ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ" ΚΑΙ "OAHSPE"... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- "ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ" ΚΑΙ "OAHSPE"... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

kapodistria30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
16/07/2010, 22:13:54
quote:
Τι εννοεί ο ποιητής στο τελευταίο δίστιχο;
Υπάρχει περίπτωση να μην είναι γαλήνιος πρός εμάς και πώς εκδηλώνεται αυτό;

ΑΓΑΠΗΤΗ mimosa,
ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ.
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΤΟΥ,ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ( ΘΕΤΙΚΗ Ή ΑΡΝΗΤΙΚΗ),
ΕΤΣΙ ΕΠΙΡΡΕΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΙΘΗΡ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΥΜΝΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΥΜΝΟΣ Ή ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΜΙΑΣ ΕΥΠΡΕΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΕΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ...
ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΥΜΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ...

ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΧΕΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΘΕΙΟΥ, ΟΠΟΥ ΘΕΙΟΥ ΤΟ ΕΝ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

16/07/2010, 22:53:21
Πολύ σωστά το περιγράφεις, αγαπητή Καποδίστρια,διότι,όντως, μια
αμφίδρομη, επιρροή, διέπει τη σχέση ανθρώπου θείου...Ή καλύτερα,
νομίζω, ανθρωπου και θεικής ενέργειας,καθώς, έτσι ο άνθρωπος,
μπορεί να αποδείξει μια ύπαρξη, επωφελής,ενω ο Θεός,έχει ένα νέο συνεργό, όπως οι ΆΓΓΕΛΟΙ,που αποδεικνύεται χρήσιμος και μελοντικά
ως ύπαρξη....Ο Θεός, κατοικεί στην διάσταση, πέρα απο τους νομους που διέπουν τη δική μας ύπαρξη και βέβαια, ακόμη, δνε μπορούμε να τον εννοήσςουμε, ουσιαστικά...Έτσι, κάπου προχωρούμε στην εννόηση του, πληρώνοντας το θέλημα Του...
Με απώτερο σκοπό, να υπάρχει αιώνια η ύπαρξη μας, μέσα απο την ατλάντεια προσπάθεια να εκφράσει ικανότητες,αισθήσεις αιώνιας έκφρασης...
Προχωρημένα, δεν λέω, αλλά, κοντά είναι το 2012 και αν οι ακτίνες που λένε μας επηρεάσουν, τότε α δούμε πολλούς ανθρώπους να έχουν ξεχωριστά χαρίσματα....Αυτό, έχει μια αιώνια υφή, νομίζω...
16/07/2010, 23:28:52
quote:
Προχωρημένα, δεν λέω, αλλά, κοντά είναι το 2012 και αν οι ακτίνες που λένε μας επηρεάσουν, τότε θα δούμε πολλούς ανθρώπους να έχουν ξεχωριστά χαρίσματα.

ΦΙΛΤΑΤΕ trexagireve,
ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΙ ΑΚΤΙΝΕΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ?
ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΝΙΑΥΤΟΥΣ" (ΚΑΠΟΥ 28 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ?)
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ...
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣ
ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

mimosaΜέλος
17/07/2010, 01:53:32
Αλληλεπίδραση δηλαδή, νομίζω ότι μπορώ να το καταλάβω. Χαίρομαι που δεν συνταυτίζεσαι με τον υμνητή που μου φαίνεται να το έχει "θεοποιήσει".
Το δέος πρός -κάτι- συχνά βγάζει ανασφάλειες στην επιφάνεια, οι ανασφάλειες φοβίες και κάπως έτσι γεννιούνται οι θρησκέιες.
17/07/2010, 08:44:53
Αγαπητές μου φίλες είναι απλό...Μιλάμε για το 2012, σαν έτος
καταστροφής, έτος ζημιάς, έτος που ο κόσμος φοβάται...
Αλλά,δεν είναι έτσι.....Γιατί σε αυτό το έτος, έρχεται η αλλαγή, των εποχών, όπως σωστά γράψατε, μια άλλη φάση μετάλλαξης του ανθρώπου στην τελική μορφή του...Οι ακτίνες κοσμικής ακτινοβολίας, που λέγεται ότι θα χτυπήσουν τη γή, θα δημιουργήσουν αφύπινση, σε όσους έχουν την προδιάθεση...
Πολλές διαφορετικές πηγές, αναφέρουν την εποχή που άνθρωποι θα έχουν πολλες και θαυμαστές ιδιότητες και μεγάλη χαρά ζωής...
Το θέμα είναι, ποιός θα μπορεί να αντέξει τέτοια γνώση....
Το θέμα είναι ποιός θα μπορει να αντέξει τέτοιο ύψος αντίληψης, δίχως να πέσει κάτω....Αντέχουμε το ζώο μέσα μας,να είμαστε θεοί;Έχουμε φτάσει ,θέλω να πω, σε αυτό το σημείο;...
17/07/2010, 12:18:33
quote:

Αλληλεπίδραση δηλαδή, νομίζω ότι μπορώ να το καταλάβω. Χαίρομαι που δεν συνταυτίζεσαι με τον υμνητή που μου φαίνεται να το έχει "θεοποιήσει".
Το δέος πρός -κάτι- συχνά βγάζει ανασφάλειες στην επιφάνεια, οι ανασφάλειες φοβίες και κάπως έτσι γεννιούνται οι θρησκέιες.

ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ mimosa,
ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ,
ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΥΒΡΙΣ!!!
Ο ΟΡΦΕΥΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΕΚΡΙΝΕ ΗΤΑΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!
ΑΝ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΝΟΩΝ,
ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ Σ'ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ...

ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ,
ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΙΠΑ
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ,ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!!!

Ο ΟΡΦΕΥΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ.
ΟΙ ΥΜΝΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ
Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΝ "ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ"...

17/07/2010, 12:22:20
quote:

Αγαπητές μου φίλες είναι απλό...Μιλάμε για το 2012, σαν έτος
καταστροφής, έτος ζημιάς, έτος που ο κόσμος φοβάται...
Αλλά,δεν είναι έτσι.....Γιατί σε αυτό το έτος, έρχεται η αλλαγή, των εποχών, όπως σωστά γράψατε, μια άλλη φάση μετάλλαξης του ανθρώπου στην τελική μορφή του...Οι ακτίνες κοσμικής ακτινοβολίας, που λέγεται ότι θα χτυπήσουν τη γή, θα δημιουργήσουν αφύπινση, σε όσους έχουν την προδιάθεση...
Πολλές διαφορετικές πηγές, αναφέρουν την εποχή που άνθρωποι θα έχουν πολλες και θαυμαστές ιδιότητες και μεγάλη χαρά ζωής...
Το θέμα είναι, ποιός θα μπορεί να αντέξει τέτοια γνώση....
Το θέμα είναι ποιός θα μπορει να αντέξει τέτοιο ύψος αντίληψης, δίχως να πέσει κάτω....Αντέχουμε το ζώο μέσα μας,να είμαστε θεοί;Έχουμε φτάσει ,θέλω να πω, σε αυτό το σημείο;...

ΦΙΛΤΑΤΕ trexagireve,

ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ...
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΕΡΙ ΣΕΙΡΙΑΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΝΙΑΥΤΟΥ. ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ, ΟΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ???

17/07/2010, 12:26:48

Edited by - kapodistria on 17/07/2010 12:30:27

17/07/2010, 12:28:14
Και φυσικα καλή μου, έχει αναφερθεί και γραφτεί, οτι "και προφητεύσουσιν, υιοί και θυγατέρες, εις αισχυνην των γερόντων"....
Ή ακόμη,το 2012,είναι γνωστό ως ,τέλος ενός μεγάλου ενιαυτού, είναι λογικό, ότι, μετά ο άνθρωπος, θα έχει προχωρημένα στάδια αντίληψης και κίνησης....Σε περισσότερες διαστάσεις, ας πουμε...
Αλλά, ποιός άνθρωπος;Ο αντιδρών,ή ο δρών;...
Αιθερικά, ας πούμε, η κίνηση, είναι αέναη...Δεν συμβαίνει το ίδιο με στη σκεψη... Όπως και το σώμα, κολλάει και φοβάται..
17/07/2010, 12:33:52
Η απλότητα της έκφρασης,έχει σχέση με το ον που είμαστε, τώρα,
ή αλλού;Μπορούμε να ειμαστε, αυτό που πραγματικά είμαστε;
Η αθερική υπόαταση μας,μπορεί να αναγνωσθεί και αναγνωρισθεί;
Μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας, σε καθρέφτη;