ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η τυραννία των μεγάλων αριθμών, ως ένδεια διάνοιας. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Η τυραννία των μεγάλων αριθμών, ως ένδεια διάνοιας. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
maria3Μέλος
24/03/2013, 08:57:04
quote:

Maria3

Κάπου διάβασα (σε προηγούμενο thread) ότι πήρες τα φάρμακα και απενεργοποιήθηκαν τα 7 Chakras..

Xωρίς να θέλω να σε απογοητέυσω ή να σε νευριάσω, αν έχεις κόψει τα φάρμακα που πιθανόν σου δίνει ο γιατρός σου, έχεις κάνει ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.....!!!

Εντελώς Φιλικά
Ιαπετός

All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)

Edited by - Ιαπετός on 23/03/2013 22:37:21

Συγνώμη αν και καθυστερημένα, δεν είπα που πουθενά ότι σταμάτησα την φαρμακευτική αγωγή απλά ρώτησα αν επηρεάζει, δεν είμαι πάντως τρελή αν αυτό υπονοείς, τα χάπια επηρεάζουν σε όλα τα πνευματικά επίπεδα.
Τώρα όσον αφορά τις μπύρες ελπίζω να κέρδισε Αμαλία, αλληλεγγύη στο ίδιο φύλο.
Ο άνθρωπος όσο ανταγωνίζεται και βλέπει ανταγωνιστικά τα πάντα, ένα είναι σίγουρο δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα για αυτόν τον πλανήτη, εκτός αν αποφασίσει να εννοηθεί και ναι έστω και αν αυτό σημαίνει ότι όλοι πρέπει να γίνουμε αγγελάκια.

maria3Μέλος
24/03/2013, 09:05:00
quote:

Maria3

Κάπου διάβασα (σε προηγούμενο thread) ότι πήρες τα φάρμακα και απενεργοποιήθηκαν τα 7 Chakras..

Xωρίς να θέλω να σε απογοητέυσω ή να σε νευριάσω, αν έχεις κόψει τα φάρμακα που πιθανόν σου δίνει ο γιατρός σου, έχεις κάνει ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.....!!!

Εντελώς Φιλικά
Ιαπετός

All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)

Edited by - Ιαπετός on 23/03/2013 22:37:21

Συγνώμη αν και αργοπορημένα δεν είπα πουθενά ότι σταμάτησα τα φάρμακα μου και ούτε είπα ότι είμαι τρελή αν αυτό υπονοείς, αυτό που ρώτησα είναι αν τα φάρμακα επηρεάζουν στον πνευματικό κόσμο, κάτι πολύ απλό και πόσο μάλλον τα φάρμακα που παίρνονται για τον εγκέφαλο.
Ελπίζω Αμαλία να νίκησες εσύ τις μπύρες από γυναικεία αλληλεγγύη.
Όσο ο άνθρωπος θα είναι ανταγωνιστικός δεν θα καταφέρει τίποτα, όταν εννοηθούμε όλοι έστω και αν αυτό σημαίνει ότι θα γίνουμε αγγελάκια τότε ίσως μπορέσουμε να κάνουμε κάτι, αν και δεν νομίζω να γίνει ποτέ δεν θα μας ενώσει, ποτέ τίποτα και η συντέλεια του κόσμου να γινόταν ο καθένας θα κοιτούσε τον εαυτό του.

