- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! Νο 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Velissarios1:quote:
Ειναι γνωστο οτι γινεται εκμεταλευση της αρχαιας θρησκειας για να οικονομησουν καποια λαμογια που σε αλλες συνθηκες δεν θα ηταν ικανοι να δουλεψουν ουτε για το βασικο μισθο.
Αλλα δυστηχως ο πολυς κοσμος δεν γνωριζει λεπτομερειες για την τελεση των μυστηριων αυτων ουτε για τις ανθρωποθυσιες που εκαναν σε διαφορους θεους και δαιμονες ουτε για τους φονους ζωων που τα εκαιγαν ζωντανα.Α ρε κακομοιρη Ελλαδα με τους εφιαλτες σου...
Velissarios1,άντε να τα ξαναπώ και σ' εσένα!
Η εκκλησία σε κάθε πόλη έχει και τα βιβλιοπωλεία της.
Και φυσικά ανάλογα την πολη! Γιατί όσο πιό μεγάλη είναι
τόσο και το πλήθος των βιβλιοπωλείων!
Με την λογική της "κονόμας" που υποστηρίζεις,η εκκλησία
μόνον από τα βιβλιοπωλεία της ανά την χώρα θα πρέπει να
ΘΗΣΑΥΡΙΖΕΙ!!!Τώρα για τα άλλα που λες,κοίτα...
Αγαπητέ μου κρίμα είναι να υποστηρίζει τέτοιες αβάσιμε θέσεις!!!
Κάνε μου την χάρη,αν θες να συζητάς επί τέτοιων
θεμάτων συμβουλέψου και κάποιο άλλο κείμενο πέραν
των πατερικών!
Φιλική συμβουλή,για το καλό σου αλλά και αυτό της
...συζήτησης!!!ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Γιατι αντιδρας με αυτον τον τροπο ?σημαινει κατι για σενα ο παγανισμος την σημερι η εποχη?για πες μου απο που προερχεται αυτη η αντιδραση?
quote:
αν ο χρυσος αιωνας και η ελληνιστικη εποχη ηταν η εφηβεια του εθνους μας τοτε ο μεσαιωνας ειναι η ενηλικιωση του
Ναι,όντως!!!
Παράδειγμα ενώ ο Αρίσταρχος ο Σάμιος έκανε λόγο
για ηλιοκεντρικό πλανητικό σύστημα,
τον μεσαίωνα μέσα απο την "ενηλικίωση",επιστρέψαμε στο
Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ!!!
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Edited by - kapodistria on 29/01/2011 13:02:13
quote:Γιατι αντιδρας με αυτον τον τροπο ?σημαινει κατι για σενα ο παγανισμος την σημερι η εποχη?για πες μου απο που προερχεται αυτη η αντιδραση?
Καμμιά λογική στο ερώτημά σου!!!
Μα, ΚΑΜΜΙΑ!!!
quote:
Velissarios1:quote:Γιατι αντιδρας με αυτον τον τροπο ?σημαινει κατι για σενα ο παγανισμος την σημερι η εποχη?για πες μου απο που προερχεται αυτη η αντιδραση?
Καμμιά λογική στο ερώτημά σου!!!
Μα, ΚΑΜΜΙΑ!!!ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Δεν βλεπω ελλειψη λογικης στο ερωτημα μου γιατι ενα τετοιο θεμα σε κανει να βγαινεις εξω απο τα ρουχα σου.Σε παρακαλω λυσε μου την αποροια για να καταλαβω και εγω.
Velissarios1:
quote:
Δεν βλεπω ελλειψη λογικης στο ερωτημα μου γιατι ενα τετοιο θεμα σε κανει να βγαινεις εξω απο τα ρουχα σου.Σε παρακαλω λυσε μου την αποροια για να καταλαβω και εγω.
Πότε βγήκα έξω από τα ρούχα μου;
Πες μου σε παρακαλώ που και πότε το έκανα!
Άσε κιόλας που έχει και πολύ κρύο και δεν είναι
για τέτοια...![]()
Αλλά για τα βιβλιοπωλεία της εκκλησίας και την
κονόμα; Μούγκα...
quote:
Velissarios1:quote:
Πότε βγήκα έξω από τα ρούχα μου;
Πες μου σε παρακαλώ που και πότε το έκανα!Άσε κιόλας που έχει και πολύ κρύο και δεν είναι
για τέτοια...Αλλά για τα βιβλιοπωλεία της εκκλησίας και την
κονόμα; Μούγκα...ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Απαντηση δεν βλεπω θα μου λυσεις την αποροια η να βγαλω το συμπερασμα οτι δεν θελεις να απαντησεις?
quote:Απαντηση δεν βλεπω θα μου λυσεις την αποροια η να βγαλω το συμπερασμα οτι δεν θελεις να απαντησεις?
Κατάλαβα!
Άντε Velissarios1,καλό μεσημέρι και
καλή μας όρεξη!![]()
![]()
το γνωρίζω το επίπεδο αυτών των ανθρώπων. Έχουν στους κόλπους τους από όλες τις καρυδιές καρύδια.
Φασίστες, ναζιστές, εθνικιστές, λαλημένους ......
Το μόνο πράγμα που τους ενώνει είναι το μίσος τους κατά του Χριστιανισμού.
Αν τους αφήσεις μεταξύ τους θα γίνει της τρελής.
Δεν είναι τυχαίο που ενώ είναι πέντε νοματαίοι έχουν ανοίξει χίλια μαγαζάκια και παραμάγαζα.
Όλοι θέλουν να είναι ύπατοι και κανείς ανθύπατος! ![]()
Εδώ ο γνήσιος ο Έλληνας!! Από μένα θα πάρεις καλέ κυρία!!! ![]()
Πριν αρκετό καιρό, κοντά στο Λιτόχωρο της Κατερίνης, οι ντόπιοι, είχαν πάρει με τις ντομάτες κάποιους από αυτούς που είχαν ροβολήσει τον ανήφορο και έκαναν κάτι γκαραγκιοζιλίκια σε κάτι αρχαιολογικούς χώρους εκεί κοντά.
Αλίμονο στα παιδάκια που τους πιστεύουν!!!!!

quote:
Velissarios1:quote:Απαντηση δεν βλεπω θα μου λυσεις την αποροια η να βγαλω το συμπερασμα οτι δεν θελεις να απαντησεις?
Κατάλαβα!
Άντε Velissarios1,καλό μεσημέρι και
καλή μας όρεξη!ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Καλο μεσημερι Καποδιστρια παω να ασχοληθω με τον λαχανοκηπο μου θα μου επιτρεψεις ομως να πω οτι η μη απαντηση σου μπορει να βγαλει λαθος συμπερασματα .
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
Πως να απαντησεις στην Τζανη ευρωπαιε?
Με τι προσοντα?
Και πως να μιλησεις σε εκπομπη χωρις να εχεις προσβαση σε
παπαδοσελιδες και βιβλιοθηκες?
Λες εσύ!
Για πλάκα είχα και την Τζάνη και κανά δύο άλλους που μου διαφεύγουν τα ονόματα.
Δεν βρισκόμουν όμως στο πάνελ, αλλά στο κοινό.
Ούτε στην τοποθέτησή μου απάντησε ικανοποιητικά, ενώ η αγωνία της ήταν έκδηλη αφού ώσπου να μου απαντήσει έστω και έτσι όπως απάντησε έκανε κανά κάτι σβούρες με τη γλώσσα της γύρω από το πρόσωπό της που σε συνδυασμό με το άνοιγμα των ματιών της μου έβγαλαν μία εικόνα από κόμικς που με δυσκολία κρατούσα τα γέλοια μου.
Ήρθαν και οι βρισιές των δωδεκαθεϊστών για να με αποσυντονίσουν και έτσι βγήκε από το επόμενο αδιέξοδο που της ετοίμαζα....τυχερή μες στην ατυχία της ήταν.
quote:
skartados:
Συκοφαντης ,ασχετος,και τουρκαλβανος εισαι.Σας γαμησαμε μια φορα το 21,θα ερθει η ωρα που θα σας ξεκληρισουμε παλι.
Το 21 δε βρισκόσουν με τους εχθρούς των χριστιανών Ορθόδοξων?
Ξέρεις από τη μια ήσαν οι χριστιανοί Ορθόδοξοι και από την άλλη οι μουσουλμάνοι.
Τουτ' έστιν από τη μια οι Έλληνες και από την άλλη οι Αλβανοί, οι Αιγύπτιοι και οι Τούρκοι.
Κάπου έχασες τη μπάλα skartados, μπας και σου την πήρε κανάς συμπαίκτης σου?
quote:
kapodistria:
europaios2,ο κόσμος είναι άνθρωποι απλοί
καθημερινοί που όπως πάντα ζητούν πρώτυπα και
τα ακολουθούν!
Ο ρόλος της εκκλησίας είναι αυτός! Να γίνεται ο κλήρος,
οι αντιπρόσωποί της δηλ. πρώτυπα!
Τι φταίνε οι απλοί άνθρωποι όταν τα πρώτυπα είναι
σε λάθος πλαίσια;
Δεν θέλω με αυτό τον τρόπο να πάρω τις ευθύνες των ανθρώπων
και να τις μεταθέσω αλλού,αλλά σε μεγάλο βαθμό είναι έτσι!
Θες να πεις ότι ο πατέρας Ζήσης ή ο πατέρας Μεταλληνός δεν είναι πρότυπα?
quote:
kapodistria:
Να σ' ενδιαφέρει. Το γιατί το εξηγώ παραπάνω. Εκτός και
δεν είσαι απλός άνθρωπος αλλά πάς για καλόγερος ή παπάς...
Καθόλου δε με ενδιαφέρει, δεν πάω στην εκκλησία για κουτσομπολιό, αλλά για εκκλησιασμό.
quote:
kapodistria:
Ενώ η εκκλησία! Ούτε βιβλία βγάζει,ούτε βιβλιοπωλεία έχει,
ούτε οστά,άγιες ζώνες,σκουφιά και εγω δεν ξέρω τι άλλο
σκαρφίζονται να εκθέσουν για προσκήνυμα για να τα κονομήσουν,έ;
europaios2,να θίγεις τέτοια θέματα όταν σε παίρνει,αλλά να
πέφτεις τόσο εύκολα στην "λούμπα",αν μη τι άλλο αποδεικνύει την
ευφυια σου!!!
Οπότε σκέφτηκαν οι δωδεκαθεϊστές!...βρε δεν κάνουμε κι εμείς το ίδιο? κοίτα που αυτοί τα κονομάνε!
quote:
kapodistria:
Δεν μας λες και εμάς την ερώτηση που έφερε σε
δύσκολη θέση την κυρία Τζάνη,μήπως και πάρεις απάντηση;
Λέω τώρα..
Αφορούσε την καταγωγή των θεών κατά των Ηρόδοτο, μόνο που η κα Τζάνη αγνοούσε πλήρως το θέμα και τα πράγματα γίναν περίπλοκα αφού έπρεπε πρώτα να την πείσω ότι όντως ο Ηρόδοτος είχε αναφερθεί στην καταγωγή των Θεών στο ταξίδι του στην Αίγυπτο.....ειλικρινά μου έκανε μεγάλη εντύπωση αφού ως μια ιέρεια του δωδεκάθεου! όφειλε να γνωρίζει τουλάχιστον τα βασικά περί αυτών.
Μεγαλύτερη όμως εντύπωση μου έκανε ότι το αγνοούσε όλο το πάνελ!....όλοι το άκουγαν για πρώτη φορά!
quote:
kapodistria:
Όσο αφορά για "φτωχό επίπεδο",μάλλον εξ' ιδίων κρίνεις
τα αλλότρια!!! Πατερικά κείμενα,Βίβλος και μέχρι εκεί...
Αυτές εσύ θεωρείς γνώσεις!!!
Ευτυχώς όχι εγώ,γι' αυτό μπορώ και ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ
Ήταν φτωχό πράγματι το επίπεδο.
Τόσο σε κόσμια συμπεριφορά, αφού οι βρισιές πήγαιναν σύννεφο, όσο και σε γνώσεις! αφού έλεγαν ότι λέω ψέματα και ότι ο Ηρόδοτος ποτέ δεν είχε κάνει αναφορά για την καταγωγή των Θεών!
Ήσαν πράγματι ανίδεοι!.....και μάλιστα πωρωμένοι ανίδεοι! ότι χειρότερο!
Ξυλούρης Νίκος .Άκρα του τάφου σιωπή

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"