- Απορίες για pc & ίντερνετ - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
Are you sure

In anticipation of my resurrection...
Απλά, λογικά θα έπρεπε να επανέρχεται ο αριθμός στο προηγούμενο κατά σειρά. Άμα θέλετε και μπορείτε, να το διορθώσετε. Εγώ το επισήμανα σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, από κει και πέρα εσείς ξέρετε.

Διάβασα σε μια φυλλάδα ότι με το windows Movie Maker μπορεί κανείς να επεξεργαστεί ένα αρχείο βίντεο.
Αλλά δεν εξηγεί τον τρόπο...
Δηλαδή μπορείς να κόψεις μια ταινία και να αφαιρέσεις τις ενοχλητικές διαφημίσεις;
Γίνεται;;;
Και αν ναι πως;;;

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

Σύρετε τις λαβές αποκοπής, οι οποίες εμφανίζονται στην παρακάτω εικόνα, για να κάνετε αποκοπή των τμημάτων του κλιπ, που δεν θέλετε.
Για να κάνετε αποκοπή σε ένα κλιπ
1. Στο μενού Προβολή, κάντε κλικ στην επιλογή Λωρίδα χρόνου.
2. Στο παράθυρο "Συλλογές", κάντε κλικ στη συλλογή στην οποία περιλαμβάνεται το κλιπ που θέλετε να προσθέσετε και, στη συνέχεια, στο παράθυρο "Περιεχόμενα", κάντε κλικ στο κλιπ που θέλετε να αποκόψετε.
3. Στο μενού Κλιπ, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη στη λωρίδα χρόνου.
4. Στη λωρίδα χρόνου, επιλέξτε το κλιπ που θέλετε να αποκόψετε.
5. Στη λωρίδα χρόνου, κάντε κλικ στον δείκτη αναπαραγωγής και σύρετέ τον στο σημείο στο οποίο θέλετε να αποκόψετε το κλιπ.
-ή-
Χρησιμοποιήστε τα στοιχεία ελέγχου του μόνιτορ για να μεταβείτε στο σημείο στο οποίο θέλετε να γίνει αποκοπή του κλιπ.
6. Κάντε τα εξής:
• Όταν το ενδεικτικό αναπαραγωγής βρίσκεται στο σημείο που θέλετε να ξεκινήσει η αναπαραγωγή του επιλεγμένου βίντεο ή κλιπ ήχου, στο μενού Κλιπ, κάντε κλικ στην επιλογή Ορισμός σημείου αποκοπής αρχής.
• Όταν το ενδεικτικό αναπαραγωγής βρίσκεται στο σημείο που θέλετε να τελειώσει η αναπαραγωγή του επιλεγμένου βίντεο ή κλιπ ήχου, στο μενού Κλιπ, κάντε κλικ στην επιλογή Ορισμός σημείου αποκοπής τέλους
Krios αυτά είναι από την ανάλυση που δίνει το ίδιο το windows Movie Maker για το πώς θα κάνεις επεξεργασία (αποκοπή ενός κλιπ)

Το πρώτο μου πρόβλημα είναι ότι πολλά αρχεία βίντεο δεν μου τα ανοίγει το windows Movie Maker ώστε να κάνω την επεξεργασία που είπες φίλε elo. Μήπως ξέρει κανείς το γιατί? και αν υπάρχει άλλο πρόγραμμα που να κάνει την ίδια δουλειά.
Και το άλλο μου ερώτημα είναι...πως τεμαχίζεις ένα αρχείο για να το ανεβάσεις στο rapidshare
και τις διάφορες συναφή σελίδες όταν είναι μεγάλο?

Πήγαινε στο αρχείο / εισαγωγή στις συλλογές, και διάλεξε μέσα από το παράθυρο (εισαγωγή αρχείου) το βίντεο που θέλεις .
Βέβαια το Windows Movie Maker δεν είναι και το καλύτερο πρόγραμμα, μπορείς να βρεις καλύτερα προγράμματα (δωρεάν ή σε trial μορφή) για επεξεργασία ταινιών και πολύ ποιο ευκολα από το Windows Movie Maker.

Φίλη keraynos μου κάλυψες πλήρως το δεύτερο ερώτημα!
Φίλε elo μήπως έχεις υπόψη σου κανένα από αυτά τα προγράμματα, γιατί το windows Movie Maker μου κάνει νερά...

Ένα απλό πρόγραμμα (για εμένα) είναι το Avidemux, πήγαινε σε αυτό το λινκ Avidemux - Free software downloads and reviews - CNET Download.com και κλίκαρε το Download Now (11.29MB) για να κατεβάσεις το Avidemux .
Είναι ένα ωραία και απλό πρόγραμμα για … «Avidemux is a video editor designed for simple cutting, filtering and encoding tasks. It supports many file types, including AVI, DVD compatible MPEG files, MP4 and ASF, using a variety of codecs.»
Όταν κάνεις την εγκατάσταση εκεί που γράφει additional languages διάλεξε greek.
Πιστεύω να σε βολέψει για αυτό που θέλεις .

'Εχω πρόβλημα με το ΝERO γιατί όταν πρόκειται να κάψεις αρχεία σε DVD δεν δέχεται να κάνεις προσθήκη αρχείων με υπότιτλους (str ή srt αν δεν κανω λάθος).
Θέλω να κάνω ένα DVD με τα παρακάτω :
1) Δύο αρχεία avi (είναι μία ταινία σε 2 μέρη, οπότε τα 2 θα γίνουν merge)
2) Tα αντίστοιχα srt αρχεία με τους ελληνικούς υπότιτλους (και αυτά πρέπει να γίνουν merge)
3) Ένα αρχείο mp4 (η ίδια ταινία στα ελληνικά).
Καμμιά ιδέα πως ολα τα παραπάνω θα γίνουν 1 dvd ωστε η αγγλική version να έχει ελληνικούς υπότιτλους και να υπάρχει και η επιλογή ελληνικής κόπιας ?

Με αυτό μπορείς να κανείς ένα DVD με μενού ώστε να επιλεγείς ή όχι, τα μέρη της ταινίας που θα φτιάξεις .

Χρονια το χρησιμοποιω και δεν μ' εχει απογοητευσει ποτε

quote:
Θέλω να κάνω ένα DVD με τα παρακάτω :1) Δύο αρχεία avi (είναι μία ταινία σε 2 μέρη, οπότε τα 2 θα γίνουν merge)
2) Tα αντίστοιχα srt αρχεία με τους ελληνικούς υπότιτλους (και αυτά πρέπει να γίνουν merge)
3) Ένα αρχείο mp4 (η ίδια ταινία στα ελληνικά).
quote:
PREDATOR -γιατι να μην χρησιμοποιησει το BSPLAYER, που ειναι απταιστο?
Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο .
Ευκαιρία για μια γνωριμία… ![]()