- Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
kapodistria, Απεστάλη: 23/08/2011 στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11180Για του λόγου το αληθές απευθυνθείτε στην Αμαλία,τον Μιχάλη, τον Γιώργο,τον Φώτη !
Σε κάθε περίπτωση, εγώ ρωτάω την amalia και περιμένω απάντηση από την amalia.
Φιλάκια πολλά darling ![]()
zip®
το γεγονός ότι η kapodistria έγραψε στο θέμα αυτό μετά από σένα και αφού είχε παρέλθει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (εν προκειμένω, κάποια χρόνια) που το θέμα ήταν ανενεργό δεν αποτελεί πρόκληση. Γιατί η kapodistria καταρχάς δεν έγραψε τίποτε προκλητικό και τίποτε που να αφορά εσένα, κρυφώς ή φανερώς. Έγραψε κάποιες πληροφορίες σε ένα θέμα που την ενδιαφέρει.
Και φυσικά, το να θεωρήσεις ότι έγραψε στο θέμα αυτό αφότου έγραψες εσύ λόγω "γυναικείας πονηριάς" (όπως αναφέρεις) είναι πολύ συνομωσιολογικό και δε βασίζεται κάπου. Έγραψες μια άποψη και κάποιο μέλος με το οποίο είχατε έναν διαπληκτισμό σε άλλο θέμα έγραψε μια άλλη άποψη κάτω από εσένα χωρίς να δώσει απολύτως καμιά συνέχεια στον διαπληκτισμό σας. Εσύ γιατί δίνεις; Γιατί ενοχοποιείς μια φυσιολογική συμπεριφορά συμμετοχής σε μια συζήτηση κάνοντας συσχετίσεις για το πότε έγραψε ο ένας και πότε ο άλλος και επισυνάπτεις link από τραγουδάκια με υπονοούμενα;
Εξάλλου, η απάντηση της kapodistria στο μήνυμά σου, σχετικά με το γιατί έγραψε στο θέμα αυτό στον δεδομένο χρόνο, είναι απόλυτα εύλογη και εκτός αυτού, ποιός είπε ότι θα πρέπει να ελέγχεται κάποιος για το πότε γράφει, που γράφει και κάτω από ποιον γράφει και ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι η επιλογή του αυτή έχει γίνει με κάποιον κρυφό ή αντιδημιουργικό ή εμπρηστικό σκοπό;
zip εφόσον ρωτάς, η γνώμη μου και η γνώμη μας είναι ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα έκανες φάουλ. Όπως γράφεις κι εσύ, πιθανόν "να σου φάνηκε" ότι υπήρχε κάποιος λόγος για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση των μηνυμάτων, ωστόσο αντικειμενικά δεν υπάρχει τίποτε το περίεργο και τίποτε για το οποίο θα έπρεπε να δοθεί συνέχεια. Εκτός βέβαια, από το γεγονός ότι στην προκειμένη περίπτωση έστειλες δύο εμπρηστικά μηνύματα που θίγουν κάποιους ανθρώπους και επίσης βγάζουν τη συγκεκριμένη συζήτηση εκτός θέματος. Και όπως σου έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμα, η επέμβασή μας στα μηνύματά σου είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα: είτε το θέμα από την πλευρά σου προέρχεται από δική σου λάθος ερμηνεία, είτε πρόκειται για "παιχνίδι", προσπάθησε να συγκρατήσεις τον εαυτό σου.
Παρακαλούμε να μη δοθεί άλλη συνέχεια σ' αυτό zip εφόσον πραγματικά το οποιοδήποτε "ζήτημα" δημιουργήθηκε στο θέμα αυτό, προήλθε απρόκλητα από μια δική σου υπόθεση που δεν έχει κανένα έρεισμα στο τι γράφτηκε εδώ από την kapodistria και -απ' όσο μπορούμε να καταλάβουμε- από τον 42ΝΑ.
Σημ:
zip με βάζει σε κάποια ερωτηματικά το εξής που έγραψες:
quote:
Απλώς θα ήθελα, ότι γράψεις να το γράψεις ειλικρινά, όχι επειδή "πρέπει" να το γράψεις αλλά επειδή το αισθάνεσαι.
Αν τόσα χρόνια αυτά που έχω γράψει ως άτομο αλλά και ως μέλος της ομάδας συνεργατών δε με εξέφραζαν ως άνθρωπο και συνέχιζα παρόλα αυτά να κάνω αυτό που κάνω, μάλλον θα νοσηλευόμουν ήδη για σύνδρομο πολλαπλής προσωπικότητας...

