- "Χημικές ουρές" - Kάποιοι ανέλαβαν να ψεκάσουν τον πλανήτη? Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Το μόνο θετικό στην όλη ιστορία είναι ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο κόσμος άρχισε να κοιτάζει ψηλά και άρχισε να νιώθει την ανάγκη να βγει στους δρόμους, να διαμαρτυρηθεί, να μάθει.
Χθες έζησα κάτι το πρωτόγνωρο στα 4 χρόνια που ερευνώ το θέμα:
το κινητό μου καλούσε συνεχώς, κάποιοι ήρθαν σε επαφή μαζί μου μσω e-mail, άλλοι που διάβασαν είτε το σχετικο άρθρο μου στο ABATON ή το βιβλίο "ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ" έπερναν στα γραφεία του περιοδικού και ζητούσαν να επικοινωνίσουν μαζί μου και κάποιοι άλλοι επιλέξατε τη σελίδα αυτή για να μοιραστείτε μαζί μας αυτό που παρατηρείτε ο καθ' ένας στην περιοχή του.
Κάποιος κύριος όπως είπα πρότεινε να στείλουμε επιστολές ζητώντας εξηγήσεις από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Όπως μου είπε είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να απαντήσουν και μάλιστα γραπτώς.
Προτείνω να ξεκινήσουμε με αυτό καθώς οι ερωτήσεις των βουλευτών ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ!
Ας στείλουμε όλοι μας είτε ατομικά είτε ομαδικά επιστολές λοιπον. Σε επόμενο βήμα να βγούμε όλοι στους δρόμους!
ΌΣΟ για την GREENPEACE, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ σε τίποτε από αυτή την οργάνωση, καθώς ενώ έχει τα μέσα και να ερευνήσει και να πιέσει προτειμά να στρουθοκαμηλίζει με τις λάμπες...
Μου δώθηκε σαφέστατη απάντηση πως "καμία σχέση δεν έχει η Greenpeace" με αυτό το θέμα. Τους είπα βέβαια πως ΚΑΚΩΣ δεν έχει σχέση, αλλά ακαλούθησε σιωπή ιχθύως...
Η πολιτική της GREENPEACE έχει ξεφύγει από αυτό που υπήρξε ο πρωταρχικός τους στόχος, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ακόμη και ένας εκ των συνιδρυτών της (DR. οικολόγος) να έχει φύγει από αυτή και να τους χαρακτηρίζει "μισάνθρωπους" πλέον...
Αυτή η στάση της τους έχει κοστίσει πανευρωπαϊκά -ίσως και παγκοσμίως- πολλές χιλιάδες χορηγούς και χρηματικά συνεισφέροντα μέλη. Ένα εξ αυτών είμαι κι εγώ. Όταν επέμεναν να συνεχίζουν να μου στέλνουν δελτία ανανέωσης πάγιας εισφοράς, τους έγραφα κάθε φορά πως όσο δεν ασχοληθουν με το θέμα των αεροψεκασμών ΔΕΝ πρόκειται να τους ξαναδώσω κανένα χρηματικό ποσό... (σκοτίστηκαν και έπαψαν να στέλνουν δελτία, αλλά απάντηση δεν πήρα όπως και χιλιάδες άλλοι) Δείτε τι λέι σχετικά και ο ελβετός Gabriel Stetteer στο άρθρο του που μετέφρασα και υπάρχει στη σελίδα εν ουρανοίς...
Ποιοί είναι πλέον πίσω από την Greenpeace και ποιοί τη χρηματοδοτούν...

1) αν μπορεί κάποιος φίλος-ή από εδώ να αναλάβει να δημιουργήσει τη φόρμα καθώς δεν έχω ιδέα που και πως μπορεί να γίνει ή
2) να προτείναμε η σελίδα ενουρανοίς να φιλοξενήσει-δημιουγήσει τη σχετική φόρμα και να σπεύσουμε να υπογράψουμε όλοι μας

"real" του φόρουμ και χαίρομαι ιδιαίτερα που είχες το θάρρος να το συνεχίσεις τόσα χρόνια...
Λέω το θάρος, γιατί μπορώ να σου πω ότι δεν πρόκειται να πετύχεις εσύ, εγώ, ή όποιος άλλος τίποτα.Θα βρουν προσχηματικές δικαιολογίες
για να καλύψουν αυτό που μας κάνουν...
Αυτό που θα ήθελα, σε πρώτη φάση να προσθέσω στις παρατηρήσεις σου,
είναι ότι τατελευταία ρόνια, έχουν αντικατασταθεί οι ιώσεις του
αναπνευστικού, με περισσότερες του πεπτικού συστήματος, κάτι που
πρώτη φορά συμβαίνει κι όμως έχει γίνει αποδεκτό, ακόμη κι
από τον ιατρικό κόσμο...
Πάντως η αλήθεια είναι ότι γίναμε πειραματόζωα κι όχι για κάποιον άλλο σκοπό, αλλά για το πολυθρύλητο άτρωτον του ανοσοποιητικού μας συστήματος,αν έχεις ακουστά...
Σε λίγες μέρες θα σας ενημερώσω σχετικά με το link και την ακριβή διεύθηνση για να υπογράψουν όσοι το επιθυμούν.
Το σιτε στο "ενουρανοίς" θα φιλοξενήσει επίσης το λινκ.
Αγαπητέ Calderanian σε καλοσωρίζω στην κουβέντα μας.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, όμως δεν νομίζω πως θέλει ιδιαίτερο θάρρος η συγκεκριμένη προσπάθεια. (ιδιαίτερα όσων αφορά το internet). Κουράγιο θέλει. Κουράγιο και γερό στομάχι.
Είναι πολλοι -να μην πω οι περισσότεροι- που όταν δεν καταλαβαίνουν κάτι αντί να φροντίζουν να ενημερωθούν και να μάθουν, -που θα ήταν το λογικό- θέλουν να ξεμπερδεύουν γρήγορα "γελοιοποιόντας" το όποιο θέμα. Η άλλη τακτική? αρνούμαστε ότι συμβαίνει κάτι. αρνούμαστε αυτό που βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια. Στρουθοκαμηλίζουμε και ξεμπερδέυουμε.
Πιστεύω ακράδαντα πως είναι πλέον καιρός να συσπειροθούμε πέρα και πάνω από κόμματα και μικροπολιτικές. Η δύναμη των πολιτών είναι στα χέρια τους αρκεί να μάθουν πως την έχουν και να την αξιοποιήσουν σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν.
ένα από τα βασικότερα είναι το δικαίωμα μας σε καθαρό περιβάλλον και πολύ περισσότερο έξω από κάθε παράλογη "πειραματική" χρήση του που αντιτίθετε στην ίδια τη ζωή και τη φύση.

