ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

λίλιθ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
drumx13Μέλος
11/03/2003, 16:38:12
Σωστος.... απολυτα σωστος....ο βουδας
διαφωνω με το φευγιο.... ομως...
ποιο χρησιμη μια εξελιγμενη ψυχη ανααμεσα σε εμας τους βαρβαρους.... παρα κλεισμενη σε καποιο μαναστιρη...
νομιζω οτι το φευγιο ειναι ενδειξη... εγωισμου...κατι σαν.... καλα ας αυτοβελτιοθω εγω... ας σωθω... και βλεπουμε για σας.... κατι που το εχει και ο Τεκτονισμος .....κατι σαν...
..εγω φευγω.... ειμαι εδω ελατε να με βρειτε.... φταστε με αν μπορειτε....ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΩ
ολο αυτο πηγαζει βεβαια απο παρερμηνιες... και απο την λαθεμενη αντιληψη οτι ειναι καλυτερα να σωσεις την ψυχη σου παρα να σωσεις το κοσμο....εγωισμος και παλι...
και η ολη κατασταση γινεται λιγο ....ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΗ....

τελικα δεν ξερω τιποτα love for what is comming and forgivness for the past...

onomaΜέλος
11/03/2003, 17:06:02
Οντως ας μεινουμε στην ουσια...
Και επειδη ρωτωντας πας στην πολη..

Θα μπορουσες Κελσο να εξηγησεις γιατι εγραψες ολα αυτα.
Θες να πεις οτι ο τεκτονισμος εκφραζει ολα αυτα που ανεφερες;
Απλα μια διευκρινιση σε μερικα γιατι δεν τα αντιληφθηκα ισως οπως τα εννοεις (π.χ. το δευτερο απο πανω)

11/03/2003, 17:22:57
Φίλε drumx13
Αναφέρεις :

quote:
καλα ας αυτοβελτιοθω εγω... ας σωθω... και βλεπουμε για σας.... κατι που το εχει και ο Τεκτονισμος .....κατι σαν...
..εγω φευγω.... ειμαι εδω ελατε να με βρειτε.... φταστε με αν μπορειτε....ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΩ

Απ όσο γνωρίζω ο τεκτονισμός θέλει να δημιουργήσει μια κοινωνία μυημένων ανθρώπων και δεν αποκλείει κανένα από τις τάξεις του .
Ακόμα λέει πως η ζωή του τέκτονα πρέπει να είναι παράδειγμα και να κάνει πράξη αυτά που πιστεύει .
Για του λόγου το αληθές σου παραθέτω το εξής :

« …ας υψωθώμεν στα ιδεώδη μας . Αυτά ας εμπνέουν την διαγωγή μας εις τον αμύητον κόσμον , ας καθοδηγούν τη ζωήν μας …» ( απο τεκτονικό βιβλίο που βρήκα στο Μοναστηράκι )

Αυτό εμένα δε μου λέει αυτό που εσύ συμπεραίνεις , αν έχεις όμως εσύ κάτι άλλο που δε γνωρίζω με χαρά θα το διαβάσω .

ΕΙΘΕ Η ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Ο Αναζητών

Apostolos

sofia7Μέλος
11/03/2003, 17:31:01
Καλησπέρα στους καλούς φίλους,

στην παρούσα στιγμή θάθελα μόνο να πω στον φίλο Κέλσο πριν απαντήσει στον φίλο ονομα οτι ....παρέλειψε ένα Μ !!!!

drumx13Μέλος
11/03/2003, 18:07:33
φιλε pamoglou....
ξαναερχομαστε στο ερωτημα της επιλογης του τεκτονα...αυτο που ειχα πει παραπανω κολαει.....
...οντως κανεις δεν υποχρεωνει κανεναν να γινει Τεκτων.... αλλα και αν καποιος θελει να γινει... να φοιτησει στο σχολειο του Ελευθεροτεκτονισμου.... ενιοτε αποριπτεται....
μηπως λοιπον μιλουμε για Αριστοκρατια.... και δεν μιλω για οικονομικα
κρητιρια προς θεου.... μιλω για το θεμα οτι οι τεκτονες αποφασιζουν για το ποιοι ειναι αξιοι να φοιτησουν και ποιοι οχι...οποτε μοιραια τα κριτηρια εισδοχης εχουν και....υποκειμενικοτητα... και μηπως η δυνατοτητα της φοιτησης πρεπει να δινεται σε οσους την ζητουν και αν ειναι αξιοι για παραπανω να κρινονται στην πορεια.... μηπως το ανοικτο πανεπιστημιο πρεπει να εφαρμοστει και στον Τεκτονισμο...
γιατι η Αληθεια να ειναι προνομιο των λιγων που.... αυτοεπιλεγονται...
και οχι και των πληβιων για μια κοινωνια καλυτερη... εστω Τεκτονικη....
οι τεκτονες λοιπον αυτοεπιλεγονται με κρητιριο... κατα πωσ λεν το αν πιστευεις στον ενα θεο αν εισαι τιμιος και ανδρας.. και οταν με το καλο ο νεος μυηθει και μαθει τα του τεκτονισμου τοτε με το παραδειγμα του αλαζει τον κοσμο....
και γιατι παρακαλω δεν ανοιγουν οι στοες.... ενα ανοιχτο πανεπιστιμιο για ολους οπου καθενας θα μπορει να φοιτησει και αν γινει καλος τεκτον να συνεχιζει στους επομενους βαθμους????

