- samael aun weor - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Πρώτα για τα κλειδιά που αναφέρθηκαν και έχουν σχέση από ότι κατάλαβα με θεραπεία. Που μπορώ να τα βρω για να διαβάσω περί τίνος πρόκειται ώστε να κρίνω μόνη μου την βάση που έχουν τα λεγόμενα.
Δεύτερον για το θέμα της εκσπερμάτωσης. Έχει σχέση με την Κουνταλίνι? Όταν λες katerinagnosis για μετουσίωση ενεργειών τι εννοείς ακριβώς. Δεν θέλω να μου πεις τον τρόπο, θέλω να δω εάν είναι αυτό που φαντάζομαι.
Και τρίτον για τον Γκετζαλκοάτλ, μου φαίνεται λίγο περίεργο αυτό που αναφέρθηκε. Υπάρχει σε κάποια διδασκαλία, βγαίνει από κάπου ως συμπέρασμα?
quote:
Πρώτα για τα κλειδιά που αναφέρθηκαν και έχουν σχέση από ότι κατάλαβα με θεραπεία. Που μπορώ να τα βρω για να διαβάσω περί τίνος πρόκειται ώστε να κρίνω μόνη μου την βάση που έχουν τα λεγόμενα
Αυτού του είδους οι πρακτικές δεν "κυκλοφορούν" ελεύθερες στο διαδίκτυο. Αν και υπάρχουν τόσα site πλέον, που δεν ξέρω αν δίνονται πουθενά. Είναι πρακτικές που αναφέρονται μέσα στην διδασκαλία, και που έχουν και σχέση με την μετουσίωση/μετατροπή των ενεργειών, που ναι, έχουν σχέση με την Κουνταλίνι.
Γενικά, οι ενέργειες που υπάρχουν στον οργανισμο μας και που τις λαμβάνουμε καθημερινά από τον αέρα, την τροφή κλπ., εκτός όλων των άλλων, μετατρέπονται και στην ενέργεια του σπέρματος. Αυτή λοιπόν την ενέργεια, αντί να την σπρώχνουμε προς τα έξω με τον γνωστό τρόπο, καλούμαστε να την μετατρέπουμε με συγκεκριμένες τεχνικές, και να την ωθούμε προς τα μέσα και προς τα πάνω, η οποία ενεργοποιεί την Κουνταλίνι μας, ανεβαίνει στην σπονδυλική στήλη, ενεργοποιεί τα τσάκρας μας, ανοίγει τα κέντρα μας, θεραπεύει τον οργανισμό μας και αφυπνίζει την συνείδησή μας.
Σε γενικές γραμμές σε βοήθησα???
Χαλάλι όμως γιατί όταν βλέπω ανθρώπους να αφήνουν περιθώρια κατανόησης έχω την ελπίδα ότι δε θα πάει χαμένος ο κόπος μου. Άσε που μου έχεις εμπνέυσει συμπάθεια για το ότι προσπαθείς να υπερασπιστείς κάτι που πίστεψες ως αλήθεια.
Κατ' αρχήν να σε πληροφορήσω ότι γνωρίζω πολύ καλά όλες τις θεοσοφικές θεωρίες και διδασκαλίες και αρκετές άπό τις παραλλαγές τους. Όταν θέτω ερωτήματα που φαίνονται ανόητα (και θα ήταν όντως ανόητα αν ρωτούσα για να πληροφορηθώ για πρώτη φορά κάτι τέτοιο ενώ ταυτόχρονα είχα εμπλακεί σε διάλογο περί αυτού), το κάνω για να δώσω στο συνομιλητή την ευκαιρία να επανεξετάσει τα "ήδη γνωστά" σε αυτόν.
Γιατί οι διαφωνίες προκύπτουν από άγνοια σε κάποια σημεία των ήδη γνωστών εννοιών. Ρωτούσα να μου πει η ίδια η Παγώνα αν άυτό που πεθαίνει το ονομάζει άνθρωπο ή προσωπικότητα.
Έχω την άποψη τη δική σου που ταυτίζεται με της θεοσοφίας. Επίσης το ότι η προσωπικότητα είναι μέρος του ανθρώπου.
Λαμπρά!
Θα το αφήσω εδώ και θα συνεχίσω μόλις απαντήσει και η Παγώνα.
Όσον αφορά το αν μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος Θεός με την κυριολεκτική έννοια, φυσικά για να πεις ότι είναι κόλπο της εκκλησίας το να λέει ότι δε γίνεται πρέπει πρώτα αν απαντήσεις στο ερώτημα :
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΚΑΤ' ΕΣΕ;
Κάτι πεπερασμένο(=με όρια σε όλα τα μέρη και στοιχεία του) ή άπειρο;
Αν εννοείς με τη λέξη Θεός ένα υπεράνθρωπο ον όπως του θεούς του Ολύμπου θα συμφωνήσω μαζί σου ότι μπορεί να γίνει ένα τέτοιο ον ο άνθρωπος.Αλλά πλέον στη Νέα Ελληνική "Θεό" ονομάζουμε το ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΟΝ, το ΠΑΝ.Εγώ εννοούσα το ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΟΝ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ "ΘΕΟ" όχι κάποιο μεγάλο ον υπερανθρώπινο(ντεβα , άγγελο, αρχάγγελο, κοσμικό άρχοντα, γαλαξιακό άρχοντα κλπ).
Αν συνενοηθήκαμε τώρα απάντησέ μου :μπορεί να γίνει ένα πεπερασμένο ον ΑΠΕΙΡΟ σε όλες τις ιδιότητές του;
Περιμένω με ενδιαφέρον την απάντηση....
quote:
Δεν τοποθετώ τον Ιησού κάτω από κανέναν. Εχεις καταλάβει ότι ο "ΧΡιστός" η ΧΡιστικοποίηση, είναι βαθμός μύησης και όχι συγκεκριμένο πρόσωπο????? Ο Ιησούς ενσάρκωσε τον Χριστό μέσα του, ο Βούδας ενσάρκωσε τον Χριστό μέσα του, ο Quetzalcoatl του Μεξικού ενσάρκωσε τον Χριστό μέσα του, ο Μωυσής ενσάρκωσε τον Χριστό μέσα του, ο Σαμαέλ ενσάρκωσε τον Χριστό μέσα του. Ελεος πια!!!!!!!!!
Είναι θεοσοφική η ιδέα της Χριστότητα ως βαθμού και αν είχες διαβάσει τα προηγούμενα μηνύματα θα έβλεπες ότι γνωρίζω μεν όλες αυτές τις θεωρίες αλλά δεν τις αποδέχομαι. Φαίνεται πως γράφεις σε καθεστώς πανικού να πω, βιασύνης να πω ...μέθης να πω, δεν ξέρω πως να το πω, γιατί δε διαβάζεις τα προηγούμενα μηνύματα και γράφεις άλλα αντί άλλων.Ζητάς απαντήσεις που ήδη έχουν δοθεί και γραφεί προηγουμένως.
Οπότε πρόσεξε λίγο τον εαυτό σου και σεβάσου και εμάς.
Σύμφωνα με το κέιμενο της Καινής Διαθήκης που εγώ δέχομαι ως κατά βάση ορθό δεν είναι βαθμός η "χριστότητα" αλλά ιδιότητα ενός μόνο όντος. Και αυτό το ον ενσαρκώθηκε ως Ιησούς. Δεν ενσαρκώθηκε η χριστότητα απλώς ως Ιησούς αλλά ο ΧΡΙΣΤΟΣ. Η χριστότητα ενσαρκώνεται σε κάθε χριστιανό.
Μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα. Πως προέκυψε ότι ο Βούδας ενσάρκωσε τη χριστότητα;;; Ή ο Κετζαλκοάτλ;; Ή ο Σαμαέλ;;; Ο Χριστός το απέδειξε γιατί στο πρόσωπό του εκπληρώθηκαν όλες οι περί Χριστού προφητείες και των εβραίων και άλλων λαών. Στο πρόσωπο του Σαμαέλ ποιές προφητείες εκπληρώθηκαν;;;
Εύχομαι να διαβάσεις αυτά που γράφω και κάποια φορά να απαντήσεις αν μπορέσεις και αν σου επιτρέψουν ...
Όσο για το χοιρινό δε μου έφερες καμμιά απόδειξη αλλά αγνοούσες και δε διάβασες και αυτές που παρέθεσα από την καινή Διαθήκη την οποία δε δέχεσαι σε αντίθεση με την Παλαιά που δέχεσαι. Οπότε εγώ είμαι αυτός που δεν δέχομαι την αλήθεια ή εσύ;;;
Αν είσαι εβραία στο θρησκευμα πες το μας να ξέρουμε να μη συζητάμε άσκοπα. Μόνο οι εβραίοι έχουν σε ισχύ την Παλαιά Διαθήκη μόνο ακόμη και σήμερα.Θα ήταν ειλικρινές και θα είχαμε μια σωστή βάση. Γιατί τώρα δεν έχουμε καμμιά βάση.
Σου φέρνω αποδείξεις:δεν τις κοιτάς
Σου προτείνω βιβλία και κείμενα :δεν τα διαβάζεις
Γράφω πράγματα στο φόρουμ:απαντας χωρίς να τα έχεις διαβάσει.
Κάτσε μια μέρα και ηρέμησε λίγο και κάνε τα πράγματα με μια σειρά και με μια λογική. Δε γίνονται επί τροχάδην οι έρευνες.
Αυτό είναι σύστημα μερικών οργανώσεων όπως το αείμνηστο ΚΕΦΕ που εγινε Σαηεντόλοτζυ τώρα, για να μην προφταίνουν τα μέλη να σκεφτούν και να πάρουν ανάσα και καταλάβουν τι τους γίνεται σε συνδυασμό με τα φάρμακα που τους δίνουν.
ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΝΑΣ;;;
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΥΠΟΒΟΛΕΣ!
Αν σου δοθεί η ευκαιρία ψάξε τον εαυτό σου.
Και δύο λόγια για την pyramid που έχουμε καιρό να μιλήσουμε ![]()
Ρωτησες κάτι περί μετουσίωσης. θα σου πω τη γενοική ιδέα έτσι όπως την ξέρω από Γκουρτζίεφ/Μουράβιεφ και Τέταρτο Δρόμο.
Κατά την διδασκαλία Γκ.
το σύμπαν όλο υπόκειται σε δύα βασικούς νόμους: του 3 και του 7.
Αυτοί σε συνδυασμό είναι υπέυθυνοι για όλα. Ο νόμος του 7 αποδίδεται/περιγράφεται με τις 7 νότες της μουσικής κλίμακας (μείζων διατονική του ντο) και με τις αριθμητικές/μουσικές σχέσεις που αυτές έχουν μεταξύ τους.
Αυτό σημαίνει ότι στην εξέλιξη κάθε φαινομένου υπάρχουν δύο φάσεις "δύσκολες" όπως ακριβώς είναι και οι αποστάσεις μεταξύ των νοτών, δύο κενά ή χάσματα:ένα μεταξύ ντο-σι και ένα μεταξύ μι-φα όπου υπάρχει μόνο ένα ημιτόνιο μεταξύ του ζεύγους νοτών.Αυτα τα χάσματα ονομάζονται παύσεις ντο-σι και φα-μι.
Ο νόμος του τρία λέει ότι πάντα υπάρχει μια αρσενική /ενεργητική αρχή(άνθρακας C), μια παθητική /θηλυκή (οξυγόνο Ο) και μια ουδέτερη
(άζωτο Ν). Όπως λέμε Θείο(Αρσενικό), Υδράργυρος (θηλυκό) ,άλας (ουδέτερο).
Όλο το σύμπαν είναι μια μουσική οκτάβα αλλά υποδιαιρείται σε αμέτρητες άλλες ιεραρχικά.
