ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ραντεβού μετά το 2012... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ραντεβού μετά το 2012... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

sirXris31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
sirXrisΜέλος
04/04/2004, 01:18:10
Ποιοι από εμάς αλήθεια θα είναι ακόμα εδώ μετά το τέλος του 2012;

Όσοι είναι να βρεθούμε μαζί τότε, ας γνωριστούμε από τώρα...

04/04/2004, 09:21:27
Εγώ πάντως δεν ξέρω μπορεί.... εάν έχω χρόνο...

YHVHΜέλος
04/04/2004, 12:22:08
Ρεεεε! Ομαδεψιλίτες, ρεεεε! Μαζευτήτε!
Κάτσε να έρθει η εν λόγω χρονιά και
μετά θα πειστούμε και εμείς, οι άπιστοι, οι απροετοίμαστοι!
Τί θα πείτε όμως αν την επόμενη είμαστε ακόμα δημοσιουπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, μαθητές, φοιτητές, γιατροί, άνεργοι, και όχι καθ'οδόν προς την... Ανδρομέδα ή απ'όπου αλλού?
Όπως βλέπεις, δεν σας κοροϊδεύω, απλά δεν συμφωνώ μαζί σας.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ, (εκτός του ότι η ιδέα ότι θα έρθουν οι μεγάααλοι Έψιλον από τον ουρανό μου φαίνεται λίγο... πίου, αλλά αυτό είναι δικό μου θέμα,) ότι δεν είσαστε οι πρώτοι που πιστεύετε ότι θα έρθουν σωτήρες ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ και ότι θα κάψουν όλους τους άλλους, όλη την πλέμπα. Για να πάρω το πιο τρανταχτό παράδειγμα, τους Εβραίους! Ακόμα πιστεύουν ότι είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού, ότι θα έρθει ένας Μεσσίας, και συγκεκριμένα ένας ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ, και θα τους σώσει ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ! Δε θέλει να είσαι ιδιαίτερα ανασφαλής για να πιστέψεις ότι θα έρθει κάποιος για σένα και τους ομοίους σου και θα κάψει τους υπόλοιπους!
Ξυπνήστε! Έστω, για 8 χρόνια, αν (αααν...) πρόκειται να γίνει κάτι.
Ακόμα και αν "ερθουν", που μου φαίνεται βέβαια αστείο, εσείς δεν μπορείτε να περιμένετε ξύνοντάς τα, διότι έτσι και μόνο έτσι γίνεται κάποιος βάρος της κοινωνίας!

Με φιλική διάθεση,

-ΥΗVH
Light in extension

Solve et Coagula
sirXrisΜέλος
04/04/2004, 14:27:07
Αγαπητέ YHVH, νομίζω ότι η αρχική ερώτηση ήταν σαφέστατη. Το ερώτημα δεν είναι τι θα πούμε μετά το 2012, αλλά πριν.

Από 'κει και πέρα, οι παρατηρήσεις σου ακολουθούν το σκεπτικό του "άει σιχτίρ εσύ κι ο γρύλος σου". Μιλάς για ένα σωρό πράματα που εγώ ούτε ανέφερα ούτε και πιστεύω.

Με μια πρόταση λοιπόν να σου απαντήσω: Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε από κανέναν, παρά μόνο από τον εαυτό σου.

04/04/2004, 16:34:59
Αγαπητέ/ή sirXris, είναι σίγουρο πως η αρχική ερώτηση ήταν σαφέστατη! Δεν είναι όμως καθόλου σίγουρο ποιο είναι το θέμα της Συζήτησης που επιχειρής να ξεκινήσεις, αν αυτή μπορεί να ενταχθεί μέσα στα πλαίσια των Συζητήσεων των Forums(δηλαδή εάν έχει κάποια σχέση με τη θεματολογία τους) και βέβαια, αν είναι έτσι, εάν ταιριάζει με το συγκεκριμένο Forum που τοποθετήθηκε.

