ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 4 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 4 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dying_Incubus31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/04/2011, 08:18:36
quote:
Φίλε μου ή δεν κατάλαβες καλά την ερώτησή μου, η δεν απαντάς με ειλικρίνεια στο εαυτό σου τα ερωτήματα που έθεσα.

Τι γύρευε ο διάβολος στο “αγγελικά” στημένο περιβάλλον του παραδείσου?

Γιατί ο θεός δεν είχε προειδοποιήσει τον αφελή και άπειρο ακόμα άνθρωπο, για την ύπαρξη αυτού του τρομερά επικινδύνου εχθρού, εξοπλισμένου από τον θεό με τόση τρομερή υπεροπλία έναντι του ανυποψίαστου ανθρώπου?

Φίλε μου τα ερμηνεύεις επιφανειακά νομίζω.

Ο παράδεισος είναι βασισμένος σε πραγματικά γεγονότα, εμπλουτισμένος όμως με φιλοσοφικές έννοιες.
Πρέπει να διαλέξεις τι απο τα δύο θέλεις να αναλύσεις.
Ο διάβολος σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα ναί είναι επικίνδυνος και εχθρός του ανθρώπου και των πλασμάτων σύμφωνα με τη φιλοσοφημένη πλευρά που θέλει τον ουτοπικό παράδεισο αγγελικά φτιαγμένο όμως είναι απαραίτητος στην πρώτη περίπτωση ως αναγκαίο κακό, για να διατηρηθούν οι ισορροπίες της φύσης.

09/04/2011, 08:19:41
Καλημέρα και σε εσένα φίλε Δήμο
09/04/2011, 11:17:44
quote:

Φίλε μου τα ερμηνεύεις επιφανειακά νομίζω.

Ο παράδεισος είναι βασισμένος σε πραγματικά γεγονότα, εμπλουτισμένος όμως με φιλοσοφικές έννοιες.
Πρέπει να διαλέξεις τι απο τα δύο θέλεις να αναλύσεις.
Ο διάβολος σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα ναί είναι επικίνδυνος και εχθρός του ανθρώπου και των πλασμάτων σύμφωνα με τη φιλοσοφημένη πλευρά που θέλει τον ουτοπικό παράδεισο αγγελικά φτιαγμένο όμως είναι απαραίτητος στην πρώτη περίπτωση ως αναγκαίο κακό, για να διατηρηθούν οι ισορροπίες της φύσης.

Καλημέρα και σε σένα Φώτη...

Για κοίτα με στα μάτια λοιπόν και εξηγήσου...
Τι εν-νοείς με τα ανωτέρω και περί πραγματικών γεγονότων που δηλώνουν την ύπαρξη του διαβόλου αλλα και της επικίνδυνότητάς του???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
09/04/2011, 11:52:25
Ξέρεις Δήμο λέμε κάποια πράγματα ανοίγουμε κάποιες συζητήσεις παραθέτουμε κείμενα απο αρχαίες γραφές αναλύσεις κλπ.
Μετά έρχεται κάποιος, ένα νέο μέλος χωρίς να έχει διαβάσει τι έχουμε πεί τι έχουμε συζητήσει και μας ζητάει να τοποθετηθούμε απο την αρχή. Εχουμε σπάσει τα δάκτυλα μας να γράφουμε για αυτά τα θέματα.

Ρίξε μια ματιά σε αυτή τη σελίδα Δήμο. http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=15&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10157
Σε κάποια σημείο προς το τέλος της σελίδας απαντά σε μια ερώτηση μου το μέλος ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ σχετικά για το ποιός είναι ο Γιαχβέ και ποιός ο Εωσφόρος. Διάβασε τις προηγούμενες και τις επόμενες σελίδες..

09/04/2011, 12:22:31
@ stiv

Φίλε stiv εγώ μιλώ για τον διάβολο, και όχι για τον άνθρωπο
Τον άνθρωπο τον είχε βάλει ο θεός μέσα, άρα καλώς υπήρχε εκεί
Ο διάβολος γιατί?

