ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το τραγούδι της ήττας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Το τραγούδι της ήττας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ΑΤΜΑ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Deva_ParinitoΜέλος
14/05/2005, 14:36:42
quote:
Την σκοπιμότητα όμως που αυτά συμβαίνουν αδυνατώ.

Δεν υπάρχει φίλε μου σκοπιμότητα. Δεν υπάρχει !

Deva

Deva_ParinitoΜέλος
14/05/2005, 14:48:24
quote:
Όλοι αυτοί οι φιλόσοφοι, οι σκαπανείς της επιστήμης, που διεύρυναν και διευρύνουν ακόμη την σκέψη μας αξίζουν τουλάχιστον τον σεβασμό μας φίλε μου κι όχι τον χλευασμό μας!!!

Έχω σοβαρές ενδείξεις, πως πιθανόν να έχεις παρερμηνεύσει το τραγουδάκι μου...

Σε χαιρετώ,
Deva

Deva_ParinitoΜέλος
14/05/2005, 15:00:46
quote:
γιατί η ζωή, η ύπαρξη, δεν μπορεί να φιλοσοφηθεί

Λέγοντας τούτο lorenzo, εννοώ πως δεν μπορεί ούτε η ζωή, ούτε η ύπαρξη, να χωρέσουν σε καμία φιλοσοφία. Η φιλοσοφία έχει να κάνει με την λογική. Η ζωή δεν έχει, δεν είναι λογική. Είναι Λόγος, αλλά δεν είναι λογική. Είναι κόσμος, αλλά δεν είναι χάος. Δεν είναι λογική.

Τα σέβη μου,
Deva Parinito

Deva_ParinitoΜέλος
14/05/2005, 22:47:10
quote:
Ο άνθρωπος, δυσκολεύεται να παραδεχτεί τα λάθη του.

Ωραία, Amalia. Ας είναι αυτή η βάση της κουβέντας μας. Συμφωνώ κι εγώ. Ας αρχίσουμε το σκάψιμο τώρα. Εγώ θα ρωτάω, εσύ θα απαντάς. Εγώ δεν ξέρω τίποτε. Πρέπει να μάθω. Θα σε ρωτάω, εντάξει ? Μπορεί να σε πονέσω και λίγο, αλλά μην "μασάς", εσύ εκεί, το χαβά σου. Αν δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τις απαντήσεις σου, πάλι θα σε ρωτάω. Εγώ τώρα είμαι βρέφος. Έχω ξεχάσει, όλα όσα έχω πει. Δεν θυμάμαι τίποτε, αλλά δεν μπορώ να περιμένω κι άλλο. Πρέπει να μάθω. "Δεν μπορώ να περιμένω / είμαι βρέφος πεινασμένο", που λέει κι ο Μανώλης.

Ερώτηση : Γιατί ο άνθρωπος δυσκολεύεται να παραδεχτεί τα λάθη του ?

Παίξε μπάλα...
Deva Parinito

Υ.Γ Ας υποθέσουμε ότι όλα όσα έχω πει ως τώρα, είναι μπούρδες. Πρόσεξε, δεν σε παραπλανώ. Έχει σημασία. Ας το δοκιμάσουμε κι αυτό, ίσως κάτι βγει, ποιος ξέρει ? Όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν, αυτό το μήνυμα πρέπει να διαβάσουν πρώτο. Δυστυχώς, εγώ δεν μπορώ να σβήσω τα μηνύματά μου. Άμα θέλεις, σβήστα εσύ. Κανένα πρόβλημα από μεριάς μου. Ότι είπα, το αρνούμαι. Πάμε να δούμε που θα μας βγάλει αυτό. Έχω ηττηθεί κατά κράτος. Λέω ανοησίες. Είμαι ψεύτης και βλαξ. Βοήθησέ με...

Edited by - Deva_Parinito on 14/05/2005 23:05:37

lorenzoΜέλος
14/05/2005, 22:54:53

Γειά σου φίλε μου Deva_Parinito!
Θα τα πάρουμε ένα - ένα για να βγάλουμε άκρη γιατί πραγματικά χρειάζεται νομίζω. Στην πρώτη σου "απάντηση"?, το σχόλιο μου είναι ότι δεν απαντάς στην ερώτηση μου, ή τουλάχιστον την προσπερνάς απαντώντας υπεκφεύγοντας τεχνιέντως γενικολογώντας αορίστως κι ολίγον σιβυλλικά θα έλεγα!

quote:
Αυτή η μακροσκελής ανάλυση που κάνεις τι είναι?
--------------------------------------------------------------------------------

Ένα ακόμη θέμα στο esoterica...