Θα πρέπει λοιπόν να μας εξηγήσεις κάποια πράγματα παραπάνω σχετικά με το Θέμα αυτό που ξεκίνησες, να παραθέσεις την άποψή σου(και όχι μόνον μία σκέτη ερώτηση), να κάνεις σαφή τη σύνδεση με τη θεματολογία του Τόπου.

Αναλογιζόμενος την πληθώρα των Θεμάτων που κατά καιρούς έχουν ανοιχτεί για τη συγκεκριμένη ομάδα "Προφητειών" σε σχέση με το έτος 2012, θεωρώ πως η αντίδραση του YHVH είναι εν μέρει δικαιολογημένη, παρότι όντως κάνει κάποιες υποθέσεις που δεν μπορεί να γνωρίζει ότι όντως αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα(ότι σχετίζεται το θέμα για παράδειγμα με την φημολογούμενη Ομάδα "Ε") και παραφέρεται ελαφρώς. Πλην όμως τα μόνα περιθώρια που κι εσύ μας δίνεις είναι να κάνουμε υποθέσεις, καθόσον δεν γνωρίζουμε σε τι αναφέρεσαι.

Θα αναμένω λοιπόν την ανταπόκρισή σου στα παραπάνω για να γνωρίζω κι εγώ πως θα πρέπει να αντιμετωπίσω το ζήτημα.

"Καλώσηλθες" σου είπα;;

Καλωσήλθες λοιπόν!!

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

sirXrisΜέλος
04/04/2004, 18:03:20
Admin ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Έχουν ήδη γραφτεί πολλά για το 2012. Ακόμα και μέσα σε αυτό το site υπάρχουν δύο επιπλέον θέματα. Γι αυτό δε θεωρώ σκόπιμο να επαναλάβω όσα έχουν ήδη γραφτεί.

Μιας που το αναφέρεις όμως, πολύ περιληπτικά να σημειώσω ότι η 21η Δεκεμβρίου του 2012 θα είναι το οριστικό τέλος της υλιστικής ζωής του πλανήτη μας, και η αρχή μίας εποχής που θα στηρίζεται στο πνεύμα και την ένωση με αυτό που αποκαλούμε Θεό. Επειδή ό,τι συνήθως αναφέρεται στο Θεό το συνδέουμε - κακώς - με τη θρησκεία, γι αυτό και άνοιξα αυτό το θέμα εδώ. Αν κρίνεις διαφορετικά, μπορείς να το μετακινήσεις.

Και για να τελειώσω - εφόσον πιστεύετε στο ορόσημο που λέγεται 2012 - η ερώτηση παραμένει:

Ποιοι από εμάς θα βρίσκονται εδώ την επόμενη μέρα;

XaraughΜέλος
07/04/2004, 08:04:46
Αγαπητε sirXris θα σε παρακαλουσα την επομενη φορα που εχειs να πειs κατι για μενα να το κανειs δημοσιωs.
Σεβομαι και εκτιμω τιs οποιεs απωπσειs σου, για τον λογο αυτον καταλαβαινω πωs επεσεs σε ενα απλο παραπτωμα και τιποτα παραπανω.
Ολοι μαs σαν ανθρωποι βλεπωνταs μερικα θεματα και κατανοωνταs τα απο μια αλλη σκοπια πολλεs φορεs παραφερομαστε.

Ζητω συγγνωμη απο τα υπολοιπα μελη για την παρεμβαση μου, γιατι με ολο τουs το δικιο θα απορουν για ποιο θεμα ομιλω.

Δεν σου βαστω κακια, και ευχομαι να εισαι καλα και με πνευματικη προκοπη και γαληνη μεσα σου.

07/04/2004, 12:43:06
Καλώς ήρθες φίλε sirXris στην παρέα μας .
Η απορία μου βρίσκεταο στο εξής:
Μας αναφέρεις πως το 2012 θα σημάνει το τέλος της υλιστικής ζωής του πλανήτη μας και θα γίνει η ένωση με αυτό που αποκαλούμε θεό. Θα μπορούσες να γίνεις λιγάκι σαφέστερος φίλε και να μας αναφέρεις που βασίζονται τα παραπάνω
; Περιμένω (όπως και τα άλλα μέλη) τις απαντήσεις σου.............

ΣΑΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ,
ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ........

YHVHΜέλος
07/04/2004, 14:35:59
quote:
Από 'κει και πέρα, οι παρατηρήσεις σου ακολουθούν το σκεπτικό του "άει σιχτίρ εσύ κι ο γρύλος σου". Μιλάς για ένα σωρό πράματα που εγώ ούτε ανέφερα ούτε και πιστεύω

Πρέπει να ομολογήσω πως έχεις δίκιο. Πράγματι, είχα στο μυαλό μου τελείως διαφορετικά πράγματα από ό,τι τελικά είπες (ασχέτως αν συμφωνώ με αυτά). Απλά, κάθε φορά που ακούω 2012 κάπου τριγυρνάει και το 5ο γράμμα της αλφαβήτου... Βλέπεις, τα θέματα για την ομάδα Ε στο φόρουμ δεν είναι μόνο 2, αλλά 102, και μέχρι τώρα δεν είχα πει λέξη σε κανένα από αυτά. Αντέδρασα έτσι, επειδή πράγματι υπάρχει αυτή η τάση στους... "ομαδεψιλίτες", του τύπου "κάτσε ρε καρντάση, μην τα παίρνεις με τον εφοριακό, θα τον φτιάξουν οι δικοί μας σε οκτώ χρονάκια". Ζητώ συγγνώμη που προέτρεξα στα συμπεράσματά μου.
.
.
.
.
.
Πάντως θα διαφωνήσω με τις απόψεις σου.

quote:
Μιας που το αναφέρεις όμως, πολύ περιληπτικά να σημειώσω ότι η 21η Δεκεμβρίου του 2012 θα είναι το οριστικό τέλος της υλιστικής ζωής του πλανήτη μας

Το ίδιο δεν πιστεύαμε και για το 2000, είτε λόγω του Νοστράδαμου είτε λόγω του ηλεκτρονικού ιού σχετικά με το 00??? Που στηρίζεις αυτήν την υπόθεση έτσι ώστε να είσαι τόσο σίγουρος γι'αυτήν??? Εγώ θυμάμαι πριν 9 χρόνια που συζήταγα για τα barcodes με το 666 με τη γιαγιά μου, η οποία μου έλεγε ότι περίμεναν την αποκάλυψη πολύ πιο πριν, στα νιάτα της. Φυσικά αυτή ούτε στα νιάτα της ήρθε ούτε πριν από 9 χρόνια. Προφανώς ο άνθρωπος έχει την τάση να πιστεύει ότι έρχετε σύντομα η καταστροφή του. Ποιός ο λόγος που πρεσβεύεις κάτι παρόμοιο?

-ΥΗVH
Light in extension

Solve et Coagula
sirXrisΜέλος
07/04/2004, 21:47:10
Καλησπέρα σε όλους,

υπάρχουν πολλά στοιχεία που συγκλίνουν σε αυτή την ημερομηνία. Ένα απλό search στο ίντερνετ θα σας εμφανίσει δεκάδες λόγους. Ενδεικτικά αναφέρω,

- ημερολόγιο των Μάγιας,
- επιτάχυνση των "παλμών" της Γης και μετακίνηση των μαγνητικών
- αρμονική σύγκλιση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος
- ευθυγράμμιση του γαλαξία μας με άλλους γαλαξίες
- Αποκάλυψη του Ιωάννη
- ανώτερη επικοινωνία με Κρύων
- ανώτερη επικοινωνία με Πλειάδειους
- ανώτερη επικοινωνία με Αρκτούριους
- μηνύματα από ομάδα που αποκαλείται "Σύμμαχοι της Ανθρωπότητας"
- στοιχεία από το πείραμα της Φιλαδέλφειας (και όμως..)

Για τους περισσότερο σκεπτικιστές, υπάρχουν ακόμα και επιστημονικές εξηγήσεις στο http://ascension2000.com/ConvergenceIII/ Αρκεί να τα πηγαίνετε καλά με το (..πολύ) διάβασμα και τις θετικές επιστήμες.

