- ΜΑΓΕΙΑ ,, Η ΨΥΧΟΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:Ποιος είναι αυτός καλό μου παιδί; Ο μέγας Κθούλου;
Αυτό είναι η αναγέννηση του χταποδιού και ότι ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια.
Αυτό συμβολίζει ο κύκνος στην άκρη πάνω αριστερά και το χταπόδι στην μέση.
Α!! και συγνώμη αν πάρουμε την λέξη ζαγίν έχει και όπλο το χταπόδι.
Edited by - maria3 on 02/01/2014 21:30:32
http://intothemound.blogspot.gr/2010/10/where-theres-fear-there-is-power.html
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
"Αρχή παιδεύσεως η των ονομάτων* επίσκεψις"
ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ* Λέξεων
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:+++ 10^Googol !!!
"Το αδιόριστον των λέξεων γεννά το ακατάστατον των ιδεών και τούτο πάλιν το ακατάστατον των πράξεων"
ΚΟΡΑΗΣThere is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
...+++ Googol(s) κ γι αλλα που γραφεις κ τυχαινει να διαβαζω τις μερες αυτες μεσα στις γιορτες...ειναι για e-learning e-φιλε...αν καταλαβουν οι απανταχου καλλικαντζαροι εκτος κ εντος διαδικτυου τι γραφεις(*), να μου χαρισεις ενα πατινι κ ας ειναι κ ποδοκινητο!!!
(*), τοτε θα καταλαβουν κ τι γραφεις για το τι εστι φιλοσοφια...ως τεχνη...ειναι η τεχνη της ζωης, e-φιλε Googol-respect
Gnostic Student,
...respect κ Googol-respect...κ καλο κουραγιο στης φουρτουνοθαλασσης το μουραγιο, οχι αλα ρεν...αλλα γνωστικαρεν για ολους τους απανταχου καλλικαντζαρεν
...mind the gap between the brain and the thoughtform
Αφού όλοι φαίνεται να μιλάμε ειλικρινά, ας ακολουθήσω και γω αυτό που λέει ο Gnostic. Παρεπιπτόντως Gnostic σε ευχαριστώ που μιλάς για τους Γνωστικούς.
Ας μην παίζουμε ρόλους. Ας μιλήσω και γω λίγο "παραπάνω" για να είμαι στο ίδιο κλίμα.
Η αλήθεια είναι ότι όσον αφορά το θέμα της μαγείας έχω επιδερμική γνώση. Οι γνώσεις μου είναι επί το πλείστον εμπειρικές.
Από μικρός έχω την τάση να βλέπω "πράγματα" που λογικά δεν έχουν καμία βάση. Την πρώτη μου εμπειρία την είχα πολύ μικρός, να μην πω μπέμπης, σε έναν μεγάλο τσακωμό των γονιών μου. Είχα δει κάτι στο σπίτι, το οποίο και να θέλω να το περιγράψω, δεν νομίζω ότι μπορώ. Σε επίσης παιδική ηλικία "παρεβρέθηκα" (είναι να γελάει κανείς) σε συζήτηση καλλικάτζαρων (μη χαίρεσαι τρολλ) . Τρείς φορές (το έχω ξαναπεί αυτό) γνώριζα για το θάνατο κάποιου, και τον τρόπο συγκεκριμένα. Την τελευταία προσπάθησα και να τον προοιδοποιήσω, αλλά ειλικρινά σας λέω ήταν τόσο τρομακτικό για μένα που απλά θες να μην το πιστέψεις. Δεν ξέρεις τι να πεις. Πείθεις τον εαυτό σου ότι είναι ανοησίες και μην το σκέφτεσαι.
Οσον αφορά τη μοίρα, νομίζω ότι όλοι έχουμε κάποιο "δέσιμο" με αυτή. Μια φορά εν γνώσει μου πήρα μια απόφαση "μη συμβατή", και (ας μου επιτρέψουν οι συντονιστές) γ@μ@θηκε το σύμπαν. Η ζωή μια ταινία ένα πράμα. Ηξερα ότι το έκανα. Γι' αυτό θεωρώ ότι οι καφετζούδες και τα μέντιουμ και όλοι αυτοί που λένε τα μελλούμενα, είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων ανόητοι, και μόνο κακό κάνουν. Δεν παίζεις με αυτά τα πράματα.
Ενα θετικό, είναι αυτό με τις αύρες που τρωγόσασταν. Δεν ξέρω αν είναι αύρα ή τι είναι αυτό τελοσπάντων, αλλά νομίζω ότι ρόλο παίζει η πρόθεση του ατόμου και τα βιώματα. Τις περισσότερες των περιπτώσεων γνωρίζω τις προθέσεις του άλλου. Τι σκέφτεται. Η πλάκα είναι ότι λόγω της συναίσθησης ότι δεν πρέπει να το ξέρω, όταν κάποιος μου λέει ψέμματα συμπεριφέρομαι σαν να μην το ξέρω. Είναι σαν να το χαλάω ένα πράμα.
Μου έχει τύχει άνθρωπος να "νιώθω" (δεν ξέρω πως αλλιώς να το πώ) ότι εκπέμπει ένα χρυσό φως, σαν να αστραποβολάει ένα πράμα, και άλλες φορές (2 ή τρεις νομίζω) να περνάει και να "νιώθω" ότι τον περιβάλλει κάτι τόσο μαύρο, που πέρναγε και αυτό την ακολούθαγε από πίσω. Το 'εβλεπα, αλλά όχι με τα μμάτια όπως το αντιλαμβανόμαστε καθημερινά. Παρεπιπτόντως οι περισσότεροι άνθρωποι βγάζουν κάτι "κόκκινο" , αν αυτό περιγράφεται, αν και σίγουρα δεν το λες χρώμα παρά αίσθηση.
Για τους αγγέλους, το μόνο που θα πω είναι ότι όταν είσαι πολύ μικρός, αν κοιτάξεις ψηλά κάτι φωτεινό βρίσκεται εκεί από πάνω σου...
Παρατηρήστε τα μωρά. Και επίσης πως το βασικό είναι η αγνή καρδιά. Ως εδώ.
Πολύ γρήγορα, όταν είμαι πολύ φορτισμένος τα πράγματα στα ράφια δεν είναι πολύ ασφαλή.Κάποιες φορές μου τυχαίνει να βρίσκομαι κάπου και να είμαι κάπου αλλού. Θα ξαναπώ κάτι που έχω πει στο εσωτέρικα (μην τα λέμε και όλα :) ). Ενώ οδηγούσα αντι να βλέπω το δρόμο ήμουν σε ένα δάσος και έβλεπα μπροστά μου ένα βουνό και έναν λύκο που με κοίταζε επίμονα. Τον ήξερα και κατά κάποιο τρόπο ήμουν συνδεδεμένος μαζί του. Αφού δεν σκοτώθηκα εκείνο το απόγευμα
.
Αν χρησιμοποιώ κάτι σαν "μαγεία" ας πούμε είναι η προστασία. Το κάνω με εμένα και για αυτούς που αγαπάω. Είναι κάτι σαν Φαντασία και Θέληση, μετά το διάβασα και το παρατήρησα ότι έτσι όντως λειτουργεί.
Με ανθρώπους που δεν ξέρω έχω μάθει να τους προβάλλω θετική σκέψη, αν "καταλαβαίνω" ότι το χρειάζονται. Αυτό δεν θέλει "μαγικά" νομίζω, όλοι μπορούμε να μεταδώσουμε θετική σκέψη θέλω να πιστεύω.
Δυο φορές έχω χρησιμοποιήσει αυτό το "χάρισμα ας το πούμε" για προσωπικό σκοπό, και το μετάνιωσα. Βασικά το πήρα πίσω. Κάπου εκεί κατάλαβα ότι το βασικό είναι η θετική πρόθεση και όχι το εγώ, γιατί έτσι απλά κάνεις κακό πρώτα από όλα στον εαυτό σου. Κάτι σαν αυτό που έγραψε και η Μαρία , για τους οφθαλμούς.
Για τί καλλικάτζαρε, αν κοιτάς μόνο το εγώ, και δεις τον εαυτό σου με τα άλλα μάτια, θα δεις κάτι σαν και τη φωτογραφία που ανέβασε ο Gnostic Student στην προηγούμενη σελίδα.
Τώρα Gnostic Student ξέρετε αρκετά για μένα.
quote:
Ο Γνωστικισμός, όπως υποδηλώνει και η λέξη, είναι η αναζήτηση της Γνώσης. Η Γνώση είναι μια σοφία που επιτρέπει στον άνθρωπο να επιστρέψει στις θεϊκές καταβολές του. Αυτή η σοφία πηγάζει μέσα απο την ίδια τη ζωή, σωστά βιωμένη.
Κάποια πρόσωπα, φωτισμένα θα λέγαμε, ανά την υφήλιο, κατείχαν αυτή τη γνώση και προσπάθησαν να τη μεταφέρουν στην ανθρωπότητα υπό τη μορφή διδασκαλίας. Αυτά τα πρόσωπα κυνηγήθηκαν από τους αγνοούντες αλλά και τους εξουσιαστές που φοβόντουσαν αυτές τις "επαναστατικές" ιδέες. Έτσι έχουμε τη σφαγή των Πυθαγορείων, τη καταδίκη του Σωκράτη, τη σταύρωση του Ιησού αργότερα κ.τ.λπ.
Εχω φίλο υπέρμαχο του Γνωστικισμού, και αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι πιστεύει ότι στη γη επίκειται μια μάχη, η οποία δεν έχει γείρει στη μια ή την άλλη μεριά. Δεν ξέρω αν φταίει το Χριστιανικό μου υπόβαθρο, αλλά εγώ θεωρώ ότι στην πραγματικότητα ο Θεός είναι τόσο υπεράνω όλων, που η μόνη μάχη που επίκειται είναι προσωπική του καθενός, για τη σωτηρία της ψυχής του. Νομίζω μπορείς να μας διαφωτίσεις επ'αυτού.
quote:
Αφού όλοι φαίνεται να μιλάμε ειλικρινά, ας ακολουθήσω και γω αυτό που λέει ο Gnostic. Παρεπιπτόντως Gnostic σε ευχαριστώ που μιλάς για τους Γνωστικούς.
quote:Διαβάζοντας την νύξη που έκανες για το θέμα της μαγείας στον "Καλικάντζαρο" πριν κάποιες σελίδες, μπορώ να πω οτι συμφωνούσα σε μεγάλο βαθμό με αυτά που έλεγες (τόσο για τη μαγεία όσο και γενικότερα).
αλήθεια είναι ότι όσον αφορά το θέμα της μαγείας έχω επιδερμική γνώση. Οι γνώσεις μου είναι επί το πλείστον εμπειρικές.
quote:Ας μη ξεχνάμε οτι ο "κόσμος των πνευμάτων" δεν είναι τόσο μονοσήμαντος όπως τον θεωρούν κάποιοι, δηλαδή να περιέχει μόνο "αγγέλους" και "δαίμονες". Ας μην αμελούμε τα πνεύματα της φύσης για τα οποία μας μαρτυρούν πολλές παραδόσεις και λαοί. Ας μην αμελούμε τις ψυχές ή μάλλον τις ουσίες εκείνων των μικρών αδερφών, που είναι τα ζώα και τα φυτά.
Την πρώτη μου εμπειρία την είχα πολύ μικρός, να μην πω μπέμπης, σε έναν μεγάλο τσακωμό των γονιών μου. Είχα δει κάτι στο σπίτι, το οποίο και να θέλω να το περιγράψω, δεν νομίζω ότι μπορώ. Σε επίσης παιδική ηλικία "παρεβρέθηκα" (είναι να γελάει κανείς) σε συζήτηση καλλικάτζαρων (μη χαίρεσαι τρολλ) .
quote:Μμ... Αυτό το θεωρείς κάτι καλό ή κάτι κακό;
Παρεπιπτόντως οι περισσότεροι άνθρωποι βγάζουν κάτι "κόκκινο" , αν αυτό περιγράφεται, αν και σίγουρα δεν το λες χρώμα παρά αίσθηση.
quote:Yπάρχουν πολλών ειδών "γνωστικοί".. δε ξέρω σε τι ιδέες ακριβώς πρόσκειται ο καθένας..
Εχω φίλο υπέρμαχο του Γνωστικισμού, και αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι πιστεύει ότι στη γη επίκειται μια μάχη, η οποία δεν έχει γείρει στη μια ή την άλλη μεριά. Δεν ξέρω αν φταίει το Χριστιανικό μου υπόβαθρο, αλλά εγώ θεωρώ ότι στην πραγματικότητα ο Θεός είναι τόσο υπεράνω όλων, που η μόνη μάχη που επίκειται είναι προσωπική του καθενός, για τη σωτηρία της ψυχής του. Νομίζω μπορείς να μας διαφωτίσεις επ'αυτού.
Κατά τη δική μου αντίληψη ο Θεός είναι πάνω από το καλό και το κακό. Υπάρχουν όμως νόμοι και υπάρχουν θεότητες, οι οποίες εξασφαλίζουν την ύπαρξη μιας ισορροπίας.
Και καλά έκανες και δεν ήθελες να σε καθοδηγήσει κάποιος πάνω σε αυτό.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα τι εννοούσες με αυτά τα λόγια;
Σε άλλο μήνυμα σου.
quote:Σε αστρική προβολή βρίσκεσαι και τώρα που μιλάμε, απλά είναι στο auto-mode.
Και θέλω να συνεχίσω την συζήτηση και παραθέτω μία άλλη άποψη σου:
quote:Αργώ το ξέρω αλλά επανέρχομαι
.
Μαρία, όταν αναφερόμουν στο αστρικό πεδίο, εννοούσα το αστρικό πεδίο ύπαρξης και όχι κάποιο πεδίο που υπάρχει γύρω μας. αυτό που υπάρχει γύρω μας στο μυαλό μου έχει εν-τυπωθεί ως αύρα. Η ενέργεια που αναφέρεις γύρω μας, για μένα είναι ενέργεια του αστρικού πεδίου (ύπαρξης) την οποία "πλάθουμε" εμείς κατά το πως επιθυμούμε.
Αυτό το πεδίο για κάποιο λόγω και λόγω των εμπειριών μου, (λίγες), είναι κατά βάση συναισθηματικό και όχι αντανακλαστικό όπως το υλικό που ζούμε κατά κανόνα. Κυριαρχεί δλδ το συναίσθημα και όχι η αντίδραση στο ερέθισμα που αναφέρατε και παραπάνω.
Το αστρικό πεδίο για εμένα υπάρχει γύρω μας και είναι μία μορφή ενέργειας που βγάζουμε και μπορεί να υπάρχει και για χιλιόμετρα γύρω μας.
Τι εννοώ υπάρχουν άνθρωποι που όταν είναι θυμωμένη και εκεί ίσως πάει και οι δαιμονική ενέργεια, ψυχοκινητική που μπορούν να επηρεάσουν το περιβάλλον και να βγάλουν αυτή την άσχημη ενέργεια, δεν ξέρω πως γίνεται αυτό, ίσως από συσσώρευση του θυμού και συνήθως υποσυνείδητα.
Μπορούν να δημιουργήσουν ατυχήματα και μέχρι και θάνατο, δεν είναι ότι είναι κακοί ή το κάνουν συνειδητά.
Όπως εσύ που έχεις δει να κινούνται αντικείμενα όταν είσαι θυμωμένος.
Αυτούς τους ανθρώπους φοβάμαι και φοβάμαι και την μοίρα τους.
Τέτοια άνθρωποι που ανέφερα ποιο πάνω είναι επικίνδυνη αλλά το κάνουν ασυνείδητα, φαντάσου λοιπόν ένας τέτοιος άνθρωπος να ασχοληθεί με την μαγεία, ενώ παλεύει με τον εαυτό του να εξοικονομήσει την ενέργεια του και να γίνει ποιο ώριμος για να μην βλάψει κανέναν άνθρωπο, να πέσει στα γρανάζια κάποιου επιτήδειου.
Εκεί έρχονται θα μου πεις η φύλακες Άγγελοι και το βάζουν στο σωστό τον δρόμο;
Και δεν μιλάω για ένα άνθρωπο που έχει ωριμάσει και το έχει συνειδητοποιήσει και δεν βλάπτει ποια κανέναν ή προσπαθεί, αλλά για έναν άνθρωπο που είναι μικρός σε ηλικία και δεν το έχει αισθανθεί.
Edited by - maria3 on 03/01/2014 12:52:29
quote:
Διαβάζοντας την νύξη που έκανες για το θέμα της μαγείας στον "Καλικάντζαρο" πριν κάποιες σελίδες, μπορώ να πω οτι συμφωνούσα σε μεγάλο βαθμό με αυτά που έλεγες (τόσο για τη μαγεία όσο και γενικότερα).
O λέω επιδερμική εννοώ ότι δεν έχω κάτσει να ασχοληθώ με μαγικές πεντάλφες, σφραγίδες, πρακτική μαγεία και τέτοια.. Είμαι κατά γενικά.
Θεωρώ πιο ενδιαφέρον την Θρησκευτική πλευρά, όχι κατ' ανάγκη την Χριστιανική, αλλά την αιγυπτιακή, την αρχαία ελληνική, την Εβραική κτλ. Εκεί είναι οι καταβολές της μαγείας, και πέρα απ' αυτή μπορείς να μάθεςις και πράγματα για την ανθρωπότητα και την ιστορία της.
Μαρία:
quote:
Σε αστρική προβολή βρίσκεσαι και τώρα που μιλάμε, απλά είναι στο auto-mode.
Θα απαντήσω και στα υπόλυπα συνοπτικά:
Το αστρικό πεδίο με τις λίγες εμπειρίες μου σε αυτό όπως πτοείπα, δεν θεωρώ ότι πηγάζει από μας, αλλά ότι εμείς είμαστε μέρος του.
Είναι το μέρος που υπάρχει και το συλλογικό ασυνείδητο, και η ΑΚΑΣΑ που ανέφερε ο Heretic.
Βασικά αν θα μπορούσα να το "απλοποιήσω", είναι σαν να λέμε η γλώσσα προγραμματισμού του υπολογιστή, αλλά σε πιο μάκρο φάση.
Δηλαδή η "ενέργεια" του καθενός, τα συναισθήματα, τα θέλω, οι φόβοι, αλληλεπιδρούν σε αυτό το "πεδίο" ύπαρξης. Δηλαδή εκεί προβάλλεται το μέσα σου, σε συνδυασμό με αυτό των υπόλοιπων, και υπάρχουν κόσμοι εντελώς διαφορετικοί από τον υλικό. Νομίζω έχει να κάνει και με τη Φαντασία το όλο ζήτημα. Η ενέργεια που αναφέρεις, είναι αυτό που εκπέμπεις εσύ σαν πομπός.
Ξέρω η περιγραφή δεν έιναι πολύ καλή, προσπάθησα πάντως.
Οταν λέω ότι τώρα που μιλάμε βρίσκεσαι στο αστρικό στο auto mode, εννοώ ότι η ύπαρξη σου δεν είναι μόνο υλική.Οτι κάνεις εδώ έχει αντίκτυπο και στο αστρικό πεδίο ύπαρξης, ότι πάνω έτσι και κάτω, δεν είναι ότι είσαι εδώ και πας εκεί, είσαι και εδώ και εκεί ταυτόχρονα, και είσαι ένα. Οταν πατάς διπλό κλικ σε ένα παράθυρο του υπολογιστή δεν σημαίνει ότι είναι μόνο αυτό που βλέπεις, στην πραγματικότητα έχει κάνει ένα DIR στη dos, το οποίο δεν θα το δείς ποτέ πιθανολογώ.
Και χωρίς να κάνεις αστρική προβολή υπάρχει πιθανότητα να μπορείς να "βλέπεις" το τι γίνεται στο αστρικό πεδίο, με το τρίτο μάτι σου.
quote:
Τέτοια άνθρωποι που ανέφερα ποιο πάνω είναι επικίνδυνοι αλλά το κάνουν ασυνείδητα, φαντάσου λοιπόν ένας τέτοιος άνθρωπος να ασχοληθεί με την μαγεία, ενώ παλεύει με τον εαυτό του να εξοικονομήσει την ενέργεια του και να γίνει ποιο ώριμος για να μην βλάψει κανέναν άνθρωπο, να πέσει στα γρανάζια κάποιου επιτήδειου.Εκεί έρχονται θα μου πεις η φύλακες Άγγελοι και το βάζουν στο σωστό τον δρόμο;
Δεν θα σου πώ γιατί ένα πουλάκι μου πε ότι δεν επιτρέπεται να λέμε γι'αυτό.
Η μάλλον ότι δεν είναι σόφρων.
Βασικά ότι ενέργεια εκπέμπεις, τέτοια λαμβάνει ο άλλος. Αν χαμογελάς με μαθηματική ακρίβεια ο συνομιλητής σου θα χαμογελάσει, ή όταν κλαις "μου μαυρίζεις την καρδιά"
Είμαστε συνέχεια σε μνια αλληλεπίδραση. Εκεί ποντάρουν κάποιοι μάγοι και σε αυθυποβάλουν,εκεί ποντάρει και όλο το σύστημα και μας πρτοωθεί μια ιδέα για τον κόσμο που ζούμε και εμείς το τρώμε. Βέβαια εκεί από πίσω κρύβονται και μεγάλες δυνάμεις , ξεφεύγουμε.
quote:
Κατά τη δική μου αντίληψη ο Θεός είναι πάνω από το καλό και το κακό. Υπάρχουν όμως νόμοι και υπάρχουν θεότητες, οι οποίες εξασφαλίζουν την ύπαρξη μιας ισορροπίας.
τι γνώμη έχετε για τους Ολύμπιους? Σαν πνευματικές οντότητες?
Δεν νιώθω ότι έγραψα μερ καθαρό μυαλό, ίσως επειδή δουλεύω. Συγνώμη για όποιες παρανοήσεις.
Αν σκεφτείς ότι οι επιστήμονες οριοθετούν το σύμπαν να περιλαμβάνει το 5% της ορατής μάζας και ενέργειας, και υπάρχει άλλο ένα 68% σκοτεινής ενέργειας και άλλο ένα 27% σκοτεινής ύλης, τότε αυτό είναι μια ένδειξη ότι κάτι πραγματικό πιθανόν να υφίσταται πέρα από το φυσικό.
http://science.nasa.gov/astrophysics/focus-areas/what-is-dark-energy/
Το δε "σκοτεινό" μην το συσχετίσεις με το φως και το σκοτάδι όπως το εννοούμε εμείς, μπορεί κάλλιστα εμείς να βρισκόμαστε στο σκοτάδι, στην περιοχή χαμηλής ενέργειας και το άλλο κομμάτι, το 95%, να περιλαμβάνει την υψηλή. Οι επιστήμονες έχουν ενδείξεις ότι το σύμπαν αυτό περιλαμβάνει τεράστιους σχηματισμούς, σαν τους γαλαξίες μας, αλλά άλλης μορφής, και μάλιστα φαίνεται να υπάρχει κάποια σύμπτωση εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στο σύμπαν αυτό με ότι γίνεται εδώ.
Αυτό το συμπεραίνουν από την φαινομενική αλληλεπίδραση του ενός με του άλλου, ίσως μέσω της βαρύτητας είτε μέσω της απωστικής δύναμης που επεκτείνει τον χώρο (επιταχυνόμενη διαστολή).
Μια μεταφυσική λοιπόν προέκταση αυτής της επιστημονικής εικόνας, μπορεί να είναι αυτή, στον χώρο δηλαδή αυτό να βρίσκονται τα πεδία που ψάχνουμε, το αιθερικό, το αστρικό και οι άλλες σφαίρες ύπαρξης, επίπεδα δόνησης, όπως και να τα ονομάσετε αναφέρονται σε παράλληλους χώρους, υπερχώρους, που συνυπάρχουν με τον δικό μας.
Είναι πιθανόν αν υπάρχει νοήμονα ζωή εκεί και να υφίσταται σε ανώτερη μορφή από την δική μας, λόγω ενεργειακής στάθμης (και όχι μόνο) και εκείνοι να έχουν γνώση του δικού μας χώρου, τον οποίον και αυτοί να θεωρούν σκοτεινό. Ίσως τελικά εκεί να βρίσκεται το υψηλό κομμάτι της δημιουργίας, η προέλευση της ψυχής πριν την πτώση και ο τελικός προορισμός της.
Αυτά τα λίγα ![]()
Edited by - Heretic on 03/01/2014 15:50:18
quote:
Μαρία, το αστρικό πεδίο δες το σαν έναν υπερχώρο, που περιλαμβάνει και περιβάλει τον υπάρχοντα υλικό χώροχρόνο των 4 διαστάσεων και εκτείνεται σε όλο το σύμπαν, ίσως μάλιστα το ορατό σύμπαν να είναι ένα υποσύνολο του.Αν σκεφτείς ότι οι επιστήμονες οριοθετούν το σύμπαν να περιλαμβάνει το 5% της ορατής μάζας και ενέργειας, και υπάρχει άλλο ένα 68% σκοτεινής ενέργειας και άλλο ένα 27% σκοτεινής ύλης, τότε αυτό είναι μια ένδειξη ότι κάτι πραγματικό πιθανόν να υφίσταται πέρα από το φυσικό.
http://science.nasa.gov/astrophysics/focus-areas/what-is-dark-energy/
Το δε "σκοτεινό" μην το συσχετίσεις με το φως και το σκοτάδι όπως το εννοούμε εμείς, μπορεί κάλλιστα εμείς να βρισκόμαστε στο σκοτάδι, στην περιοχή χαμηλής ενέργειας και το άλλο κομμάτι, το 95%, να περιλαμβάνει την υψηλή. Οι επιστήμονες έχουν ενδείξεις ότι το σύμπαν αυτό περιλαμβάνει τεράστιους σχηματισμούς, σαν τους γαλαξίες μας, αλλά άλλης μορφής, και μάλιστα φαίνεται να υπάρχει κάποια σύμπτωση εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στο σύμπαν αυτό με ότι γίνεται εδώ.
Αυτό το συμπεραίνουν από την φαινομενική αλληλεπίδραση του ενός με του άλλου, ίσως μέσω της βαρύτητας είτε μέσω της απωστικής δύναμης που επεκτείνει τον χώρο (επιταχυνόμενη διαστολή).
Μια μεταφυσική λοιπόν προέκταση αυτής της επιστημονικής εικόνας, μπορεί να είναι αυτή, στον χώρο δηλαδή αυτό να βρίσκονται τα πεδία που ψάχνουμε, το αιθερικό, το αστρικό και οι άλλες σφαίρες ύπαρξης, επίπεδα δόνησης, όπως και να τα ονομάσετε αναφέρονται σε παράλληλους χώρους, υπερχώρους, που συνυπάρχουν με τον δικό μας.
Είναι πιθανόν αν υπάρχει νοήμονα ζωή εκεί και να υφίσταται σε ανώτερη μορφή από την δική μας, λόγω ενεργειακής στάθμης (και όχι μόνο) και εκείνοι να έχουν γνώση του δικού μας χώρου, τον οποίον και αυτοί να θεωρούν σκοτεινό. Ίσως τελικά εκεί να βρίσκεται το υψηλό κομμάτι της δημιουργίας, η προέλευση της ψυχής πριν την πτώση και ο τελικός προορισμός της.
Αυτά τα λίγα
Edited by - Heretic on 03/01/2014 15:50:18
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, αλλά υπάρχει πάντα ένα αλλά, αν δεις μίλησα για χιλιόμετρα όχι υπέρ χώρο, το παραθέτω ποιο κάτω θέλοντας να εξηγήσω κάτι άλλο.
Έχω αναφερθεί σε διάφορα μηνύματα μου στο χωροχρόνο και στις υποθετικές διαστάσεις.
Και έχω αναλύσει την τέταρτη διάσταση σου παραπέμπω το μήνυμα μου, γιατί θα ήθελα να το συζητήσουμε.
Απεστάλη: 24/09/2013, 18:04:59
quote:Και συνεχίζω ΜΥΘΗΡΑ γιατί πιστεύεις ότι πολύ άνθρωποι έχουν αστρικές προβολές αν το εξηγήσεις επιστημονικά;
Δεν είναι κάτι σαν χωροχρόνος που δημιουργείται; Τηλεμεταφέρονται δηλαδή; Πως να το εξηγήσουμε;Εγώ αυτόν τον χωροχρόνο τον ονομάζω τέταρτη διάσταση να το πούμε έτσι γιαυτό σου είπα ότι ήταν το κλου της υπόθεσης ένας tesseract (τετραδιάστατος κύβος), ένας κύβος σε 3 διαστάσεις εκτεινόμενος σε μια τέταρτη, σαν περιγραφή του χρόνου, δηλαδή όταν το βλέπεις να κινείται από όλες τις πλευρές έτσι όπως εμφανίζεται στον υπολογιστή τι συμπέρασμα βγάζεις;
http://eisatopon.blogspot.gr/2012/01/blog-post_4752.html
Κάπως έτσι στροβιλίζεται ο χωροχρόνος για μένα.