Από το πλήθος αυτών των νοτών που σχηματίζονται στο γήινο κόσμο, γίνονται ανά τρεις μία ουσία η οποία ονομάζεται "υδρογόνο τάδε" όπου το τάδε είναι αριθμός από μια αριθμητική ακολουθία. Πχ ξεκινά με υδρογόνο 6, και συνεχίζει με 12, 24, 48, 96,192,384,768,1536,3072
Υδρογόνο 6 ανώτερη νοητική ουσία
Υδρ. 12 ανώτερη συναισθηματική ουσία
Υ 24 κατώτερη νοητική
Υ 48 κατώτερη συναισθηματική
Υ 96 αιθερική ενέργεια (φωτια του αίματος)
Υ 192 αέρας και αέρια
Υ 384 Υγρά
Υ 768 Στερεά (εύπλαστα, γη)
Υ 1536 Στερεά σκληρά (ξύλα , οστά κλπ)
Υ 3072 Μέταλλα
Μη που πει κανείς ότι τα απλουστέυω και ότι κάνω λάθη ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΕΡΩ. Μια γενική ιδέα θέλω να δώσω και σε άλλους.
Η διδασκαλία λοιπόν λέει ότι τα ανώτερα σώματα φτιάχνονται από τριάδες υδρογόνων και ότι για να φτιαχτεί ένα σώμα πρέπει να υπάρχει να υπάρχει η αντίσοιχη ουσία. Αν δεν υπάρχει δε φτιάχνεται.
Πως παράγονται οι ουσίες αν δεν υπάρχουν;
Με τη ΔΙΑΣΠΑΣΗ των π[ιο χονδροειδών. Πχ αν διασπαστεί το Υ 768 θα δώσει λεπτότερες από αυτό ουσίες δηλα΄δη Υ 384 και αυτό με τη σειρά του Υ 192 κ.ο.κ.
Η διάσπαση όμως δε μπορεί να γίνει ανεμπόδιστα. Χρειάζεται ένα υδρογόνο ως διασπαστής που θα είναι το θετικό/αρσενικό της υπόθεσης, (και χει αυτό το ρόλο μόνο περιστασιακά γιατί μετά και αυτό μπορεί να διασπαστεί από άλλο λεπτότερο και να είναι θηλυκό σε άλλη τριάδα) ,ένα που θα είναι το θηλυκό/ύλη και θα παραχθεί το τρίτο ενδιάμεσο των δύο. Πχ ο αέρας (Υ 192) διασπά την τροφή (Υ 768) και παράγεται Υ 384, και Υ 192 στη συνέχεια κλπ. Η διαδικασία σταματά όμως σε κάποια σημεία , λόγω του νόμου του 7 που ισχύει και στις τριάδες υδρογόνων,και χρειάζεται μια επιπλέον ώθηση συνειδητή για να συνεχιστεί και να φτάσουμε μέχρι το Υ 6. Αλλιώς δε δημιουργείται το αστρικό σώμα αλλά θα υπάρχουν ουσίες διαφόρων βαθμίδων και λεπτοτήτων σε αναμονή και σε πλεονασμό ή δυσαρμονία.
Ο άνθρωπος πέρνει από έξω 4 τροφές.
Το φαγητό/ποτό (Υ 768, και 384)
Τον αέρα (Υ 192)
Τις αισθητηριακές εντυπώσεις (Υ 48)
Και μια απροσδιόριστη τροφή που εγώ ονομάζω "αγάπη" /ενδιαφέρον/προσοχή.
Κάθε τροφή ξεκινώντας από το επίπεδό της αρχίζει και διασπάται σε όλο και λεπτοτερες ουσίες. Αλλά έτσι εχουμε 4 κλίμακες παράλληλες μέσα μας. Από τις οποίες η πρώτη (της υλικής τροφής) ξεπερνά το πρώτο χάσμα
χάρη στην πρόνοια της φύσης που έθεσε την αυτόματη λειτουργία της αναπμοής στο σώμα μας , παρέχοντάς μας έτσι τον άνθρακα της για την πρώτη διάσπαση. Το Υ 192 στη δική του κλίμακα προχωρά και αυτό μέχρι τη Υ 48 αλλά εκεί χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια.Δεν παρ΄'εχεται από τη φύση αυτόματα το Υ 48.
Στην πρωτη κλίμακα η διάσπαση φτάνει μέχρι το Υ 12 που θεωρείται η ουσία της σεξουαλικής ενέργειας και την οποία θέλουν να χρησιμοποιήσουν οι επίδοξοι μύστες αυτής της παράδοσης για παραγωγή του Υ 6, που ειναι η αρχή μιας άλλης κλίμακας, εκείνης του αστρικού σώματος. Γιαυτό και νομίζουν ότι αυτό γίνεται με τη συγκρατηση του Υ 12, ή σπέρματος, αν και θα έπρεπε να πούμε "ουσίας εντός του σπέρματος". Το σπέρμα δεν είναι μια ουσία μόνο.
Εκεί λοιπόν βρισκόμαστε. Οι οπαδοί του Σαμαέλ όχι μόνο έχουν άγνοια των οκταβών και των κλιμάκων που παρουσίασα πιο πάνω αλλά ξεχνούν, ή δε θέλουν να μάθουν ή δεν τους αφήνουν να μάθουν , αυτά που είπαν οι πρώτοι διδάξαντες αυτές τις διδασκαλίες. Και αυτό είναι ότι ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ Υ12 γιατί αυτό εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο και από την ποσότητα που διαθέτει.Τόσο ο Γκουρτζιεφ όσο και ο Μουράβιεφ λένε το ίδιο.
Σκοπός είναι να υπάρχει η ΣΩΣΤΗ ποσότητα όχι η ΠΟΛΛΗ ποσότητα. Ακολουθώντας τις διδασκαλίες του Σαμαέλ, δημιουργούν προβλήματα στον εαυτό του καθώς με τη συγκράτηση και χωρίς καμμιά άλλη πρακτική επηρρεάζεται η λειτουργία των κέντρων και ανοίγει η συνειδητότητα σε μια μισοαστρική κατάσταση.
Οι τεχνικές μετουσίωσης που θεωρούν ότι κατέχουν στην πραγματικότητα τους δημιουργούν ανισορροπία και πλεόνασμα μερικών ειδών υδρογόνου. Σε μερικούς ανθρώπους αυτό εμδηλώνεται ως ευτροφία ειδικά ότνα συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες Υ 24.Σε άλλου γίνεται το αντίθετο και φτάνουν στο άλλο άκρο επειδή εκπέμπουν υπερβολική ενέργεια μέσω ασκήσεων ή σκέψεων, και ειδρούν σοβαρά και στο υλικό τους σώμα αρχίζοντας από το νευρικό σύστημα , και στους άλλους που έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους, οι οποίοι σε άλλες περιπτώσεις έλκονται έντονα λόγω των συσσωρευμένων ουσιών και άλλοτε απωθούνται έντονα για των ίδιο λόγο. Η μετουσίωση δε μπορεί να γίνει με μάντραμ κλπ αλλά απαιτεί να έχει κανείς το κατάλληλο επίπεδο κατανόησης της λειτουργίας του εαυτού του και των ενεργειών. Αλλιώς πάνε όπου νάνε μέσα στο σώμα και κάνουν άλλα αντί άλλων. Το να ανυψώσει κανείς την Κουνταλίνι κατά τον Γκουρτζίεφ αλλά και τους γιόγκι δεν είναι απαραίτητα καλό. Γιατί μπορεί να ξεφεύγει από το συνήθη χώρο της και δημιουργεί ανεξέλεγτες καταστάσεις όπως ψευδή οράματα, υλοποιήσεις σκεπτομορφών, καταστροφή νευρικών ή άλλων κυτταρων, διάρρηξη μερικών στρωμάτων της αύρας, εκρήξεις θυμού ή άλλων συναισθημάτων ή το αντίθετο , πάγωμα κλπ
Οι τεχνικές αυτές γιατί δεν παρουσιάζονται και εδώ αφού κυκλοφορούν σε βιβλία τα οποία είναι ήδη στο διαδίκτυο Κατερίνα και Πέγκυ;
Τι το ιδιαίτερο μυστικό έχουν;;; Μήπως σατανικές επικλήσεις ;;;
Δώστε μας λοιπόν να δούμε τι είναι αυτές οι περιβόητες τεχνικές και να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα αν δεν τα βγάζουμε ήδη...
Ελπίζω να σε βοήθησε η περιγραφή μου pyramid...
Όλα είναι τέλεια
quote:
Αγαπητέ filosofos3, εκτιμώ πολύ τη συμμετοχή σου, που προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ και σε ευχαριστώ γι αυτό. Μου άρεσαν ιδιαίτερα κάποια από όσα αναφέρεις στα τελευταία σου post. Θα σταθώ σε ένα από αυτά που πραγματικά το βρήκα έξοχο αλλά και που δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα κάποια περισσότερα “hints” για να το καταλάβω.
«Τα μυστικά βρίσκονται εκεί που κανείς δεν το φαντάζεται. Διαθέσιμα σε όλους όσους μπορέσουν να φανταστούν το απίθανο και το ασυνήθιστο.»
Αν και ο φιλόσοφος έδωσε την απάντηση στο ερώτημα του φίλου άμπερε
Να δώσω και εγώ μια απάντηση η οποία πηγάζει από την επιστήμη…
Συσχετισμένα φωτόνια , λέγονται τα φωτόνια τα οποία είχαν έρθει πολύ κοντά το ένα με το άλλο ή τα άλλα, δηλαδή που είχαν συνδεθεί πάρα πολύ μεταξύ τους.
Πριν από δέκα περίπου χρόνια στην Ελβετία αποδείχτηκε επιστημονικά ότι, αν δυο φωτόνια έρθουν τόσο κοντά μεταξύ τους δηλαδή αν συνδεθούν μεταξύ τους, όσο μα όσο μακριά κι αν τα μεταφέρουμε όταν τα χωρίσουμε το ένα από το άλλο αυτά για πάντα θα συνεχίσουν να συμπεριφέροντε ως ένα!!!
Αν δηλαδή το ένα το αφήσουμε στην γη και το άλλο το μεταφέρουμε στο `Α του Κενταύρου μόλις μεταδώσουμε μια πληροφορία στο ένα σε χρόνο περίπου 400.000.km/sec η πληροφορία έχει μεταφερθεί και στο άλλο ή στα άλλα τα οποία συμπεριφέροντε αναλόγως !!!
Από αυτό το πείραμα όμως προέκυψαν πολλά φιλοσοφικά αλλά πρώτιστος επιστημονικά ερωτήματα.
Επιγραμματικά αναφέρω ένα επιστημονικό: Αμέσως , αμέσως βλέπουμε ότι η ταχύτητα με την οποία ταξίδεψε η πληροφορία από το ένα φωτόνιο στο άλλο είναι ταχύτερη από αυτήν του φωτός!!!
Αυτό όμως σύμφωνα με την θεωρεία της σχετικότητας είναι ανέφικτο ! ! !
Οπότε γεννάτε το ερώτημα : άραγε μέσα από ποια κανάλια ταξιδεύει η πληροφορία;
Επίσης αν ισχύει η θεωρεία της μεγάλης έκρηξης , που μάλλον ισχύει, τότε πρίν την έκρηξη θα είχαμε όλα τα φωτόνια συσχετισμένα μεταξύ τους τα οποία μετά την έκρηξη απείρως διασκορπίστηκαν στο άπειρο. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε πληροφορία στο άπειρο μεταδίδετε παντού σε όλα τα φωτόνια !!!
Δηλαδή ( φιλοσοφικά αλλά και επιστημονικά) καταλήγουμε ότι η γνώση βρίσκετε μέσα μας, απλά εμείς δεν είμαστε σε θέση να την καταλάβουμε , να την εμπεδώσουμε!!!