@ allzzaro

Φίλε μου ρίξε πάλι αν θες, μια ματιά στις ερωτήσεις που έθεσα.
Μπορεί και να μην σε αφορούν.
Αν σε ενδιαφέρουν δώσε μια “πραγματική” και μια “φιλοσοφική” απάντηση – αν αυτό σε βολεύει περισσότερο

Έχε κατά νου, πως την αλήθεια ψάχνεις όχι το “βόλεμα”.

Αν έχεις απαντήσει αλλού, σε αυτά τα ερωτήματα , η απάντηση σου ΕΧΕΙ ήδη allzzaroδοθεί
Τα ερωτήματα ΔΕΝ είναι για σένα

ΔΕΝ αναφέρομαι στις πηγές και την αυθεντικότητα των πηγών της βίβλου, αλλά στη περιγραφή της γέννεσης όπως την αναφέρει ο Μωυσής, και όπως αυτή έχει όμοια ενσωματωθεί στα τρία μονοθειστικά δόγματα.
Αν δεν είσαι ενταγμένος σε κάποιο απο αυτά, η ερωτήσεις πάλι ΔΕΝ σε αφορούν.

09/04/2011, 15:42:13
quote:
ΔΕΝ αναφέρομαι στις πηγές και την αυθεντικότητα των πηγών της βίβλου, αλλά στη περιγραφή της γέννεσης όπως την αναφέρει ο Μωυσής, και όπως αυτή έχει όμοια ενσωματωθεί στα τρία μονοθειστικά δόγματα.

Φίλε μου είσαι δυσνόητος.
Η περιγραφή της Γέννεσης όπως την αναφέρει ο Μωυσής είναι αυτή που περιγράφεται στο πρώτο κεφάλαιο της Βίβλου.
Τι πάει να πεί ΔΕΝ αναφέρεσαι στις πηγές της Βίβλου και αναφέρεσαι στις περιγραφές του Μωυσή?
Ο Μωυσής είναι ένα πρόσωπο ιστορικό και οι μόνες αναφορές που έχουμε για αυτόν είναι μόνο μέσω της Βίβλου.
Σε οτι αφορά τα ``βολέματα`` και τις ``αλήθειες`` στο τι έχει ``allzzaroδοθεί`` νομίζω οτι εντυπωσιακά είναι αποτυχημένες ενέργειες.
Μετά πάλι φίλε μου νομίζω οτι δεν είσαι σε θέση να κρίνεις ποιές ερωτήσεις σου με αφορούν και ποιές οχι.
Ο Μωυσής φίλε μου ήταν μυημένος στα Αιγυπτιακά μυστήρια.
Μετά τις αποτυχημένες του ενέργειες να επιβάλλει τη μονοθειστική θρησκεία στην Αιγυπτο αναγκάστηκε να φύγει μαζί με αλλους χιλιάδες αλλόθρησκους (σύμφωνα με το Μανέθωνα).
Απο οτι αντιλαμβάνεσαι οι πηγές που είχε στη διάθεση του ήταν πάμπολες έτσι ώστε να συντάξει τη Γέννεση εάν τελικά ήταν αυτός ο δημιουργός της ή τουλάχιστον κάποιο μέρος απο αυτή γιατί η πεντάτευχος φαίνεται να έχει αρκετές πηγές Μαρσοριτικές, Γιαχβικές, Ελοχειμιστικές.
Απο οτι αντιλαμβάνεσαι είναι πολύ δύσκολο με ``δύο λόγια`` να δώσω μια απάντηση ``φιλοσοφική`` ή ``πραγματική``.
Απλά εσύ διάλεξε ενα απο τα δύο εγώ και στα δύο είμαι καλός παίκτης.