quote:
amaliaΤο γεγονός ότι η kapodistria έγραψε στο θέμα αυτό μετά από σένα και αφού είχε παρέλθει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (εν προκειμένω, κάποια χρόνια) που το θέμα ήταν ανενεργό δεν αποτελεί πρόκληση. Γιατί η kapodistria καταρχάς δεν έγραψε τίποτε προκλητικό και τίποτε που να αφορά εσένα, κρυφώς ή φανερώς. Έγραψε κάποιες πληροφορίες σε ένα θέμα που την ενδιαφέρει. [ Μετά από 5 χρόνια ; Σε ένα θέμα που ήταν ανενεργό για 5 χρόνια ; Και "έτυχε" να γράψει την ίδια μέρα που έγραψα κι εγώ στο θέμα ; Κατ' αρχήν, ήξερε ότι υπήρχε ένα τέτοιο θέμα ; Τέλος πάντων, amalia, ok, εντάξει, δεν το συνεχίζω. Νομίζω κατάλαβες (και οι αναγνώστες δηλ.) γιατί απορώ. ]
Γιατί ενοχοποιείς μια φυσιολογική συμπεριφορά συμμετοχής [ Ε, 'ντάξει τώρα, δεν ήταν και τόσο φυσιολογική ... Τέλος πάντων. ] σε μια συζήτηση κάνοντας συσχετίσεις για το πότε έγραψε ο ένας και πότε ο άλλος και επισυνάπτεις link από τραγουδάκια με υπονοούμενα;
[ Πάντως, ο χαρακτηρισμός που δίνεις είναι πολύ εύστοχος, - μπράβο - αυτό το "φυσιολογική συμπεριφορά συμμετoχής" δηλ. Κάνω λάθος όταν χαρακτηρίζω την κίνηση της kapodistria να γράψει μετά από μένα και μετά από 5 χρόνια στο θέμα, "πρόκληση". Δεν είναι ακριβώς πρόκληση, αλλά δεν μπορούσα να βρω άλλη λέξη. Κατά την δική μου γνώμη λοιπόν, δεν είναι πρόκληση, αλλά είναι μη φυσιολογική συμπεριφορά συμμετοχής. Αυτός είναι ο πιο ακριβής χαρακτηρισμός και ο χαρακτηρισμός που βρίσκεται πιο κοντά στη πραγματικότητα. Κατά την δική μου άποψη δηλ. υιοθετώντας την πολύ εύστοχη φράση σου. ]
Εξάλλου, η απάντηση της kapodistria στο μήνυμά σου, σχετικά με το γιατί έγραψε στο θέμα αυτό στον δεδομένο χρόνο, είναι απόλυτα εύλογη και εκτός αυτού, ποιός είπε ότι θα πρέπει να ελέγχεται κάποιος για το πότε γράφει, που γράφει και κάτω από ποιον γράφει και ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι η επιλογή του αυτή έχει γίνει με κάποιον κρυφό ή αντιδημιουργικό ή εμπρηστικό σκοπό;
[ amalia, εγώ δεν μίλησα για έλεγχο, ούτε καν ανέφερα αυτή την λέξη. Αλίμονο. Η απορία μου είναι αν η kapodistria θα έγραφε στο συγκεκριμένο θέμα - το οποίο ήταν για 5 χρόνια ανενεργό - αν θα έγραφε δηλ. αν δεν έγραφα εγώ. Θα έγραφε αν δεν έγραφα εγώ στο συγκεκριμένο θέμα ; Αυτό με έκανε να αναρρωτηθώ και να αμφιβάλλω γι' αύτην την "φυσιολογική συμπεριφορά συμμετοχής" της, όπως λες, στο θέμα. Τίποτε άλλο. Τέλος πάντων. ]
quote:
amaliaΌπως γράφεις κι εσύ, πιθανόν "να σου φάνηκε" ότι υπήρχε κάποιος λόγος για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση των μηνυμάτων, ωστόσο αντικειμενικά δεν υπάρχει τίποτε το περίεργο και τίποτε για το οποίο θα έπρεπε να δοθεί συνέχεια.
Ok.
quote:
amaliaΠαρακαλούμε να μη δοθεί άλλη συνέχεια σ' αυτό zip εφόσον πραγματικά το οποιοδήποτε "ζήτημα" δημιουργήθηκε στο θέμα αυτό, προήλθε απρόκλητα από μια δική σου υπόθεση που δεν έχει κανένα έρεισμα στο τι γράφτηκε εδώ από την kapodistria και -απ' όσο μπορούμε να καταλάβουμε- από τον 42ΝΑ.
Οk, κανένα πρόβλημα.
Από την μεριά μου, δεν θα δοθεί άλλη συνέχεια.
Την καλημέρα μου & Καλή Κυριακή ![]()
Edited by - zip on 28/08/2011 09:11:08
![]()
29/8/2011
Αυτό είναι ανακριβές. Ο μετοικος δεν είχε πλήρη δικαιώματα.
Δεν συμμετείχε στα δικαστήρια και στην εξουσία.
Δεν ήταν στρατεύσιμος. (μόνον εάν το ήθελε)
Είχε το δικαίωμα να αποκτήσει όσο χρήμα ήθελε αλλά απαγορευόταν να έχει ακίνητη περιουσία.
Πλήρωνε φόρους στην πόλη. Κάτι που δεν ίσχυε για τους πολίτες.