Άραγε χρειάζονται κάποιες βιολογικές μεταβολές μέσα μας ή κάτι άλλο ;
Πάντως το μόνο σίγουρο σαν συμπέρασμα είναι ότι δεν είναι ανάγκη το σώμα μας να μεταφέρετε κάπου για να γνωρίζει τι συμβαίνει εκεί , αφού αρκεί να καταφέρουμε να συλλάβουμε την πληροφορία ή τις πληροφορίες οι οποίες βρίσκονται στον νου μας για να έχουμε και την γνώση και να είμαστε παντού !!!
Κατά τα λοιπά συμφωνώ με ότι έγραψε ο φιλόσοφος3.
![]()

Μην κάνεις μη σου κάνουνε
μην πεις να μην σου πούνε
μην κουρταλίσεις κούρταλα
να μην σου κουρταλούνε
Να πώ οτι θα απαντήσω λεπτομερώς αύριο σε όσα ερωτήθηκα ευθέως, αλλά και σε όσα δεν ερωτήθηκα ευθέως (έχω την τάση ν'ανακατεύομαι...με τα πίτουρα!) :))))
Ομως, μιά και διάβασα κάτι που βγάζει μάτια για μας τους Γνωστικούς θα αναφερθώ σε αυτό μόνο, και αύριο λέμε τα υπόλοιπα.
Λές λοιπόν καλέ μου Φιλόσοφε:
quote:
Ακολουθώντας τις διδασκαλίες του Σαμαέλ, δημιουργούν προβλήματα στον εαυτό του καθώς με τη συγκράτηση και χωρίς καμμιά άλλη πρακτική επηρρεάζεται η λειτουργία των κέντρων και ανοίγει η συνειδητότητα σε μια μισοαστρική κατάσταση.Οι τεχνικές μετουσίωσης που θεωρούν ότι κατέχουν στην πραγματικότητα τους δημιουργούν ανισορροπία και πλεόνασμα μερικών ειδών υδρογόνου. Σε μερικούς ανθρώπους αυτό εμδηλώνεται ως ευτροφία ειδικά ότνα συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες Υ 24.Σε άλλου γίνεται το αντίθετο και φτάνουν στο άλλο άκρο επειδή εκπέμπουν υπερβολική ενέργεια μέσω ασκήσεων ή σκέψεων, και ειδρούν σοβαρά και στο υλικό τους σώμα αρχίζοντας από το νευρικό σύστημα , και στους άλλους που έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους, οι οποίοι σε άλλες περιπτώσεις έλκονται έντονα λόγω των συσσωρευμένων ουσιών και άλλοτε απωθούνται έντονα για των ίδιο λόγο. Η μετουσίωση δε μπορεί να γίνει με μάντραμ κλπ αλλά απαιτεί να έχει κανείς το κατάλληλο επίπεδο κατανόησης της λειτουργίας του εαυτού του και των ενεργειών. Αλλιώς πάνε όπου νάνε μέσα στο σώμα και κάνουν άλλα αντί άλλων.
Το παραπάνω απόσπασμα δείχνει οτι εσύ είσαι που δεν παρακολουθείς τί γράφει η Κατερίνα τόσο καιρό, αλλά κι εγώ (ενίοτε)... Επέμενε η έρμη η Κατερίνα οτι ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Τα αντίθετα αποτελέσματα για τα οποία μιλάς ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΕΛ (καλά ήταν σαν να διάβαζα μία απο τις διαλέξεις, όταν γράφεις για την ευτροφία!!)
Ξαναλέω λοιπόν κι εγώ οτι η διδασκαλία ΔΕΝ διδάσκει ΑΠΛΑ και ΜΟΝΟ την συγκράτηση των σεξουαλικών ενεργειών, αλλά δίνει μία ολόκληρη σειρά πρακτικών και ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ του σώματος όπως λές κι εσύ, οι οποίες ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με συγκεκριμένη πρακτική ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗΣ των ενεργειών αυτών (κι όχι απλά συγκράτησης) επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Δείξε με την σειρά σου τον ανάλογο σεβασμό στην Κατερίνα λοιπόν, και διάβαζε επίσης με προσοχή και χωρίς να ΞΕΧΝΑΣ (κάτι για το οποίο κατηγορείς την ίδια). Είμαι σίγουρη οτι θα το κάνεις, γιατί ξέρω οτι αναγνωρίζεις τα 'λάθη' σου. Αν και στα 'λάθη' σου καταγράφω τώρα τον τρόπο που μίλησες για έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις... Ούτε σε κατάσταση μέθης είναι, ούτε υπνωτισμού. Είναι τόσο εύκολο να λέμε για όποιον δεν συμμερίζεται τις δικές μας απόψεις και βιώματα οτι είναι υπνωτισμένος, ή σε μέθη, ή σε 'πανικό' (αυτό ήταν συνταρακτικό και εμπνευσμένο!). Ο καθένας μιλάει με τον τρόπο του, και ο τρόπος δεν κάνει τον έναν καλύτερο απο τον άλλο. Εχω δεί και ακούσει ανθρώπους να λένε τα χειρότερα πράγματα με το γλυκύτερο χαμόγελο του κόσμου, αλλά και άλλους να κάνουν εγκλήματα με το πιο γλυκό βλέμμα! Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, σε θερμοπαρακαλώ, για να έχουμε το δικαίωμα να λεγόμαστε πολιτισμένοι!
Και για να είμαι δίκαιη, το ίδιο αναμένω και απο την Κατερίνα, ως προς την χρήση κάποιων χαρακτηρισμών (νομίζω απο εκεί ξεκίνησε αυτό με τον υπνωτισμό, αλλά εσύ ως 'ποιητής' προχώρησες πολύ το 'ποίημα'). Ωστόσο η Κατερίνα έχει δείξει απο την αρχή οτι η μαχητικότητά της μπορεί να φτάνει και τα όρια της υπερβολής καμμιά φορά, ενώ εσύ έχεις δείξει ένα πιο συγκρατημένα δυναμικό προφίλ. Γι'αυτό και απευθύνομαι αρχικά σ'εσένα...
Το οτι ζητάω βέβαια ή και αναμένω κάτι απο τον οποιονδήποτε εδω μέσα δεν σημαίνει οτι το απαιτώ κιόλας, ή οτι δεν θα καταλάβω εάν δεν εισακουστώ... Ομως νιώθω την ανάγκη και το ζητάω.
Σας ευχαριστώ, και θα τα πούμε απο αύριο τώρα...
Την αγάπη μου σε όλους, και πάλι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Αν , αγαπητή Πέγκυ,μας είχατε πει πια είναι αυτή η περιβόητη και τεχνική μετουσίωσης που συνεχώς επικαλείστε και αν είχα κάποιο λόγο από αυτά που θα λέγατε να πιστεύω ότι έχει κάποια ισχύ και ότι κάνει όντως έστω και εν μέρει ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ δε θα έγραφα το παραπάνω κέιμ,ενο.
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ όμως!
Άρα δικαίως λέω ότι δεν έχετε να παρουσιάσετε τίποτε.
Υποψιάζομαι ότι ακολουθείτε την συνήθεια /πρόληψη ορισμένων αρχαίων γνωστικών , ΤΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΦΑΓΙΑ, επειδή και ορισμένοι από εκείνους πίστευαν παρόμοια πράγματα, τότε να μας το πείτε να το ξέρουμε.
Ορισμένοι από εκείνους μην ξεχνάς ότι ήταν και ΕΜΒΡΥΟΦΑΓΟΙ για τον ίδιο λόγο, επειδή πίστευαν ότι έτσι καταργούσαν το έργο των κατωτέρων Αρχόντων.
Ελπίζω να μην έχετε πέσει στο επίπεδο τέτοιων "γνωστικών" πρακτικών και να είναι κάτι πιο ανώδυνο.
Γιατί δεν το αποκαλύπτετε τι είναι;
Ποια είναι αυτή η τεχνική τέλος παντων;
Κάποιο λάκκο έχει η φάβα για να διστάζετε να το αποκαλύψετε...
Περιμένω να δώσετε μια σαφή απάντηση σε αυτό
Η μετουσίωση των ενεργειών δε γίνεται με καμμιά τεχνική με μάντρα ή με διαδικασίες σαν των αρχαίων γνωστικών και απαιτεί σαφώς ιδιότητες που εσείς μέχρι στιγμής ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙΞΕΙ.
Όλα είναι τέλεια
quote:
Ας πάρουμε τα πράγματα με μια σειρά παιδιά και ας διαβάζουμε πρώτα τα κείμενα του άλλου προσεκτικά πριν απαντήσουμε. Και ας διαβάζουμε και καμμιά εγκυκλοπαίδεια επίσης!
Συμφωνώ κι επαυξάνω! Για να δούμε λοιπόν, ποιός δεν διαβάζει προσεκτικά, και ποιός δεν μελέτησε με προσοχή την...εγκυκλοπαίδειά του! Ηδη και στο μήνυμα του formergnostic και στο δικό μου, δώθηκαν οι ερμηνείες του ‘άπαξ’ που είναι ‘μία φορά’ και ‘εφ’όσον’... Το εφ’όσον, θα συμφωνήσεις οτι δεν έχει καμμία άμεση σχέση με το μία φορά (δεν εμπεριέχει δηλαδή το μία φορά), αν και το μία φορά εμπεριέχει εννοιολογικά και το εφ’όσον. Κι όμως, και οι δύο ερμηνείες είναι ισότιμα σε χρήση ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, και η πραγματική ερμηνεία του ‘άπαξ’ σε κάθε κείμενο έγκειται στην συντακτική του θέση, κυρίως! Οπότε, μία χαρά τα είπε και η pyramid βεβαίως βεβαίως οτι το ‘μία φορά’ δίνεται σε όλα τα λεξικά της αρχαίας, αλλά της διέφυγε (όπως διέφυγε και σ’εσένα) οτι δεν είναι η ΜΟΝΗ ερμηνεία της λέξης, και οτι το ‘εφ’όσον’ επίσης δίνεται σε όλα τα λεξικά της αρχαίας! Ελπίζω οτι θα σου αρκεί αυτή η αναφορά ως τελευταία στο θέμα (δεν μπορούσα να το αφήσω να περάσει έτσι, αφού είναι σημαντικό το... λαθάκι), κι ας μήν το συνεχίσουμε, γιατί μπορώ να συζητάω για το άπαξ, και για απαξάπασες τις ελληνικές λέξεις δηλαδή, για τις επόμενες τρείς σελίδες! Θα ξεφύγουμε απο το θέμα έτσι, αλλά θα έχεις καταφέρει να μου βγάλεις απο το σεντούκι την κακώς εννοούμενη αναλυτική λεπτομερόπληκτη πλευρά μου. Εκεί να δείς κάτι νεύρα τσατάλια που θα σου φτιάξω!!! ;)
quote:
Μόνο που η ερμηνεία της Παγώνας στερείται επιβεβαίωσης από το κείμενο και γενικά από όλα τα κείμενα. Ο άνθρωπος Παγώνα είναι αυτό που πεθαίνει σε κάθε ζωή ή η προσωπικότητα;
Η προσωπικότητα είναι μέρος του ανθρώπου ή όλος ο άνθρωπος;
Καταρχήν ποιά είναι ‘όλα τα κείμενα’! Κατα δεύτερον σου απάντησε ήδη η Κατερίνα, οτι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ είναι αυτή που πεθαίνει, η οποία (προσωπικότητα) είναι μέρος του ανθρώπου! Η προσωπικότητα η οποία δημιουργείται στην εκάστοτε ζωή και πεθαίνει με την εκάστοτε ζωή (έστω κι όχι αμέσως με τον θάνατο του φυσικού σώματος).
quote:
Και επίσης θα πρέπει να δείτε τι εννοεί με τη λέξη "άνθρωπος" ο απ. Παύλος, γιατί αυτό θα μας κάνει να μπορούμε να έχουμε άποψη. Αλλιώς δεν έχει νόημα να πούμε οτιδήποτε, για το "άπαξ... αποθανείν".
