ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Όρος Πεντελικόν - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Όρος Πεντελικόν - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ntavelis66630 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
endoramaΜέλος
30/08/2003, 04:07:53
και για να θιξω ενα παλιοτερα θεμα που ειδα σχετικα με το καψιμο των δεντρων στην πεντελη κατα την παντα ταπεινη μου γνωμη τα βουνα εχουν καποιες δυναμεις αυτο θα το παραδεχονται ολοι υποθετω αν ομως την ενεργεια αυτη την δινουν στα βουνα τα δεντρα που μην ξεχναμε ειναι ζωντανοι οργανισμοι που εχουν επαφη με το περιβαλλον (πχ τα αμοιρα δεντρακια που οταν τα πλησιαζει η φωτια γερνουν προς την αντιθετη κατευθηνση για να μην καουν) αν λοιπον επαναλαμβανω την ενεργεια την παιρνουν τα βουνα απο τα δεντρα τι εχουμε στην περιπτωση ενος καμενου βουνου? μια συσκευη χωρις μπαταριες φυσικα και να απο που φορτιζει ο πυκνωτης που ανεφερα πριν.

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

Ntavelis666Μέλος
30/08/2003, 19:09:42
Γειά σου Φίλε/η Ενδόραμα !
Πράγματι, η κοσμοσυρροή και ο θόρυβος που την ακολουθεί, είναι ό,τι χειρότερο για τέτοιους ιδιαίτερους Τόπους. Ο ασεβής ανθρώπινος θόρυβος, κυρίως σε Αρχαίους Ιερούς Χώρους είναι μια απο τις ακραίες μορφές βεβήλωσης της Ιερότητας του Τόπου αυτού. Υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα μέρη που είσαι υποχρεωμένος να ψυθιρίζεις όταν βρίσκεσαι μέσα σε αυτά ή να σωπαίνεις εντελώς. Ίσως να μην είναι σωστό για κάποιους αυτό που λέω, αλλά είμαι αυτής της γνώμης.
Αν πρέπει αυτό να το τηρούμε μία φορά στις αρχαιολογικές περιοχές που επισκεπτόμαστε, στο Σπήλαιο της Πεντέλης, με το τόσο βεβαρημένο ιστορικό και όχι μόνο παρελθόν, πρέπει να το τηρούμε δέκα, κάτι το οποίο δυστηχώς δεν γίνεται και ούτε πρόκειται να γίνει. Και όλα αυτά φυσικά, συνεπάγονται αυτό που πολύ σωστά είπες και εσύ, οτι δεν είναι δυνατόν κάτω υπό τέτοιες συνθήκες να περιμένει κάποιος να βιώσει κάποια αλλόκοτη εμπειρία σε αυτά τα μέρη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το φαινόμενο της περίεργης "γυναικείας" φωνής που συζητούσαμε στο τόπικ πρίν απο καιρό. Την δεύτερη φορά που την άκουσα, ήμουν μόνος μου. Η φωνή ακουγόταν για περίπου δέκα λεπτά, συνέχεια. Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν δύο άντρες και ένα αγοράκι. Εκείνη τη στιγμή η φωνή σταμάτησε απότομα. Προτού κάν φτάσουν στην είσοδο ! Ύστερα άρχισαν να μιλάνε μεγαλόφωνα. "Αυτό ήταν" είπα απο μέσα μου. "Δεν πρόκειται να ξανακουστεί". Μόλις έφυγαν και αφότου μπήκαν στο αυτοκίνητο, η φωνή άρχισε πάλι, αλλά διήρκησε λίγο. Για να μην παρεξηγηθώ, αυτό που έγινε, δεν έγινε γιατί εγώ ήμουν ο..."εκλεκτός" που θα άκουγε τη φωνή, αλλά είναι ακριβώς αυτό που λέγαμε προηγουμένως. Το καλύτερο είναι να επισκέπτεται κάποιος αυτό το μέρος μόνος του. Στην επαφή του με το Σπήλαιο δεν πρέπει να παρεμβαίνουν άλλοι παράγοντες γιατί τότε χαλάει η αρχική "γνωριμία" και κατά συνέπεια, η μετέπειτα "επαφή". Όταν είσαι μόνος σου δεν μιλάς με το φίλο σου, αλλά με το ίδιο το μέρος. Και πράγματα που δεν θα ένιωθες αν ήσουν με παρέα, τα νιώθεις να σε κυριεύουν ολοκληρωτικά, όταν βρίσκεσαι εκεί μόνος σου...και πόσο μάλλον τις νύχτες.
Αλήθεια έχετε πάει ποτέ στη Σπηλιά και να αρχίσετε να της μιλάτε ; Μη γελάτε. Δοκιμάστε κάποια φορά να το κάνετε, αλλά όχι εσκεμμένα. Να το νιώθετε πραγματικά εκείνη τη στιγμή. Θα δείτε πως θα νιώσετε φεύγοντας. Θα εκπλαγείτε.
Τώρα για το αν μου΄χει βγεί το όνομα που λές και 'σύ, Αγαπητέ/ή Ενδόραμα, δεν με απασχολεί πλέον. Ήδη κατά καιρούς μπαίνουν κάποιοι εδώ μέσα και γράφουν ένα κάρο κατηγορίες είς βάρος μου, που φυσικά κανείς τους δεν μπόρεσε ποτέ να στηρίξει πάνω σε επιχειρήματα και όταν βλέπουν οτι "στριμώχνονται", απλά αποχωρούν. Το τι θέλει να λέει ο καθένας για'μένα με αφήνει πλέον παγερά αδιάφορο.
Όσο για το θέμα των δέντρων που λές, η Πεντέλη αν και καμένη στο μεγαλύτερο μέρος της, δεν δείχνει να "υποκύπτει" καθόλου. Οι δυνάμεις της είναι ακμαίες και εκδηλώνονται συνεχώς...και όχι μόνο καλοκαίρι. Και πόσο μάλλον τώρα που έχει φυτρώσει νέο δάσος παντού απ'άκρη σ'άκρη. Σίγουρα τα δέντρα είναι ολοζώντανοι οργανισμοί, αλλά η ενέργεια αυτών, είναι απλώς κομμάτι της συνολικής Δύναμης του Βουνού και όχι η ίδια η Δύναμη. Ένας τόπος αποδυναμώνεται όταν η φύση του είναι κατεστραμμένη. Στην Πεντέλη όμως, όπως αποδείχθηκε τελικά, δεν φαίνεται να ισχύει αυτός ο κανόνας. Κανένας κανόνας δεν ισχύει στην Πεντέλη. Είναι το Βουνό όπου όλοι οι κανόνες συναντούν την εξαίρεση τους.

Με εκτίμηση

AgentMulderΜέλος
30/08/2003, 22:34:10
Θα συμφωνήσω με τον Νταβέλη όσων αφορά την ’’επικοινωνία΄΄ με το Βουνό και την Ιερότητα του, θα διαφωνήσω καθέτως όμως στο εξής: ΔΕΝ θα ΄πρεπε κανείς να πάει μόνος σε ένα τέτοιο μέρος, λόγω της ασφάλειας που δεν υπάρχει!!! Καλύτερα να είναι 3 και πάνω άτομα!!!
Αυτά είχα να πω!

