- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Δεν έχει πισωγύρισμα ..πλένεις πιάτα πας τουαλέτα αλλά βουτιές πάνω κάτω δεν κάνεις.. είσαι απόλυτα! και αυτό δεν επιδέχεται καμία αλλαγή παρόλο που πάντα κινείτε.
«η Τέλεια Σαμάντι αντιπροσωπεύει την πραγμάτωση του Μονοπατιού της Μετουσίωσης. Αντιπροσωπεύει την κατάσταση της τέλειας και ολοκληρωτικής μετουσίωσης, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε πλευρά της ύπαρξής μας.
Με άλλα λόγια αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα τής διαδικασίας της μετουσίωσης από τη μη φώτιση ως τη Φώτιση, καθώς επίσης και την ολοκληρωτική και τέλεια διαπότιση κάθε πλευράς της ύπαρξής μας με την Τέλεια Θέαση, η οποία υπήρξε η αφετηρία μας.
Η Τέλεια Σαμάντι αντιστοιχεί στο θρίαμβο της Τέλειας Θέασης, σε κάθε επίπεδο της ύπαρξής μας και της συνείδησής μας.
Μόνο αν δούμε την Τέλεια Σαμάντι μ' αυτόν τον τρόπο θα κατανοήσουμε τη σημασία του Ευγενούς Οκταπλού Μονοπατιού.
Το στάδιο της Τέλειας Σαμάντι - το στάδιο όπου ολόκληρος ο εαυτός μας και ολόκληρη η συνείδησή μας συνταυτίστηκαν με την αρχική Τέλεια Θέαση, για να μετουσιωθούν και να μεταμορφωθούν, ακολουθώντας μια πορεία από τα κατώτερα προς τα υψηλότερα επίπεδα.
Το Μονοπάτι έχει πλέον επιτελέσει πλήρως το σκοπό του -έχει γίνει ο Στόχος- και η όλη διαδικασία της Ανώτερης Εξέλιξης έχει τελειοποιηθεί.»
Ο Γνώστης και η γνώση έχουν «λιώσει» το ένα μέσα στο άλλο ..είναι αδιάσπαστα. Δεν έχει άλλο μπλουμ!!!
Πριν κάτι σελίδες μου είχες πει να κτρατάω και τίποτα για τον εαυτό μου.. βλέπω πως αυτά που λες τα τηρείς .δάσκαλε μου εσύ..(βρε. .αλλάξαμε ρόλους)
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
μην ξεφτιλίζεσαι άλλο ρε φίλε, είναι κρίμα ... Άσε να μιλήσει κάποιος που γνωρίζει από πρώτο χέρι, καλά λέει ο alfa-omega.
quote:Κατά την διάρκεια της παραμονής μου στο Θιβέτ, αντιμετώπισα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που αναφέρει ο συγγραφέας του κειμένου από το συγκεκριμένο link που μας δίνει ο alfa-omega. Μου ήταν πολύ δυσνόητη αυτή η διδασκαλία, στο σημείο μάλιστα να αναρρωτηθώ μήπως φταίει η ίδια η φυσιολογία της σκέψης μου που δεν την κατανοώ. Και ακριβώς αυτό έφταιγε. Ήμουν Δυτικός μαθητής. Τι σημαίνει αυτό ; Ο τρόπος σκέψης μου, η φυσιολογία δηλ. της σκέψης μου ήταν βαθιά θεμελιωμένη στον δυτικό τρόπο σκέψης. Ποιος είναι ο θεμελιωτής της Δυτικής Σκέψης ; Ο Αριστοτέλης. Δυτικοί μαθητές είστε και εσείς. Και ο δικός σας δηλ. τρόπος σκέψης είναι Αριστοτελικός. Τι λέει ο Αριστοτέλης ; Λέει αυτό που αναφέρω 2 σελίδες πριν : "το Α είναι Α και το Ω είναι Ω και πως αποκλείεται το Α να είναι ΚΑΙ Ω μαζί και ταυτόχρονα." Αυτό λέει. Η φυσιολογία δηλ. της σκέψης σας, είναι αυτή. Με αυτήν την σκέψη ζείτε, αυτού του είδους την λογική έχετε. Για να μπορέσει λοιπόν να κατανοηθεί αυτή η μη δυϊστική σχέση μεταξύ σαμάντι και πράγκνια, θα πρέπει να αλλάξει η φυσιολογία του δυτικού τρόπου σκέψης σας.
Edited by - zip on 02/02/2010 10:52:23
Σημαντική πληροφορία .
Αν όμως ο ανατολικός κόσμος προπορεύεται του δυτικού σε τρόπο σκέψης , (είναι δηλαδή περισσότερο απελευθερωμένος από έννοιες ) πως εξηγείται το γεγονός ,ότι από την δύση τους αρχαίους ημών προγόνους τους Έλληνες , προήλθε μία γλώσσα που εμπεριέχει περισσότερο από κάθε άλλη γλώσσα στον πλανήτη μας , διαυγέστερη απόδοση της μουσικής του σύμπαντος ?
Η ελληνική γλώσσα δεν θεωρείται και είναι η τελειότερη όλων στον πλανήτη μας ?
Πως γίνεται και προοδεύουνε άλλοι λαοί περισσότερο σε θέματα σκέψης και αντίληψης , σε σχέση με τον δυτικό ?
Τι μεσολάβησε και έχασε ο δυτικός κόσμος το προβάδισμα στον τρόπο σκέψης ?
Μήπως η ανατολή πήρε στοιχεία από την δύση , όπως για παράδειγμα κατά την περίοδο της εποχής του μέγα Αλεξάνδρου και τα ένωσε με τα δικά της παραδοσιακά και από αυτόν τον γάμο ,πάντρεμα πολιτισμών (δύσης & ανατολής ) προέκυψε ,αυτός ο καινούργιος τρόπος σκέψης ?
quote:
από http://www.translatum.gr/afaton/orama/8.htmKαθώς προχωράμε, οι εμπειρίες που βιώνουμε αλλάζουν. Δε θα αναφερθώ εξαντλητικά σε όλες τις πιθανές εμπειρίες, απλά θα μιλήσω για μερικές από τις πιο συνηθισμένες. Μπορεί κανείς ξαφνικά να δει διαφόρων ειδών τοπία να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια του, ορισμένα με λόφους και δέντρα, που μπορεί να απλώνονται για χιλιόμετρα. Μπορεί να δει ένα ξεκάθαρο μπλε ουρανό ή γεωμετρικά σχήματα που αναβοσβήνουν ή σχήματα που μοιάζουν με κοσμήματα ή άλλα σχήματα που μοιάζουν με μαντάλα. Μπορεί επίσης να δει και διάφορες άλλες μορφές όπως πρόσωπα ή μάτια. Όλες αυτές οι εμπειρίες είναι ιδιαίτερα συνηθισμένες ακόμα και για άτομα που δεν ασκούνται στο διαλογισμό και στην αυτοσυγκέντρωση με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Επίσης μπορεί κανείς να νιώσει κάτι τελείως διαφορετικό, όπως μιαν αλλαγή στο βάρος τού σώματός του: μπορεί να νιώσει τόσο βαρύς ώστε να νομίζει ότι δεν μπορεί να σηκωθεί ή τόσο ελαφρύς ώστε να νομίζει ότι θα τον πάρει ο αέρας σαν να ήταν πούπουλο. Μπορεί να νιώσει έντονη θερμότητα ή ψύχρα και μερικές φορές, ακόμα και άλλοι, μπορεί ν' αντιληφθούν αυτές τις αλλαγές θερμοκρασίας.
Προσέξτε λίγο την περιγραφή. Dr Jekyll Mr Hyde, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να σηκωθεί ο ασκούμενος ή ότι είναι τόσο ελαφρύς ώστε να πετάξει. Λέει "ώστε να νομίζει".
Οι αλλαγές της θερμοκρασίας που αναφέρονται παραπάνω, ο ήχος, τα χρώματα και το φως, περιγράφονται και στο θέμα της συγκριτικής ανάλυσης της καθόδου με την κατάδυση. Αυτά δηλ. που αναφέρει το κείμενο ως Σαμάπατι, περιγράφονται με διαφορετικό τρόπο συνδυαστικά με όρους της Φυσικής. Κατά την κάθοδο / κατάδυση ο ασκούμενος περνά και ξεπερνά το Σαμάπατι και αν συνεχίσει να καταδύεται, αργά ή γρήγορα θα φτάσει στο Σαμάντι.
quote:
από http://www.translatum.gr/afaton/orama/8.htmΑυτές οι τρεις καταστάσεις αντιπροσωπεύουν μία σταδιακή αναβάθμιση της πνευματικής εμπειρίας, και η καθεμιά από αυτές λειτουργεί σαν βάση και σαν στήριγμα για το επόμενο επίπεδο.
Edited by - zip on 02/02/2010 11:27:10
quote:
alfa-omegaΑν όμως ο ανατολικός κόσμος προπορεύεται του δυτικού σε τρόπο σκέψης , (είναι δηλαδή περισσότερο απελευθερωμένος από έννοιες ) πως εξηγείται το γεγονός ,ότι από την δύση τους αρχαίους ημών προγόνους τους Έλληνες , προήλθε μία γλώσσα που εμπεριέχει περισσότερο από κάθε άλλη γλώσσα στον πλανήτη μας , διαυγέστερη απόδοση της μουσικής του σύμπαντος ?
Η ελληνική γλώσσα δεν θεωρείται και είναι η τελειότερη όλων στον πλανήτη μας ?
Πως γίνεται και προοδεύουνε άλλοι λαοί περισσότερο σε θέματα σκέψης και αντίληψης , σε σχέση με τον δυτικό ?Τι μεσολάβησε και έχασε ο δυτικός κόσμος το προβάδισμα στον τρόπο σκέψης ?
Μήπως η ανατολή πήρε στοιχεία από την δύση , όπως για παράδειγμα κατά την περίοδο της εποχής του μέγα Αλεξάνδρου και τα ένωσε με τα δικά της παραδοσιακά και από αυτόν τον γάμο ,πάντρεμα πολιτισμών (δύσης & ανατολής ) προέκυψε ,αυτός ο καινούργιος τρόπος σκέψης ?
Οι ερωτήσεις σου, είναι εύλογες. Αφορούν όμως ένα ξεχωριστό θέμα. Θέλεις να τις κουβεντιάσουμε εδώ ; Μπορείς να ανοίξεις κάποιο άλλο θέμα - για να μην "φορτώνουμε" το παρόν θέμα που είναι ήδη "φορτωμένο" δηλ. - και να τις κουβεντιάσουμε εκεί.
Edited by - zip on 02/02/2010 11:48:46
quote:
[1] Πρώτη στάση ... γιατί λέει "Ορισμένοι όμως Δυτικοί μαθητές του Ζεν τη βρίσκουν δύσκολη και δυσνόητη." ; Πάμε λίγο πίσω ... 2 σελίδες :
Όχι φίλε ζιπ δεν είναι αυτή η πρώτη στάση. Αυτή η στάση βολεύει εσένα για να αυτοπροβληθείς ..από ότι φαίνεται το έχεις πολύ ανάγκη.
Η πραγματική στάση στο κείμενο που έβαλες είναι αυτή ..εδώ βρίσκεται όλο το νόημα και όλα αυτά που λέμε.
quote:
Η αληθινή σαμάντι, μας λέει ο Χούι Νενγκ, παραμένει αναλλοίωτη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν είναι κάτι που βιώνει κανείς αποκλειστικά και μόνο όταν κάνει διαλογισμό.
Μένει αναλλοίωτη ..δεν κάνει μπλουμ. Οταν "αυτό" είναι αναλλοίωτο δεν εκφράζεται τίποτα από τα ψυχολογικά ελαττώματα που εκφράζεις συνεχώς.
Ένα άτομο που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση ,όπως ένας Βούδας ένας Χριστός ,η ζωή τους ολόκληρη σου δείχνουν προς μια κατεύθυνση ..αυτή της αναλλοίωτης πραγματικότητας. Δεν σε βάζουν στο τριπ του νου συνεχώς. Σε βάζουν στο μη νου..
Εκεί που βγαίνει το άρωμα της σιωπής ..της καθαρής επίγνωσης.
Εντάξει ..για να δούμε διανοητική συζήτηση…
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Πόσο καλά κατέχεις αυτήν την τεχνική ?
Αν πράγματι έφτασες στο σημείο αυτό ,η το διανύεις ακόμη, γιατί εμείς οι υπόλοιποι αδυνατούμε να σε καταλάβουμε και να σε ακολουθήσουμε ?
Είσαι προχωρημένος μαθητής των εσωτερικών κόσμων, για τους οποίους συζητάμε και αδυνατούμε να κατανοήσουμε τον λόγο σου , η μήπως συμβαίνει κάτι άλλο ?
Δηλαδή ότι ακόμη και αν βίωσες το Σαμάντι , δεν είναι δυνατόν ,δεν υπάρχει αντικειμενικός τρόπος το υποκειμενικό βίωμα αυτό , να το μεταφέρεις σε αυτόν τον δημόσιο χώρο ?
Τι συμβαίνει ;
Συνεχίζεις την κουβέντα επί προσωπικού. Ok, κανένα πρόβλημα. Συνέχισε ... το ποιος θέλει να αυτοπροβληθεί, φάνηκε από την 1η κιόλας σελίδα του παρόντος θέματος. Και συνεχίζει να φαίνεται ... Εγώ έγραψα κάποια πράγματα χωρίς να γνωρίζω καν την ύπαρξη αυτού του link που δίνει ο alfa-omega και το οποίο νομίζω εμπεριέχει αρκετά σημαντικά σημεία που θα άξιζε να αναφερθούν και στο παρόν θέμα. Παραδόξως για σένα, φυσικά για μένα, αυτά που έχω πει, δεν διαφέρουν καθόλου στην ουσία τους από αυτά που αναφέρονται στο κείμενο του link. Έγραψα μια μελέτη το 2008, δηλ. σχεδόν 2 χρόνια πιο πριν! από την εμφάνιση αυτού του link στο παρόν φόρουμ, και με μεγάλη ανακούφιση βλέπω πως τουλάχιστον δεν έγραφα βλακείες και ανοησίες τότε. Μπορείς λοιπόν να συνεχίσεις την κουβέντα και τον "διάλογο" που κάνεις επί προσωπικού, δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα. Μπορείς να συνεχίσεις να μας αποδικνύεις πόσο λίγος είσαι, πόσο ασυνείδητος είσαι και πόσο μεγάλη άγνοια έχεις επί του θέματος.
Την 13/11/2009, σελ. 3 γράφεις :
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΛέει η δασκάλα Μπλαβατσκι στο βιβλίο της «τα αρχαία μυστήρια» σελ 54. «Μετά την διάχυση του αγνού πυρός άρχιζε μια νέα ζωή. Αυτή ήταν η καινούρια γέννηση του Μυημένου, μετά από την οποία γινόταν ντβιτζα, «διπλογεννημένος».
Αυτή η δήλωση μου θυμίζει πολύ την ιστορία του Νικόδημου με τον Χριστό, που του είπε ότι πρέπει να γεννηθεί δεύτερη φορά ««Αλήθεια, αλήθεια σου λέω, αν κάποιος δε γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δε δύναται να εισέλθει στη βασιλεία του Θεού. 6 Το γεννημένο από τη σάρκα είναι σάρκα, και το γεννημένο από το Πνεύμα είναι πνεύμα.»
Αυτή η δεύτερη γέννηση είναι που μπορεί να μας οδηγήσει στην είσοδο των μεγάλων μυστηρίων! Και εδώ ακριβώς μπαίνει η εργασία του «από λεπτό σε λεπτό και από στιγμή σε στιγμή.»
Όταν κάποιος Εισέρχεται στο Αιτιατό βιώνει την εμπειρία αυτού.
Αλλά όταν εξέρχεται από αυτό [ Η φράση σου αυτή, υποδηλώνει επιστροφή από το Αιτιατό, προεξοφλεί έναν γυρισμό, μια επιστροφή δηλ. φαίνεται πως κι εσύ κατανοείς αυτήν την επιστροφή που λέω στην επιφάνεια και μάλιστα το δικαιολογείς παρακάτω* ] , τα εγώ παραμένουν!! Και αυτό σημαίνει ότι η συνείδηση ή ένα κάποιο ποσοστό αυτής, είναι εγκλωβισμένο από τα εγώ. Aν δεν ήταν ,τότε θα ήμασταν μόνιμα στην χωρίς εγώ κατάσταση.
*Για αυτό χρειάζεται η αφύπνιση της συνείδηση και η εξάλειψη των εγώ μέσα στην καθημερινότητα, μέσα στους χώρους και τους ανθρώπους που ερχόμαστε σε επαφή. Πρέπει να πάρουμε πίσω την «κλεμμένη» συνείδηση.
Αν λοιπόν η είσοδος στο Αιτιατό ήταν άπαξ και μόνιμη, τότε ποιος ο λόγος να δικαιολογείς την χρησιμότητα της αφύπνισης της συνείδησης και της εξάλειψης των "εγώ", μέσα στην καθημερινότητα και μέσα στους χώρους και τους ανθρώπους που ερχόμαστε σε επαφή ;
Φυσικά, δεν περιμένω απάντηση ... Πιθανότατα, η ερώτησή μου είναι εξαιρετικά δύσκολη για να μπορέσει να απαντηθεί από σένα.
και έρχεσαι χθες και λες αναφερόμενος σε μένα :
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣKαι εσύ μπήκες στο SAMANTI και τώρα είσαι κυριολεκτικά νεκρός και αναστημένος χαχαχα είσαι φοβερός!! μπράβο να δω πόσα μπράβο θα μαζέψεις!
Έχεις φτάσει στο samanti…μάλιστα! Στο τέρμα του βυθού και ξαναγυρνάς στην επιφάνεια ..και ξανά βουτιές… αλλά όποιος φτάνει στο samanti πεθαίνει στην κυριολεξία και ανασταίνεται, γιατί δεν εξηγείτε το πώς είσαι εδώ….αλλά εσύ συνεχίζεις της βουτιές ..μπράβο ..
Ναι γέλα και εσύ να γελάμε και οι υπόλοιποι εδώ μέσα να κάνουμε κέφι και γλεντια.
Παραδόξως λοιπόν, ενώ διαβάζεις λέξεις όπως "διπλογεννημένος" από την Μπλαβάτσκυ και δεν φαίνεται να διαφωνείς μαζί της - καταλαβαίνεις δηλ. την λέξη, κατανοείς την σημασία της - , παραδόξως, όταν κάποιοι άλλοι αναφερθούν σε τέτοιες καταστάσεις, γελάς μαζί τους και χλευάζεις. Η Μπλαβάτσκυ βέβαια, δεν υπάρχει σήμερα για να σου πει πόσο μεγάλος τενεκές είσαι και αυτό φαίνεται να σε βολεύει.