Δεν εισέπρατε τα "θεωρικά". Τα θεωρικά ήταν το ποσό που θα διατίθετο από την πόλη σε περίπτωση πολέμου για τα έξοδα, σε ετήσια βάση. Σε περιόδους ειρήνης τα εμοιράζοντο ισόποσα οι πολίτες. Θεμελιώθηκε από τον Περικλή και εξακολουθούσε να μοιράζεται μέχρι την εισβολή του Φιλίππου. Κάθε πρόταση για την κατάργησή του, σύμφωνα με τον νόμο, ετοιμωρείτο με θάνατο. Αυτό προκύπτει από μια ομιλία του Δημοσθένη που προσπάθησε να πείσει τους Αθηναίους να το χρησιμοποιήσουν για ν' αντισταθούν στην απειλή του Φιλίππου.
quote:
Δούλοι εργάζονται στην ανέγερση του Παρθενώνα. Ξενίζει πράγματι τη σύγχρονη σκέψη πώς εκείνη η κοινωνία που δημιούργησε τέτοια αριστουργήματα, η ίδια ταυτόχρονα θεωρούσε τον δούλο ως ον στερούμενο ψυχής
ΚΑΙ οι δούλοι συνέβαλαν στην ανέγερση του Παρθενώνα, αλλά σε βοηθητικές (υπουργοί) εργασίες. Οι τεχνίτες ήταν πολίτες.
Εδώ ο καραχριστιανος (φιλοβυζαντινός δηλαδή φιλορωμαίος Μπακούρος) προσπαθεί αυθαίρετα να αποδώσει το res στους έλληνες.
quote:
Γι’ αυτό οι Έλληνες απέφευγαν γενικώς τη χειρωνακτική εργασία και κυρίως την εξαρτημένη χειρωνακτική εργασία. Συνελάμβαναν δηλαδή ότι ασχέτως από τη χρηματική αμοιβή, ο εκάστοτε εργολάβος δεν εκμίσθωνε την εργασία αλλά τη σωματική τους ρώμη και έτσι περιέπιπταν σε μια κατάσταση που ομοίαζε σε πολλά με την υποδούλωση.
Δεν απέφευγαν καθόλου την εργασία. Για την ακρίβεια η λέξη "εργάτης" ήταν κάτι σαν τίτλος.
Ολοι οι πολίτες ήξεραν μια τέχνη. Είχε θεμελιωθεί από τον Σώλωνα ένας νόμος που έλεγε ότι εάν οι γονείς δεν μάθαιναν μια τέχνη στα παιδιά τους, για να είναι χρήσιμοι στην πόλη, τα παιδιά τους δεν είχαν υποχρέωση να τους φροντίσουν.
Ο Σωκράτης, για παράδειγμα, ήταν γλύπτης άσχετα αν δεν άσκησε αυτό το επάγγελμα διότι δεν εχρειάζετο.
quote:
Εδώ βλέπουμε με τι εμπάθεια ειρωνεύεται ο Πλάτων όσους διαφωνούν με την ύπαρξη δουλείας. Ο ίδιος τη θεωρεί απαραίτητη. Άρα η στοχοθεσία της Κλασσικής Αρχαιότητας συνίσταται στο: πρέπει να έχουμε δούλους.
Ο Πλάτων δεν ειρωνευόταν, μέσα από τα βιβλία του, κανέναν.
Δεν μπορεί να σταθεί μια κοινωνία χωρίς δούλους. ΟΥΔΕΠΟΤΕ!
ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ!!!
Από την άλλη, μπορεί αυτά που γράφει ο Πλάτωνας σε ένα βιβλίο του να μην μεταφέρει τις προσωπικές του απόψεις, αλλά κάποιου άλλου.
Παράδειγμα: Εγώ ο Γιώργος γράφω σ' ένα βιβλίο ότι ο Κώστας αρέσκεται στην δουλεία.
Ο Μπακούρος (ο κάθε Μπακούρος) θα το διαστρευλώσει και θα πει ότι το έγραψα εγώ, κάτι που είναι σωστό, αλλά θ' αποκρύψει ότι δεν εκφράζει τις δικές μου θέσεις.
quote:Αυτό δεν χρειάζεται σχολιασμό. Ανιστόριτη μπούρδα.
Ο Χριστιανισμός δεν αποτελούσε κοινωνική επανάσταση αλλά μήνυμα αδελφοσύνης και το κάτωθι παράδειγμα δείχνει πόσο επηρέαζε την σχέση Κυρίου και Δούλου αυτό το μήνυμα αν λαμβάνονταν ορθά και με ενδιαφέρον:
Μια ματιά στον Κέλσο και στον Πορφύριο θα σας πείσει.
quote:Αυτό θα ήθελα πολύ να το συζητήσω.
Η ημιμάθεια Αιολε είναι χειρότερη απο την αμάθεια..
Δηλαδή είναι κακό να ξέρεις την προπαίδεια αν δεν είσαι μαθηματικός;
Αυτός που το λέει αυτό θέλει να μας προτρέψει ή να μας αποτρέψει από την μάθηση;
Kapodistria
Δεν ήξερα ότι η ιδέα ήταν του Θησέα.
Αυτό που ξέρω είναι ότι θεμελιωτής της δημοκρατίας ήταν ο Σώλων.