- Χριστιανική Διακονία vs Ανθρώπινη φύση… - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Μήν ξεχνάς όμως τις περιπτώσεις Φανατισμού καθ'αυτώ ΜΗ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ & τις καταστροφές που προκάλεσαν στον Ελληνισμό ιδιαίτερα στο Βυζάντιο αλλά & αργότερα. Δέν αποκλείεται & Σήμερα σε ορισμένες περιπτώσεις να φθάσουν στο ίδιο σημείο.
Θα ήταν λάθος να αρνηθώ ότι σε αυτό έχεις δίκιο. Μάλιστα στο ίδιο θέμα έχω υποστηρίξει την ίδια ακριβώς άποψη καθώς είμαι λάτρης της ιστορίας και η ιστορία είναι ξεκάθαρη σχετικά με το χριστιανικό φανατισμό.
Όμως έκανα λόγο για τον φανατισμό που επικρατεί στις αιρέσεις επειδή έχει εξαντληθεί το θέμα γύρω από το χριστιανισμό. Και για να είμαστε σωστοί, σε ένα forum για τους μύθους και τις θρησκείες είναι λάθος να κάνουμε συζήτηση μόνο για τον χριστιανισμό είτε για να τον εξυμνήσουμε είτε για να τον καταδικάσουμε.
Αν υπήρξε μεταξύ μας παρεξήγηση, εύχομαι να λύθηκε!
Όσο για το «Κατ'αρχήν να σου διορθώσω το Αγαπητή ... ο Krisnna ΘΕΟΣ ήταν» με συγχωρείς! Δεν είμαι γνώστης ανατολικων(?) θεοτήτων…!!! Οπότε συνειρμικά οδηγήθηκα σε λάθος!
ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»
Σιμωνίδης
"Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος" Περικλής
quote:
Αν υπήρξε μεταξύ μας παρεξήγηση, εύχομαι να λύθηκε!
Κι'Εγώ πιστεύω οτι λύθηκε η παρεξήγηση & μένω σ'αυτό.
Καταννόησα τα λεγόμενα σου!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
Γιατί η ορθόδοξη ελληνική ηγεσία επιμένει στην ενώτητα , κράτους και θρησκείας ;;;
Δεν μπορεί μήπως , λέω μήπως , η ηγεσία της , να επιβιώση ( σωματικά και πνευματικά ) , δίχως το κράτος .
Για εμένα το ελληνικό κράτος ( έτος 2004 ) , είναι μια αγελάδα , που αρμέγουν 10.0000.000 εκατομύρια έλληνες .
Το θέμα είναι , ποιος θα αρμέξει περισσότερο , η να παίρνουμε ( πλειοψηφία ) , την ποσότητα που δικαιούτε ο καθένας μας ;;;
Όσο τα δύο αυτά δεινά , είναι συνεφασμένα μεταξύ τους , η ελληνική πολιτεία , θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει .
Γιατί μπρε χριστόδουλε , δεν πιστεύεις στον χριστό .
Γιατί υπηρετείς δύο αφεντικά . Χριστό και μπακίρι .
Γιατί μας διχάσεις ;;;
Γιατί δεν είσαι ορθός ηγέτης .
Γιατί κάνεις εγκόσμιους συμβιβασμούς.
Γιατί δεν δοξάζεις ορθά και ταπεινά , τον θεό που πιστεύεις ;;;
Πόσο καιρό , θα παίζεις ακόμη την κολοκυθιά , δεν βαρέθηκες.
Δεν πιστεύεις στην αιώνια ζωή ;;;
Δεν βλέπεις ότι απέτυχες ;;;
Τι περιμένεις ακόμη .
Να έρθει ο χριστός ο ίδιος και να σε αφορήσει ;;;
Δεν σέβεσαι αυτό , για το οποίο σε ανέδειξαν ηγέτη ;;;
Βεβαίως και το κάνεις .
Εκπροσωπείς επάξια την εγκόσμια εξουσία .
Ο θεός που προσποιήσε , ότι υπηρετείς , να σε συγχωρέσει αδελφέ , γιατί εγώ τέτοια αμαρτία , δεν θα έπερνα ποτέ στο κεφάλι μου επάνω.
Δεν θα το έκανα επειδή , τον θεό τον φοβάμαι .
Το μόνο που φοβάμαι , είναι ο θεός .
Και αν υπάρχει κάποια αιτία , που υπάρχει θεός , θα έψαχνα να την βρώ , πριν αναλάβω καθήκοντα , ορθόδοξου πνευματικού ηγέτη.
Έρχονται και άλλα δεινά , που θα πρέπει να πληρώσουμε , όλοι εμείς , που ζούμε εδώ στο αγγελάδα.
Περιμένεται ολίγον και θα τα δείτε.