- ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ο Η5Ν1 ειναι το στελεχος της γριπης των πουλερικων.Δεν ειναι το ιδιο στελεχος που προκαλεσε την θανατηφορα Ισπανικη Γριπη του 1918.
Το στελεχος Η5Ν1 εχει υψηλη μεταδοτικοτητα μεταξυ των πτηνων και εξαιρετικα χαμηλη μεταδοτικοτητα απο πτηνο στον ανθρωπο.
Στον ανθρωπο προκαλει βαριας μορφης ιογενη πνευμονια με κακη προγνωση,αλλα οπως ειπα παραπανω δεν μεταδιδεται ευκολα απο πτηνο στον ανθρωπο.
Τα υπαρχοντα εμβολια που κυκλοφορουν δεν προσφερουν καμια προστασια απεναντι στο στελεχος Η5Ν1.
Το φαρμακο Ταμιφλου μπορει να μετριασει τα συμπτωματα της λοιμωξης που προκαλει ο Η5Ν1 αν καταφερει να μολυνει ανθρωπο.
Το στελεχος Η5Ν1 δεν μεταδιδεται απο καλα ψημενο κρεας και αυγα.Δεν μεταδιδεται απο τα πουπουλα των μαξιλαριων.Yπαρχει ενδεχομενο να μεταδιδεται απο τα κελυφη των αυγων αν προερχονται απο αρρωστα ζωα.
Ο παγκοσμιος οργανισμος υγειας δεν φοβαται το στελεχος Η5Ν1 για προκληση πανδημιας,αλλα ενα νεο στελεχος που μπορει να προκυψει απο την μεταλλαξη αυτου του στελεχους,χωρις απαραιτητα να σημαινει οτι το νεο στελεχος θα ειναι θανατηφορο.
Ο ιος της γριπης και ο ιος εμπολα δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους.Ο ιος εμπολα ανηκει στους ιους των αιμορραγικων πυρετων και σε καμια περιπτωση δεν μεταδιδεται με την ευκολια που μεταδιδεται ο ιος της γριπης απο ανθρωπο σε ανθρωπο.Κρουσματα αυτου του ιου εχουν αναφερθει μονο στην αφρικη και σε εργαστηρια της πολης Marburg.Στην Ινδια τουλαχιστον το site του cdc δεν αναφερει να υπηρξε ποτε κρουσμα του εμπολα.Κινδυνος πανδημιας απο τον συγκεκριμενο ιο δεν υπαρχει.
Ο ιος της γριπης και ο ιος SARS δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους.
Εμβολια πρεπει να κανουν οσοι ανηκουν ΜΟΝΟ στις ευπαθεις ομαδες για να προστατευθουν απο την συνιθισμενη γριπη.
Ελπιζω να καθησυχασα οσους εχουν μπερδευτει αυτες τις μερες με οσες βλακειες λενε σχετικοι-ασχετοι στα δελτια ειδησεων και δημιουργουν κλιμα πανικου.
A SIMPLE EXPLANATION IS ALWAYS CLOSER TO THE TRUTH
quote:quote:Προς τμήμα τεχνικής υποστηρίξης:
Για προληπτικους λόγους, εν όψη της επικείμενης εξάπλωσης της νόσου των πουλερικών και των πτηνών γενικότερα στη χώρα μας,
θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αφαιρέσετε το παπάκι (@) από το email μου.
Από: Τμήμα τεχνικής υποστήριξης
Προς: Αμαλία
Αν δεν είναι ελευθέρας βοσκής @ (τουτέστιν αλανίαρικο) τότε δεν υπάρχει πρόβλημα!!! ![]()
Better to save the mystery than surrender to the secret..
MA THΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΑΛΑΝΙΑΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ![]()
![]()