Κατανοητό αυτό που λέω;;;
Πολύ κατανοητό, αλλά θα πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε οτι ο Παύλος γεννήθηκε ΜΕΤΑ την σταύρωση του Ιησού Χριστού, δεν πήρε την διδασκαλία από τον ίδιο, αλλά ‘είπε’ από το Αγιο Πνεύμα. Παρόλο που οι Γνωστικοί τον δέχονται, όπως δέχονται και όλη την Αγία Γραφή δηλαδή, προσωπικά, και το ξέρει και η Κατερίνα, δεν τον ‘εμπιστεύομαι’. Κι αυτό που κάνει ο Παύλος λοιπόν είναι καμμιά 50αριά χρόνια μετά τον Ιησού να εξηγεί με τις επιστολές του την διδασκαλία!!! Αν δέχεσαι λοιπόν τον Παύλο, γιατί δεν δέχεσαι κι όποιον ‘εξηγεί’ από επιφοίτηση την διδασκαλία του Ιησού? Ξέρεις πόσοι λαμβάνουν μηνύματα (μέσω επιφοίτησης...channeling λέγεται αυτή την εποχή) από τον ίδιο τον Χριστό? Βασικά όμως δεν είναι αυτό που με ενδιαφέρει να μάθω. Αυτό που θέλω είναι όχι να μου πείς τί εννοεί ο Παύλος όταν λέει άνθρωπος, αλλά τί εννοεί ο Χριστός (μέσα από τα ευαγγέλια), και πώς το επεξηγεί (αν επεξηγείται!). Να, θα δεχτώ την απάντηση, παίρνοντας ως δεδομένο (για μένα) οτι τα Ευαγγέλια είναι ‘απείραχτα’!
quote:
Μάλλον δεν κατάλαβες τα όσα σου έγραψα περί του γουρουνιού ή τα ξέχασες, γιατι βλέπω ότι το επαναφέρεις. Δηλαδη μας δίνεις παράδειγμα ειλικρινούς διαλόγου με αυτό;Μήπως πρέπει και εμείς να λέμε ότι θέλουμε και να αδιαφορούμε για το τι είναι αληθινό ;
Αν βρεις να λέει και στην Παλαιά Διαθήκη εντολή για συγκράτηση σπέρματος θα γίνω μαθητής σου και θα σου επιτρέψω να με χρησιμοποιήσεις σε όλες τις τέτοιου είδους τεχνικές και θα συγκρατώ και το σπέρμα μου μάλιστα...
Καταρχήν, αν κατάλαβα εγώ καλά, αυτό που ειπώθηκε είναι πως η Καινή Διαθήκη συμπληρώνει την παλαιά, που σημαίνει πως εάν κάτι δεν αλλάζει στην Καινή, συνεχίζει να ισχύει η παλαιά... Είναι εύλογο αυτό και κατανοητό! Δεν νομίζω οτι κάποιος θα φέρει αντίρρηση. Αλλωστε, εάν δεν ισχύει αυτό, τότε γιατί στην ευχή την έχουν στα Ιερά Κείμενα οι Ορθόδοξοι την Παλαιά Διαθήκη???
Οσον αφορά λοιπόν τα γουρούνια, πές μου λοιπόν πού μέσα στην Καινή Διαθήκη αναιρείται αυτό που λέει για τις τροφές! Και εξήγησέ μου γιατί θα πρέπει σώνει και ντέ να επιβαρύνουμε την ενέργειά μας με τέτοιου είδους ενέργειες? Γιατί να μήν χρησιμοποιούμε την ‘δύναμη’ της χριστότητας για να καθαριστούμε από άλλες ενέργειες, και να την καταναλώνουμε για να καθαριζόμαστε συνέχεια από τα γουρούνια??? Πρέπει επίσης να σου πώ οτι ο Σαμαέλ λέει οτι δεν είναι σωστό να κάνουμε θρησκεία της κουζίνας, δηλαδή δεν θεωρεί σε καμμία περίπτωση οτι θα σωθούμε εάν δεν τρώμε γουρούνι, αλλά δεν είναι πολύ έξυπνο να επιβαρυνόμαστε με αυτή την ενέργεια. Αν χρειαστεί και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς (είμαστε ας πούμε καλεσμένοι κάπου) δεν θα πάμε στην κόλαση τρώγοντας γουρούνι, αλλά κι αυτό το πράγμα που γίνεται κάθε τρείς και λίγο στο τραπέζι μας, λές και δεν υπάρχουν άλλα κρέατα...
Τέλος πάντων, το σημαντικότερο μου διέφυγε. Για την συγκράτηση του σπέρματος μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά στο Λευιτικόν ΙΕ’... Αναλυτικότατα. Αντιστοίχως, περιμένω να δώ πού καταργείται αυτό στην Καινή Διαθήκη...
quote:
Κι όταν κάτι αυτοτιτλοφορείται ως χριστιανικό δε σημαίνει ότι είναι και διδασκαλία του Χριστού! Οι μαθητές του και οι διάδοχοί τους ήξεραν ποια κείμενα ήταν τα αληθινά και ήδη από την πρώτη στιγμή έκαναν το διαχωρισμό. Έχω διάβασει σχεδόν όλα τα απόκρυφα, εκτός παό την πίστη-σοφία και μερικά ακόμη και πείθομαι από όλα ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ότι το κείμενο των ευαγγελίων που έχουμε και σωστό είναι και αναλλοίωτο έχει μείνει. Οπότε πάρε όλα τα απόκρυφα και βγάλε το ρεζουμέ να δεις ότι πάλι τα 4 ευαγγέλια θα μείνουν.
Οταν λές διάδοχοι, ποιούς εννοείς? Και γιατί δηλαδή πρέπει να εμπιστευτούμε τους διαδόχους, όταν οπως λές ολόκληρος μαθητής του και δεν τον είχε καταλάβει. Για τον Ιούδα λέω, καλέ! Τον ξεχάσαμε αυτόν! Αν δεν τον κατάλαβε ο Ιούδας, θα τον κατάλαβαν σίγουρα όλοι οι διάδοχοι? Και ήξεραν αυτοί να διαχωρίσουν το σωστό από το λάθος ε; Οπως ακριβώς διάλεξαν τις επιστολές του Παύλου ως εμπνευσμένες και τις έχωσαν μέσα στα ιερά ευαγγέλια για να καταλάβουν την διδασκαλία οι χαζοί? Καλά βρε, δεν σας κάνει καμμία εντύπωση το οτι ήταν ο χειρότερος κυνηγός και βασανιστής των Χριστιανών ο Σαούλ? Αυτά βέβαια είναι δικές μου απόψεις, γιατί όπως βλέπεις μιά χαρά μπορούμε να έχουμε την άποψή μας για διάφορα θέματα στην Γνώση. Κανείς δεν μας υπνωτίζει,και κανείς δεν μας λέει θα πιστέψεις αυτό , όπως γίνεται με μερικούς μερικούς, ονόματα δεν λέμε :p
Το μόνο εμπνευσμένο του Σαούλ είναι ο ύμνος της Αγάπης, αλλά η μία έμπνευση καλέ μου δεν κάνει τον ποιητή! Και καθόμαστε και συζητάμε για το ποιά ήταν η διδασκαλία του Ιησού με αποσπάσματα από τις επιστολές του Παύλου? Εσύ δεν είπες οτι είναι τόσο τέλεια η διδασκαλία του Ιησού που οποιοδήποτε μέρος της και αν πάρουμε θα μπορέσουμε να την αναπαράγουμε στο σύνολό της? (μόνο εσύ βέβαια θα το κατάφερνες αυτό, γιατί όλοι οι άλλοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να χωριστούν σε διακόσιες διαφορετικές ‘χριστιανικές’ εκκλησίες, επειδή δεν μπορούσαν να καταλάβουν ούτε αυτά που ήδη υπάρχουν γραμμένα!!!)
Από δώ και πέρα λοιπόν ζητάω να μου εξηγείται ό,τι θέλετε μόνο μέσα από λόγια του Ιησού (από αυτά τέλος πάντων που θεωρούνται λόγια του). Γιατί αν θές μπορούμε να δούμε κατά πόσο συμφωνεί η διδασκαλία του Παύλου (αυτό είναι πιο σωστό να λέμε) με το απόσπασμα που σου είπα παραπάνω για την συγκράτηση του σπέρματος από το Λευιτικόν, καθότι ήταν πολύ καλός Εβραίος!
quote:
Δεν είχα προσέξει όλες τις κοτσάνες που γράφει στο βιβλίο γιατί από ένα σημείο και μετά βαρέθηκα να διαβάζω ...αυτό το πράγμα...που ονομάστηκε "Κώδικας Ντα Βίντσι" από τις ασυναρτησίες και τις ...ανοησίες σαν και την παραπάνω που έγραφε.
Πρέπει να πώ οτι ο Κώδικας Ντα Βίντσι θεωρείται οτι περνάει μηνύματα των αρνητικών. Το βρίσκω λάθος να το χρησιμοποιούμε ως βάση συζήτησης, γιατί πρόκειται για μυθιστόρημα, έτσι κι αλλιώς. Αυτό όμως που είναι περίεργο είναι πώς, ενώ αναφέρεται η Βηθλεέμ στην Παλαιά Διαθήκη, αμφισβητείται η ύπαρξή της από πολλούς (μιλάμε για την εποχή του Ιησού)... Μήπως την εποχή του Ιησού η Βηθλεέμ δεν υπήρχε? Και ονομάστηκε πάλι έτσι για να ‘συμπέσει’ με τις προφητείες? Το έχω διαβάσει κι αυτό κάπου... Είναι πραγματική απορία αυτή, και αναμένω απάντηση. Είναι σαν να λέμε και στην Αμερική υπάρχει Αθήνα, η οποία όμως δεν υπήρχε την εποχή των Αζτέκων. Αν κάποια ‘προφητεία’ έλεγε ‘και αυτός γεννήθηκε στην Αθήνα’, και μας προέκυπτε αντί για Αθήνα της Ελλάδος, κάποια περιοχή της Αμερικής, δεν θα σήμαινε οτι ήταν η Αθήνα που περιμέναμε... Μήπως αυτό συμβαίνει? Γιατί αλλιώς πρέπει να θεωρήσουμε όλη αυτή την διαμάχη που υπάρχει με βιβλία, και παραβιβλία, και θεωρίες και έρευνες και αναλύσεις (που υπάρχει δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις αυτό) ως κάποιο αστειο μεταξύ των ερευνητών!
quote:
Καλό μου κοριτσάκι, αν είχες λίγο ενδιαφέρον να βρεις μερικά βιβλία για τον π Παρφύριο και μερικούς ακόμη γέροντες και παπάδες του καιρού μας που έκαναν πολύ μεγύτερα πράγματα από αυτά , όπως θεραπείες καρκίνου κλπ τότε δε θα έλεγες αυτά που λες τώρα και φοβάμαι ότι θα γινόσουν θεούσα, μην πω και φανατική θεούσα, σε στυλ Λουκά και βάλε.
Αν εσύ δηλαδή μάθαινες για θεραπείες καρκίνου μέσα στην Γνώση, με πρακτικές της Γνώσης, και προσευχή μέσα από την Γνώση, θα πίστευες και θα ερχόσουν στην σχολή?
Τώρα φταίω? Φταίω? Επειδή δεν έχω την έγκριση να μιλήσω, και θα πρέπει πρώτα να μιλήσω με την ενδιαφερόμενη προτού αναφερθώ ανοικτά σε αυτή, θα πώ μόνο οτι ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, σε πολύ θαυματουργό στύλ, σαν αυτά που σου αρέσουν πιθανά! Ξέρεις, τα γνωστά... την μία έχω καρκίνο, την άλλη δεν έχω και ψάχνει ο γιατρός να δεί πού πήγε!!!!