Η ύλη είναι μία ψευδαίσθηση και το χρήμα σα μοναδική μας αξία βρίσκεται ένα βήμα πριν το απόλυτο κενό.

Και για όσους όλα αυτά μοιάζουν καταστροφολογίες, απλά να αναφέρω ότι δε μιλάμε για το τέλος του κόσμου. Μιλάμε για μία νέα αρχή για μία κοινωνία βασισμένη στην αλήθεια, την αγάπη, την πραγματική επικοινωνία και την ένωσή μας με το Θεό.

twocowsΝέο Μέλος
11/04/2004, 02:53:13
Akoma kai o Mulder sto teleutaio teleutaio episodio twn X-files (9o season) simperenei oti auti einai i xronia tis Eisvolis twn eksogiinwn. xexe

(nai eimai Sci-Fi fanatic)

11/04/2004, 04:29:21
quote:

Akoma kai o Mulder sto teleutaio teleutaio episodio twn X-files (9o season) simperenei oti auti einai i xronia tis Eisvolis twn eksogiinwn. xexe

(nai eimai Sci-Fi fanatic)

Ε! Αμα το είπε και αυτός τότε εντάξει!!!

NikkisΝέο Μέλος
11/04/2004, 10:37:04
το 2012 δεν θα ειναι το τελος του κοσμου(Βλεπε Hollywood) οπως το βλεπουμε στις "ταινιες" των αμερικανων "αδελφων" μας, αλλα θα ειναι το τελος της παρακμης και του εκφυλισμου του ανθρωπινου γενους....

αποψη μου..

τωρα με ποιον ακριβως τροπο ΚΑΝΕΙΣ δεν ξερει...

22/04/2004, 20:42:17
Χαιρετω τους παντες!
Ειμαι νεο μελος στο site. Το θεμα σας ειναι παραπλησιο με το θεμα που υπαρχει ηδη στο forum ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ – «ΘΕΜΑ= 2012 τι συμβαινει επιτελους αυτη τη χρονια». Θα προτεινα να μεταφερθειτε εκει ωστε να συζητησουμε ολοι μαζι γυρω απο ενα κοινο θεμα.
Παρακατω θα σας παραθεσω το πρωτο μηνυμα που εστειλα στο forum που προανεφερα :
(τα ονοματα ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ, ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ, AVALLON, ειναι ορισμενων ατομων απο το forum)

<<
Προσωπικα, ποτε δεν ημουν καταστροφολογος και ουδεποτε πιστεψα σε προφητειες του Τελους του Κοσμου του στυλ Νοστραδαμος, Εντγκαρ Κευσι, κτλ. κτλ. και πολυ περισσοτερο, ουδεποτε πιστεψα σε φρασεις «θα αναστηθουν 2 δις ανθρωπων και αυτο θα παρει 1000 χρονια» και αλλα τετοια!!! Απορω πως καθονται μερικοι και αναλυουν κατι τετοιες αποψεις! ΕΛΕΟΣ!!!!

Ναι, ειμαι σκεπτικιστης, ναι, προσπαθω να σκεφτομαι λογικα και επιστημονο-λογικα. Ναι, καταλαβαινω πως τα θεματα πιστης ειναι εξω απο τα ορια του λογικου και ειτε το πιστευεις κατι, ειτε οχι...
Δεν θελω να μπω σε αντιπαραθεση με οσους πιστευουν κατα γραμμα τις αποκαλυψεις του Ιωαννη και των υπολοιπων απο την Παλαια/Κενη Διαθηκη (σιγουρα ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ειναι ετοιμος να μου επιτεθει με επιχειρηματα...) διοτι το πιστευω ακραδαντα πως αυτες τις προφητειες δεν πρεπει να τις εξηγουμε κατα γραμμα, αλλα ειναι συμβολικες.