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
* Απαγορεύεται η μετάδοση των τραγουδιών "Όταν θα πάω κυρά μου.... θα σου αγοράσω ένα κοκοράκι", "Παπάκι πάει στην ποταμιά", καθώς και το χιτ των '80ς "Παπάκια". Ομοίως και το "Είμαι της γερακίνας ιός".
* Τα ερωτευμένα ζευγάρια απαγορεύεται στο εξής να αποκαλούνται πιτσουνάκια ή περιστεράκια μου. Προτεινόμενες ονομασίες: κολιμπρί, εμού, κοάλα.
* Η γριά κότα παύει να έχει το ζουμί. Παρακαλείται να το παραδώσει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.
* Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι δεν θα αργεί πλέον να ξημερώσει. Σε αντίθετη περίπτωση θα γίνονται μετατροπές στα ωράρια των καταστημάτων και των δημοσίων υπηρεσιών.
* Αναστέλλονται οι άδειες κυκλοφορίας σε όσους οδηγούν παπάκια. Αντ' αυτού προτείνεται το περπάτημα. (Προσοχή όμως: όχι το βάδισμα της χήνας).
* Όποιος κυκλοφορεί με χτένισμα κοκοράκι θα συλλαμβάνεται και θα υποχρεώνεται να το αλλάζει σε ράστα.
* Στη φράση "κάτσε στ'αυγά σου" θα πρέπει να διευκρινίζεται ότι τα εν λόγω αυγά είναι αυγά χελώνας και όχι κότας.
* Το αυγό του Κολόμβου καταδικάζεται σε θάνατο δια τηγανισμού. Ο ίδιος ο Κολόμβος εξορίζεται στις Δυτικές Ινδίες.
* Ο γλωσσοδέτης "μια πάπια μα ποια πάπια..." παύει στο εξής να θεωρείται γλωσσοδέτης και μετατρέπεται σε κόσμημα. Όποιος το φοράει ξέρι και να το προφέρει.
* Οι σαράντα πέντε Γιάννηδες απαγορεύεται στο εξής να διαθέτουν ενός κοκόρου γνώση. Η πολιτεία θα μεριμνήσει για την ίδρυση ειδικών φροντιστηρίων για τη βελτίωση των γνώσεων των συγκεκριμένων ατόμων. Αρκεί να μην τα φορτώσουν στον κόκορα.!!!!
* Το "Πριν αλέκτωρ φωνήσαι" διαγράφεται από τα ιερά κείμενα. Στη θέση του τοποθετείται ψηφιακός αφυπνηστήρ.
* Το σύμβολο @ παύει στο εξής να ονομάζεται παπάκι. Από σήμερα ονομάζεται ουραγκοτάγκος. (αμαλία ικανοποιημένη;!
)
* Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα στο εξής θα τον τρώνε οι .... τύψεις.
* Αποσύρονται οι πάπιες από τα νοσοκομεία και τις κλινικές. Αντικαθίστανται με φορητές χημικές κουκουβάγιες.
* Το θέατρο Κοτοπούλη μετονομάζεται σε Θέατρο Παπακαλιάτη.
* Ο Δήμος Περιστερίου τίθεται σε καραντίνα και ο Ατρόμητος Περιστερίου υποβιβάζεται στη Β' Εθνική.
* Τέλος, όποιος ερμηνεύει δημοσίως το κύκνειο άσμα του θα εκτελείται επί τόπου.
![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

και το άλλο το ακούσατε?
Οι Ούγγροι κατάφεραν να βρουν το εμβόλιο για τους ανθρώπους και έχει δοθεί άμεσα στις φαρμακοβιομηχανίες της χώρας για να ξεκινήσουν τη μαζική παραγωγή... Το εμβόλιο έχει 100% επιτυχία και είναι ακίνδυνο για τους ανθρώπους.

A SIMPLE EXPLANATION IS ALWAYS CLOSER TO THE TRUTH
quote:
Τρικ να τραβηξουν την προσοχη ειναι
Δυστυχώς Mantis Religiosus θα συμφωνήσω κι εγώ σ’ αυτή την τραγική διαπίστωση! Για άλλη μια φορά αποδεικνύουμε οι άνθρωποι (περικλείω στον όρο, όλο το σύνολο) ότι όλα, ακόμη και η ανθρώπινες ζωές δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ακόμη «παιχνίδι» των εταιρειών – κολοσσών είτε αυτές λέγονται φαρμακοβιομηχανίες, είτε ερευνητικά εργαστήρια (αφού πολλές φορές έχουν «πλάτες» τις φαρμακοβιομηχανίες) σε έναν αγώνα άνισων όρων (ως προς τους ανθρώπους πάντα!) με σκοπό την όσο γίνεται μεγαλύτερη εξουσία , σε έλεγχο, χρήμα, επιρροή κ.λπ. που μπορούν να αποκτήσουν! Τα μέχρι στιγμής εμβόλια που κυκλοφορούν δεν έχουν σαν σκοπό την θωράκιση από τον ιό avian flu, ουσιαστικά είναι απλά εμβόλια γρίπης με τα οποία θέλουν να αποφύγουν μία πιθανή μετάλλαξη του ιού όταν αυτός μεταδοθεί σε έναν άνθρωπο που είναι ήδη φορέας της κοινής γρίπης και με την πιθανή αυτή μετάλλαξη θα είναι πλέον πολύ πιο γρήγορη η μετάδοσή του από άνθρωπο σε άνθρωπο χωρίς την μεσολάβηση του παράγοντα «πτηνό – ξενιστής» της πρωταρχικής μορφής του ιού.
Φαντασθείτε τι έχει να γίνει όταν κάποια εταιρεία ανακοινώσει (επίτηδες δεν λέω «ανακαλύψει»!) το εμβόλιο για τον ιό HIV!

"Κονξ Ομ Παξ"
Μου φάνηκε πολύ ύποπτο το γεγονός οτι "χάθηκε" το δείγμα της γαλοπούλας στην Ελλάδα που υπήρχε η υποψία οτι είχε τον ιό των πουλερικών...
Και κάτι άλλο!
Δε νομίζετε οτι τα media το παρατραβάνε για χάρη της τηλεθέασης?

In anticipation of my resurrection...
ο πατερας μου λυσσαξε απο χτες που το δε στα καναλια το ψοφιο παπαγαλακι.
θα κολλησουμε κτλ.
αντε να τον πεισεις οτι ο κοκο και η σανελ δεν εχουν τιποτα.....