Κράτα αυτό προς το παρόν, κι αν θέλει να μιλήσω περαιτέρω για την περίπτωση η ενδιαφερόμενη θα το κάνω!
quote:
Ε ναι δα!!! Δεν ακυρωνουμε τις θεραπείες , αλλά αναρωτιόμαστε (εγώ δηλαδή) δύο πράγματα :κατά πόσο είναι μόνιμες και πραγματικές και σε τι αποσκοπούν.Μια θραπεία ενός μαύρου μάγου που λόγω της ασθένειάς του δε μπορούσε να ασκήσει την "τέχνη" του δεν είναι και ότι καλύτερο νομίζω...
Η κάθε ασθένεια έχει και κάποιο λόγο ύπαρξης και πάυει να υπάρχει όταν εκπληρωθεί αυτός ο λόγος.
Μετά τα 10 χρόνια θεωρείται μόνιμη? Εάν δεν επηρεάζει την εργασία (την εσωτερική πιθανά εννοείς) κάποιου παρα μόνο την ζωή του θεωρείται καλή ή κακή? Πρόσεξε την βλασφήμια βρε Φιλόσοφε! Προφανώς ό,τι θαύμα γίνεται εκτός Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει απώτερο σκοπό του κατώτατου! Ε; Φτού σου βρέ, στην κόλαση θα πάς με τόση βλασφήμια!
quote:
Δηλαδή αν βρεθεί εξήγηση θα πιστέψεις μετά ότι δεν υπάρχει μετενσάρκωση;;; χλωμό το βλέπω....
Εάν η εξήγηση είναι ικανή να ανατρέψει αυτό που ‘βλέπω’ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου σχεδόν, ως αυτονόητο, τότε θα πιστέψω. Και να ξέρεις οτι το μόνο που δεν έχω πρόβλημα είναι να αλλάξω τις πεποιθήσεις μου όταν μου αποδεικνύονται λάθος... Και μήν βιαστείς να πείς αφού σας έχουμε δώσει αποδείξεις. Σχεδόν άμεσα έχω πεί τί είναι η Γνώση για μένα, και πώς εργάζομαι.
quote:
Ξέχασες τα παιδιά από τις εκτρώσεις , τις αποβολές και εκείνα που πεθάινουν αμέσως μετά τη γέννηση. Όλα αυτά θα κριθούν. Αλλά σε ρωτώ :την κρίση τη φαντάζεσαι σαν κάτι που γίνεται σε ένα δικαστήριο, σαν μια δίκη με πρόεδρο το Θεό;
Γιατί αν τη φαντάζεσαι αλλιώς τότε δεν έχει νόημα η ερώτηση...
Δεν τα ξέχασα, αλλά επιτέλους υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις που δεν ‘εξηγούνται’ από τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Ευχαριστώ που παραθέτεις κι άλλα παραδείγματα, αλλά στόχος μου δεν είναι να πείσω κανέναν με την ποσότητα των παραδειγμάτων, αλλά να καταθέσω ένα μέρος αυτού που έχει πείσει εμένα... Και όχι, δεν φαντάζομαι κανένα δικαστήριο, τουλάχιστον όχι ανθρώπινου τύπου...
quote:
Θεωρείς ότι δεν πρέπει να πάνε στον παράδεισο αυτά τα παιδιά ή ότι δε μπορoύν(δεν έχουν τη δύναμη) επειδή δεν επέκτησαν γνώση;;;
Θεωρώ οτι με κάτι ξεχρεώνουν, και πολύ πιθανά μετά από την ‘πληρωμή’ θα πάνε σε αυτό που εσύ εννοείς ως παράδεισο. Δεν θεωρώ επίσης οτι η γνώση είναι αυτή που σε πάει στον παράδεισο (ή στην κόλαση), αλλά μου φαίνεται περιττό να γεννιούνται άνθρωποι, για να πάνε στον παράδεισο στο τσάκ μπάμ. Ας πάνε χωρίς να γεννηθούν... Παντοδύναμος είναι! Δεν έχει τί να κάνει, ή μήπως δεν μπορεί να πάρει κατευθείαν αυτές τις ψυχές και να τις πάει στον παράδεισο? Ή μήπως τις χρησιμοποιεί για να πάρουν μαθήματα άλλοι??? Ωραιότατη λογική βρε!
Βασικά, δεν μπορώ να διανοηθώ δίκαιο Θεό, ο οποίος θα δώσει ευκαιρίες σε κάποιους να πάνε στον παράδεισο με την μία (πχ τα παιδάκια), ενώ άλλους θα τους ρίξει μέσα στην ταλαιπωρία και τα εμπόδια, με την πιθανότητα να ΜΗΝ πάνε στον παράδεισο. Αλλά για πάμε παρακάτω που λές κάτι πιο ωραίο!
quote:
Αλλά πέρα από την πλάκα: το να δει κανείς εικόνες και πράξεις σαν να τις έκανε ο ίδιος σε άλλη εποχή δεν είναι δύσκολο ούτε αδύνατο να συμβεί, χωρίς να είναι ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ πράξεις. Απλούστατα έχει συμβεί πολλοί να δουν ότι είναι πχ ο Ναπολέων κλπ διάσημα πρόσωπα. Δεν ήταν όλοι όμως. Αυτό εξηγείται από το ότι μπορούμε να συλλάβουμε και εν ζωή ακόμη τις σκέψεις του άλλου και να τις βιώσουμε σαν δικές μας. Οπότε δεν είναι αυτό το περιστατικό απόδειξη για ύπαρξη προηγούμενης ζωής.
Πίστεψέ με δεν θεώρησα ούτε στιγμή οτι θα δεχόσουν αυτό το περιστατικό, ή οποιοδήποτε άλλο περιστατικό ως απόδειξη για την ύπαρξη προηγούμενης ζωής! Εδώ υπάρχει βρε συ εταιρεία στην Αγγλία που υποστηρίζουν οτι η γή είναι επίπεδη, και όλες οι φωτογραφίες είναι φτιαχτές και οτι δεν υπάρχει βαρύτητα, κι άλλα τέτοια ωραία! Και έχει μέλη, τα οποία μάλιστα δεν αστειεύονται καθόλου... Εσύ δεν θα έβρισκες απάντηση? Εσύ λοιπόν λές πως αυτό που ένιωσαν όταν συναντήθηκαν στο ινστιτούτο ΠΡΙΝ μάθουν για τις αναδρομές τους, ήταν επίσης αποτέλεσμα της βίωσης των συναισθημάτων κάποιων άλλων? Ε τότε χαθήκαμε... Οσα νιώθουμε διαισθητικά για άλλους ανθρώπους είναι τί ακριβώς? Τίποτα δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε…Μπορεί να συμπαθούμε αυτομάτως κάποιον, αλλά στην ουσία να είναι η Κάλλας που πιάσαμε στον αέρα που συμπαθεί τον Ωνάση (έχω μία μανία με τους Ωνάσηδες τελευταία... πλύση εγκεφάλου θα είναι!) που έπιασε ο άλλος στον αέρα... Με εκπλήσσεις...
quote:
Το να έχει κάποιος μια αναπηρία δεν είναι αυτό ο ίδιο πρόβλημα ,αν δεν έχει ο ίδιος επιθυμίες που δε μπορεί να εκπληρώσει. Το πρόβλημα εμφανίζεται απότ η στιγμή που έχει ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Σωστα ή κάνω λάθος;;;
Άρα δεν πρέπει να ρωτάμε γιατί πχ είναι κάποιος παράλυτος στα κάτω άκρα , αν αυτός δεν είχε την επιθυμία να περπατάει.
Έτσι δεν τίθεται θέμα γιατί κάποιος έχει μέρος των ικανοτήτων των άλλων, αλλά γιατί έχει κανείς, και ειδικά όλοι οι άνθρωποι , ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Αν πχ ένα παιδί ήθελε πάσει θυσία να έχει γαλανά μάτια και δεν έχει αλλά είναι υγιές κατά τα άλλα , θα του φαίνεται αβάσταχτη η ατέλειά του αυτή, διότι το σημαντικό για αυτό μπορεί να έιναι όχι το να περπατήσει, αλλά το χρώμα των ματιών.Ο μοίως κάποιο παράλυτο παιδί να έχει σαν προτεραιότητα το να νιώσει, να λάβει αγάπη, προσοχή, φροντίδα από τους άλλους, και όχι το να περπατήσει.
Άρα στην περιτπωση αυτή βάσανο θα είναι το να είναι υγιές αν δεν έχει και την ανάλογη προσοχή.
Η μορφή και οι ιδιότητες που έχει καθένας μας οφείλονται στο ότι με αυτές εκπληρώνεται το σχέδιο του Θεού και η βούληση του Θεού.
Αν συμφωνείς ότι η βούληση του Θεού είναι ΠΑΝΑΓΑΘΗ και ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ και ΠΑΝΣΟΦΗ θα συμφωνήσεις ότι όλα όσα μας φαίνονται ατελή και λανθασμένα δε μπορεί να τα βλέπει έτσι ο Θεός και να μην τα διορθώνει. Άρα είναι ΚΑΛΑ από την άποψη του Θεού και έχουν το σκοπό τους που γίνονται.
Ο παραμορφωμένος άνθρωπος και ο πρόωρα θανών θα κριθούν απολύτως δίκαια από το Θεό , με βάση το από που ξεκίνησαν και τι πέτυχαν μέσα τους. Η υπομονή σε θλίψεις , πόνους και δυσκολίες είναι μεγάλη εσωτερική εκπαίδευση και αρετή, σε οποιαδήποτε διδασκαλία, ακόμη και στου Σαμαέλ, φαντάζομαι.
Οπότε ακόμη και οι άρρωστοι ή οι αναπηροι έχουν το λόγο ύπαρξής τους:διδάσκουν με τη στάση τους και πετυχαίνουν εσωτερικά ότι και οι άλλοι μέσω της μελέτης του εαυτού τους και της υπομονής τους, καθώς έχουν άπλετο χρόνο και για τα δύο
Πολύ σωστά! Αυτό που πρέπει να ρωτήσουμε τελικά, με την λογική του είναι ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ? Από πού προέρχονται οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες, αφού γεννιόμαστε μία φορά? Και πώς δηλαδή θα είχε κάποιος την επιθυμία να μήν περπατάει? Πού το αποφάσισε και πότε? Υποθέτω οτι πιστεύεις οτι υπάρχει κάπου μία ομάδα (ή μήπως συγκομιδή) ψυχών, οι οποίες περιμένουν να γεννηθούν, κι αυτές οι ψυχές λοιπόν δεν έχουν δημιουργηθεί ίδιες, αλλά άλλες έχουν δημιουργηθεί από τον Θεό ως καλύτερες από τις άλλες, άλλες ως πιο δυνατές/ανθεκτικές... κοκ? Κι αυτό σε καλύπτει? Εδώ δεν μιλάμε απλά για πρόωρα θανών! Μιλάμε ακόμα και για θανάτους βρεφών την ώρα της γέννας! Δηλαδή για τί εσωτερική εκπαίδευση και αρετή μου μιλάς? Και τί μου λές θα κριθεί ανάλογα με το πού ξεκίνησε και τί πέτυχε μέσα του! Από την μήτρα ξεκίνησε, και έφτασε μέχρι τα χέρια του μαιευτήρα! Τί εσωτερικό έμαθε δηλαδή? Εχω μία απορία!