Αν και ασχολουμαι αρκετα χρονια διαβαζοντας βιβλια για αρχαιους λαους, αρχαιες παραδοσεις, αρχαια μνημεια κτλ (τωρα ειμαι 30 χρονων και διαβαζω τετοιου ειδους βιβλια απο τα χρονια του γυμνασιου), μολις πριν 6 μηνες αρχισα να βαζω στο μυαλο μου ΟΛΑ τα κομματια του παζλ που λεγεται ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, σε μια σειρα που φαινεται λογικη και κατανοητη. Ισως να κανω διαφημιση, αλλα θα πρεπει να δωσω τον τιτλο του βιβλιου το οποιο εβαλε τα πραγματα σε μια σειρα μεσα μου και το οποιο πιστευω πρεπει να διαβασει ο καθενας απο εσας απαραιτητως: «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ – Μια αναζητηση της Αρχης και του Τελους» γραμμενο απο τον GRAHAM HANCOCK, εκδοσεις Λιβανη. Παραθετω το κειμενο στο οπισθοφυλλο του βιβλιου:

«Όταν άνθρωποι από όλο τον πλανήτη, από διαφορετικούς πολιτισμούς μοιράζονται μια κοινή, πανίσχυρη διαίσθηση ότι ένας μεγάλος κατακλυσμός πλησιάζει, έχουμε κάθε δικαίωμα να τους αγνοήσουμε. Όταν οι φωνές των μακρινών προγόνων μας, που φτάνoυν σε μας μέσα από μύθους και ιερά μνημεία, μας μιλούν για το φυσικό αφανισμό ενός μεγάλου πολιτισμού της αρχαιότητας και μας προειδοποιούν ότι και ο δικός μας πολιτισμός βρίσκεται σε κίνδυνο, έχουμε κάθε δικαίωμα να κλείνουμε τα αφτια μας.
»Αυτό συνέβαινε, σύμφωνα με τη Βίβλο, στον προκατακλυσμιαίο κόσμο: "Γιατί τις ημέρες εκείνες, πριν από τον κατακλυσμό, οι άνθρωποι έτρωγαν, έπιναν, άντρες και γυναίκες παντρεύονταν, μέχρι την ημέρα που ο Νώε μπήκε στην Κιβωτό, και εκείνοι δεν υποπτεύτηκαν τίποτα, μέχρι που ήρθε ο κατακλυσμός και τους αφάνισε όλους".
»Παρομοίως, έχουν προφητέψει πως η επόμενη καταστροφή θα πέσει επάνω μας ξαφνικά "σε μια στιγμή που δε θαπεριμένουμε, όπως η αστραπή που πέφτει στην ανατολή και η λάμψη της φαίνεται μακριά στη δύση... Ο ήλιος θα σκοτεινιάσει, το φεγγάρι θα χάσει το φέγγος του, τα αστέρια θα πέσουναπό το στερέωμα και οι ουράνιες δυνάμεις θα διασαλευτούν... Τότε, από τους δύο άντρες που θα βρεθούν στα χωράφια ο ένας θα σωθεί και ο άλλος θα χαθεί' και από τις δύο γυναίκες που αλέθουν στο μύλο η μια θα σωθεί και η άλλη θα χαθεί..."
»Αυτό που συνέβη στο παρελθόν μπορεί να συμβεί και στο μέλλον.
Και ίσως, πράγματι, δεν υπάρχει τίποτα καινούριο κάτω από τον ήλιο...»

Μεσα στο βιβλιο αυτο μπαινουν σε μια σειρα, παντα με επιχειρηματα, ζητηματα οπως, πως αρχαιοι λαοι ζουσαν χιλιαδες χρονια πριν (τουλαχιστον 2500-3000 χρονια π.Χ., Σουμμεριοι, Αιγυπτιοι, κτλ) και γνωριζαν (απο δικες τους αρχαιες παραδοσεις ισως?) αριστα αστρονομια και αστρονομικα γεγονοτα, αρχιτεκτονικη μεγαλων κτιριων (πυραμιδες, κτλ) και παρ’ολ’αυτα ζουσαν σε εποχες «πρωτογονες». Αναφερονται ολοι οι μυθοι/παραδοσεις για τον Κατακλυσμο απο τους Ελληνες, Αζντεκους, Μαγιας, Αιγυπτιους, Σουμμεριους, κτλ. Αναφερονται ολες οι θεωριες περι αναστροφης των πολων, μετακινησης του φλοιου της Γης και παρα πολλα αλλα.