NotirkΜέλος
24/03/2013, 10:56:40
Και οι αριθμοί καλά κρατούν κι'εγώ μάλλον κερδίζω το δικό μου στοίχημα.

maria3Μέλος
24/03/2013, 12:09:57
Τώρα θα πάω σε Ιστορικές αναδρομές να δούμε πιος ανακάλυψε το χρήμα, ο Βασιλιάς Φείδων του Άργους, το 700 π.Χ. περίπου, άλλαξε τα νομίσματα από το σίδηρο σε ένα μάλλον άχρηστο και διακοσμητικό μέταλλο, το ασήμι, και, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, αφιέρωσε μερικά από τα νομίσματα σιδήρου που έμειναν (που ήταν στην πραγματικότητα ράβδοι σιδήρου) στο ναό της Ήρας. Ο βασιλιάς Φείδων έπλασε τα ασημένια νομίσματα στην Αίγινα, στο ναό της θεάς της φρόνησης και του πολέμου Αθηνάς Αφαίας, και χάραξε τα νομίσματα με μια Χελώνα, η οποία χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα ως σύμβολο της κεφαλαιοκρατίας. Τα νομίσματα Χελώνες έγιναν αποδεκτά ευρέως και χρησιμοποιήθηκαν ως διεθνές μέσο ανταλλαγής μέχρι τις ημέρες του Πελοποννησιακού Πολέμου, όταν η Αθηναϊκή δραχμή τα αντικατέστησε. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο Τα πρώτα χρυσά νομίσματα στην ιστορία εκδόθηκαν από το Λύδιο βασιλιά Κροίσο, γύρω στο 650 – 600 π.Χ. Σύμφωνα με ένα μύθο, ο Δίας τιμώρησε την Ήρα και την έδεσε την με μια χρυσή αλυσίδα μεταξύ ουρανού και γης. Η Ήρα, με τη βοήθεια του Ηφαίστου, έσπασε τη χρυσή αλυσίδα και απελευθερώθηκε. Λέγεται ότι όλος ο χρυσός που βρίσκεται στη γη προέρχεται από τα κομμάτια αυτής της χρυσής αλυσίδας, που έπεσαν από τον ουρανό. Ίσως λόγω αυτού του μύθο, ο χρυσός χρησιμοποιήθηκε στην αρχαία Ελλάδα μόνο στους ναούς, τάφους και κοσμήματα και δεν υπάρχει οποιοδήποτε αρχαίο ελληνικό χρυσό νόμισμα, μέχρι περίπου το 390 π.Χ., όταν ο Έλληνας βασιλιάς Φίλιππος ο 2ος της Μακεδονίας εξέδωσε τα πρώτα χρυσά νομίσματα. Σύμφωνα με άλλο μύθο, οι εφευρέτες των χρημάτων ήταν η Δημοδίκη (ή Ερμοδίκη) από την Κύμη (σύζυγος του Μίδα), ο Λύκος (γιος του Πανδίου του 2ου και πρόγονος των Λυκίων) και ο Εριχθόνιος, από τη Λυδία ή τη Νάξο.
Τι εννοώ με αυτό μήπως η μαθηματική αριθμοί των πολλών λένε ότι εμείς ευθυνόμαστε μήπως τελικά εμείς έπρεπε να είμαστε πιο μπροστά από όλους αν δεν είχαμε τα οκτακόσια χρόνια τουρκοκρατίας και το λέω αυτό για την παγκοσμιοποίηση, γιατί αυτό πες το στην γιαγιά μου που ήταν Μακεδονομάχος και πήρε και παράσημο, μόνο αυτό βέβαια και ας ήταν επιζών γράφτηκε πολύ ωραία στα βιβλία, μήπως τελικά η λύση βρίσκεται όντως στο να μας ενώσει ένα θρήσκευμα και μία παιδεία;
Όσο για τις ανακαλύψεις πετρελαίων και κοιτασμάτων μήπως τελικά το κόμπλεξ μας έχει οδηγήσει εδώ, δείτε τι γίνεται και στην Κύπρο που υπέγραψε με το Ισραήλ για το φυσικό αέριο; Μήπως τελικά δεν είμαστε λίγοι άλλα πολλοί στην τυραννία των μεγάλων αριθμών;
Μήπως τελικά είναι ένα παιχνίδι της Ευρώπης με την Αμερική ποιος θα υπερισχύσει, το συμπέρασμα και η Ευρώπη θεωρείται ενωμένη στην παγκοσμιοποίηση και η Αμερική και πάλι δεν το βλέπουν έτσι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιος θα κάνει τον βοσκό σε όλο αυτό, άρα τα πράγματα είναι πολύ απλά, ο βοσκός είναι το θέμα και όχι το μαύρο πρόβατο ή τα πρόβατα.
Έχω μάθει να μιλάω με παραδείγματα είναι ένας συνειρμός για την παγκοσμιοποίηση και όποιος το καταλάβει. Ελπίζω να συνεχιστεί το παιχνίδι με τις μπύρες και εγώ θέλω μία weiss ότι μάρκα και να είναι.
Μήπως τελικά δεν θα μας ξανά ακούσουν ποτέ, μήπως τελικά σαν χώρα με αριθμούς αποδεδειγμένα δεν οδηγούμαστε πουθενά και ο νοών νοητό.
Μιλάω απλά αλλά ήθελα να εκφράσω τις απλές μου σκέψεις.