Οχι καλέ μου! Θα σε στεναχωρήσω, αλλά δεν εξηγώ ΠΟΤΕ ό,τι δεν καταλαβαίνω με το συνταρακτικό ‘η βούληση του Θεού είναι Πανάγαθη και Παντοδύναμη και Πάνσοφη κι έτσι όλα έχουν σκοπό που γίνονται’! Γιατί ναι μέν συμφωνώ με αυτήν την πρόταση, αλλά δεν θα μείνω εκεί. Θα προσπαθήσω να καταλάβω την βούληση του Θεού, για να καταλάβω και την δική μου πορεία, τις δικές μου ευθύνες αλλά και τις δικές μου υποχρεώσεις... και μου κάνει εντύπωση που εσύ μένεις εκεί και δεν το ψάχνεις παραπέρα! Γιατί? Αυτό δεν ανήκει σε μία από τις ερμηνείες της βλασφήμιας που έχεις δώσει? Πρέπει να ψάξεις να βρείς την ρίζα των πραγμάτων Φιλόσοφε, ΕΙΔΙΚΑ αυτών που δεν καταλαβαίνεις, κι όχι να τα ‘ρίχνεις’ χαλαρά όλα στην Παντοδυναμία του Θεού, για να κοιμάσαι άνετα και χωρίς άγχος! (δεν βλέπω άλλο λόγο να το κάνεις αυτό)
quote:
Μετάνοια=αλλαγή νοός
Δεν είναι ανώδυνη πάντα μια κατανόηση. Μπορεί να είναι ανώδυνη, επώδυνη, ουδέτερη ή και ευχάριστη. Αν δεν κατανοήσεις πως θα μετα-νοήσεις; Πως θα γίνει αλλαγή του νου αν δεν αλλάξει τίποτε, ούτε προστεθεί ούτε αφαιρεθεί;;;
Κάθε σφαλμα(=αμαρτία=μη αρτιότητα) οφείλεται στη μη κατανόηση κάποιου νόμου.Κάποιας συμπαντικής αλήθειας περί ενός θέματος.
Η θεραπεία είναι η κατανόηση. Όταν δεν έρθει ανώδυνα θα έρθει επώδυνα.
Πάντως θα έρθει με κάποιον τρόπο.
Πάλι θεωρώ περιττό το οτι το αναλύουμε τόσο πολύ, αλλά περισσότερο θέλω να σου δείξω οτι δεν καταλαβαίνουμε βασικά πράγματα που έχει πεί ο καθένας. Και εξηγούμαι: Συμφωνώ οτι η μετάνοια εμπεριέχει την κατανόηση, και χωρίς κατανόηση δεν μπορείς να μετανοήσεις, αλλά σε καμμία περίπτωση η κατανόηση δεν ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ μετάνοια (όπως δηλαδή η μετάνοια προυποθέτει την κατανόηση). Μην ξεχνάς οτι και ένας αρνητικός, ακόμα και μαύρος μάγος μπορεί κάλλιστα να ξέρει τί κάνει, να κατανοεί βαθιά τί κάνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι θα έχει και τύψεις, πόσο μάλλον οτι θα μετανοήσει εν καιρώ! Κι αν δεν θές να ασχολείσαι με μαύρους μάγους, τότε κάτσε σκέψου τί γίνεται με τους δολοφόνους που χαρακτηρίζονται ως έχοντες σώας τας φρένας! Ελπίζω να μήν χρειαστεί να ξαναμιλήσουμε γι’αυτό.
Για πάμε στα ωραία τώρα
Λές
quote:
Τι θα συνέβαινε αν οι άγιοι έκαναν κατι τόσο αντίθετο στο θέλημα του Θεού;
Δε θα έπρεπε να χάσει η Εκκλησία την ευλογία του Χριστού και να σταματήσουν και τα θάυματα και η βοήθεια του Θεού προς αυτήν;
Δε θα έπρεπε να είχε διαλυθεί εδώ και αιώνες πια;;;
Και λές επίσης:
quote:
Γιαυτό και όσοι μιλάνε απαξιωτικά για θαύματα που συμβαίνουν οπουδήποτε στον κόσμο , αλλά δεν ξέρουν για το τι ακριβώς καταδικάζουν ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!!
Πχ λέει ο άγιος Νικόδημος κάπου στο Πηδάλιο ότι ο Νεστόριος παρά το ότι ήταν αιρατικός ως προς τον Υιό και έλεγε βλάσφημες διδασκαλίες ήταν ορθόδοξος ως προς το Άγιο Πνεύμα. Αν κανείς τον καταδικάσει γενικώς και αορίστως καταδικάζει και τα ορθά των διδασκαλιών του, άρα βλασφημεί το Άγιο Πνεύμα και αυτικατακρίνεται. Πρέπει λοιπόν, όταν λέμε ότι κάποιος είναι αιρετικός, λέει ο άγιος, να αναφερόμαστε λετπομερώς και με ακρίβεια στα σημεία της διδασκαλίας του που είναι αιρετικά και να μην καταδικάζουμε τα ορθά γιατί καταδικάζουμε και την αλήθεια τότε.
Θα με τρελάνεις εσύ παιδάκι μου!
Κάτσε να βάλω τον συλλογισμό σου σε μία σειρά. Λές δηλαδή πως τα θαύματα που γίνονται σε αιρετικές ομάδες/θρησκείες είναι του σατανά, αλλά επίσης, οτι ο Θεός επιτρέπει να γίνονται θαύματα στην Ορθόδοξη Εκκλησία γιατί είναι η...Ορθόδοξη τέλος πάντων, και η σωστή, και με αυτό τον τρόπο δίνει την... έγκρισή του. Αλλιώς θα τα έκοβε τα θαύματα! Αντιλαμβάνεσαι πως με αυτή την λογική, και αφού ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ σε όλες τις θρησκείες, ο ένας είναι αιρετικός για τον άλλον, και τα θαύματα των άλλων είναι του σατανά, ενώ τα δικά τους είναι τα καλά και η απόδειξη οτι ο Θεός είναι μεθ’ υμών...!!! Χρειάζεται να πώ τίποτε άλλο?
quote:
Για να είμαστε ακριβείς καμμιά δύναμη δε μπορεί να διενεργηθεί χωρίς τη θέληση του Θεού. Άρα όποιος και αν σου θεράπευσε το πόδι ο Θεός στο θεράπευσε. Αν όμως εσύ δεν το καταλάβεις αυτό θα είναι σαν να σου το θεράπευσε ο σατανάς. Αν το καταλάβεις θα δεις ότι εκ Θεού "πάσα δόσις αγαθή και πάν δώρημα τέλειον".
Το πρόβλημά μας είναι οτι εγώ μόνο τον Θεό βλέπω στην θεραπεία μου, ενώ εσύ βάζεις και τον Σατανά ως συνεργαζόμενο!!!! Πράγμα που προσωπικά ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ συλλήβδην. Ο σατανάς ΔΕΝ έχει δύναμη θεραπείας, και πολύ περισσότερο κανείς Θεός δεν του δίνει την έγκριση να θεραπεύσει για να δώσει ο Θεός διδασκαλία στον άνθρωπο... Αναρωτιέμαι αυτό που λές δεν είναι τελικά αιρετικό για την ορθοδοξία?
Πρόσεξε τώρα πώς παρανοείς και πάντως δεν κατανοείς τα παρακάτω:
quote:
Λέω:
Πειράζει που εγώ βλέπω τον Χριστό σε αυτή την θεραπεία, και την δύναμη της Θεϊκής Μητέρας (που στην κοσμική της έκφραση σου θυμίζω οτι είναι η Παναγία!);
Λές:
Η Παναγία είναι η βασίλισσα των ουρανών και δεν υπάρχει άλλη κοσμική μητέρα.
Δεν είναι η κοσμική μητέρα που έβλεπε ο Σαμαέλ.
Δεν είναι απλώς μια έκφραση της κοσμικής μητέρας, αλλά αυτή η ίδια η αληθινή κοσμική μητέρα!
Δεν λέω πουθενά οτι η Παναγία είναι απλά μία έκφραση της Κοσμικής Μητέρας (άσχετο τί πιστεύω, στο συγκεκριμένο απόσπασμα δεν λέω κάτι τέτοιο), ενώ λέω ξεκάθαρα οτι η Θεϊκή Μητέρα (όχι η κοσμική) στην ΚΟΣΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗ είναι η Παναγία. Εσύ το Θεϊκή το προσπερνάς και μένεις κολλημένος στο κοσμική...
quote:
Λες:
Δεν το είπα ακριβώς έτσι. Είπα ότι"Για να γίνω ακόμη πιο σαφής:
Όλοι έχουμε την ικανότητα να κάνουμε συλλογισμούς κατά τον ορθό τρόπο και να βγάλουμε ορθά συμπεράσματα.. ¨Οχι ότι έχουμε την ίδια αντιληπτική ικανότητα και ως προς τις αισθήσεις ή στον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο.Εννοούσα ότι ακριβώς επειδή δεν έχουμε την ίδια αντιληπτική ικανότητα, έχουμε την ίδια δυνατότητα για ορθούς συλλογισμούς ΑΡΧΙΚΑ.Πριν να πληγούμε.
Και λές παρακάτω:
Όλοι σαν παιδιά είμαστε σε παραπλήσια κατάσταση. Αλλά μεγαλώνοντας τη χάνουμε ...Και γιαυτό αντιλαμβανόμαστε διαφοετικά τον κόσμο είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό ο ένας από τον άλλο.
Πάλι τα μπουρδούκλωσες καλέ μου!
Καταρχήν, τί πάει να πεί επειδή δεν έχουμε την ίδια αντιληπτική ικανότητα, έχουμε την ίδια δυνατότητα για ορθούς συλλογισμούς? Εχει λογική αυτό που λές? Σου στέκει καλά? Και ποιός αποφασίζει για το ποιός είναι ο ορθός συλλογισμός? Επέτρεψέ μου να σου πώ οτι ο ορθός συλλογισμός είναι αυτός που βοηθάει τον άνθρωπο να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του αρχικά και να κινείται μέσα σε αυτό! Συμφωνούμε? Ενας άνθρωπος που έχει να αντιμετωπίσει ας πούμε τα θηρία της ζούγκλας δεν θα σκέφτεται ορθά αν σκέφτεται όπως ένας άλλος που σκέφτεται πολύ ορθά οτι δεν πρέπει να σκοτώνουμε ένα είδος που είναι υπο εξαφάνισην, γιατί αυτό θα επιφέρει αλλαγές σε όλο το σύστημα το οικολογικό! Ο άνθρωπος της ζούγκλας αν ακολουθήσει αυτή την κατά τ’άλλα ορθή λογική θα βρεθεί να γίνει το γεύμα του ‘υπο εξαφάνισην είδους’! Άρα ακόμα και τα ορθά σου συμπεράσματα μπάζουν, αν το καλοσκεφτείς, για κάποιον άλλον!
Επίσης πρέπει να σε ενημερώσω οτι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν γεννιόμαστε σε παραπλήσια κατάσταση! Εκτός εάν εννοείς κάτι που δεν μπορώ να συλλάβω αυτή την στιγμή! Δεν σου είπα τυχαία για τον εγκέφαλο, και το πώς τον χρησιμοποιούμε! Καμμία παραπλήσια κατάσταση, γιατί ούτε οργανικά γεννιόμαστε ίδιοι, ούτε στο ίδιο περιβάλλον! ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ... Το μόνο που κάνουμε μεγαλώνοντας είναι να την διαμορφώνουμε την κατάστασή μας, είτε προσπαθώντας να την ταιριάξουμε με των άλλων (το πλέον σύνηθες), ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ, είτε ψάχνοντας για αυτό το κάτι άλλο... Σου θυμίζει κάτι αυτό το τελευταίο???? Ναι, σχεδόν δικά σου λόγια είναι από προηγούμενο μήνυμα!
quote:
Τώρα θα σου έλεγα καμμιά κακή λέξη με αυτά που λες και με τις ειρωνίες σου και θα σου σηκωνόταν όντως οι τρίχες της κεφαλής και όχι μόνο....Καλά που το βρήκες να μιλάω εγω΄για προνομιακή αντιληψη της πραγματικότητας που θα υπάρχει σε ένα χριστιανικό περιβάλλον κλπ ΕΕΕΕΕΕ;;;;;;;;;;
Ο κάθε ένας έχει μια διαστρέβλωση της αντίληψης της πραγματικότητας ανάλογα με το περιβάλλον που ζει. Χριστιανός και μη χριστιανός. Οπότε μάλλον λήξανε τα άτιμα ....τι τα παίρνεις αφού σε χαλάνε..
