- ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Ο ΑΡΙΘΜΌς ΕΝΝΕΑ αποδίδει γενικώς τη δημιουργικότητα του μοναδικού δημιουργού,πνευματικού, τριαδικού Θεού,
αλλά συνάμα αποδίδει και την κάθε ολοκληρωμένη δημιουργία Του. Ειδικώς αποδίδει τη δημιουργημένη με την υπέρτατη σοφία και αγάπη
Του,την συγκεκριμένη τριπλή δημιουργία Του,την πνευματική -την αιθερική -και την υλική γήινη.
Ως εξ όλων αυτών, ο άνθρωπος μπορεί πλέον εκ των κάτω προς τα άνω, ως άνω θρώσκων άνθρωπος, με τον καθημερινώς ένθεο βίο του,
να αυτοτελειώνεται, να αυτοπνευματώνεται, να θεώνεται [πνευματο-ψυχο-υλικώς,] μέσω των τριών υποστάσεων του,του πνεύματος της ψυχής
και της ύλης του...
Ο ΔΩΔΕΚΆΛΟΓΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΚΩΣ Σ. ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
anahs

Tango Seduccion στο Μέγαρο Μουσικής, 22 Οκτωβρίου, 21:00
Αυτό είναιι ... άλλο να σου λέω κι άλλο να το βλέπεις! Πάρε μαζί σου καμιά ντουζίνα χαρτομάνδυλα, always ultra night 2 pack - το μωβ, ξέρεις, αυτό με την έκπτωση, [αλήθεια ξέρεις ; ή ξέχασες ;], και κάτσε πίσω πίσω, γαλαρία. Μετά τις 23:00 μπορεί να νοιώσεις σαν την τύπισσα στο "Άρωμα γυναίκας" : Ξέρεις, εκεί που χορεύει ο γκαβός Πατσίνο στο κέντρο του μαγαζιού ...
Αλήθεια, είχες πολλούς δάσκαλους, ε ; Καταλαβαίνω. Μόνο που "Δάσκαλε που με δίδαξες το μάθημα το ένα / δάσκαλο δεν χρειάζεται ο μαθητής κανένα". Εγώ αυτής της οπτικής είμαι. Ρασούλεια οπτική θα μου πεις ... αλλά, τι να γίνει ; Προτιμώ το κοτλέ παντελονάκι από το σμόκιν ...
Και μια που θα μ' έχεις εδώ στο θέμα σου να τα λέμε, βάλε κι εσύ ρε παιδάκι μου κάτι πιο άνετο, πιο αέρινο, πιο - πως να στο πω δηλ. και ντρέπομαι - πιο σέξυ ρε παιδί μου. Μην μου έρχεσαι με κρινολίνο. Βάλε λίγο ρουζ, λίγο κραγιονάκι, ξύρισε και το μουστάκι ... καλλωπίσου δηλ. λίγο ρε κοπέλα μου ... ![]()
Edited by - zip on 11/10/2011 00:31:05
quote:
Προτιμώ το κοτλέ παντελονάκι από το σμόκιν ...
χωρίς να πέσει στ' άνομα / δε ψάχνει για ευτυχία
και το καθόλου αμαρτωλός / είναι κι αυτό αμαρτία"
Τι γνώμη έχεις γι' αυτό ; Συμφωνείς ; (Και γιατί). Διαφωνείς ; (Και γιατί). Γιατί - κατά την γνώμη σου - λέει "και το καθόλου αμαρτωλός / είναι κι αυτό αμαρτία" ;
Θέλω να μου εξηγήσεις γιατί λέει "Τίποτε δεν πάει χαμένο / στη χαμένη σου ζωή / τ' όνειρό σου ανασταίνω / και το κάθε σου γιατί". Επίσης θέλω - 'ντάξει, αυτό είναι λίγο δύσκολο - να βρεις την σχέση που έχει αυτός ο στίχος με αυτό που λες : "Δίνω σήμερα τρία κλειδιά, άνοιξε μ΄αυτά το πνεύμα σου και ελευθερώσου!".
Και η πιο δύσκολη απ' όλες τις ερωτήσεις - αυτή θα σε δυσκολέψει πολύ, το ξέρω - : Στο δίσκο "Τα νέγρικα", o Λοϊζος έχει ένα τραγούδι σε στίχους του Γιάννη Νεγρεπόντη με τίτλο "Ο νέγρος ο ζωγράφος". Το τραγούδι μιλάει για την ιστορία ενός νέγρου ζωγράφου, του Τζακ, ο οποίος ζωγράφισε λέει τον Χριστό και τον έκανε νέγρο, αράπη! Φαντάσου τώρα, ε ; Ο Ιησούς αράπης! Πως σου φαίνεται αυτό ; Θα σε ενοχλούσε ρε παιδί μου ένας αράπης Jesus ; Στο τέλος βέβαια ο Τζακ τα κακαρώνει [ αυτό έλειπε δηλ. να ζούσε κιόλας ... ] και τον βρίσκουν κρεμασμένο ...
Λοιπόν, anna999, θα περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σου και θα κλείσω αυτή την μεταμεσονύχτια σεμνή παρέμβασή μου στο θέμα σου, με λίγους στίχους - [ made in zip ] - που μου ενέπνευσε το ύφος της διαλεκτικής σου.