NotirkΜέλος
24/03/2013, 12:20:33
-Ερώτημα :
-Από που θα έλθει η έμπνευση για το πλύσιμο της πατάτας;
Απάντηση :
1.-Από τη μάζα των πιθήκων.
2.-Από τους διανοούμενους εκ των πιθήκων.
3.-Από το ποτάμι.
Μία από της τρείς απαντήσεις είναι η σωστή.

maria3Μέλος
24/03/2013, 12:26:09
από τους διανοούμενους του πιθήκου μια που λένε ότι από εκεί καταγόμαστε big smile άρα είμαστε και συγγενείς;

maria3Μέλος
24/03/2013, 12:34:21
απλές ερωτήσεις έκανα δεν ήθελα να θίξω την διάνοια σος και το καχύποπτο σας μυαλό που πάει πολύ μακρυά,εγώ είπα τα πράγματα πιο απλά και έκανα κάποιες απλές ερωτήσεις λυπάμαι αν δεν κατάλαβες τα υπονοούμενα μου δεν μπορούν ταυτιστούν όλα τα μυαλά εννοείται, δεν ξανά γράψω σε αυτό το topic αν αυτό σας ικανοποιεί και πάλι συγνώμη, την ελευθερία του λόγου πάντως δεν μας την στέρησε ακόμα κανένας.

Edited by - maria3 on 24/03/2013 12:35:10

24/03/2013, 12:44:24
Notirk,

Η ζητούμενη απάντηση αν υπάρχει μια,είναι η 1,αν εννοείς την τελική λύση,
και η 2 αν εννοείς την αρχική ιδέα.

Όμως παραμένει να αποδειχθεί ότι ισχύει αυτή η θεωρία,και δεν είναι μύθος.(βλέπε Ron Amundson).

Το φαινόμενο του 100ου πιθήκου μένει ακόμα μετέωρο.

Θέλω κι εγώ να ισχύει.Το παραδέχομαι.

Αλλά ακόμα κι έτσι κάποιοι πίθηκοι είχαν την έμπνευση να αρχίσουν να πλένουν τις πατάτες.
Και κάποιοι από την μάζα,είχαν την διάθεση να δουν για να μάθουν.

Μετά από ένα αριθμό επιτυχημένων μαθητειών,τότε κερδίζει το βραβείο η μάζα συνολικά.

Μήπως να προσπαθούσαμε τουλάχιστον να επιτύχουμε τον αναγκαίο αριθμό,πριν "αφεθούμε" στην αισιοδοξία της αυτόματης και ακαριαίας βελτίωσης της ένδειας διάνοιας;

Με αγάπη και εκτίμηση

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 24/03/2013 12:47:22

24/03/2013, 12:51:09
Το ποτάμι είναι αναγκαίο και είναι η πηγή της έμπνευσης.
Εμπνέονται όμως μόνο τα έλλογα.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

maria3Μέλος
24/03/2013, 13:11:16

Edited by - maria3 on 24/03/2013 13:30:36