- Πως μπορώ να ξέρω τι σκέφτεται ένας άνθρωπος; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
quote:
LQCΟ λόγος είναι πραγματικά τόσο σημαντικός για τη συνέχεια των... "οδηγιών"?
Χμ ... αν ένας άνθρωπος σου δώσει την τεχνογνωσία να απομονώσεις την ενέργεια από την διάσπαση του ατόμου, πως θα είναι σίγουρος τι θα μπορούσες να κάνεις εσύ με αυτήν την χρήση της ; Θέλω να πω δηλ. αν σου δώσω πυρηνική ενέργεια, πως με διασφαλίζεις εσύ ότι δεν θα φτιάξεις μια πυρηνική βόμβα ; Γι' αυτό, θα πρέπει να ξέρω τι θα κάνεις με αυτό που θα σου δώσω.
Μικρός, όταν ζητούσα χρήματα από τον πατέρα μου, εκείνος με ρωτούσε "τι θα τα κάνεις ;". Αν δηλ. πραγματικά πούμε ΠΩΣ να διαβάζει κάποιος την σκέψη του άλλου, πως ξέρουμε ότι αυτός που θα λάβει αυτήν την γνώση δεν θα την χρησιμοποιήσει για κακό ; Μπορείς εσύ να μας το εγγυηθείς αυτό με κάποιον τρόπο ;
Αυτό το νόημα έχει ο λόγος για την συνέχεια των ... "οδηγιών".
Edited by - zip on 11/01/2010 07:37:41
quote:
LQGΔεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε τη συζήτηση εδώ, αφού φαίνεται κάπως δύσκολο να εγγυηθούμε πως η χρήση της γνώσης δεν προορίζεται για κακό.
ΟΚ.
Υ.Γ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΙΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ PC ΜΟΥ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Αν υπάρχει δεν είναι σίγουρος.
Αν είναι σίγουρος χρειάζεται άπειρη δουλειά σε ονευματικό επίπεδο.
Τόση δουλειά που θα χεις πάψει να ενδιαφέρεσαι πια να διαβάσεςι τις σκέψεις του άλλου.
Πιο πρακτικό είναι να διαβάζεις τη δικιά σου σκέψει-όσο βέβαια μπορείς- και αυτό θα σου σποκσλύψει το μυστικό της αιώνιας ευτυχίας.
Αλλά όχι το τρόπο να αποκτήσεις δύναμη που ζητάς.
"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
Και εδώ που τα λέμε τί να δείς? ΣΕΞ-ΛΕΦΤΑ-ΣΕΞ-ΛΕΦΤΑ.Αυτά τα δύο είναι οι βασικοί πυρήνες των σκέψεων των ανθρώπων.
Edited by - -----Skywalker----- on 15/01/2010 18:19:14
Η εμμονή σου στην ιδέα της κοπέλας σου επέφερε καρπούς. Την σκεφτόσουν τόσο έντονα με επιθυμία να της μιλήσεις που κατά κάποιο τρόπο κατάφερες να της μιλήσεις έστω κι αν εκείνη δε σε άκουγε. Δε σκεφτόσουνα τη διαδικασία (έτσι?) παρά μόνο ότι θες να της μιλήσεις.
Όπως και ο φίλος Skywalker είπε, δεν υπάρχουν και πολλά να δεις στο μυαλό των άλλων σε γενική ανάλυση. Αλλά, σε μεμονωμένες περιπτώσεις, όταν ο άνθρωπος ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ (και εννοώ όταν σκέφτεται με σκοπό να ανακαλύψει κάτι, να κατανοήσει κάτι, να ξεμπλέξει κάτι), τότε η σκέψη του παίρνει διάφορες τροπές πανέμορφες, ή και κατάσχημες, αλλά πάντα μοναδικές και αξιόλογες. Το κακό (που είναι ουσιαστικά το καλό) εδώ είναι πως αυτές οι σκέψεις είναι μοναδικές και ανήκουν αποκλειστικά στο πρόσωπο που τις παράγει. Δεν έχει δικαίωμα ο καθένας να εισβάλλει στο τελευταίο και πιο σημαντικό πράγμα που κάνει τους ανθρώπους μοναδικούς. Όταν το πρόσωπο αποφασίσει να αποκαλύψει τις σκέψεις του, τότε και μόνο θα επέλθουν στη γνώση άλλων ανθρώπων. Το να προσπαθούμε να παραβιάσουμε αυτή την προσωπικότητα της σκέψης είναι κάτι που μας απαγορεύεται αφού αποτελεί το καθαρά πνευματικό στοιχείο του ανθρώπου που τον οδηγεί στη ζωή (το ξέρω πως πριν λίγο εξέφραζα την επιθυμία μου να διαβάσω σκέψεις, αλλά μετά από μια αλυσίδα σκέψεων κατέληξα στο συμπέρασμα πως, ακόμα κι αν ήταν δυνατό, δε θα ήθελα να παραβιάσω την προσωπική ζωή άλλων ανθρώπων).
Αν υπάρχει δεν είναι σίγουρος.
Αν είναι σίγουρος χρειάζεται άπειρη δουλειά σε πνευματικό επίπεδο.
Τόση δουλειά που θα χεις πάψει να ενδιαφέρεσαι πια να διαβάσεις τις σκέψεις του άλλου.
Πιο πρακτικό είναι να διαβάζεις τη δικιά σου σκέψει-όσο βέβαια μπορείς- και αυτό θα σου αποκαλύψει το μυστικό της αιώνιας ευτυχίας.
Αλλά όχι το τρόπο να αποκτήσεις δύναμη που ζητάς.