- DEJA VU - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
εκεί θα βρείς πληροφορίες.
ασχέτως αυτού, θα ήθελα να σου γράψω τη γνώμη μου...
πολύ συχνά μου συμβαίνει deja-vu, και συνήθως έχω συνεχόμενα.
δηλαδή, ενώ κάτι που γίνεται είναι αρχικά deja-vu,
αν συγκεντρώσω την προσοχή μου σε αυτό,
τα πάντα -γιά λίγη ώρα- είναι deja-vu.
χωρίς να θέλω να αρνηθώ μιά λιγότερο πραγματιστική εξήγηση,
το γεγονός ότι το deja-vu επαναλαμβάνεται με κάνει να αναρωτιέμαι
μήπως είναι μιά ιδιαίτερη εγκεφαλική λειτουργία.
μήπως δηλαδή, κάποιες εγκεφαλικές ίνες που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες μνήμες
κάποιες στιγμές συναντιούνται (εγκεφαλική σύναψη) και έχεις την
εντύπωση ότι κάτι έχει ξανασυμβεί.
κάθε γεγονός στη ζωή μας καταγράφεται ως εμπειρία / μνήμη σε κάποια
εγκεφαλική ίνα, όχι όμως το ίδιο το γεγονός, αλλά οι αισθήσεις
που είχαμε την ώρα που συνέβει.
γιαυτό το λόγο και σημαντικά γεγονότα,
δηλαδή γεγονότα που τα αισθανθήκαμε έντονα, τα θυμόμαστε πιό εύκολα.
αν τώρα ένα συναίσθημα που νιώθουμε μιά δεδομένη στιγμή ταυτίζεται
με το συναίσθημα που νιώσαμε γιά κάτι άλλο στο παρελθόν,
είναι πιθανό ο εγκέφαλος να επαναφέρει στη μνήμη το πρώτο γεγονός
-ως αίσθηση- με αποτέλεσμα να νιώθουμε ότι αυτό το "κάτι" ξανασυμβαίνει.
Γκιβμιεκίς -η πρωτη γυνέκα
click ^
Edited by - λίλιθ on 14/09/2003 04:50:22
"Is all that I see or seem but a dream within a dream"
E.A.Poe
Η ΑΜΦΙΣΒΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
wARFACe
Τελευταίως κάναμε ριζικά debugings στο πρόγραμμα και χρειάστηκαν απανωτά boots.
Φανατικά windows '98.
Μπορείτε να συνεχίσετε την παραγωγή ρεύματος.
ευχαριστούμε.
Η αδρεφή μου είναι πτυχιούχος πια ψυχολόγος και μου είχε δωσει παλιοτερα που είχα μια πολυ εντονη τέτοια επμειρια μια εξήγηση που τους είχαν πεί στο Πανεπιστήμιο.Τυχαίνει λέει συχνα η εικόνα που βλέπουμε να έχει εισέλθει στον εγκέφαλο λιγες στιγμές νωριτερα από το ένα ματι από ότι στο άλλο (χωρις να το έχουμε επιλέξει εμείς,εννοω χωρις να έχουμε κλείσει το ένα μάτι και χωρίς να το καταλάβουμε οτι συναίβει,μιλάμε για παρα πολυ μικρα χρονικα διαστηματα) και την στιγμή που θα εισέλθει από το αλλο μάτι θα νιώσουμε οτι είναι δευτερη φορα που το βλέπουμε αφου για τον εγκεφαλο θα είναι οντως η δεύτερη φορα αφου έχει ήδη δημιουργηθει και αποθηκευτει η συγκεκριμένη είκονα ως αναμνηση.
Αυτό είναι αρκετά ικανοποιητική εξήγηση πιστεύω άλλα προσωπικά δεν μου εξήγησε την εμπειρια μου.Συνοπτικα αναφέρω ότι μπαίνοντας στην αθοισα του φροντιστηρίου μου και αφου έκατσα στο θρανίο εννιωσα ότι την σκήνη την είχα ξαναζήσει.Εννοω οτι εννιωθα οτι είχα ξαναδει τα υπολοιπα παιδια στην θέση ακριβώς που καθόντουσαν με τα ίδια ρουχα και ήξερα τι ακριβώς θα υπηρχε στ πατωμα κάτω από το θρανιο μου αν κοιταγα.Ήξερα οτι θα υπηρχε ενα στυλο και μια γομα.Εσκυψα και είδα το στυλο αλλα οχι τη γομα.Σκυβοντας πιο χαμηλα είδα την γόμα κατω απο ενα σιδερο του θρανιου.
Αυτα!
Φιλικά Alchemist

"From the top of this celestial temple, I hold the profet's severed head unto all nations"
Παλιότερα οταν το είχα ακούσει αυτό σκέφτηκα κάτι λιγάκι αιρετικό.
Αν δεχτούμε οτι ο Χριστος ώς ΘεΑνθρωπος, κατά την περίοδο που βρισκόταν στην Γή βρίσκοταν και Αυτός υπο την επιρροή των φυσικών νόμων που διέπουν τους ανθρώπους άρα και της προαναφερθησας ποσοστοσης,αναριωτιεμαι τι ποσοστό του Εγκεφάλου του χρησιμοποιούσε?
Και άν έιχε κάποιες ικανότητες πολυ πάνω από τις ικανοτητες του φυσιολογικού ανθρώπου κατα ποσο αυτες οφείλονται στην Θεϊκή του υποσταση.
Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν και τίποτα έτσι;
Απλά συζήτηση κάνω.
Αυτα!
Φιλικά Alchemist
"From the top of this celestial temple, I hold the profet's severed head unto all nations"
Για να μην με πάρετε για μηδένιστη και ανόητο.
Αυτα!
Φιλικά Alchemist

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ.
ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΩ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΡΟΗ.
ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.
ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΩ ΑΜΕΤΟΧΟΣ.
ΟΛΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