Οπως ειπα και στην αρχη, ουδεποτε ημουν καταστροφολογος και παντα πιστευα στη δυναμη του ανθρωπινου γενους να ξεπερνα τις οποιες δυσκολιες και να συνεχιζει τον πολιτισμο του με τις ελαχιστες δυνατες απώλειες (πολεμοι, ασθενειες, κτλ). Μηπως ομως καποτε, εαν υποθεσουμε οτι υπηρχαν και αλλοι προηγουμενοι πολιτισμοι, συναιβει κατι που ηταν περα απο τα ορια ελεγχου των ανθρωπων? Μηπως συνεβησαν κλιματολογικες καταστροφες? Οι κατακλυσμοι, οι σεισμοι και οι παγετωνες? (που και επιστημονικα εχουν αποδειχθει οτι εχουν γινει στο παρελθον, αλλα και σε ολες τις παραδοσεις υπαρχουν σαν μυθοι...) Και αν αυτες οι κλιματολογικες καταστροφες συνεβησαν, μηπως ειναι πιθανον να συμβουν και στο μελλον?? Ειναι δυνατον να προβλεφθουν? Ειναι δυνατον να προσπεραστουν??

Δεν μου αρεσει να επιχειρηματολογω με προφητειες. Αυτο το ξεκαθαριζουμε. Ο καθε ανθρωπος εχει τις αποψεις του και ειναι σεβαστες, αλλα σε καμια περιπτωση δεν πιστευω ας πουμε τα λεγομενα του ΜΕΛΕΤΗΤΗ. Δεν τα θεωρω επιχειρηματα σε καμια περιπτωση.

Ο Δεκεμβριος του 2012 ειναι, απ’οτι φαινεται απο τα γραφομενα, μια χρονικη στιγμη στην οποια συμπτωματικα συμβαινουν διαφορα αστρονομικα γεγονοτα εξέχουσας σημασιας, τα οποια θα επηρεάσουν το κλιμα της Γης αποτομα. Οπως γραφει και ο Εχετλαίος στο πρωτο μηνυμα σε αυτο το ΘΕΜΑ, το βασικοτερο που φοβουνται ολοι (ολοι οσοι ερευνουν την υποθεση μιας μελλοντικης κλιματολογικης αλλαγης) ειναι μια αναστροφη των πολων της Γης, κατι στο οποιο αναφερονται οι Μαγιας με το ακριβεστατο ημερολογιο τους, το οποιο και καταδεικνύει σαν ημερομηνια την 22 Δεκεμβριου 2012. Πανω σε αυτο το θεμα υπαρχει ενα αλλο βιβλιο (παλι διαφημιση θα κανω, συγνωμη) «Οι Προφητειες των Μαγια», εκδοσεις Εσοπτρον. Οσοι δεν το εχετε διαβασει, μην παραπλανηθείτε απο τον τιτλο. Οι δυο συγγραφεις διαλεξαν (μεγαλο λαθος κατα τη γνωμη μου) εναν εμπορικο τιτλο, κατι που θα «τραβηξει» το αναγνωστικο κοινο. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να βγαινουν λανθασμενες αρχικες εντυπωσεις, οπως εγινε και μ’εμενα. Στην αρχη νομιζα οτι εχει να κανει οντως με Προφητειες. Λαθος ομως. Ο τιτλος θα επρεπε να ειναι «Οι Αστρονομικες Προβλεψεις των Μαγια». Τελοσπαντων. Το θεμα ειναι πως διαβαζοντας τα παραπανω δυο βιβλια που αναφερω σε αυτο το μηνυμα μου, θα παρετε ολοι οσοι ενδιαφερεστε, μια πρωτη γευση, αρκετα τεκμηριωμενη και με επιχειρηματα που μας «καθονται» καλα στο στομαχι (και οχι αοριστολογιες «θα αναστηθουν 2 δις ανθρωπων κτλ, κτλ). Βεβαια, κατα μια αποψη, ολα ειναι αοριστολογιες μεχρι να αποδειχθουν, απλως προσωπικα πολυ πιο ευκολα θα πιστευα πως το 2012 υπαρχει περιπτωση συμφωνα με τα οσα αναφερονται στα διαφορα βιβλια, να γινει αναστροφη των πολων, η οποια θα επιφερει στιγμιαια αλλαγη του κλιματος της Γης, παγετωνες, κατακλυσμους, σεισμους, κτλ, παρα να πιστεψω οτι το 2012, ετσι ξαφνικα θα αναστηθουν 2 δις ανθρωπων, ή αυτο που ανεφερε για παραδειγμα η AVALLON, οτι δηλαδη, το 2012 θα γινει αλλαγη συνειδησης της ανθρωποτητας. Σεβαστη αποψη, αλλα δεν μου «καθεται» καλα....