Υ.Γ.: Προσέχετε--»´´KEEP WELL´´

AGENT MULDER
Α.Ε.Δ.Α.Φ
-

A.M

endoramaΜέλος
31/08/2003, 02:16:20
φιλε νταβελη επειδη ξερω οτι ειναι λιγο κουραστικο - (εκνευριστικο θα ελεγα) οταν μιλας σε καποιον και δεν ξερεις αν πρεπει να τον αποκαλεις φιλο η φιλη ειμαι Ο endorama (αυτο για να μην σε ξαναταλαιπωρησω σε τυχον μελλοντικη σου απαντηση).
τωρα για να τα παρω με την σειρα

quote:
Πράγματι, η κοσμοσυρροή και ο θόρυβος που την ακολουθεί, είναι ό,τι χειρότερο για τέτοιους ιδιαίτερους Τόπους. Ο ασεβής ανθρώπινος θόρυβος, κυρίως σε Αρχαίους Ιερούς Χώρους είναι μια απο τις ακραίες μορφές βεβήλωσης της Ιερότητας του Τόπου αυτού.

συμφωνω απολυτα το προβλημα ειναι οτι (το ανεφερα και σε αλλο topic και συγνωμη που πρεπει να επαναλαβω τον εαυτο μου) οι πιο πολλοι πηγαινουν καπου και δεν εχουν καμμια επαφη με το περιβαλλον στο οποιο βρισκονται και εχουν πληρη αγνοια και γιαυτο φυσικα δεν σεβονται,ολα ειναι ενα γηπεδο.

quote:
Αλήθεια έχετε πάει ποτέ στη Σπηλιά και να αρχίσετε να της μιλάτε ;

συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλε νταβελη ολα κατα την γνωμη μου ειναι θεμα ενεργειας την οποια μπορεις να την μεταδοσης στον χωρο και με την ομιλια (κατα την γνωμη μου παντα) αν μιλησεις ευγενικα στον χωρο θα γεμισεις τον χωρο με θετικη ενεργεια χμ! τι θα γινει ομως στην περιπτωση που απειλεις και βριζεις? δεν νομιζω οτι απλα θα παψει η φωνη απο το βαθος της σπηλιας (σταματαω εδω με την ομιλια στην σπηλια εγινα stephen king)

quote:
Τώρα για το αν μου΄χει βγεί το όνομα που λές και 'σύ, Αγαπητέ/ή Ενδόραμα, δεν με απασχολεί πλέον

μεχρι στιγμης φιλε νταβελη το ονομα σου εχει καλη φημη προς το παρον και πολλοι φιλοι εδω μεσα συμφωνουν μαζι σου αυτα τα ξερεις δεν χρειαζεται να στα πουν αλλοι

quote:
Το τι θέλει να λέει ο καθένας για'μένα με αφήνει πλέον παγερά αδιάφορο.

αυτο μου θυμιζει τον Ζαν Ζακ Ρουσο ¨αφηστε τους λοιπον να μου κανουν καλο η κακο οι πραξεις τους με αφηνουν αδιαφορο¨ καποιοι θα πουν οτι αυτο ειναι το πρωτο βημα για τον μισανθρωπισμο οταν ομως δεχεσαι πυρα απο διαφορους ειναι και αυτο μια μορφη αμυνας.

οταν οι ανθρωποι αγνοουν κατι και γενικα δεν το καταλαβαινουν τοτε του επιτεθονται η ιστορια του πλανητη μας εχει απειρα τετοια παραδειγματα ισως και γιαυτο καποιοι προσπαθουν να καταστρεψουν την πεντελη και γιαυτο φυσικα φιλε νταβελη κουβαλας το καρο με της κατηγοριες.
οταν ημουνα πιτσιρικας ακουγα απο διαφορους για την πεντελη οτι εκει γινονται διαφορα παραξενα και τα κλασσικα εικονογραφημενα γυρω απο την πεντελη ετσι λοιπον αποφασισα να παω μαζεψα και 3-4 φιλους μου και ξεκινησαμε για την σπηλια του νταβελη τελικα τζιφος δεν την βρηκαμε αργοτερα αφου μαζεψα πληροφοριες για την διαδρομη πηρα μαζι και δυο χαρτες ο ενας ο χαρτης ηταν και ζωντανος μια κοπελα η οποια ειχε παει μια φορα εκει και θυμοταν που ηταν η σπηλια + δυο φιλοι μου αποτελεσμα? χαθηκαμε και πολυ ασχημα μαλιστα ειδαμε και παθαμε να γυρισουμε και τελικα αποφασισα να παω μονος μονος και στην τριτη προσπαθεια τζιφος εφερνα γυρω γυρω το βουνο αλλα την σπηλια δεν την βρηκα και σκεφτηκα οτι δεν ειμαι για τετοιες εξορμησεις και αλλη φορα να καθομαι σπιτακι μου(αντε οταν μεγαλωσω θα την βρω την ακρη)αργοτερα ομως με βαση μερικα πραγματα που διαβασα γυρω απο την πεντελη μπηκα σε σκεψεις μηπως το βουνο δεν με/μας ηθελε εκει? μηπως πηγαμε εκει σαν πειρατες ενα πραμα? πηγαμε να αρπαξουμε και οχι να περιμενουμε να μας προσφερει το βουνο αυτο που ηθελε? η απλα "δεν ειμαι για τετοια αλλη φορα νωρις στο σπιτι?" παντως αν ισχυει το πρωτο το βουνο ξερει να φυλαει τον εαυτο του σχετικα ανωδυνα παντως καλου κακου θα συμφωνησω και εγω με τον AgentMulder οτι το να πας μονος ειναι λιγο ασχημη κατασταση Ε!! να μην εχεις και καποιον να μιλας οταν χαθεις? τωρα καποιοι πιο τολμηροι θα πουν οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται τοτε το μονο που εχω να πω για να κλεισω και ολο αυτο το κατεβατο που εγραψα ειναι οτι ο καθενας μαγκες οπως νοιωθει και οτι ικανοτητες εχει μονο μην παρετε τον νταβελη τηλεφωνο μεσα στα αγρια μεσανυχτα για να ερθει να σας βγαλει απο κανενα λαγουμι δεν φταιει σε τιποτα ο ανθρωπος ειπαμε ο καθενας ας πραξει αναλογα με της ικανοτητες του

from us

Ntavelis666Μέλος
31/08/2003, 16:39:37
Η λαογράφος Αγγελική Τσεβά έκανε μια αξιόλογη μελέτη για τα παράδοξα φαινόμενα της Πεντέλης του παρελθόντος τα οποία κατέγραψε απο τους λίγους εναπομείνοντες γέρους ρετσινιάρηδες των Μεσογείων, οι οποίοι επτά μήνες το χρόνο, άφηναν τα χωριά τους για να ζήσουν στην Πεντέλη, μιάς και ήταν η εποχή για το μάζεμα του ρετσινιού.
Αυτό που έκανε αρχικά εντύπωση στους ρετσινιάρηδες, ήταν τα πεύκα. Κανένα άλλο βουνό δεν είχαν ξαναδεί στη ζωή τους που να είχε τόσα πολλά και πυκνά πεύκα όπως εκείνα της Πεντέλης. Έλεγαν οτι οι ακτίνες του ήλιου δεν μπορούσαν να αγγίξουν τη γή του Βουνού. Έλεγαν οτι τα πεύκα ήταν τόσο πυκνά, που δεν τα τρύπαγε φίδι !
Κάθε 25 Μαρτίου λοιπόν, η Πεντέλη καλωσόριζε γύρω στους 200 εργάτες απο το Μαρκόπουλο, τα Σπάτα, το Κορωπί, τον Κουβαρά και το Λιόπεσι.
Οι Μεσογείτες ρετσινιάρηδες, προτιμούσαν πάντα να δουλεύουν στα πεύκα της Πεντέλης διότι κατ'αυτούς ήταν μεγάλα και κατάλληλα για να τους δώσουν αρκετό ρετσίνι αφού τα πιο πολλά είχαν φυτρώσει σε χώμα και όχι σε βράχους για να είναι στεγνά. "Το ωραιότερο δάσος στην Αττική ήταν εκείνο της "Μεντέλης" (έτσι αποκαλούσαν το Βουνό ) λένε οι γέροι ρετσινιάρηδες και ανοίγουν τα μάτια τους διάπλατα απο το θαυμασμό.
Η Αγγελική Τσεβά, μας παραδίδει ένα περιστατικό που συνέβη σε αυτούς τους ανθρώπους σε κάποιο απο τα βράδια που μαζεύονταν όλοι μαζί και συζητούσαν πίνοντας ρετσίνα, ύστερα απο ολόκληρης ημέρας κοπιαστική εργασία :

" Ο ήλιος είχε γύρει για τα καλά. Κουρνιάσανε στις καλύβες τους οι εργάτες. Φάγανε ψωμί γρήγορα-γρήγορα και μετά οι άνδρες έφυγαν.
Κάθε βράδυ, συναντιόντουσαν όλοι μαζί, πίναν τη ρετσίνα τους και τα λέγανε. Ενώ στις καλύβες οι γυναίκες ετοίμαζαν τα απαραίτητα της άλλης μέρας. Έτσι και απόψε κατέβασαν μερικά ποτήρια, ήρθαν στο κέφι κι άρχισαν το τραγούδι.
Το πρώτο τραγούδι ήταν αρβανίτικο και τό' παν για τον νεαρό Κορωπιώτη που'ταν αρραβωνιασμένος. (...) Ήθελαν να πούν κι άλλα τραγούδια μα κάτι τους σταμάτησε. Ακούστηκαν κάπου εκεί κοντά τους κλαρίνα, νταούλια, σαντούρια, γέλια λές και γινόταν κάποιο γλέντι.
Τέτοια όργανα και φωνές άκουγαν συχνά, όλα τα χρόνια μα κανένας δεν έβλεπε τίποτα. Κι έλεγαν μόνοι τους. Χορεύουν τα αγερικά
( οι νεράϊδες - οι λάμιες ) Μαζεύτηκαν οι άνθρωποι μας ο ένας κοντά στον άλλον και άρχισαν να συζητάνε για τα ανεξήγητα φαινόμενα που συνάντησαν στο βουνό της Πεντέλης.
Αρχίζει κάποιος. Πρίν δύο μέρες πήγα στο Κατσουλέθρι για ρετσίνι
( Κατσουλέθρι είναι αρβανίτικη ονομασία ενός μυτερού βράχου κοντά στο Σανατόριο της Πεντέλης απο το κατσούλα που θα πεί κουκούλα )
Και συνεχίζει : Πήγα πολύ πρωϊ. Είπα να κοιμηθώ λίγο μέχρι να χαράξει. Δεν θα'χε περάσει πολύ ώρα και ξύπνησα απο ένα νανούρισμα. Τότε αντίκρυσα μπροστά μου έναν πανύψηλο και ολόγυμνο άντρα. Το μόνο που φορούσε ήταν ένα τεράστιο καπέλο που είχε σχήμα Μανιταριού. Σηκώθηκα και τότε αυτός έφυγε τρέχοντας μέσα στο δάσος, ουρλιάζοντας.
Η γυναίκα μου λέει κάποιος άλλος χθές κατά τη μία το μεσημέρι πέρναγε μπροστά απο το παλάτι της Δούκισσας. Παντού ερημιά. Είχε ένα περίεργο συναίσθημα φόβου.
Ξαφνικά βλέπει μπροστά της σε απόσταση περίπου 50 μέτρα ένα κοριτσάκι που δεν το΄κανε πάνω απο δέκα χρόνια, να έρχεται πρός το μέρος της. Τα μαλλιά του ήσαν μακριά και τεντωμένα πρός τα πάνω λές και κάποιος μαγνήτης τα τράβαγε.
Δεν πρόλαβε να ψάξει και πολύ το θέμα και ένας ανεμοστρόβιλος τύλιξε το παιδί και χάθηκαν μαζί σ' ένα ερειπωμένο σπίτι που ήταν κάπου εκεί.
Θυμόμαστε, λέει κάποιος άλλος τον βλάχο που βόσκει εδώ στην Μεντέλη τα πρόβατα του και που τον λένε τρελλό. Θα σας πώ εγώ γιατί τον λένε τρελλό ! Μια μέρα εκεί που έβοσκε τα πρόβατα του, βλέπει να κατεβαίνει απο τον ουρανό ένα πολύ μεγάλο πράγμα σαν μανιτάρι που είχε φώτα γύρω-γύρω και να προσγειώνεται σε μικρή απόσταση μπροστά του. Άνοιξαν κάτι πόρτες και βγήκαν δύο άνθρωποι που μοιάζανε με δύτες. Του μιλήσανε λέει με τη σκέψη. Του ζήτησαν να πάει μαζί τους. Εκείνος όμως αρνήθηκε κι αυτοί έφυγαν λέγοντας πως θα ξανάρθουν. Όπου τόλμησε να πεί το περιστατικό τον είπαν τρελλό."
Πιο κάτω, η κ.Τσεβά τονίζει :
" Τα ανεξήγητα περιστατικά δεν σταμάτησαν ποτέ να συμβαίνουν στο βουνό της Πεντέλης, ακόμα και σήμερα και να αποτελούν ένα πρόσθετο λαογραφικό υλικό σχετικό με τις λαϊκές προλήψεις."