09/04/2011, 15:51:21
Παιχταρά μου εσύ....
Γειά σου ρε Φώτηηηηηηη....
Μην μου μαλλώνεις το φίλο μου τον Gianipsefti...δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσά σας , απλά είναι θέμα συννενόησης νομίζω Φώτη το θέμα...
Πάρε κανα τηλέφωνο -εγώ προσπάθησα αλλα το έχεις κλειστό- να τα πούμε...

09/04/2011, 16:09:01
Γειά σου ρε φίλε Δήμο.
Πρός το παρόν είμαι εγκλωβισμένος προσπαθώ να αναρρώσω, θέλω μια εβδομάδα ακόμη.
Οταν με το καλό συνέλθω θα ξεκινήσω πολύ δυναμικά οτι στερήθηκα λόγω του προβλήματος εως τώρα.εε.. το τηλεφωνάκι μου το ξέχασα στο νοσοκομείο

Σίγουρα είναι θέμα συννενόησης φίλε Δήμο αλλά θα πρέπει να μάθουμε να συννενοούμεθα με έναν ηθικό και εποικοδομητικό τρόπο.
Γνωρίζεις πως ο χώρος αυτός είναι γεμάτος εντάσεις καθώς περιλαμβάνει κάθε καρυδιάς καρύδι. Η διαμάχη μεταξύ Χριστιανών, Εθνικών, αλλά και στις υποκατηγορίες αυτών όπως Χριστιανολάγνοι, Ελληνολάγνοι έχουν δυναμιτίσει τις συζητήσεις αλλά και τις σχέσεις μας.
Οποιος τοποθετείται λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζει με ποιό τρόπο θα τοποθετηθεί έτσι ώστε να μην προσβάλλει τις ιδεολογίες και τα πιστεύω του άλλου. Βλέπεις τι γίνεται με τους Γεννετιστές και τους Δημιουργιστές τις απενεργοποιήσεις και τις υποβαθμίσεις των συζητήσεων.

09/04/2011, 20:26:49
Φίλε μου , εύχομαι ταχεία ανάρρωση και να σε δώ κορμάρα και υγιέστατο , να προσέχεις τον φίλο μου τον Φώτη γιατί είναι λεβέντης και προπάντων άνθρωπος με υπέροχη καρδιά... και γνωρίζω τι λέω..!!!
Τώρα ως πρός τα αναφερομενά σου , τι να πώ εγώ...???
Ελπίζω να επικρατήσει σωφροσύνη και εγκράτεια...κομματάκι δύσκολο βέβαια...
Νάσαι καλά ρε Φώτη...

10/04/2011, 08:30:53
Ευχαριστώ ρε φίλε.
10/04/2011, 09:33:55
@ allzzaro
Φίλε μου είσαι δυσνόητος.
Η περιγραφή της Γέννεσης όπως την αναφέρει ο Μωυσής είναι αυτή που περιγράφεται στο πρώτο κεφάλαιο της Βίβλου.
Τι πάει να πεί ΔΕΝ αναφέρεσαι στις πηγές της Βίβλου και αναφέρεσαι στις περιγραφές του Μωυσή?
Ο Μωυσής είναι ένα πρόσωπο ιστορικό και οι μόνες αναφορές που έχουμε για αυτόν είναι μόνο μέσω της Βίβλου.
Σε οτι αφορά τα ``βολέματα`` και τις ``αλήθειες`` στο τι έχει ``allzzaroδοθεί`` νομίζω οτι εντυπωσιακά είναι αποτυχημένες ενέργειες.
Μετά πάλι φίλε μου νομίζω οτι δεν είσαι σε θέση να κρίνεις ποιές ερωτήσεις σου με αφορούν και ποιές οχι.
Ο Μωυσής φίλε μου ήταν μυημένος στα Αιγυπτιακά μυστήρια.
Μετά τις αποτυχημένες του ενέργειες να επιβάλλει τη μονοθειστική θρησκεία στην Αιγυπτο αναγκάστηκε να φύγει μαζί με αλλους χιλιάδες αλλόθρησκους (σύμφωνα με το Μανέθωνα).
Απο οτι αντιλαμβάνεσαι οι πηγές που είχε στη διάθεση του ήταν πάμπολες έτσι ώστε να συντάξει τη Γέννεση εάν τελικά ήταν αυτός ο δημιουργός της ή τουλάχιστον κάποιο μέρος απο αυτή γιατί η πεντάτευχος φαίνεται να έχει αρκετές πηγές Μαρσοριτικές, Γιαχβικές, Ελοχειμιστικές.
Απο οτι αντιλαμβάνεσαι είναι πολύ δύσκολο με ``δύο λόγια`` να δώσω μια απάντηση ``φιλοσοφική`` ή ``πραγματική``.
Απλά εσύ διάλεξε ενα απο τα δύο εγώ και στα δύο είμαι καλός παίκτης.
------------------------------------------------------------------