quote:
Θα βρουν προσχηματικές δικαιολογίες
για να καλύψουν αυτό που μας κάνουν...
Αυτό που θα ήθελα, σε πρώτη φάση να προσθέσω στις παρατηρήσεις σου,
είναι ότι τατελευταία ρόνια, έχουν αντικατασταθεί οι ιώσεις του
αναπνευστικού, με περισσότερες του πεπτικού συστήματος, κάτι που
πρώτη φορά συμβαίνει κι όμως έχει γίνει αποδεκτό, ακόμη κι
από τον ιατρικό κόσμο...
Προς το παρόν δεν μπαίνουν καν στον κόπο να βρουν δικαιολογίες, απλά αρνουνται ότι συμβαίνει οτιδήποτε....
Με προβληματίζει αυτό που λες σχετικά με τις ιώσεις. Εγώ τουλάχιστον εδώ και 3 μήνες βιώνω στον τόπο κατοικίας μου μια εντονότατη έξαρση αναπνευστικών προβλημάτων και βήχα τόσο σε μικρά παιδιά όσο και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Δεν έλειψαν βέβαια και αρκετά κρούσματα γαστρεντερίτιδας, αλλά τα αναπνευστικά θαρρώ πως προροστατούν.
Αλήθεια είναι η ιατρική ο χώρος που δραστηριοποιείσαι?

‘Όχι φίλε toxotis, δημοσιογράφος είμαι και έχω μια ανάλογη περιέργεια, πλην των αναλόγων γνώσεων εξ’ αντικειμένου στη δουλειά μου… Ωστόσο, δεν διαφώνησα με την έξαρση των ιώσεων του αναπνευστικού, αλλά, επειδή γι’ αυτό έχουν και κάποιες δικαιολογίες με αφορμή την κακή διατροφή του σήμερα και την ποιότητα αυτών που τρώμε, συν τη μεταδοτικότητα, στέκομαι πιο πολύ στις ιώσεις του πεπτικού, καθώς γι’ αυτές δεν έχουν δικαιολογία. Πέραν αυτού, έχει σημασία, έχουν αυξηθεί δραματικά, τα τελευταία χρόνια οι γαστροοισοφαγικές παλινδρομήσεις, καλύπτωντας πλέον το 40-50 % του ελληνικού και παγκόσμιου πληθυσμού, γεγονός που αποτυχημένα, προσπαθούν να χρεώσουν στο άγχος της εποχής… Ξέρω πολλές περιπτώσεις ανθρώπων χωρίς άγχος,π.χ., αλλά με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, που δεν εξηγείται παρά με εξωγενείς παράγοντες. Πολλά τα άλλα περιστατικά με τις ιώσεις και φυσικά, όχι μια φορά κατ’ έτος, αλλά αλλεπάλληλα κρούσματα, με βρογχικές παθήσεις σε μικρά παιδιά που δεν έχουν λογική…
Πάντως επιμένω ότι εσκεμμένα πειραματίζονται μαζί μας…
Σήμερα δεν ψέκασαν, αλλά ο ουρανός αν και τη μέρα φαίνεται καθαρός, τη νύχτα είναι ...χωρίς να φαίνονται καθαρά τα αστέρια. Σαν να λαμπιρίζει. Το πρόσεξε αυτό κανείς άλλος από Θεσσαλονίκη; Ή μου φαίνεται;
Περιμένω να μας πείτε για τη σελίδα με τις υπογραφές.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΕΚΑΖΟΥΝ
ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΛΑ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΨΕΚΑΖΟΥΝ
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΛΑΣΙΚΟ ΝΑ ΨΕΚΑΖΟΥΝ Η ΑΠΟ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ Η ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ....
ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ...ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΨΕΚΑΖΟΥΝ.....
ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΘΕΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ 7 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ..ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ....ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ...............
ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΚΕΙ ΟΙ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝΕ ΜΟΥΧΛΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΟΣΕΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΕΚΕΙ......ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗ ΜΟΥΧΛΑ
ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΞΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΤΕΨΕΙ......
ΠΟΣΟ ΜΒΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΥΤΟ???? Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΙ......
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΑ ΒΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ..........ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΩΡΑ...ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΟΧΙ....ΚΑΙ ΑΝ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΙΔΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ Η ΟΧΙ..
ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΕΙΧΝΑΝΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΥΤΑΓΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ.......