Βρε κακούργε, εσύ δεν έλεγες για το πόσο υπέροχη είναι η Ορθόδοξη θρησκεία, και καλύτερη από όλες, και πιο κοντά στην αλήθεια από όλες? Αφού είναι τόσο τέλεια, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ? Δεν αρκεί να διαβάσεις την Αγία Γραφή για να δείς την τελειότητά της? Σε ένα Ορθόδοξο Χριστιανικό περιβάλλον, δεν θα λάβει την τέλεια αλήθεια της τέλειας Αγίας Γραφής? Ξαφνικά και οι ορθόδοξοι σε διαστρέβλωση έχουν υποπέσει? Τς τς τς!!!!
quote:
Ο τρόπος που αναλύουμε τα εξωτερικά ερεθίσματα μπορεί να είναι παράλογος σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Να έχει πολλά κενά δηλα΄δη στη μέθοδο. Αυτό δε σημαίνει ότι ο τρόπος με τον οποίο επιβιώνει ο καθένας είναι και ο καλύτερος για το σύμπαν. Είναι ο καλύτερος για τον ίδιο και για τις συνθήκες του. Και ας είναι θεότρελλος αυτός ο τρόπος, και ο χρήστης του μαζί, αν κριθεί από συμπαντική άποψη. Ο τρόπος της ΛΟΓΙΚΗΣ είναι η ρίζα όλων και ο ορθόιτερος όλων. Δεν έχει περιθώρια παρερμηνειών εκεί και γιαυτό ειναι και ο τρόπος που χρησιμοποιείται από υπερανθρώπινα όντα ανταξια της ΛΟΓΙΚΗΣ και όχι από μας συνήθως που σκεφτόμαστε με βάση το "ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ".
Και σε ξαναρωτάω λοιπόν! Εσύ έχεις ανακαλύψει αυτή την ΛΟΓΙΚΗ, την οποία καταλαβαίνω τί εννοείς, αλλά βρε ΦΩΤΙΣΜΕΝΕ, πού την βρήκες εσύ, για να κρίνεις κι όλων των άλλων με τέτοια βεβαιότητα? ΣΕ έχω ρωτήσει τόσες φορές, ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΩΡΥΕΣΑΙ?
Ασε που σκέφτομαι και το άλλο τώρα, διαβάζοντας το παραπάνω: εάν υπάρχει μία λογική (που δεν είναι Η ΛΟΓΙΚΗ) η οποία είναι η καλύτερη για να επιβιώσει κάποιος σε ένα δεδομένο περιβάλλον, τότε ο Θεός σου ξαναπαίρνει κόκκινη κάρτα, γιατί πάλι στα δύσκολα πετάει κάποιον και μάλλον περιμένει από αυτόν να ξεπεράσει το επίπεδο επιβίωσης σε ένα πιθανά ΔΥΣΚΟΛΟ περιβάλλον, ενώ σε άλλους τα δίνει όλα εύκολα!!! Ουπς, ξέχασα βρε... έχει ανώτερα σχέδια που δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε με την μικρή, ενίοτε σατανική λογική μας. Εσύ όμως που έχεις την άλλη, την καλή, την ΛΟΓΙΚΗ, πώς και δεν μπορείς να μου το εξηγήσεις, παρά μόνο σηκώνεις τα χέρια ψηλά στην παναγαθία και παντοδυναμία Του? Ή μήπως δεν επιτρέπεται να μιλήσεις?
quote:
Ναι ναι
Σκέφτεσαι με την όπισθεν φαίνεται ...
Μωρε εγώ μέχρι ενσάρκωση του έξ’από ‘δώ είμαι, αλλά δεν το έχεις καταλάβει!!!! Ως γνήσια οπισθοδρομικιά με την όπισθεν πηγαίνω! :p
quote:
Α καλά που το διευκρίνησες. Χαριτωμένη όντως είσαι γενικά σε όλα όσα γραφεις ., αν και μερικές φορές μου κάνει τα νεύρα κορδόνια ή καραβόσκοινα ....
Η διαφορά βρίσκεται στο ότι εγώ δε βλέπω τα όσα λέει η θρησκεία μου σαν ΕΝΤΟΛΗ που απαραιτήτως πρέπει να εκτελεστεί για να σωθώ αλλά σαν δυνατότητα να σωθώ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Και ως γνήσια Σατανική ύπαρξις έχω και μία χαριτωμενιά μέσα όξω!!!!
Δεν ξέρω αν το κατάλαβες μέχρι τώρα, αλλά ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ!!!! Αν δεν το κατάλαβες να στο κάνουμε μία επανάληψη, κι ελπίζω να μήν σου μείνουν καθόλου νεύρα πιά για να σου σπάσω, ή να σου κάνω κορδόνια! Κανείς δεν σου έδωσε εντολή ως μωρό να μήν μαχαιρώνεσαι ας πούμε, αλλά από την στιγμή που κατάλαβες οτι αυτό μάλλον θα σου έκανε ζημιά, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ναι?
quote:
Δύο τινά συμβαίνουν :ή οι άγιοι για κάποιο λόγο δεν έγραψαν δημοσίως κάποιες διδασκαλίες που ξέραν ότι είναι αληθινές και τις δίδαξε ο Χριστός ή ο Χριστός δεν τις δίδαξε.
Τα ‘τινά’ μπορεί να είναι και διακόσια δύο! Να σου δώσω άλλα δύο να έχεις να παίζεις :)
Ή οι άγιοι δεν ήξεραν οτι τις δίδαξε, για ευνόητους λόγους, ή ακόμα κι αν δεν ήξεραν, αν θεωρήσουμε οτι μέσα από την εσωτερική τους προσπάθεια έφτασαν στον βαθμό να μπορούν να μιλούν με κάποιους δασκάλους, ώστε να αγιοποιηθούν, τις κράτησαν μυστικές, για να τις λάβουν αυτοί που θα έφταναν επίσης στον βαθμό να μιλούν με τους δασκάλους για να τις διδαχθούν οι ίδιοι, επειδή κατανόησαν και χρησιμοποίησαν τον κανόνα που λέει Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟ, και σε αυτή την περίπτωση είναι πιο σημαντικό να συνεχίσει να υπάρχει εκκλησία και εκκλησίασμα, μέσα από το οποίο θα μπορούσαν να φτάσουν κάποιοι αρκετά κοντά στους Δασκάλους, ώστε να διδαχθούν και να αγιοποιηθούν, παρά να μπεί η εκκλησία σε έναν κυκεώνα και μία δίνη αμφισβήτησης και εντάσεων, δημιουργώντας πιθανά περισσότερους άθεους παρά ερευνητές του εσωτερικού!
Ολο αυτό λέγεται και εσωτερικός Χριστιανισμός, ή εσωτερικός Βουδισμός (για την αντίστοιχη θρησκεία), και πάλι, δεν ξέρω αν σου θυμίζει κάτι, αλλά είναι εν μέρει λόγια σου, οτι πρέπει να τραβήξει πολλά πέπλα από την θρησκεία του ο καθένας για να φτάσει σε αυτή την αλήθεια που κρύβεται και που είναι κοινή για όλους. Κάτι με το οποίο ΣΥΜΦΩΝΩ, αλλά με τις προυποθέσεις που ανέφερα παραπάνω, κι όχι με την προυπόθεση οτι η μία θρησκεία είναι πιο καλή από την άλλη, και μπορεί να βρεί κανείς την αλήθεια διαβάζοντας μία πρόταση από τα λόγια του Ιησού!!!
quote:
Αν λοιπόν δίδαξε και δεν είναι θέλημά Του να διαδίδεται δημόσια μια τέτοια διδασκαλία τότε έρχονται σε αντίθεση με το θέλημά του όσοι κάνουν κάτι τέτοιο.
Λοιπόν τι λες για το παραπάνω σκεπτικό;
Εξέτασες πρώτα να δεις πιο είναι το θέλημα του Θεού ακόμη και στην περίτπωση που η μετενσάρκωση είναι αληθινή πριν βάλλεις κατά της Εκκλησίας και των αγίων;
Now you’re talking, που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι! Τράβα λοιπόν στο Αριστερή Ατραπός, και δές τί λέω για τους κανόνες που έχουν αλλάξει, επειδή έχουν αλλάξει τα δεδομένα, κι επειδή ήρθε ο καιρός ν’αλλάξουν (μή μου πείς οτι θεωρείς τον Μεγαλοδύναμο ανίκανο να αλλάξει ό,τι ώρα γουστάρει τους κανόνες που ο ίδιος έθεσε, ακόμα και τους φυσικούς αν κρίνει σκόπιμο???). Ναι λοιπόν, το εξέτασα, και πήρα την απάντηση! Εσύ την έχεις πάρει την απάντηση, που εάν θεωρείς οτι η μετενσάρκωση ισχύει και βάλλεις κατά της αποκάλυψης της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, μόνο και μόνο για να προστατέψεις μία ΣΑΘΡΗ και ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ???
Βάζεις το χέρι σου στην φωτιά οτι έχεις δίκιο κι έχω άδικο (ως προς το θέλημα του Θεού εννοώ!)
Οσο για τους άγιους, έχω την αίσθηση πως θεωρείς τα λόγια τους και τις ‘διδαχές’ τους ισάξιες με αυτές του Ιησού! Σαν πολύ ψηλά δεν τους βάζεις? Βάζεις το χέρι σου στην φωτιά και για όσα έχουν δεί ή λένε οτι έχουν κάνει, για όλους τους Αγίους??? Και σκέψου οτι σου πέρασε από το μυαλό να με κατηγορήσεις οτι βάζω τους Αγγέλους και τους Δασκάλους και τον Χριστό στην ίδια μοίρα... Εμ, για να το σκεφτείς, το έχεις ήδη πράξει ο ίδιος, ακόμα κι αν φοβάσαι να το παραδεχτείς στον εαυτό σου! Αυτή είναι η δική σου πραγματικότητα και λογική, και σύμφωνα με αυτή ‘επιβιώνεις’ στο περιβάλλον σου...
quote:
Δηλαδή είναι ύποπτος και ο Χριστός που είπε "μη δίνετε τα άγια στα σκυλιά και τα μαργαριτάρια στα γουρούνια";
Μήπως και ο Μωυσής και ο Μωάμεθ και ο Βούδδας που είχαν διδασκαλίες εσωτερικές;
Δεν αποκρύπτεται καμμιά γνώση από την εκκλησία. Οι ευαγγελιστές γράψανε για τη δημόσια εμφάνισή του που είδαν και οι ίδιοι. Πως περιμένουμε να ξέρανε κάθε στιγμή της ζωής του;
Ωπαλάκια του! :)
Δηλαδή όντως συμφωνείς με όσα έγραψα παραπάνω οτι μπορεί να υπάρχουν εσωτερικές διδασκαλίες που δεν δίνονταν δημόσια? Και όλες οι θρησκείες έχουν εσωτερικές διδασκαλίες!
Το μόνο που σου μένει λοιπόν είναι να ακολουθήσεις τις πρακτικές που έχουν δωθεί στην ΔΙΚΗ σου θρησκεία, να τις εξασκήσεις με πίστη και σταθερότητα, για να μπορέσεις να πάρεις την εσωτερική διδασκαλία οτι Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ δεν ισχύει πιά!!!!
quote:
Κατ αρχήν εσύ δε γνωρίζεις την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη και κατά συνέπεια δε μπορείς να πεις ότι δε σε καλύπτουν αλλά ότι το μέρος που γνωρίζεις και ΕΤΣΙ όπως το γνωρίζεις δε σε καλύπτει.
Ε, δεν χρειαζόταν να δώ και τίποτε περαιτέρω, όταν διαφωνούσαμε σε τόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ θέμα, όπως αυτό των άλλων ζωών... Το σύστημα της δικής σου θρησκείας μπορεί να σε καθοδηγήσει μέχρις ενός σημείου, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, οι ινδουιστές μπορούν να φτάσουν μέχρι ενός άλλου σημείου ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΛΛΩΝ, κι εγώ έψαχνα να βρώ πού είναι τα κλειδιά μου! ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΗΚΑ!