Φίλε allzzaro προσπαθώ όσο μπορώ να αποφεύγω δύσκολους ορούς, για να γίνομαι κατανοητός.
Μπορεί τελικά να μην το καταφέρνω πάντα στο βαθμό που θα επιθυμούσα.

Θα το πω λοιπόν αλλιώς.
Η ιστορία της δημιουργίας του κόσμου, όπως αυτή περιγράφεται στον χριστιανισμό (σε όλα τα δόγματα και τις αιρέσεις του), αναφέρει σαν δημιουργό τον θεό.
Υποστηρίζει πως ο θεός δημιούργισε σε έξη ημέρες τον κόσμο.
Την έκτη ημέρα δημιουργεί ένα ζευγάρι ανθρώπων, και τους τοποθετεί στον παράδεισο.
Τον παράδεισο τον περιγράφουν οι πιστοί χριστιανοί, σαν ένα εξαιτερικά αρμονικό κόσμο, άγια και σοφά πλασμένο και απόλυτα ασφαλή για ΟΛΑ τα ζωντανά, καθώς και τον άνθρωπο.
Ο χώρος αυτός είναι περιφρουρημένος από αγγέλους, (αυτό αναφέρεται στο τέλος, μετά την τιμωρία των ανθρώπων.)

Αυτή είναι με λίγα λόγια η ιστορία που ΟΛΟΙ οι ΠΙΣΤΟΙ χριστιανοί ΠΡΕΠΕΙ να πιστεύουν.
(την ίδια ιστορία οφείλουν να πιστεύουν και ΟΛΟΙ οι Ιουδαίοι και μουσουλμάνοι)

Σωστά?
Δεν επιτρέπεται «πραγματική» ή «φιλοσοφική» προσέγγιση σε αυτή την ιστορία, και ούτε το θέμα είναι ποιος την έγραψε, και κάτω από ποιες συνθήκες.
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ.

Αν εσύ λοιπόν πιστεύεις ΑΚΡΙΒΩΣ σε αυτή την ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ιστορία, οφείλεις να δόσεις στον εαυτό σου μια ειλικρινή απάντηση στα ερωτήματα που έθεσα.
Το «οφείλεις» ΜΟΝΟ στον εαυτό σου ΟΧΙ σε μένα.

Αν ΔΕΝ πιστεύεις σε αυτή την ιστορία, επόμενο είναι να είναι περιττά τα ερωτήματα μου.
Αν πιστεύεις στην ιστορία, τροποποιώντας την όμως σε κάποια σημεία , τότε πιστεύεις καθαρά σε μια ΝΕΑ ΔΙΚΗ σου ιστορία, και ΑΥΤΟΜΑΤΑ δημιουργείς ΔΙΚΗ σου αίρεση.

Λυπάμαι, αλλά αδυνατώ να τα εξηγήσω περσότερο και αναλυτικότερα.
.