αν ο στοχος ειναι μια κοινωνια καλυτερη ενδεχομενως τεκτονικη....

τελικα δεν ξερω τιποτα love for what is comming and forgivness for the past...

12/03/2003, 02:29:29
Φίλε drumx13
Επανέρχομαι με τα όσα γνωρίζω να απαντήσω πως , κανένας δε στερεί από όποιον το ΖΗΤΗΣΕΙ το δικαίωμα να γίνει τέκτων .
Τι νόημα θα είχε ένα ανοικτό πανεπιστήμιο ;
Τι θα μπορούσε να προσφέρει ;
Ποιο σκοπό θα εξυπηρετούσε ;
Στα αρχαία μυστήρια γιατί δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε αμύητους ;
Στο Ιερό μιας εκκλησίας γιατί δεν μπαίνουν όλοι μέσα αλλά μόνο οι παπάδες ( δηλαδή μυημένοι ) ;
Γιατί δεν πάνε όλοι στα πανεπιστήμια και αν δεν τα παίρνουν τα γράμματα να τους διώχνουν μετά που θα έχουν περάσει εκεί δυό – τρία χρόνια ;
Γιατί η τηλεόραση να μην έχει ΜΙΑ εκπομπή εσωτερικής αναζήτησης, αλλά να έχει εκπομπή με βουλευτή, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ;
Το γεγονός ότι ΔΕΝ υπάρχουν μόνο αμιγής τεκτονικά τάγματα ανά τον κόσμο ( συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας ) γιατί το παραγνωρίζεις ;
Γιατί δεν έχει το δικαίωμα ένας σύλλογος να έχει τους δικούς του νόμους και αρχές και πρέπει να κρίνετε από αυτό και ΟΧΙ από το έργο του ;
Γιατί τα πολιτικά κόμματα, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι οικολογικοί σύλλογοι κλπ έχουν το δικαίωμα να κάνουν κλειστές συνεδριάσεις και να μην κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν αποκρυφιστικές οργανώσεις ;
Γιατί να μην πρέπει να υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας σε κάποιο σύλλογο και να πρέπει να είναι όλα ανοιχτά προς τέρψιν του όποιου απορούντα ;
Ποιος μπορεί να καθορίσει αν ο τρόπος λειτουργίας είναι σωστός ή λάθος και με ποια κριτήρια ;

Ούπς πήρα φόρα συγνώμη
Ας σκεφτούμε τα παραπάνω και ας δούμε τις γνώμες .

Ο Αναζητών

Apostolos

12/03/2003, 09:16:41
quote:

Καλησπέρα στους καλούς φίλους,

στην παρούσα στιγμή θάθελα μόνο να πω στον φίλο Κέλσο πριν απαντήσει στον φίλο ονομα οτι ....παρέλειψε ένα Μ !!!!

Την καλημέρα μου σε όλους τους ΦΙΛΟΥΣ...
Χμμμμ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έτσι είναι Σοφία ΕΠΤΑ φορές, "ΞΕΧΑΣΑ" το γράμμα Μ...
Μάααα το "ξέχασα" ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;;;

Απο το γεγονός αυτό ΕΙΔΑ ότι ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ διάβασε και εστίασε στην ΟΥΣΙΑ του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ στο τόσο ενδιαφέρον θέμα του ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ...
Εσύ Σοφία ΕΠΤΑ φορές!!!

Για ΣΕΝΑ λοιπόν που με "έπιασες" λάθος, σου λέω πώς το γράμμα Μ στην ακροστιχίδα που παράθεσα αντιστοιχεί ως

quote:
Μυστήριο και τελετή Ορθής Φιλοσοφίας

Φίλε μου 'Ονομα με ρώτησες για την δεύτερη ακροστιχίδα που λεει:

quote:
Λ-ύση του αινίγματος απτή... Φιλαδελφίας!

Ποιό είναι λοιπόν το ΑΙΝΙΓΜΑ που έχει ΑΠΤΗ λύση;;;
Προσωπικά ξέρω ΔΥΟ αινίγματα που έχουν τεθεί στον ΑΝΘΡΩΠΟ...
Θα μιλήσω εδώ για το ένα, αυτό της ΣΦΙΓΓΑΣ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ των Θηβών...

Ρώτησε λοιπόν η ΣΦΙΓΓΑ τον Οιδίποδα, "Τι είναι αυτό που το πρωί κινήτε με ΤΕΣΣΕΡΑ, το μεσημέρι με ΔΥΟ και το βράδυ με ΤΡΙΑ πόδια"
Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ απάντηση που ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ οι Φιλόλογοι στο θέμα ήταν (και είναι φυσικά) ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ με τις ΤΡΕΙΣ ηλικίες του, εκείνη του ΜΩΡΟΥ που μπουσουλάει στα ΤΕΣΣΕΡΑ, του ΑΝΤΡΑ που μετά απο την μωρουδιακή του ηλικία περπατάει με τα ΔΥΟ του πόδια και του ΓΕΡΟΥ που λόγο ηλικίας έχει ΚΑΙ ένα ΤΡΙΤΟ πόδι, αυτό του μπαστουνιού, που τον βοηθά στο να ΚΙΝΗΤΑΙ...