Περιμενω να ανοιξει η συζητηση προς την κατευθυνση που δινω με το μηνυμα μου. (και πραγματικα ευχομαι να διαβασετε «Τα Αποτυπωματα των Θεων», θα εκπλαγείτε....)

Σας χαιρετω ολους φιλικα.
>>

23/04/2004, 10:35:45
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012.....

1-ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ....
ΑΝΑΦΕΡΕΙ 2012 (ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙ)..
ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΟΜΩΣ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΣ ΑΡΧΗ ΜΕΤΡΗΣΗΣ?????
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΑΡΧΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ...

2-ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡEΛΘOΝ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ "επιτάχυνση των "παλμών" της Γης και μετακίνηση των μαγνητικών" ΠΟΛΩΝ..

3-αρμονική σύγκλιση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος
ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 6 Η 7 ΧΡΟΝΙΑ...

4-αρμονική σύγκλιση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ (ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ)ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ "ΔΟΥΜΕ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΑΜΕΣΑ...
ΔHΛΑΔH ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ..

5-Αποκάλυψη του Ιωάννη
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ....

6-7-8-ΠΕΡΙ ΚΡΥΩΝ,ΠΛΕΙΑΔΕΙΟΥΣ,ΑΡΚΤΟΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ....
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ??????
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ????

9-στοιχεία από το πείραμα της Φιλαδέλφειας...
ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ?????

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ..
ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

Stavros_ΗΜέλος
23/04/2004, 11:19:20
Εγώ πάλι την τελευταία δεκαπενταετία έχω ακούσει πάνω απο 5 ημερομηνίες "του τέλους". Φυσικά όλες με αδιάσειστα στοιχεία απο τον Νοστράδαμο, την Ομάδα Ε, τους εξωγήινους, τον Ραέλ και η λίστα δεν έχει τελειωμό...

Είμαι περίεργος μετά το 2012 ποια ημερομηνία θα ανακαλύψουμε.

zezmpergΜέλος
23/04/2004, 11:29:27
Σας χαιρετώ.
quote:

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012.....

1-ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ....
ΑΝΑΦΕΡΕΙ 2012 (ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙ)..
ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΟΜΩΣ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΣ ΑΡΧΗ ΜΕΤΡΗΣΗΣ?????
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΑΡΧΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ...

2-ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡEΛΘOΝ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ "επιτάχυνση των "παλμών" της Γης και μετακίνηση των μαγνητικών" ΠΟΛΩΝ..

3-αρμονική σύγκλιση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος
ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 6 Η 7 ΧΡΟΝΙΑ...

4-αρμονική σύγκλιση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ (ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ)ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ "ΔΟΥΜΕ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΑΜΕΣΑ...
ΔHΛΑΔH ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ..

5-Αποκάλυψη του Ιωάννη
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ....

6-7-8-ΠΕΡΙ ΚΡΥΩΝ,ΠΛΕΙΑΔΕΙΟΥΣ,ΑΡΚΤΟΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ....
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ??????
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ????

9-στοιχεία από το πείραμα της Φιλαδέλφειας...
ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ?????