τα πολύ στενά κολάν
αχ βρε δεν σου παν, δεν σου παν
τα στενά κολάν
Δεν σου παν, δεν σου παν
οι βουτιές του Peter Pan
αχ βρε δεν σου παν, δεν σου παει
δεν σου πάει ο Peter Pan
Θα σου παν, θα σου παν
οι σταυροί της Κου Κλουξ Κλαν
αχ βρε θα σου παν, θα σου πάει
η Κου Κλουξ Κλαν
Θα σου παν, θα σου παν
δυο καινούργια ρουλεμάν
αχ βρε πως σου παν, πως σου πάει
το μακρύ σασμάν
Δεν σου παν, δεν σου παν
δεν σου πάει ο Superman,
αχ βρε δεν σου παν, δεν σου παν
τα κουκιά μπαγλάν
[ Χειροκροτήστε με ]
Edited by - zip on 11/10/2011 02:31:42
Σ'ευχαριστώ,αυτό που είπες το κράτησα,αλλάζω σελίδα, όμως όλοι αλλάζουμε,η εποχή μας καλεί να αλλάξουμε...
Πολυποίκιλος Εκείνος,πολυποίκιλοι κι εμείς!
Ενας πάμπλουτος βασιλιάς, περπατούσε μεταμφιεσμένος μέσα στην αγορά..κάποιος έλεγε..πουλάω αλήθειες,για 10, για 1000,για1.000.000,
Ο Βασιλιάς του είπε,δώσε μου την ακριβή αλήθεια..,ο πωλητής του έδωσε ένα χαρτάκι που έγραφε, "Κάνε ότι κάνεις, όμως περίμενε μετά
τις συνέπειες!"
Οταν πήγε στον κουρέα του ο βασιλιάς μονολογούσε ,δυνατά..ο κουρέας άκουγε,..κάνε ότι κάνεις...και τότε, πέφτει στα πόδια του
του βασιλιά και του λέει, έλεος βασιλιά μου οι εχθροί σου ζητούν να σε σφάξω ...όμως εσύ τα γνωρίζεις όλα..
---Τελικά ήταν φθηνή ή ακριβή η αλήθεια που πλήρωσε?---
anahs
quote:
anna999Όμως όλα τα θέματα "είναι ένα θέμα". Αφορούν τη σωτηρία της Ψυχής κι αυτό αναμφίβολα είναι σημαντικό.[1] Θα γίνουν πολλές συζητήσεις... [2] όμως για να εξηγήσω το μοναδικό αυτό θέμα με σαφήνεια και επάρκεια χρειάζομαι χώρο και χρόνο...[3] και είμαστε μόνο στον πρόλογο διότι "Ο λαός χάνεται δι' έλειψιν γνώσεως"[Ωσηέ δ'6][4]
Καλημέρα γλυκιά μου ... Χθες, οφείλω να ομολογήσω, ήταν μια αξέχαστη νύχτα ...
[1] "Όμως όλα τα θέματα "είναι ένα θέμα". Αφορούν τη σωτηρία της Ψυχής κι αυτό αναμφίβολα είναι σημαντικό." Ε, καλά βρε anna999, γιατί δεν άνοιξες ένα θέμα με τίτλο "Η σωτηρία της ψυχής" ; ... να βάλεις και το τραγουδάκι του Κραουνάκη, ξέρεις, το "Η σωτηρία της ψυχής / είναι πολύ μεγάλο πράγμα / σαν ταξιδάκι αναψυχής / μ' ένα κρυμμένο τραύμα."
[2] "Θα γίνουν πολλές συζητήσεις..." Ε, καλά, αυτό είναι σίγουρο. Με μένα παρέα εδώ, θα γίνει μεγάλος τζερτζελές.
[3] "όμως για να εξηγήσω το μοναδικό αυτό θέμα με σαφήνεια και επάρκεια χρειάζομαι χώρο και χρόνο..." Για χρόνο έχεις άφθονο. Για χώρο ... χλωμό το κόβω, αλλά, 'ντάξει, προσπάθησε.
[4] "και είμαστε μόνο στον πρόλογο διότι "Ο λαός χάνεται δι' έλειψιν γνώσεως"" Ο λαός, ε ; Είναι χαρακτηριστικό πάντως ρε παιδί μου ... όλοι οι ηγέτες, οι κυβερνήτες, η άρχουσα τάξη ρε παιδί μου, η ελίτ ... όλοι τον λαό επικαλούνται. Βασικά, anna999, αυτό που ξέρω είναι πως ο λαός βρίσκεται σε μεγάλη πίκρα. Πότε θα αρπάξει κανένα καλάζνικοφ δεν ξέρω να αρχίσει τις εκτελέσεις ...
quote:
anna999---Τελικά ήταν φθηνή ή ακριβή η αλήθεια που πλήρωσε?---
Μy σουίτχαρντ, κάποιες φορές το φθηνό είναι ακριβό και το ακριβό είναι φθηνό. Τρομερό ;;; Μακάρι αυτό να ίσχυε και για τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ...