ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Έχω αγωνία... (ΠΡΟΣΟΧΗ! πολιτικό θεματάκι) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Έχω αγωνία... (ΠΡΟΣΟΧΗ! πολιτικό θεματάκι) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

YHVH31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
VAIHINGERΜέλος
10/02/2004, 17:21:28
21 ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

ΠΒ*

10/02/2004, 17:51:02
Αγαπητέ VAIHINGER,

κανείς δεν μπορεί να ξέρει τί είναι "σωστό".

Όλοι την αλήθεια μας προσπαθούμε να πραγματώσουμε και τουλάχιστον συνειδησιακά γνωρίζουμε τί σόι προθέσεις έχουμε...

Προσωπικά δεν ταυτίζομαι και τόσο με το κόμμα στο οποίο αναφέρθηκες, το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη (για να ενημερώσουμε και την αγαπητή Iris_hd), αν και έχει δυναμική παρουσία.

Η εσωτερική μου μαθητεία δε μου επιτρέπει πισωγυρίσματα.

Τώρα θα με ρωτήσεις φυσικά, ποιός νομίζω ότι πάει μπροστά.

Δεν ξέρω ακόμα, πάντως το ψάχνω και αυτό έχει σημασία...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Iris_hdΝέο Μέλος
11/02/2004, 00:56:28
Zadok , σε ευχαριστω για την ενημερωση!

Εγω πιστευω, οτι με την τροπη που εχουν παρει τα πραγματα (και κυριως λογω της μικρης σημασιας της Ελλαδας στη διεθνη πολιτικη σκηνη), ολα κατευθυνονται απο τις αποφασεις της Ευρωπαικης Ενωσης. Για αυτο και καλο ειναι να κοιταμε μαλλον προσωπα και οχι κομματα. Εννοω δηλαδη, οτι το επιτελειο της κυβερνησης μας θα ειναι καλυτερα να απαρτιζεται απο ατομα που εχουν αξια και λεγειν στην ΕΕ.

«Όταν αισθανθείς τον άνεμο της αλλαγής, μην χτίσεις ανεμοφράχτες, αλλά ανεμόμυλους!»

11/02/2004, 01:14:34
quote:
το επιτελειο της κυβερνησης μας θα ειναι καλυτερα να απαρτιζεται απο ατομα που εχουν αξια και λεγειν στην ΕΕ

Πώς μπορείς να το κρίνεις αυτό;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

11/02/2004, 13:03:30
quote:

Εγώ πάντως φίλοι και φίλες, μέσα στο κλίμα απαξίωσης που υπάρχει για την πολιτική, ψηφίζω ΔΑΓΚΩΤΟ ΑΕΛ και ΛΑΖΟΡΙΚ.

ΣΑΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ,
ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ........

Iris_hdΝέο Μέλος
11/02/2004, 13:04:09
quote:

quote:
το επιτελειο της κυβερνησης μας θα ειναι καλυτερα να απαρτιζεται απο ατομα που εχουν αξια και λεγειν στην ΕΕ

Πώς μπορείς να το κρίνεις αυτό;

Απο τον μεχρι τωρα βιο και πολιτεια τους.

«Όταν αισθανθείς τον άνεμο της αλλαγής, μην χτίσεις ανεμοφράχτες, αλλά ανεμόμυλους!»

11/02/2004, 13:43:32
quote:
ψηφίζω ΔΑΓΚΩΤΟ ΑΕΛ και ΛΑΖΟΡΙΚ

Σειρά μου να ρωτήσω: τί είν' αυτό;

quote:

Σε σχέση με την ΕΕ;; Δηλαδή τί κάνεις, παρακολουθείς τις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ή γνωρίζεις τί διασυνδέσεις έχει ο κάθε πολιτικός;

11/02/2004, 18:15:12
Φίλε VAIHINGER έγραψες,

quote:

ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΑ ΟΝΤΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ-ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ-ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ…

Τι εκφράζουν για εσένα φίλε μου (πέρα από ιδεολογίες) οι σημερινοί πολιτικοί οι οποίοι ανταγωνίζονται κυρίως για την κατάληψη και άσκηση της πολιτικής εξουσίας; Αν περιγράψουμε με απλό τρόπο την πολιτική σαν τη διαδικασία με την οποία οι ομάδες παίρνουν συλλογικές αποφάσεις, ποια πιστεύεις ότι πρέπει να είναι η στρατηγική του πολιτικού ο οποίος επιδιώκει την κατάληψη και διατήρηση της πολιτικής εξουσίας; Έλα στη θέση του. Ποια πρέπει να είναι τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να ψηφίζουμε;

Για εμένα πολιτικοί (πέρα από ιδεολογίες) είναι ένα σύνολο ανθρώπων οι οποίοι βλέπουν πέρα από το παρόν και αντιλαμβάνονται τις απαιτήσεις του μέλλοντος, σχεδιάζοντας το όραμα και την πολιτική στρατηγική. Δε χωράνε σε κάθε είδους συστήματα και ιδεολογίες, αλλά τα δημιουργούν. Είναι ριζοσπάστες και καινοτόμοι. Δεν πετούν όπου φυσάει ο άνεμος αλλά αντίθετα σε αυτόν.

Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να αξιολογήσει την υπάρχουσα κατάσταση και να πράξει ανάλογα.

Με εκτίμηση
--Je^3--

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...

Iris_hdΝέο Μέλος
12/02/2004, 00:23:27
quote:

quote:

Σε σχέση με την ΕΕ;; Δηλαδή τί κάνεις, παρακολουθείς τις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ή γνωρίζεις τί διασυνδέσεις έχει ο κάθε πολιτικός;

Καλα, οχι και ετσι! Αλλα νομιζω, οτι αν σε γενικες γραμμες παρακολουθει καποιος τις εξελιξεις στις Βρυξελλες, μπορει να σχηματιζει μια αποψη.

quote:

Για εμένα πολιτικοί (πέρα από ιδεολογίες) είναι ένα σύνολο ανθρώπων οι οποίοι βλέπουν πέρα από το παρόν και αντιλαμβάνονται τις απαιτήσεις του μέλλοντος, σχεδιάζοντας το όραμα και την πολιτική στρατηγική. Δε χωράνε σε κάθε είδους συστήματα και ιδεολογίες, αλλά τα δημιουργούν. Είναι ριζοσπάστες και καινοτόμοι. Δεν πετούν όπου φυσάει ο άνεμος αλλά αντίθετα σε αυτόν.

Εν μερη συμφωνω μαζι σου, αλλα καλυτερα να μην το γενικευουμε. Σε κανενα χωρο, δεν ειναι ολοι αξιοι, ουτε ολοι αναξιοι. Αν εχει παντως εργαστει καποιος σε ενα πολιτικο φορεα, εστω και για λιγο, αρχιζει να τα βλεπει ολα με διαφορετικο ματι.

Ερωτηση: Ποιο πιστευετε, οτι ειναι το καταλληλο επαγγελμα ή μορφωση καποιου για να γινει καλος πολιτικος;

12/02/2004, 02:49:15
quote:
Καλα, οχι και ετσι! Αλλα νομιζω, οτι αν σε γενικες γραμμες παρακολουθει καποιος τις εξελιξεις στις Βρυξελλες, μπορει να σχηματιζει μια αποψη.

Αγαπητή Iris_hd,

μπορεί να σου φάνηκε λίγο αφελές το ερώτημά μου, αλλά δεν είναι εύκολο να παρακολουθεί κάποιος τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες. Εδώ ακόμα και στην Αθήνα δεν ξέρουμε πολλές φορές τί γίνεται!!!

Προσωπικά είχα την ευκαιρία να ταξειδεύω συχνά και να ενημερώνομαι από πολλές πλευρές. Κι εσύ απ' ότι βλέπω είσαι πιο κοντά στις Βρυξέλλες.

Πολλοί Έλληνες δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα όμως.

Μην ξεχνάμε και το τελευταίο τραγελαφικό που έκανε το γύρο του κόσμου: τον Πρωθυπουργό να συνομιλεί με τον Μπλερ νομίζοντας ότι οι κάμερες δεν τραβάνε!!! Κλαυσίγελος!!!

Τώρα όσον αφορά στο ερώτημά σου: δε νομίζω ότι οι ικανότητες εξαρτιώνται από τη μόρφωση, ούτε από την κατηγορία επαγγέλματος, το οποίο εξασκεί κάποιος.

Μου ακούγεται λίγο σαν το "τί ζώδιο πιστεύετε ότι πρέπει να είναι", το οποίο μπορεί και να είναι πιο σχετικό!

Edited by - Zadok on 12/02/2004 02:50:52

Iris_hdΝέο Μέλος
13/02/2004, 00:12:50
Αγαπητη Zadok,

εχεις δικιο, οτι δεν ειναι ιδιαιτερα ευκολο να παρακολουθει καποιος τις συνεχεις εξελιξεις, ομως πιστευω, οτι αν διαβαζεις εφημεριδα και βλεπεις ειδησεις, γνωριζεις σε γενικες γραμμες τι συμβαινει. (Και πιστεψε με, η ελληνικη τηλεοραση ειναι πιο ενημερωτικη απο την γερμανικη: η Τατιανα μπροστα στα δελτια των ιδιωτικων καναλιων εδω, εχει επιπεδο υψηλωτατο!)

Παντως για περισσοτερες πληροφοριες υπαρχει και η ιστοσελιδα του Ευρωπαικου Κοινοβουλειου: www.europarl.eu.int .

Edited by - Iris_hd on 13/02/2004 00:16:26