Επί της ουσίας φίλε μου... ναι ή όχι?!!!

Όποιος σκοπεύει να παλέψει με τέρατα πρέπει να φροντίσει να μη γίνει ο ίδιος τέρας Όταν κοιτάζεις επίμονα την άβυσσο η άβυσσος κοιτάζει εξίσου επίμονα πίσω σε σένα Fr. Nietzsche

Deva_ParinitoΜέλος
14/05/2005, 23:15:58
quote:
Επί της ουσίας φίλε μου... ναι ή όχι?!!!

Ούτε ναι, ούτε όχι. Και τα δύο.

Γεμίζω τις σελίδες του esoterica, lorenzo. Όποιος νομίζει πως φιλοσοφώ, κάνει λάθος. Δεν είμαι φιλόσοφος. Μπορώ όμως να εμφανίσω την φιλοσοφία, μόνο σε όσους την ζητήσουν από εμένα. Δίνω, ό,τι μου ζητηθεί. Αν μου ζητήσεις φιλοσοφία, θα πάρεις φιλοσοφία. Αν μου ζητήσεις την αλήθεια, θα πάρεις την αλήθεια.

Οι άνθρωποι πάντα πέρνουν αυτό που ζητούν...

Φίλε μου καλέ...

Deva

lorenzoΜέλος
15/05/2005, 00:15:41

Στο 2ο σχόλιο σου τώρα. Γράφεις απαντώντας στο σχόλιο μου:

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Και μιας κι ο Καζαντζάκης δεν σε πείθει

Δεν με πείθει ? Μα τι λες τώρα lorenzo ? Πως βγάζεις τούτο το συμπέρασμα για μένα ? Γιατί βιάζεσαι ρε φιλαράκι μου δηλ ? Είπα εγώ πως δεν με πείθει ? Ο Καζαντζάκης έχει 8 νταν στο μαστεριλίκι (master=δάσκαλος) και με έχει απασχολήσει πολύ.

Ως εδώ εκπλήσομαι κι αναρωτιέμαι μήπως κι έχω κάνει λάθος?!!!
Αλλά όχι γιατί αμέσως μόνος σου με δικαιώνεις γράφοντας:

quote:
Μου φαίνεται όμως παράδοξο από την μια να βλέπει τον θάνατο να του χαμογελάει κιόλας, να έρχεται σαν φιλαράκι, κι από την άλλη να κάνει τον κινέζο και να του λέει "Δεν είσαι εσύ !" και να τον αρνείται. Ή τον βλέπει, ή δεν τον βλέπει.

Ή εγώ είμαι αόματος, ή εσύ είσαι αόρατος. Και στις δύο περιπτώσεις, ο θάνατος υπάρχει!

Φίλε μου καλέ, γιατί αυτοπεριορίζεσε σε δύο μόνον ενδεχόμενα???!!!!
Άσπρο - μαύρο?? Ειλικρινά με εκπλήσεις ειδικά ΕΣΥ!!! Και το τονίζω!!!
Σκέψου!!!! Σου τόχω ξαναπεί ότι πολλές φορές αυτοαναιρείσε!!!

Ο "Θάνατος" φίλε μου, ως όρος εννοιολογικά, για έναν εσωτεριστή, φιλόσοφο, ποιητή όπως είναι ο Καζαντζάκης δεν περιορίζεται στο προφανές, ούτε στέκει στην επιφανειακή θέαση της "πραγματικότητας"!!!
Ο "Θάνατος" μπορεί νάναι τέλος κι αρχή, κλείσιμο κι άνοιγμα, αλλά ο ίδιος αναρωτιέται: τάφος ή μήτρα???!!!
Πως μπορείς να δεχτείς σ' ένα αέναο "γίγνεσθαι" την έσχατολογική ερμηνεία του όρου????
Σαν Φυσικός γνωρίζεις καλύτερα απο μένα ότι τίποτα δεν εξαφανίζεται, καταστρέφεται!! Απλώς μεταβάλεται, μεταλάσσεται. Δηλαδή την στιγμή του "Θανάτου" του, το κάθε τι, ταυτοχρόνως αναγεννάται και πάλι απ' την αρχή, ξανά και ξανά...!

