- Προσέγγιση στην ύπαρξη μέσω σαφών διατυπώσεων (σοφόν το σαφές) - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Καταλαβαίνω πως η αντίρρησή σου βασίζεται στην διαφορά θέσης , για το αν οι “μνημοκλαστήρες” σχετίζονται με τους “memristor” που εσύ ανέφερες.
Επέτρεψε μου, με τις λίγες γνώσεις και την ελλειπή κρίση που διαθέτω να διατηρώ την άποψή μου πως ουσιαστικά πρόκειται για δυο διαφορετικές προσεγγίσεις.
Εσύ προφανώς στην έρευνα σου για το θέμα που έκανες με αφορμή την αναφορά μου , κατέληξες στο συμπέρασμα πως οι δύο μέθοδοι είναι ίδιοι ή σχετίζονται.
Αφού εξετάσες δηλαδή την κάθε μια μέθοδο μεμονωμένα, κατάλαβες αυτό που εγώ αδυνατώ να προσεγγίσω.
Είναι δηλαδή καθαρά θέμα αντίληψης.
Δεν είναι τα πάντα κατανοητά από όλους
Ποτέ δεν αναμασώ τις επιστημονικές κρίσεις άλλων, αλλά τις ακούω, τις επεξεργάζομαι με το φτωχό μυαλό μου και συνθέτω την δική μου ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη, που μπορεί να την φέρω και σε διάλογο.
Αυτό μπορεί να γίνει, για κάθε θέμα που με απασχολεί, ή προσωπικά ερευνώ.
Δεν ακολουθώ την εύκολη “προσέγγιση” clopy/paste, αλά συνειδητά επιλέγω να συζητώ τις δικές μου σκέψεις, γνώσεις, γνώμες, έρευνες, που βεβαίως μπορεί να έχουν δεχθεί επιρροές πολλών άλλων, αλλά δεν παύουν να αποτελούν δικά μου συμπεράσματα.
Αρνούμαι και απαξιώ συζητήσεις σε προσωπικό επίπεδο και αντιπαράθεσις αυτής της χροιάς.
Ως εκ τούτου δεν θα παρασυρθώ απο τις προσωπικές διαγνώσεις και υποδείξεις σου, - “ψυχολογικού” επιπέδου -, όπως “Λίγο τον εγωισμό σου να παραμερίσεις χρειάζεται”
Να είσαι καλά.
εσύ απ 'ότι βλέπω, διεκδικείς ότι ξέρεις καλύτερα από τους ίδιους τους ερευνητές, οι οποίοι γράφουν αυτά που σου παρέθεσα!
Περίεργο αυτό πάντως, και κάπως λυπηρό.
Παρ' ότι εσύ μάλλον θα μου προσάψεις και πάλι ψυχολογικού τύπου κρίσεις, δε μπορώ παρά να σου επισημάνω ότι και αυτό σου το μήνυμα ξεχειλίζει από ατελέσφορο εγωισμό. Αλλιώς, πώς μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει φράσεις σαν τις:
quote:
Είναι δηλαδή καθαρά θέμα αντίληψης.
Δεν είναι τα πάντα κατανοητά από όλους
quote:
Ποτέ δεν αναμασώ τις επιστημονικές κρίσεις άλλων
quote:
Δεν ακολουθώ την εύκολη “προσέγγιση” clopy/paste
Δηλαδή, όπως ξεκίνησες αυτήν την ιστορία, έτσι και τη συνεχίζεις ακάθεκτος. Να σου θυμίσω το παρεμφερούς (αλαζονικής) χροιάς που είχες γράψει:
quote:
Απεστάλη: 13/08/2011, 14:11:41Όποιος παρακολουθεί και ενημερώνεται από επιστημονικά μέσα, και τον ενδιαφέρει το θέμα, θα πρέπει να γνωρίζει για τα υλικά αλλαγής φάσης, που μας οδήγησαν στην ιδέα της αντιστοίχησης ενεργειακών καταστάσεων, σε μια διάταξη που ονομάζουμε “memory reflector”. [...]
Κατ' ουσίαν αυτό που έπρεπε να κάνεις στο προηγούμενο μήνυμα σου δεν το έκανες, δηλαδή να παραδεχτείς την εσφαλμένη κρίση και διατύπωσή σου αναφορικά στη σχέση memristor και memflector, όπως θα έκανε κάθε αντικειμενικός ερευνητής μετά την παράθεση τόσο προφανών και ξεκάθαρων τεκμηρίων. Αντ' αυτού στρέφεις το θέμα σε μια δήθεν αντίθεση απόψεων που δε στηρίζεται πραγματικά πουθενά και επιπλέον κάνεις και έμμεσες πλην σαφείς νύξεις για την έλλειψη αυθεντικότητας της κρίσης του αντιπάλου σου (του τύπου "clopy/paste" σύμφωνα με τη δική σου ερμηνεία) προκρίνοντας την υποτιθέμενη αξία του να διατηρείς τη "δική σου γνώμη". Για κάτι τόσο απλό βέβαια, σε μια αντιπαράθεση εντασσόμενη στα πλαίσια ενός επιστημονικού διαλόγου, θα φαινόταν -αν μη τι άλλο- αστεία αυτή η στάση σου.
Δεν ξέρω αν έχεις να κάνεις κάτι ή σκοπεύεις να κάνεις με την επιστημονική κοινότητα και την επιστημονική έρευνα γενικότερα, πάντως αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά, μια συμβουλή έχω να σου δώσω:
προσπάθησε να παραμερίσεις την αδιεξοδική αυτή στάση που δε σ' αφήνει να δεις και να παραδεχτείς έστω και τα μικρά σφάλματα, διότι με τέτοιο τρόπο δε μπορεί να προχωρήσει κανείς με εγκυρότητα στην απόκτηση της ουσιαστικής γνώσης, καθώς θα αναγκάζεται να χτίζει πάνω σε προηγούμενες λανθασμένες αντιλήψεις του και να προσπαθεί συνεχώς να τις επιβεβαιώνει παράγοντας καινούργιες τέτοιες.

Εμπιστεύομαι την κρίση μου, - αυτή την μικρή , γιατί αυτή έχω - έτσι φέρω ατόφια και την ευθύνη της άποψής μου και της γνώμης μου.
Νιώθω άσχημα – ειλικρινά - που αναγκάζομαι να περιαυτολογώ .
Προσπαθώ να αποφύγω, τέτοιου είδους πρακτικές - όπως ο διάολος το λιβάνι.
Δεν το καταφέρνω πάντα, το ομολογώ δημοσίως.
Συνεχίζω να πιστεύω πως διαφέρουν οι προσεγγίσεις μας, όσον αφορά το θέμα των «μνημοανακλαστηρων», αυτό για μένα δεν είναι παράξενο.
Τις έχω υπόψιν μου τέτοιες διαφωνίες.
Το θέμα είναι νομίζω πολύ εξειδικευμένο και φαντάζομαι θα είναι πολλοί λίγοι από το ακροατήριο που ουσιαστικά ενδιαφέρονται.
Θα απαιτούσε πολύ μεγάλη ανάλυση, για να δώσω το περίγραμμα αυτού του πρότζεκ, και κυρίως – αν αυτό ευοδωθεί – τις τρομερές δυνατότητες που θα προκύψουν μετά από 20-30 χρόνια.
Θα αποτελέσει στο μέλλον αντικείμενο έργων επιστημονικής φαντασίας.
Αν Αμαλία μου ένας ερευνητής - οποιοσδήποτε ερευνητής ακόμη και ένα παιδί –αποπροσανατολιζόταν με την γνώμη των «συντηρητικών», η έρευνα του θα τελμάτωνε.
Συγνώμη που στο λεω, τις υποδείξεις σου δεν με αγγίζουν, και δεν με απασχολούν, αυτές τουλάχιστον που μου υπέδειξες.
Αν έχει να μου κάτι επί πλέον, θα το ακούσω μεν , δεν μπορώ να σε διαβεβαιώσω όμως πως θα τις λάβω υπ όψιν μου.
Έχω μια ελάχιστη επίγνωση της συνείδησης μου και της γνώσης του εγώ μου, μια και αυτό αποτελεί διαρκώς αντικείμενο των ερευνών μου.