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ..
ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω σε όσα μας λέει ο καλός μας Αβατάρας!
Να είσαι καλά φίλε μου.
Σας χαιρετώ.

sirXrisΜέλος
23/04/2004, 14:18:54
Έχω ήδη αναφέρει ότι δεν έχει κανένα νόημα να γράφετε σε αυτό το θέμα εάν δεν πιστεύετε σε αυτό που λέγεται 2012. Όταν μιλάω για πίστη, αναφέρομαι σε βαθιά συναισθήματα όχι λογικούς συνειρμούς.

Γιατί να εκθέτετε εδώ τους οποιουσδήποτε λογικούς συνειρμούς; Υπάρχουν άπειροι και όπως ξέρετε, με τη λογική όλα αιτιολογούνται και όλα τα απορρίπτονται.

Λέτε πως είστε σκεπτικιστές και καλά κάνετε. Απλά προσέξτε να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά. Γιατί αν παρουσιαστούν εκείνα τα γεγονότα και τα αγνοήσετε, τότε θα κάνετε ένα μεγάλο λάθος.

Πάντα φιλικά και με πολλή αγάπη.

junk95Μέλος
23/04/2004, 14:45:34
quote:

Γιατί να εκθέτετε εδώ τους οποιουσδήποτε λογικούς συνειρμούς; Υπάρχουν άπειροι και όπως ξέρετε, με τη λογική όλα αιτιολογούνται και όλα τα απορρίπτονται.

Μέγα λάθος. Με τη λογική άλλα αιτιολογούνται και άλλα απορρίπτονται (και άλλα δε μπορούν να αναλυθούν). Στο συγκεκριμένο ζήτημα έχουμε πάρα πολλά στοιχεία ώστε να μπορούμε να απορρίψουμε τις "προφητείες" με χρήση απλής αριστοτελικής λογικής.

stamΝέο Μέλος
23/04/2004, 17:23:20
"sirxris"
Απογοητευτηκα όταν διάβασα όλα αυτά τα μυνήματα στο θέμα που άνοιξες. Και δεν με απογοήτευσε ούτε το γεγονός ότι κάποιοι μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη, ούτε ότι κάποιοι μπορεί να μην ενδιαφέρονται καθόλου. Αυτά είναι έτσι και αλλιώς γνωστά και αναμενόμενα!

Στεναχωριέμαι όμως να βλέπω πως -απλά- κανείς δεν ακολουθεί. Πραγματικά κανείς!!! Όχι γιατί κάποιος τον έπεισε ή κάτι διάβασε που του άλλαξε την άποψη. Αλλα γιατί έτσι απλά νιώθει. Και έτσι ένιωθε πάντα.

Έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω πως η ουσία στο συγκεκριμένο θεμα/forum είναι να διαμορφώσουμε άποψη για αυτό με λογικά επιχειρήματα και τεκμηριωμένες αποδείξεις. Πίστεψε με ανώφελο είναι να μπαίνεις σε τέτοιο διάλογο. Δεν καταλήγεις κάπου προσπαθώντας να υποστηρίξεις την άποψη σου.

Άλλωστε τι να αποδείξεις για το 2012? Πως να αποδείξεις σε κάποιον ότι υπάρχει Θεός όταν δεν το πιστεύει? Ακόμα και να θέλει να πειστεί με επιχειρήματα τι μπορείς να του πεις? Κανείς δεν πείθεται φίλε μου και κανείς δεν πρέπει να πειστεί ( γιατί ακόμα και αυτό λάθος είναι).

Την αλήθεια την έχουμε μέσα μας και απλά κάποια στιγμή την ανακαλύπτουμε. Και ξέρουμε πως είναι η αλήθεια,για έναν και μόνο λόγο: Tην αισθανόμαστε. Και τελικά μάλλον πάντα την αισθανόμασταν χωρίς να ξέραμε όμως τι είναι.
Αναρωτιέμαι.Άραγε τι άλλη απόδειξη χρειαζόμαστε....?

(πραγματικά χωρίς υπαινιγμούς,υπονοούμενα και κριτική διάθεση)
stam