A mari usque ad mare
Edited by - astral-project on 23/10/2005 11:57:59
quote:Εάν εμείς εδώ στην Ευρώπη πλενόμαστε με επίχρυσες βρύσες, είναι τουλάχιστον θράσος να εκφραζόμαστε όπως εκφράστηκες εσύ παραπάνω γι' αυτούς τους ανθρώπους. Πολλοί δεν έχουν καν να φάνε astral-project!
το πως εκφραζομαι και το εαν ειμαι ρατσιστρια ή οχι αυτο θα το κρινω εγω και οχι μια απλη διαχειριστρια ενος φορουμ, αγαπητη αμαλια.
οι ανθρωποι που συναναστρεφομαι εγω ειναι πεντακαθαροι και για αυτο δεν εχω τετοιες τραυματικες εμπειριες.
ο καθενας κρινει με τα βιωματα του και τις συνανανστροφες του.
καλη σου μερα.
υ.γ.
ειχα την εντυπωση οτι η λεξη υγιεινη γραφεται ετσι και οχι υγειηνη.
ως επιτυχημενη ιατρος θα με διαφωτισεις φανταζομαι.
A mari usque ad mare
Edited by - astral-project on 23/10/2005 12:18:15
quote:
οταν λεω εγω οτι ολοι οι ασιατες ειναι βρωμιαρηδες και απο κει ξεκινανε οι περισσοτερες ασθενειες, με λετε ρατσιστρια....
DON'T BELIEVE WHAT YOU HEAR !!!
(SEPULTURA)
quote:
το πως εκφραζομαι και το εαν ειμαι ρατσιστρια ή οχι αυτο θα το κρινω εγω και οχι μια απλη διαχειριστρια ενος φορουμ, αγαπητη αμαλια.
Aτυχέστατη δήλωση...![]()
...κι αυτό γιατί οι μόνοι που δεν μπορούμε να κρίνουμε αντικειμενικά τους εαυτούς μας είμαστε εμείς οι ίδιοι...![]()
Υ.Γ. Τα παπαγαλάκια αν σκοπεύεις να τα "καταστήσεις" αδέσποτα δώστα καλύτερα σε μένα ![]()

Πάντως το σάββατο έφτιαξα κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και το τσάκισα.
quote:
Δεν ειπα οτι μπορεις να κολλησεις aids με μια αγκαλια αλλά με όσα διαβάζω είναι πιθανό στο τέλος να διαβάσω και αυτό.
Στη γειτονιά μου, κυρία που είχε "κατέβει" στις δημοτικές για σύμβουλος πίστευε ότι ο καρκίνος είναι κολλητικός!!
quote:
Πάντως το σάββατο έφτιαξα κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και το τσάκισα.
Τώρα που το λες εχω καιρό να φάω γλυκόξυνο κοτόπουλο...

Κοτόπουλο λεμονάτο.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κοτόπουλο χωρίς πέτσα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά κοφτή της σούπας μουστάρδα
2 φύλλα δάφνη
2 λεμόνια
λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
λίγο ξύδι
Για τέσσερις με πέντε μερίδες:
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο με νερό που περιέχει και λίγο ξύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Κατόπιν τοποθετούμε το σκεύος στη φωτιά και αφού ζεσταθεί λίγο προσθέτουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια. Σοτάρουμε για λίγη ώρα και στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει. Ένα τέταρτο πριν ψηθεί προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμη.
.
.
.
@rwen the grandaughter of Galadriel...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως
Bέβαια εγώ προτιμώ την εκδοχή ρίγανη αντί για δάφνη...

quote:
Aτυχέστατη δήλωση...
...κι αυτό γιατί οι μόνοι που δεν μπορούμε να κρίνουμε αντικειμενικά τους εαυτούς μας είμαστε εμείς οι ίδιοι...Υ.Γ. Τα παπαγαλάκια αν σκοπεύεις να τα "καταστήσεις" αδέσποτα δώστα καλύτερα σε μένα
τοτε λοιπον, μην κρινεις ινα μη κριθεις.
υ.γ.
τα παπαγαλακια μενουν ως εχουν διπλα μου. δεν εχω καταστησει ποτε ζωο αδεσποτο.
A mari usque ad mare
Edited by - astral-project on 26/10/2005 07:55:27
quote:quote:
...κι αυτό γιατί οι μόνοι που δεν μπορούμε να κρίνουμε αντικειμενικά τους εαυτούς μας είμαστε εμείς οι ίδιοι...quote:
τοτε λοιπον, μην κρινεις ινα μη κριθεις.Mα ... εγώ δε νομίζω να έκρινα ποτέ τον ευατό μου... γιατί περί αυτού η συζήτηση αγαπητή μου... περί αντικειμενικής αυτοκριτικής και όχι περί κριτικής των άλλων....
Πάλι εκτός θέματος μου φαίνεται είσαι...
Υ.Γ. Πάντως ειλικρινά χαίρομαι που δεν είσαι από τους ανθρώπους που μόλις βαρεθούν ή με την πρώτη δικαιολογία πετάνε τα ζωάκια τους στο δρόμο

Better to save the mystery than surrender to the secret..