Μέσα λοιπόν απο τις ΕΡΓΑΣΙΕΣ της Στοάς, (θεωρώ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ πάντα) ότι ο Νεόφυτος, Νεοπροσαχθής για Μύηση ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΤΑΙ σε αυτό το ΑΙΝΙΓΜΑ...
Ξεκινά απο την ηλικία που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ και οφείλει να είναι ΣΚΥΦΤΟΣ (στα τέσσερα) εμπρός απο αυτό που αποκαλλούμε ΓΝΩΣΗ και ΣΟΦΙΑ...
Να ο βαθμός του ΜΑΘΗΤΟΥ...

Στη συνέχεια αφού πάρει τις ΠΡΩΤΕΣ γνώσεις ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ και ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ του στα δικά του ΠΟΔΙΑ και συνεχίζει την ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ μέσα στη Στοά του...
Να ο βαθμός του ΕΤΑΙΡΟΥ...

Και τέλος αφού πέρασε μιά ΖΩΗ μέσα στο ΕΡΓΟ, η ΓΝΩΣΗ και η ΣΟΦΙΑ που έχει αποκτήσει, είναι τόση ΜΕΓΑΛΗ και εννίοται ΚΑΙ βαρειά που ΔΕΝ μπορεί να ΚΙΝΗΘΕΙ μόνος του, με τα ΔΥΟ του πόδια, αλλά έχει την ανάγκη του μπαστουνιού του που θα στιρίζεται...
Να ο βαθμός του ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ...

Κλειδί σε όλα αυτά είναι η ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, του να είσαι ΦΙΛΟΣ με τους ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ, τους ΣΥΝ-ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΛΟΥΣ, γιατί στο ΕΓΩ του αντιστοιχεί το ΕΜΕΙΣ...

Και επειδή με συνεπείρε ο λόγος, να πώ πώς ΚΑΙ ο ΓΕΡΟΣ πάλι ΣΚΥΦΤΟ τον βλέπουμε, ΟΠΩΣ το ΜΩΡΟ...
Και θυμίζω τα λόγια του Μεγάλου Τέκτονα που είπε:
"Αφήστε τα ΜΩΡΑ να έρθουν πρός εμένα, ΓΙΑΤΙ σε αυτά ΑΝΗΚΕΙ η Βασιλέια των Ουρανών"...

Ελπίζω ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΗΚΑ απο το θέμα σας...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

12/03/2003, 10:03:50
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ ΕΝΟΩ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΞΑΛΟΥ ΕΣΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ.

quote:
και αν εισαι και εσυ ενας απο αυτους δεν θα επρεπε να το ακολουθησεις και να αφησεις τον πολιτσιμο...

ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΑ.
quote:
ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩ ΦΡΟΝΤΙΔΩΝ ΥΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΥΡΥ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ.

ΜΕ ΑΥΤΟ ΕΝΟΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΔΕΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ Η ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ.. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ... ΑΛΛΑ ΣYNAMA KAI ΔΥΣΚΟΛΟΣ.......

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

RothΝέο Μέλος
12/03/2003, 12:03:48

Agapitoi,

Afou diavasa oooooooooooollllllaaaaaaaaaaa auta pou eipate, afou eixa kanei mia proergasia o idios prin na anoiksete to 8ema auto, eixa kanei prin kairo ena vima parapanw. Dioti, allo na eisai ektos xorou kai allo na prospa8eis na ma8eis to xoro kai na mpeis se auton.

Epsaksa me istorika stoixeia kai vrika poioi itan Eleftherotektones. Argotera 8elisa na 'mpw' kai egw. Esteila email stin Stoa tis Ellados pro 1,5 mina kai mexri twra kamia apantisi.

Tous pira tilefwno apla gia plirofories....para polles fores....mia fora petixa mia kyria(eugenestati), tis opoias tis eksigisa ti i8ela kai me sistise se mia alli kiria. Tin opoia tin pira tilefwno kai mou edwse ena allo noumero, to opoion itan la8os. H defteri kiria pou mou edwse la8os noumero, mou edwse na katalavw oti na min tin enoxlisw pali!

kelsos???

12/03/2003, 13:02:49
Εγώ τώρα δεν κατάλαβα τα εξής :

Α) Σε ποια απ όλες τις στοές της Ελλάδος απευθύνθηκες ;
Β) Ποιο ήταν το ερώτημα που απηύθυνες ;
Γ) Εφ όσον έχεις μελετήσει το σύστημα δεν ξέρεις ποιοι είναι οι τρόποι εισδοχής ;.....(σίγουρα δεν είναι το e-mail και το τηλέφωνο ) .

Ο Ερωτών

Apostolos