Όταν ο Καζαντζάκης προτρέπει λέγοντας " να λές Θάνατος δεν υπάρχει" φίλε μου, εννοεί ότι είναι ανάγκη να αδειάσουμε τον θάνατο απ' αυτά που τον έχουν παραγεμίσει, να τον φτάσουμε στην απόλυτη καθαρότητα, να δούμε και ν' αναγνωρίσουμε την απάτη που τα διάφορα θρησκευτικά κυρίως δόγματα τον χρησιμοποιούν ώστε να μας χειραγωγούν!!! Η Δαμόκλειος σπάθη, απειλητικά σειομένη διαρκώς, επι των κεφαλών μας, της μετα "θανάτου κρίσεως", έχει εμποτίσει τις συνειδήσεις των ανθρώπων παραμορφώνοντας την όραση και εμποδίζοντας την αντικειμενική θέαση της πραγματικότητος!!!
Γιαυτόν τον Θάνατον ομιλεί φίλε μου ο Καζαντζάκης και αυτός είναι ο λόγος που πολεμήθηκε τόσο πολύ απο τους αφέντες της εκκλησίας!!!
Κι όχι επειδή, σκοπίμως και δολίως φρόντισαν να τον παρουσιάσουν ως άθεο αφήνοντας μάλιστα τεχνιέντως να διαρεύσει ακόμη λίγος "θάνατος" κι εννοώ τον δήθεν αφορισμό του, προστατεύοντας τους θώκους και τα πετραχείλια τους οι "τραγοπαπάδες" όπως χαρακτηριστικά τους λέγει!!!

Τέλος πάντων. Αυτά που λέω, δεν είναι φιλοσοφίες lorenzo φίλε μου.

Όποιος σκοπεύει να παλέψει με τέρατα πρέπει να φροντίσει να μη γίνει ο ίδιος τέρας Όταν κοιτάζεις επίμονα την άβυσσο η άβυσσος κοιτάζει εξίσου επίμονα πίσω σε σένα Fr. Nietzsche

lorenzoΜέλος
15/05/2005, 00:26:33
quote:

Πολλά έχουν ειπωθεί, όχι τα πάντα. Πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο να πούμε...

Αλλά ακόμη κι αν έχουν ειπωθεί τα πάντα, τότε εμείς γιατί δεν γνωρίζουμε τίποτε ?

Μην λες τέτοια, lorenzo, μην λες τέτοια...

Deva

Φίλε μου όπως σου έγραψα προηγουμένως βλέπουμε ότι κι όπως θέλουνε κάποιοι να δούμε. Είναι ανάγκη να δούμε πίσω απ' το προφανές που μας μοστράρουν! Όταν θα σταματήσουμε να γνωρίζουμε με ποιόν κοιμάται ο Ρουβάς, ή η Ρούλα, η Μπούλα , η Λούλα, Η.......Ο..... τότε ίσως αρχίσουμε να γνωρίζουμε.. "Ο ψάχνων ευρίσκει" φίλε μου λέμε στο χωριό μας...

lorenzoΜέλος
15/05/2005, 00:32:56
quote:
Την σκοπιμότητα όμως που αυτά συμβαίνουν αδυνατώ.

Δεν υπάρχει φίλε μου σκοπιμότητα. Δεν υπάρχει

Τίποτα φίλε μου δεν γίνεται άσκοπα!!!! Όλα έχουν τον σκοπό τους και την ανάγκη να γίνουν!!! Τίποτα δεν είναι ασήμαντο όλα έχουν την σημασία την αξία και υπηρετούν την Παγκόσμια τάξη! Δεν υπάρχει αταξία όπως δεν υπάρχει Χάος!!! Μάτια νου και καρδιά θέλει για να αποδεχτείς αυτό που σε υπερβαίνει!

lorenzoΜέλος
15/05/2005, 00:35:00
quote:
Έχω σοβαρές ενδείξεις, πως πιθανόν να έχεις παρερμηνεύσει το τραγουδάκι μου...

Νομίζω στην τοποθέτηση μου για τον Καζαντζάκη σου απαντώ!