Φαγώθηκες εδώ και μήνες να σου μιλήσω για τα βιώματά μου. Με κατηγόρησες πως μιλάω χωρίς εμπειρία, χωρίς να ζήσω ποτέ μια παρόμοια κατάσταση, πως μιλάω ορθολογιστικά και είπες ένα σωρό βλακίες και μπούρδες. Όταν όμως άρχισα να μιλάω, με χλεύασες και γέλασες μαζί μου.
Το ποιος είσαι, φαίνεται λοιπόν πεντακάθαρα. Πεντακάθαρα. Είναι λοιπόν προτιμότερο για σένα, να πας εκεί από όπου ήρθες.
quote:
από http://www.translatum.gr/afaton/orama/8.htmΗ Τέλεια Σαμάντι, το αποκορύφωμα του Οκταπλού Μονοπατιού, σημαίνει πολύ περισσότερα από καλή αυτοσυγκέντρωση. Ουσιαστικά, η Τέλεια Σαμάντι αντιπροσωπεύει την πραγμάτωση του Μονοπατιού της Μετουσίωσης. Αντιπροσωπεύει την κατάσταση της τέλειας και ολοκληρωτικής μετουσίωσης, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε πλευρά της ύπαρξής μας. Με άλλα λόγια αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα τής διαδικασίας της μετουσίωσης από τη μη φώτιση ως τη Φώτιση, καθώς επίσης και την ολοκληρωτική και τέλεια διαπότιση κάθε πλευράς της ύπαρξής μας με την Τέλεια Θέαση, η οποία υπήρξε η αφετηρία μας.
Η Τέλεια Σαμάντι αντιστοιχεί στο θρίαμβο της Τέλειας Θέασης, σε κάθε επίπεδο της ύπαρξής μας και της συνείδησής μας. Μόνο αν δούμε την Τέλεια Σαμάντι μ' αυτόν τον τρόπο θα κατανοήσουμε τη σημασία του Ευγενούς Οκταπλού Μονοπατιού.
Έχω, ουκ ολίγες φορές αναφερθεί στην έννοια της Μετουσίωσης. Στην αλλαγή δηλ. της ουσίας, στην "μετάλλαξη" της, στην μεταφορά της, από το Σχετικό στο Απόλυτο. Η "Τέλεια Θέαση" σχετίζεται με την απόλυτη θέαση των εννοιών, κάτι που έχω εξηγήσει αναλυτικά στις προηγούμενες σελίδες.
Edited by - zip on 02/02/2010 13:38:06
Αν εννοείς να «έχω» και το βάζω σε εισαγωγικά ..επειδή σε αυτή την κατάσταση που ούτε κατάσταση μπορεί να πει κανείς ότι είναι ,αλλά ούτε έχω μπορείς να πεις ..αν λοιπών εννοείς την καθαρή επίγνωση της ιδίας της επίγνωσης.. τότε θα έπρεπε να το είχες καταλάβει.
Αλλά δεν είναι αυτό το νόημα και δεν με ενδιαφέρει να σου απαντήσω με ένα ναι ή με ένα όχι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το τι μπορείς να κανείς εσύ για να έχεις μια κατάδυση ..αν εννοείς αυτό λέγοντας κατάδυση.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να διαβάσω από εσένα ότι βρήκες έναν «τρόπο» να καταδυθείς ότι βρήκες έναν τρόπο να αποταυτιστεις από όλες τις εντυπώσεις τις καταβολές, τις μνήμες, το πεπερασμένο, τις ιδέες τις έννοιες, και πολλά άλλα..
Αν ψάχνεις να βρεις ποιον να πιστέψεις.. θα σου έλεγα να μην πιστέψεις ποτέ κανέναν…για την συνείδηση σου αν πιστέψεις κάποιον είναι το ίδιο. Θα μείνει κοιμησμενη. Αυτό που μπορεί να κάνει την διαφορά είναι να αποκτήσεις εσύ ο ίδιος την αυτοσυνειδηση.. τότε θα δεις .Και ίσως αυτό που θα δεις μπορεί να είναι ένα θέατρο.. ένα σπάσιμο του νου..
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