Έτσι είμαι στη δυσχερή θέση να προσεγγίζω την πραγματικότητα
Ελπίζω να έγινα κατανοητός
Υ.Γ
Δεν θέλω να δώσω συνέχεια στο θέμα, γιατί υποψιάζομαι ότι αυτή ή ας πούμε «κόντρα», μπορεί να θεωρηθεί «στυμμένη», από τους «κακοπροαίρετους» καχύποπτους
πράγματι δεν χρειάζεται να δώσεις συνέχεια.
Απ' ότι είδα, "δεν υπάρχει φως"...
Σου στέλνω παρολαυτά μέσω email να διαβάσεις και το καθεαυτό άρθρο των ερευνητών που έκαναν την ανακάλυψη για την οποία μας ενημέρωσες και αν κάποια στιγμή τελικά το μελετήσεις ίσως να μπορέσεις να διαπιστώσεις και από μόνος σου (με την ησυχία σου) αυτά που σου έγραψα.
Και επίσης, θα χαρώ να διαβάσω "το περίγραμμα αυτού του πρότζεκ, και κυρίως – αν αυτό ευοδωθεί – τις τρομερές δυνατότητες που θα προκύψουν μετά από 20-30 χρόνια." (όπως γράφεις στο μήνυμά σου - Απεστάλη: 31/08/2011, 19:36:33)![]()

Χωρίς να θέλω να απαξιώσω τις σοβαρές προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν προς την ίδια κατεύθυνση, και βασίστηκαν σε βρόχο υπερτονισμένης υστέρησης που οδήγησε στην κατασκευή μνήμης υψηλής ενεργειακής πυκνότητας, γνωστής σαν “Μεμριστορες”, θεωρώ πολύ ποιο ανώτερη την καινούργια προσέγγιση δημιουργίας μνημών αλλαγής φάσης, που μιμούνται ακριβώς τον τρόπο που οι συνάξεις (εγκεφαλικές) “ερμηνεύουν” πληροφορίες που έλαβαν μέσω ηλεκτρομαγνητικών ώσεων, και τις μεταδίδουν με χημικές μεθόδους, παιρνόντας αυτόματα από την μιά φάση στην άλλη (μνημοκλαστήρες)
Μπορεί οι “μεμριστορες” και οι “μνημοκλαστήρες” να στοχεύουν στην κατασκευή βιολογικών υπολογιστών.
Μπορεί το βασικό πλεονέκτημά τους (και των δυο) σε σχέση με τους συμβατικούς υπολογιστές, να είναι η ερμηνεία και αποθήκευση της πληροφορίας τοπικά (όπως κάνει και ο εγκέφαλος),
Παρόλα αυτά όμως, πρόκειται ουσιαστικά (κατά την γνώμη μου) για δύο τελείως διαφορετικούς τρόπους που επιχειρήται αυτό το αποτέλεσμα, και αυτό το επιτυγχάνουν πολύ καλλίτερα, κυρίως αυτής της διαφορετικότητας της μεθοδολογίας, οι “μνημοκλαστήρες”.
Για κάθε καινούργια αξιόλογη πρόοδο στην υλοποίηση της κατασκευής υπολογιστών με τη μία ή την άλλη μέθοδο, θα σε κρατώ ενήμερη – αν σε ενδιαφέρει ασφαλώς στα σοβαρά το θέμα – και με χαρά θα άκουγα κάθε πληροφορία σου προς αυτή την υλοποίηση.
Υ.Γ
Δεν έχω ακόμα κάποιο μήνυμα σου
Είμαι σε αναμονή, .... αρκεί να μην είναι μακροσκελές.
Δεν διαβάζω μακροσκελή μηνύματα, και παραπομπές σε λινκς (λόγω πολύ περιορισμένου χρόνου )
Ούτε τα δικά μου γραπτά δεν διαβάζω δεύτερη φορά, γιαυτό να είσαι επιεικής σε συντακτικά λάθη, και λάθη πληκτρολόγησης.
quote:
gianipseftisΜε πολύ μεγάλη χαρά θα σε πληροφορώ για κάθε αξιόλογη εξέλιξη, της σπουδαίας – κατά την προσωπική μου εκτίμηση – αυτής προσπάθειας [...]
Α, τι ωραία!
Μπράβο gianipseftis, σ' ευχαριστώ πολύ για την προθυμία.
Κάθε πληροφόρηση καλή είναι. Βέβαια καλύτερο θα ήταν να ξεκινήσεις από μια καλή περίληψη του άρθρου της εργασίας της ερευνητικής ομάδας του Exeter για την ανακάλυψη που τόσο πολύ σε exet-άρει, έτσι ώστε να μπορέσεις κι εσύ να κάνεις κάτι περισσότερο δημιουργικό για το θέμα που σε ενδιαφέρει και που όπως διατείνεσαι το γνωρίζεις τόσο καλά ώστε να κατανοείς αυτές τις θεμελιώδεις διαφορές ανάμεσα στους memristors και memflectors.
Θα ήταν ευχής έργον!
Και μια και ανέφερα το άρθρο:
quote:
gianipseftisΔεν έχω ακόμα κάποιο μήνυμα σου
Είμαι σε αναμονή, .... αρκεί να μην είναι μακροσκελές.
Δεν διαβάζω μακροσκελή μηνύματα, και παραπομπές σε λινκς (λόγω πολύ περιορισμένου χρόνου )
Αυτός ο "πολύ περιορισμένος χρόνος" που τόσο συχνά αναφέρεις, σου επιτρέπει βέβαια να εξασκείς την "κοπτοραπτική" κειμένων...
Όσον αφορά στα μακροσκελή μηνύματα και τις παραπομπές σε links που μου γράφεις, δεν καταλαβαίνω το νόημα όλων αυτών, μιας και σου μίλησα εντελώς συγκεκριμένα και σου είπα ότι: "σου στέλνω παρολαυτά μέσω email να διαβάσεις και το καθεαυτό άρθρο των ερευνητών που έκαναν την ανακάλυψη για την οποία μας ενημέρωσες".
Παρεμπιπτόντως, το άρθρο κανονικά θα πρέπει να σου έχει έρθει από προχθές, εφόσον δεν έλαβα κάποια ειδοποίηση στο email μου για αποτυχία αποστολής. Παρολαυτά σου ξαναέστειλα το pdf του άρθρου και περιμένω με αγωνία τις εντυπώσεις σου! ![]()

Εντάξει έχεις εσύ δίκαιο και εγώ παραπλάνησα το φόρουμ δίδοντας στοιχεία για ένα επιστημονικό επίτευγμα που ήταν ουσιαστικά φούσκα, ή άσκοπο, ή ψευδές ώς προ την πρωτοτυπία του, μια και ένα άλλο ακριβώς ίδιο, ήταν ήδη γνωστό πριν μερικά χρόνια.
Εντάξει έχεις εσύ δίκαιο και είμαι ένας παραμυθάς ονειροπόλος, εκθιάζοντας κάτι ασήμαντο για σένα επιτευγμά, μια και εμένα πολύ με “exet-άρει”
(ουάου!!, τι παιχνίδι λέξεων και αυτό, απο την ομάδα “exeter” να φανταστώ εεεε? )
Αμαλία μου - επαναλαμβάνω - λέω, μόνο αυτά που καταλαβαίνω ο ίδιος – όπως τα καταλαβαίνω - , και δεν μεταφέρω αυτά που άκουσα ..
Αυτά γνώριζα για τους “μνημοκλαστήρες”, αυτά κατάλαβα, αυτά είπα.
Δεν αναμεταδίδω γνώμες άλλων, τις σκέφτομαι, τις “κόβω” αν δεν συμφωνώ, ή τροποποιώ όσα δεν συμφωνούν με την δική μου άποψη, λέγοντας την δική μου γνώμη.
Για παράδειγμα, έχω ακουστά να λέει ο Χόκινγκ πως, αν υπάρχει η βαρύτητα, δεν απαιτείται η ύπαρξη κάποιας ανώτερης δύναμης για να ξεκινήσει η δημιουργία του κόσμου.
Αυτή είναι μια άποψη του Χόκινγκ την οποίαν όμως εγώ δεν μπορώ και δεν δικαιούμαι να αναπαράγω, και πολύ περισσότερο να στίσω πάνω της μια δική μου άποψη/θεωρία.
Για να την χρησιμοποιήσω θα πρέπει να την ελέγξω με το δικό μου μυαλό, και να καταλάβω – όσο μου επιτρέπει η μειωμένη μου αντίληψη - με ποιο τρόπο μπορούμε να βγάλουμε αυτό το συμπέρασμα.
Η γνώμη του Χόκινγκ, από μόνη της, δεν μου αρκεί.
(επί τη ευκαιρία συμφωνώ με το μέγιστο μέρος αυτής της προσέγγισης - ... ευτυχώς για τον Χόκινγκ)
Αμαλία μου τις δασκαλίστικες σου προτροπές περί δημιουργικότητας κλπ κλπ, δεν στις ζήτησα και δεν τις χρειάζομαι.
Έχω εξαποστείλει τους αυτόκλητους δασκάλους/πατρόνες/δεσπότες μου από πολύ καιρό.
Είμαι ..... “αδέσποτος” συνειδητά και με επιλογή μου.
Δεν ανέφερα ποτέ, πως κατέχω καλά οποιοδήποτε θέμα, - το αντίθετο μάλιστα έχω δηλώσει - ή πως είμαι ιδικός γενικά.
Παρόλα αυτά. έχω δική μου γνώμη για κάποια θέματα και την λέω με δικά πάντοτε λόγια και επιχειρήματα, ακούγοντας και την γνώμη των άλλων, χωρίς όμως να είμαι υποχρεωμένος να την δεχτώ.
Όσο για την ... “κοπτοραπτική”, ναι βεβαίως, είναι ξέρεις το χόμπι μου. Στο είπα ήδη.
Και εσύ το ίδιο ... μοδιστρούλα?
Ή μήπως όχι?
H αντιγραφή-παράθεση είναι ποιο εύκολη?.
Θα συμφωνούσα, γιατί σε περίπτωση λάθους, ή μη συμφωνίας, μπορώ να δικαιολογηθώ με το , “δεν το είπα εγώ, αλλά ο τάδε”
Τέλος δεν έχω λάβει κανένα μήνυμα σου μέχρι σήμερα, αν και ελέγχω το inbox μου, - κάθε φορά που θυμάμαι να το ελέγξω- , μπαίνοντας στο φόρουμ–
Εκτός και αν δεν δουλεύει το σύστημα των προσωπικών μηνυμάτων στο φόρουμ , οπότε ...“γαμώ την ατυχία μου” , μέχρι να διορθωθεί.
Υ.Γ
Ναι βεβαίως ο χρόνος μου είναι πάντα λιγότερος από αυτόν που χρειάζομαι, και οφείλω να κάνω σωστή τη διαχείρισή του. Επίτρεψέ μου να είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσει που,πότε και πως, θα τον διαθέσω.
Δεν σε όρισα κριτή της χρήσης του.
Ή κάνω λάθος?
θα σου απαντήσω με σχόλια επί σημείων του μηνύματός σου, γιατί είσαι και "χουβαρντάς" στις δικαιολογίες που εφευρίσκεις και δεν ξέρει κανείς από που να αρχίσει και που να τελειώσει!!
quote:
gianipseftisΕίναι προφανές πως η ικανότητα αντίληψης η δική σου είναι σαφώς ανώτερη από την δική μου, όπως προκύπτει από την πρόσφατη αντιπαράθεση μας, για το αν οι “memristors” και “memflectors” είναι το ίδιο υλικό ή σύστημα επεξεργασίας της πληροφορίας, ως προς τον τρόπο , επομένως οι ερευνητική ομάδα σε όλο το διάστημα των ερευνών της για τους δεύτερους, δεν γνώριζε τίποτε για τους πρώτους, οι οποίοι ήταν γνωστοί για κάποια χρονάκια πριν.
Το κομμάτι αυτό της απάντησής σου είτε είναι ασυναρτησία γιατί τέτοια πράγματα δεν έχουν γραφτεί, είτε προσπαθείς τεχνιέντως (και με εκφράσεις του τύπου "η ικανότητα αντίληψης η δική σου είναι σαφώς ανώτερη από τη δική μου" - για να υποδηλώσεις βέβαια το ακριβώς αντίθετο) να παρουσιάσεις διαφορετικά αυτά που έγραψα:
Συγκεκριμένα, προσπαθείς να υποστηρίξεις ότι έγραψα πως οι memristors και οι memflectors είναι ίδιοι ως προς τον τρόπο και την υλοποίηση της επεξεργασίας της πληροφορίας, ενώ εγώ σου έγραψα ότι ο memflector είναι το οπτικό ανάλογο του memristor και αυτό το αναφέρουν οι ίδιοι οι ερευνητές στην περίληψη του άρθρου τους και το εξηγούν επίσης μέσα στο άρθρο.
Και εάν δεν σου πετύχει το κόλπο αυτό, προσπαθείς να παρουσιάσεις ότι είναι αυτονόητο το ότι οι ερευνητές που ανακάλυψαν τον memflector θα ήξεραν την ανακάλυψη του memristor(που είχε γίνει πριν λίγα χρόνια), οπότε δεν υπήρχε και ουσιαστικός λόγος να το αναφέρεις.
quote:
gianipseftisΕντάξει έχεις εσύ δίκαιο και εγώ παραπλάνησα το φόρουμ δίδοντας στοιχεία για ένα επιστημονικό επίτευγμα που ήταν ουσιαστικά φούσκα, ή άσκοπο, ή ψευδές ώς προ την πρωτοτυπία του, μια και ένα άλλο ακριβώς ίδιο, ήταν ήδη γνωστό πριν μερικά χρόνια.
Εντάξει έχεις εσύ δίκαιο και είμαι ένας παραμυθάς ονειροπόλος, εκθιάζοντας κάτι ασήμαντο για σένα επιτευγμά, μια και εμένα πολύ με “exet-άρει”
Σκοπίμως αλλάζεις αυτά που έχω γράψει κάνοντας απόπειρες αποπροσανατολισμού;
Δεν έχω γράψει πουθενά ότι το επίτευγμα που ανέφερες ήταν:
-φούσκα
-άσκοπο
-ψευδές ως προς την πρωτοτυπία του
-ασήμαντο (για μένα) επίτευγμα
Σου έγραψα ότι η απάντησή σου "Οι “μνημοκλαστήρες” δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους “μεμρίστορες”" σε σχετική ερώτησή μου ήταν λανθασμένη εφόσον η επιστημονική έρευνα που πρότεινες αναφέρεται σαφώς στους memristors.
Μην παραποιείς λοιπόν όσα διατύπωσα για να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
quote:
gianipseftisΌσο για την ... “κοπτοραπτική”, ναι βεβαίως, είναι ξέρεις το χόμπι μου. Στο είπα ήδη.
Και εσύ το ίδιο ... μοδιστρούλα?
Ή μήπως όχι?
H αντιγραφή-παράθεση είναι ποιο εύκολη?.
Θα συμφωνούσα, γιατί σε περίπτωση λάθους, ή μη συμφωνίας, μπορώ να δικαιολογηθώ με το , “δεν το είπα εγώ, αλλά ο τάδε”
Λεξικολογικές διευκρινίσεις
Κόψε-ράψε, ή Κοπτοραπτική ή Μοδιστρική:
είναι η τακτική του να παρουσιάζεις πληροφορίες τις οποίες διάβασες σε διάφορες πηγές ως δικές σου απόψεις, χωρίς να τις έχεις ουσιαστικά κατανοήσει, χωρίς να παραπέμπεις σε πηγές και αντιγράφοντας τμήματα από τις ακατανόητες για εσένα εκφράσεις αλλάζοντας λίγο τη σύνταξή τους ώστε να μοιάζουν σα να τις έχεις διατυπώσει εσύ.
Τεκμηρίωση πληροφοριών και επιχειρημάτων:
είναι η τακτική του να παραθέτεις πληροφορίες από έγκυρες πηγές, αναγράφοντας την ακριβή προέλευση της πληροφορίας που αναφέρεις ώστε να μπορέσει κάποιος να τις ελέγξει. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί μια σοβαρή συζήτηση με επιχειρήματα και φυσικά με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί μια επιστημονική αντιπαράθεση.
Οπότε, μην προσπαθείς να μου αντιγυρίσεις το "κοπτοραπτική" που σου έγραψα για τον τρόπο που παρουσιάζεις τα "ερευνητικά" σου "πορίσματα", αποκαλώντας με "μοδιστρούλα"!
Διαφέρει πολύ το κόψε-ράψε που κάνεις από την τεκμηρίωση πληροφοριών και επιχειρημάτων την οποία με ιδιαίτερη προσοχή κάνω στα μηνύματά μου.
quote:
gianipseftisΤέλος δεν έχω λάβει κανένα μήνυμα σου μέχρι σήμερα, αν και ελέγχω το inbox μου, - κάθε φορά που θυμάμαι να το ελέγξω- , μπαίνοντας στο φόρουμ–
Εκτός και αν δεν δουλεύει το σύστημα των προσωπικών μηνυμάτων στο φόρουμ , οπότε ...“γαμώ την ατυχία μου” , μέχρι να διορθωθεί.
Δεν σου έχω γράψει τίποτε για αποστολή μηνύματος στο inbox των προσωπικών μηνυμάτων του forum. Σου έγραψα δύο φορές ότι στο έστειλα με email!
Να σου στείλω άραγε για τρίτη φορά το email με το pdf του άρθρου της έρευνας ή θα βρεις και άλλες δικαιολογίες για να αποφύγεις να απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου έθεσα σχετικά με την πληροφορία που πρότεινες χωρίς καν να έχεις κατανοήσει για τι πράγμα μιλάς;
Να, μερικές ακόμα δικαιολογίες που μπορείς να γράψεις για να αποφύγεις να απαντήσεις:
- έχω χάσει τον κωδικό από το email μου και πρακτικά δεν το χρησιμοποιώ πλέον
- έχω πρόβλημα με το spam-filter του email μου και χάνω μηνύματα
- δεν έχω pdf reader στον υπολογιστή μου και δε μπορώ να διαβάσω το άρθρο
- δεν έχω χρόνο να διαθέσω για να σου απαντήσω και να αναλύσω το άρθρο που μου έστειλες
κ.λπ., κ.λπ.
Να δοκιμάσω λες την τύχη μου από περιέργεια για το ποια άλλη δικαιολογία μπορείς να επινοήσεις; ![]()
![]()
![]()
Μπα... χαμένος κόπος θα είναι. ![]()
Σημ:
Για να σου πω την αλήθεια, μέχρι κάποιο σημείο στην παρούσα συζήτηση σε είχα παρεξηγήσει και νόμιζα ότι απλώς ήσουν δογματικός πάνω στην αναγωγιστική ερμηνεία του κόσμου ή ακόμα ότι είσαι ισχυρογνώμων. Τελικά όμως, φαίνεται πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τους αλλόκοτους τρόπους με τους οποίους προσπαθείς να αντιγυρίσεις τα επιχειρήματά μου και να αποφύγεις να απαντήσεις επί της ουσίας... ![]()

Θα σου απαντήσω πάνω σε θέσεις σου, απαξιώντας να σε ακολουθήσω σε προσωπική αντιπαράθεση.
Δεν με ξέρεις δεν σε ξέρω και ούτε φιλοδοξώ να σε γνωρίσω προσωπικά.
Η συμμετοχή μας στο φόρουμ γίνεται με ψευδώνυμα, με στόχο η αντιπαράθεση να διεξάγεται σε επίπεδο ιδεών.
Στο πνεύμα αυτό και σε κουβέντα που είχαμε στο θέμα του τόπικ και όπως αυτό εξελίχτηκε σχετικά με τον τρόπο που μεταφέρεται η πληροφορία και στον τρόπο που αυτή μετατρέπετε από ηλεκτρομαγνητική σε βιοχημική, και αντίστροφα,, και πως αυτή ερμηνεύεται,, αναφέρθηκα σε μια πρόσφατη επιστημονική προσέγγιση αξιοποίησης της γνώσης κάποιων υλικών αλλαγής φάσης (από παλιά γνωστά) μια έρευνα που ούτε καν γνώριζες και μου ζήτησε στοιχεία γιατί σου θύμιζε μια άλλη - πρόσφατη, κατά δήλωσή σου(αν κάποιων ετών) – περίπτωσης.
Σου έδωσα κάποιο στοιχείο για να ενημερωθείς δηλώνοντας σου πως η μεθοδολογία που αναφέρομαι και ο τρόπος επεξεργασίας της πληροφορίας ως προς την διάταξη, πρωτοτυπία και αποτέλεσμα, δεν σχετίζεται με την μέθοδο που εσύ γνώριζες και ανέφερες ( και μου ήταν γνωστή προ ετών)
Εσύ στηριζόμενη σε μια αναφορά της ερευνητικής ομάδας πως οι «μνημοκλαστήρες» είναι το «οπτικό ανάλογο» των «μεμρίστορων», και χωρίς να ερευνήσεις να κατανοήσεις και να αξιολογήσεις την διαφορετικότητα της μιας και της άλλης μεθόδου, αξιολογείς τη δήλωση «οπτικό ανάλογο» σαν ίδιο.
Ο κεντρικός επεξεργαστής ενός ηλεκτρονικού συστήματος μπορεί να θεωρηθεί το «λειτουργικό ανάλογο» του ανθρώπινου εγκεφάλου, αυτός δεν είναι λόγος συσχετισμού του ανθρώπινου εγκεφάλου με τον εγκέφαλο του Η/Υ.
Αυτή είναι προσωπική μου γνώμη.
Σου εξήγησα τις βασικές διαφορές που κατάλαβα εγώ για τον τρόπο επεξεργασίας της πληροφορίας του ενός συστήματος και του άλλου, και αντί να καταθέσεις εσύ τις δικές σου απόψεις που αποδεικνύουν την ομοιότητα τους, μου επαναλαμβάνεις στερεότυπα την δήλωση της ερευνητικής ομάδας περί «οπτικού αναλόγου» που ναι είναι , αν αυτό σε ικανοποιεί και το θεωρείς πως τους εξισώνει.
Έχεις μάθει να παπαγαλίζεις και να μεταφέρεις γνώσεις με αναμετάδοση και όχι με σύνθεση.
Δεν εγκρίνω, δεν συμμερίζομαι και δεν ακολουθώ την δική σου μεθοδολογία που στερείται δημιουργίας και δεν βοηθά στην εξέλιξη και διεύρυνση της γνώσης, αλλά μένει μόνο στην αναμετάδοσή της.
Είχα πάρει μια αίσθηση του τρόπου σκέψης σου με την αναφορά σου στο Καρτέσιο.
Είσαι την άποψης και νοοτροπίας του « ούτος εφα», μιας νοοτροπίας που φρενάρισε την πρόοδο για κοντά 1500 χρόνια.
Ευχαριστώ πολύ δεν θα πάρω.
Προτιμώ τον δικό μου τρόπο της αφομοίωσης της γνώσης με την «συρραφή» πολλών διαφορετικών πηγών με την δική μου αξιολόγηση και δημιουργία μια διαφορετικής ΔΙΚΗΣ μου άποψης, που μπορώ να την περιγράψω και να την εξηγήσω με δικά μου λόγια χωρίς παραπομπές και παρουσιάσεις απόψεων άλλων, που πιθανόν δεν καταλαβαίνω..
Αυτό είναι μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στη γνώση από την στείρα αναμετάδοση της που εσύ έχεις αρέσκεσαι, και θεωρείς με καμάρι αυθεντική.
Είναι φανερό, δεν είσαι δημιουργική «μοδηστούλα» αλλά μια ψυχρή αναμεταδότρια που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχεις κατανοήσει ακριβώς τι αναμεταδίδεις.
Για την σπουδαιότητα της έρευνας της ομάδας exeter, που όψιμα παραδέχεσαι, σε παραπέμπω στο ειρωνικό σου σχόλιο «την ανακάλυψη που τόσο πολύ σε exet-άρει»
Αμαλία μου δεν θα συνεχίσω κανένα διάλογο μαζί σου, και δεν θα σε μιμηθώ σε προσωπική αντιπαράθεση.
Εμμένω στον λόγο μου, πως ΔΕΝ έλαβα κανένα ηλεκτρονικό μήνυμά σου.
Αυτό θα έπρεπε να σου ήταν αρκετό
Οι ευτελείς δικαιολογίες που προκαταβολικά μου προσάπτεις, είναι λυπηροί, και δηλωτικοί του ήθους σου, και άκρως προσβλητικοί για την προσωπικότητα μου
Προφανώς κρίνεις εξ ιδίων/
Θα μπορούσες να επικοινωνήσεις μαζί μου με ηλεκρονικό μήνυμα μέσο της ενδο επικοινωνίας του φόρουμ.
Και για να γλυτώσουμε κι από τον περιττό κόπο, μήπως θέλεις να μας πεις τώρα τι κρύβεις;