endoramaΜέλος
31/08/2003, 17:52:18
φιλε νταβελη πολυ καλο το κειμενακι.

from us

ΠΑΥΛΟΣΝέο Μέλος
01/09/2003, 22:10:02

Αγαπητοί φίλοι, μετά από καιρό, επανέρχομαι στην συζήτησή σας για την μυστηριώδη φύση της Πεντέλης. Σας εύχομαι καλό μήνα και καλό φθινόπωρο.

Αφορμή για το μήνυμα αυτό είναι οι παρατηρήσεις σας για τον ανθρώπινο "θόρυβο" και τις δυσάρεστες συνέπειες που έχει στον ρυθμό και την συχνότητα (ή μήπως και την φύση;) των αλλόκοτων φαινομένων που παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την σπηλιά του Νταβέλη. Στα τελευταία μου μηνύματα είχα γράψει, πως προσωπικά θεωρούσα την περιοχή ως μια ευρύτερη, παλλόμενη πύλη (με ότι συνεπάγεται ό όρος), οι εκδηλώσεις της οποίας έχουν έναν ασυνεχή χαρακτήρα και είχα επισημάνει ότι σε μια πρώτη προσέγγιση, τα όποια παράξενα φαινόμενα παρατηρούνται δεν συνδέονται με την ανθρώπινη παρουσία...Είναι ένα είδος ασύλληπτης διαστατικής Πύλης, της οποίας αγνοούμε τη φύση. Τα παράξενα φαινόμενα και συμβάντα που κατά καιρούς εμφανίζονται είναι στην πλειοψηφία τους ακατανόητα για την αντιληπτική μας, λογική ικανότητα, γιατί, αν συμβαίνει αυτό που υποθέτω (και άλλοι μαζί μου), τότε πρόκειται μια αποσπασματική και χαοτική αντίληψη τυχαίων ψηφίδων που ακουμπούν και εκδηλώνονται στο δικό μας χωροχρονικό συνέχές των 3 διαστάσεων χώρου + 1 διάσταση χρόνου...Δεν έχουμε την πολυτέλεια μιας 4ης διάστασης χώρου...

Βέβαια, είχα αφήσει ανοικτό κι ένα παραθυράκι για την ανθρώπινη παρουσία, συνολικά και διαχρονικά...Νομίζω πως οι πρόγονοί μας από την μακρινή αρχαιότητα, κάποια στιγμή, απέκτησαν μια ικανοποιητική θεώρηση της παράδοξης φύσης της περιοχής και την τιμούσαν με τρόπους που σας έχει περιγράψει ο φίλος ΝΤΑΒΕΛΗΣ και άλλοι. Η Πεντέλη έχει ποτισθεί από ανθρώπινες μνήμες και παρεμβάσεις χιλιετίες ολόκληρες και αυτό συνεχίζεται ως τις μέρες μας...Βλέπετε, τέτοιοι παράξενοι τόποι τραβούσαν την ανθρώπινη περιέργεια όπως το φως τις πεταλούδες...Από ένα σημείο και μετά οι παρεμβάσεις πήραν έναν συγκεκριμένο και πιο εξειδικευμένο χαρακτήρα, κάτι που το βλέπουμε τα τελευταία 30 χρόνια. Εργα διαμόρφωσης, αλλοίωση της μορφολογίας της σπηλιάς, τεχνητά ατελείωτα τούνελ, ιονοσφαιρικός σταθμός, ο οποίος μάλιστα μέσω Ευρώπης συνδέεται και με το περίφημο HAARP, προσπάθειες καταστροφής και μετατροπής του φυσικού κάλλους της περιοχής, επιλεκτικές καταπατήσεις και φυσικά αναμόρφωση τελευταία του χώρου από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Βάση της Νέας Μάκρης, ανησυχητική φημολογία για ηλεκτρομαγνητικά τούνελ που φθάνουν ως την Virginia(!!!) κ.α.

Ναι, υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας, που αν δεν μπορεί να επηρεάσει (;) όσο θα ήθελε, τουλάχιστον θέλει να θεωρείται μέρος του όλου φαινομένου. Τώρα, μάλλον εσείς να θεωρείτε ενόχληση όλους αυτούς που την δεκαετία του '90 ανέβαιναν κατά εκατοντάδες ή χιλιάδες για να ψαρέψουν στα θολά νερά του Αγνώστου, με τον απαραίτητο "σεβασμό" του Νεοέλληνα. Μπα, μην ανησυχείτε...οι ορδές αραίωσαν κατά πολύ και άλλωστε ουδέποτε έπαιξαν κάποιο ιδιαίτερο ρόλο!

Τώρα ο φίλος ΝΤΑΒΕΛΗΣ, έβαλε ένα αξιοπρόσεκτο θέμα: Αν αισθάνεστε, βιωματικά και εμπειρικά (τι άλλο;) την ιδιαίτερη μυστική, μαγική, πανάρχαιη ατμόσφαιρα του τόπου, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του...Ναι, αλλά...οι φωνές μέσα στη σπηλιά από που έρχονται; Τι μας λένε; Τι είναι αυτό που ακούμε πραγματικά; Μια αντήχηση από το παρελθόν, από τα περιβόητα μορφογεννετικά πεδία του Ρομπερτ Σελντρέικ ή μήπως μια τυχαιοποιημένη, μερική, αποσπασματική και άρα ακατανόητη εκδήλωση από Κάτι που βρίσκεται πέρα από το επίπεδο της κατανόησής μας;

Ναι, ξέρω πως δεν υπάρχουν απαντήσεις. Ξέρω επίσης πως οι ξεχωριστές κοσμοθεάσεις του καθενός, προσπαθούν να προσαρμόσουν το φαινόμενο σε θέση ανάλογη μ'αυτές. Αυτό δεν είναι κατ'ανάγκη κακό, αλλά κατά την γνώμη μου μας απομακρύνει ακόμη περισσότερο από Κάτι ούτως ή άλλως Αγνωστο. Τώρα θα μου πείτε δικαιολογημένα, πως κι όλοι αυτοί, επίσημοι και ανεπίσημοι, δεν το ξέρουν πως επεμβαίνουν στα τυφλά; Ναι, αλλά όλοι αυτοί, όποιοι κι είναι, κατέχουν πληροφόρηση και τρόπους, που στους περισσότερους από εμάς, απρόσιτοι...Κι αυτό όχι σήμερα αλλά από παλιά, πολύ παλιά.

Θα μου πείτε: Τι μένει τελικά απ'όλα αυτά;
Μα, η αιώνια, άφθαρτη, μυστηριακή αίγλη του Φανταστικού και του Αγνώστου, που επιμένει και αντιστέκεται στις προσπάθειες μας να την "ανθρωποποιήσουμε" και συνεχίζει να μας καλεί κοντά της.
Α, ναι, και το γεγονός ότι δίπλα μας υπάρχει ένας θαυμάσιος τόπος να πέρνουμε ζωή και ενέργεια.

Φιλικά, Παύλος

ΠΑΥΛΟΣ

endoramaΜέλος
02/09/2003, 02:00:02
quote:
Στα τελευταία μου μηνύματα είχα γράψει, πως προσωπικά θεωρούσα την περιοχή ως μια ευρύτερη, παλλόμενη πύλη (με ότι συνεπάγεται ό όρος), οι εκδηλώσεις της οποίας έχουν έναν ασυνεχή χαρακτήρα και είχα επισημάνει ότι σε μια πρώτη προσέγγιση, τα όποια παράξενα φαινόμενα παρατηρούνται δεν συνδέονται με την ανθρώπινη παρουσία...Είναι ένα είδος ασύλληπτης διαστατικής Πύλης, της οποίας αγνοούμε τη φύση.

αν καταλαβα φιλε ΠΑΥΛΟ θελεις να μας πεις οτι ολα τα ανεξηγητα που γινονται στην πεντελη ξεκινανε απο αυτη την πυλη που μας περιγραφεις και ολες αυτες οι μορφες,σκιες και ολα αυτα μυστηρια χρησιμοποιουν την πυλη αυτη για να ερθουν στην διασταση μας καλη η σκεψη σου αλλα η αποψη σου με γεμισε ερωτηματικα:
γιατι να μας επισκεπτονται?
πανω στην πεντελη εχει ανεβει κοσμος και κοσμακης που ολοι πηγαν για να τρυπωσουν σε τρυπες και να σκαρφαλωσουν οπου βρουν δεν μπορει καποιος απο αυτους να περασε την πυλη καταλαθος? δεν υπαρχει "πορτα" μονο με εξοδο πρεπει να λειτουργει και σαν εισοδος σωστα? (αληθεια εχει εξαφανιστει κανενας εκει πανω? εννοω κανονικα να εχει εξαφανιστει και οχι να τον πηρε το κοριτσακι με το ποδηλατακι).

Καποιοι μπορει να βλεπουν την αποψη σου λιγο τραβηγμενη (εγω την επεξεργαζομαι ακομα ειμαι λιγο αργος) τουλαχιστον ομως ειναι η αποψη σου οπως λες και οχι η αποψη καποιου που διαβασες το βιβλιο του και εγω προτιμω αυτες της αποψεις και μιας και ειπα για βιβλια

φιλε ΝΤΑΒΕΛΗ προσωπικα (υποθετω και οι υπολοιποι) περιμενω να γραψεις κανενα αποσπασμα παλι απο τα βιβλια σου τα βρισκω αρκετα ενδιαφεροντα και σηκωνουν αρκετη συζητηση.

from us

jimaraslarisaΝέο Μέλος
02/09/2003, 04:01:42
file ntabeli thelo na matho giati exeis dipla soy ton arithmo [666] ti antiprosopeyei?

terpandrosΜέλος
02/09/2003, 04:25:51
Ante pali xexe jimaralarisa (to larissa den grafete me duo sigma btw??) otan diavazeis ena thread kalo einai na to diavazeis olo tote tha sou lythei h aporia xexe... sorry ntaveli pou apantaw anti gia sena :p