην εσωτερικότητα με βάση αυτά τα ιδελογικά και πολιτικά επιχειρήματα. Είναι σεβαστές οι ιδέες σου και οι απόψεις σου πάνω σε αυτό το ζήτημα αλλά θα πρέπει να τις συζητήσεις σέ άλλο πιο κατάλληλο forum. Ας με καλέσεις σε ένα τέτοιο forum για να συζητήσουμε τις σχέσεις φυλών-θρησκείας-πολιτικής.

Οφείλω να προστατέψω και να σεβαστώ κάποιους κανόνες και αυτό μόνο με κάνει να αντιπαρατίθεμαι μαζί σου.

Όσο για το άλλο μήνυμά σου, επιμένω ότι περιείχε ακραίες υβριστικές ρατσιστικές φράσεις και για αυτό το έστειλα στον Admin πριν προκαλέσει δυσάρεστες καταστάσεις. Ας κρίνει αυτός αν θα πρέπει να το ξαναβάλει στην θέση του.

Αν ο καθένας έστελνε ότι ήθελε στο forum και εμείς έπρεπε να είμαστε υποχρεωμένοι να το συζητάμε με επιχειρήματα τότε αυτό δεν θα ήταν forum εσωτερισμού αλλά "ξέφραγο αμπέλι". Προσπαθούμε να είμαστε ανοιχτοί, να κάνουμε υπομονή με κάπως αποκλίνουσες θεωρίες ή απόψεις αλλά υπάρχουν και κάποια όρια. Ίσως κάνω λάθος αλλά έτσι κρίνω τα λόγια σου και αυτές είναι οι αποφάσεις μου. Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι αρεστός σε όλους αλλά ο ρόλος μου δεν είναι να είμαι αρεστός αλλά δίκαιος.

Κάνε υπομονή κάποιες ώρες μέχρι να κρίνει και ο Admin.

Δεν έχω ούτε τον χρόνο να επαναλάβω τα ίδια πράγματα με άλλον τρόπο. Θέλω να καταλάβεις και πιστεύω ότι σαν ώριμος άνθρωπος θα πάρεις κι εσύ τις δικές σου αποφάσεις σεβόμενος τον εαυτό σου.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

29/11/2002, 01:51:55
Αγαπητε thoth,
Αναγνωριζω το δυσκολο ρολο σου και σεβομαι αυτο που κανεις. Ισως και εγω να φταιω... Δεν καταλαβαινω φυσικα γιατι αντιδρατε με τη σελιδα που προτεινω...Δεν τη βρισκεται "πολιτκως ορθη"; Και αν ναι , καλως ! Εγω δεν την ανεφερα στη συζητηση μας. Απλως ειχε το νοημα, οτι ο μεγαλος στοχαστης EVOLA και η ιερεια της Ινδοευροπαικης παραδοσεως SAVITRI DEVI αποτελουν δυο σημαντικοτατες προσωπικοτητες με τεραστιο εργο στον τομεα του εσωτερισμου και της αναζητησης. Ιδιως ο EVOLA - του οποιου το εργο του "Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ" (εκδ. ΟΞΥ) , θα συμβουλευα να το διαβασουν οι φιλοι του forum.
Οσο για το κειμενο μου...πραγματικα ηταν καπως σκληρο. Ομως η παρακμιακη καταστση που υπαρχει στην ελληνικη μας - και ευρωπαικη - κοινωνια εχει καποιες ριζες και αιτιες που οφειλουμε να τις δουμε. Ακομη και ο μεγαλος Γαλλος ποιητης BRASILLACH θα πει ολος οργη : " Ουτιδανοι , στρεψτε βιαια το κεφαλι σας δεξια - αριστερα , κι αφυπνιστειτε. Προσπαθειστε να δειτε καταματα τον Ηλιο η τον ιδιο το Θανατο !". Τι να πω για το υφος του Θειου Νιτσε !