Αυτά προς το παρόν, θα απαντήσω και στα υπόλοιπα Φιλόσοφε αύριο μάλλον! Κατεβάζεις κ ι ολόκληρα σεντόνια! :)
Σας χαιρετώ, και καλές μελέτες!!!
Δεν αμφισβήτησα ποτέ την εξυπνάδα σου μέχρι τώρα, αλλά τώρα με αναγκάζεις να αρχίσω να υποψιάζομαι οτι κάτι δεν πάει καλά!!! Αν μου βρείς τρόπο να συγκρατούμε το σπερματικό μας υγρό, και ταυτόχρονα να το τρώμε κιόλας, θα σου βγάλω το καπέλο, και θα σε ανακηρύξω μέγα διδάσκαλο!!!!!
Μα τί είναι αυτά βρε σύ? Θές και τα λές???? ΤΑ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕ και τα ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΟΥΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ! Κανείς δεν τα αγγίζει, και πολύ περισσότερο κανείς δεν τα τρώει, μήν ξεράσωωωωωωωωωωωω!!!! Ούτε εμείς βέβαια των άλλων... ξέρω σου χάλασα την φαντασίωση τώρα... :pppppppppppppppp
Οσο για τον ακριβή τρόπο, λυπάμαι αλλά δεν είμαι ικανή να παραδώσω αυτό το μέγα κλειδί σε κανέναν... Να πάς να βρείς έναν εκπαιδευτή που έχει την έγκριση να το κάνει, για να στο δώσει... εάν σε κρίνει ικανό και έτοιμο να το πάρεις, κι όποτε σε κρίνει ικανό και έτοιμο να το πάρεις... Βέβαια υπάρχουν κι άλλοι που το έχουν ήδη πάρει, και το έχουν απορρίψει... αυτοί δεν θα έχουν πρόβλημα να το δώσουν μάλλον, αφού θεωρούν οτι δεν έχουν να σκεπτούν κανένα κάρμα, και εφόσον αυτά είναι του σατανά, θα θέλουν να σε προφυλάξουν κιόλας. Ας το πάρεις απο αυτούς λοιπόν :) Και καλές πρακτικές βρε!
Την αγάπη μου, και να είμαστε πιο προσεκτικοί σε ό,τι διαβάζουμε... όπως έχεις πεί κι εσύ!
quote:
Πολύ κατανοητό, αλλά θα πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε οτι ο Παύλος γεννήθηκε ΜΕΤΑ την σταύρωση του Ιησού Χριστού, δεν πήρε την διδασκαλία από τον ίδιο, αλλά ‘είπε’ από το Αγιο Πνεύμα. Παρόλο που οι Γνωστικοί τον δέχονται, όπως δέχονται και όλη την Αγία Γραφή δηλαδή, προσωπικά, και το ξέρει και η Κατερίνα, δεν τον ‘εμπιστεύομαι’. Κι αυτό που κάνει ο Παύλος λοιπόν είναι καμμιά 50αριά χρόνια μετά τον Ιησού να εξηγεί με τις επιστολές του την διδασκαλία!!! Αν δέχεσαι λοιπόν τον Παύλο, γιατί δεν δέχεσαι κι όποιον ‘εξηγεί’ από επιφοίτηση την διδασκαλία του Ιησού? Ξέρεις πόσοι λαμβάνουν μηνύματα (μέσω επιφοίτησης...channeling λέγεται αυτή την εποχή) από τον ίδιο τον Χριστό? Βασικά όμως δεν είναι αυτό που με ενδιαφέρει να μάθω. Αυτό που θέλω είναι όχι να μου πείς τί εννοεί ο Παύλος όταν λέει άνθρωπος, αλλά τί εννοεί ο Χριστός (μέσα από τα ευαγγέλια), και πώς το επεξηγεί (αν επεξηγείται!). Να, θα δεχτώ την απάντηση, παίρνοντας ως δεδομένο (για μένα) οτι τα Ευαγγέλια είναι ‘απείραχτα’!
quote:
Οταν λές διάδοχοι, ποιούς εννοείς? Και γιατί δηλαδή πρέπει να εμπιστευτούμε τους διαδόχους, όταν οπως λές ολόκληρος μαθητής του και δεν τον είχε καταλάβει. Για τον Ιούδα λέω, καλέ! Τον ξεχάσαμε αυτόν! Αν δεν τον κατάλαβε ο Ιούδας, θα τον κατάλαβαν σίγουρα όλοι οι διάδοχοι? Και ήξεραν αυτοί να διαχωρίσουν το σωστό από το λάθος ε; Οπως ακριβώς διάλεξαν τις επιστολές του Παύλου ως εμπνευσμένες και τις έχωσαν μέσα στα ιερά ευαγγέλια για να καταλάβουν την διδασκαλία οι χαζοί? Καλά βρε, δεν σας κάνει καμμία εντύπωση το οτι ήταν ο χειρότερος κυνηγός και βασανιστής των Χριστιανών ο Σαούλ? Αυτά βέβαια είναι δικές μου απόψεις, γιατί όπως βλέπεις μιά χαρά μπορούμε να έχουμε την άποψή μας για διάφορα θέματα στην Γνώση. Κανείς δεν μας υπνωτίζει,και κανείς δεν μας λέει θα πιστέψεις αυτό , όπως γίνεται με μερικούς μερικούς, ονόματα δεν λέμε :p
Το μόνο εμπνευσμένο του Σαούλ είναι ο ύμνος της Αγάπης, αλλά η μία έμπνευση καλέ μου δεν κάνει τον ποιητή! Και καθόμαστε και συζητάμε για το ποιά ήταν η διδασκαλία του Ιησού με αποσπάσματα από τις επιστολές του Παύλου? Εσύ δεν είπες οτι είναι τόσο τέλεια η διδασκαλία του Ιησού που οποιοδήποτε μέρος της και αν πάρουμε θα μπορέσουμε να την αναπαράγουμε στο σύνολό της? (μόνο εσύ βέβαια θα το κατάφερνες αυτό, γιατί όλοι οι άλλοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να χωριστούν σε διακόσιες διαφορετικές ‘χριστιανικές’ εκκλησίες, επειδή δεν μπορούσαν να καταλάβουν ούτε αυτά που ήδη υπάρχουν γραμμένα!!!)
Από δώ και πέρα λοιπόν ζητάω να μου εξηγείται ό,τι θέλετε μόνο μέσα από λόγια του Ιησού (από αυτά τέλος πάντων που θεωρούνται λόγια του). Γιατί αν θές μπορούμε να δούμε κατά πόσο συμφωνεί η διδασκαλία του Παύλου (αυτό είναι πιο σωστό να λέμε) με το απόσπασμα που σου είπα παραπάνω για την συγκράτηση του σπέρματος από το Λευιτικόν, καθότι ήταν πολύ καλός Εβραίος!
Ο Παύλος είχε το μεγαλύτερο χάρισμα από όλους και αυτό ήταν το ότι κύρηττε το γνήσιο ευαγγέλιο του Χριστού.
Και ήταν το γνήσιο ευαγγέλιο του Χριστού αυτό που κύρηττε ο Παύλος , διότι εκύρηττε τα εξής :
Α) ότι ο Χριστός έλαβε φύση ανθρώπου η οποία υπέκειτο και στην πτώση και στην φθορά.
Β) την καθολική αγάπη του Χριστού , η οποία είναι αδιαίρετη και αχώριστη και πραγματοποιείται εκεί που υπάρχει μια καρδιά, μια ψυχή , ένα φρόνημα .
Όμως οι άνθρωποι δεν το έχουν αντιληφθεί αυτό για αυτό υπάρχει ο χωρισμός των εκκλησιών και η δημιουργία των αιρέσεων.
Γ) ότι ο άνθρωπος δικαιώνεται -σώζετε – δια της πίστεως στον Χριστό.
Δ) επίσης την ολοκληρωμένη υιοθεσία του ανθρώπου η οποία επιτυγχάνετε είτε με την κατάργηση του θανάτου είτε δια της αναστάσεως.

Μην κάνεις μη σου κάνουνε
μην πεις να μην σου πούνε
μην κουρταλίσεις κούρταλα
να μην σου κουρταλούνε
quote:
Μα τί είναι αυτά βρε σύ? Θές και τα λές???? ΤΑ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕ και τα ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΟΥΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ! Κανείς δεν τα αγγίζει, και πολύ περισσότερο κανείς δεν τα τρώει, μήν ξεράσωωωωωωωωωωωω!!!! Ούτε εμείς βέβαια των άλλων... ξέρω σου χάλασα την φαντασίωση τώρα... :pppppppppppppppp
Δεν είχα καμμιά ιδιαίτερη φαντασίωση περί αυτού και δεν είναι δική μου πρακτική κάτι τέτοιο. Οι "προπάτορές" σας Γνωστικοί τα κάνανε, εκείνοι με του οποίους θέλετε να έχετε ιδεολογική συγγένεια. Οπότε ας στραφούν προς τα εκεί τα βέλη σου...
Αν εσύ θεωρείς ότι δεν πρέπει να δίνεις κάτι που είναι καλό στον κόσμο, κάτι που έχει ήδη δοθεί και σε ανθρώπους που το απέρριψαν , τότε μάλλον εσύ είσαι εκείνη που δε θέλεις τη διάδοση της υποτιθέμενης αλήθειας σας. Τι είναι αυτό το τόσο μυστικό που δε μπορείτε να το πείτε ;;;;
Αν δε μπορείτε να το πείτε τότε και να μην αναφέρεστε σε αυτό. Όπως εγώ για κάθε τι που λέω εξηγώ που και πως το βρίσκω λέτσι θα έπρεπε να κάνετε και σεις. Αλλιώς είστε αναξιόπιστοι σαν άτομα.
Όσον αφορά το "ΑΠΑΞ" στη συγκεκριμένη εποχή που γράφτηκε το ευαγγέλιο είχε μόνο την έννοια του "μια φορά" . Ειδικά στο συγκεκριμένο χωρίο. Και αυτό είναι απόλυτα βέβαιο γιατι το ξαναχρησιμοποιεί ο απ. Παύλος με το ίδιο πάλι νόημα("εφ-άπαξ").(Ρωμ ΣΤ 10) όπου από τα συμφραζόμενα πριν και μετά από αυτό το σημείο προκύπτει η βεβαιότητα του "για μια φορά". Αν βρεις σημείο που ο απ. Παύλος να το χρησιμοποιεί αλλιώς να μας το δείξεις.
Όταν είδα το κατεβατό είπα "Χριστός και Παναγία!!!Τί είναι αυτό;" Αλλά έχω την ελπίδα ότι θα απαντήσω σε μερικά τώρα που άρχισα να το διαβάζω. Δεν το τελείωσα ακόμη. Κάπου λες να δεχτείς ως αξιόπιστη την Καινή Διαθήκη. Επειδή μου έχεις σπα΄σει τα νεύρα με αυτό αποφάσισε επιτέλους! Ή την δέχεσαι ως αξιόπιτσο κείμενο και συνεχίζεται η συζήτηση μέχρι όσο φτάσει ή δεν τη δέχεσαι και δεν την αναφέρεις καθόλου.Δε μπορείς όταν θέλεις να τη δέχεσαι και όταν δε σε συμφέρει να την απορρίπτεις ως νοθευμένη.
Αν τη δεχτείς προσωρινά ως αξιόπιστη και δεις ότι έχει συνοχή και νόημα τότε θα καταλάβεις ότι όλη η πίστη των χριστιανών που τηυ δέχονται ως ιερό κείμενο έχει άμεση σχέση με την αποδοχή της Καινής Διαθήκης ως αξιόπιστου κειμένου. Αποφάσισε τι θα κάνεις.
Επανέρχομαι...
Όλα είναι τέλεια